- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
- Asus Zenfone 9 - zsebbe való
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ispy
nagyúr
válasz
cinemazealot #36249 üzenetére
Hátttttt.....
Maradjunk annyiban, hogy érdekesen néz ki
Persze rondának nem ronda, hiszen a szépség szubjektív dolog.
Persze majd meglátjuk én mire jutok a metis tetejével, lehet én is a gányba kötök ki
-
alcsa
senior tag
válasz
cinemazealot #36249 üzenetére
Nem, nem, teljesen vallalhato! Legyen akkor barkacs topic
.
-
alcsa
senior tag
válasz
cinemazealot #36247 üzenetére
Ugyes
. Mehet a gany topicba is
-
cinemazealot
addikt
válasz
cinemazealot #36143 üzenetére
-
tomi5244
őstag
válasz
cinemazealot #36189 üzenetére
Hát lesz ami lesz, mindenesetre összerakom a konfigot, ha sikerül eladni a jelenlegi gépem. Legrosszabb esetben visszaküldöm és veszek egy asus vivo minit
(ebben a topikban gondolom vétek ilyet írni
) Csak hát az ugye egy másik vonal, laptop cpu-val. Azért akarok összerakni inkább egy itx konfigot, mert ugyan annyi ráfordítással erősebb gépet kapok.
A cicergést viszont esetleg felvehetnéd az említett mikrofonnal. Érdekelne, ha már felajánlottad.
-
imibogyo
veterán
válasz
cinemazealot #36180 üzenetére
Én anno pont ezért döntöttem 12V-os paneltáp mellett 12V-os táppal párosítva, mert én is hasonlókat olvastam. Azt nem tudom, hogy van-e valós alapja a dolognak, mindenesetre nálam minden síri csendben van, pedig én aztán meghallanám ha nem így lenne, mert 100%-ban passzív a gép és itt van mellettem az asztalon nyitott házban. Ja és én is vidéken lakom, nagyon-nagyon csendes (éjszakai) környezetben.
Szerintem az is közrejátszik a cicergés mentes üzememhez, hogy elég jól le van terhelve a tápegység (kb. 60-90%), valamint az is, hogy direkt nem "számítógépes" tápot használok, hanem olyat amiről tudtam, hogy cicergés-mentes lesz bármilyen terheltségi szint mellett is...
Ugyanakkor a cicergés szerintem mindig konfiguráció függő. Anno az agybaj kerülgetett az ITX konfigommal és egy GTX680-al (majd egy 670-el is) annyira "sírtak", de amikor belekerült egy másik tápegység a gépbe Corsair TX850 --> BeQuiet E9 580W, szinte egycsapásra elnémult minden. A vicces a sztoriban az, hogy amikor jött egy 7970 kipróbálásra, akkor pedig az "vinnyogott" ebben a konfigban, de a TX850-et visszatéve pedig az maradt csöndben. Szóval érdemes kipróbálni más "belű" táppal is a gépet, hátha megszünteti, mérsékli a coil whine jelenséget. Volt olyan kártyám is, amit bármivel hajtottam, akkor is cicergett tovább, szóval ez sem egy csodaszer, de érdemes kipróbálni.
-
tomi5244
őstag
válasz
cinemazealot #36183 üzenetére
Cpu hűtőre most még nem lesz keretem, így a gyári, 1-2 hónap és akarok majd egy nagy "dögöt" tenni rá, akár passzívban.
VGA meg nem, hogy hónapok, hanem akár évek kérdése is lehet, mert tervben van egy 3440x1440p monitor, ahhoz kellene. Játékhoz nem kell max ritkán gta V, közepes grafikán.
Táp a gyári adatok szerint maximum terhelésen 15dB
Ház: BITFENIX Phenom Mini-ITX, letettem a Metisről, elég cumi a szerelhetősége. Ez a Phenom ugyan nagyobb, de még mindig kompakt méret, fekfő alaplapos, alul a táp, szolid, nem csicsás, nekem bejön.
-
Goose-T
veterán
válasz
cinemazealot #36183 üzenetére
Tévhit, a venti nem nyomja el a cicergést. Saját tapasztalat sajnos. Gigabyte GA-F2A88XN-WiFi lapom van, az cicereg, nincs VGA benne, és két különböző táppal is ugyanúgy cicergett. Igaz, mindkettő táp FSP belsővel rendelkezett, az egyik egy Be Quiet SFX Power 2 300W, a másik egy OEM FSP 350W-os.
-
tomi5244
őstag
válasz
cinemazealot #36180 üzenetére
Vidéki vagyok és vájt fülü, nem nyugtattál meg
Amúgy én normál atx táppal fogom üzemeltetni (Be quiet pure power 9 400w), és azt olvastam, hogy az energiagazdálkodásnál ki kell kapcsolni a C6-ot, - bármit is jelentsen.
Minden esetre, mindenkinek más az ingerküszöbe, de remélem nem lesz vele gond. Már kiszemeltek ezt a tipust, a BT/ac wifi is jól jön.
-
tomi5244
őstag
válasz
cinemazealot #36173 üzenetére
Cicereg??
Jaj ne!!
Ez mennyire gyakori? Lap vásárlása után mikor jelentkezett először? kb... Én egy, gyakran filmezős gépbe szánnám, ami ráadásul itt lenne közel mellettem az asztalon. Ettől én tuti ki ugrom az ablakon, volt már ilyen jelenséggel dolgom, elég idegesítő tud lenni.
-
sajby
senior tag
válasz
Cicergés nem téma
Egy cooler master elite 120asban lenne,Chieftec force 350S táppal.Nem hiszem,hogy a cicergés zavarna a legjobban
Képet nézve, az egy zsugorozott elem
Lényegében bútorhoz vásároltam ezt a méretet,mert igy fér el. -
shteer
titán
válasz
Fogad az gyorsabb ramot is csak "nemhajcsaki"
-
sajby
senior tag
válasz
cinemazealot #36171 üzenetére
Igazából csak a megbízhatósága érdekel
Mert van olyan aki élből ellenzi az Asrock dolgokat.Engem viszont a márka nem izgat.Értelmes áron van, wifi-s , amit használnék is -
válasz
cinemazealot #36166 üzenetére
Világos.
(#36168) shteer
Az jó, akkor tényleg megéri a pénzét! -
Ispy
nagyúr
válasz
cinemazealot #36166 üzenetére
Sokat számít a hely is, ahol a gép van. Nálunk valamilyen ismeretlen okból kifolyólag nem nagyon porosodik a gép, 1 év használat után sem látni sehol benne nagyobb mennyiségű port, porcicát. De ismerek olyat is, ahol fél év alatt egy egész homokozó gyűlt össze a gépben.
-
válasz
cinemazealot #36164 üzenetére
Ugyan félpasszív VGA-hoz ragaszkodom most már, de a porszűrőről nem mondok le, ennyire nem vagyok vájtfülű.
-
Ispy
nagyúr
válasz
cinemazealot #36162 üzenetére
Azt hiszem én maradok a por+takarítás kombonál, majd elválik mennyire porosodik, utána még mindig lehet porszűrőt berakni.
Igaz a gépem még a kanyarban sincsen.
-
Goose-T
veterán
válasz
cinemazealot #36147 üzenetére
Nem fog susogni, és legalább néz ki valahogy. Legalábbis jobban, mintha egy sima krómrácsra applikálnál egy harisnyát. Harisnya nélkül meg rekordgyorsasággal porosodna a gép..
-
Goose-T
veterán
válasz
Ha kivágod, akkor inkább egy ilyesmit tegyél rá, ez legalább megvéd a portól. Én is átbarkácsoltattam a régi házamat így.
-
Pete55555
addikt
válasz
Fasza lett
-
Nirvanus
aktív tag
válasz
Egy gombostű talán még beférne. Ja, nem. Viccen kívül, nekem tetszik a végeredmény. Szép munka.
-
cinemazealot
addikt
válasz
cinemazealot #36124 üzenetére
Srácok! Élet-halál harcot vívva a kábelmenedzsmenttel és a hőtechnikával, végül sikerült belepasszítanom a gépem alkatrészeit az LC Power 1520mi házba.
A fő problémám az volt, hogy az új, max 30 mm magas Cooltek ITX30 hűtő ventilátora néha cicergett, de alapjáraton is jóval hangosabb volt, mint a korábban használt, másfélszer akkora, de jóval lassabban pörgő Cooler Master Geminii M4. Ezért kereszteztem őket: megtartottam a Cooltek bordát és rátettem a CM 12 cm-es ventijét. A hűtés naggggyon jó lett így, viszont az SSD már nem fért be sehogy. Na, ekkor jött egy kis kábelmenedzsment:
Kicsit persze aggódom, mert így az előlap mögött elég sok minden össze van zsúfolva, az SSD meg ott pirul a chipset borda fölött, de szerencsémre akkora légárama van ennek a ventinek még alapjáraton is, hogy érzem, ahogy a ház baloldalán kifúj a chipset bordán átáramló levegő az SSD alól.
Majd azért jön egy kis rögzítéstechnika is, de még nincs kétoldalas ragacsom. Illetve van egy olyan gondom, hogy amikor felteszem a ház tetejét, a rácson átáramló levegő elkezd süvíteni:
Vágjam ki a tetőt a ventilátornál és szereljek rá egy ilyen ventilátor grillt?
-
tomi5244
őstag
válasz
cinemazealot #36141 üzenetére
Igen, közben megnéztem én is, köszi! Akkor marad ez a lap a listán.
-
tomi5244
őstag
válasz
cinemazealot #36139 üzenetére
"Ugyanez a kártya intézi a Bluetooth kapcsolatot is, az is jól jön sokszor."
Ezt nem is tudtam!! Most menekítettél meg 4 ezer forint felesleges elköltésétől!
Mert már benne volt a kosárban az usb-s BT vevő
Amúgy hangra én egy Harman/Kardon Soundsticket használok, annak van saját erősítője. Talán dob rajta valamit.
-
Nirvanus
aktív tag
válasz
cinemazealot #36121 üzenetére
Nagyon cíp.
Én is beszereznék egy ilyet, ha nem lenne itthon már annyi, mint a ...
Én is pont akartam írni a kétoldalas ragacsot. Az kb olyan már nekem, mint a wd40 vagy a szigszalag. -
Mercutio_
félisten
válasz
cinemazealot #36121 üzenetére
Azt a nagy plate-et
dobdszedd ki belőle. Rengeteg helyet foglal, blokkolja a szellőzést, és a cpu hűtő miatt egyébként is csak az egyik felére lehet(ne) ssd/hdd-t rögzíteni.
Van erős 3M 2 oldalas ragasztó, én abból egy 1 cm-es darabbal a ház oldalához rögzítettem az ilyen konfigba rakott SSD-t annó. -
junior11
veterán
válasz
cinemazealot #36117 üzenetére
Amúgy ahogy nézem az árakat a PC komponenseknek, drágultak a nyári árakhoz képest, RAMok, SSD-k is, gondolkoztam, hogy összeraknék vmit Pentium-mal vagy i3-mal (bár az már lehet, hogy sok is lenne) de most nem éri meg, vagy esetleg egy laptop lenne jó választás, na majd megbeszélem velük, csak mindig mást akarnak, úgy pedig nehéz, szerencsére nem sürgős a dolog, mégegyszer köszi.
-
junior11
veterán
válasz
cinemazealot #36115 üzenetére
Köszi, nem nekem lesz, bár a családnak, de főleg a szülők részére és mint második gép, nekem van laptop és asztali is. Az említett ár a max Windows-szal együtt, kis kompakt gépet kértek (de lehet asztali is kisebb vmilyen), alacsony fogyasztással netezésre, office és 1080p videókhoz. RAM bővítés és esetleg HDD-SSD csere feltétel.
-
junior11
veterán
válasz
cinemazealot #36109 üzenetére
Köszi. Milyen lehet a hűtése egy ilyen cuccnak? RAM és tárhelycsere lehetséges, amúgy megér egy ilyen cucc 359eurót, az árban már benne van a Win10 Home is.
-
cinemazealot
addikt
válasz
cinemazealot #36061 üzenetére
Hát, srácok, le vagyok döbbenve. Ma vettem át az új LC Power LC-1520mi kuckómat, és ugyan még nem jött meg a beleillő CPU hűtő, de rögtön szétkaptam, hogy lássam, megérte-e a (számomra) fogcsikorgatva kiperkált ~14 eFt-ot (nem szokásom gépházra ennyit költeni, főleg nem ilyen picire). És mit találok benne? Egy 12 V/100 W-os picoPSU-klónt, 2 db SATA, 1 db MOLEX és 1 db ATX P4 táp csatival!
Rögtön más a leányzó fekvése, így bitangul megérte! Nem tudom, minden kiszerelés ilyen-e, ez a bestmarkt-tól van. Nagyon kis pofás a kuckó, és adnak hozzá 75/100 mm-es VESA felfogatót is. Ha összeraktam, dobok fel képeket.
Röhej, hogy még a gyártói termékoldal is írja ezt, de amikor nézegettem, nem tűnt fel.
-
Mercutio_
félisten
válasz
cinemazealot #36071 üzenetére
Munkához dokkoló+külső bill+egér és 22-24"-os monitor, noti korlátai kiiktatva
-
Ispy
nagyúr
válasz
cinemazealot #36069 üzenetére
Itt biztosan segítenek
nekedvagyis neki.Egyébként fogalmam sincs, nekem eszembe nem jutna a mekinél, vagy bárhol a lakáson kívül leülni játszani. Laptopból meg van több fajta, aminek az akksija bírja jó sokáig, igaz akkor játék max. pasziánsz.
-
törölt tag
válasz
cinemazealot #36063 üzenetére
Amúgy ilyen megoldás érdekel de ez akkor nekem túl bonyolult
-
btudos
nagyúr
válasz
cinemazealot #36061 üzenetére
Korábbi kérdéséből kiindulva játszani szeretne akksiról, ami kizárt, hogy összejöjjön a feljebb vázolt elképzeléssel.
-
dugo_
veterán
válasz
cinemazealot #36030 üzenetére
Tényleg, a T kimaradt nekem, igazad van.
-
energy4ever
addikt
válasz
cinemazealot #35701 üzenetére
A tartaly kikapcsolt allapotban televan folyadekkal. Bekapcsolast kovetoen lesz felig, mert a radibol attolodik bele a levego. Igen, van benne egy cso, amibol a falanak tolodik a folyadek.
Mas: Mi szamit ITX-nek? Az en geppem meg belefer? ITX lapom van, de a gephazam a maga kb 75x35x35 cm-es meretevel azert nem mondhato mininek.
-
energy4ever
addikt
válasz
cinemazealot #35698 üzenetére
Gyari EK folyadek. Specko tartaly, Van benne egy cso fentrol lefele, aminek a vegen zaras van, es az oldalan lyukak, amibol jon a folyadek neki a tartaly belso falanak.
Ezert latod "ket retegunek". -
energy4ever
addikt
válasz
cinemazealot #35696 üzenetére
Kivagtam a falapot dekopirral, de hiaba vagtam szeppen, csunya maradt. Utana 3mm-es presfa lapbol megcsinaltam ugyan igy, az lett rarogzitve, de szinten csunya maradt a csatlakozoknal, igy belett vonva "karpittal"(jo minosegu takaroval) a 3milis lap.
Kb 12orat toltottem az alaplapi hatlap megalkotasaval. -
Frogged
aktív tag
válasz
cinemazealot #35536 üzenetére
Igen engem a pc ezért vonz jobban mert én azt testre szabhatom sokkal jobban a magaménak érzem mint ha vennék egy laptopot.
Fix 24 óra a müszak csak hétköznap bent van a vezetőség bár ők sem zavarnak sok vizet csak ha néha lejön valami megyei fő goré akkor kell minden nyomot eltünteni
-
Frogged
aktív tag
válasz
cinemazealot #35532 üzenetére
Hát délután 4től reggel 7ig el kell ütni az időtt nem lehet végig aludni,
hétvégén meg ott van rá 24 óra
Jó meló ez ha nincs rendkívüli dolog akkor lemegy a napi okosítás és pihi van.
Februárig még átrágom a dolgot de sokkal jobban izgatja a fantáziám egy mini itx rendszer mint egy noti. -
zsoltee10
addikt
válasz
cinemazealot #35515 üzenetére
szép dolog egy új konfignál.... találtam a fiókban egy dvi-hdmi kábelt. az erősítőt meg megpróbálom dp-hdmi kábellel rákötni.
-
Balupapa
senior tag
válasz
cinemazealot #35424 üzenetére
Nem tudom mitévő legyek....
"valamilyen ház" + picopsu ( lehet azt itthon kapni? 150-160ast?)
vagy megveszem az inwin chopin-t....
használ valaki ilyet a csopibol? mennyire hangos a tápja? eléggé félek tőle, az előző gépem teljesen passzív volt 0db
(fsp zen, i5 6600k, scythe giga hűtő) -
Gyb001
senior tag
válasz
cinemazealot #35420 üzenetére
Ez valami diy ups+psu lenne?
-
Balupapa
senior tag
válasz
cinemazealot #35420 üzenetére
milyen táp ez?
-
Goose-T
veterán
válasz
cinemazealot #35275 üzenetére
Nem 15-öt, csak 5 ezret spórol, mert akkor is kell venni még 10 ezerért egy megbízható tápot, ami a 20 ezres Chieftecben már benne van.
-
Csokilama
tag
válasz
cinemazealot #35275 üzenetére
Hardveraprorol vadaszd ossze a dolgokat. Felesleges a 1151 foglalatra es ddr4-re kidobni ennyi penzt.
Hazbol is sokan arulnak ujakat nagyon alacsony aron ( bitfenix prodigy 7-9 ezer) -
cinemazealot
addikt
válasz
cinemazealot #34996 üzenetére
Na, találtam egy GPU benchmark-ot, mellé meg lefuttattam egy CPU benchmark-ot, így szerintem kellőképpen leterheltem az i3-6100-at. Eredmény: 64 W, 102 VA. Bocs az előbbiért, múltkor nem sikerült ennyire megkergetnem.
-
válasz
cinemazealot #34994 üzenetére
LINK
Ez furcsa, mivel a tesztben Prime95+Furmark alatt sajtoltak ki 50W-ot az i3-6100T-s rendszerből... -
Ðávid
aktív tag
válasz
cinemazealot #34951 üzenetére
Köszi szépen!
A pontos konfiguráció:
Celeron G3900
Asrock H110M-ITX/ac
Adata 2x4 GB DDR4
Kingston V300 120 GB (még Toshiba cellás, nem nagyon volt más kéznél)
160 wattos pico PSU és mellé egy 120 wattos adapter
Chieftec IX-01B#34953 AxBattler
Köszi szépen neked is!
Ez a porszűrő jónak tűnik, lehet beszerzek belőle. Már a többi gépemnél is gondolkodtam ilyesmin, mert sajnos nálunk nagyon porosodik minden az egész lakásban.Őszintén szólva nem hallok semmit belőle (jó egy méterre van tőlem). Leszabályoztam a BIOS-ban 25%-ra és így 860-as fordulat körül van. Egyelőre még nem volt időm különösebben tesztelni a gépet, mert csak éppen az előbb fejeztem be a szerelést és közben más dolgom is akadt. Most üresjáraton megy kb. félórája és a processzor 39, az SSD meg 38 fokos.
-
Ðávid
aktív tag
válasz
cinemazealot #34941 üzenetére
Köszi szépen!
Majd teszek fel képet a kész gépről is.
-
törölt tag
válasz
cinemazealot #34814 üzenetére
Ennyi idő elteltével a PCB-vel együtt bármelyik pineket tartó műanyag(foglalat) is deformálódhat a hűtés egyenetlen leszorítása vagy a CPU-t befeszítő kerete miatt, annyira, hogy ilyen problémát okozzon, mert nem ér hozzá a cpu-hoz a láb.
Ez nem Asus specifikus a probléma.Meg lehet próbálni levenni a 3 csavarral a keretet a foglalat körül, és hagyni 1-2 hétig csupaszon, talán kirúgja magát az alaplap.
-
válasz
cinemazealot #34762 üzenetére
Jó kis konfig!
Milyen tápot használsz, milyen notiadapterrel?
-
zsoltee10
addikt
válasz
cinemazealot #34764 üzenetére
Köszönöm szépen, várom a fejleményeket!
-
zsoltee10
addikt
válasz
cinemazealot #34762 üzenetére
Köszönöm a véleményt. Ventilátort tudja vezérelni biosból, akár le is áll a procin, be lehet állítani hőmérséklet limitet erre vonatkozóan?
-
válasz
cinemazealot #34269 üzenetére
Tegnap már félig aludtam, azt sem tudtam, mit írok...
HTPC/media macs:
NyanLian cat:Enthusiast kitten:
-
energy4ever
addikt
válasz
cinemazealot #34232 üzenetére
Minimum 2, de 8Gb az ajanlott hozza!
Enis 2x4Gb-al hasznalom a gepem, es egyik jatek, egyik szerkeszto program sem lepte tul eddig a 6Gb-ot!
Feleslegesnek soknak talalom. A tobblet penzt meg masra is tudja kolteni. Vagy vegyen inkabb gyorsabb memoriakat. Nalam az 1333-rol valo 2400-ra valltas jelentossen felgyorsitotta az egesz gepet.BennyRay: Arban mennyit koltenel gephazra?
-
VTom
veterán
válasz
cinemazealot #34132 üzenetére
Igen, az segít, a tető levételével GPU -8 fok. A nagy melegben így toltam.
(#34133) Duracellm... Gondolkodtam már én is az elülső venti cseréjén, az NZXT FN-200RB tűnt a legerősebbnek. Viszont cserébe hangosabb is.
(#34133) Duracellm... Kicsit tuningolt Atlas, 2db Ben Nevis ventit operáltam rá (amit mellesleg ingyen küldtek Aplenföhn-ék - egy kis reklám
) így nyertem 6-7 fokot a CPU hőmérsékleten játékok alatt az eredeti 92mm-s ventikhez képest.
-
VTom
veterán
válasz
cinemazealot #34130 üzenetére
Ezen talán látszik minden.
Elölről fúj be a 200mm-s venti, a CPU hűtő tolja tovább a leegőt, a ház hátuljában 2db F8 pro szív.
Fogalmam sincs, hogy miért nem a képet szúrja be, miért csinálja ezt..
-
HoaryFox
őstag
válasz
cinemazealot #33863 üzenetére
és (#33865) Duracellm... köszönöm a válaszokat!
Még lehet jelentkezek, most ebben a szemenszedett pillanatban átcsábított a kollégám a microATX felé, most megvitatom magamban, melyik lenne a jobb
-
HookR
addikt
válasz
cinemazealot #33855 üzenetére
"A ventilátornak mi a pontos típusa?"
NoiseBlocker eLoop (Hogy ezen belül melyik, azt nem tudom) -
HoaryFox
őstag
válasz
cinemazealot #33858 üzenetére
Akkor csak a vízhűtés opció?
(#33859) kisza25: Igazából attól félek, hogy egyszer csak szivárgás, azt dobhatom a kukába a drága procit meg alaplapot...
-
HoaryFox
őstag
válasz
cinemazealot #33855 üzenetére
Hmm... azt hittem, ezek tartósabb konstrukciók, saját rendszer építésébe meg nem fognék bele.
Akkor lehet mégiscsak marad a GeminII. Csak az a baj, hogy az honnan fog lélegezni, az a 6 mm a venti és a táp nem kicsit kevés hely? -
Nirvanus
aktív tag
válasz
cinemazealot #33786 üzenetére
Na igen, emlékszem.
De a 1340Mi-ben nincs (!) mozgó alkatrész. Csak négy mag, SSD és 8GB dual.
-
Mercutio_
félisten
válasz
cinemazealot #33789 üzenetére
Én is parázom, hogy jövőre lejár a GA-B85N Phoenix garija, na nem mintha bármi baja lenne, csak nálam a gari amolyan fixáció
és már nem lehet újonnan boltban megvenni, emiatt meg platformot váltani
...pláne, hogy az utódról lehagyták az USB DAC-UP csatit
-
kisza25
félisten
válasz
cinemazealot #33786 üzenetére
nekem a 478 idejében ez hozta meg a megváltást
1-2 héten belül indul nekem is a mini-ITX project, nem semmi a memória árak pár hét alatt, hogy felmentek -
sb
veterán
válasz
cinemazealot #33739 üzenetére
Köszi, a 2 év valóban bíztató.
Mondjuk ennél nagyobb kéne. Pentiumhoz elég az 50-60W, de i3 csúcsban elérheti alulfeszelve is az 50-60W-ot HDD-vel és kellene némi tartalék.Hangtalan, nem túl drága SFX tápra nincs valakinek tippje?
-
eight
senior tag
válasz
cinemazealot #33756 üzenetére
Az a baj, hogy elvileg 2 hét múlva mentem volna szabira, amikorra berendeltem volna mindent, de ez az "ötlet" most kukázva lett sajnos. Nem tudom mit csinálok, az elite 110 nagyon nem tetszik.
Lehet akkor inkább matx és Enthoo Evolv, mert szvsz nem éri meg az itx/sfx felár ha nem pici a gépMost viszont akkor megint tervezés és ma még ugye rendelnem is kell
-
Mercutio_
félisten
válasz
cinemazealot #33747 üzenetére
Gyakorlatilag egy hangfaldoboz aminek a belsejébe egy PC kerül, ahogy a hangfal a hangszórók hangját (főleg a mélyebbeket) felerősíti úgy itt is.
-
sb
veterán
válasz
cinemazealot #33701 üzenetére
Saját konfig nálam is paneltáppal fut.
Az lenne az ideális ehhez is, de most a költségminimalizálás jegyében csak házhoz adott paneltápban gondolkodtam.Viszont amit írtál az elég jó áron van. Ez a Whitenergy kocka mennyire megbízható? Régebben 8-9k között láttam csak külső kockát is, így a panel+kockára 20k körül számoltam... ez meg így majdnem a fele.
-
kisza25
félisten
válasz
cinemazealot #33701 üzenetére
Csinos
-
uhulinux0203
csendes újonc
válasz
cinemazealot #33590 üzenetére
szia
köszönöm a választ
-
uhulinux0203
csendes újonc
válasz
cinemazealot #33563 üzenetére
Szia!
Megtennéd, hogy ismerteted az összeállítást.
Érdekelne a dolog.
Egy ilyen házba mekkora proci rakható be.
köszi -
törölt tag
válasz
cinemazealot #33566 üzenetére
Ha teszel elé sorosan néhány Si diódát, azzal be tudod lőni, hogy 18V alatt maradjon a picoUPS bemenete egy pár volttal magasabb feszű tápegységnél is.
(mondjuk a P2500 8A-es -kapható lomexben is: 16-04-23- mint relatíve nagyáramú, hengeres kivitel, de akár graetz-hídból is kiindulhatsz, az mindjárt "duplát ér" fesz.esés tekintetében (20A-es: 20-01-17) ) -
törölt tag
válasz
cinemazealot #33566 üzenetére
Szerintem 12V körül átválthat 100%-os kitöltésre a DC-DC, így tudhatja biztosítani hogy 12V bemenetnél a kimeneten is meglegyen a 12V.
A zajjal nem lehet gond, mert ekkor nincs kapcsolgatás, az akku szolgáltatja az áramot, a fet-es átkapcsolón(UPS) keresztül. Ugye a be+kimeneten továbbra is ott a szűrés. -
Ribi
nagyúr
válasz
Wide range pico psu nem örül a 12V betápnak, legalábbis a 12V akkor jóval zizisebb lesz.
Mondjuk nem mind, de valamivel jobban örülnek a nagyobb fesznek. Hamár egyszer wide range. -
törölt tag
válasz
Újabb ház építés!
Nyugodtan posztolhatod ide, ha elkészült egy munkafázis
Ha kihúzod a hűtő ventit( 1-2 percre alatt nem fog túlmelegedni) van hangja a tápnak?
-
cinemazealot
addikt
válasz
cinemazealot #32998 üzenetére
Kezd összeállni a cucc: ma megjött a PicoPSU-120WI:
Azután, hogy a BIOS-ban is levettem a CPU ventilátor fordulatszámát, gyakorlatilag hangtalan az egész gép, és ahhoz képest, hogy asztali konfiguráció, az alapjárati fogyasztása (20V/65 W-os laptop táppal hajtva) 11 W. De amikor már fut néhány alkalmazás (Thunderbird 6 postafiókkal, Chromium PH! Fórum lapokkal), akkor is 16 W körül marad.
Ma megjött a PicoUPS-100 is, ehhez még várom a 12 V/2,3 Ah-ás akksikat (és lehet, hogy szükségem lesz egy alacsonyabb feszültségű laptop töltőre is), de így nemsokára elkezdhetem végre építeni a szünetmentes üzemre is képes munkaállomásom házát.
Ja, #32998 óta a CPU hűtő egy Cooler Master GeminII M4 lett a nagyobb ventilátor átmérő által okozott kisebb zaj reményében. Kicsit ugyan nagyobb lesz így a ház, de ez van.
-
MrDerekas
addikt
válasz
cinemazealot #33521 üzenetére
De be ám
Ahogy te is javasoltad, már első körben is az átlón gondolkodtam. Csak simán lapátlóban nem fértek el. Így térátlóban is csak némi erőszakolással, meg feszegetéssel fért el. Egy kondi majdnem kárát látta, de túlélte. Lényeg, hogy bent vannak. Sharkoon C10 ház volt a legeslegóhajtottabb házikó, de most, látva ezt... Hál' istennek, hogy épp nem volt kapható a C10
Én köszönöm, hogy itt lehettem és segítettetek! -
MrDerekas
addikt
válasz
cinemazealot #33505 üzenetére
Köszi!
A vinyó (ősi hitacsi 80/7200) mint win meghajtó, kikerült a házikóból. Merthogy búgatta az egész házat, de valami olyan szinten, hogy az íróasztal is már búgott tőle. Azt mondjuk alaplap fólia megoldotta, csak hát mégsem ez lenne a célA felső kimondottan 3,5"-os helyre becsavart Seagate vinyó, szimplán csak vinyóhangot sugároz, a ház nem rezonál be tőle. Gondolom ha felkerül az oldallemez, akkor csitul ez is. Képek csak hétvégén lesznek, mert kinyír a meló. Nem marad affinitásom estére a bütykölgetésre. Azért rendeződnek a kábelek
Mondjuk visszatérve a búgásra - kissé érdekes a dolog. A ház alja nem csak lukas a rögzítési pontokon, vagy csavarhelyeknél, de tartalmazza a gumi alátéteket is. Ennek kellene megszűrni a rezonanciát. Na ez nem jött be.Oda csak ssd való.
A tápért meg köszönet Dulee-nak! Tényleg néma. Minimális terhelést kap és az alig forgó ventivel is hűvös a doboza.
A gatyagumira viszont legalább egy up jár -
MrDerekas
addikt
válasz
cinemazealot #33500 üzenetére
Mára elfogytam. Némi szenvedéssel, de végre fut a Plex, úgyhogy megyek is filmet nézni. Kábelrendezés, oldalfelrakás holnapra marad. Meg költözik a router mellé. A vinyó rohadtul hangos, azt hiszem a windózost ki is szerelem. Tesztnek jó volt, de marad csak a médiás. Pendrive-ról meg fut a rendszer
Tetszik. Na szóval csinálok, majd szebb képeket is.
-
MrDerekas
addikt
válasz
cinemazealot #33498 üzenetére
Nem slagot vettem
Átlóban is csak hajlítva férne el. Az FSP táp pöttyet aggatna. De elég is lesz a venti fénye. Szerintem. Éccaka kiderül. Most pedig jöhet a formázás nélküli elfogadás kicsikarása a filmes vinyónak.
-
MrDerekas
addikt
válasz
cinemazealot #33496 üzenetére
Kész. Én elismerem, hogy te vagy a jobb
Am komoly cucc
Lesz időm, majd jelzem feléjük
Közben win10-el vívok. Ami érdekesség,hogy az integrált cpu-s Q1900B alaplap 1,98 Ghz-es procija win alatt 2,38-at is fut... Lehet ne örüljek, mert bug lesz az
A nagyobb poén, hogy vettem két darab 30cm-es(!) neon csövet is a kis szörnyetegbe. Ami felett elsiklottam:
1 - nem fér bele
2 - világít a házikó 12cm-es ventije is -
MrDerekas
addikt
válasz
cinemazealot #33447 üzenetére
Esély megadva. Bejött
Tökéletesen megy a HiperX rammal.
Ma megjött a cucc és építgetem. FreeNAS fent van, működik. Most tesztként még win10-et is tolok rá, csak hogy lássam úgyis működni. Az ha megvan, jöhet a médiatáras vinyóm hozzáadása és düböröghet némán a megálmodott NAS-om. Van még mit piszmognom vele, egyelőre a kábelezés, hmmm... lóg mindenfelé. Ha sikerül elrendezni valami nem szégyellnivaló formába, még képekkel is jövök. Nem bántam meg, hogy a Raidmax Atomic házat vettem a Sharkoon C10 helyett.
Köszönöm mindenki tanácsát az elmúlt hónapból! Főleg amit meg is fogadtam -
MrDerekas
addikt
válasz
cinemazealot #33447 üzenetére
Nagyon köszönöm! Hajlottam magamtól is az esély adásra, ha már gyakorta emlegetem: A kompatibilitási lista a valóban lepróbált darabokat tartalmazza és nem zárja ki, hogy a termékcsalád más egyedeivel is működjön
Ettől eltekintve sikeresen elbizonytalanítottam magam. (A cpu support list ettől azért kötöttebb a mikro kódok szerepeltetése miatt, de esetemben ezen ugye nem kell görcsölnöm
) Szó mi szó, ezúttal elbizonytalanodtam, úgyhogy jól jött a megerősítés.
A specifikációjában lévő támogatási listában, a sorozatszám alapján a kereső is 1600-ast dobott ki. Szóval picit kusza. -
válasz
cinemazealot #33440 üzenetére
, majd postold az eredményt!
-
válasz
cinemazealot #33438 üzenetére
Kiindulhatsz egy meglévő házból, amit "megpatkolsz".
#33437: naja. Nálam is LAN lesz a fő mozgató erő
.
-
törölt tag
válasz
cinemazealot #33418 üzenetére
Köszönöm, akk megvan a hűtőm is szerintem.
(h110m itx lesz a deszka, uez a felépítés, csak nuku wifi.)
-
rbalint88
addikt
válasz
cinemazealot #33416 üzenetére
ez a hűtő már nem fér be a kinézett házba sajnos, de a mostaniba sem.
-
törölt tag
válasz
cinemazealot #33416 üzenetére
Egy kérdésem lenne: Én is kinéztem ezt a hűtőt. Elférne mellette egy dvga kari? Nem takarja ki a slotot?
Köszi! -
energy4ever
addikt
válasz
cinemazealot #33187 üzenetére
Ezzel a hang kerdessel mindenki mashogy van. Jatek/film kozben engem nem zavar ha uvolt a gep, mert fejhallgatoval jatszok/filmezek. Viszont ha este bekapcsolva marad az alu burkolatos kulso hdd-m, mar attol nem tudok aludni, pedig nem egy hangos darab.
-
válasz
cinemazealot #33072 üzenetére
szaggatás-konverzó-stb: még így is a sztori harveres felén vagy, a szoftveres oldalt (kiolvasás + hibernálóparancs kiadása, ha túl alacsony a fesz) még hozzá kell írni. Egy usb-s voltmérőnél a hardveres oldalt készen kapod. Tárgyaltuk ezt már a szünetmentes topicban, sztem is az openPSU az egyetlen full-service megoldás, ha nem 0-ról akarsz összerakni (forrasztástól szoftverig) egy "openPSU 2.0-t". Köztes megoldás, hogy az akksira ráakasztasz egy mini digitális voltmérőt , és a képernyő alsó sarka helyett ezt a kijelzőt nézed. Kikapcs/hibernálójelet is lehet elvileg szerkeszteni egy ehhez hasonló áramkörrel. (Esetedben a 12V-os "autós gyújtási jel" helyett az alaplap kikapcsolókörének megfelelő jelet kell továbbítani)
-
törölt tag
válasz
cinemazealot #33063 üzenetére
Töltöttségi szint megállapításához korrigálni kell: a terhelő áram hatására, az akku belső ellenálláson eső feszültséggel. Ehhez a belső ellenállást, lehet mérni: a kapocsfeszültség esésből egy fix terhelés gyors be/ki kapcsolása alatt. Akár terhelés alatt is, ha tudjuk, az elsődleges terhelés felé folyó áramot/változását a mérés alatt.........
Ez szerintem tud mindent, amire szükséged lehet:OpenUPS.
(#33067) skyli: Akkor ezt az hardvert összeállítást, másnak is merem/merjük majd ajánlani.
-
válasz
Közvetlen szenzor bemenet egy-két spéci lapon van, pl az én z87 gryphonom hőmérőnek (=szintén feszültség) csináltak csatit. A mikrofonos ötlet érdekes, bár nem tudom, mit tud kezdeni a közel azonos DC bemenettel
. USB-s megoldásra szavaznék, a szünetmentes tápok is usb-n vagy rs232-n közlik az akksiállást a géppel.
-
MrDerekas
addikt
válasz
Lehet itt is érdemes lenne kérdezősködni. Elég kratív témakörök is futnak olykor
-
válasz
cinemazealot #32998 üzenetére
Ha így rakod, mennie kéne a 20pines táppal is. Ha nincs a pcie-slotokban semmi, akkor elég lesz az áram
.
A proci 4pines csatijához kell egy molex->p4 csati. Ezen elvileg minimál áram folyik egy i3-as procinál.
PS.: ez meglepett, hogy a h110-es lapra 24pines csatit raktak, az én h170-esemen csak 20pin van (ugyanúgy ac wifis).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Háztartási gépek
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Linux haladóknak
- Androidos fejegységek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Bestbuy játékok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Prémium felsőkategóriás Gamer PC! X870 / R9 9950X / 9070XT / 64GB DDR5
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest