- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- Yettel topik
- Ugyanakkora telepet kap a Redmi csúcstelefon, mint a csúcstábla
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- Egy hét múlva érkezik a Honor Magic V5
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisza25
félisten
válasz
Nirvanus #42203 üzenetére
A jelenlegi mATX lapom teljesen kiszolgál 20- eFt volt, itx 35-től indul, de azok jobban felszereltek, ami nekem nem lenne fontos, biostar lapot azt kihagynám, a következő meg 38eFt.
Ház+ táp CHIEFTEC BT-04B 350W a kiszemelt
Lemértem, a teljes gép monitorral együtt max 160W kajolryzen 1400 húzva van 3,8Ghz, memóriák 2666Mhz, a gtx 1050 ti gyárilag legmagasabb OC val rendelkezik 1800-1880Mhz-ig boostol, van egy 2,5" HDD és 2db SSD
-
törölt tag
-
HookR
addikt
válasz
Nirvanus #41992 üzenetére
Első körben ezeket lesném meg:
- Noctua NF-A12x15 PWM vagy FLX
- Prolimatech Ultra Sleek Vortex 14 (ha ekkora is elfér)Viszont a Chieftec Flyer (FI-01B-U3) specifikációjában 65mm szerepel maximális CPU-hűtő magasságnak. Az Alpenföhn Panorama pedig 51 mm venti nélkül. Ez esetben:
- Noctua NF-A9x14 PWM -
Goose-T
veterán
válasz
Nirvanus #41923 üzenetére
Jó kis ház, nekem már bő öt éve van egy ilyenem kőkemény napi használatnak kitéve, és még semmi sem főtt meg benne (kivéve két elfüstölt alaplapot, de azok típushibásak voltak). Ez volt benne a kezdőkonfig, azóta került bele Seasonic táp, SSD, A10-7850K (65W-on járatva), Noctua venti. A ház maga jól bírja, de a talpain a ragasztó átalakult valami ragacsos, takonyszerű, letakaríthatatlan izévé, ami ráadásul nem is ragad eléggé, így ha mozgatom a gépet, elmásznak alatta a talpai. Egyszer megunom, és rázúzom pillanatragasztóval. Kétoldali ragasztószalag nem használt.
-
törölt tag
válasz
Nirvanus #39822 üzenetére
Van hova tenni, és rájuk tudod csukni a szekrényajtót addig nincs baj.
Voltam anonim alkoholbetegek gyűlésén /dolgozni/ amit ott hallottam azzal leltem némi párhuzamot a kütyübuzulás és az alkoholizmus között.
Mind a kettőből ki lehet gyógyulni, csak be kell ismerni saját magának és a közösségnek hogy függő. Ez az első lépés.Ha igény van rá csinálunk neki egy topikot.
-
törölt tag
válasz
Nirvanus #38654 üzenetére
eeeees nem mintha en nem ilyenbe epitettem volna a gepemet
-
betyarr
veterán
válasz
Nirvanus #38545 üzenetére
akkor ilyen nem várt fagyások,újraindulások nincsenek a pico miatt?
akkor nem úszom meg a hűtést úgy néz ki.én is ezt az lc tápos házat néztem ki.mindjárt meg is nézem,hogy abba milyen magas hűtő fér bele.egy panoráma vajon...?
mod.:sorry.nem az lc-power 1340-est néztem,hanem a 1360-ast.
-
humilislupus
tag
válasz
Az n3150 j3455 idle fogyasztása jelentősen alacsonyabb ami tulmelegedés szempontjából nem annyira érdekes,de ha egy 24 órás távfelugyeleti vagy töltögetös gépet épitunk akkor érdekes lehet. Én például érzelmileg vonzodom a qc5000 hez nagyon jó tapasztalataim vannak de egy n3050ből épitek mert a gép legtöbb idöben idleben lessz és igy nem csak a fogyasztás lessz kevesebb éves szinten hanem sokkal kompaktabb ,venti nélkuli gépet tudok csinálni.
-
cinemazealot
addikt
válasz
Már csak azért is érdemes lehet a passzív integrált procikra vagy mellé ventilátor tenni és lejjebb nyomni az üzemi hőmérsékletet, mert ezek forrasztva vannak az alaplapra, a magas hőmérséklet miatt pedig ez a forrasztás idővel tönkremehet, egy "újra-BGA-zás" pedig nem egy kéjmámor.
-
betyarr
veterán
válasz
Nirvanus #38541 üzenetére
és a kínai pico hogy teljesít?figyelgeted?totál problémamentes?
lehet akkor a qc5000 helyett valami combosabb kéne.valami,ami nagyon alacsony fogyasztású,de ettől erősebb.pl. j3455 jobban teljesít(ene)?vagy kb egy szint? (ezek a hőfokok engem eléggé elriasztanak.azt hittem azért ettől hűvösebb.ha tartósan van használva,akkor lényegében szétégnek az alkatrészek).
mennyit fogyaszt amúgy a qc5000? -
törölt tag
válasz
Nirvanus #38488 üzenetére
Ha tényleg ketté van osztva a 12V-os ág, és áganként 9A-re korlátozva, akkor az alaplap+cpu+vga(portból) egy ágra kerül, és a másik ág a pci-express power ami üresen marad. Ekkor sem fogja bírni a táp, túlléped a 9A/ág.
Vagy eladod, vagy közösíted az ágakat a tápon belül, az árammérő sönt után...
-
törölt tag
válasz
Nirvanus #38463 üzenetére
vagy szobafesto-pemzli. vagy papucs orran pamutbojt...
en azzal a problemaval kellett szembesuljek, hogy dual-socket alaplap c612-es chipsettel nincs itx meretben
ugyhogy most egy supermicro x10dri-t probalok rogziteni egy tt core p3-ba. nem, termeszetesen a felfogato lukak az alaplapon nem mind felelnek meg az ATX szabvanynak
az egyetlen dolog, ami miatt kicsit kapcsolodik a topikhoz, hogy egy sfx tap fogja hajtani.
-
törölt tag
válasz
Nirvanus #37849 üzenetére
Ha csak takarítani-nézegetni bontod ki, akkor van befejezve.
Volt és van is ilyen, jelenleg 4db. Korábban amíg 1-univerzális gépben gondolkodtam, addig ez az állapot elérése után 3 hónappal meguntam, el adtam kompletten, jöhetett a következő konfig tervezése-összerakása. -
törölt tag
válasz
Nirvanus #37646 üzenetére
...Túl könnyű volt,a kép alapján.
Szerintem alaposan meg kell majd merevíteni mindkét lemezt, különösen odafigyelni a kettő közti illesztésere, meggátolandó az oldal berezgését. Illetve a ház nagy része teljesen sík lemezekből áll, amin különösen szeretnek állóhullámok kialakulni, ha nincsenek mereven lerögzítve az élek.
Én annyit mondok hogy tanulságos lesz: 4 HDD vs. Metis összecsapás.Váruk a beszámolót!
-
LazaCCC
tag
válasz
Nirvanus #36791 üzenetére
Az a CM ház iszonyat nagy
Azon én is filóztam, hogy esetleg bemehetne a vinyó egy USB3-as külső tokba, csak nem tudom, hogy egy 0-24 futásra tervezett, NAS funkciókat is ellátó gépnél ez mennyire tesz jót a vinyónak.
Nekem ahány tokba szerelt HDD-m volt, mindnek annyiféle gondja baja akadt. Nem igazán bízom én ebben a megoldásban.
-
cinemazealot
addikt
válasz
Nirvanus #36120 üzenetére
Én írtam, sőt, mára be is költöztem.
Sajnos a kisebb kuckó miatt a Cooler Master Geminii M4-et le kellett cserélnem egy Cooltek ITX30-ra. Ez mivel nem 12, hanem csak 8 cm-es ventivel jár, hallhatóbb lett a gép, de nem életveszélyes. A ház viszont van akkora, hogy még a picoUPS is elfért az előlap mögött... sajnos minimális (értsd nulla) szellőzéssel, szóval ezen még faragnom kell. Az SSD felfogatása viszont nem tetszik. Azt kialakíthatták volna úgy, hogy ne csak középre lehessen tenni a konzolt, hanem vagy balra vagy jobbra, így az esetleg aszimmetrikusan elhelyezkedő CPU hűtő kapna elég levegőt. Így azonban a negyedét takarja az SSD.
Rövidesen megcsinálom a külső akkumulátor házat (ami egyben külső hangdoboz és vészképernyő is lesz), ami valami értelmesebben fog csatlakozni a gépházhoz, nem ilyen ordenáré módon.
-
törölt tag
válasz
Nirvanus #35703 üzenetére
A thin itx+teljesen passzív üzem nem ajánlott, mert az onboard DC-DC konverzió járhat sípolással, vinnyogással, súgással.
A passzív üzemhez 20-30W-hoz kell egy, legalább ekkora alumínium darab a gépház tetejében elhelyezve, és kémény hatás segítésére cső szerű, álló kialakítás és akadálytalan áramlás.Egy normál ITX lapot keresnék jó minőségű VRM-el(kis veszteségű, jó minőségű tekercsek, mert a cpu körül, a borda alatt nem lesz hűvös a levegő), és néznék egy rendes 12V-os pico psu-t bele, hogy ne fogja az áramlást a vezetékezés, és ne sípoljon.
Ha működik állított alaplappal az asztalon összeszerelve, túlmelegedés nélkül, akkor néznék hozzá egy alkalmasan vastag álló dobozt, amit pár centis lábakra lehet állítani, és alul felül csupa rács.
Egy vicces dolog: Az olcsó cpu-nál(Celeron/pentium) gyengébb minőségű kupakot használnak, így elképzelhető hogy idővel így fog kinézni a CPU:
Készülj fel lelkileg, hogy síkra kell csiszolni a kupakot, hogy jól érintkezzen a bordával és jó legyen a hőátadás.
-
törölt tag
válasz
Nirvanus #35693 üzenetére
Az amúgy is gyenge memória-sávszélességnek nem tett jót a csökkentett magórajel /1,55Ghz/ ha nem csinálsz rajta egyszerre több dolgot akkor éppen-éppen elég lehet.
Muteromnál van egy HTPC, amiben ennek a 2,05Ghz-es variánsa(Athlon 5350 AM1) 8GB memóriával és egy 128-as sata2-es SSD-vel üzemel. Filmnézés közben nem minden esetben viseli a böngészést akadozás nélkül, vagy ha frissül a Win az erőforrások 3/4-e elvész "érzésre", pedig CPU kiterheltsége nem ezt mutatja.
-
törölt tag
válasz
Nirvanus #35679 üzenetére
Szia!
Ha jól emlékezem ott a hálózati csatlakozó+szűrője, és jó hosszan kábele le van zsugórcsövezve, merev és nem lehet olyan kis ívben hajlítani hogy oda férjen alá egy magasabb hűtő.
Ha nincs lehetőséged szakszerűen biztonságosan eltéríteni azt a kábelt onnan, akkor csak "alacsony profilú hűtők" jöhetnek szóba: pl: egy Scythe Kozuti. Ha sikerülne megoldani, akkor nagyobb hűtők is elférhetnek: Pl.: Scythe Big shuriken 2 rev. B
Mindkét szükség lesz az alaplap pontos típusára, és a memóriák magasságára hogy meg lehessen állapítani a kompatibilitást.
-
Pöttön
őstag
válasz
Nirvanus #34378 üzenetére
Jól néz ki, de az ég adta világon semmi értelmét nem látom...
A víz hűtésnek pont az a lényege, hogy elvezeti a ház széléig,szellőző ablakáig a hőt, a melegedő alkatrésztől.... A kompakt víz ugyan ez, csak kisebb méretben, na de ez... Ugyan úgy bent marad a hő ettől a házban... -
Apollyon
Korrektor
válasz
Nirvanus #33783 üzenetére
Hála égnek vége annak a korszaknak. Főleg hogy megvette az ember a legzsírújabb atomdrága konfigot, és nem nagy túlzással fél év alatt elavult az egész.
Most meg kommentek tömkelege a 6950X topikban, hogy az 5 éve vásárolt i7 még mindig bőven jó...
Legalábbis én örülök annak, hogy nem kell többé folyamatosan fejlesztgetni, hanem hosszú évekig jó lesz a kis itx konfigom .)
-
cinemazealot
addikt
válasz
Nirvanus #33783 üzenetére
Persze, és ne felejtsük a hangjukat sem! Akkoriban nagyon terveztem, hogy bedugom a gépet egy kisszekrény méretű hushbox-ba, mert elviselhetetlenül hangos volt, nekem meg videókat kellett renderelnem 8-10 órán keresztül, néha éjszakába nyúlóan. Na, az ilyen mellett aludj nyugodtan, ha tudsz!
-
válasz
Nirvanus #33485 üzenetére
Szép, csak egyelőre elég agyament ára van. És ha már cél a hordozhatóság, egy fogantyúfélét ereszthettek volna rá...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 3
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Amazon Kindle
- iPhone topik
- Yettel topik
- Hunt: Showdown
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Ugyanakkora telepet kap a Redmi csúcstelefon, mint a csúcstábla
- Autószerelők, autószerelés
- További aktív témák...
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR X670E GENE alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest