-
Mobilarena
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
xrvman
őstag
Ki fogom próbálni köszi. Asszem ez jó lesz. Nem értem miért nem teszik a Microsoft Store alá normálisan.
KAMI911: pont azt szeretném elkerülni - letöltöm a torrentet, weblapon belépek és ott adom hozzá, sok sok klikk/lépés.
Cs1csó: Torrent linken jobbklikk Torrent Control - Add torrent (ez 2 klikk) és a NASon levő kliens kliens elkezdi a letöltést. -
Cs1csó
titán
Ezt majd kipróbálom, de az egy instabil fejlesztői változat. Nem tudom ér e ennyit az egész.
DE kérdés: ha ez a fejlesztői változat "megesz" minden bővítményt akkor a "rendes" Edge miért nem?
Vagy ez az Edge ami még "Canary" később fog kijönni stabilban? Tehát még nemrégóta fejlesztik ezt, hogy minden kiegészítőt "megegyen"Remélem érthető voltam.
-
Krystal_s
addikt
Akkor lehet lassabb, ha kevés a RAM, vagy lassú a net.
A gyakran látogatott oldalak nálam folyamatosan frissülnek.Nem tudom nálad mi lehetett a gond, mert nem lehetne lassabb normál körülmények között.
Én már évek óta így használom minden gépen.
Akkor akadtam ki még régen, amikor sokszor használtam többféle böngészőt és rendszeresen mindegyikről másolatot készítettem. A régi mentéseket töröltem és akkor megláttam, hogy x percig, csak a Cache mappa több 1000 db fájlokat törölte. Rengeteg kis apró szemét volt, főleg a Chrome-ban. Abban nem lehetett beállítani, hogy bezáráskor magától minden gyorsítótárazott felesleget töröljön. Aztán olvastam róla, teszteket láttam, kipróbáltam és így nekem vált be.
Mobilon is zavar, hogy ott nem kapcsolható ki egyáltalán egyik böngészőben sem. Azt is csak kevés tudja, hogy legalább bezáráskor törölje... -
-
DS39
nagyúr
-
zsoltip
őstag
Köszi #68342 tonyrulez és #68343 csako fórumtársak.
Szerintem jó fele kapisgálunk. Ott tartok, hogy egy pdf.js kimenthető, de onnan hova tova'?
Azt nem tudom egyelőre konvertálni.Több állományt nem tudtam eddig kimenteni.
Forráskódot a fejlesztői eszközökben megtekintve szintén a JS formátumú PDF az amire rátalálok.
Ezt nem tárolja el a bongésző vajon valahol a gépen.
Bár megtekinteni azt követően sem tudnám a JS formátum miatt egyelőre. -
Krystal_s
addikt
Mit keres? 🤔 Te ugyanazt nézegeted a neten újra és újra? 🫣
Átgörgetem pl FB-ot, vagy vmi híreket akárhol, akkor milyen fájlt és minek kéne előkeresni? Amit már láttam?
Ha nagyon kell, akkor letöltöm és gyönyörködöm benne külön.Itt egy fórumon lehetséges, ha sokat ír valaki és kb percenként lesi, akkor még betölti az előző pár hsz-t újra. Van vagy pár mondat. De általában mire ránézek már az egész oldal frissül és nem fogom visszaolvasni, amit már elolvastam. Nem is értem te miről írsz.
-
vlevi
nagyúr
Állítólag egy Windows frissítés is hoz egy fontos újdonságot.
Ötéves Windows Defender bugot javítottak, FireFox alatt akár 75%-kal is csökkenhet a CPU használat
A javításból persze nemcsak a FireFox profitálhat, hanem sok egyéb olyan szoftver is, amely a VirtualProtect funkciót használja. -
movax
őstag
Én nem akarom megszabni, ki hogyan fizessen, ezt mindenki eldönti maga, de pl. a telefon egy újabb, sztem fölöslegesen beiktatott biztonságkockázati láncszem egy fizetési mechanizmusban. Mint ahogy a Revolut, a Curve meg egyéb fizetési találmányok is. Persze, tudjuk, mindegyik ultrabiztonságos, ahogy a működtetők hangoztatják - de csak amíg fel nem törik, ki nem szivárog, el nem hagyod a telefonodat részegen a kocsmában stb. Sztem nem éri meg a kockázat (bármilyen kicsi, de plusz kockázat), nem annyira kényelmetlen egy 1 mm vastag, elenyésző súlyú kis kártyát a tárcában hordozni.
@Apaxp
Kényelmesebb hát, én ezt nem tagadom. De ez akkor is egy plusz kockázati elem, amit önként vittél bele a rendszerbe. -
DS39
nagyúr
nem tudok róla. Realme 9 Pro.
a normál verzióban jól működik, csak a beta-ban, amit időnként tesztelgetek rontottak el valamit. (a firefox felületén, a beállításaiban lépkedve simán 120 ebben is, csak az oldalaknál nem - android fejlesztői beállításaiban bekapcsoltam a Hz kijelzést így pontosan látszik, mikor vált az érték) -
totron
addikt
Nem, csak nemrég érkezett bele ez az opció, nekem bejön. A kikapcsolhatósága mellett. Kevesebb katt/tap-simogatás hoz eredményt (látom is a megnyitott fájlt, meg is van későbbre). A Fox meg követi a trendet... Csak azokat az oktondi tiniket kellene nár kipenderíteni az újhullám mégújabb hullámaként. A Foxban hogyan kapcsolható ki? 88-userként elkerülnek ezek.
-
-
Kékes525
félisten
-
-
-
Crus
őstag
Köszönöm a tanácsokat, de sajnos semmi változás.
0 frame-et ír statnál, miközben annyira szaggat, amint panning közben látni nagyon, hogy azt még a laikus nyugdíjas anyám is szóvá tette. (Mindezt egy olyan gépen, ami pl. egy AC: Odysseyt 4k maxon 100 frame felett visz, atomstabilan.)
-
-
efi99
őstag
A ScrollAnywhere kiegészítőt használom. Ha abban keskenyre állítom, minden oldal pontosan ezt a keskeny méretet veszi fel, ha vissza, akkor mind visszamegy, kivéve a telex. Ha kikapcsolom a kiegészítőt, akkor is keskeny marad. Na, mindegy. Inkább az a baj, hogy zavaróan keskeny, kb harmada a normálnak.
-
Syl
nagyúr
A színek alaposan ki tudnak engem is készíteni. Három éve vettem egy (elég drága) grafikus monitort, amit az oázisban kalibráltak (Nyomdára dolgozom, ezért ez fontos volt). Megküldték a színprofil fájlt, az van beállítva az OS-ben (mac), nagyon elégedett vagyok vele.
Ám. Ha youtube videót nem Firefox-szal nézek (safari, chrome, edge stb.), akkor full screen-ben állandóan változik a kép világossága. Nem tudom elmagyarázni, de qrvára zavaró.
Úgyhogy ilyen szempontból is nagy plusz a Firefoxnak!
-
nyikszi
őstag
Köszönöm
Én meg keresem a TC-ben az Appdata könyvtárban. Mondjuk pont azt a képet nem jeleníti meg, ami nekem kellene, de amúgy ez lenne az. Valahogy levédték vajon? Vagy nem is kép? Bár kétlem. A Forge of Empires-ről van szó.
Intruder2k5:
KirályságCsak ez is egy fekete képet ment le
A fene enné meg a programozókat
-
Rimuru
veterán
Androidon kepes csak a bongeszo jelszokezelokent is mukodni, nem kell hozza kulon lockwise app: [kép]
+ nem formba kattintva hozza fel, ha erzekeli hogy el van mentve valami akkor vagy kitolti(regi ff) vagy behozza egy kulon panelen - btw meg mindig szar a fenix ux (ebbol a szempontbol is).
-
Cs1csó
titán
Tesztelem, annyi a lényeg, hogy szeretem ah üres oldal fogad a böngésző megnyitásakor de ez az oldal ne valami egyszínű izé legyen hanem háttérkép, ami változik ezt tudja.Valamiért a MONKNOW nem működik, nem tudok belépni a fiókomba network error-t ír vagy server error-t pedig másnál működik, kértem jelszó csere lehetőséget az is működött de ugyanúgy nem enged be.
Bejelentkezés nélkül sem működik a "next wallpaper" opció. Már újratelepítettem a böngészőt más eszközön is próbáltam, a DNS beállításokat a router-ben visszaállítottam a szolgáltatóira - eddig a CloudFlare-t használtam - passz de nem idegelem tovább magam hanem kipróbálok mást majd esetleg egy Windows újratelepítés után visszatérek rá.Úgy vettem észre a hibát, hogy untam az aktuális háttérképet amit x óránként módosít de szoktam olyat csinálni, hogy manuálisan kattintok a next opcióra ha az aktuális kép nem tetszik de most semmi nem történt újra telepítettem a kiegészítőt de ekkor már be sem engedett lépni a fenti hibák jöttek.
-
Syl
nagyúr
Itt nem csak az új lapról van szó, hanem erről az egész "fejlődésről". Minden verzióra jut valami, ami ellen küzdeni "kell". Lassan eljutunk oda, hogy mi begyöpösödött agyú, öreg felhasználók, egy esetleges új telepítésnél több időt töltünk el a róka rendbeszedésével, mint az egész OS telepítésével, beállításával...
-
Rimuru
veterán
Azt tudom mit kell belerakni de azt nem tudom hogy kell (csak css-em van, userjs-t meg nem irtam).
A lenyeg:
oncommand="gIdentityHandler.handleMoreInfoClick(event);"
Valami ilyesmi vegeredmenyben:<menuitem xmlns="http://www.mozilla.org/keymaster/gatekeeper/there.is.only.xul" oncommand="gIdentityHandler.handleMoreInfoClick(event);" id="context-todo" label="Page info" accesskey="i"><label class="menu-text" crop="right" aria-hidden="true" value="Page info" accesskey="i"/><hbox class="menu-accel-container" aria-hidden="true"><label class="menu-accel"/></hbox></menuitem>
-
liksoft
nagyúr
Szervusz!
A múltkori segítséged a mai napig hálásan használom!
Új kérdésem lenne. A felugró menüben (egér jobb gomb) számomra az új verzióból hiányzik az "oldal adatai" pont, mely az "oldal forrása" mellett volt. Tudom, fent elérhető, meg CTRL-I is hozza, de megszoktam a felugró menüből. Vissza lehet "varázsolni"? -
Rimuru
veterán
amúgy csak utána írta, hogy "(nem támogatott)" - mert ha be volt allitva korabban akkor about:configos erteket is true-ra rakja a frissites. Egyebkent nem fog latszodni friss profiloknal.
Linuxon a context menu meg mindig a GTK-t hasznal, igy gtk tema fuggo (ahogy eddig is volt).browser.compactmode.show -> true
en mar par hete elore felvettem.
-
Cs1csó
titán
Engem nagyon zavart, de ha ki lehetne kapcsolni akkor egyáltalán nem zavarna, ugyanis nem vagyok ellene a fejlődésnek. Nem az zavar, hogy "kiemelődik" talán ez a legjobb szó bár a videóban amit linkeltem jól látszik miről van szó, hanem az, hogy eltakarja a könyvjelzősávomat, és ahogy említettem nem lehet kikapcsolni.
A fejlődés (változás) híve vagyok ugyanis a "nem" változás = halál, tehát a változás szükségszerű része az életnek.
Ennek a már klinikai esete aki még mindig pl. Windows 7-et használ vagy urambocsá Windows Xp-t.Mindig frissítem a programjaimat és előbb-utóbb megszokom az újdonságokat, vagy a változásokat még ha kevésbé tetszik, de ez nagyon zavart, akár váltottam volna másik böngészőre - pl. vissza Chrome-ra - ha ezt nem lehet megoldani.
-
Cs1csó
titán
Amúgy még továbbra sem lehet a "megabar" CSS kód nélkül kikapcsolni?
(amikor a szövegdoboz új lap megnyitásakor "megnő" vagy mifene erre használom ezt a módszert: Disable Megabar FirefoxTökéletesen működik, de fölöslegesen nem gépészkednék a CSS kóddal ha végre akár csak az About : Config használatával is de kikapcsolható lenne.
-
Hegyirabló
veterán
Nyilván megcsinálom, de ez megint az a kategória, hogy már miért kellene nekem ilyet csinálnom? A Firefox persze egy kivétel, mert ez ingyenes. De hát kolléga/ák is elismerik, hogy nem jó irányba mennek a dolgok FF-nél. Én csak arra emlékszem az elmúlt nagyjából 15 év Firefox felhasználásomból, hogy jó volt. Meg arra, az elmúlt egy évből, hogy bajok vannak, olyan bajok, amilyeneket a megelőző 14 évben nem tapasztaltam. Akkor vegyük azt, hogy nem értek hozzá (mint ahogy egyébként nagyon sokan vannak, akik sokkal jobban értenek hozzá nálam), és csak egy mezei felhasználó vagyok, aki azt sem tudja, hogy lehet fórumokon kérdezni, meg van csökkentett mód, meg kiegészítőket lehet tiltani és telepíteni, meg hogy egyáltalán a böngésző néha frissíti önmagát. Összegezve, a jelen állapot nem túlzottan felhasználóbarát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Gaming notebook topik
- Diablo IV
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Windows 11
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Óra topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Antivírus szoftverek, VPN
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RTX 5070Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged