- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
looser
addikt
válasz
Gézengúz #57494 üzenetére
Ha a gyári rss olvasót szeretnéd visszakapni, akkor nem, de szerintem csak emiatt ne hagyd frissítetlenül a rendszert. Nem mindenki tartja fontosnak up to date lenni, de nekem megnyugtatóbb. Végig kell nézni a plugineket, hátha van olyan, ami tetszik neked. Meg is írhatod, én is kipróbálom akkor majd :-)
-
looser
addikt
válasz
Gézengúz #57491 üzenetére
Telepítés után megnyitja ezt az oldalt, ahol azt írják, hogy végleg kivették, mivel ahhoz képest, amennyi karbantartást igényel, elég nagy biztonsági rés így is és nem is túl sokan használják. Javasolják, hogy használjunk plugint helyette. Kettőt kipróbáltam, hát egyik sem jobb a gyárinál. Egyébként nem értem, ha a beépített biztonsági kockázatot jelent, akkor a plugin nem?...
-
SP4C3
veterán
válasz
Gézengúz #56576 üzenetére
Vannak komoly gondok, az is hogy a render/raster feladatokkal kapcsolatos cikkek csak a cpu-t emlegetik. Villával levest enni kategória. Másrészt meg a tûzrókából is hiányzik ez az API, (meg másik is), ami nem feltétlenül _csak_ a YT devek hibája. VP9-es kérdés is ugyanilyen égetô, de arról valahogy nem pofázik egyik zugfirkász sem.
Az is probléma, hogy minden nyûgre addon, extension,
pluginkell. Ezzel szétszemeteljük az amúgy is lassú böngészôt az amúgy is lassú oprendszeren/PC-n. -
netpeti98
addikt
válasz
Gézengúz #51511 üzenetére
Én is gondolkoztam már a Nightly alapértelmezetté tételén. Eléggé tetszik a Photon és érezhetően gyorsabb a Firefox 55-nél. A Tab Mix Plus hiánya tartott eddig vissza, a többi kiegészítőm már rendben van.
Na meg az embernek nem mindig van türelme az "alpha" verzióban természetes bugokhoz. Bár ha sikerül kinyomozni az eredetét egy bugnak, és rendes leírást írni mellé, akkor a megfelelő helyen jelenti is lehet. -
netpeti98
addikt
válasz
Gézengúz #48677 üzenetére
A Quantum Compositor csak az első lépés, szóval hatalmas teljesítményváltozást még nem kell tőle várni. A későbbiekben fognak olyan változások érkezni amik tényleg érezhetőek lesznek.
Mondjuk nálam így is gyorsabb a Nightly, mint a stabil verzió, de ezt a bekapcsolt e10s és a tiszta profil számlájára írom.Ha tesztelni van kedved akkor innen tudod letölteni magyar nyelven:[link].
Illetve javaslom, hogy állíts be neki külön profilt ez alapján:[link].
Mindenképp érdemes megjegyezni, hogy a Nigthly nem mindennapi használatra van kitalálva, tehát komolyabb hibákba is belefuthatsz. -
netpeti98
addikt
válasz
Gézengúz #48673 üzenetére
Röviden:
A Quantum a jelenlegi böngészőmotort a Geckot fogja váltani. A motor azon részeit fogják kicserélni, ahol előnyt jelent a párhuzamosítás, és a GPU erejének kihasználása.Az első ilyen modul a Quantum Compositor, ami megérkezett a Nightly csatornára. Ennek lényege, hogy a GPU-t kihasználó munkát külön folyamaton végzi a böngésző.
-
törölt tag
-
AliasB
senior tag
válasz
Gézengúz #46435 üzenetére
Az nem volt telepítve így most megtettem. A helyzet semmit sem változott. Aztán láttam, hogy a vlc player miatt van egy vlc plugin a bővítményeknél de nem engedi a frissítét "védelem érdekében blokkolva" szöveg van csak azon az oldalon ahol frissíteni lehet. Letöröltem és újra telepítettem a legfrissebb verzióját. Most a videók helyén csak egy fehér ablak jelenik meg a video helyett és ha ráviszem a kurzort forog a kör hogy tölt és ugrál a kurzorral együtt de csak azon a részen ahol a videónak kellene lennie. De sose tölti a videót csak jelzi a töltést és ugrál a kurzor a fehér ablakba. Ha onnan kiviszem minden normális lesz és nincs anomália.
Na ez most mitől lehet?
Ja és DRM még mindig nincs a tartalomnál ettől függetlenül :/ de miért nincs??
-
SamSem58
aktív tag
válasz
Gézengúz #45842 üzenetére
Ez nálam is nyert!
Mi mindent összekerestem, hogy ezeket a nyamvadt YT-videokat le tudjam játszani... Ebből kifolyólag már 64 bites rókát tettem fel (a Win 7 is 64 bites). Korábban soha nem volt ilyen gond, a róka induláskor telepítette azt ami kellett... a bánatnak, vagy kinek, vagy minek kell ez a változtatás?
-
426os
őstag
válasz
Gézengúz #46166 üzenetére
Nálam kb 2 napja kezdte. Felbontást kellett állítgatnom oda-vissza, aztán kicsit beletekergetni és utána jó volt az adott videó, de egyébként mindig ilyen vibrálósan kezdte játszani, nagyon idegesítő. Kikapcsoltam a h264ify-t, így rendesen játssza a videókat, cserébe kicsit darabosabbak (nem annyira smooth), illetve a proci terhelés is nagyobb, de legalább használható. Valakik valamit nagyon elcsesztek, szerintem a h264 kodekkel, mert Chrome-al is tudom reprodukálni a problémát.
-
DS39
nagyúr
válasz
Gézengúz #45864 üzenetére
idézek egy mondatot a kiegészítő lapjáról:
Flash player consumes less resources (i.e. CPU and RAM) and offers more resolution choices comparing to HTML5 Player.régebbi gépen ahol a CPU régi, eléggé leterhelő a HTML5 mód (lévén JS-sel játszik le, az meg nem erőforrásbarát, közel sem), a Flash meglepő módon még mindig kevesebbet eszik. (a 4K lejátszás mondjuk nem izgat)
-
törölt tag
válasz
Gézengúz #44851 üzenetére
Nem érzek változást.
(#44853) gebro: Flash nálam sem Firefox, sem Opera alatt nincs, ami van az olyan böngészőknél, amik beépítve tartalmazzák, pl Edge. RTL Most megy nálam Firefox alatt is.
Bővítményekből ennyi van belőle
(#44856) monstre: Igen, magyar
Viszont ellentétben a Chrome-al, a névjegyében nem jelzi külön, hogy 64-bites:
Viszont a telepítési mappa helyéből, és a vezérlőpult bejegyzéséből lehet tudni.
-
Pocak89
senior tag
válasz
Gézengúz #44854 üzenetére
Nem, html5-ben megy FF alatt is. Nemtom mi lehet a baj de már kezd elegem lenni. Az előző verziónál a flash-el volt gond az a 42-es verzió óta megjavult. Most meg ez. Bár ha visszagondolok sajnos ilyen volt ezelőtt is csak amíg nem láttam, hogy kéne kinéznie rendesen nem tűnt fel a dolog.
-
DS39
nagyúr
válasz
Gézengúz #41902 üzenetére
értem én, a "fastest" a lényeg, hogy megspórolsz két lépést a normál megoldáshoz képest. (kijelöl, jobb klikk, google-keresés erre, majd ott még mondjuk youtube találtra kattintás)
praktikus dolgokat tud a kieg., de valahogy ennyire sose akartam sietni a netezés közben, hogy pl. ctrl-c-t se kelljen nyomni, stb.
-
DS39
nagyúr
válasz
Gézengúz #41900 üzenetére
sose gondoltam hogy kell nekem ilyen, mindent a google-n keresztül keresek, az kihozza a wiki, stb találatot is.
azért ajánlottam, mert azt hittem hogy csak az utolsó frissítésekkel rontottak el vmit, de akkor nem.
másik megoldás, hogy az ESR-t használod, az 31.6-nál tart.
illetve érdemes lehet írni a fejlesztőnek:
Please send all bug reports to yong@smarterfox.com instead of posting it here so that I can follow up with you. I try to respond to all emails within 2 days.szerk: most nézem 2013. nov. 4 az utolsó updateje a cuccnak, ki tudja foglalkozik-e még kiegészítő fejlesztéssel.
-
Steelmanus
addikt
válasz
Gézengúz #33443 üzenetére
A DirectX-et nem minden esetben lehet sikeresen frissiteni webben keresztul mert sok esetben hibat dob.
Jobb a gepen tartani a teljes verziot foleg azoknak, akik sok jatekkal jatszanak, mert a jatekokhoz mellekelt DX telepitok sokszor felulirnak egyes fajlokat.(#33449) DS39 Epp ezt akartam en is irni. Masik pedig hogy nem egy oldalbol kell kiindulni, ezt az Ow my Ow my oldalt eloszeretettel linkelik hogy osszeomlassza a foxot, pedig nincs olyan bongeszo jelenleg ami ne omlana ossze mondjuk egy jo 1/2 oras bongeszestol ezen az oldalon.
-
mrszitya
senior tag
válasz
Ja, tumblr-en ezrével vannak ilyen kis oldalak, de ezek úgy vannak programozva, hogy a görgetéssel fokozatosan töltenek be, nem úgy mint az általam linkelt cikkben szereplő blogspotos szájt. Ez egyszerre tölt mindent... (Persze ha több lapon hasonló tumblr oldalt nyitsz, és görgetsz, azokkal is könnyen összeomlasztható a Firefox.)
A Chrome elég jól tűri az ezekkel való szenvedést amúgy (200 MB-nál korlátoz, amíg nem görgetsz), ellenben IE10 pillanatok alatt betolt nálam 1,5 gigát a RAM-ba, aztán a "hiperstabil" routerem adta fel a harcot...
Így inkább nem kísérletezem tovább...
-
válasz
Belegörgettem, kb. 490 MB-ról indultam, 813-ig bírtam, bezártam és ha nem is azonnal, de szépen visszament ugyanoda
Görgetés közben is figyeltem, amikor a lap alja felé közeledtem, akkor ugye automatikusan tölti befele, a memória-használat ilyenkor kb 80-100-al magasabb, mint azután, hogy befejezte a betöltést.
Nekem amúgy a cache is a memóriába megy és Aurora 26.0a2.
Ja és miután bezártam azt a weboldalt, pár másodperce megfagyott a böngésző. -
Visormail
addikt
válasz
Gézengúz #29125 üzenetére
Ez már csak így van, gépenként is eltérőek a jelenségek. Ebben nincs semmi érdekes, ugyanezzel van tele a catalyst topik, a játékok topikjai, stb stb fele embernél semmi gond a többinél meg különbözőek a hibák és mindenféle variáció előfordul. Akinél nincs hiba mondjuk a prociterhelést az is összehasonlíthatja a régebbivel, már csak az miatt sem frissítek 11.1-nél feljebb.
-
Panthera
őstag
-
HZoli87
veterán
-
Steelmanus
addikt
válasz
Gézengúz #22634 üzenetére
Sziasztok!
Egy Zafir 4670 ami nem egy tul eros kari, Catalyst 11.11, FireFox 8.01, Adobe FlashPlayer 11.1.105.55 W7 64 bit alatt siman mennek az 1080p-s videok szaggatas nelkul.
A FireFox alatt a Greasemonkey, es az alatelepitett flash-t segito szkriptek tiltva vannak, vagyis a proba erejeig letiltasra kerultek. Elobb a skriptek, majd a GM is.
Ezt a videot probaltam ki. Iron Man 2 Trailer
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Windows 11
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nintendo Wii U
- Otthoni időjárás-állomás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- ismét elérhető 3db - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD X 4060 8GB SPIRIT OF GAMER CLONE 3 Chieftec600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged