Hirdetés
- VoLTE/VoWiFi
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- iPhone topik
- Soundcore Liberty 4 Pro - basszus!
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Xiaomi Mi 9T Pro - tizenegyes!
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
-
Mobilarena
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
norbert1998
nagyúr
válasz
Laci779095
üzenetére
A régi nadrág thermo, ezek simák
-
Laci779095
csendes tag
válasz
norbert1998
üzenetére
Szia! Aláöltözet thermo vagy sima? Amúgy a Lidl ruhák méretéből nehéz eltalálni a méretet...
-
norbert1998
nagyúr
Voltunk reggel a lidlübe az aláöltöző - sisak stb kombóért.
Sisak nem sikerült, mert páromnak kisebb kell, nekem meg ugye ott a Scorpion - amit amúgy is bánok... Szóval a boltban csak M/L volt.Aláöltöző pulcsi: nemrossz, kettőt vettünk, mindkettő elfogadható.
Aláöltöző nadrág: Egy hulladék. XL-ig van, L-est vettünk egyet, de kegyetlenül szoros úgy, hogy férfi nadrágból W32/L30-asat hordok, tehát bőven az M-esbe bele kellene férjek a széles csípőm ellenére is. Hát nem. Ráadásul oylan fos aanyaga van, hogy rendesen böki a bőröm.
Balaclava: szintén egyet vettünk, két méret van, a kisebbet. Na, még az is rohadt nagy, az M-es sisakos fejemen lobog, mint a zászló úgy, hogy az (XS-es fejű) barátnőmnek is BELELÓG A SZEMÉBE, mindkét oldalról!
Szóval ez a mostani felhozatal hatalmas csalódás. A két évvel ezelőtti lidlüs aláöltöző nadrágom kategóriákkal jobb ezeknél a mostaniaknál. Kérlek, kerüljétek el őket....
-
bardi
senior tag
válasz
norbert1998
üzenetére
Nekem a vfr 750 lazán túrázva egyedül 5 liter teteje, (nekem) tempósabb haladás 6-7, kakucson meg megeszik 9 litert is.
-
Picco
addikt
válasz
norbert1998
üzenetére
nalam VFR1200F varosi fogyasztasa mar-mar aggaszto, foleg h nekem uj/hideg van etc, de igy is 9-10L korul alakul
-
norbert1998
nagyúr
Nekem a DL általában 4,5, max 4,7. Viszont magas utassal, 3 dobozzal, szembeszélben, autópályán 7,5-et bevert tengerpart-Ljulbjana között
Alig értem el a szlovén fővárost ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A 150-et (óra szerint) gyakorlatilag 90%-os gázkarálláson volt képes tartani. Be is csípett egy bő 3 deci olajat hozzá, pedig amúgy nem eszi.VFR-ről még nem tudok nyilatkozni, még csak egyszer tankoltam meg, december 31-én.
-
3800+
őstag
Megosztom akkor én is a saját tapasztalataim

CBR650F 16.000 km-es átlaga 4,02 l/100km (legjobb 3,57 - legrosszabb 4,39)
GSXS1000GT 8000 km-es átlaga 5,22 l/100km (legjobb 4,7 - legrosszabb 6,06) A legrosszabbat szezon végén, csak városi pár rövid hideg munkábajárás dobta ki. De igazából mindegy hogy túra vagy nyelezés ezt az 5,5 litert tartja jól. Legalábbis közúton amennyire tudom nyelezni... Pályán nem jártam vele.

-
XR elég jól fogyaszt eddig max ilyen 8,5 amit sikerült .... átlag szerintem ilyen ~7,5 ,ha nagyon nem nyomom neki ~6l ,de az a tempo overkill.
Ehhez képest az 1050 xt 10 litert simán bekajált , városba is 8l simán megvolt viszont lassú tempónál le lehetett nyomni a fogyasztást 5 literre.
Fzs1000 az ilyen 7-8litereket evett többi motoromra nem emlékszem.
Kocsit meg hagyjuk egyik 12liter másik 8
-
zgospel
őstag
válasz
üzenetére
Szerintem a te motorod eleve nehéz, a köbcenti is nagy, meg az a batár plexi is növeli a légellenállást, ezért teljesen reálisnak tűnik az a fogyasztás még nem túl dinamikus használat mellett is. Pláne autópályán, még ha szabályosan is mész, a motorok légellenállása eleve csapnivaló egy autóéhoz képest, meg ott van a plexid is ami tovább rontja ezt.
Vidéki országutakon 80-90-nel kirándulgatva, sok motorfékkel a kanyarok előtt jelentősen csökken a fogyasztás.
Első szezonomban az FZ6N-nel Budapestről át a Mátrán, Bükkön, Kazincbarcika, Ózd, Salgótarján, Hatvan, Budapest útvonalon 4.2-es fogyasztást produkáltam, utassal a hátam mögött, miközben azt hittem fú de rohadtul cibálom a gázt.

Akkoriban Budapesten ingázva is 4.5 volt a fogyasztásom.
Aztán két szezon és jópár pályanappal később már inkább a 6-ot karcolta a budapesti fogyasztás és a fent leírthoz hasonló kirándulós karikák is. És akkor már úgy éreztem, hogy egyáltalán nem is száguldozom, inkább laza tempó volt az.Annyi változott, hogy kezdőként még rengeteg volt a motorféken gurulás, enyhébben kezeltem az első féket, és jóval alacsonyabb fordulatról gyorsítottam ki.
Későbbiekben pedig a pályanapok miatt már jóval magasabb fordulaton használtam a motort, rövidebbek voltak a féktávok, és sokkal kevesebbet gurultam motorféken. És mondom, érzésre ez már egy laza kirándulós tempó volt addigra.Úgyhogy elég nagy különbségeket ki lehet alakítani fogyasztásban ugyanazzal a motorral, a "csapatás" megélése pedig egyén és tapasztalat függő, szerintem.
A Street RS-sel budapesti ingázáskor 6.5 volt a fogyasztásom, pedig sokkal nyugisabban használtam mint az FZ6-ot.
-
Cleinor
tag
válasz
üzenetére
CB500X: Utam odafele lazán 50-90el, nézelődve, lazán 2.9 l/100km
Visszafelé vészfékezés gyakorlás, nyélgáz, 130-140. 5.6 l/100kmAuris ugyan ez. 1.6 szívó. Tudok vele csinálni 4.7et is de akkor le vakarom a konymanyrol a bőrt. De inkább 8 a jellemző, leginkább az autópálya miatt.
Teljesen jó érték a 6.6 ha mész többet is mint 90.
-
vlevi
nagyúr
-
törölt tag
Sok helyen olvastam hogy a Triumph Thunderbird 1600/1700-nak milyen jó a fogyasztása, 5-5.5L / 100 km, a tulajok 350 km után ráérnek tankolni, hála a 22 literes tanknak.
Nos nekem autóút/autópályán 6.6L lett az átlagfogyi 1 tankkal, a következő tankkal meg kicsit csapattam, agresszíven bántam a gázzal, így 7.5L lett a fogyi.
Nekem az furcsa hogy amikor óvatosan mentem vele akkor is 6.6 lett a fogyasztás, de a 7.5 is talán soknak tűnik.
Csak túlgondolom a kérdést vagy ráférne a motorra valami engine tuning?
Lehet amikor a szerviz kicserélte a vezérműtengelyt, valami megborult?
Vagy csak nekem túl nehéz a csuklóm?
Remélem ez önmagában tud ekkora fogyasztás növekedést okozni, nincs sok kedvem sok pénzt és időt feláldozva ezzel szopni. -
Rush77
aktív tag
Én pénteken voltam kint és megnéztem a Kawa Z500-at. Hááát rájöttem nem én vagyok a célcsoport (illetve senki akinek mondjuk 43-nál nagyobb lába van).
Én a 47-es cipőben teli sarokkal a kipufogót tapostam, úgy, hogy a fékpedál a talppárnáimnál volt. Nem is értem miért kell ezeket a rohadt nagy kipufogókat erőltetni (nyílván e5+, zaj stb de akkor is).
Pedig gondolkodtam rajta, hogy az lenne a kiválasztott.
Ellenben a Z650RS nagyon bejön ezzel a retró sárga vagy fekete/arany fényezéssel. -
Megmaradt egy course csizmam, meret meg stilus miatt csak a motoros oktatas alatt hasznaltam, de most eszembejutott, hogy eladnam, van ertelme szorakozni vele?
Vinteden lattam par random csizmat 5 ezerert felrakva. Ti el szoktatok adni a mar nem hasznalt cuccokat, vagy elajandekozzatok? Ha eladjatok, hol szoktatok megprobalni?
Megkezdtem a hetvegen en is az idei szezont egy bp - miskolc - bp karikaval
-
hroberto
veterán
Mondjuk erre pont nem!
-
hroberto
veterán
válasz
Steven
üzenetére
Én ma voltam, de mikor megláttam a sort (kb. 500 méteres volt), az volt az első , hogy inkább hazamegyek...
De aztán, bevallom kicsit pofátlanul, de sikerült bejutni. Igazából egynek jó volt, de semmi extra. Viszont rohadtul nagy volt a tömeg.
Amúgy a KTM - ekre jellemzően fel lehetett ülni, már akinek az volt az igénye. -
vlevi
nagyúr
válasz
dellfanboy
üzenetére
Ott a helyszínen lehet jegyet venni? Még nem tudom, hogyan alakul a vasárnapom, ha nem lesz semmi más, talán megnézem, de egyáltalán nem biztos.
-
No meg vicces , hogy még ki akar préselni belőle egye keveset utólag is:

-
válasz
Viiktor1989
üzenetére
Nem mindegyikre lehet felülni emlékeim szerint a ktm nél mindenkit elzavartak aki megpróbált felülni.
Bmwnél pl lehet (sok sikert hozzá)

BMW stand:
Nekem ez a verekedjünk a helyért nagyon nem jön be.....
-
parijani
tag
válasz
Viiktor1989
üzenetére
Ha vásárolni is akarsz, akkor kp- t is vigyél. Mi egy helyen vásároltunk, de nem lehetett kártyával fizetni.
-
Viiktor1989
aktív tag
Köszi az infókat
Mi vasárnap megyünk,tuti akkor lesz a legnagyobb tömeg,de ahogy néztem a Millenáris oldalán nem olyan nagy épületek ezek(1500-2000 fő befogadás képességű) .
Mindegy, elmegyünk, jól érezzük magunkat,felülünk pár szép motorra😀 -
válasz
Viiktor1989
üzenetére
Brutál tömeg, hely meg kicsi szerintem .
Haverok két motort akartak megnézni , 660 tiger sport és versys 1100 ... hát egyik sem volt
Nekem annyira nem jött be ... érdekességnek jó volt.
-
parijani
tag
válasz
Viiktor1989
üzenetére
Mi voltunk 10:45 körülre értünk oda. A sor nagyon hosszú volt, csaknem a Fény utcáig ért, de kb 15 perc alatt bejutottunk. Bent viszont tömeg volt, nehéz volt az eladókkal beszélni, mert folyamatosan rohangáltak az érdeklődők között. Kifelé kb 14:00 körül jöttunk, akkor már nem volt sor. Bent viszont emlegették, hogy voltak, akiket nem engedtek be a maximális létszám miatt, ezt én nem tapasztaltam, az egyik standon mondták, szóval nem tudom van-e valóság alapja.
-
Viiktor1989
aktív tag
Volt kint valaki a motorkiállìtáson?
Könnyű volt a bejutás,vagy várni kellett valamennyit? -
3800+
őstag
válasz
etnies
üzenetére
Szerintem igen. Volt róla videó is… majdnem felborult a mentő. Nem 50nel ment az tuti. Lassított a mentős de ezt elkerülni így esélytelen volt. Persze hibázott, de nem gondolnám életszerűnek, hogy pesten a körúton állóra kellene fékeznie 50 méterenként minden kereszteződésben a vonuló egységnek.
-
etnies
senior tag
Ez az az eset, amikor a motoros iszonyat tempóval belerohant a mentő oldalába?
-
yodamastah
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Épp most vittem első szelepházag ellenőrzésre a k4 750 gixxert. Nem kellett állítani rajta semmit. 70-75e km. körül jár. Pontosan nem tudom a kilométert, mert 2 műszerfalat már összetörtem rajta
kb 10e-12e km nagy pályán, 12-14e kis pályákon, többi km vegyesfelhasználás sok melóbajárás (város)/ sok-sok túra, közúti állatkodások.Csapágyak nem tudom milyen állapotban lehetnek. Olajat alig eszi. Ereje már nem az igazi. Tuningolt R6R-t nem tudtam kikerülni slovakiaringen tavaly. De olyan rettenet erős nem volt új korában sem. Emlkészem hogy mikor megvettem akkor volt közel új modell az R6R, mindenki azzal ment már akkor. Hringen a célegyenesben már akkor is alig mentem rá az R6R-ekre vele.
17 esés van a motorban, egész jól viselte ezeket is.. bár mázlim volt mert nem pörgött meg úgy rendesen egyszer sem. Csak párszor átfordult egyet csúszás közben... Egyszer becsúsztam vele egy autó alá, jól megúszta azt is.....
Szóval ... tapasztalatból mondhatom, hogy a k4-5 600/750 lehet gyapálni rendesen. Bírja jól

-
Topiccsendőr
addikt
válasz
SoundX
üzenetére
Vezerles elettartama nagyon fugg a motortipustol. A tapasztalataim alapjan egy sportmotornal rendeltetes szeru hasznalat mellett 20-25e kmnel mar allitani kell a hezagot. Altalaban a japan sor4 eknek 40e km intervallumuk van.
Sportmotorral valo turazas eseten 40e km nel sem kell allitani szinte semmit.
Ehhez jon, hogy a vezermulanc van, hogy szakaszosan nyulik 30-40 e km nel. Nem mindig, nem mindegyik markanal. Ilyenkor nem lehet mit csinalni, csere. A vezermulancfeszitovel eleg sok gondja van a japan markaknak, de a zajossagon kivul semmilyen problemat nem okoz.
Ha 250 esrol ulnel at, nem hiszem, h az elso evekben annyira forgatnad a motort, en kiprobalnam a 40 ezres szelephezag intervallumot, es a gyar altal megadott olajcsere intervallumot. Felesleges gyakrabban cserelni olajat.A blokk elettartama ugyanez. Ha forgatva van akkor az kisse tulzas, hogy 5000 alatt haza lehet vagni, de 25e nel egy 600 as sornegyet ujra kell csapagyazni, ha gyakran van palyan, es jo koridoket mennek vele. Csapnivalo korido eseten megintcsak sokkal tobbet bir. (Ebben az esetben termeszetesen nagy palyakrol beszelunk, ahol ki van forgatva a motor, nem gokartpalya szeru terhelesrol). A csapagyak ekkor mar nehol az alapfemig kopnak.
Ha pedig kimelve van - mondjuk 7000 nel tovabb nincs forgatva- akkor barmennyit elmennek. De akkor nem volt ertelme sportmotort venni ugye.
A megbizhatosag kerdese sportmotor eseten megint olyan, hogy kisse rossz vegen van megfogva a dolog. Akkor jo egy sportmotor, ha csupa nemes alkatreszekbol all, egy celszaerszam az egesz motor. Ilyen esetben minden alkatresz erzekenyebb/szervizigenyesebb egy olcso utcai motorhoz kepest, magyar szemmel nezve ez az un. megbizhatatlanabb.
Pl az ohlins villaszarszimmering lazabb egy sima krombevonatos villa szimmeringjenel, hogy minel konnyebben mozogjon. Egy olcso villa szimmeringje 6-8 evet elmegy, egy ohlins ennek a toredeket, van hogy minden evben cserelni kell. Megsem mondanam ra, hogy nem megbizhato. Egy egysegsugaru felhasznalo szamara valoszinuleg ez nem megbizhato.Nem tudom, neked mire kell a motor.
meg szeretnel normalisan tanulni motorozni, es leginkabb kanyarodni szeretnel- ezert kell sportmotor- vagy csak a kinezete miatt? Ez fontos a tipus valasztasnal. Kinezet eseten elmennek rossz fek-futomu iranyba, tehat vfr.Gyors szetnezes utan nehany utmutatas:
Rsv factory
A rotax v990 es blokk kiforott, nem tartanek tole, hogy palyan volt tobbszor, ez a factory kovacsoltalu felnivel, es ohlinsel, jo fekkel tokeletes kanyarodashoz. Amennyiben a motorozas a fontos. Karban volt tartva, tehat nem egy lekotlott szar, de ujraeladasi ara nagyon alacsony lesz, vagy el sem lehet adni.
A futasteljesitmeny nem stimmel, ennel a tipusnal az odo nullazodik, ha nem szakszeruen van az akku lekotve.Viffer
Fek-futomu hagy maga utan kivannivalot, de a v4 blokk nagyon jo hangelmenyben es megbizhatosagban. Mondjuk kanyarodni nem ezzel mennek.600 gixer
Ujraeladasi ar nagyon alacsony lesz, de egy nagyon szimpatikus motor, nem felnek a km szamtol. egy szerelovel mennek megnezni mindenkepp. Nem haverral. Fontos.636
Van tapasztalatom a tipussal, eleg golyoallo, es az extra 36cm³ erezhetoen jot tesz alul. Itt sem felnek a futasteljesitmenytol, csak az ujraeladasi artol. Dehat ha olcson akarsz venni jo motort, akkor ez lesz.Sc57
Ez egy nagyon szep motor, az ara is rendben van. Alapveto hibaja ennek a szerianak, hogy nem bevonat van a hengerfalon, hanem az alu ontvenyben van a nikkelsziliciumkarbid kristalymatrix, ami mar a porschenel sem mukodott, es itt sem. Epp ezert ezek olyan 140 lonal tobbet nem tudnak egy bizonyos futasteljesitmenyen tul, de itt mar volt blokk csere is, szoval valszeg jo ideig elmegy. Ha hosszu tavra tervezel vele, kesobb lehet nikasziloztatni a hengert, es akkor kimegy a vilagbol.
bar egy keveset ra kellene meg az 1.5 re rakni. De ertek-arban nalam ez a favorit. -
bacus
őstag
válasz
etnies
üzenetére
Azt gondolom, ha a zene a fontos, az asszonnyal szoktál max összekapcsolódni, akkor nyilván nem szempont, hogy hány motorral tudnál összekapcsolódni. Engem a zene hallgatás nem izgat, sztem a ucomnak is hd hangszorói vannak, de nekem fontosabb, hogy egy jót dumáljak azokkal akikkel motorozom.
Velem már előfordult, hogy tankoláskor "csapódtam" egy csoporthoz, meg idén pl voltam Visegrádon, belenézek a visszapillantóba és 3 motor mögöttem, zipzárban, mondom, ok, az egyik rendben, de ki a másik kettő? Megálltam kajálni, azok is megálltak, egy asztalhoz ültünk, kajáltunk, beszélgettünk, ha egy irányba mentünk volna, tuti még össze is kapcsolódunk. Nekem hozzá tesz a motorozási élményhez, hogy meg lehet közbe beszélni, hogy volt egy őz a bokorban, vagy egy nyúl, vagy éppen egy jó kis csajszi a járdán, mert bár elmúltam 50, de szemem azért még van
A cardo mesh nem kompatibilis a sena mesh-el, ezt azért tudni kell.
-
etnies
senior tag
válasz
bacus
üzenetére
Ma az egész napomat intercom tesztek olvasásával töltöttem, végül úgy döntöttem, hogy Cardo-t veszek, mert elvileg tudja magát párosítani az Interphone Urban-al és az Urban is tudja magát a Cardo-val, legalább is az ügyfélszolgálatok szerint.
Ha meg nem, akkor vissza tudom küldeni vagy veszek a feleségemnek is egy Cardo-t.
Most csak azon megy a matek, hogy Spirit HD (110 Font) vagy Freecom 2x (133 Font) legyen, utóbbi már elvileg tudja a Mesh-t is, de nálam a selling point a görgő, nem a Mesh.
Az Interhpone-ból a U-COM 6R tetszik még, de ahhoz is kell HD pluszban, úgy összesen 140 Font körül.Az estek 95%-ban egyedül vagyok és zenét hallgatok, néha telefonálok vagy a feleségemmel túrázok évente 2x. szerk: a zene minősége ezért nagyon fontos szempont
Ami fontos, hogy az egység leszedhető kell, hogy legyen, mert sokszor a munkahelyemen a motorban hagyom a bukót, a fejegységet meg beviszem tölteni. -
SoundX
tag
válasz
dellfanboy
üzenetére
Elég lesz a 600. Sokat küzdöttem magammal, de próbálok ragaszkodni hozzá. Legalább ahhoz, hogy közelebb legyen a hatszázhoz mint az ezerhez. Szóval kérlek ne vigyetek rá a 140+le kategóriába mert amúgy is húzok az irányába
Visszatérve az eredeti kérdéshez, ebben a kategóriában mennyi egy vezérlés/blokk várható élettartama kilométerben. Tudom, hogy 5000 alatt is haza lehet vágni, de általánosságban vagyok kiváncsi. Milyen időközönként érdemes “nagy” szervizben gondolkodni?
-
Apophis
őstag
-
gonger
senior tag
válasz
Apophis
üzenetére
Az 1200 nyomatékból azért szerintem kellően jól motorozható. Az új RS futóművébe sem igen lehet belekötni, fék is pipa. Van gyorsváltó is, led lámpák. Nekem nagyon tetszenek, simán el tudom képzelni 50-60 év körül ezt a motort a garázsban. Viszont drágább mint a 765 RS.
-
-
bacus
őstag
válasz
etnies
üzenetére
A szokványos BT technológia max 4 beszélőt tud összekapcsolni. Ez kevés, igy voltak rá próbálkozások, pl az interphone AVANT 2 Bt egységet is tartalmazott, igy amennyiben CSAK ilyen készülékek vannak kapcsolódva, akkor 8-an tudnak összekapcsolódni.
Ez a full duplex mód, mert kinai kütyük tudtak 6 ridert összekapcsolni, de csak úgy, hogy nyomkodtad a váltáshoz a gombokat. (ami elég fos)A sena kidolgozott egy technológiát, ami sok hátrányt kiküszöbölt, kvázi a walkie-talkie -k hoz hasonlóan működik, van 9 csatorna, az azonos csatornán lévő beszélők (ha nem zárják/kódolják le) párosítás nélkül tudnak kommunikálni.
Ennek a szabványnak most jelent meg a 3.0 verziója a sena 60s készülékkel, ami még szebbet, még jobbat igér, a jelenleg elterjedt az a 2.0, ehhez csatlakozott az interphone az ucom-16 kütyüjével, ami igazából sena,
Itt korlátlan rider össze tud kapcsolódni. Ha pedig csak páran kizárva a külvilágot akarnak beszélni, akkor max 24 kütyüig össze lehet zárni egy csoportba a beszélőket, ilyenkor csak "meghivással" lehet a csoportba kerülni.
A hátrány, hogy jobban szivja az akkut. Elönye, nem kell párosítani, nem számit a riderek összekapcsolódásának a sorrendje, kitolva igy a hatótávot, elegendő rider esetén 2 km. Bárki lekapcsolódik nem esik szét a rendszer, jobb a hangminőség.
A legolcsóbb duo szett sena rt1 vagy sena st1, ezek CSAK mesh képesek, azaz Bt csak a telefonhoz csatlakozik. -
etnies
senior tag
válasz
bacus
üzenetére
Egyébként mi ez a Sena mesh? Arai Quantic kupakot vettem, annak a gyárija Sena, nem is nagyon drága. Pár évvel ezelőtt sok helyen kutyázták a Sena-t, ezért félek tőle egy kicsit, bár olcsóbb, mint venni egy Cardo Duo packot és szépen passzolna a bukósisakomba.
Utána kell olvasnom ennek a mesh-nek. -
SoundX
tag
válasz
etnies
üzenetére
Uhf. Durva, hogy 20 éves motorok fél munkáshitel árában mennek.
Két évvel ezelőtt a K4 teteje volt 1.7 körül ha jól emlékszem. Viszont, a suzuki így kilőve. Nem szívesen mennék ennél az árkategóriánál feljebb, hiszen minden esély meg van rá, hogy el lesz dobva, fájna csúszni látni 2-3 gurigát, ráadásul ehhez már tényleg nem kéne sokat tenni és szalonból kijön egy olyan amit elsőnek finghatok be
. A többi nem alternatíva? Nem ragaszkodom kifejezetten a sport motorokhoz, túra-sport is vonz. -
etnies
senior tag
válasz
bacus
üzenetére
Nekem most Interphone Urban van, 2019-ben vettem egy duó pakkot, tökéletesen működik mind a kettő, szóval a márkával meg vagyok elégedve. Ami nem tetszik, hogy ezekben az ucom verziókban van kiegészítő aksi, amit én nem akarok felrakni, így jutottam el a Cardo-hoz. A másodlagos telefon mit jelent? Az Urban-ok úgy vannak párosítva, hogy a két eszköz egymáshoz van kapcsolva plusz egy-egy telefon, mindenkinek a sajátja.
Az meg tud maradni, hogy a két intercom egymáshoz és egy-egy telefonhoz kapcsolódik?
Ha nem, akkor megint vehetek duót...szerk, elolvastam a manualt, nem lesz jó. Csak a telefon helyére tudja rakni az idegen intercomot, asszonynak az nem fog tetszeni. Vehetek dualt.
-
A Zéé
addikt
-
bacus
őstag
válasz
etnies
üzenetére
Konkrét tapasztalatom nincs az adott Cardo-val, de általában mindent lehet mindenhez párosítani (pár elvetemült kínai gagyitól eltekintve), de azt kell tudd, hogy ilyenkor a hatótávolság drasztikusan lecsökken.
A sena és az interphone is az idegen márkákat a másodlagos telefonra párosítja, ilyenkor pl kiesik a gps hangja.sena - interphone-t próbáltam mikor még Avantom volt, az egész jól működött, most ucom-16 van, ez inkább sena, mint interphone, ez mind a sena bt, mind az interphone bt, mind sena mesh-el jól kapcsolódik, de pl egy ncom 9xx-el egy rémálom volt, sikerült párosítani, ami 5 perc után szétesett, pedig 40-70m volt max közöttünk, majd kb 3 pihenővel után úgy Miskolcnál magától helyreállt a kapcsolat (Bp-ről indultunk)
A túra után még kapott egy reset-et, mert onnantól a gps-t dobálta el a kütyü. Azóta nem akarom parosítani csak sena v. intercomhoz, de a legjobb a sena mesh aminél nincs párosításra szükség. -
etnies
senior tag
válasz
SoundX
üzenetére
Én csak a GSX-R néztem meg, ezért a pénzért romokat adnak. 2.5 alatt szerintem ne is keresgélj, ha rendeset akarsz.
Kétszeméllyel járt vele túrázni, egyszer volt csak pályanapon és hát akkor pont csúszott, de csak néhány métert.
Persze, mindenki utassal jár túrázni a gikszerrel, arra való, már csak az oldaldobozokat hiányolom róla. -
etnies
senior tag
válasz
dangerzone
üzenetére
Vegyél láncolajozót, szereld fel rendesen és akkor a lánckarbantartást el lehet felejteni.
Télen-nyáron motorozom, a mostani lánchoz két éve nem nyúltam, egyszer állítottam, 6 éve és 27.000 mérföld óta fent van. Csak olyan olajozót vegyél, ami elvan magában, ilyen Cobrra szarokat el kell felejteni. -
SoundX
tag
Sziasztok!
Remélem jó topikba jöttem, szeretném a segítségeteket kérni sportos motorok keresésében.
Eddig főképp négykeréken éltem, egy e46 30i turbóval, aminek mennie kellett a mostani mindenkitisb@szogatunk, extraszívás műszaki és családi okok miatt. Nagy űr maradt utána, ezt szeretném két keréken pótolni. Egy időben minden szezont egy Duke 250-el húztam, viszont mással sok tapasztalatom nincs.Hamarosan lerakom a korlátlan jogsit, és ehhez szeretnék egy megbízható, másfél millió forint körüli árfekvésű motort venni, de fogalmam sincs, hogy itt mi az amibe érdemes nyúlni ebben az árkategóriában. A teljesség igénye nélkül amiket eddig néztem:
GSX-r 600
ZX-6r
CBR-600rr - 600F4
YZF R6
Ahogy látszik a 600-as kategóriát böngészem elsősorban, de adott esetben ettől el tudok térni, viszont semmiképp se szeretnék karburátorral szenvedni.Kérlek, ha van tapasztalatotok, vagy tudtok ajánlani olyan modelleket, amik megfelelőek lehetnek, azokat osszátok meg velem!
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Apophis
őstag
válasz
Viiktor1989
üzenetére
A Speed Twin egy traktor, semmi köze a Triple-ökhöz. A nyomaték nem rossz, de kevés a lóerő, meg a soros elrendezés miatt is olyan, amilyen (nézz meg egy gyorsulási videót róla, nagyon lomha), amihez társul buta fék és futómű. Ez egy életérzés inkább, café racerekhez közelebb álló felhasználás, rövidtávú cruising; papacirkáló, örök classic design és hang. A Street Triple, ahogy írtad, kanyarvadász.
-
etnies
senior tag
Cardo Spirit HD van valakinek a csoportból? Ha igen, mi a véleménye róla? Lehet párosítani más márkával gond nélkül? (konkrétan Interphone-ra gondolok)
Bukót cseréltem és a régi Interphone nem szerelhető át, mert HJC specifikus a HD hangszórója, külön lehet venni 30 Fontért, de nem költenék már rá ennyit egy hat éves, napi használatban lévő (amúgy hibátlan, de már elavult) egységre, amikor 80 Font a Spirit HD.
-
Viiktor1989
aktív tag
Szerintetek a Triumph Speed Twin 1200 mennyivel másabb egy Street Triple motortól?
Nem is a kinézetre gondolok,a speed twin is egy szerpentinezős motor vagy az inkább egy crúzalgatósabb fajta?
Fura egyébként,hogy se gyors váltó,se sebesség tartó automatika nincs benne. A Triple olcsóbb is,és sokkal felszereltebb motor.. -
vlevi
nagyúr
-
bazsy_
tag
Köszönöm mindenkinek a tanácsokat lesz mint átgondolni/átnézni. Első körben elmegyek megnézni aztán kiderül érdemes e továbbmenni.
-
csongi
veterán
válasz
bazsy_
üzenetére
Olaj beonto oldalon a kupung, ha van egy endoszkopos kamera, akkor be lehet kukucskalni, van e korrordalt elem, es a henger terbe is be lehet nezni esetleg.
Ahogy a tobbiek is irtak, a folyadekos szekcioknal lehet inkabb a gond.
Motor terbe
Fek-futomu
Hutes
Uzemanyag
Ha muanyag tankos, felesleges teli tankolni telire.Mas:
Orlen kuton tankoltam 100as benzint. Még kereskedelmi halozaton tankolt benzin igy nem marta kezem es a tesom kezet, pedig volt mar benzines a kezunk parszor. Lemosas utan is vagy 5-10 percig erezheto volt. Nem tudom milyen Alien nyalat kevernek bele, de azt a 100ast nem eroltetem egy darabig.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
bazsy_
üzenetére
Tapasztalatom alapjan a tarolastol nagyon fugg, hogy mi lesz a benzinnel. Ha rossz helyen taroltak, akkor 5 ev alatt az uzemanyagszivattyu beall, vagy nem tud eleget nyomni. Amennyiben a benzinnek lakkbenzinhigito szaga van a tankban, tehat rettenetesen budos, akkor altalaban viszi magaval a benzinpumpat. Ilyen esetben az osszes gumicsovet is le kell cserelni a tankban. Nem gyakori, de az injektorokat is osszeragaszthatja a regi benzin.
Legtobbszor a motor beindul, de ami kesobb derul ki, hogy nem forog ki uresben tiltasig, vagy a vegsebessege tul kicsi, vagy nem eri el a gyari erteket, az uzemanyagpumpa karosodasa miatt. Tehat ha meg be is indul, benzinnyomast merni kell. Illetve van, hogy a nyomasszabalyzot is kinyirja.Ha jo helyen taroltak es raktak stabilizatort a benzinbe, akkor 5 ev nem nagy dolog, de itt mar kezdodnek az álláskárok, villaszárszimmering, vagy a hutoviz ha tulsagosan regi (tehat mondjuk gyari 10+ eves) akkor megeheti a hengerfej alujat is- ha csak allt 5 evet, es nem volt megmozgatva - de ezek ritka esetek, amivel mar talalkoztam, tehat 0ra nem lehet redukalni a valoszinuseget.
Fekfolyadek ugyancsak korrodalhatja az alu alkatreszeket, ilyenkor feher kristalyosodas vagy feher takony lesz a tartalyokban, az aljan a fekfolyadeknak egy retegben.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
bazsy_
üzenetére
Legyen látványosan a legolcsóbb a kínálatból. A próbakör folyadékok cseréje és nem csak az esetlegesen belerohadt üzemanyagé. Fékfolyadék, hűtőfolyadék, motorolaj, első villában.
Ha a fékfolyadék felvette a vizet, korrodálhatta is a környezetét.
Mire odaér az üzemanyag a hengerbe, a száraz gyűrű összekarmolhatja.Kevés kilométerrel, sok állással vettem az Sh-t. Örültem neki, hogy keveset futott, 10 évesen 7k km. Most meg 9 deci olajat eszik 1000 km-en a 40 liter benzin mellé. Láncfűrész kér ennyit...
-
GTVili
tag
válasz
bazsy_
üzenetére
Persze, nincs ezzel gond. Le kell engedni a régit, feltölteni friss benyával....
Az injektornál le lehet húzni a csövet, és kinyomatni a tankból. Ha netán szükséges, akkor az injektorokat olcsón tisztítják...Én biztosan nem paráznék egy ilyen nem öreg, és nem nagy futásteljesítményű járgánytól...
-
bazsy_
tag
válasz
JoinR
üzenetére
Műszaki most fog lejárni, elvileg 2 éve elvitte. Vett új akkut még ennyit mondott, talán garázsban volt tárolva de erre még rákérdezek.
#152224 GTVili Jól hangzik csak 6 éve elvileg még a sima benzint árulták nálunk és nem azt a mostani E10 ami kb atomjaira hullik ha nem is pár hónap de évek alatt biztosan okoz lerakodást.
Nem tudom ki hogy van vele de én télre teletankolom prémium benzinnel az biztosan nem hullik szét évek alatt sem.
-
bazsy_
tag
Sziasztok!
Motor vásárláshoz kérnék tanácsot.
Van egy kiszemelt motor amit meg szeretnék venni amivel az a helyzet, hogy nem volt sokat használva és szervizelve sem, a tulaj elmondása szerint 2020-ban(5 évesen) megvette, olajat cseréltetett és kb 2000 km-t ment vele, de aztán nem volt ideje és nem használta és azóta áll.
Talán a kisebbik gond hogy kb 5 évet állt a motorolaj benne, de a másik gond hogy feltételezem nem prémium benzinnel volt használva és ha az e10 benzin ilyen sokáig állt benne az gondokat okozhat egy injektoros gépnél, üzemanyag rendszer tisztítás nem tudom milyen nagyságrendű lehet.Normál esetben néznék másik eladó példányt, de ebben ez esetben nem nagy a választék ebből a típusból és évjáratból.(bmwf800r) Egyébként szép gyári állapotú. A gumikat kell még cserélni mert még a gyári van rajta.
Kérdés mekkora lyukra futás lehet az állás miatt, gondolok az üzemanyag vagy esetleg más olyan dolog miatt amire most nem gondoltam? Bármi tanácsot szívesen fogadok.
-
Cleinor
tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Dede, és a célom is majd az lesz hogy vagy arra a biztire rakok egy kapcsolót, vagy az egyik szenzorra és az hibára dobja az ABS-t.
De ez csak ha és amennyiben kellően sűrűn fordul elő mint igény, addig persze marad nálam is a bizti
-
tboy93
nagyúr
válasz
macilaci78
üzenetére
Tavaly a honda tréningen a cl500-aknál pontosan így oldották meg, biztit vették ki.
-
Cleinor
tag
válasz
dellfanboy
üzenetére
Azért hogy amikor (szökőévente egyszer) offroadra tévedek tervezetten (TET) és direkt blokkolni akarom a hátsó kereket akkor meg tudjam tenni.
-
bacus
őstag
válasz
Cleinor
üzenetére
Gratula, a tanulság, hogy nem mindig azzal kell kezdeni, hogy berendelsz egy csomó alkatrészt
. Az eladó is lehetett volna okosabb/segítőkészebb, hogy pl a legutolsó gumizás óta van az ABS probléma.Én nyáron gumiztattam, ott fordult elő velem, hogy az abs jeladó tárcsát megütötte/deformálta a gép és emiatt az abs azonnal bekapcsolt, ahogy az első féket használtam. A gumis ugyan szétszedte megint és valamennyire ki is egyengette, de váltig állította, hogy ez biztos nem nála történt...
, vagy a szétszedésnél a távtartó biztos kiesett és nem vette észre, stb., így akkor nyomta meg a tárcsát a villa. Így még kerestük egy 30 percet a műhelyében, hova is gurulhatott el az egyik távtartó, míg végül sikerült beszélnem egy bmw-hez értő baráttal, aki mondta, hogy a tengely csak egy oldalról megy be, mert az egyik oldalról maga a tengely a távtartó, szóval ne keressük azt ami nincs !!! Hazafele még 1x bejelzett az abs útközben is, így még otthon egy dugókulcs és gumi kalapács segítségével még a helyén további egyengetés, pofozgatás után állt helyre a régi jól működő állapot.
Akkor fogadtam meg, hogy nem megyek gumis felé nyomaték kulcs nélkül többé, mert persze nem volt az sem, így hazaérve mindent lelazítottam és nyomatékra húztam.
-
Cleinor
tag
Sikerült megjavítanom a CB500X ABS problémáját!
Onnan indultunk hogy novemberben megvettem, hazafele úton vettem észre hogy az ABS lámpa nem alszik el.
Előző tulaj nem tudott használható információt mondani róla, illetve a lánc is el volt hanyagolva, csak mosva volt a motor és szervízbe járt. Jó áron volt (2m), elhoztam.Megvettem a Haynes könyvet, és megszereztem a gyári Honda service manualt is és elkezdtem a hiba feltárását.
Csináltam egy alap diagnosztikát, kiolvastam a tárolt hibakódot, és ez nagyon félre vitte a történetet.
4-1 és 4-2-es hibakód:
Front wheel lock – riding conditions Reason: Faulty sensor
Front wheel speed sensor circuit Reason: Faulty wiring or wiring connector
Front wheel speed sensor Reason: Damaged pulse ring
Front wheel pulse ring Reason: Damaged pulse ring
Levadásztam egy használt első kerék jeladót, kiütöttem a hibakódot, kicseréltem, mentem egy próbakört, ABS nem működik, viszont hibakód sincs. Itt már kezdett felszaladni a szemöldököm.
Megyek tovább a diagnosztikával, végig mérek minden vezetéket, minden jó, egy dolog maradt:No code displayed: Faulty modulator.
Végig csináltam még egy másik diagnosztikát illetve mentem egy nagyobb próbakört. Akkor is erre jutottam, hibaüzenetet nem dob semmi, sajnos a kocka kell hogy rossz legyen.
Szerencsémre találtam egy gyári bontatlan ABS kockát ebay-en amit postával együtt 90k-ért megkaptam. 2019-2020-ban volt egy ABS kocka visszahívása a Honda CB500-as sorozatnak, és ilyenkor a Hondánál ezt úgy oldották meg hogy direkt erre a kampányra gyártottak és új cikkszámmal létrehoznak egy javító csomagot (benne egy új ABS kocka, alátétek), na egy ilyen maradt meg valamelyik britt bolt polcán és így áron alul tudtam megvenni a pontosan ugyan olyan abs kockát viszont töredék áron.
Megjött, nagylevegő, az egész motor szétborít, fékrendszer leereszt, kocka ki (itt persze eltörtem egy műanyag rögzítő fület ami az ABS kábel köteget tartja a helyén.)

Viszonylag egyszerű művelet volt a csere, 2 óra alatt megvoltam vele a teljes fékrendszer feltöltésével és légtelenítésével együtt.És dobpergés! ABS lámpa továbbra sem alszik ki, nincs abs...
Egy hét gondolkozás után leszűkítettem 2 helyre a hibát:
1. ABS kocka és kábelkorbács közötti csatlakozás, és ki is találtam hogyan tudom ezt megmérni, illetve mivel ott egy pöcök a kezemben maradt ezért be is rendeltem teljes csatlakozó fejet hogy legrosszabb esetben az egészet kicseréljem.
2. Lövésem nincs elfogadom a veszteséget és betolom HondáhozMegnéztem még egyszer a motort mielőtt márkaszervízbe tolom a gépet: a hátsó keréknél gyanúsan határértéken van a jeladó és a gyűrű távolsága... Ááááá nem lehet hogy ez a baj... Megnézem a robbantott ábrát, szétszedtem a hátsó kereket, és igen, az előző szerelő rosszul rakta össze, a bal és jobb oldali távtartó fel volt cserélve, kicseréltem, összeraktam, koszosan büdösen -2 fokban próbakör:
Azonnal elaludt az ABS lámpa, és rárúgva a hátsó fékre gyönyörűen működik a rendszer!Megérkezett az új abs csatlakozó is, 10 perc alatt kicseréltem, nyomatékra húztam mindent.
Szóval sikeresen vettem egy CB500X-et 2.120.000-ért amihez kaptam egy tartalék ABS kockát és egy tartalék első kerék jeladót, valamint egy hatalmas tapasztalatot amivel ha kell most már bárhol szét tudom borítani a gépsárkányt az út szélén ha van nálam szerszám hozzá

Kapott egy kis pimp-et a kerék és most várom hogy ne faggyak rá.

Nem bánom a vételt, így legalább mindene át van nézve most a motornak, és úgy várom a tavaszt hogy tudom már rendben van a motor!
Most hogy működik az ABS jöhet egy gomb hogy ki tudjam kapcsolni

-
válasz
dangerzone
üzenetére
Valtoolajjal kenem parszazankent, 1-2 ezrenkent letakaritom dizellel.
-
Picco
addikt
válasz
dellfanboy
üzenetére
ez eleg erdekes, eskudni mernek ra hogy tobbszor is lattam statisztikat rola. 7-8 eve nagyon megtetszettek nekem is, el is vittem egyet probakorre, de vegul ugy dontottem mivel nincs garazsom es london eleg durva lopasok szempontjabol, hogy sajnos ezek miatt nem nekem valo.
-
-
gonger
senior tag
-
GTVili
tag
válasz
dangerzone
üzenetére
Hátsó emelőre teszem a járgányt... hogy tudjam szabadon forgatni a kereket. Ha szükséges, a ragacsot és a rozsdát finoman drótkefézem. Kenéshez olyan láncsprayt használok, ami száradás után nem ragad (Repsol)... csak a lánc belső felét fújom be vele finoman. Alaposan átrorgatom az egészet, hogy a teljes lánc és a fogaskerekek is kapjanak a cuccból. Ha sikerült nem túl sokat ráfújni, és van ideje megszáradni, akkor a felnit sem cseszi össze.....
-
3800+
őstag
válasz
dellfanboy
üzenetére
Ez igaz!
És eladni sem szabad, csak gyűjteni! Hiányzik a CBR650F azóta is...
-
3800+
őstag
válasz
gonger
üzenetére
Én is pont a napokban gondolkodtam el egy 2., szaladgálós motoron és ezek a 765-ösök tetszenek nekem is. Bár az új hornet is szimpi, de mentem egyszer egy 675-tel és hihetetlen könnyed volt és tényleg élmény volt vele menni.
Én főleg japán fan körökben mozgok, és én is szeretem azt a fajta finomságot és megbízhatóságot amit azok tudnak, de aközül a pár motor közül amit vezettem, a triumph volt a legbulibb. Ha lehet így fogalmazni.
Ez is kiforrott technika már nem? Vagy ismert ezeknek bármilyen típus hibája? Tiger van ismeretségi körben azzal sokat szívott a kolléga, olajevés, mindenféle hibalámpa stb. stb. -
Picco
addikt
válasz
dangerzone
üzenetére
lancot gyakran szoktam fujni anno a horneten/xt660-on, mindig hosszabb motorozas utan, segit ha a lanc mar fel van melegedve, valoszinu konnyebben befolyik a lubrikalo es van ideje megdermedni.
motorozas elott csak akkor fujom ha elotte elfelejtettem/hanyagoltam egy ideig. centrifugalis ero ugyis ledobja egy jo reszet.
-
gonger
senior tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Az a fejidom a gyári fejidom, amit 2023-től már plusz kiegészítőként lehet megvenni és nem alapáras. Észlelhető különbség van vele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- HP EliteBook 655 G10 15" Ryzen 5 PRO 7530U 32GB RAM Garancia 2028.02.27.
- Eladó Samsung Galaxy A55 5G 8/128GB Lemon / 12 hónap jótállás
- 5G LTE! Microsoft Surface Pro 8 i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia
- 27% Számlával! ASUS ROG Loki 1000W 80 PLUS Platinum SFX Tápegység!
- iPhone XS Max 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3997
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Alig értem el a szlovén fővárost ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Két évvel ezelőtt a K4 teteje volt 1.7 körül ha jól emlékszem. Viszont, a suzuki így kilőve. Nem szívesen mennék ennél az árkategóriánál feljebb, hiszen minden esély meg van rá, hogy el lesz dobva, fájna csúszni látni 2-3 gurigát, ráadásul ehhez már tényleg nem kéne sokat tenni és szalonból kijön egy olyan amit elsőnek finghatok be