- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Macrodroid
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
hegegabi80 #55617 üzenetére
Ezzel az az egyetlen gond, hogy APU-k mellett csak PCIE 3.0 sávon tud kommunikálni, és IGP nélküli CPU kell, hogy a teljes PCIE 4.0 sávszélességgel működjön. Sajnos.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
hegegabi80 #55589 üzenetére
Plusz amikor fent lesz rajta az üveg, annak fekete lesz a kerete, tehát más lesz az összkép.
Szerk.:
Francia91: Ja igen és szerintem jól néz ki! -
Francia91
veterán
válasz
hegegabi80 #55587 üzenetére
Ha majd működni fog, és minden benne lesz, majd meglátom, mennyire zavar, hogy minden fehér, de egyenlőre tetszik így
Ha mégis sok lenne a fehér, van egy fekete keretem is a Sapphire RX580-ashoz, átrakom rá aztLehet, hogy a fehér asztal miatt látod túl fehérnek, de ez van csak itthon
-
válasz
hegegabi80 #55465 üzenetére
Hát ez az! Duracellm... hsz-ei különösen hasznosak voltak az elektronika témakörében... nem tudom, mi történhetett.
-
Rick4
félisten
válasz
hegegabi80 #55465 üzenetére
A 70mm az szélesség, vagy magasság? Ha utóbbi, oda elég sok hűtő befér.
-
Francia91
veterán
válasz
hegegabi80 #55459 üzenetére
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
hegegabi80 #55439 üzenetére
Nekem az ID-Cooling XF-12025-RGB pont a 4pines 12V-s header-re ment (ha jól értem az eredetileg procihűtő venti LED helyére). Tök érdekes hogy nem egységes...
-
Speed®
titán
válasz
hegegabi80 #55439 üzenetére
Ha a lap csatija és a venti csatija azonos, akkor lehet kehes, de meg kell nézni a kiosztást (D/+/-), mert variáltak RGB/GRB is egyesek, mellé pl. Tt ventinél olyannal is találkoztam, ami csak külön D/+ pinnel volt szerelve, a GNDt meg a FAN csatiról szedte..nem tudom mi a picsáért nem szabványosított, fizikailag is eltérő 5/12 csatikkal operálnak..a buzi I/O header ugyanez, ahány gyártó, annyi variáció, egyazon témára
-
Speed®
titán
válasz
hegegabi80 #55437 üzenetére
5/12V csati..? Nem mindegy ugye.
-
tippm86
tag
válasz
hegegabi80 #55256 üzenetére
Igen az. Én meg vagyok elégedve vele, valaki írta hogy hangos a gyári venti, én elég távol ülök a géptől így nem hallani a hangját.
Van 12cm-es slim ventim lehet megnézem hogy belemegy a házba, meg majd csinálok valami kábel rendezést, mert amikor összeraktam akkor csak gyorsan beletettem mindent .. -
Rick4
félisten
válasz
hegegabi80 #55236 üzenetére
Én is felraktam először a hűtőt, majd a ram következett volna, de nem fért már be, hűtő le, ram be, hűtő vissza, és icipicit feszítettem rajta, hogy legalább az a fél mm legyen ott. Igazából valami adatlapján felhívják erre a figyelmet, pontosabban közlik, de elsőre nem figyeltem rá.
-
Rick4
félisten
válasz
hegegabi80 #55231 üzenetére
is-60-nal én is megszívtam a ramot, el is kellett adjam amiket vettem, és laposakat kellett venni, de erre is rálóg, szerintem nincs fél mm hely a bordák között..
-
válasz
hegegabi80 #55231 üzenetére
IS-40v3-ra raktam egy NF-B9 redux-1600 PWM-et, nem is volt vele gondom.
#55225 T J
CDP-120ITX-re van ahol 3 év garit adnak, van ahol csak 1-et, én odafigyelnék. -
Rick4
félisten
válasz
hegegabi80 #55229 üzenetére
Nekem két id cooling is-60-as van bent két chieftec házban, a 120X25-ös arctic ventik annyival magasabbak, hogy szinte felérnek a peremig, tehát nem szívnak bentről levegőt, és 50˛C körül tartják a procit használat (böngésző1 3db és böngésző2 30db ablakkal, plusz két HD stream két külön appal, ez-az, pár % terhelés) de 1100 körül forog a venti szépen.
A gyárija jobban pörgött, és nem is volt ennyire hatásos. -
Rick4
félisten
válasz
hegegabi80 #55176 üzenetére
Tényleg az, belül réz hőcsöves hűtés, meg minden finomság is van, csak nem tudom mire használni.
-
Archttila
veterán
válasz
hegegabi80 #55093 üzenetére
Egy pettyet nehezebben kap bele mint az atlag, de nem veszes. Szerintem 360 helyett eleg a 180 -as fordulat, csak igy teszt jelleggel elsore igy maradt, de majd ha lesz egy kis kedvem akkor ujra szetkapom es lazitok rajta.
Vegul azert leptem meg a backplate-et, mert nelkule amelett hogy joobban melegedett kicsit a proci, hajlott a lap is. OLyan semmilyen, laza volt az egesz felfogatas... gondolom valami kis alap csak par retegbol allo PCB-rol beszelhetunk. Korabban minosegi 50-70k kategorias ITX lapoknal nem tapasztaltam ilyet. -
Archttila
veterán
válasz
hegegabi80 #55091 üzenetére
Igen nekem nagyon bejott
hut szepen mondjuk nem is csoda, egyetlen 360 fokos csavarfordulatra meghajlitja a Noctua backplatet
(nem vicc)
Vagy 5 fokott le is dobott a proci -
Crabface
senior tag
válasz
hegegabi80 #55050 üzenetére
Also ventik fordítottak. A képen is látszik a lapátforma...
-
PROTRON
addikt
válasz
hegegabi80 #55042 üzenetére
Indukciós pohármelegítő/hűtő a tetejére?
Amúgy maga az elrendezés tényleg jó, így hogy a kevésbé halk ventik közül GPU ventin kívül minden venti háttérben van, valszeg valamivel halkabb a történet. Persze tuti az alsókat kapásból lehet majd cserélni noctuákra.
De az jó hogy ebben tuti nem fognak megsülni a VRM bordák.
Meg hogy a kábeleket is szépen el lehet vezetni.De azért az a piros fülecske szerintem lerontja az összképet, szerintem abba az árkategóriába ahová ez érkezik belefért volna egy ötletesebb nyitó megoldás felülre. Mert ugye tökéletes nem létezik, muszáj belekötni valamibe.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
hegegabi80 #54948 üzenetére
én a videokártyámat akarom deshroudolni, valszeg arra teszek ilyen P12 slimeket, mert a sima szerintem nem fog elférni.
-
Francia91
veterán
válasz
hegegabi80 #54946 üzenetére
A sima 25 mm-es volt nekem sok gépemben, több darab is. Csak azokat használtam gépépítéseknél, mert tulajdonképpen hangtalan, ha a BIOS-ban normálisan beállítod, és jó a légszállításuk is. A 120-asoknak 700-as fordulat volt beállítva, olyan 1.200-ig semmit sem hallottál belőlük. A 80-asok olyan 7-800-ig voltak némák.
Legutóbb egy Silverstone Grandia GD09-es házba épített konfigomnál volt 2 db 120 mm-es, és 2 db 80 mm-es belőlük, normálisan szabályozva a fordulatszámukat bőven jó volt a légszállításuk. minimum 10 éve ezeket az Arctic ventiket használom, ha gépet rakok össze ismerősnek, vagy magamnak
A Slim ventiket ez alapján választottam, nálam ez lesz az első próbája, eddig nem kellett slim venti De reménykedek benne, hogy hozza ugyanazt a szintet, amit a normál vastagságúak -
Archttila
veterán
válasz
hegegabi80 #54897 üzenetére
Oszinten? Nem igazan foglalkozom vele, mert nem szukseges. Silent profillal idle 28-29C, load most eppen a gyerkoc jatszik Mario Kartot Yuzu emuba 2160p scale cpu 60C.
Ha kodot forgatok (sok szalon) 7x fok... (ez feler egy stress teszttel)
Szerintem 1,9 literen silent ventiprifillal, 16 szalas procival ez tobb mint OKe -
törölt tag
válasz
hegegabi80 #54888 üzenetére
Ha arra gondolsz, hogy a hátlappal feszes, az normális, ha meggyőződtél róla, hogy a menetes hüvelyek nem fekszenek vagy nem akadnak be sehova.
Ha ez a feltétel megvan, akár végállásig lehet tekerni a csavart, amíg a hüvely pereme fel nem fekszik a hátlapra, feltéve hogy elég acélos a hátlap. Itt - már ha lehet - ne 3 menetbe kapaszkodjon bele a csavar, és érdemes savállót venni, mert ott a meghúzás közben érzed, hogy meddig maradnak rugalmasak azok a fülek, amik a hűtőhöz csatlakoznak.Egyéb esetben: az üvegszálas pcb egy elég rugalmas dolog, talán a memóriafoglalat van itt leginkább stressznek kitéve, mert az a belehelyezett memóriával együtt nem követheti le a pcb alakváltozását.
Másik ami ilyen tulajdonsággal bír, az a vrm bordája.
Ameddig alatta a gap-pad képes vissza rugózni, és kitölteni az ív miatt keletkező rést, addig nincs kockázat. Utána viszont a borda közepe már nem érintkezik az alkatrészekkel.Az usb 3 csatlakozót szereld ki a házból és úgy dugd az alaplapra, másik végébe az eszközt. Ha így funkcionál, akkor az lehetett a zavar forrása, hogy a ház felöli végén a csatlakozó fém része valahogy összeér a ház fém részével.
-
válasz
hegegabi80 #54888 üzenetére
Amúgy először egy FSP FSP250-50FEB 250W Flex ATX tápot akartam, de féltem a 40-es ventitől.
Szerintem tesztek alapján lehet normális Flex tápot találni, és 250W-os változatnál...
- desktop módban 40-50W fogyi alatt nem para a ventihang;
- dGPU-val játék alatt meg tökmindegy a zaj.Persze egy normális Flex táp nem olcsó, inkább 30k HUF környéke.
-
válasz
hegegabi80 #54885 üzenetére
Köszi, ha meg tudod nézni, akkor ezt én is meglépném!
Szuper, akkor ettől a táptól sem kell félni!
-
PROTRON
addikt
válasz
hegegabi80 #54881 üzenetére
Örülök hogy a 47K nálad bevált, nem akartam a falra festeni az ördögöt, ezért inkább csendben maradtam az alábbi vidivel [link]
Másik vidiben azt mondja a csávó hogy amikor rendesen elterül a paszta, akkor is gyengélkedik, ezért nem vettem végül ezt. -
válasz
Mivel políroztad?
Nekem CPU+GPU esetén is jól jönne...Seasonic TFX táp pontosan milyen modell? Nem hangos?
-
hszilard666
veterán
válasz
Szuperül hangzik, gratu!
-
hszilard666
veterán
válasz
hegegabi80 #54879 üzenetére
Igen, lehet igazad van, eszembe se jutott hogy más lehet a layout!
Szuper a gyári slim venti az IS60 on de magasabb fordulaton azért megjön a hangja árát tekintve szerintem szuper, én lecseréltem egy noctuára, mert volt egy itthon a fiókban.
-
hszilard666
veterán
válasz
hegegabi80 #54876 üzenetére
Menő konfig lett, jó volt olvasni a build logot köszi!
AZ IS60 tuti nem megy magas rammal? Mert nálam is ez van, Corsair Vengeance rammal, azon pedig magas borda van. De lehet hogy ennél vannak magasabb ramok is. Hozzáér egy picit, de nem issue, minden működik hibátlanul
-
fatpingvin
addikt
válasz
hegegabi80 #54876 üzenetére
ez nagyon pacek lett, a leírás pedig igen szórakoztató
-
Grave_444
nagyúr
válasz
hegegabi80 #54855 üzenetére
Paneltáp/picopsu. Sokszor a gyártó is összeszerelve fotózza, de kábelezés nélkül.
-
PROTRON
addikt
válasz
hegegabi80 #54858 üzenetére
Dobd ki azt a PC-t...vagy ha mini-itx akkor szereld át.
-
PROTRON
addikt
válasz
hegegabi80 #54855 üzenetére
20 percel előtted ott egy másik HSZ benne némi utalással arra, hogy talán érdemes lejebb tekerni az adott linken lévő cikk folyamban.
Még ez is tettszik irodai PC építéshez, csak azért van ám költsége:
[link] -
tlac
nagyúr
válasz
hegegabi80 #54746 üzenetére
az egyébként kifele nyomja a levegőt?
-
válasz
hegegabi80 #54735 üzenetére
Ne is mondd, arról a CEMO M1-ről jól lemaradtam... már nem kapható.
-
PROTRON
addikt
válasz
hegegabi80 #54633 üzenetére
Nyilván arra hogy cinebench all core teszt alatt mennyi a stabil hőmérséklet érték, amely alapján már nyilván kiderül hogy felfekszik-e rendesen.
-
PROTRON
addikt
válasz
hegegabi80 #54631 üzenetére
Arra a 47K tesztedre kíváncsi lennék, mert én megijedtem a tecsőn lévő tesztektől(azt taglalták hogy a felfogatással valamint a lapolással tervezési hiba lehet és nem ül fel rendesen a procira, nem tudja jól felvenni a hőt az erősebb terhelésű prociktól) és a 10600k-ra inkább másikat választottam.
-
tlac
nagyúr
válasz
hegegabi80 #54629 üzenetére
teljesen kiszedhető az a keret ott elől
most csak 1 ssd van bent, de korábban volt benne egy vinyó is, meg még később lehet kerül visszanem próbáltam a plusz ventit, de az sem nagyon férne el sehol, plusz szerintem nem lenne sok jelentősége
leszedett oldallap csak pár fokot számít (bár hangban jobb, mert akkor nincs szélzaj, sajnos nagyon gagyi módon van kilyuggatva az oldallap)Esetleg még IS-40X egy normál 92x25mm vastag ventivel.
enged annyit az a kis fémrögzítő pöcök, hogy a vastagabb ventit megtartsa?
-
tlac
nagyúr
válasz
hegegabi80 #54627 üzenetére
Chieftec Flyer FI-01B-U3, [link]
panorama-t már néztem, jó áron is van, de az nem férne be
idcoolingok még jónak néznek ki, köszi
-
válasz
hegegabi80 #54609 üzenetére
A gyári venti megmurdelt, szóval vagy rendelek egy újat 3.800,- HUF-ért, vagy megy rá az itthoni NF-B9 PWM Gelid adapterrel (szintén van itthon).
Mindenképpen újrapasztázom + új Arctic gap pad megy rá.Tehát a dupla 120mm-esre szavazol.
Arctic Mono Plus azért merült fel, mert van egy a fiókban (teljes szett, csak a gyári venti hiányzik), és időközben belefutottam ebbe a videóba:
Dead Silent (Jonsbo C2): Arctic Mono Plus on Sapphire RX570 PULSE ITX -
válasz
hegegabi80 #54581 üzenetére
Amúgy meg akkor kapod meg a megfelelő választ, ha kipróbálod.
Ja, de csak egyszer tudom megvágni... -
válasz
hegegabi80 #54369 üzenetére
-
Grave_444
nagyúr
válasz
hegegabi80 #54343 üzenetére
Ezt néztem én is, viszont a T8 Plus gyári oldala alapján nem egyértelmű a távtartó.
Gondolom nem elkerülhető a beszerelése, tehát semmiképp nem közvetlen a gépházon lévő kialakított menetbe kell csavarozni az alaplapot.Most se fért be egyébként a 127mm széles kártyánál a tápcsati, mert lenyomta az üveg oldallapot, úgyhogy rendeltem egy ilyet.
Gondolkodtam azon is, hogy az alaplapi 12v rgb csatlakozót átalakítózom 5v argb-re a procihűtő miatt, de aktív átalakítóhoz ugyanúgy kell egy áramforrás a tápegységről. Vagy jelen esetben ha működik az alaplapi USB 2.0 csatlakozóról.
Majd élesben minden kiderül, várom már.
-
cinemazealot
addikt
válasz
hegegabi80 #54331 üzenetére
Ja, én is nagyon tanulságosnak érzem a cikket, de én sem tervezek befektetni. Egy darabig elleszek a GTX 1050-nel meg az Intel iGP-vel.
-
hegegabi80
addikt
válasz
hegegabi80 #54083 üzenetére
Nos keresgéltem is egy kicsit, Ali-ról a 24 pines ATX-ből egy 20cm-es elég is lesz nekem, meg ebből a 8 pines-ből is egy 30-as.
Szerintetek ezeket vehetem bátran? Vagy van esetleg valakinek még ötlete, kitől és hol vegyek? Akkor ezzel jobban el fogok férni a házban. -
Ispy
nagyúr
válasz
hegegabi80 #54083 üzenetére
Vettem kábelt, atx pint, a táphoz való csati szettet (táp oldali), krimpelő fogót, blankoló fogót, meg kellett hozzá forrasztó páka is, mert az egyik szál vezeték két felé megy és gyárilag két külön szál kábel van beletuszkolva egy lyukba, de ezt nem tudtam kivitelezni, ezért le lett ágaztatva az egyik szál a másikból. Nem egyszerű sztori azért, na, el lehet vele baccni kis időt.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
hegegabi80 #53330 üzenetére
Há! Január első napjaiban rá is vettem magam a szerelésre.
A lebegő felfüggesztés hamvába holt történet volt, már első ránézés után überfelejtő vágányra küldtem az ötletet. Bitfenix Portalról szól a rege, ugyi.
Végül úgy sikerült megoldani, hogy az egyik 3,5 hüvelykes vinyót kivettem (kapni fog egy értelmes, saját adapteres, aktívan hűtött külső házat, oszt jóvan), és az alsó HDD tálcára 45 fokos szögben elforgatva rácsavaroztam két csavarral (rá lehetett! – persze az ominózus réseket nem erre szánták) egy Arctic P8 PWM-et (és hogy teljesen szintben legyen, két aprócska hungarocell kockával alátámaszottam az üres furatoknál), ami az elülső F12 PWM PST-vel osztozik a PWM jelen, és értelemszerűen alulról felfelé fúj ---> így a bennmaradt merevlemez a 48-50 °C fok helyett 34-36 °C (amikor ránéztem, 10-ből 9-szer 36 volt), és kb. gyárinak néz ki a hóbelevanc.
Mondjuk brillíroztam rendesen, mert már amikor nekiálltam a bütykölésnek, akkor alig láttam a fáradtságtól ~45 óra ébrenlét után, szóval elszerencsétlenkedtem még egy 10 órát rossz szemmel, remegős kézzel, megfelelő fényforrás nélkül, mire minden kijött, kitaláltatott, visszaköltözött. A procit pl. négyszer kentem le és aztán tisztítottam meg alkohollal, mire rájöttem, hogy azért nem oszlik el szépen rajta a hővezető kence, mert nagyon rányomom a névjegykártyát, így az nem teríti, hanem felszedi; csak ennyire voltam agyhalott, miközben minden szépen lassan már az egész látómezőm perifériásba váltott.
Képet az eredményről legfeljebb csak akkor, ha valami eszement oknál fogva megint beleturkálok.
Az valószínűleg egy alaplappal címezhető, mágneses RGB szalag beapplikálása lesz, mert a Noctuát megelőző BOX cooler fénye baromi jól nézett ki, ahogy a ház farának illesztései között átderengett. : > Aztán már csak egy-két porszűrőt kell majd szerválnom valahonnan.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
hegegabi80 #54074 üzenetére
ATX táp mellé is berakom a mATX alaplapot.
Az enyém alig szélesebb az ITX-nél. [link] -
Grave_444
nagyúr
válasz
hegegabi80 #54069 üzenetére
Szerintem a halkság alkatrészektől függ és a ház lehetőségeitől.
Egy Jonsbo T8 Plust tervezek, szerintem az se lesz hangosabb a mostanimnál, semmilyen alkatrészt nem cserélek, csak egyel kevesebb ventilátor lesz benne. Ha összejön..Most 60 fokon és 1200-as fordulaton a kártya a leghangosabb terhelve. Nyáron kb +5 fok a különbség, semmi más. Proci 50-55 fok max 1000rpm, házhűtők fix 5V.
Szóval baromi csendes. -
válasz
hegegabi80 #53977 üzenetére
...a táp felett nincs perforálva a gépház.
Még.
-
törölt tag
válasz
hegegabi80 #53863 üzenetére
a dell/alienware laposoknak volt anno egy 330w-os tapja (19.5V / 16.9A), de az utangyartottak mar nem szoktak tudni ugyanezt. az a legerosebb, amit valaha hasznaltam. az viszont elvitt egy ryzen 1700-at egy kicsit alulfeszelt 1080 minivel.
-
válasz
hegegabi80 #53859 üzenetére
Aprón az a RGeek DC 12V 450W PICO inkább csak 336W-ot tud tartósan leadni (28A * 12V), de ehhez nem tudom, milyen 12V-os külső notebook-töltő passzolhatna.
Ha a 3400G kihajtása a cél, akkor ott van az idehaza is kapható Inter-Tech Mini-ITX PSU 200W NAS pico táp, ehhez egy normális 120W-os külső tápot veszel, és kész is vagy.
Vagy Chieftec CDP-120ITX. -
PROTRON
addikt
válasz
hegegabi80 #53857 üzenetére
Biztos hogy 12V-os kell PICO-hoz. A legalább 200W-os nem biztos hogy elég info, utána kéne nézned hogy hasonló konfigok mint a Te 3400G-d meg az egyéb alkatrészeid mennyit igényeltek maximum burst során és arra rászámolni legalább 20%-ot, nehogy túláram miatt leoldjon a védelem. Persze idle-ben, általánosságban nem fogod még a 200-at sem elérni, de a védelmet a legszélsőségesebb értékre kell számolni.
Céges gépben egy 10600k proci van, a 300W-os táp eléggé meleg levegőt fűj amikor épp megterhelődik, tehát belül van olyan áramköre ami rövid ideig biztosan erősebb terhelést kap.Csak az a gond hogy kocka tápból nagyon kevés van ami 12V-os és 200W feletti, külön kell általában rendelni pl mini-boxtól.
Sokan Dell kockatápokat szoktak használni, azokat szokták átalakítani, de hogy hogyan azt az illető tudja elmondani.Az eladó nem tud biztos beszerzést javasolni?
ui: ha jól látom jó áron van az a történet, majdnem ráugranék, de nekem csak egy olyan projekthez kellene amivel csak a másik orra alá akarok dörgölni, aztán szét is szedném így nem akarom elvenni más elől a lehetőséget. -
Rick4
félisten
válasz
hegegabi80 #53592 üzenetére
1db 92mm-es venti van középen. De mivel egy i7-10700 van alatta, szerintem messze nem kell ekkora. Nézem, és gondolkodom, mi a bánat hűti a vrm-et, meg a cpu foglalat környékét?
-
törölt tag
válasz
hegegabi80 #53566 üzenetére
sajat shopjukban $120-ra arazzak be
-
Qkackca
őstag
válasz
hegegabi80 #53456 üzenetére
Én, de velem nem leszel előbbre. Az enyém még F5-ös
Igp-t se használok. F40 körül volt vmi extrább win-es frissítésre utaló felhívás, de azon túl vagy akkor gondolom.
Igen, már mehetne amelyik verziót szeretnéd. Az F62e-ben már frissebb az agesa, meg alapértelmezetten be van kapcsolva az ftpm, míg korábban ez alapból tiltva volt. Szóval igen w11-hez (is) van. Korábbi is jó (szerintem), csak ott neked kell engedélyezned ezt.
A procid vagy a kiszemelt procid esetén pedig azért less rá a cpu support list-re is ne érjen meglepi. Ha az a 3400G, annak működnie illene.A frissítés pedig, igen, bios letölt, pendrive, majd a biosban kikeresed, elindítod, aztán hajrá.
-
Rick4
félisten
válasz
hegegabi80 #53444 üzenetére
-
PROTRON
addikt
válasz
hegegabi80 #53441 üzenetére
Hát szerintem a flex táp eltud vinni egy 3400g-t, csak kérdés hogy az a 4 cm venti mennyire lesz kiakasztó.
Sokan lemoddolták noctua ventire, csak óvatosan mert lehet hogy az csendes, de ügyelni kell a megfelelő levegő mennyiségre, mert ami eredetileg benne van az nem véletlenül hangos. -
Rick4
félisten
válasz
hegegabi80 #53441 üzenetére
Szerintem meg se érzi. Vágd nyugodtan.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
hegegabi80 #53330 üzenetére
"Annyiért valóban ajándék volt,"
Egen, nem is hagytam ott (sőt, szerintem 9k-ig lemehettem volna, csak nem volt pofám, mert eredetileg 15-ért volt felrakva, de a srác passzívan alkudott azzal, hogy közölte, szabadulna már tőle, mert hónapok óta senkinek sem kell, pedig csak bontva volt, úgyhogy ráhörögtem egy 11-et). Viszont ez az ajándék tengernyi plusz kiadást hozott magával, mert lapot, processzorhűtőt és tápegységet egyaránt cserélni kellett (és a régi tápot nem tudom eladni, hogy visszacsurogjon abból is valami), plusz előre és hátra új venti (meg ugye most a harmadik a vinyóknak).
"Esetleg kábelkötegelővel is fel tudnád fogatni/függeszteni/feszíteni a 8cm ventit "lebegő" felfüggesztéssel, ha van hová. De majd képet róla, mert különben meg sem történt."
Egen, erre gondoltam, csak miután megírtam drótos posztot, eszembe jutott, hogy van itthon az is. Esetleg a keret oldalához állítva; meg kell nézni, hogy van-e ott 25 mm-es hely a vázban, bár sréhen felülről talán jobb lenne, mert akkor az elülső légkavaró szellőjéből le tudna csípni magának – csak kérdés, hogy ez mennyit ront a CPU/VRM hűtés hatékonyságán.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
hegegabi80 #53326 üzenetére
"ITX kuckóba 3.5"-es hdd?"
Izibe besuvasztottam kettőt, de nem is fáznak. Azon imádkozom, hogy valahogy be tudjak tuszkolni egy 80 mm-es ventit valahová a közelükbe, hogy közvetlenül fújja a keretet – csak nagyon nem érzek késztetést, hogy megbontsam a házat. : D Pedig meg kéne, mert a CPU hűtő és az elülső venti is cserés...
Viszont ha nincs normálisan hely nekik, én se fúrnék-faragnék, hanem külső ház, aztán jó napot. -
válasz
hegegabi80 #53144 üzenetére
Múltkor néztem, FSP Flexguru 20-25db között marad értelmes terhelésen. Ha igaz.
Mondjuk megtévesztő a modularitása, mivel minden kábel kettő darab csatlakozóba van besorolva, szóval nincs nagy mozgástere a júzernek.#53146 zsirfecske
Ja, csak picit drága, és nincs most EU raktáron.
+ mivel nem 12V-os, ezért tartok a cicergéstől... vagy ez téves feltételezés? -
PROTRON
addikt
válasz
hegegabi80 #53144 üzenetére
Az ereseti ventije min 47 max 55 dBa.
Ha kicsereli noctua ugyanakkorara, akkor az csak max 20-30, cserebe gyenge, egyedul nem tudja elvezetni a hot ezert kell beduco venti. -
PROTRON
addikt
válasz
hegegabi80 #53142 üzenetére
Ha lenne pénzed lóvéra a következőt ajánlanám
28k-ért silverstone gold flex táp: [link]
venti csere-->noctua elszívó ventire, mivel ami benne van az tökéletes hő elszívásra lett méretezve amivel 55 dBa körüli hangereje van...ha elcsendesedik akkor csak 47.
Ami a legfontosabb: a kábelezés fölé a házba belecsaravozni egy 80-95-ös halk befúvó ventit, ami így a kábelek melletti rácsozáson keresztül fúja a tápot és rádolgozik az egyébként halottnak a csók kategóriájú vékonyka elszívó noctua ventire...ami ebbe a tápba belefér halk noctua venti, arra tényleg azt írják akik próbálták hogy öngyilkosság. -
Rick4
félisten
válasz
hegegabi80 #52996 üzenetére
Áááá, utána jön még az ujbeggyel szétkenés.
Én abban hiszek, hogy magam eloszlatom végig, eddig sose volt baj, pedig 2-300 db hűtőfelrakáson biztosan túl vagyok már.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
hegegabi80 #52879 üzenetére
Akkor a házra már lenne vevőm.
Jut eszembe ház. Ezt láttátok? [link]
GTX 1650-ig elmehet paneltáppal vagy picoval. -
zsirfecske
addikt
válasz
hegegabi80 #52865 üzenetére
micsoda belterjesség
örülök hogy jól bánsz vele, azóta is hiányzik, de már nem használtam volna, azért adtam ilyen olcsón hogy tovább élhessen
-
zsirfecske
addikt
válasz
hegegabi80 #52862 üzenetére
igen, ennyiért ajándék, egy jó sfx táppal simán építenék bele valami egyszerűbb olcsó vga-val egy gépet. ha kéne még gép, illetve lenne olyan hogy olcsó vga
-
zsirfecske
addikt
válasz
hegegabi80 #52847 üzenetére
jéé, az a táp is tőlem van, tényleg jó darab
csak most néztem be ide, de már mindenkit ismerek apróról
amúgy anno én is nagyon sok itx házat és tápot végignéztem nas építés miatt, de valahogy nem találtam az igazit. olcsó ház kellett, normál árú halk táppal, amibe befér legalább 2 db akár 3.5 colos vinyó. na most ennek a feltételnek még 2.5 colos hdd-vel se felelt meg a legtöbb ház. a gyárilag paneltápos cuccok (pl chieftec) drágák és túl kicsik voltak, a tfx-esek drágák és hangosak stb. végül ebből lett egy lian li pc-q03 full alu ház használtan bagóért előlapi usb hibával, ment bele egy integrált inteles passzív itx lap és az említett remek seasonic tgs gold táp. viszont túlontúl vájtfülűként zavart a beépített 80-as, amúgy csendes venti hangja. nem segített a még halkabb noiseblocker ventire cserélése sem, akkor jutottam el oda, hogy paneltáp kell. mivel az olcsó pico psu-król csak rosszat olvastam (0-24-ben hddk alá nem frankó), vettem egy hdplex 200w ac-dc-t, amit meglévő megbízható, level 6 energiahatékonyságú 19v 130w dell laptop táppal tudtam hajtani. így lett végül full passzív (kivéve a laptop vinyók) nasom egy nem is hozzá illő prémium itx házban, ami 1+ éve fut rendben és nagyon szeretem.
tldr: nem mindenkinek való egy apró, de kis ventis táp, a tfx-ek közül még seasonic/bequiet amiben bíznék, hogy valóban csendesek, de akkor már low power géphez inkább egy minőségi hdplex + megfelelő ac adapter.
-
válasz
hegegabi80 #52845 üzenetére
100-150W körüli fogyasztású VGA-khoz is kell tápcsati, és azt bőven kiszolgálja egy 65W-os proci mellett. A 350W-os talán jó lehet, Csifi is ennyiért megy, csak PCIE nélkül.
#52846 Graphics
Jogos, szinte egyik PSU márka sem maga gyártja a belsejét a tápjaiknak, ahogy a brand PC gyártók sem maguk állítják elő a gépeikbe kerülő processzorokat.
De ez, azt hiszem, evidens.#52848 Rick4
Chieftec GPF-300P van benne gyárilag most is, bár kevés tapasztalatom van, kb egy éve vannak meg ezek a házak, és bennük a táp, de gond nem volt idáig...
Akkor miért akarsz másikat, főleg ugyanabból az árkategóriából? -
törölt tag
válasz
hegegabi80 #52805 üzenetére
talan csak az xfx csinalt ilyen rx460 slim-et es valamelyik kinai gyarto, nem volt gyakori. nem is csendes 3d-vel hajtva, de amire nekem kell, arra keves jobb van.
szerk: a tavtarto nem sajat otlet, az sff.net-en mar csinaltak elottem.AxBattler: az
ahogy a kollega is irja, a sajtreszelo jelentosen kisebb, mint az sfx tapot fogado hazak. a 'work from anywhere' kereten belul pedig mar eleg sokfele volt velem, kenyelmesen befer egy kisebb hatizsakba vagy sporttaskaba is (5l alatti a terfogata a haznak), ami elsosorban repulon nagy elony. mondjuk azt nem lehet megszokni, ahogy atvilagitasnal a sokat latott biztonsagi ellenorok is meresztgetik ra a szemuket h ez mi lehetde hala neked, mar tudok megegy megfejtest
-
válasz
hegegabi80 #52771 üzenetére
Hmm... van, aki egy 243x243mm-es alaplapot passzintott bele.
-
válasz
hegegabi80 #52771 üzenetére
Ráérek ezen rágódni...
-
válasz
hegegabi80 #52769 üzenetére
Arctic PST-ket nézegettem, azokat sorba lehet kötni, és együtt vezérelni... bár nekik nincs 10-15mm-es modelljük. Részletkérdés.
-
válasz
hegegabi80 #52767 üzenetére
Az sem gond, az alábbi képből már látom, hogy mire gondolsz...
- 1db 92x25-ös helyett 2db 80x15-öst fogok belepakolni;
- kreatívkodok egy kicsit, a képek alapján van erre lehetőség;
- nagyon megvágni amúgy nem szeretném, jónak tűnik a szellőzése.
-
válasz
hegegabi80 #52765 üzenetére
Ventiből 1-1db 92mm-est szeretnék a ház két végébe... ha befér a 25mm-es.
Tápból már inkább a passzív megoldások felé mozdulnék.
Mivel 250mm mély, ezért a teljes 244mm-es mATX deszkák már nem férnek el, de egy HDMI2.0-ás B450M-S2H pont belemegy:
-
törölt tag
válasz
hegegabi80 #52494 üzenetére
igen, jofej cucc, csak mar kivaltottak masik gepek. mozizni keves, jatekra sosem volt jo, dolgozni pedig nekem erosebb kell.
nagyon jo kis deszktop, csondes is es tenyleg itx-ben nehez ennel lenyegesen kisebbet csinalni.
Qkackca:
koszi, vegul a korabban linkelt core p5 lett a befuto, es akkor nem kellett bantani az sg05-ot. nyertem igy egy kis idot. megprobalom besuvasztani valahova, ahol nem zavar. neztem en is a kinaiakat, de a legtobb nem eleg hosszu ehhez a taphoz. nem banom, ha nem kell vennem semmitde tetszik mindket haz, amit javasoltal.
-
törölt tag
válasz
hegegabi80 #52490 üzenetére
-
Crabface
senior tag
válasz
hegegabi80 #52415 üzenetére
Én is felraktam rá az üveget, de amilyen okádás kábelmenedzsment szempontjából a ház, ment is vissza rá a rácsos oldal. Azóta meg bekerült a víz, így az üveg már nem is opció
-
Ispy
nagyúr
válasz
hegegabi80 #52415 üzenetére
Hát ja, mondjuk a teli lappal sem volt rossz, mert ugye tiszta lyuk, de ha már kifizettem az üveg felárát, akkor használni is kéne. Felraktam rá tegnap az üveget, menőn néz ki, de majd a porosodásra leszek kiváncsi. Na meg a takarításra, remélem az üveg nem karcolódik könnyen.
-
Ispy
nagyúr
válasz
hegegabi80 #52413 üzenetére
Nekem is, de ez van. Így viszont több a hasznos hely az asztalon.
-
poLeH
junior tag
válasz
hegegabi80 #52294 üzenetére
Köszi
-
Grave_444
nagyúr
válasz
hegegabi80 #52008 üzenetére
Nem feltétlen kell úgy beszerelni, ahogy az SFX megy bele, elforgathatom igazából, úgy max a cpu hűtőbe lógna bele. Köszönöm.
-
A.Winston
tag
válasz
hegegabi80 #51915 üzenetére
InWin chopin esetleg? Igaz csak 120W 12von a beepitett tap, de kinai varianshoz jarot kulon is meg lehet venni, ha nem akarsz optimalizalni.
-
Chaser
legenda
válasz
hegegabi80 #51909 üzenetére
( :
ez egy atx táp mérete -
Seep
senior tag
válasz
hegegabi80 #51909 üzenetére
Biztos csak tavaszi faradtsag
. Nekem is mar az asztal melletti ikeas kallax polcrendszerben ul a metis, azota kevesbe hallom es latom. Szoval nem izgat a csere. Meg most ilyen arak mellett az upgraditisz is szunetel.
-
gordonfreemN
addikt
válasz
hegegabi80 #51696 üzenetére
250W
Jó az 50-60W-nak is...Chaser: többször hallom tőled ezt a tápot, valamiért mégis a corsair sf szériát ajánlják, legyen szó tesztekről, user reviews -okról vagy az itteni tápajánlóról. Nem tudom miért, csak jelzem, hátha van valami oka
-
Rick4
félisten
válasz
hegegabi80 #51647 üzenetére
-
válasz
hegegabi80 #51632 üzenetére
Köszönöm, én is valami hasonlóra gondoltam, olyan feleslegesnek érzősik ez a nyomtatott műanyag, de már legalább látom, hogy befér a triplaventis vga-m meg egy full size atx (sőt 16 centi hosszú) is.
Csak az a kérdés, hogy lapos cpu hűtő legyen, vagy bottom mounted 240 AIO? -
válasz
hegegabi80 #51498 üzenetére
-
válasz
hegegabi80 #51447 üzenetére
H81M-S2H befért simán?
Mert én egy AsRock B150M-HDV-t tennék bele. Úgy nézem kb hasonló a méretük. ( de pont az a fél centi...
Jonsbo se rossz, de picit puritán a belső kialakítása. -
törölt tag
válasz
hegegabi80 #51416 üzenetére
Akkor is "hülye leszel" ha valóban végleges dolgot építesz, mert az ugyan azzal kecsegtet, hogy minden igényednek megfelel-het és tökéletes le-het, de ha ezek teljesültek el kell engedni a szabad bővíthetőség lehetőségét, ami egy PC-nél elég nagy kompromisszum, ha nem A legnagobb.
Nálam van 2 véglegesnek tekinthető, sok-éves darab, amit nem lehet már hova optimalizálni. akkor fogok tőlük és a kompromisszumoktól megszabadulni, ha megszűnik a feladatuk.
Erre a problémára nincs jó megoldás, remélem ezt mindenki hasonlóan, nehezen éli meg és nem kell bezárni a topikot, lesz még miről beszélni.
-
duo
addikt
válasz
hegegabi80 #51416 üzenetére
nekem csak 2 van, (node304, HUMBLE) most gondolkodom hogy vagy futok részben mas komponensekkel mégegy kört a metissel, vagy egy kisebb cipősdobozt néznék meg (sg05) játékvízzel.
olyan ez mint a hifi-bogár. -
Nirvanus
aktív tag
válasz
hegegabi80 #51207 üzenetére
A kínai étvágytalan mmo-mal tudok játszani rajta. FHD filmek mennek, netes cuccaim úgyszint. Nem olyan lassú, mint amire számítottam.
-
Chaser
legenda
válasz
hegegabi80 #50789 üzenetére
pl az
vagy azt veszem vagy a b550 itx-et gb-ből
is-60 rá fog menni biztosan?
ahogy a fentebbi asrock lapot elnézem, mindkét irányban a vrm hűtő már nagyon necces lenne -
válasz
hegegabi80 #50661 üzenetére
Köszi! De akkor belefér rendes mATX lap + harminc centis vga (rtx3070) + atx táp?
-
Chaser
legenda
válasz
hegegabi80 #50653 üzenetére
masszívabb felhasználás lesz
láttam egy videót ahol belehackelt a srác talán egy 1070ti-t is
sfx tápot pattintott bele, úgy felülre elfért még egy venti - azt a részt moddolta -
túl nagy étvágyú vga-t semmiképp nem akarok bele - passzív 1650 lett volna, de eltűntek, majd a következő genes 70w körüli vga lenne végleges -
nekem a többi itx ház az vagy hodály, vagy aránytalan, a "kockáknak" is mindenhez van köze csak kockához nem legtöbbször, egy lapjára fektetett téglatest szinte mind
sok értelmét annak nem látom, ha az asztal alapterületéből sokat elvesz -
tlac
nagyúr
válasz
hegegabi80 #50511 üzenetére
ez jó ötlet
sőt ilyenekkel is lehet próbálkozni: [kép]bár azt nem tudom, hogy a ház oldalsó lapja mennyire stabil, mert ahogy nézem kb. arra feküdne fel
-
Crabface
senior tag
válasz
hegegabi80 #50492 üzenetére
Ott nagyon zavaró volt, hogy akár hogyan fogtam meg, mindenhol műanyag volt ami horpadt azért. Cipelem a gépet néha magammal, az acél ház kicsit nagyobb biztonságot jelent. 60% billentyűzettel és egérrel együtt ez is kényelmesen elfér a hátizsákban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- hdanesz: Elektromos autózás - Hyundai Ioniq 28 kWh - 2018
- Nintendo Switch 2
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mobil flották
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Horgász topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest