- Yettel topik
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Tokba kerülnek a Pixel 10 mágnesei
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Második bétánál jár a One UI 8
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hoffman_
nagyúr
-
Ha abszolút nem kell a GPU teljesítmény, akkor 2x 4K@60Hz-et ez a GT1030 is tud, passzívan, DP+HDMI csatlakozókkal: MSI GeForce GT 1030 2GH LP OC
Palit KalmX-ek szerintem is jók; én egy félpasszív GV-N105TD5-4GD-t használok, meg vagyok vele elégedve.
-
prolad
addikt
-
törölt tag
Ha van rá technológiád szépen megmunkálni, akkor meg lehet próbálni az inter-tech-et. Azért javaslom hogy egy vékony műanyag/alu lemezen kísérletezd ki hogy mennyi felületet kell ahhoz biztosítani hogy meginduljon a szellőzés, és ne keltsen zajt az áramló levegő.
Ha találsz hozzá forrást akkor a morex 557-et tudom figyelmedbe ajánlani, ami egy igényes kivitelű "márkás" doboz. A type-C konnektort ha van rá affinitásod te is tudod implementálni, bármibe.
A Gigabyte B450 I AORUS PRO WIFI abból a szempontból szimpatikusabb mint az Asrock Fatal1ty B450 Gaming-ITX/ac hogy a az M.2 slot elöl van és van rajta borda.
-
törölt tag
a legtobb realan az ~120W-os dc-dc-vel jon (igazibol csak 90, de jo az
), szoval valoszinuleg eppcsak nem eleg megbizhatoan es tartosan a konfigodhoz, tehat ugyanott tartasz, mint az inter-tech-kel. a tetejen szanalmas ennek is a szellozese (e-i7 pl, ami nekem is van), viszont mindket oldalon van hely ventiknek. en allitva hasznalom, egeszen jo huzatot lehet igy csinalni viszonylag csendesen.
-
törölt tag
Szia!
A házzal is bajban vagy, mégpedig azért mert a benne lévő panel-táp a 54W@12V-al nem szolgálja ki ezt a konfigot. Ezt le lehet cserélni nagyobb teljesítményűre, de a további probléma lesz hogy a magában a CPU hűtő a ház légcseréjét nem tudja biztosítani, mert nincs felette perforáció. A ház saját szellőzése csak függőleges állásában fog megindulni, de erősen kétséges hogy minden esetben kielégítő lesz a mértéke.
Ha ennyire kompakt méretet szeretnél olyat keress, ahol a sata SSD beépítése nem blokkolja a légáramlást a cpu-n, valamint a CPU felett perforáció van, vagy be lehet építeni az alaplap mellé egy oldalra 2db 40/50mm-es ventilátort, ami "alacsony" fordulaton képes lesz szellőztetni a házat.
ITX alaplaplápból 2db M.2 csatlakozó elég speciális igénynek minősül, így veszett drága az ilyen alaplap. Amennyire csak lehet próbáld meg egyszerűsíteni a dolgot, ha 1db eszköz is elegendő, mondjuk egy 2TB-s m.2 ssd, akkor a doboz kiválasztása, kábelezés is leegyszerűsödik, vagy az alaplap is olcsóbb lehet pár tíz-ezerrel.
Még most végig kell gondolni hogy tényleg kell-e +1 sata, vagy +1 m.2. -
Goose-T
veterán
A Zalman egy vicc a mai hűtőkhöz képest: két heatpipe, cserélhetetlen ventilátor. Esetleg valami Pentiumhoz vagy A6-hoz jó lehet a gyári cucc helyett, de egy 100W-os procihoz már rendes hűtő kell. A Thermalright meg kb. amennyivel jobb a Big Shurikennél, kétszer annyival drágább is.
-
HookR
addikt
"Abee-vel kapcsolatban, látom, hogy van benne 5,25", de hogy férek hozzá? Le kell hajtani mindig?"
Igen."Lian Li tetszik amit küldtél, de az meg létezik, hogy nem kell bele rendszerventilátor? Így milyen lehet a hűtése?"
Sok helyen van rajta perforáció, de ha valami oknál fogva nem bizonyulna elégségesnek a szellőzése, akkor még mindig vághatsz 120/140mm-es ventinek nyílást a tetejére, elvégre úgyis csak kártyaolvasót szánsz az 5,25"-ös meghajtóhelyre, az elvileg nem olyan mély. -
HookR
addikt
Ezeket lesd meg:
- Abee Acubic RC04 (Hogy lásd milyened nem lesz soha)
- Lian Li PC-Q07
- Realan E-Mini E-Q7
- Morex 6610Esetleg:
- Silverstone FT03 (Bár microATX-es, van egy 3.5"-es hot-swap nyílás a tetején, aminek az ajtaját talán ki lehet venni. Nézz utána, ha érdekel!)Amúgy miért olyan fontos, hogy négyzet alapú legyen?
Illetve vegyél Dell monitort, azokban szokott lenni kártyaolvasó.És akkor ott van a Silverstone FT03-Mini.
-
Goose-T
veterán
Chieftec FI-02BC-U3, ebben van kártyaolvasó, belefér egy HDD és egy SSD, valamint belemegy a Big Shuriken 2 is. Nekem ennek a háznak a tesója van, szerintem jó cucc. A benne lévő 250W-os táp szerintem elbírja ezt a konfigot.
-
Üdv!
Én is most álltam át FM2+konfiggal mITX-re, ugyanezzel a Giga lappal, Elite 120-szal.
- nekem szerintem egy olcsóbb lap is jó lett volna, de nem bántam meg: fontos volt, hogy a VRM-en legyen borda (más lapokon nincs, csak az MSI A88XI AC-n, én ezt a kettőt ajánlanám), ezen felül jó a BIOS-a (feszt lehet csökkenteni, húzni az IGP-t, stb.), és persze minőségi darab, 3 év garival.
- hűtőből én a CM GeminII M4-est néztem, PH!-tesztben is jókat írtak róla.
- a 120-as nekem bejött, bár kellett kicsit ügyeskednem, de a 130-as már nem tetszik annyira a HDD-keret elhagyása miatt. Este küldök pár képet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- BestBuy topik
- Matematika topic
- Tőzsde és gazdaság
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen TV-t vegyek?
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070Ti 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged