- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
ledgeri
nagyúr
Az a valamelyik 100+-os verzióban lett bevezetve. Most hirtelen passzolom, hogy hogyan lehet előhozni.
Felesleges volt idegeskedni, mert attól még hogy nem látod (az előzményidet) azok még ott vannak, szóval azt a beállításokban kell kezelni, kilépéskor töröltetni! (A megosztás csak a sync lenne.) -
-
Krystal_s
addikt
Úgy érzem csapdába estem.
Tegnap már el is kezdtem átállni Edge-re, de olyan alapvető dolgokat nem lehet benne állítani, hogy vicc.
Pl, hogy ne vegye át a Win DPI nagyítást, mert így zavaróan nagy a felső sáv, eszköztár és az ikonok. FF-ben erre van 2 beállítás is, ott meg semmi.
A másik az a k. Cache átállítása RAM-ba, teljesen lehet csak trükközve tiltani. Az úgy nem tudom mennyire használható, azért bővítettem a RAM-ot, hogy abba menjen.
Itt meg ez amit művel Youtube-on, szétterheli a gépet. Igazából régóta zavar ez, de én is a YT-ot szidtam. Most le vagyok döbbenve, hogy a chromium alapúak észrevétlenül játsszák le a 4 és 8K videókat is.
Vannak dolgok, amiben nem lehet kompromisszumot kötni.
Nem hiszem el, hogy FF-ben nem lehet ezt beállítani/átállítani. -
Krystal_s
addikt
Ez most nagyon zavar.
"A Chrome és a Firefox különböző stratégiákat használ a VP9-videók dekódolására. A Chrome többszálú dekódoló rendszert használ, amely lehetővé teszi több CPU mag használatát, és így gyorsabban dekódolja a videókat. A Firefox ezzel szemben egyszálú dekódoló rendszert használ, amely kevésbé hatékony és több CPU-erőforrást igényel. Ezenkívül a Chrome-ot az évek során videolejátszásra optimalizálták, és beépített videokodekkel rendelkezik, amelyet úgy terveztek, hogy kihasználja a hardveres gyorsítás előnyeit, ami csökkenti a CPU-terhelést. A Firefox ezzel szemben az operációs rendszer videokodekeire támaszkodik, amelyek nem biztos, hogy olyan hatékonyak. Összességében a Chrome jobban optimalizált videólejátszásra, és kevesebb CPU-erőforrást használ, mint a Firefox a VP9-videók dekódolásakor."
forrás: Why does Chrome use less CPU resource than Firefox when both are using hardware acceleration to decode VP9 YouTube videos?
YT-on, ha AV1-re állítom, akkor nem melegszik annyira gép, de magasabb a CPU használat. VP9-nél alacsonyabb a CPU használat, de nagyon melegszik.
Edge-ről nem gondoltam, hogy ennyire jól van optimalizálva.
Mindenki mást ír. Én nem látok különbséget.
Van akinek ez jött be:
It appears that Firefox has its own VP9 library for decoding. Try go to about:config and set media.ffvpx.enabled to false.
This solved the performance issues on my 7th gen Intel HP Spectre x360 15 with Intel HD620.You can try to disable VP9 via the about:config page.
media.wmf.vp9.enabled = false -
Krystal_s
addikt
Ezen most ledöbbentem. Megnéztem 4K-ban az említett T.Andis videót. Edge-t próbáltam. Sokszor a CPU használat még kevesebb is volt, mint 8% úgy, hogy közben nem zártam be a Firefox-ot, pár ablak nyitva volt benne.
Ráadásul a CPU hőfok is szinte a duplája FFoxon nézve felugrál akár 90 °C-ra is, miközben de Edge-n nézve max 55°C.
AV1-ről VP9-re állítva sem sokat számít, 20-27 a CPU terhelés.
Hát elgondolkodtató, mert a Facebook is Chromiumra van optimalizálva.Egyedül a hülye gyorsítótár lemezre írást nem lehet tiltani Chromiumokban, hogy csak a RAM-ba írjon különben már váltottam volna szerintem. Ez egy örök kérdés nálam, hogy akár mobil, akár asztali gépen mi értelme van egy böngészőben a gyorsítótárnak, ha valaki egyáltalán nem akarja újra megnézni a már korábban megnyitott dolgokat és gyors internete van. Mobilt is nagyon terheli, ha úgy zárom be a böngészőt, hogy törölje a gy.tárat, akkor azért várni kell és mást nem is lehet addig csinálni annyira leterheli.
-
Beren
aktív tag
<offtopic>
Próbáld ki a Vivaldit, abban gyárilag oldalt jelennek meg a könyvjelzők.Én nézegetem az elejétől fogva, nagyon komolyan fejlődik, már régóta alkalmas napi használatra is, ráadásul még a FF55-nél is gyorsabbnak érzem. Eddig csak azért nem váltottam, mert a megszokás nagy úr - egy csomó általam használt bővítmény nincs alatta (de egyébként a Chrome cuccai használhatók), de ha ezek nagy része tényleg megy a kukába, akkor mindegy, mit kell megszokni, a FF-ot ezek nélkül, vagy egy teljesen új böngészőt...
</offtopic> -
atesz117
aktív tag
Hali!
A Flagfox helyett: [Country Flag], ez már WE, működni fog a későbbiekben is.
(A Vivaldiban van oldalsáv) -
Beren
aktív tag
Vagy nem. Egy csomó jól ismert, sok felhasználó által használt bővítmény (pl. All-in-one Sidebar, Classic Theme Restorer) fejlesztője bejelentette, hogy mivel a Mozilla az 57-es verziótól áttér a WebExtension API alapú bővítményekre, ezért
- nem fogják (esetleg nem is tudják) újraírni a bővítményüket az eddigiekhez képest minimális lehetőségeket adó új megoldásra;
- ezt az áttérést nem a fejlesztők és a felhasználók kérték, de ők szívják meg vele;
- a Mozilla éppen széllel szemben brunyál, ha eltűnik a bővítmények jó része, akkor az így is folyamatosan csökkenő felhasználói bázis jelentős részét el fogja veszíteni;
- a Mozilla bekaphatja.
Szóval nagy eséllyel egy csomó bővítmény megy a kukába az 57-es verzió kijövetelekor.
A fenti néhány ponttal egyébként én is egyetértek - kihúzzák alólam a széket, pofára esek és még meg is magyarázzák, hogy mennyivel jobb nekem így, a kemény és hideg padlón ülve... -
-
Bodor
veterán
-
scope2007
addikt
mozbackup leírás, bár egyértelmű
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- Milyen videókártyát?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- EAFC 25
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Metal topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7900XT 20GB Videokártya! Bemutató darab!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest