Hirdetés
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Archttila
veterán
válasz
#16939776 #46610 üzenetére
Ez most így neked is tetszik, "célhoz értél"?
Igen azt kell mondjam teljes mértékben elégedett vagyok a géppel és a körülötte tanyázó kiegészítőkkel. Na jó hazudok, mert még mindig egy régi Logi K520-al gépelem-e sorokat, de jövőhéten már érkezik az Anne Pro 2 60%-os billentyűzetem ami teljessé teszi majd az összhatást.
(#46612) Seep
Én biztosan nem
másra megy most a pénz, a Ghost pedig szinte ajándék volt.
Más:
Nem tudjátok honnan tudnék szerezni egy ilyen Wi-Fi/BT fémházikócskát? -
Mclovin
senior tag
válasz
#16939776 #46590 üzenetére
Micsoda kommentáradatot robbantottam ki
Rövidebbik oldalán van most is, csak a 'CPU' rész van felül és a VGA alul... így valóban a talp blokkolja a GPU levegő kifelé áramlását..meg lehet fordítani, de akkor a meg a CPU húzza a rövidebbet. Szóval megy be kettő silverstone fw121, aztán meglátjuk. Csodát nem várok.
-
Atom_Anti
senior tag
válasz
#16939776 #46559 üzenetére
Ezt fogom tenni, ahogy mondod, porszűrő ki és helyére a rácsos oldalfalra, légmentesen egy szép csendes pörgentyűt teszek. Így friss levegőt fúlyok hűtőbordára, ami ugyan marad a heat chamberos, rézmagos amd wraith spire borda, mert csak emellett fér a gyönyörű magas rgb-s oloy warhawk memória modulkaim. Amúgy ma raktam fel véglegesen a bordát procira Coollaboratory Liquid MetalPad -al, már esett is hőmérséklet 5 fokot arctic mx4 hez képest. Késöbb ha meglesz a mod küldök képeket.
-
mpierre
veterán
válasz
#16939776 #46488 üzenetére
A 10W végül is elvezethető passzívan csak ne egy olyan hurka borda kerüljön rá, mint a fentebb linkeltekben látható videóban. Akkor a 70°C+ hőmérséklet simán jön. Mondjuk egy ZALMAN - ZM-NBF47 olyan 50°C körül tartaná talán. Tesztelni kellene. Lehet sokan fogják még keresni a coolink chipchilla-t is...
Ha azonban az M2 ssd is erre a bordára rakja rá a keletkezett hőt, hááát az szép lenne. Kb, mint cerkával átpörgetni a 90 perces kazit.
-
Janby
tag
válasz
#16939776 #46424 üzenetére
Csak azért nem cserélek, mert még garis
Van egy FSP TFX-em is, ami a kettes számú gépbe megy.Na abba tervezek venti cserét.Azt majd jól kivezetem a tápból ,és a CPU venti aljzatról akarom meghajtani,csak még nem döntöttem el, hogy milyen venti legyen...Mondjuk esélyes egy 8-as Arctic PWM PST...
-
Janby
tag
válasz
#16939776 #46419 üzenetére
Az alacsony fordulatszám az mennyi volt nálad? Az enyémek 900-1200 rpm között szabályoznak, és teljesen kussban vannak. Szerencsére nem tapasztaltam semmilyen oda nem illő hanghatást. Az egyik a Shuriken gyári 10 centise, plusz van mellette kettő 8-as Arctic F8 PRO Pwm PST.
-
hegegabi80
addikt
válasz
#16939776 #46405 üzenetére
ITX méretben meg pláne jót ki lehetne hozni belőle. De tovább megyek, vannak a kisebb inteles matx lapok 17x19, vagy 17x22-es, ezek már nem foglalnak sokkal több helyet, mint az itx lapok. Sajnos amd irányban már nehezebb a helyzet, mert ott aztán tényleg nagyok még a legkisebb matx lapok is, az itx-nél meg az árcédula nem tetszik.
Nagyon baba kis-kompakt Ipari/szerver házakat lehet elcsípni néha, ha jó masszív alapot szeretnél egy "álom háznak". Nem ezeket a tömegigényt kielégítő dolgokat kellene visszavágni jóra, tetszetősre gondolni.
Esetleg valami konkrét kuckót tudnál linkelni/mutatni/leírni stb.? Mert ebben nem vagyok jártas.Az aprón lévő Acer háznak is a váza az amit masszívnak tűnik, mert a külső borítás egyben levehető, ezért gondolom nem az tartja össze, mint sok régi háznál.
De van egy jó masszív régi P4 házam, nehéz mint a dög, pedig valami neve sincs, de az is jó alapnak.Viszont most letöltöttem a netről a Geeek A40 manualját. Szerelhető aluprofil könnyen beszerezhető 20x20-tól, csavarok is hozzá. A plexitket vagy levágatom hozzá, vagy én fogom farigcsálni, ez már tuti. Úgy hogy meg is van az elkövetkezendő pár évre a projektem. Azért előtte a metis tetejét "szellőssé" varázsolom, és azt használom.
(#46407) Fred23: De miért is ragaszkodsz a 85mm-es cpu magassághoz? A kisebb tornyoknak kevés, a topflownak meg elég, de még akár kisebb is. Én is próbálgattam már pár hűtőt, de mindig visszatérek a topflow-hoz. Nekem jobban bejön hűtésileg is, meg kinézetre is. Nálam a vga, alaplap, meg m.2 ssd is hűvösebb tőle 4-5 fokkal.
-
hegegabi80
addikt
válasz
#16939776 #46402 üzenetére
Igazad van, most rájöttem, kicsit hülye voltam. Én abban gondolkodtam, hogy az sfx tápot elforgatni, hogy a ventije az előlap felé nézzen, de ehhez keskeny a ház. Hirtelen az Acer ház ugrott be, amit aprón is néztem, de az szélesebb (140) és teljes vga-t fogad nem pedig LP-t.
De attól még ezen is lehetne rövidíteni, olyan 6-7 cm simán van még benne, mert az SFX táp mehetne még közelebb az alaplap felé, a kábelkorbácsok lefelé néznének (ha felső elhelyezésű), az előlap is lehetne sokkal vékonyabb, és mehetne mögé a 2,5" hdd/ssd. Na igen én már nem gondolkozom 3,5" hdd-ben, pár hónappal ezelőtt visszaraktam az egyiket a gépházba, azt hittem megőrülök tőle. Nem is értem korábban hogy viseltem el, pedig én aztán nem vagyok annyira érzékeny a zajra. -
hegegabi80
addikt
válasz
#16939776 #46400 üzenetére
Igen tudom, mivel keskeny és kell a hely a tápnak és a kábeleknek is elől meg az odd, hdd stb. Csak jó lenne már ezeknél a házaknál is elfelejteni az odd-t, és akkor lehetne kicsit rövidebb. Így még élhetőbb lenne. Nyilván olyan irodai gépnek jó, ahova kell még az odd. Nálunk pl lenovok vannak, de már mi se használjuk az odd-t.
Lenne pár ötletem házak kialakítására, a végén kénytelen leszek megcsinálni magamnak.Jut még eszembe, ezek a Geeek itx kuckóknak fém váza a van, a többi oldal meg plexi igaz? Nagyon tetszik, főleg az A40, de az már nem kapható. Még talán árban is egész elfogadhatóak.
Az A50 típusnál le is lehet tölteni egy összeszerelési útmutatót. Lehet ez alapján kéne nekem is készíteni egyet. -
flashpointer
őstag
válasz
#16939776 #46347 üzenetére
Oke, azt hiszem feljelenthetem magam remhirterjesztesert... a win-es rendszer ssd csak ugy atloktem az uj lapba, az elobb viszont telepitettem egy friss rendszert a legujabb driverekkel es egesz mas eredmenyek lettek. Stress-test alatt a noctua 400-as fordulaton 65 fokon tartotta a procit, meg epp csak langyos volt a talp, a vrm hutest viszont nem ertem el megnezni.
inkabb amig nem neztem meg jobban nem irok semmit
Fali merovel a teszt alatt 114 wattot mertem max, 1 hdd +2 hazventi meg egy videokari mellett. -
A.Winston
tag
válasz
#16939776 #46187 üzenetére
Pont ez a lényeg, hogy nincs, csak dc jack. Ez egy slim konfig lenne 2400G/3400G mellé. Tuti nem lenne kihasználva se a 200W, de ha megtépem is bele kell férjen, ezért nem gondolkodtam kisebb tápban. Lehet pedig elég lenne. De ár is számít ezek a DA2-esek meg elég jók benne.
Házon magán dc jack-nek van furat csak, ha nagyon nincs komoly rizikó benne, nem mennék más irányba. -
lela
aktív tag
válasz
#16939776 #46128 üzenetére
Ez rendben van, de amire a kérdésed: a" Milyen passzív toronyhűtőre gondolsz? " vonatkozott az előző hsz.-ben, tehát a toronyhűtőkre ott 1-2,5mm közötti intervallumban szokott lenni a távolság, és ehhez képest a minél nagyobb a jobb "passzív üzemre".
Igen nekem is egy Ninja van jelenleg és nincs közvetlenül rajta venti, csak a ház hátsó ventije szívja lefelé róla a levegőt.Ott is, most is próbálom olyan tagolásban írni a válaszokat hogy érthető, összekapcsolható legyen.
Köszi a válaszokat, de mivel nem egymással beszélgetünk így nem tudok azonnal reagálni és te sem, ha esetleg valamit én nem úgy értelmezek. Igyekszem azért többször elolvasva értelmezni amit próbálsz leírni.Olyan esetben történhet ilyen, ha a CPU és a kupakja között nem elég gyors a hőátadás, ami lehet a paszta hiánya, és lehet a hűtőt leszorító erő hiánya, ami közvetve a kupakot is a maghoz szorítaná.
Továbbá lehet akár a kupak homorú, ezért a hűtő sík talpa és a kupak közepe között túl vastag rétegben lesz a paszta, ami a hőátadás sebességét rontja a sík-sík javarészt fémes kapcsolathoz képest.
Általában a passzív ház megoldásoknál használt leszorítószettekkel töredék leszorító erő érhető el, mint a komolyabb tömegű toronyhűtőknél. Akár lehet ebből is probléma, ha alapvetően rosszul szerelték össze a CPU-t.Igen ez valóban lehet probléma, de a hűtőhöz(házhoz) kapott procival érintkező lapon tudok polírozni, akár síkoltatni is és nem gondolnám, hogy a gyári hűtő illeszkedési minőségét ne tudnám reprodukálni. Ebben a domború/homorú/ tokot a maghoz szorítja a hűtő én nem hiszek, ettől persze lehet hogy rosszul gondolom. Hozzáteszem az sem biztos hogy jó ha meghajlik a lap annyira szorítja a hűtő.
Azt gondolom itt a hangsúly azon van hogy a hőcsövek el tudják e juttatni kellő sebességgel és hatékonyan a nagy bordának a hőt a lapról. Az összes komoly hűtő hőcsöves. Az más kérdés, hogy sok apró lamellának adják át a hőt és még közé is fújnak ventivel.
Visszakanyarodva inkább munkagép lenne ez mint inkább egy nappaliba betett HTPC, de lesz rajta film is nézve, sajnos mint írtam olykor megy a gép vagy úgy marad és nem akarok arra kelni, hogy zúg.
De nappaliba lehet én is egy Dune vagy Popcornt vennék.Ki fogom próbálni, mert van 24d- es noctua ventim, hogy egy papírdobozban mennyi zajt ad ki magából és ha megfelel akkor veszek rá egy normál hűtőt. Gondolom a Noctua NH-L9i vagy 9a- az a legjobbak között van ilyen szempontból.
Köszönöm az építő jellegű tanácsaidat!
-
törölt tag
válasz
#16939776 #46128 üzenetére
persze. celhardvernel nincs jobb. csak neha muszaj engedmenyeket tenni, hogy ne legyen minden egyes feladatra kulon eszkoz, ha tul sok mindent akarsz csinalni
a memoria szlotokra meg... az asztali gepem alaplapja epp egy asus z11pa-u12
es ha ma este elkeszul a dual socket-es oreg gep, arrol teszek fel kepet, bar csak 2x8 dimm...mod:
es kosz a toronyhutot, nagyon vagany. -
törölt tag
válasz
#16939776 #46123 üzenetére
ha lenne like gomb, most erre a hozzaszolasra nyomtam volna egyet
a munka vs mozigep engem is mar regota foglalkoztat. tudhatunk munkagepbol egeszen jot faragni, de ahhoz nagyon ugyesen kell megvalogatni az alkatreszeket. a levego keringeteset valszeg nem lehetne meguszni, de ha a hasznalt ventik eleg alacsony fordulatrol megindulnak, akkor mukodhet.
a videokartyakkal talan nem lenne tulsagosan nagy gond (feltetelezem h a munkagepben van dgpu, nem pedig a prociba integralt), mert a legtobbnek mar ugy gondolom jol testreszabhato a ventiprofilja.
ki kene probalni egy 12-14 magos szerver proci magjait BIOS-bol v linux alol letiltani, mondjuk meghagyni kettot, harmat v negyet es megnezni, hogy hogy alakul a teljesitmeny-felvetele. (lehet h negy mag alapon elviszi a htpc mukodest, mig ketto tobbet kene dolgozzon, sok turboval). kiprobalni ht-val es nelkule is. aztan ha kiderul h mi az a beallitas ami meg jo, megnezni h az egyebkent jo esellyel surun lamellazott hutoborda pici legszallitas mellett ertelmes homersekleten tudja-e tartani a procit (es a tobbi komponenst). es ha maga a gep nincs eldugva, akkor mar csak a merete lehet zavaro, nekem fejben a htpc-vel csak a kisebb gepek passzolnak
vagany lehetne egyebkent egy duplatornyos huto, ket kulonbozo lamellazattal
es ket ventivel. htpc profil eseten a ritkabb toronyra szerelt kulso venti fuj nagyon halkan, mig nagy terhelesnel bekapcsol a kozepen levo venti is, ami a surubb tornyot fujja.
vagy szetvagni ket kulonbozo lamellazatu duplatornyot mondjuk a talpanal a hocsovek menten es osszeilleszteni, de ez mar eleg jo szerszamozottsagot igenyelne.problema lehet persze a tobbi komponens is. pl ha a munkagepben hdd(k) van(nak), az nem kivanatos zajforras mozizashoz, szoval szoftverbol le kene kapcsolni oket, hacsak nem arrol menne a film. ssd az oprendszernek es gondolom nas-rol johet a mozi. (as asrock x99 extreme4 pl es meg tobb masik lap is tudja 'hdd saver' funkciot, amikor nem kozvetlenul a tapegysegre van dugva a vinyo, hanem egy alaplap altal vezerelt tapcsatlakozora)
ha komoly mennyisegu dimm-ed van, akkor a memoria melegedese is hozzaadodik a futeshez. linux tamogatja memoria-tartomanyok tiltasat ugyan, de nem gondolom h az befolyasolja a fogyasztasukat, ezt is ki kene probalni.
szoval nagyon erdekes feladat, szorakoztato is lenne vegigcsinalni, de meg mindig csak 'ahhoz kepest h szerver' lenne jo az eredmeny.
-
lela
aktív tag
válasz
#16939776 #46123 üzenetére
Kialakításra annyi a kritérium, hogy legyen bene anyag, és a lamellái ne legyen túl sűrűn, ha felmelegszik köztük a levegő könnyen el tudjon kezdeni áramlani.
Érdekes amit írsz, mert azt gondolnám minél sűrűbben vannak a lamellák annál jobb a kéményhatás és gyorsabb a hőleadás. (legalábbis én így gondolom) Ezt az álláspontot támasztja alá az is, hogy a streacomnál is a legkisebb ház (FC8) tud a legmagasabb hővel megbirkózni (sűrűbb és több a lamella).
Amit megint csak nem értek, hogy tud a maghőmérséklet felszaladni hirtelen annak ellenére, hogy a borda hideg marad. Ez csak akkor lehetséges, ha a heatpipeok nem viszik el a hőt, de az meg tudomásom szerint a hőmérséklet hatására kezdi el a hőt mozgatni a hidegebb vége felé. Az már más kérdés, hogy a borda le tudja e adni a környezetének, vagy sem.
Illetve a bios beállításokkal hogyan tudom befolyásolni a hőelvezetést? Ott csak a teljesítményt tudom fokozni, vagy redukálni. De ki az a hülye aki megvesz egy konfigot és elkezdi visszavenni a teljesítményét, hogy ne melegedjen túl. Mert akkor ilyen erővel mindegy lenne ha egy gyengébb (kisebb procit) vett volna ami nem disszipál annyit és még kevesebbe is kerül. A végeredmény ami a teljesítményt illeti pedig ugyan ott van.
Tehát ezzel azt akarom mondani, hogy nincs szándékomban húzni a procit, de a névleges teljesítményét azért adott esetben ki lehessen használni anélkül, hogy túlmelegedés miatt visszavenne.A használattal kapcsolatban egyébként azért lényeges a csend, mert a géppel megosztjuk egymásközt a szobát és nem akarok semmilyen hangra felébredni. Napközben nem zavaró, mert a környezeti zajok sokkal nagyobbak, de éjszaka a síri csendben egy 20db is sok lehet. Pontosan ezen okokból nem tervezek bele HDD-t és kiköltöztetem a tárolókat egy NAS-ba a spájzba.
-
lela
aktív tag
válasz
#16939776 #46120 üzenetére
Igen tudom, hogy leírtad, de nem akartam ennyire körbejárni a témát, gondoltam hátha beesik valaki aki tud konkrétat az adott házzal kapcsolatban mondani. Egyszerűen csak meg akarom venni a hozzávalókat összerakni és használni. Csak mivel ez nem egy hagyományos konfig ennyire nem egyszerű a kérdés.
Milyen passzív toronyhűtőre gondolsz?
Másrészt az asztal és egy zárt doboz között hőleadásban igen masszív különbségek lehetnek. Ugye az alaplap/ssd-k/tápegység által generált hő mind a dobozon belülre szorulna.
Egyébként ezt a konfigot meg lehet venni a silentpc oldalról és olyan komponenseket teszek bele amilyet akarok, gondolom nem adnának el olyan gépet ami nem bírja az adott konfigot..
Már elgondolkodtam azon is hogy veszek egy sima házat (nem passzív), egy NH-Noctua NH-L9i vagy 9a- val , de az nem teljesen halk config lenne és fogalmam sincs mennyire lenne zavaró a ventik hangja (mert ugye az oldalára is kellene egy kotró), de gondolom az az összeállítás már simán megbirkózna az adott konfiggal...
Ha egyszerre több böngésző (benne sok megnyitott lap), videólejátszó, filekezelő levelező prg stb van nyitva ahhoz gondolom jobb a több mag , mint a GHz? -
HookR
addikt
válasz
#16939776 #46075 üzenetére
"ill. meg lehet folyatni annyira a metrikus meneteket, hogy elmegy az ember életkedve."
Árnyalnám a képet. Ha elfogadjuk alapvetésnek, hogy a felhasználó fegyelmezettségére nem érdemes alapozni (csavarok érzéssel történő meghúzása a kontrollálatlan megtépés helyett), ez akkor is elsősorban méretezés és/vagy technológia kérdése. Azzal egyetértek, hogy vékonylemez alu házakba fúrt finommenetekkel óvatosan kell bánni, mert nincs bennük kellő tartalék, de a vastaglemezből forgácsolt kuckók potenciálisan alkalmasak a nagyobb méretű/menetmélységű furatok fogadására, hogy ez ne legyen gond. Illetve vékonylemeznél a rutinosabb, igényesebb gyártók már áttértek a sárgaréz(ötvözet?) menetes betétek sajtolására, menetes távtartók hegesztésére. -
profi
aktív tag
válasz
#16939776 #46036 üzenetére
OK, vettem.
Igen, ezt cserélném mITX-re, amennyiben találok egy olyan házat, ami nagyon tetszik (feltéve, hogy elég kicsi és vga is belefér). Azok tetszenek, amik nem túl magasak. Mostanában főleg a téglalap alakúak jöbbek be, esetleg a kocka is. Nem feltétlenül cserélném le, csak ha nagyon megtetszik valami. Ehhez keresek most ötleteket.
Köszönöm(#46038) HookR: Az első tetszik, csak nem találtam egy helyet sem, ahol meg tudom venni. Érdekes ez a csatlakozó. Ehhez lehet kapni valami átalakítót?
-
profi
aktív tag
válasz
#16939776 #46034 üzenetére
Köszönöm az infót. Mérni sajnos nem tudom ,mert nincs hozzá eszközöm.
Ez még jó dc-dc lenne szerintem, de ehhez is kell egy jó minőségű ac adapter.
mITX méretű házból most mik a legkisebbek, amik elérhető áron vannak (nem több 10e Ft) és közepes méretű vga elfér bennük (kb 203mm)? -
HookR
addikt
válasz
#16939776 #45944 üzenetére
Itt vannak további képek a készültség különböző stációiról: pcbattlestation.com - Pluto
-
válasz
#16939776 #45777 üzenetére
Jó, de ne vicceljünk már, hogy 50-80eFt-ot ki kell adni egy házért. Azon is csodálkozom, hogy itt némelyik ember kiad egy Loque Ghost S1-ért 90eFt-ot? Nem turkálok én más pénztárcájába, mindenki arra költ, amire akar, csak rohadtul túl vannak ezek árazva. Nincs ebben sem több fém, mint bármilyen másikban. Ott van pl egy Bitfenix prodigy, amit 5k-ért utánadvágnak és belefér 5 lemez legalább. Csak baromira nagy és nem NAS-nak néz ki, amit a TV-s szekrénybe betolsz.
-
stigma
addikt
válasz
#16939776 #45775 üzenetére
Köszi szépen , igen már párszor ránéztem a házra de nem tudtam eldönteni hogy megvegyem van sem
Igaz itt a sima verzió van, nema C-s de lényegében a sima verzió ,,ráncfelvarrása" a C-s.
(#45776) KaiotEch : Igen ebben igazad van , viszont ha nagyon kell lehet válogatni azért, csak pénztárca kérdése.
Corsairből ott a 240 vagy 540, igaz nem kimondott NAs ház de annak is megfelel, VGA-is elfér ha netalántán HTPC lenne.
Fractal-ból ott a Node 304 vagy 804 vagy épp ha HTPC-s VGA-s megoldás kell akkor ott a 202, mely állított.
Silverstone-nál egyet találtam mely hot-swap-es,(DS380).Igazából hiánycikk tény, már nézegettem Jonsbo vagy Lian Li házakat is mert ezek is nagyon minőségiek, igaz mindkettő van a Merlinhadvernél.
Fuha erre szerintem alszom egy napot meg körbenézek még de relatíve ilyen olcsón bestbuy vétel a Xigmatek
-
lela
aktív tag
válasz
#16939776 #45743 üzenetére
A helyzet hogy megpróbálok egy ilyen passzív házat szerezni, de a merlinhardvernek majd május végén lesz, mert éppen átalakítás zajlik náluk. Ha nem sikerül akkor majd nézek valami más lehetőleg passzív házat. Ha a z FC8 lesz akkor egy 12cm-es venti ami lassan forog és vékony slim kivitel, hogy beférjen az alaplap és a meghajtók közé.
Rendeltem egy streacom pico psu 160-at, de nem tudom mikor fog megérkezni...
Elég körülményes az ilyen "egyedi" dolgoknak a beszerzése. -
Pgraph
aktív tag
válasz
#16939776 #45747 üzenetére
A köztes időben az ő ára is a fellegekben járt azért. 25-35 ezer között van már választék a 16 GB-os kitekből, ami akár néhány hónapja is messze nem volt így. Egyelőre úgy tűnik, normalizálódnak az árak az elmúlt 2 év nagyon magas szintje után.
Amúgy ez az említett Trident RAM tényleg mitől ilyen borzasztó csípős árú most is? Az időzítése miatt? -
lela
aktív tag
válasz
#16939776 #45725 üzenetére
Köszönöm, hogy megint te válaszoltál!
Nem akarok bele mókuskereket, de az M2 SSDről, a chipsetről, illetve a ramokról, nem tudom hogy fog a hő távozni egy zárt dobozból? A sima winyóról már lemondtam és kiváltom inkább még egy 2.5-es SSD-vel. A Zajt nullázni akarom, így a HDD zaja az rosszabb mint egy sima venti zaja.
-
Archttila
veterán
válasz
#16939776 #45669 üzenetére
Szerintem az előbbi, bár azért a VGA 60 fokos backplate-je nem közvetlenül a CPU hűtése alá termeli a hőt lévén, hogy van közte egy vaskos fém és egy alaplap (ami persze szintén melegszik) de a lényeg, hogy ellentétesen felhelyezve közvetlenül kintről tudja szívni a relatíve hűvös levegőt.
Mérni csak fürdetés után tudokelég nagy party volt a játszóházba
Most nem fut semmi csak a böngésző
persze nemhogy OC nincs, de a gyári feszeket is lejjebb csavartam.
CPU offset: -0.1V
SoC: 1.000V -
Archttila
veterán
válasz
#16939776 #45667 üzenetére
De
De komolyra fordítva a szót, annyi változás történt, hogy a sokak által használt push elrendezést pull-ra cseréltem, mert így alacsonyabb IDLE hőfokok mellett -200 RPM-et és kb 5-6C nyertem, ami ennél a slim ventinél zajba nem elhanyagolható.
Ezzel a setting-el Metro Exodus alatt 45 fokos volt a CPU!
Ha ma lesz időm akkor kap egy custom profilt, ezzel is tovább csökkentve a zajkibocsátást. (nem mintha most hangos lenne de miért ne) -
-
-
duo
addikt
válasz
#16939776 #45629 üzenetére
4mag 4szál. Az a tervem, hogy beszerzek egy belépő szintű videokártyát. 1030gt passzív. 30w tdp. es akkor a fogyasztas az maradna, mint most a 65w tdp-vel. cserebe a hd4600 helyett egy erosebb megoldas lenne a gepben. szerk: egyebkent, ahogy utananeztem hozzavetolegesen 20w a tdpje az integralt videonak. bar nem tudom pontosan, nehany benchmark ezt mutatta a neten...
-
Rick4
félisten
válasz
#16939776 #45629 üzenetére
Volt i7-4790T-m, egy lassú xar volt, és mindig pörgött, emiatt gyakorlatilag talán 1-2W-tal volt kisebb a gép teljesítményfelvétele, utána cseréltem 4790-esre, és minden helyreállt. A korábbi 30-35%-os proci terhelés lecsökkent 8-12%-ra.
Régebben sokat bet365-öztem, ahhoz kellett, mert a bet a webes felületen iszonyatosan tekerte a procit, a kis i3-as nem bírta...
-
DanielLong
senior tag
válasz
#16939776 #45600 üzenetére
Igazad van, ezt nem vettem figyelembe. Most kíváncsiságból megnéztem, általában AWG18-as kábelek vannak a PSU-kon, azok max. ajánlott terhelése 7-10A. Stackexchange alapján a következő számú 12V-os ág van csatlakozónként a PC-ben:
24pin ATX - 2 cables
1x 8pin PCIe - 3 cables
1x 8pin EPS - 4 cables
3x Peripherals - 3 cablesA CPU-ra jutna 28A, ami már bőven 300W felett van. A VGA kaphatna 21A-t, az már 250W, de tudtommal 150W a max egy PCIe tápcsatin és az alaplap felől is 75W-ot tud felvenni a kártya. Persze a felvett áramok közel sem biztos, hogy egyenletesen oszlanak meg a szálak között, de azért remélhetőleg a maximum felét, harmadát kitevő várható csúcsáram nem okoz gondot még 80°C fokos vezeték esetén sem.
-
s3toraph
senior tag
válasz
#16939776 #45476 üzenetére
(Bocsánat nem válasz akart lenni, félrenyomtam.)
Sziasztok!
Egy gigabyte mini PC-be (GB-BACE-3150) szeretnék az M.2 NGFF wifi+BT modul helyére SSD-t tenni (SSD-t + HDD-t is szeretnék bele tenni). Amiket neten találtam az alapján sata-sat kezelne, nvme-t nem tudom, szóval sata-s menne bele. Mivel nem találok sehol 2230-ast, vagy aranyárban van, ezért konverterrel átalakítanám. Kérdés, mire tudom átalakítani? M.2 sata-ra lehet? Vagy mSata-ra?
Ezek közül az adapterek közül melyik lehet jó hozzá (rögzítést megoldom):M.2 NGFF SSD to Mini PCI-E mSATA Adapter Card Replacement Converter Applied
M.2 NGFF SSD to Mini PCI-E mSATA Adapter Card Replacement Converter
M.2 NGFF SSD To PCi-e mSATA 18 Pin Adapter Card SSD For Asus UX31 UX21 Zenbook
NGFF M2 B SATA-Based Solid State Drives to MSATA Adapter Converter Card New
Mini NGFF M.2 B Key SATA-Based SSD to PCI-e mSATA Adapter Card 2230 2242 2260/80
-
lela
aktív tag
válasz
#16939776 #45471 üzenetére
Nem renderelni kell, hanem irodai munka, filmek, videók lejátszása. Azért szeretnék halk gépet, mert így bekapcsolva is aludhatok mellette és nem kell hallgatnom a zúgását és nem foglal a Thermaltake shark házam el egy csomó helyet.
Egy ilyen, vagy hasonló konfigra gondoltam (gigabyte vagy asus lappal, még nem néztem mi a kül. a kettő között, de ezeknél felül van az m.2 ssd és van rajta egy alu borda.). Azon is dilemmázok, hogy ne vegyek e egy ugyan ilyen passzív házat csak 43cm szélest és így pont aláférne a sztereo hifi erősítőmnek, viszont azok a házak túl mélyek és nincs az elejükön USB, csak oldalt a bordák között (béna).
Gondolom ha ők bele merik tenni ebbe a pici házba ezt a szettet akkor csak működik (nem melegszik).
Másrészt ha a nagyobb házat választanám, van a másik oldalon is borda, amire hőcsővel talán rá lehetne vezetni egyéb dolgok hőjét, de ez kétséges, ha nincs hozzá való hőcsövem.
Ezzel az egész dologgal az a gond hogy amíg nem veszem meg nem tudhatom melyik lenne a jó megoldás, ha meg nem válik be akkor pénzkidobás. -
lela
aktív tag
válasz
#16939776 #45468 üzenetére
Neked mi a javaslatod, ha csak alaplap egy 3,5 egy m2 ssd és egy 2.5 ssd meg egy ODD menne bele, illetve a teljes csend lenne az elvárás?
Érdemes innen venni egy streacom mondjuk ami tetszene egy streacom FC8 ház, bár a hűtés miatt vannak aggályaim?
Vagy inkább valami más ház pl Oxygen stb. ház -
lela
aktív tag
válasz
#16939776 #45438 üzenetére
Köszönöm a linket!
Viszont ez az oldal ahogy látom Amerikai, nem tudom, hogy szállítanak e Magyarba.
Másrészt miért van az hogy a Merlinh@rdveren kívül itthon, sehol nem láttam árulni Oxygen, vagy hasonló kijelzővel stb. ellátott alu házakat, egyedül a streacom termékeket találtam meg az említett oldalon.
Ennyire nincs igény az ilyen profi, HTPC rendszerekre amik illeszkednek egy adott hifi rendszerbe?
PL ahogy látom neked is elég komoly házikód van, ami nekem is tetszene, mondjuk egy fedél mögötte SD kártyaolvasóval és CD meghajtóval. Ha nem titok, hol lehet ezeket beszerezni? -
Pgraph
aktív tag
válasz
#16939776 #45441 üzenetére
Köszönöm a szakértésed, akkor vállalható az adapter.
A 220-as hálózat és az adapter között lesz még egy APC Smart UPS is, úgyhogy már szűrtebb áramot fog kapni eleve.
Amúgy van még egy aluburkolat, amire a félvezetők fel vannak csavarozva. (Helyesebben az aluburkolat van csavarozva a félvezetőkhöz.) Mutatom:
Végül a trafó is tudna talán ennek a bordának hőt átadni, csak az a baj, hogy erre az egészre jön a külső zárt műanyag tok... Valószínű nem véletlenek az a 130 C-os kondik se. Nyilván a trafó melegedése arányos lesz a leadott teljesítménnyel, bízom benne, hogy nem sül bele. Vagy érdemes lenne applikálni neki valami szellőzős dobozt? Mondjuk ehhez karcsúak a lehetőségeim. -
Pgraph
aktív tag
válasz
#16939776 #45382 üzenetére
Nos, megérkezett a csomag. Pénteken délben rendeltem, hétfőn délben az asztalomon volt... Stuttgart mellől...
Hát..., az adapter nem mond túl sokat, ha minden igaz, LVSUN gyártmány. Minőségét illetően hátha Ti többet tudtok mondani.
A ház még bolyong valahol Kína és Magyarország között, úgyhogy az összeszerelés még várat magára, de már megérkezett minden belevaló alkatrész. -
Pgraph
aktív tag
válasz
#16939776 #45343 üzenetére
Végül sehonnan nem sikerült info-t szerezni adapter ügyben, így mivel a picoPSU fix volt, bizalmat szavaztam a vele adott adapternek is, megrendeltem. Kíváncsi vagyok, mi jön majd.
Ő lett a befutó. -
Pgraph
aktív tag
válasz
#16939776 #45343 üzenetére
Köszi a CWT-t, végre egy ismerős név...
Amúgy rákérdeztem a minipc-s adapterre, nem voltak túl közlékenyek... Kaptam egy linket, amin ugyanazok az infók vannak, mint az ebay-es hirdetésükben, de az adapterről nincs szó benne.
Gondolom, vacak azért nem lehet. A magyar adapter webáruházas még a kérdés, lehet, rákérdezek náluk. -
spgabor
aktív tag
válasz
#16939776 #45309 üzenetére
Tudom, hogy kriminális vagyok.
De ennyiért meg egy olcsóbb komplett hűtőt kapok és megspórolom az átalakítást. Ezért nem tudom. Annyira nem sürgős, szerintem még a napokban eltöprengek, mert már elég sok irányba el tudok menni. Aztán vagy idővel jön valami jó az apróra, vagy ha kell rendelnem majd valami cuccot, akkor valamit választok..Köszönöm mindenkinek a tippeket!
Üdv:
spgabor -
spgabor
aktív tag
válasz
#16939776 #45268 üzenetére
Megmérem a fogyasztását majd, van otthon fogy mérőm. Néztem fémházas tápot is, de elsőre azért vetettem el, mert praktikusabb a műanyag házas, főleg úgy, hogy nem én használom majd. A bekötése nem jelent problémát egy ilyennek sem nekem, sem apukámnak, aki használná.
-
mpierre
veterán
válasz
#16939776 #45253 üzenetére
Amióta szemüveges lettem óvatosabban csinálom ezt a nekiugrok dolgot.
A corsair 750d és vízhűtés összerántása tervek nélkül ment főként, de műhely, sufni, alkalmas hely hiányában csak óvatosan dolgozgatok ilyeneken mostanság.
Meg sok mindenhez nem értek, azt meg nem babrálom. -
CSB29
aktív tag
válasz
#16939776 #45218 üzenetére
A pci-e riser nem feszül, rosszul fogalmaztam. Csak nem látom ugye, hogy mennyire ér hozzá az alaplap, vagy a ház apró kiszögelléseihez. Viszont egész jó minőségű "harisnya" van rajta, sztem fölöslegesen foglalkozok ezzel. M.2 viszont komolyabb írásnál biztos megizzad. Nálam játék alatt van a ~60C, nem igazi terhelésnél.
-
Archttila
veterán
válasz
#16939776 #45012 üzenetére
Én mindenképpen kipróbálnám a gyári 92-essel, bordás ramokkal, hogy minden rendben legyen a konfiggal, beállításokkal, csak utána kellene elveszteni a memória garanciáját.
A hűtéssel biztosan nem lesz gond mert sokan használják így és nem panaszkodnak, sőt!
Én is úgy látom, hogy itt a gari az ami érdekes lehet. Szerinted már nem lehet úgy visszarakni a bordát, hogy az később észrevehetetlen legyen?
Közben eszembe jutott még valamiRáadásul ez az egyik legajánlottabb modul Ryzen mellé.
-
HookR
addikt
válasz
#16939776 #45007 üzenetére
"Teszel a borda köré szilikont, hogy légzáró legyen a fallal..."
Megjegyzendő, hogy az oldallapot a síkjában eltolva lehet kivenni a helyéről.(#45010) sati: "NCASE megy"
Hogy-hogy?66mm-be esetleg még a 40mm magas ID-Cooling IS-60 is elfér 25mm-es ventivel, viszont úgy nem sok hely marad a perforáció és a venti között.
-
Speed®
titán
válasz
#16939776 #44985 üzenetére
Thx, közben átnyálaztam pár tesztet, alapvetően jónak tűnik ezen a szinten..
Annyiban más azért, hogy nálad 8C16T/95W TDP, ez meg 6C12T/65W TDP,
szerintem OCval kajálhat valahol ott, ahol a tiéd by default bekér XFR/PBvel.
Direkt nem akarok x verziót, inkább finomhangolom magamnak kézileg majd.
A szellőzéstől annyira nem tartok, a VRM felett ott lesz egy 14cm WB2 venti. -
Ice&Lime
veterán
válasz
#16939776 #44873 üzenetére
Jaja, esetleg tudsz olyan tápot ami úgymond valamennyire környezetbarát vagyis jobb minőségű műanyagot tartalmaz, mert tényleg van olyan műanyag, pl ventik, amivel egy komplett irodát lehet kiüríteni, ki tudja mennyire-milyen hulladékból vannak. Kicsit régebben még fel sem tűnt, ha valami új volt, vagy új alkatrész lett cserélve, mostanra meg vegyi gyár a semmiből egy alkatrész csere után.
Olyan tápegység kéne, ami biztosan jó fajta műanyagot illetve alkatrészeket tartalmaz, ami nem zavaró, csendes, nem sípol, 300-500W között van és max. 25k. és mondjuk tudja a dc-dc-t is.
Ha egyáltalán van ilyen, na jó biztos kell lennie ilyennek, csak ugye elég nehéz lenne végigtesztelni őket, de akinek van tapasztalata ilyen téren az kérem írja le, hogy melyik tápok a normálisabbak, nem pedig vegyi üzemek kis dobozba rejtve, valami normális cucc na. Köszi mégegyszer!!! -
DanielLong
senior tag
válasz
#16939776 #44829 üzenetére
Ez jó hozzászólás lett, ma is okosodtam! Csak egy kérdés: nem lett volna jó, ha nem egy fő trafó van különböző leágazásokkal, hanem mondjuk 3-4 trafó a lehetséges feszültségeknek külön-külön? Bár belegondolva ez tutira rengeteg anyagköltséget, plusz helyet és súlyt jelentett volna, asszem meg is magyaráztam magamnak
-
Ice&Lime
veterán
válasz
#16939776 #44829 üzenetére
Köszi a tartalmas magyarázatot, viszont kicsit magas lett. Most nem tudom milyen tápot válasszak.
Nem szeretnék 16-17-nél többet kiadni érte, be quiet már próbáltam és nem jött be, valami más kellene. Tfx viszont lehetne akkor ez miatt sfx is, ha lenne normális, egy 8100-hoz, amihez lenne csatizva 2 ssd. A milyen tápegységet vegyek topikban erre amire te kitértél azt ott külön nem emelték ki, így úgy néz ki, hogy csak hozzád fordulhatok ezzel a kérdéssel. Előre is köszönöm, hogy segítesz. -
Ice&Lime
veterán
válasz
#16939776 #44821 üzenetére
Ezt a "nem lehet tudni mennyire marad stabil szinte nulla terhelésre" dolgot kifejtenéd bővebben, hogy mit értesz ez alatt, mit csinál vagy nem csinál a cucc és milyen hatásai vannak a többi alkatrészre?
Az ilyen árkategóriában lévő sfx tápoknál is ez a probléma?
Az atx mostaniaknál már ez megoldott? (csak atx-et nem szeretnék, mert nagyon nagy és nehéz)
-
rover45
őstag
válasz
#16939776 #44805 üzenetére
Köszönöm a válaszod, hallottam már mástól is az ecetsav dolgot.
A gőzre: ez mondjuk konkrétan egy AMD, de ugyanígy szoktam elhagyni pár mm-t a ragasztásnál a levegőzés végett.
Így, hogy saját használatban vannak nálam, 1-2 év múlva esetleg tudok majd következtetést levonni, hogy mivel mit okoztam -
rover45
őstag
válasz
#16939776 #44795 üzenetére
Csak ajánlani tudom a delidet. Cirka 1,5 éve egy i5-3470-et próbáltam meg először megcsinálni és a világ legegyszerűbb dolga, csak nyugalom, kis türelem és egy apró kézügyesség kell hozzá
Egy 0,15mm vastag ipari pengével szépen mind a 4 sarkát bevágom a processzor és a kupak között. Ezt a vékony pengét gyakorlatilag erőfeszítés nélkül, kényelmesen be lehet tolni a proci és a kupak közé.
Nyilván túl mélyen ne told be a kupak alá, mert esetleg eléred a magot és nincs is rá szükség.
Meg persze figyelj rá, hogy mindig csakis a processzor síkjával párhozamosan vágj, különben megsértheted annak (vagy a kupak) felületét.
Ha megvagy a ragasztó körbevágásával, akkor nem húzó-feszítő, hanem forgó mozgással szépen elválasztod a kupakot a processzortól.Én féktisztítóval szoktam a megszáradt hővezető anyagot eltávolítani a magról és szintén ezzel a ragasztót eltávolítania processzorról és a kupak aljáról is.
Ha csillog villog minden, akkor jöhet az új paszta a kupakra. Eddig Noctua NT H1-et használtam, de most vettem egy 20g-os Arctic MX-4-et.
A kupak visszaragasztását a processzorra -és ezért biztosan meg leszek kövezve- de F.BS ragasztóval szoktam elvégezni. Nagyon vékonyan felviszem a ragasztót a kupak processzorral érintkező élére. Tényleg nagyon vékonyan.
Ezek után egy rossz alaplapot használok arra, hogy 24 órára leszorítsam a kupakot a processzorra. Igen, a gyári foglalattal.
Tisztában vagyok a folyamatom gányolós-brennolós-mókolós mivoltával, biztosan vétek hibákat közben, amiket nem is lenne szabad nyilvánosan leírnom.
Természetesen a fenti leírás nem követendő példa, csak az általam használt módszer ismertetése.
Köszönöm ha valaki építő jelleggel felhívja a figyelmem a hibáimra.
Eddig csak a saját tulajdonomban lévő és a tágabb családom által használt gépek processzorain végzem el a fenti műveletsort. Saját tapasztalataim alapján 5-10 fokot simán lehet nyerni egy 3-4-5 éves processzornál. -
törölt tag
válasz
#16939776 #44786 üzenetére
nagyonoff:
vagy csak siman nem kerik vissza. mi konkretan irtunk az intelnek h visszaadnank a cuccait, mert mar koszonjukszepennemkerjuk, de nekik a megsemmisites is melo es koltseg. ugyhogy kidobtuk. 8 es 10magos sandy es ivy xeonok, dual socket fejlesztoi lapokban.az ES es QS nagyonnagy altalanossagban ugy viszonyul egymashoz, hogy az ES-ek (Enginiering Sample) sokszor jelentosen elterhetnek specifikacioban a vegleges daraboktol, esetleg hianyoznak ficsorok beloluk. (pl a nalunk jart broadwell ES-ekben ket maggal kevesebb volt es nem ment a turbo.) a QS-ek (Qualification Sample) mar a gyartaskozeli allapot, azokkal ertheti az embert kevesebb meglepetes.
-
duo
addikt
válasz
#16939776 #44789 üzenetére
köszi
nem, rendes proci. ott van a 4590 felirat, meg minden.
bréking. vettem most hazafelé egy arctic thermal paste-t vagy 5 rugó. újrapaszta, most nezetés közben 1-3% loadnál coretemp szerint ilyen 39-41 fok (ez azért jobb egy 84W tdps-cuccnak igaz?) ezzel szerintem elhasználom, és ha nagyon zavar akkor esetleg Deild, főleg ha itt van tapasztalat ezzel kapcsolatban. van több hardveraprós hirdető.
-
-
diegho
nagyúr
válasz
#16939776 #44576 üzenetére
Rendben:
A jelenlegi gépem ez:
Z370 Gaming Pro Carbon
i5 8600k
Rog Strix 1070
2x8GB Hyperx 2400
Hyperx 240GB SSD
320GB Samu HDD
Superflower Leadex Full modular táp
Meshify CMivel már nem játszom semmi olyannal, ami ezt a gépet igényelné, ezért downgadelni szeretnék és az ITX nagyon bejön. Szeretnék az asztalon a monitor mellett/félig alatta egy kis házat, amibe valami ilyesmit raknék bele:
B350 vagy B360 itx lap
Ryzen3 vagy Core i3
1050Ti vagy 1060 3GB
Ram marad
SSD marad
HDD marad
Táp cserélhető SFX-reEzzel szemben annyi igényem van, hogy böngészés közben kb néma legyen, játék alatt (maximum wot FHD-ban) pedig alig legyen hallható.
-
törölt tag
válasz
#16939776 #44529 üzenetére
hm. jo ajanlat.
jellegeben hasonlit a deepcool lucifer v2-mre, ami egy 120W-os procit hutott, nagyon halkan. de a haz oldalat eppcsak ra lehetett csukni -
>Deego..
senior tag
válasz
#16939776 #44538 üzenetére
De ha h.aprón össze tud halászni pl egy SS- 400 H1U tápot és be is férne akkor nem lesz probléma.
Nekem adott a táp csak egy Hp Pavilon S7610 házra vadászok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Huawei 4G CPE Pro3 4G Router
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
- Audio-Technica ATH-M20x fejhallgató
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest