- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Apple Watch
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
wdyfys
csendes tag
válasz
hegegabi80 #50148 üzenetére
-
duo
addikt
válasz
hegegabi80 #49849 üzenetére
ha beleteszem a mugent majd csökken
de igy ezzel a moduláris táppal, meglepően sok hely maradt.
-
Seep
senior tag
válasz
hegegabi80 #49837 üzenetére
Igen, pont az a szag van
. 1-2 fokot siman elviselnek. na majd kitesztelem aztan referalok.
-
törölt tag
válasz
hegegabi80 #49763 üzenetére
Ez egy picit olcsóbb, és picit jobb hatásfokkal bír:[link]
Szebb lenne az összkép ha a Teapo-Su-con kondenzátorok helyett nippon-chem-ekkel lehetne kérni, de az +5-6K-t jelentene az árán.(#49765) AxBattler: 48KFt-ért már én már lehet valami örök életű dolgon gondolkoznék el, ami ennél átgondoltabban van megcsinálva.
-
válasz
hegegabi80 #49445 üzenetére
Nekem az tetszik benne a legjobban, hogy kisebb matx lapot is lehet bele tenni...
Ez tényleg jó dolog, de én úgy láttam, hogy az ilyen lapok kihaltak, főleg AMD vonalon... pedig anno az ASRock pl. jókat adott A58, A68 chipsettel! Oké, a H410M lapjaik most nem lesznek rosszak, de ez kevés!Hmmm, most nézem NR200-nál:
Motherboard Support Mini DTX, Mini ITX, Max. size: 244 x 226mm
Akkor az már nem rossz... -
Mclovin
senior tag
válasz
hegegabi80 #49395 üzenetére
Tetszik az s3 plusban, hogy külön kamrában van a PSU, viszont cserébe riser és kisebb vga és nem fér bele tower cpu hűtő.
-
Mclovin
senior tag
válasz
hegegabi80 #49393 üzenetére
Amit linkeltél az egy metalfish s3 plus, ami már 9.4 liter, szóval nem is olyan pici, ez már SGPC k77 méret.
-
Archttila
veterán
válasz
hegegabi80 #49319 üzenetére
Eladtam a házat, de csomagolásnál észre vettem az előlapon egy apró karcot, így jobbnak láttam írni a vevőnek, a kuckót pedig megtartani.
szóval igen, egy alap konfig lesz Ghost L12-vel.
-
törölt tag
válasz
hegegabi80 #49315 üzenetére
A hirdetésben lévő kép alapján megtaláltam a dokumentációját, ami szerint:
Operating temperature: -20 to +80 deg C [link]
A -20 a hajlékonyság megtartása miatt fontos határ érték, a +80 pedig a névleges (1,1A/pin) áramterheléshez tartozó vezető-szigetelő melegedéssel együtt értendő, tehát maga a kábel alaktartó marad mondjuk +90-nél is, ha nem folyik rajta áram.Hagyományos PVC szigetelésű szalag kábelekre +85°C-ot szoktak ráírni, szerintem ez itt is megállja a helyét.
-
cinemazealot
addikt
válasz
hegegabi80 #49309 üzenetére
Ad-abszurdum akár ezek is megfelelhetnek, ócsók és szinte bármilyen táp jó beléjük.
Főleg ha nem lesz szem előtt.
-
kzoltann
aktív tag
válasz
hegegabi80 #49149 üzenetére
Be sem volt kapcsolva, siman csak be volt dugva. Ültem a nappaliban nagy villanás és csattanás. Biztositekot is leütötte azon az oldalon.
#49148 adam: basszus beleesik 1953...
Köszi, visszaküldöm nekik akkor. (vagy vigyem vissza gariban?) -
válasz
hegegabi80 #49113 üzenetére
Egy atx tápos variánsba sfx táppal még egy kisebb matx lap is bevarázsolható lenne.
Ilyen nem jut eszembe, példát tudnál mondani? -
Qkackca
őstag
válasz
hegegabi80 #49113 üzenetére
Aprón szokott lenni elviselhető áru (10-15k)
Oliverda: pedig elvileg igen,lehet limitálni azokat is [kép] Szoktak lenni custom pstate-ek is a lapokon.
-
O_L_I
őstag
válasz
hegegabi80 #49084 üzenetére
Játék gépnek készül
VGA: Phantom Gaming D Radeon RX580 8G OC
Táp: COOLERMASTER MasterWatt 550W --> 14cm mély, így még befér a 14cm-es hűtő a ház elejébe, illetve az Asrock VGA is elfér a másik oldalon a hűtőtől. -
törölt tag
válasz
hegegabi80 #49069 üzenetére
Nagyon hasonlít rá, de újra van gondolva a PCI-ex. slot takarása, a memória magasság, és az "effektív felület" nőtt, ami közvetlen a ventilátorral találkozik az is nagyobb.
TP-s fórumból loptam a képeket: -
Qkackca
őstag
válasz
hegegabi80 #49056 üzenetére
Nekem van (inkább volt, mert perpill odaadtam unokaöcsémnek), azt hiszem nem próbáltam 120-ast mert a 92-es is passzentos volt. Ez a gyári sfx táp, egy 80x15-os slim ventivel elől, a méretekből kiszámolhatod, mennyi hely marad.
[kép] , [kép]
a vga hossza az 19cm lehet max, ez pont befér, ha kivágom a ház szélének a peremét itt -
kzoltann
aktív tag
válasz
hegegabi80 #49056 üzenetére
En lehet adnek a helyedben egy 52-53t a gpunak ha komolyabb kartyat szeretnel valaha. (megha ez a cpu huto karara is tortenik)
Dan caseben 45 a max es most gpu valasztasnal elegge bekorlatozott. Hardverapro hirdetesek kozul 2070super es 5700xt-nel nagy reszuk kiesett emiatt. -
F.B.I.
veterán
válasz
hegegabi80 #49047 üzenetére
Én akartam meglepetést a kis géppel de úgy látszik, ez a generáció nem értékeli.
-
törölt tag
válasz
hegegabi80 #48995 üzenetére
Igen, a másik vége is visszafele indított.
-
törölt tag
válasz
hegegabi80 #48989 üzenetére
Itt egy kép a 18cm-es riser-ról, itt az alaplap felőli végén az ellenkező irányba indítja a kábelt mint a rocket, és nem kell a lemezt kerülgetni az MB és a VGA között.
-
törölt tag
válasz
hegegabi80 #48972 üzenetére
Alaplap mögött 17cm van. Van rajta egy felhajtás a VGA felőli végén 180°-os kanyar +1..1,5cm kifutást látok és van egy másik vége, amin 270°-ot fordul a vezeték és az alaplap síkja fölé 2,5 cm-re kell kifutnia..
Ehhez inkább 25cm vezeték kell. -
kzoltann
aktív tag
válasz
hegegabi80 #48975 üzenetére
Itt a [link]
nalam hever most kihasznalatlanul egy 500as noctua fanmoddal. -
Mclovin
senior tag
válasz
hegegabi80 #48925 üzenetére
Hangon tuti segítene a 120as venti, nem tudom megérné-e a vesződést, plusz a pénzt. Illetve gaming hőfokokat is jó lenne kisebb értékekre leküzdeni.
Jelenleg egy 2600x dübörög nálam. peak 75 és avg 68 celsius körül gaming alatt, de ez szeretném cserélni egy 3600-ra, ami lehet forrófejűbb is, plusz hol vagyunk még a nyártól...rá kellett volna menni az L12S-re, ezt tűnik a sweetspot-nak hang és hűtés szempontjából. Lenne még 1-2 alternatíva amúgy a hűtőre, Shadow Rock LP, Big Shuriken 3, esetleg Phanteks ph-tc12ls.
-
Mclovin
senior tag
válasz
hegegabi80 #48920 üzenetére
Gondolkodom nagyon...sokáig úgy voltam, hogy na bumm, veszek egy Noctua L12S-t, aztán felment az ára most szépen.
Sajnos a Noctua L9a hangos, kell valami helyette.
Köszi a megerősítést! Rákérdezek a merlinnél.
-
hszilard666
veterán
válasz
hegegabi80 #48909 üzenetére
-
Grave_444
nagyúr
válasz
hegegabi80 #48909 üzenetére
-
hszilard666
veterán
válasz
hegegabi80 #48896 üzenetére
Köszönöm!
Imádom az U2 est! egy bajom van vele, hogy nagyon szedi az újlenyomatokat. Valamint lehet örülnék egy ventirácsnak előre hogy lehessen bele valami jóféle vízhűtést rittyenteni.
-
kzoltann
aktív tag
válasz
hegegabi80 #48754 üzenetére
A valasz a kerdesre a hulye voltam nem probaltam
Mondanam h kiprobalom de en nem szedem szet a hazikot. -
Seep
senior tag
válasz
hegegabi80 #48751 üzenetére
20
-
Archttila
veterán
válasz
hegegabi80 #48731 üzenetére
Először én is vízhűtéses hátlapot néztem, de közbe eszembe jutott a Noctua szimpatikusabb megoldása.
Akkor most lényegében a backplate vastagságát lemérem és hozzáadom a Black Ridge eredeti csavarjának a méretéhez, így megkapom a szükséges csavarméretet ugye? -
Archttila
veterán
válasz
hegegabi80 #48729 üzenetére
Ha igaz a Reddit-tes csóka meséje, akkor ezzel még nyerek is az ügyön 5-8C-t. [link]
-
Archttila
veterán
válasz
hegegabi80 #48674 üzenetére
Ha van türelmed várni a cuccra akkor én (is) őt ajánlanám: [link]
Mindenképp üzenetben kérj tőle ajánlatot! (request custom order)
Nekem ezt írta vissza pár hete:hi, for sf600
1x24p-120mm
1xcpu8p-230mm
2xgpu8p-200mm
unsleeved, black.
it will be $35. -
|AP|
veterán
válasz
hegegabi80 #48620 üzenetére
már létezik hálós oldalpanellel is
-
kerobi
senior tag
válasz
hegegabi80 #48558 üzenetére
Semennyire. Atomstabil pedig ez a noctua hűtő nem könnyű.
-
Archttila
veterán
válasz
hegegabi80 #48460 üzenetére
Elotte azert Redditeltem par kort. Talaltam egy usert aki tonkrevagta vele a lapjat, igy nem volt kerdes a kulon rogzito.
De sztem ide is linkeltem. -
hegegabi80
addikt
válasz
hegegabi80 #48460 üzenetére
Tehát egyik gond megoldva, de a másik még ott lebeg, azaz a pci sin a vga-val. Hamarosan erre is fény derül.
De lehet A.Winston-bak lesz igaza, és nem birkózom vele meghagyom a riser-eseknek. -
Archttila
veterán
válasz
hegegabi80 #48458 üzenetére
Ezt irtam:
Hali!
Nem zavarsz! Igen, ahhoz még kulon meg kell vasarolni a lefogatot, de a legujabb kiadasokban mar a doboz resze. (Ugy tudom kulon ki is van emelve a dobozon)
Nalam ez a 100%
De mind1 a lenyeg, h jo legyen! -
Archttila
veterán
válasz
hegegabi80 #48455 üzenetére
"Na beigazolódott a félelmem. A giga b450i és a Black Ridge nem igazán szeretik egymást, a gyári lefogató külső szélénél útban van egy alkatrész az m.2 borda mellett, mert ugyebár ezen egybe van az AM3-al. Még finoman rá is tudom tenni a bordát a lapra, de ha elkezdem húzni a csavart tuti összeroncsolja azt a fet-et."
En mondtam
-
A.Winston
tag
válasz
hegegabi80 #48455 üzenetére
Szerintem add el, metisbe feleslegesen küzdesz vele. Ezt ilyen speckó riseres kialakításokhoz tervezték, ahol nagyon nincs hely.
-
A.Winston
tag
válasz
hegegabi80 #48431 üzenetére
Nekem metisbe scythe iori volt. Nem drága és teljesen jó volt.
-
A.Winston
tag
válasz
hegegabi80 #48429 üzenetére
Metisbe rengeteg hely van, oda szerintem felesleges BR. Noctua D15-ról is vannak képek, de egy U9L is vígan elég. Ha tud oldalról szívni, akkor topflow-sok is tök jók.
-
A.Winston
tag
válasz
hegegabi80 #48422 üzenetére
Ja ez a másik baja, nálam is betakrta, de 3400G miatt mindegy volt. Mondjuk azt hiszem neki meg rocket-be lesz, amiben szintén nem gond.
-
Iginotus
addikt
válasz
hegegabi80 #48363 üzenetére
Privátban átküldöd hogy ki árulta? Én nem találom. Köszi.
-
válasz
hegegabi80 #48341 üzenetére
A ventit mondjuk alapból cserélném egy 92mm-es Noctua-ra...
-
Speed®
titán
válasz
hegegabi80 #48334 üzenetére
Közel a bolti ár feléért nem tudtam otthagyni
Jövő hétvégére intézek tápot is, aztán lassan belakom..HDDket kell cserélnem még, szóval van mit biznyiszelni ;p
-
kzoltann
aktív tag
válasz
hegegabi80 #48250 üzenetére
Asztalon osszerakva minden mukodott szerencsere. Biosba latszott a memoria, ssd, windows install eszlelte az ssd-t. (nem akartam osszeszenvedni elsore a kis hazba majd azutan mindent szetszedni ha valami nem jo.)
Mai lepesek a noctua venti belerakasa a minitapba es a gepbe beszereles.Hazhoz link: [link]
-
-
kzoltann
aktív tag
válasz
hegegabi80 #48184 üzenetére
Elvileg rámegy, de lehet kell hozzá ez a spéci rogzito szet.
[link] -
kisza25
félisten
válasz
hegegabi80 #48180 üzenetére
A2600-ban nem fogsz csalódni, nem vállaltál be egy 1600@2600-at? Vagy használtan vetted?
-
kisza25
félisten
válasz
hegegabi80 #48166 üzenetére
Én kipróbáltam, már 2 éve, egy hétig nem volt meg.
Még az rx 550 is nagyon alacsony FPS számot tud fullHD esetén és az 20-30% al gyorsabb, mint azaz APU.
A minimum egy rx 560 -gtx 1050 amivel már lehet valamit kezdeni, de azonos áron ott van az rx 570 ami 50%-al gyorsabb, ha az új árakat nézzük, használtan 20-25eFt van rx 460/560 4GB és 25-35eFt egy 470/570
Ha pici géppel, vagy notival szeretnél játszani, akkor majd ha kiforrja magát ez lesz a megoldás. -
VinoRosso
veterán
válasz
Nem éri meg vesződni vele, ha hozzádvágják akkor is jobb eladni és venni az árából valami jobbat. Az egyetlen valamire való APU az i7-8705G, de az is baromira drága a tudásához képest.
Ha kis gépet akarsz szerintem inkább vegyél valami barebone házat és tegyél bele egy LP GTX 1650-et.Pl optiplex 7010 SFF-eket ház+táp+lap+DVD ROM kombóban 10-15 körül dobáljék apróban, ehhez veszel egy 2500S-t vagy 3470s-t , némi ramot meg egy SSD-t és meg is vagy. Egy nagyobb hátizsákban elfér, minden játékot elfogadható minőségben visz és 70-80kból megvan.
-
törölt tag
válasz
Lehet ésszerűbb lenne az apu-s kitérőt kihagyni, és egyből egy CPU-dGPU párossal kezdeni a tervezgetést. Remélem segítettem a problémádon.
-
Crabface
senior tag
válasz
... vagy egpu, ha már ott a full x16 slot
-
Ribi
nagyúr
válasz
hegegabi80 #48151 üzenetére
Meg kérdéses lehet mennyire tesz jót az elektronikárnak, hogy a venti folyamatosan termeli az ellenáramot.
-
válasz
hegegabi80 #48135 üzenetére
22.6 cm x 22.1 cm - ezt hogy a fenébe tudod betolni a Metis-be?
(#48134) Speed(R)
AM4-es rendszerre akkor váltanék, ha APU-t akarnék használni... akkor meg nem kell VGA, abból a pénzből inkább megvenném az Aorus-t, apróról. -
kisza25
félisten
válasz
hegegabi80 #48129 üzenetére
A RAM-ot inkább a CPU-nak kell szeretni, mivel abban van a RAM vezérlő, nem a lapon, bár lehet a lap bios is befolyásolja.
-
viperabácsi
addikt
válasz
hegegabi80 #48135 üzenetére
Az asus deszka helyett inkább egy
GIGABYTE B450M DS3H -t vettem volna. -
Speed®
titán
válasz
ASROCK B450 GAMING-ITX/AC 33000 Ft
GIGABYTE B450I AORUS PRO WIFI 36500 Ft
(redgoat/HA)Ha a hátlapi M.2 nem kizáró ok, a VRM rendben van az AsRockon, ha az, akkor Aorus..pacek kis lap szvsz, egyedül a VRMbe lehetne belekötni, de nem mindenki akar R7 OCt ITXben ugye..mondjuk topflow hűtővel (C12P) a 2700at szépen bírta nálam, a 2600 meg sima liba.
-
VinoRosso
veterán
válasz
hegegabi80 #48131 üzenetére
Én a VRM miatt nem aggódnék, hacsak nem tuningolod szénné a lapot. Ryzen 2600 TDP-je 65W, ezt röhögve vinnie kell még hűtés nélkül is. Biostar nem gyárt(ott) gagyi lapokat, régebben prémium brandnek számított, mostanában kicsit eltűntek úgyhogy ebben annyira nem vagyok up to date.
-
viperabácsi
addikt
válasz
Azzal a vrm hűtéssel szerintem felejtős .
-
-
viperabácsi
addikt
válasz
hegegabi80 #48032 üzenetére
nekem BitFenix Prodigy van teljesen vállalható a füleit leszerelve.
-
Qkackca
őstag
válasz
hegegabi80 #48000 üzenetére
Én a vizes bótra tippelek, ott volt a múltkor.
#48004: Szerintem nem vészes. 35w tdp-s az apu. Csak nem rontják el azt ami már működik, bár ma már nem lehet tudni...
Nekem m92p van 3470T-vel szintén 35w-os, használtan vettem, nem tudom mennyit ment mar korábban, egy minimális motorzaja van a ventinek, de azért tudok aludni mellette. -
válasz
hegegabi80 #47981 üzenetére
Szellőzés IS, de csak minimálisan szeretném változtatni (hátsó venti + SFX táp), de úgy, hogy az eredeti funkciójában is használható maradjon.
Mondjuk most nincs rá időm, és több mindent kell beszereznem hozzá, szóval tolódik, de legalább van időm méricskélni.(#47984) sati
Ha értettem volna valamivel többet a PC-hez, akkor valszeg' ilyet keresek én is, de akkor még netem sem volt... -
válasz
hegegabi80 #47926 üzenetére
Igen, a diagram alapján 190W-os fogyasztásnál kapcsol be az 550W-os változat, szóval gyak. csak játék közben fogod hallani a hangját.
-
válasz
hegegabi80 #47922 üzenetére
Az a Csíftek CSN-450C jónak tűnik, és sima SFX szabvány, nem L, szóvar szuper.... lenne, ha nem ugyanannyiért adnák, mint a Corsair SF450-et.
Már a Kolink is kafa, de csak 2 év garis, és nem feketék a kábelei; FSP-nél azért figyeltek erre. -
Crabface
senior tag
válasz
hegegabi80 #47822 üzenetére
Ott van alatta a venti. Az csak tol annyit neki...
-
Crabface
senior tag
válasz
hegegabi80 #47820 üzenetére
Azt én teljesen kihagytam. Sem az ssd tartót sem annak a tartóját nem raktam be. Statikai szerepe nincs.
-
Crabface
senior tag
válasz
hegegabi80 #47818 üzenetére
Nekem ez nagyon tetszik. Főleg, hogy nem kellett kamcsatkáról rendelni. 3 nap alatt megjött és áfa/vám mentesen. A riser is remekül van megcsinalva.
-
Crabface
senior tag
válasz
hegegabi80 #47815 üzenetére
A40 volt a terv de a zotac nagyon hangos volt az előtte lévő 1070-hez képest. Sajnos a zotacnak nincs 0dBm módja. A mostani kártyának van. Ezért akkor ha már A4 nem nagyon van a Rocket pedig nekem "kényelmetlen" volt építés szempontjából. Ebbe minden elfért.
Ha lesz alkalmam egy tesztre vissza rakom a zotac kártyát.
-
Crabface
senior tag
válasz
hegegabi80 #47810 üzenetére
Terhelve vga 72 fok, mellette proci 60 fok. Játék alatt vsync nélkül. Alig van hangja a gépnek...
-
Crabface
senior tag
válasz
hegegabi80 #47810 üzenetére
A Jonsbo házban olyan szélzaja volt a zotac mini kártyának majd felrepült... Alapon. Mondjuk terhelés mellett sem lett hangosabb legalább.
-
Crabface
senior tag
válasz
hegegabi80 #47808 üzenetére
Az elődben egy 1080ti mini volt, 21cm hosszban. 1mm hely volt még a gépházban... Azt sikerrel cseréltem el egy windforce 3x hűtős példányra.
Alapjáraton a vga ventik állnak csakúgy, mint a táp ventije. A három slim noctua 20%-on megy alapból így gyakorlatilag az is hangmentes. Valamint az l9i-n egy normál vastag redux venti lett a slim helyett. Nappali sarkában van az asztalom és a szobában ha egyedül van az ember akkor sem hallani, hogy be van kapcsolva a gép
Hőfokot még nem néztem, majd írok arról is infót.
-
Crabface
senior tag
válasz
hegegabi80 #47806 üzenetére
A50, igen. Amazonon elérhető.
Tripla ventis vga van bent
-
Crabface
senior tag
válasz
hegegabi80 #47747 üzenetére
Az a drága benne, hogy nem a polcról veszed le a mediamarkt-ban, hanem ha van rá igény csinálnak egyel többet.
-
HookR
addikt
válasz
hegegabi80 #47737 üzenetére
Kickstarter-en 1300 SEK-et írnak, ami olyan ~41e HUF.
-
kisza25
félisten
válasz
hegegabi80 #47683 üzenetére
Na beraktam az m.2-t gond nélkül felismerte.
Gigabyte Aourus B450I PRO Wifi alaplap és CRUCIAL 500GB P1 M.2 PCIe M.2 2280
A win 10 telepítés vicces volt, a másolás egyből 100%-ra ugrott, aztán volt vagy 5perc az egész.
A win 10 kb 10s alatt indul el.
Hőmérsékletet még nem néztem terhelve, terhletlenül 28 fok volt mikor még nem azon bolt a Windows -
Crabface
senior tag
válasz
hegegabi80 #47673 üzenetére
Jonsbo 12 liter, innen megyek 7.5 literre egyelőre. Aztán majd még lejjebb
-
Crabface
senior tag
válasz
hegegabi80 #47669 üzenetére
Csak kisebb lesz, felfelé már nem lépek...
Majd rakok ki képet ha kész a build
-
Crabface
senior tag
válasz
hegegabi80 #47665 üzenetére
Azaz és hamarosan majd eladó lesz coolerrel együtt...
-
Speed®
titán
válasz
hegegabi80 #47569 üzenetére
A talp árulkodik, ha a bordához hasonlóan fekete, akkor "V2", ha fényes nikkel, akkor "V1". Nálam is utóbbi van, semmi gond vele.
Az AM4 lefogató ott van, csak bizonyos lapoknál lehet gond. Mivel az ITX külön állatfaj, ebben semmi meglepő nincs, de legalább reagáltak rá és kapható megoldás. -
Archttila
veterán
válasz
hegegabi80 #47565 üzenetére
Milyen lapra megy majd a huto? Asrock illetve Giga b450/x570 eseten szukseges egy ilyen (csak am4 kompatibilis) lefogato: link
Sajnos a gyari am3/am4 lefogato am3-hoz szukseges kituremkedes kart okozhat a fenti alaplapokon.A kesobbiekben mar ezen lefogato is a csomag resze lesz.
Remelem semmi ujat nem mondtam!
-
Archttila
veterán
válasz
hegegabi80 #47563 üzenetére
Ugye te is v2-t kaptal? Az elso kiadas hocsovei nem illeszkedtek rendesen...
En Chromax Noctuat akarok majd a tetejere csak most sajnos nem kaphato egyik shopban sem.
Olyan 5C a difi a 120 es 90mm noctuak kozott, (intake) a gyari 90-es es a noctua 90-ese kozott pedig 8C. -
kisza25
félisten
válasz
hegegabi80 #47547 üzenetére
Ja én is néztem egy állapotot, van egy 600 napot ment 100%os, egy 60 napot ment 100%-os, meg van egy 100 napot ment 93%-os, ezen meg is lepődtem, az a legújabb, csak most azon van a rendszer.
-
kisza25
félisten
válasz
hegegabi80 #47541 üzenetére
Van rá 5 év gari, rendszer meg játékok lesznek rajta, 3db kisebb ssd helyett lesz ez az 1db +1db 1TB 2,5" hdd
-
Pgraph
aktív tag
válasz
hegegabi80 #47525 üzenetére
Ez a kb. 20 cm biztató. A kártya durván 19 cm, és ahogy flashpointer mutatja, hátha lehet faragni a ventiburkolaton is, ha szükséges. Na, majd kiderül... Amúgy a sima i3-9100 ebből a szempontból jobb választás lett volna, az IGP-jével, de kb. 20 ezerrel hosszabb is az ára mint a 9100F-nek, ami szintén megvan. Az elfekvőben lévő Giga R7240 meg jó választásnak tűnt mellé, csak nehogy 1 centin menjen el a matek...
-
válasz
hegegabi80 #47525 üzenetére
Igen, ezt már nem mertem beírni: apróról egy RX550, GT1030 simán megvan 15k HUF körül, és jobban jár vele... csak a kimenetekre figyeljen!
-
Pista0001
addikt
válasz
hegegabi80 #47510 üzenetére
Elektronikai alkatrész szaküzletekben is kaphatsz jó eséllyel, ha van a környékeden. ;) Egy füst alatt megnézheted, milyen kapcsolóik meg nyomógombjaik vannak :P
-
dugo_
veterán
válasz
hegegabi80 #47510 üzenetére
Nem lesz jó bekapcsolónak. Ahhoz egy sima nyomógomb kell, ami csak a lenyomás idejére zárja az áramkört.
Ha ledet akarsz kapcsolni szimplán a feszültség ráadásával, akkor be kell reteszelni a kapcsolót. -
HookR
addikt
válasz
hegegabi80 #47499 üzenetére
Esetleg van ilyen SATA könyök adapter is: [link]
-
Pista0001
addikt
válasz
M3-as egyik végén fiú, másik végén lány távtartót tudsz rendelni ebayről vagy aliról a szükséges méretben, én azzal emelném.
-
HookR
addikt
válasz
"Jah és még tudtok nekem kapcsolót ajánlani minél kisebbet? A metisbe akarok egy is ledszalagot, de kapcsolósra. Én ilyesmi billenős kapcsolóra gondoltam, minél kisebb kellene."
Lomex - [link] -
Grave_444
nagyúr
válasz
Anno volt hogy kicsit megfeszítettem a tápkábelt hasonló miatt. Semmi baj nem történt.
-
dugo_
veterán
válasz
Reteszelős nyomógombot nem akarsz?
https://www.aliexpress.com/item/32990818413.html
Ettől a gyártótól vettem a taktilis bekapcsológombot, elég minőségi érzete van.kisza25
Akkor nem tudod rögzíteni, alulról fogják a csavarok.
#6-32 UNC csavart elég könnyű szerezni Kínából, én az távtartózás mellett vagyok.
Tőle vettem a táphoz:
https://www.aliexpress.com/item/32978475657.html -
kisza25
félisten
válasz
Megfordítod fejjel lefelé a hdd-t az nem segít?
-
HookR
addikt
válasz
hegegabi80 #47478 üzenetére
"Csak nem a hajlított kis fémdarabos házhoz kell? Én most kb olyan 5 évet adok magamnak, mire elkészül az elképzelt ház.
"
ITX-Box v17 3D képek - dropbox (39-től fölfele tükrözik az aktuális állapotot)
Most decemberben volt az egy éves évfordulója, hogy megszellőztettem itt a topikban, lehet ideje lenne hozzákezdeni.Időközben változott egy s más, ám néhány részlettel még most sem vagyok maradéktalanul elégedett.
Nálam ugyan a belevaló alkatrészek már megvannak, de lehet hamarabb lesz eladva a dVGA, minthogy lenne mibe normálisan belerakni.
(#47480) kisza25: Temetik azt már régóta, de köszöni szépen jól van. Nem hiszem, hogy a koncepció belátható időn belül megszűnne, mert munkára és az igények rugalmas kielégítésére továbbra is az asztali PC a legalkalmasabb. Legfeljebb az arányok tolódnak el a médiafogyasztásra és játékra specializált hardverek irányába. -
kisza25
félisten
válasz
5 év múlva lesz még asztali pc?
-
kisza25
félisten
válasz
Na várjál már, azasszonynak külön gép kell nem tudtad?
Az övét most szedtem szét először teljesen, mert 20+ csavar tartotta, na meg körben patent, kitakarítottam, újra pasztáztam, most mehet még 6 évet kopkopkop
A mennyezeten kívül mindent elér egy 3 éves gyerekkis szék, nagy szék, a polc az meg létra
Külön bejáratú játszós szobám van a borospince felett -
kisza25
félisten
válasz
hegegabi80 #47454 üzenetére
Egy napja nincs gépem már most végem van
Teljesen alkatrészekre van szedve, alaplap már úton van, a házat majdnem eladtam (csak rájött, hogy matx nem jó neki) így teljesen kibontottam a gépet, a ház bedobozolva szállításra, abba már tuti nem költözik vissza, van egy tartalék házam lehet abba rakom amíg lesz metis plusz -
HookR
addikt
válasz
hegegabi80 #47469 üzenetére
Személyes tapasztalatról egyelőre nem nyilatkozhatok, de amikor néhány hónapja PCI-E x16 flexibilis risert keresgéltem, akkor az ADT-Link termékei kerültek a célkeresztbe. Ezek tűnnek jó minőségűnek kedvező áron. Bónusz, hogy többféle csatlakozóorientáció és kábelhossz közül lehet választani. Újabb DAN A4-SFX-ekhez is ilyet adnak.
- ADT-Link
- Chinahao.com
- AliexpressAz árakat elnézve lehet, hogy közvetlen az ADT-Link-től érdemes rendelni. Bár nem minden esetben egyértelmű, hogy kell-e plusz szállítási költséggel számolni.
Én is beszállnék a rendelésbe 1-2 db 185mm-es ADT-Link R33UF-TU-val.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BMW topik
- Android szakmai topik
- Internet problémák
- Háztartási gépek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Autós topik
- További aktív témák...
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Apple iPhone 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest