- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Telekom mobilszolgáltatások
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- Kikristályosodik a Razr 60
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hegegabi80
addikt
válasz
Grave_444 #54342 üzenetére
Elvileg a két ház fizikai méreténél a szélesség 2 mm eltéréssel szinte azonos (165 vs 163mm). Ebből kiindulva akár még lehet azonos is a két háznál a távtartók hossza.
De lehet az új háznál rövidebbek, hogy jobban beférjenek a tápcsatis vga.
Nekem rövidebbnek tűnik, ha megnézem a te gépedről feldobott képet és a V10 gyári oldalán lévőt. -
FireKeeper
nagyúr
válasz
Grave_444 #54338 üzenetére
ha csak annyi ventit kötsz rá amit az alaplapi port meg tud hatjani, nem hiszem hogy ezzel az elosztóval gond lenne.
az usb 2.0 terhelhetősége emlékeim szerint 500mA. nem biztos hogy bírni fogja ha az RGB mellett még ventiket is akarsz hajtani róla.
amúgy ez jutott eszembe
-
hegegabi80
addikt
válasz
Grave_444 #54073 üzenetére
Így van. Nálam pl. volt olyan, amikor ideiglenesen visszatettem a konfigot ATX házba, halkabb volt, igaz oldallap se volt rajta.
Amúgy jó kis kuckó az a T8, csípem nagyon a Jonsbo házait. Kisebb mint a V9, de azért pl SFX táppal ebbe is mehet kényelmesen matx lap.
Jah és végre van normális szellőző a tetején. -
válasz
Grave_444 #53996 üzenetére
Jaja, nekem most az MSI tűnik a legoptimálisabbnak (+ legdrágábbnak) a méretével, és a fém hátlappal... jöhetne még 1 ventis megoldás valahonnan.
#53999 fatpingvin
Nézegettem GPU database oldalakat, de ez nem szúrt szemet... hol láttad?
Most találtam: lehet nekem inkább 53W TDP-vel az RX 6400 lesz a nyerő.#54000 HookR
Nem rossz a DeskMeet, videót nézegetve elég sokféle konfig építhető bele, idővel tud az ember variálni is... viszont az egyedi alaplap nem lesz olcsó, és ha meghal gariidőn tud, akkor nehezen pótolható.
0:56-nál, az efficient airflow feliratnál azért felnyerítettem, ahogy a táp szívja kintről a hűvös, friss levegőt. -
Ghoula
senior tag
válasz
Grave_444 #53788 üzenetére
@#53786 Köszi
#53787 Nem tudom, de ha ráraknék egy 15k rpm-es delta ventit, lehet sikerülne, de mivel ez csak 800-1200 között pörög, szerencsére nem kell lekötözni.
#53788 Köszi. Nem, simán megáll. True copperrel már lehet lennének bajok.
Sajnos nem, egy 7700K van benne, allcore 4.8-on, 105W és 90W long TDP-vel benne, full cpu load bőven belefér így, gpu és cpu egyutt már 115W short TDP-vel trippelte a tápban a védelmet. Így ott egy kicsi ráhagyás van, és Valley+ Realbench multi teszt kozben 4300-4400 között elvan a cpu, és a gpu-n is van egy 100Mhz pluszban.
Venti sincs tekerve nagyon és halkan megvan 80 fok alatt. Normál üzemben kb. hangtalan a gép. -
-
perecKING
senior tag
válasz
Grave_444 #53720 üzenetére
Csak most fogom, mar megvan a crosshair impact VIII meg a 6900xt xfx zero EKWB. Csak ugy fer be ha megfeszitem kicsit a hazat, ha mar bent van jobb csak a haz peremenel 1mm-el nagyobb
. Majd berakom ide a nagy itx-emet ha megint elkeszul csak meg a vamon van a monoblock.
-
perecKING
senior tag
-
törölt tag
válasz
Grave_444 #53379 üzenetére
Igen.
A GND és az 5V, illetve a GND és a 12V közé (50-75-100-150Ohm-os) ellenálláson keresztül bekötött ventilátornak ezzel szemben semmilyen kockázata nincs, ehhez képest.Úgyhogy ez alapján inkább nevezném "barkácsolásnak" a "7V-os" megoldást, mint az ellenállásos vagy a fix 5V-os megoldást.
-
Rick4
félisten
válasz
Grave_444 #53379 üzenetére
Én is ígys vagyok vele, de "sajnos" itx méretben is mindig a lehető legerősebb gépet építem, aminél a passzív hűtés eleve nem jöhet szóba, és még a jónak mondott, combos procihűtővel is trükközni kell, hogy hozza az elvártakat, én viszont szerertem sávosan hűteni a gépet, alapon ne halljam, ha emelkedik 50 környékére a cpu hő, akkor lehet némi hangja, 55-60˛C környékére emelkedve meg hűtsön, más igazság valójában nincs, a passzív borda egy vrm-et, dolgozó m.2 ssd-t nem fog hűteni, ez okból nálam csak top flow hűtő jöhet szóba.
-
törölt tag
válasz
Grave_444 #53372 üzenetére
Addig OK, amíg a 5V-nak nagyobb az alapterhelése, mint az az áram, ami a párhuzamosan kötött hűtők miatt a 12V-ról a 5V-oság felé folyik, és mondjuk nincs zárlat.
Ugyan is ez az áram megpróbálja megemelni az 5V-os ág feszültségét, amire a tápegység csak úgy képes reagálni, hogy kevesebb energiát juttat ebbe az ágba, de arra már képtelen, hogy negatívba mennyen át az energia mérleg, és úgy tartsa stabilan a kimenőfeszültséget.
Amikor átbillen a dolog, akkor van az, hogy a 5V-os ág leáll egy pillanat alatt, és a 12V szabadon bármi féle akadály nélkül felránthatja 5V fölé, rendes rövidzárlatnál akár 12V-ra.
Abban kell reménykedni, hogy a túlfeszültség védelem gyorsabban kapcsol le, mint ahogy az 5V-ra méretezett IC-k megsemmisülnek.Szóval annyira nem professzionális ez a megoldás.
-
Rick4
félisten
válasz
Grave_444 #53180 üzenetére
Pont a bacsis tesztek után döntöttem el, hogy különösebb energiát nem fektetek a paszta- kérdésbe, bár volt annyi, hogy lehetett volna tesztelgetni, de sosem tudtam labor- körülményeket és annyi időt szánni erre, hogy bármi mást is bebizonyítsak.
De tényleg nem vettem észre semmit egy olcsóbbnak tűnő, és eg yismerten drágább- és emellett dícséret darab között sem, pedig volt itt már mindenféle hűtő meg mindenféle proci, ha van valami nagy eltérés, fel kellett volna tűnjön.
-
törölt tag
válasz
Grave_444 #53176 üzenetére
mert nem minden hutohoz azt csomagolnak
szerk:
Rick4: olvasgattam en is teszteket roluk, frissen felapplikalva homerseklet szempontjabol tenyleg minimalisak a kulonbsegek. inkabb takarithatosag, vezetes, kiszaradas ideje, stb lehet az erdemi kulonbseg, amirol keveset olvasni. na es persze az egyhaz, ki miben hisz -
Rick4
félisten
válasz
Grave_444 #53176 üzenetére
Az volt a legutolsó vétel, most cseréltem a dolgokat ryzen 7-re, gondoltam megpróbálom (mert nem találtam a dobozkámat, amiben az összes többi paszta volt :-D ), igazából sose teszteltem egymás után több pasztát, viszont utólag visszagondolva a legolcsóbbat se éreztem ennél érdemben jobbnak, de rosszabbnak sem, cpu- hő monitorozás se mutatott soha kiugróan jó- rossz értékeket sem.
&rew: Nálam az id cooling IS-60-as alulról csavarozós, ha le akarom venni, ki kell vegyem az alaplapot, így oda mindenképp jófélét akartam tenni, bár ahogy látszik, a sil- more fogyott legnagyobb mennyiségben, és az az egy tubus is kb 10 év alatt lett szétpancsolva..
Iagzából amíg ezek ott vnanak, nem nagyon sokott gond lenni, sokéves konfigot is szedtem szát, az anyagot ügy kellett zsepivel letörölgeni, újrappasztázás mellett meg a borda is ki volt fújva, szerintem igazából csak az volt a hatásos, az újrapasztázás nem. -
imibogyo
veterán
válasz
Grave_444 #53009 üzenetére
Ez a baj az egyedi házakkal. Én baromi sok házat készítettem régebben bérbe, de én sem tudnám durván 60.000 Ft-nál olcsóbban megcsinálni és akkor ez még baromi olcsó lenne egy egyedi ház esetében. Ez simán 2-4 napos munka festéssel együtt (ami már segédmunkás bérrel számolva is csak munkadíjban legalább 24-48.000 Ft és akkor még hol az alapanyag, festék, kopó eszközök és egyebek költségek)...
És már bocsánat én (sem...) azért dolgozok és ölök sok százezer Ft-ot a műhelyembe, hogy segédmunkás bérért, vagy pláne az alatt dolgozzak. Bárki más sem fog napi 2-5.000 Ft-ért kint lenni a műhelyben 8-10 órát és járatni a gépeit, fűtést, a világítást... Ezért is hagytam abba az egyedi házak készítését, mert senki sem akarta megfizetni, de mindenki "bolti minőséget" várt el bagóért...
Ha készítene az ember 100-500 darab ilyen házat, akkor simán le lehet vinni az árat, akár mondjuk hasra-ütve 20-30.000 Ft-ra is még bérmunkával is (egész táblás plazmázás, egy lemezből 2-5 ház kihozása nesting-el stb., stb.), de amíg csak egyet készítesz, addig bizony húzós lesz és egy darab pl. kivágásánál bizony máshogy fog a plazmás ceruzája is, mint mondjuk 100-1000 darabnál...
Alin-is van fenn ilyen ház, ugyanannyiért, mint az aprón. De akkor már inkább az itthonit venném, mert arra legalább nem kellene 30-60 napot várnom. Persze én leginkább sehogy sem veszem meg...
-
hszilard666
veterán
válasz
Grave_444 #52877 üzenetére
Ezt megértem.
Metalfish T60? Nekem nagyon bejött. 7.5L, hatványozottan kisebb mint a mostani V9 ed. SFX tápot és full size VGA-t is fogad, akár a 3 ventis hoszabb kártyákat is tudja fogadni. Vagy ami még eszembe jutott hogy ha ITX VGA-t használsz akkor akár egy 120 as kompaktvizet is bele lehet erőszakolni.
-
hegegabi80
addikt
válasz
Grave_444 #52877 üzenetére
Így igaz, meglenne a távtartó mérete, sőt meg is vehetném, mert a szürke nekem jobban tetszik.
Ismerős szitú, de én most kicsit lehiggadtam, az árak is az egekben, meg valahogy nem élvezem már annyira mint korábban.Jah a normális Flex táp engem is érdekelne 300-350W környékén minél olcsóbban.
-
hegegabi80
addikt
válasz
Grave_444 #52873 üzenetére
Egyiket se. A V9 sokkal jobb mint a másik kettő, meg különben is most raktad össze nem olyan rég. Nem kell állandóan cserélni a cuccokat.
Ez már függőség, vagy az oda vezető út.
Viccet félretéve hszilard666-nak igaza van, az sfx tápos lesz a nyerő. Bár ott is csak a legjobb tápok jöhetnek szóba. Flex ATX-ben a 40 cm kereplő biztos nem halk. Max netezéshez vga nélkül.
-
hszilard666
veterán
válasz
Grave_444 #52873 üzenetére
Nagyon szép mindkettő kuckó, hónapokkal ezelőtt nagyon filóztam hogy én is hasonló méretre váltok, de végül elkaszáltam a projektet a táp miatt. A fent említett házakba való tápok retek hangosak elvileg, valamint viccesen drágák. Mármint nekem.
Most nézem hogy az S3 Plus-ba SFX táp megy!
Akkor én arra szavaznék, ott megoldható a halk működés, valamint van resale value!
-
-
-
hegegabi80
addikt
válasz
Grave_444 #52083 üzenetére
Nagyon jó lett, nekem tetszik. Látom cpu hűtővel maradtál a ház márkájánál.
Szerintem megérte az árát. Lehet táő cserével könnyebb lett volna, de azért fölösleges lett volna lecserélni.
Na ez az, amire nekem már nincs időm sajnos, így én már letettem az ilyen pepecselős dolgokról. -
PROTRON
addikt
válasz
Grave_444 #52083 üzenetére
Nagyon szépen megoldottad, gratula!
Én meg közben a mobil munkaállomásomhoz szereztem egy ilyet:
Intel HTS1155LP 1U thin mini-itx cooler.
65W-ig írja magát az adatlap, youtube-al meg 10+ tabbal itt "idle"ben 30 fokon tartja ezzel a blower ventivel, de ez eléggé hangos...gondolom eredetileg az AIO-kban maga a kialakítás letörte a hangerőt.
Majd építek "szélcsatornát". -
duo
addikt
válasz
Grave_444 #52078 üzenetére
mindenes médiacenter. főleg zene, helyenként film, de képszerkesztés és egyebek is. amúgy játék is van, csak visszamenőlegesen. főleg régi cuccok. morrowind, diablo2, HOMM3, torchlight, trackmania, soksok lehetőség van. ha valami új cím érdekelne ÉS lenne rá időm a család mellett, akkor meg twichen megnézném más hogy nyomja.
egyébként, egy 75W TDPs kártyát lehet belepattintok majd ha már nem szolgál ki az 1030.; teljes magasságú max 188mm-es kártya is belemegy. rx560mini vagy 1650 mini.
most inkább azon gondolkodom, hogy egy 2 terás 980 pro m.2 -est beleteszek. -
kotibor
tag
válasz
Grave_444 #50249 üzenetére
Az első venti befelé szív, rugalmas ventirögzítőkkel van felfogatva. A kábeleket úgy vezettem el, hogy vagy alatta vagy fölötte menjenek el, magyarul a minimális légáram útjában ne legyen semmi sem. Egy ellenállás lett beiktatva, így a rendszer teljesen néma lesz a bekapcsolás utá 30mp után, a leszabályozást a BIOS-ban állítottam be.
A gépet alapból mindenre használom, munka, játék egyben. A prociban van erő, ha kell 4x3Ghz-ra húzható még úgy is, hogy -0.1V veszek el tőle...ennél gyengébb gépben ugyanezen kártyával toltam Metro Exodus, Far Cry 5, BF5 stílusú játékokat ultrán (FHD felett picivel).
Sata kábelből ekkora volt, ha rövidebb akkor nem tudom szerelni, színe meg adott volt.
SSD villámgyors, de van a lap alján msata csati is, amin egy tartalék oprendszer is van, ha történne valami :-).
-
Speed®
titán
válasz
Grave_444 #50249 üzenetére
Nem rossz a 4860EQ, ha nem is tekeri ki teljesen, sokat nem hagy benne.
A lapon mSATA csati van, nálam pl. azon van a rendszer, mellette 2TB/3.5" tárolásra.
Az egyetlen nyűgös téma VGA híjján a 4K60 hiánya, DP-HDMI2.0 adapterrel is csak reduced blanking mellett megy, de okádék képminőséggel..persze az ilyen videóanyagokkal nem is bír el rendesen sajnos, úgyhogy kerítenem kell bele egy lowcost VGAt, ami megoldja ezt.
-
törölt tag
válasz
Grave_444 #48815 üzenetére
Abban a kettőben amiben nincs dugó ott biztos elfér egy általános. Ahol van dugó, oda vagy már a dugó becsattintott állapotban felette maradt helyre, vagy a kallantyú melletti helyre egy keskenyebb kivitelűt* lehetséges oda bejátszani.
*kábelköteg bandázsosához használok hasonlókat.
-
HookR
addikt
válasz
Grave_444 #48388 üzenetére
Szerintem jobb, mint az eredeti. Ahol az letette a stafétabotot, ez tovább vitte.
(Talán egyedül a tápegység rögzítése az, amit még nem ártott volna továbbgondolni. Egyrészt a dVGA és az ATX táp versenyeznek a friss levegőért, másrészt lehet jobb lett volna utóbbi megfordíthatóságát is lehetővé tevő furatokat képezni és az SFX táp kompatibilitást adapterlemezzel biztosítani.) -
HookR
addikt
-
kisza25
félisten
válasz
Grave_444 #47402 üzenetére
A táptól is függ, mert sfx táppal befér nagyobb vga
Ami belemenne:
egy Gigabyte Aorus B450 I Pro Wifi
Ryzen 5 1600 (65W)
arctic alpine 64 plus
2*8GB adata 2400
Sapphire rx 570 ITX
4db ssd
12 cm ventik Bequiet
Ugye nekem volt sima metis, de már 3 éve, nem emlékszem a méretekre pontosan -
BullZeye
veterán
-
válasz
Grave_444 #46832 üzenetére
+ (#46833) HookR
Ja, a 27*27cm-be koppra beférne egy mATX deszka is, csak akkor hol maradnak a ventik, kábelcsatornák, stb.
Valóban kicsit nagyobb, mint a korábbi Metis... szerintem nem a Plus helyére, hanem mellé érkezik: azoknak, akik csak egy picivel többet szeretnének mindenből: hűtés, meghajtók, stb.(#46834) Seep
Senki nem erőlteti, sőt - én legfeljebb ATX házakba raknék vizet.
Egyébként néhány elvetemült már eddig is bekanalazta a kompakt vizet a sima Metis-be, akinek ez a bogara, csinálja!(#46836) Grave444
Nyilván az igényekhez kell házat választani. -
Doom
aktív tag
válasz
Grave_444 #46372 üzenetére
Ahogy elnázem, amire érdemes lenne cserélnem, az 4TB-os, az meg 50e extra kiadás. Esetleg sor kerül majd rá, de egyelőre ez lenne az egyetlen, amit nem cserélnék a jelenlegi gépből, Egy ideig kibírom.
Ami inkább elbizonytalanított, az a videokártya. Lehet jó nem bloweres változat is? Vagy háztól függ? Pl. egy Ophion vagy Metis Plus elbír egy félpasszív, nem bloweres 1660Ti-ot vagy 2060-ast? -
fasyrt
őstag
-
Rick4
félisten
válasz
Grave_444 #45632 üzenetére
Nem végeztem komoly teszteket, de futott a böngésző, benne nénány más ablak, plusz a bet 365 ablak, egy hd streeam a linuxos műholdvevőmről VLC-n, szokásos skype, ez- az, és a T-s proci 30-35%-on pörgött, kapott a gép e gy T nélkülit, 8-12%-ra esett vissza a proci, a szorzó is lejjebb ment, és érezhetően nem volt akadás.
Hogy aztán másik generációnál fejlődött-e már annyit a technika, hogy a T-st jobban elereszthették, és mégis belefért a 35E-ba, nem tudom, azzal az eggyel volt ilyen tapasztalatom, talán fél évig vacakoltam vele, és nagyon nem bántam meg a döntést. A mostani 6700-as is T nélküli lett, nem akarok még egyszer T-s végűt.
Ettől más lehet vele elégedett. -
hegegabi80
addikt
válasz
Grave_444 #45604 üzenetére
Na de miért használnál mindenképp 1 2,5" SSD-t? Gondolom a hdd helyett. Az egyenlőre még marad, azon tárolok adatokat, plusz van egy külső hdd-is, amin a legfontosabb dolgok le vannak mentve.
Igazándiból most is elég a 256-os, van 1-2 játék amivel rég nem is játszottam le is szedhetném. a PUBG és a WOT mindig fent van, és ezek mellé megy néha valami single, most pl Tomb Raider van.(#45605) AxBattler: Igen bordán én is gondolkoztam, bár ha az IS-50 hűtőt teszem a cpu-ra, akkor fog kapni fuvallatot is.
Nem egyszerű eldönteni, azért nyilván az anyagi részét is figyelembe kell vennem.
-
KveZ
tag
válasz
Grave_444 #45523 üzenetére
A felső befele fúj. A CPU-t és a hátsót ventit kifele akartam irányítani, a GPU-tól érkező levegőt szívja át magán. Félpasszív táp miatt, nem akartam, hogy megrekedjen középen a levegő. Remélem, nem fogja nagyon felfűteni magát. Ellenkező esetben bekerül a táp fordított ventilátorral.
Rossz sajnos, nem működik, valamilyen védelem szórakozhat.
Másik táppal tökéletes. Ezzel nem kapcsol be, csak megpörren a házhűtő, de a gép le is áll. A tápegység ventilátora még 1 percig forog, majd kattan és megáll. SFX lesz helyette úgy érzem.
Mindenképp, platinumot akarok. A félpasszív is nagyon jó szempont.
Ez az enermax még nem az, de első terv szerint egy félpasszív Fractal Design 600W lett volna.
Ez a 2 táp volt kéznél ami platinum, de az már be lett építve.
Sajnos nem tudom, mi lett vele, pedig új. Most egy olcsóbb chieftech-kel próbáltam, azzal tökéletesen működik, de lehet a gyenge védelem nem világít rá a hibára.
ASUS 2 ventis kártya. SSD M2-be megy, bár elég sok helyre lehetne még dugni 2,5"-osat. Meg merem kockáztatni, hogy 3,5"-est is bele tudnék gyömöszölni. -
hegegabi80
addikt
válasz
Grave_444 #45505 üzenetére
Közelebbről nem annyira szép, de egyedi.
Na meg úgy se látszik, a funkcióját meg ellátja.
Állítólag a legújabbakban már van itt külön egy kicsit süllyesztett tartó, de szerintem a plus verzióban és ráadásul a venti is már a ledes. És igen onnan jött az ötlet, hogy van már gyárilag is. Na meg innen.
Csak az a vicces, mire elkészülök vele, lehet le is cserélem a konfigot, és akkor nem fog beleférni.
Most is majdnem átálltam AM4-re, de mivel ott horror áron van a mitx lap, és a kisebb matx-esek nem férnek be, így max az intel irány marad. Ott van H310 chipből olyan matx lap, ami belefér. Ezért is kell a +1 slot kivágás hátul, ha netán olyan lap kerül bele, akkor vga beférjen. Ventti lekapom akkor a vga-ról és a 2db 120-as slim fogja hűteni felülről.
Hazamentem, ránéztem a Metisre, áh mondom elég még nekem ez a gépecske, nem adom ezt a házat.Amúgy még tervben van egy FSP SFX táp beszerzése, majd egyedi festés és harisnyázás. De az kb 1 év mire elkészül.
Jó munkához idő kell.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natura Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3007, 91% Akksi
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest