Hirdetés
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
norbert1998
nagyúr
válasz
Anaconda
üzenetére
A normális használat mit jelent? Nem forgatod szét és 50-nel mész országúton is? Vagy normális tempóval mész, azaz nyélgázon országúton? Előbbi esetben több százezer km, utóbbi esetben olyan 50-150 ezer km. A Honda. A KTM meg bármikor rádgyullad
Ezek nem ötvenes fűnyírók, ezek tartósak, mint a veszedelem. -
vendingo
veterán
válasz
yodamastah
üzenetére
Nálam is hasonló a story. Néztem a mostani mocim, 1.6m, ennyit nem adok érte. Másnap 1.3, ennyiért már kell, nem sokkal később keresem ki a telszámát hahun, már csak 1.1 milla volt. Aznapra kellett neki a pénz. Jelenleg 1.5-1.6 körül el is tudnám adni. Telerakta extrákkal, úgy adta el.
-
palfitom
félisten
válasz
yodamastah
üzenetére
Az élethez kell a szerencse is.
-
kelly416
veterán
válasz
yodamastah
üzenetére
Ejj, de szép.
Drakulálok! -
Apophis
őstag
válasz
yodamastah
üzenetére
Hűha, ezt hol sikerült? Én is gondolkodok egy 750-es gixeren, de elég vegyes és szűkös a kínálat.
-
válasz
yodamastah
üzenetére
Mindig is tetszettek ezek a gépek, de a nyakam már attól fáj, ahogy a képre ránézek

-
palfitom
félisten
válasz
yodamastah
üzenetére
Jól néz ki, gratula.
-
yodamastah
őstag
válasz
yodamastah
üzenetére
Na miután megnéztem pár szétütött, romjaiból ujraépített 05ös R6ot, végül egyet majdnem meg is vettem (aztán mégsem) Szembejött egy hibátlan állapotú gixxer 750, úgyhogy lett a K4 mellé egy K6

-
bacus
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Amíg ezt a szarvat nem a nejed teszi rád
, addig jó. -
bigrob
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Az a 125-ös yamaha borzasztó volt, másnap sántikáltam úgy fájt a csípőm, ezzel azért annyira nem vész.
Szerencsére az oktató is az első alkalom után mondta, hogy mehet a Hornet.Valószínűleg az elején még nem voltam laza és talán úgy húzhattam meg magam, legközelebb guggolok óra előtt párat és nyújtok..
-
bigrob
őstag
válasz
Cleinor
üzenetére
Miután megkaptam az instrukciót, hogy felejtsem el a kuplungot a körözésnél elkezdtem gyorsabban menni, így sokkal stabilabb volt a motor ahogy döntöttem, egyszer sem hibáztam az utolsó órában már.
Szóval mondhatni egész jól érzem már ezen a motort, meg is lettem dicsérve.
-
-
macilaci78
nagyúr
válasz
bigrob
üzenetére
Nekem 125-400-500-600 ccm lett volna a lépcső, de a 400-asnál szóltam, hogy nekem nem jön be ez a guggolva sz@rok pozíció, nem is tudom nem taposni a féket, meg nem is erre fizettem be. Adjanak valamit, amin elférek.
Safety kezdő tréningen, aminek még a jogsi sem volt a feltétele, az 500-ast kaptam meg, míg a többiek 125-250 ccm-n ültek. Persze az első 2 óra kb a motortolásról szólt, bárkivel versenyttoltam volna az 500-ast a 125-ös ellenében, annyira kis bátortalanok voltak.
Nekem is csak akkor jött a 2. pálya, amikor már a végleges motoron ültem másodjára, ez a 4. órát jelentette. A 6. alkalommal, mikor motoron ültem, már vizsga volt.
Nem csoda, hogy megbuktam. 
-
Cleinor
tag
válasz
bigrob
üzenetére
Volt ilyen nekem is, lehet rá vagy feszülve.
Ülj rá, állj föl nyeregben, lazulj el, fókuszálj, csináld a feladatot és a tested adaptálódik.
Állj meg, szállj le, csípőkörzés, szállj fel, helyezkedj el helyesen, fogd a motort lábbal/combbal.
Aztán hosszútávon meg majd legfeljebb nem ilyen motort veszel, de azt a kevés időt amíg meg lesz a jogsi egy fapados bakkecskén is ki bírja a tested
A másik fontos különbség hogy CB600F már "nagy". De igazából ugyan olyan kezes lesz alattad mint a kicsike majd amikor megbátorodsz
Nekem legalábbis ez volt a tapasztalatom vele. És végül nem is azt vettem, a térdszög miatt. -
pietrrr
senior tag
Sziasztok!
Fáradt olaj ingyenes leadására van egyéb lehetőség a néhány felsorolt MOL kúton kívül? -
bigrob
őstag
válasz
bigrob
üzenetére
Megvolt tegnap a második dupla órám, CB600F volt a paripa.
Kicsi csalás van, mert magasabbra van húzva az alapjárat, így az 1-es pálya végén a 2 kört amikor megteszem tényleg elég 1-es alapjáraton körbe döcögni pici hátsó fék játszadozással.
Sokkal jobban érzem mint az első alkalmas kis 125-ös yamahát, tök hamar megszoktam, nagyon tetszik, de ezt az alattam van begyűrve a lábam pózt nem bírom megszokni, fáj a csípőm..
Kicsit tartok attól, hogy nem nagyon próbáltunk még rá a többi feladatra, ez normális?

Illetve szóba kerültek, hogy vannak műszakis kérdések, ez írott formában esetleg megvan valakinek?
Oktató gyorsan elhadarta és nézzük át youtubeon, de nekem írott formában jobb lenne. -
3800+
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Köszi utána is olvastam, elvileg 100 használatra jó, hát így nem csoda hogy romlott a hatásfoka...

-
bmxbandita
tag
Sziasztok,
Van egy Virex márkájú olasz e-jeles dob a 2004-es sv650s-emen. Játszom a gondolattal, hogy jó lenne bevezetni a forgalmiba. Tudom, nem lesz egyszerű folyamat, de lenne néhány kérdésem, hogy az én esetemben egyáltalán lehetséges-e:
- A motor olaszországból lett importálva 2011-ben, és már ezzel a dobbal együtt jött be, és ment át vele minden egyes műszakin eddig a pontig. Az utolsó műszaki két hete volt viszont már gyári dobbal vittem, mert mondták, hogy 100% bukta itt a környéken ha nincs a forgalmiban a dobcsere.
- Ráírtam a gyártóra, hogy tudnak-e küldeni bármit, hogy ez a dob erre a motortípusra megfelelő, és küldtek egy ilyet:
Ezzel tudok bármit is kezdeni? Olvastam, hogy ilyenkor kvázi újraműszakizik a motor (elvileg a dobon kívül nincs gond, mert ugye 2 hete vizsgázott), és még kell(ene) a vásárlásról is, meg egy szakműhelyből is számla, hogy mit vettem, és hogy szakszerűen lett felszerelve. Ezek valóban szükségesek? Ha igen, valaki csinált már ilyet "utólag"? Szakműhelyes számlát még csak-csak lehet szerezni, na de a vásárlásról? Esélytelen
-
3800+
őstag
Füldugós kérdés! Elhasználódik? Mintha már nem tompítana annyira a szélzajon. Sisakbeszélőn veszem észre, hogy korábban nagyobb tempónál is hallottam ha beszélnek hozzám és a szélzaj is kezd zavaróvá válni. Alpine Tour-t használom.
-
Dißnäëß
nagyúr
Jó estét !
Honda X-ADV 750 any good ? (szép angolosan)
-
kriszti21
csendes tag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Itten:
Emberünknek a másik fórumon így nézett ki, füstölgés előtt:
-
kelly416
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Jól van az, nem a motor a hülye, nem akarom bántani. Bántotta azt eddig a volt gazdája eleget.
-
vendingo
veterán
Ma felkerültek az új gumik. A 8 éves gyárihoz képest ragadnak.
A vége 118 lett szereléssel.
-
fradi81
veterán
Hali
ügyfélkapun ezt a menüpontot kell használni új jogsihoz ha meglett egy új kategória, ugye? -
kelly416
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
A vezérlés a helyén, eredménye az, hogy minden hengernél 8,5 bar feletti ertéket tudtak mérni.
Max annyit csináltak még, hogy a pillangó szelepek környékét kitakarították, endoszkópoztak egyet. Ez nem hiszem, hogy tul sokat segített a dolgon. De a 8,5 sem eget verő annak tudatában, hogy ezek 8 alatt már működni sem mindig szeretnek több hozzáértő véleménye szerint.Több időt és pénzt nem ölök bele az ex tulajjal való egyeztetés nélkül. Ez is 160e pengő volt munkadíjjal, mindennel. Vizsgálat, vezérlés kiigazítása, olajcsere (ugye a kormosat nem tesszük vissza, akármilyen friss is) és összerakás.
-
Xero
nagyúr
Nem akarom elkiabalni, de ugy nez ki penteken vegre atveszem a stripple rs-t.
Ma volt forgalomba helyezesen es mar meg is kotottem ra a biztositast. Innentol csak rendszam es kiegeszito felszereles a kerdeses.
Hosszu hetvegen bele is tekerek 5-600 km-t, aztan jovo heten meg a maradek 400-at, hogy mehessen is olajcserere.
-
-
Rush77
aktív tag
Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat és a segítséget.
A GSF/FZ/CBF vonal (is) tetszik.
Ugye referenciának nekem csak a GSR meg a Simson
van. A GSR annyi tapasztalatattal ami van, nem tűník rossznak.
Bár kezdésnek kicsit túlzásnak tartom a 4henger 100 LE kombót. Nyílván lehet finoman is húzni a gázt de azért fejben ott kell lenni és abszolút kezdőként még azért sok minden van amire amúgy is plusszban figyel az ember ami már a tapasztaltaknak zsigerből megy és nem igényel akkora fókuszt. szvsz..Amint odakerülök, végigpróbálgatnom mindet aztán majd hozok egy verediktet a dologról.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Itt megint diszkrepanciat latok, mert kb 3-4 hszt kellett unszolni, hogy nezd meg azt a kiegyenlitotartalyt. Ekozben beszelgettunk arrol is, hogy volt h melegen nezted, volt hogy rosszul. Tehat ez az 1-2 napra en nem tudnek merget venni. Vagy csunyan fogalmazva- nem hiszem el. Illetve ha 2 honapig be sem inditod, az nem ugyanaz, mintha mesz is vele, es nyomas alatt van a rendszer.
Ha minden inditasnal gozolog, az viszont latszik azon az alkatreszen, ahol elgozolog, mert a hutofolyadek festekanyaga ott marad megszaradva. Legyen ez akar maga a huto valamelyik hutobordaja, vagy a leomlo.
Ez a hiba feltarhato. En innen a tavolbol azt mondom, konnyeden. Az, hogy a szerviz nem akarja megcsinalni, az egy dolog, de akkor mint korabban emlitettem, en mar mas eszkozokhoz nyulnek. Egyebet nem tudok segiteni az ugyben. -
VFR800
csendes újonc
válasz
Rush77
üzenetére
Esetleg nézz rá a Suzuki GSF650 Bandit naked változatára (főleg a 2007-től gyártottra ami már az injektoros csak vízhűtéses blokk + hidraulikus kuplung, az ülés is két magasságba állítható, van ABS-es is)
A sor4 80 valahány lóerővel elég barátságos karakterisztikájú (persze tud tempósan is haladni ha az kell). Ugyanez igaz a CBF600 naked változatára is (ez 78 lóerő, nem a CB600F Hornet ami 100 körüli)n és a Yamaha FZ6N-ből is van 77LE változat (ebből most is van ígéretes hirdetés fent kevés km-es magyar előéletű, de persze a kintről hozott sem mindig rossz, de hatványozottan kell figyelni ha olyat venne az ember, és nem csak a frissen hozott esetén, hanem akkor is ha már itt van pár éve)
Megnéztem most pár hirdetést, és vannak ám már képek alapján is furcsaságok.
-
Chosen
addikt
válasz
dellfanboy
üzenetére
Megnézem, köszi!
-
zgospel
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Amit screenshotoltál én abból nem értek egy kukkot sem, de kb egy éve gugliban nem találtam könnyen a fékmunkahenger és a dugattyú átmérőjének az ideális arányának a számítását. Megkérdeztem a ChatGPT-t és elég értelmezhetetlen válaszokat adott, nem olyat mint ami nekem rémlett.
Kénytelen voltam fél órát guglizni, mire meglett a pontos formula, hát a ChatGPT felcserélte az osztót és az osztandót. Utána megírtam neki, hogy fordítsa meg, az már jó volt
A kiindulási pont amúgy az volt, hogy 600-as CBR-re RCS19 féket rakott fel a gyerek, és hogy milyen pontos lett tőle a fék. Szerintem meg olyan aránynál nem pontos a fék, hanem betonkemény, és egy RCS17-tel több érzést/visszajelzést kapott volna az ujjaira. De ízlések és pofonok.
Amit mondani akartam, hogy nem árt fenntartásokkal kezelni a ChatGPT válaszait.
-
Zsírkrétamen
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Egyszer, 2 hónappal ezelőtt 1-2 nap leforgása alatt elfogyasztott ~2dl-ert, nem találom így hirtelen mennyi a teljes kapacitása, de 2dl úgy ment bele, hogy a max felé is.
Azóta eltelt 2 hónap, az elmúlt 2 hónapban semennyit nem fogyott belőle (valószinűleg a max felé töltött mennyiség ment ki a kifolyón, azt láttam a haspáncélba).
Teljesen random mikor csinálja, volt már szerintem hogy egész héten nem csinálta, van hogy egymás után mindig reggel...ami közös, hogy minden reggeli indításnál van frissen, amint beindítom azonnal.kriszti21: Nem merek megesküdni, de szerintem nekem már az új van. Cylinder head cmpl.-t cseréltek (még az előző tulajnál), az ha jól látom tartalmazza a termosztátot is és azt a csatlakozót is, akkor már tuti az újat tették bele. O2 szenzort merre találom? Megnézném, hátha azt is cserélték
Mivel rengeteg időm van még a szervízig, és mostmár 2-3 flakonnyi vizet halmoztam fel (ha netán baj lenne), az egyik flakonba megmaradt mennyiséget rálocsolom a blokkra (vagyis arra a környékre ahonnan szerintem indul a gőz), majd beindítom, kiváncsi vagyok, ugyan olyan illatú és mennyiségű gőz lesz-e. -
norbert1998
nagyúr
válasz
Rush77
üzenetére
A DL650 annyira nem enduró, inkább csak egy picit magasabb túra. Én 177 centivel épphogy elég magas vagyok hozzá, 170-nel már fixen kevés lennék. Persze a láb/törzs hossz arány sokat számít, szerintem az nálam olyan jó átlagos, illetve az is, milyen széles a csípőd, milyen távol van egymáshoz képest "bekötve" a két lábad és azok milyen vastagok. Én 83 kg vagyok, ha ez segít.
A DL650 szerintem vállalható kezdőként, sokkal később növöd ki, mint az 500-as A2-es motorokat. Mondjuk én 125-ösön kezdtem, egy Varaderoval, abba raktam 18 ezer km-t, mielőtt a DL jött. Nagy ugrás volt, de egész kezelhető. Most így ez a negyedik szezonom lesz vele, de már vágyok egy erősebbre. Azért idén már marad, de jövőre szeretnék nagyobbra ülni.
ABS-es motoron két hete ültem először egy tesztvezetésen
-
kriszti21
csendes tag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Tudom, hogy írtad már: internet népe a termosztátháznál a cső csatit írja erre a hibára. Ha neked az ovális csatlakozású termosztátházad van kérd az újabb kör alakút. Azoknak csinálta ezt a néha eresztek néha nemet, akiknek az ovális volt (ezt hiába húzták meg egy idő után megint jött a gőzmozdony), és a legtöbb embernek az O2 szenzoron/nál is "megül", amint megkapta a version 2.0 kör alakút megszűnt.
Esetleg nézz rá reggelente a szenzorokra és ha lesz olyan, h nedves és utána indításnál ömlik a gőz azzal lényegesen előrébb leszel a nyomozásban és talán már a szervíz is elhiszi mizu.Pár csepp víz is nagy gőzölgést tud előadni, szal ebből ne indulj ki, h sok a gőz, akkor a távozó lé mennyisége is sok. (1mL vízből standard körülmények között majdnem 2L gőz lesz.)
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
A kiegyenlitotartalybol fogy a viz, egyszer teljesen ures volt mar.
Egyertelmuen fogy a rendszerbol a viz.
A kerdes az, hogy milyen gyorsan. Mennyi ido kell ahhoz, hogy ezt a gozt produkalja. Hany nap allas. Vagy csak nyomas alatt produkalja, tehat ha meleg lesz.
Ha annyira lassan szivarog, hogy tobb het kell ehhez is, nem fog csopogni, de lesznek jelei ott ahol szivarog, mivel a hutofolyadek festve van. Es a motor buzolog a hutofolyadektol ha mar megkozelited. Erezni lehet az edeskes szagot. -
bacus
őstag
válasz
Rush77
üzenetére
"A DL650 abszolút kezdőként volt neked? "
Abszolút kezdő olyan 13 évesen voltam.
2016-ban kitaláltam, hogy megint motorozni akarok, nem pálya jogsi nélkül, meg milyen példát mutatnék a gyerekeimnek? Szóval azonnal vettem egy Suzuki GN250-t, de csak 17 márciusában volt forgalmi vizsgám, mondjuk, hogy áprilistól mentem párszor vele, meg párszor lerobbantam
, talán 2-3e km mehettem vele, mikor június elején vettem egy akkor 13 éves v-stromot. (itt többször leírtam, hogy sajnáltam magamtól a pénzt, nem akartam elsőre drágát/jót venni, így először 300e, majd 1 misi volt a keret. ) Végül is nem volt rossz így sem, valamivel vissza kellett rázódni, ha már, akkor miért ne egy fék nélküli, rettenetes futóművű, nehéz, magas súlypontú motorral tettem volna
(a 2004-es v-strom eléggé ilyen volt)Nyilván a mai eszemmel, hogy már tudom, hogy a motorozás nagyon kellett az életembe, 10 évvel korábban vettem volna motort és persze ha tudtam volna, hogy nekem milyen szempontok lesznek fontosak, mi a kényelmes, stb, akkor korábban (nem 45e km-t motorozva) váltok egy jobbra. Nem más kategóriába mentem, csak jobb fék, jobb futómű, jobb értékállóság, jobb minden...
-
Zsírkrétamen
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Oké, csak próbálom időrendbe is összekötni mi miután volt. Rossz helyen ezt nem lehet nézni, de annyira belülről jön a gőz, hogy annyira nem látok be, vakuval se. Igyekszem most verni az asztalt, egyszer már b@sztak át, most nem hagyom magam
Vityaa: Hát de a haspáncélnak az a része már nem lyukacsos, akkor hogy tudna a földre folyni? Plusz mivel a kiegy. tartályból nem fogy víz, így maximum gyöngyözik az oldalán (de akkor meg nem gőzölne ennyire?!), azt meg nem látnám. Egyébként ezt is figyelem, se az udvaron se a munkahelyen nem csinál tócsát. Párom most mondta, hogy a 2cl amit utántöltött az a maxon felül volt már, és a kifolyón át is ment, szóval tele volt ez, még 2cl se fogyott belőle.
-
Chosen
addikt
Sziasztok!
Hűtőmellény vagy hasonló kiegészítőkkel van valakinek itt tapasztalata?
Forgalmi órákat venni a jogsihoz nyár folyamán. A legtöbb időpontom napközben lesz, ami ~30 fok, tűző nap, lassú városi haladás.
Többször kaptám már bringázánál is napszúrást. Úgy néz ki, hogy érzékeny vagyok erre, így igyekeznék elébe menni a dolognak amennyire lehetséges. Szívesen veszem a tippeket.

-
Rison77
senior tag
válasz
Rush77
üzenetére
ER6N/SV650-el nem hiszem hogy mellélősz. Én a helyedben mindenképp naked-et vennék elsőre, ha netalán még tapasztalat hiánya miatt borulsz vagy elborítod, akkor azért olcsóbban megúszod mint egy Versys 650-el. Én er6n-el kezdtem, nagyon kezdőbarát motor ha hibázol, és megvan a készség korrigálhatsz, alul nyomatékos városba kiváló. Hosszabb túrákat mentem már vele, a gyári ülés nem túl kényelmes, meg valami nagyobb plexi kell rá, de másfél 2 órás szünetekkel elviselhető.
ABS nélkülit én se vennék már, azért párszor megmentette a seggem, hozzászoktam a jelenlétéhez. -
Vityaa
tag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Ha a termosztátnál folyna el azt látnád álló helyzetben a földön, nekem is ott csöpögött. Hova hordod szervizbe?
-
Rush77
aktív tag
válasz
bacus
üzenetére
Köszi..
Ezt a lábtartó dolgot megnézem mert ha ezzel megoldható esetleg akkor simán jó lehet pl a CB500 ami nagyon tetszik.
Az ABS témakör nyílván jó ha van csak masszívan leszűkítí a választékot.
Azt is értem persze, hogy a több ezer km nem egy nap alatt jön össze. Most a legfontosabb a tapasztalatgyűjtés amihez szerintem kezdetben nem hinném, hogy 2-300 km szakaszokat fogok lenyomni.
A DL650 abszolút kezdőként volt neked?
Amúgy azért leginkább naked vonalom nézelődök mert a crossover/Adv/Túraendúró bárminek is nevezzük nem az én világom (még... aztán lehet, hogy később az lesz)
Ezért nem is nézegettem a többi hasonlót.Mindenesetre nyílván majd az idő megmondja, hogy beleválasztok e vagy sem. Mert egy dolog, hogy statikusan mennyire kényelmes vagy sem, de a másik meg menet közben derül ki, hogy pár száz km után is jó lesz e.
-
bacus
őstag
válasz
Rush77
üzenetére
A lábtartó sok esetben cserével lejjebb rakható, sw-motech gyárt ilyet, van amin csak két állás van, gyári magasság és kb 2 cm lejjebb, de van ahol egy excentrikus tengely van bárhol be lehet állítani a pedált. Ennél nagyobb magasság állítást csak valamilyen közdarabbal tudnám elképzelni.
ABS téma: ne várd a jóváhagyást senkitől, hogy jó lesz nélküle is, mert amíg nem volt még olyan helyzet, hogy "kellett volna", addig nem baj, hogy nincs. Sokszor érzem, hogy dolgozik az ABS a városban, egy nyomvályúból kiugratva, stb.
Túrázás: a több ezek km-es túrák is több kisebb túraszakaszból épülnek fel, csak extrém esetben megyek 600 km-nél nagyobb távot egy nap. Sok megállóval, sok kanyarral a 200 km is lehet sok, és több unalmas, ám de "technikás" egyenest tartalmazó szakasznál az 500 km is lehet kevés.
Kicsit magasabb és kicsit nehezebb vagyok, V-strom DL650 el kezdtem, az ülés pozíció ott sem volt sokkal kényelmetlenebb, mint a mostani bmw 1200-on. Azért a felsorolt típusok egyike sem fotel, pedig ezek a kényelmesebbekhez tatoznak, de 8 óra után már minden ülésen fájni fog a popsi.

-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
A durranasnak semmi koze a kiegyenlitotartalyhoz, ezt ne kapcsold ossze.
Nezd a jelenseg van. Rossz helyen nezte a szerviz is, te is. Vmi rafolyik valamire, ami meleg lesz, es elparologtatja.
Mivel garis, egyszeruen addig ne vedd at a motort, amig nem oldottak meg. En fogyasztovedelemhez fordulnek, elobb, mint egy forumhoz. -
Rush77
aktív tag
Sziasztok.
Kezdő motorral kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni.
Eléggé foglalkoztat a vásárlás most, hogy hamarosan jön a forgalmi vizsga még ebben a hónapban.
Viszont eléggé tanácstalan vagyok.
A keret max 1,5M + egy kezdeti szervíz.Szerintetek mennyire létszükséglet az ABS? (Ugye az eléggé leszűkíti a kört)
Amennyiben nem annyira létszükséglet (most egy ABS nélküli GSR600-on tanulok) akkor azért sokkal nagyobb a választék amiből nézelődni tudok.Még sok modell van amire fel szeretnék ülni próbálni, hogy hogyan is férek el rajtuk de azok alapján amiket eddig próbáltam sajnos a legtöbb kis cc gép felejtős a mérete miatt.
180cm és 110kg vagyokAmik nem voltak jók
Kawa Z300, 400, 500 felejtős mert nagyon gubbasztós (felhúzott térddel ülök rajtuk).
Honda CB500 szintén (bár ha mondjuk 3-4 centivel lejjebb lenne a lábtartó meg a fékpedál akkor lehet jó lenne)Ami eddig jó volt:
Honda CBF500/600s
Suzuki SV650nAmiket még nézek
Versys 650
ER6N
Honda CB500F / XNyílván az lenne a legjobb, ha gyengébb és könnyebb gépeken tudnék tapasztalatot szerezni de nem tudom, hogy a Duke390/Vitpilen401 és hasonló kategóriájú motorok mennyire lehetnek alkalmasak nekem.
A felhasználás az munkábajárás városon belül és túrázgatás (nem több ezer km utak).Köszi szépen.
-
Zsírkrétamen
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Igen ezt tudom, mindig hidegen nézem. A kifolyó tudom hol van, és mivel töltöttem már a max fölé is, ha onnan folyna tudnám (de gőzölést az sem okozna).
Sajna ez is megvolt, márciustól rögzítem róla a videókat, kaptak is már belőle, és a legutóbbi szervíznél átnézték, nincs nyoma folyásnak. És ugye ha a szervíz nem tudja reprodukálni a hibát, akkor nincs is hiba
(egyébiránt, úgy szoktam ellenőrizni, hogy tisztára mosom a motort, főleg a hűtő környékét és a haspáncélt. Megvárom míg megszárad, bepapirozom azokat a pontokat, ahol az internet szerint folyhat, tehát bilincsek, cső, vízpumpa, termosztát környéke. Ezután kinyitom a kiegy tartályt és ellenőrzöm hogy hol van a szint (most egy kupaknyi (2cl) ment bele). Így hagyom egy darabig, néha megrázom a motort, hátha. Aztán ahol tudom rajtahagyom a papírt, és beindítom 1-2 percre. Aztán megvárom hogy lehűljön, megint végigtörlök mindent papírral, majd benézek a kiegy. tartályba. Éééés konstatálom, hogy feleslegesen basztam el már megint fél-1 órát, mert nem történik semmi. Szerintem ettől többet nem tudok tenni.)
Eddig egyetlen egyszer f*sta ki a kiegy tartály a vizet magából (amikor pukkant egy nagyot menetközben), akkor hidegen ment bele 1-2dl, akkor a max fölé sikerült tölteni, azóta is max-max felett van. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Mindig hidegen nezd a kiegyenlitotartalyt, melegen soha.
Hidegen sztm biztos nincs eleg benne megint. Hogy honnan megy oda hutoviz, nem tudom, de a szervizbe leadasnal ezt mondd, hogy anelkul vissza se adjak, hogy nincs megoldva. -
Zsírkrétamen
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Egy dologra tudok még gondolni, hogy a termosztátnál ereszt. A bilincsek tuti jók, ellenőriztem többször is, de a termosztát ház az eléggé lent és bent van ahhoz, hogy ne tudjam reggelente ellenőrizni.
Az a baj, hogy tényleg mindent olvasni erről a típusról. A legtöbbeknél a cső-bilincs a hiba (ez nálam nincs), sokaknál a termosztát háznál ereszt (ez lehet, de kevés rá az esély), vagy akinek a vízpumpa belselyében lévő tömítés ment tönkre (ezt nem tudom, és nem is hiszem hogy szétszedték megnézni), és van ahol a hengerfejtömítés adta meg magát (ez is lehet, hisz annyira nem látok be, plusz volt már szétszedve....).
Csak azt nem értem, hogy tud szivárogni, ha a kiegy. tartályból szinte semmi sem hiányzik, és más rendellenesség nincs, nem melegszik a motor.... -
Topiccsendőr
addikt
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Az oka sztm meg mindig a hutoviz, mivel mas nem lehet.
-
Zsírkrétamen
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Oké, akkor gőz. Az oka továbbra sincs meg. Büdös amúgy, de mivel csak 1x éreztem égett kábel szagot, annak is már vagy 2 éve, így nem emlékszem, hogy olyan-e.
Ezt elfogadom, habár a 19 ezer km alatt ezek szerint sosem sikerült teletankolnom
Mindig csurig kell tankolnom, mert eléggé fent van az érzékelő, de tény, hogy nem indultunk rögtön, mert volt egy cigiszünet. Bár amúgy ez is előfordult már sokszor.
Az kimaradt, hogy nekem ugye ilyen vese alakú tankom van és alul vannak bekötve egy L alakú kis műanyag idommal, azt megnéztem, ott nincs baj.
Ami még aggaszt, hogy kb 1-2 literrel többet evett a motorom az átlagosnál az egész túra során, de egyéb okot-nyomot nem láttam. (Valószinűleg azóta is többet eszik, de a városi fogyasztásom annyira instabil, hogy ebből már nem tudom kiszámolni) -
Topiccsendőr
addikt
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Ez nem fustnek tunik, hanem goznek. Tovabbra is.
A benzin user error. azert folyik, mert valszeg tultankoltad, es nem azonnal indultal el vele. Ekkor a foldalatti hideg tartalybol szarmazo hideg benzin elkezd melegedni, kitagul. Masmerre nem tud menni, az aktiv szenszuros levegozteton keresztul kimegy a hasidomba, ahol a tartaly levegoztetoje van.
-
bacus
őstag
válasz
vlevi
üzenetére
A chigee -ben van GPS, meg van olyan amiben még sim kártya is. Tracket mindenképpen rögzít, meg pl a kamerákat csatlakoztatva minden adatot is ráment a képre, sebesség, irány, magasság, stb.
Navi szoftver szerintem nem lehet rátenni, az valóban a telefonon fut. Ha megjön a túrámig, akkor ezt (is) viszem. A dobozba pedig befér a bevált bmw navi6 (garmin).
-
bacus
őstag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
"a fiamnak a vérében lesz a motorozás"
Már tudod, hogy fiú? Vagy csak reméled?
-
vlevi
nagyúr
válasz
fluxion
üzenetére
"Az ilyen carpuride-os cuccokon natívan is tud futni egy offline navi telefon nélkül "
Szerintem nem. Ez egy android auto fejegység, épp az benne az egyszerűség, hogy nem kell saját szoftvert írni hozzá, hanem használja a telefont.
Saját, telefon nélküli offline navit akarnál, akkor maradnak a már megszokott eszközök, Garmin, Tomtom, Wayteq, ...Ez a carpu izé dolog arra jó, hogy, ha van egy 300+ ezer forintos telefonod, amit időnként még cserélgetsz is, akkor sem azt teszed ki a kirakatba, nem azt csapatod a jégesővel, satöbbi.
Meg, amennyire a videókat láttam, jobban be van lőve arra, hogy motoros kesztyűben is használható legyen, mert a felhasználói felület is olyan, hogy egyszerűbb, nagyobb gombok vannak rajta, ahogy azt Android Auto-ban kitalálták. -
válasz
macilaci78
üzenetére
Ja értem, így jogos.
kelly416:
Hát ja, 2-3 eszköz túlzásnak tűnhet, de jó is, hogy felmerült a téma. Van egy régi telóm, azt bedobom a zsákba.
-
bigrob
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Pontosan egy ilyen eszköz volt a videóban.

Majd ha egyszer meglesz a jogsi, motor én is akarok egy ilyen cucclit, ha olyan helyre bolyongok városon belül ahol még nem jártam akkor nagyon jó lesz. -
kelly416
veterán
válasz
fluxion
üzenetére
Erre az esetre ott a tábla az út mentén meg a szája az embernek, hogy megkerdezzen másokat. Szerintem. Én legalábbis tulzásnak érzem 2-3 eszközzel bebiztosítani azt, amit tizenéve papír térképekkel vagy nélküle is megoldottak az emberek.
Nyilván nagyvárosi forgatag a leggázabb ilyenkor, de szerintem az is megoldható így végszükség esetén.
-
válasz
macilaci78
üzenetére
Egyébként nálam sokat segített ezen a QL Magsafe-es tokja. Kocsiban magsafe, motoron QL volt. Most az NT-n már csak wireless android auto, ott már elő se veszem a telefont, nyilván ez eddig a nyerő.
Az ilyen carpuride-os cuccokon natívan is tud futni egy offline navi telefon nélkül egyébként? Fura lenne ha megadná magát a telefonom csak úgy, de erre az esetre nem vagyok felkészülve.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
bigrob
üzenetére
Android Auto, megy majd a telefon helyére ma tükörszárra. Ott vagyok elakadva, hogy az egyik idomot nem tudom levenni a motorról, pedig tennék neki kapocsolót* és rendes kábelezést.
*azonnal indul, amint áramot kap és csatlakozik a telefonra. A hétköznapokon nincs szükségem rá, ne fogyasszon feleslegesen és ne merüljön a telefon sem.Cleinor: a telefont a főnököm veszi, neki pedig nem szempont, hogy motorozok.

Igyekszem minél univerzálisabb megoldást találni, de nem egyszerű. A wireless charge már drágább szegmensbe kíséri a telefont. Ez legalább már cseppálló, egy gyenge esőt elvisel. Kb 6 órát elmegy egy töltéssel navigálva, powerbank pedig 2 óra alatt teljesen feltölti. Jelenleg az ülés alatt a powerbank, 2m töltőkábel és ha nagy az eső, legfeljebb nem töltöm. Néhány órás esőre nem tervezek utat, nincs rá ruhám.
A Quadlock tartó nagyon faja, de külön tok kell hozzá, de kocsiban is a telefonnal navigálok. Autós tartóval a műszerfalat nem akarom összeragasztani, a szellőzőrostély lamelláit pedig nem akarom gyötörni azzal, ahogy a telefont a tartóra teszem. Szóval most az ülés alatt van a telefon gyári tokja rajta a QL univerzális adaptere, egyébként meg egy Nilkin tok fém lemezzel a mágneses telefontartóhoz. Ettől a "kétlakiságtól" menekülök meg az Android Autos kütyüvel. -
vlevi
nagyúr
válasz
bigrob
üzenetére
"alirol fél áron"
Valószínűleg nagyon hasonlít a Carpuride-ra.Nekem pl. van eredeti és alis quadlockom. Teljesen más anyagból van az alis, nagyon is érződik rajta, hogy annyiba kerül, amennyibe.
Ja, Quadlock. Tegnapi sztori. A telefon a quadlock tokban volt, de nem a tartón, hanem a tanktáskában. Ilyenkor érdemes behúzni a tanktáska zippzárját
, mert, szerencsére még a parkolóban forgolódás közben, de kicsúszott a tanktáskából a telefon, le a betonra. De a quadlockos tok tette a dolgát, a szélén látszik, hogy hol ért földet, de a teló megúszta. -
bigrob
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Milyet vettél?
A minap belefutottam egy yt vidibe, ahol a srác alirol fél áron vett egy ugyanolyan eszközt mint a carpuride csak fél áron.
Az meg már annyi mint egy quad lock szett. -
pietrrr
senior tag
válasz
anorche1
üzenetére
A legutóbbi telefonvásárlásnál pont ezek miatt volt kitétel, hogy vízálló legyen és tudjon vezetéknélküli töltést. Kormányra szerelhető töltőből meg már kedvedre válogathatsz, találni kimondottan olcsót is, meg nevesebb drágát is.
#153706 bigrob
Nem csúszott el egyáltalán, hanem épp a feladatát látta el.
De, mint írtam is, a tempó meglehetősen mérsékelt volt. Egyébként sima utcai farmer fölött volt akkor.
Ez az említett modell, anno én meg jóval kedvezőbb áron vettem. -
Topiccsendőr
addikt
A chat gpt szintet lepett.

-
anorche1
őstag
Esőben aki telefonnal navigál hogy oldja meg? Hiába a tempó + plexi, így is vizes lett a telefon annyira, hogy reklamáljon töltéskor a csatlakozóba befolyt vízre.
A hónap végén megyek életem első motoros túrájára, 3600km a jelenlegi terv 9 nap alatt, egyedül, minden nap kempingben megszállva. Emiatt telefont tölteni csak menet közben a kormányon tudok, plusz nekem a navi is onnan megy. -
pietrrr
senior tag
válasz
MMiklos86
üzenetére
+1 pont az asesso-ra.
Ezt bármilyen farmerra fel tudom venni, nagy hőségben, rövid távokra rövidgatyával is. Igaz, ez a vastag cucc is tud melegíteni, ez mondjuk hűvös időben kifejezetten jól tud jönni.
Nálam már esésnél is bizonyított. Igaz, csak harminccal mentem, de megcsúsztam a taknyos úton. Bal térdre dőltem, de ez a térdvédő teljesen tompította az ütést, nem fájt a térdem egyáltalán.Egyébként nyárra van egy motoros hálós-farmerem, de a térdvédő része úgy érzem, hogy sosem áll igazán jól. Tudtok olyan farmert ajánlani amiben a térdvédő stabilan jó helyen áll, nem mocorog el utazás közben?
-
chubii
senior tag
+1 a Trilobite Paradora. Bár én túrázni használom főleg, ott meg úgyis elviselem ha (hideg vagy) meleg van. 4 éve vettem, de elég jól bírja. Sajnos a belső térdvédője egyik pozícióban se volt jó, pedig maga a nadrág a méretem, így egy külső térdvédőt használok én is (Oneal Pumpgun MX). 2 év alatt mondjuk megnyúlt mindegyik pántja, idén újat kellett vennem, de cserébe legalább nem olyan drága.
Nem túl vastag lábra a FOX Titan Race térdvédő is megérhet egy próbát. A felső pánt szerintem rövidebb a kelleténél és könnyen szoríthat, de a másik kettőnél tetszett az a gyorszáras megoldás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új Acer Nitro V15 FHD IPS 144Hz Ryzen7 7735HS 16GB DDR5 512GB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Baofeng UV-5R Mini kézi amatőr rádió
- 27% - ASUS TUF VG249Q3R Gaming IPS Monitor! 180Hz / 1ms / 1920x1080 / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ezek nem ötvenes fűnyírók, ezek tartósak, mint a veszedelem.
Ráadásul elég alacsony áron rakta fel, marha nagy mázlim volt hogy épp ránéztem hahu-ra jó időben. Csak amíg az adásvételit írtuk ketten hívták fel a motorért.
Drakulálok!

Nem csoda, hogy megbuktam.

Emberünknek a másik fórumon így nézett ki, füstölgés előtt: