- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- iPhone topik
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Google Pixel topik
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Benőke
őstag
Új projektbe fogtam.
Még csak elméleti szinten.
Házi NAS kéne, szétnéztem és 150-200 alatt nehéz lenne megúszni egyet. Szóval inkább építenék egyet ami azért olcsóbb lenne és erősebb is.
A kapható nasok szinte mind 3,5" lemezekkel operálnak. Oda is vernek a fogyasztásnak.
Nem kapna nagy terhelést amit szeretnék, és 2,5" vinyók is elégségesek lennének. Fogyasztásban és helyigényben is szerencsésebb.
SW RAID -ben gondolkodtam eleve sok kapható nas ezzel operál, alaplapi raid kvázi alig jobb, HW raid kártyák drágák már ha kapni használtan éppen... Ha pedig megsérül az alaplap vagy a kártya akkor integethettek az adataimnak. Tartalék alaplap vagy raid kártya ugye nem megoldás, max céges szinten.
4db 2,5" vinyó lenne + 1 boot drive valamilyen ssd,mSATA... stb 64-120GB tökéletesen elegendő lenne még egyéb célokra is. Na most ház tekintetében dűlőre jutottam.
Mindenképp kicsit szeretnék. Nem 3,5" NAS házat mert nagyok. Elsőre egy mATX házat találtam, de TT Element Q tetszene csak épp nem kapható már és használtan sem nagyon van dömping belőle. Spire 210 lesz szerintem, helyekkel a vinyók elférnek tápnak egy PicoPSU 150/160 maximálisan kiszolgálja. szerintem 50-60W -ot sem éri el maxon a rendszer fogyasztása. Üresjáratban pedig 20w alatt ha minden ok.
Bár ha van valami egyéb ötlet azt szívesen fogadom. Végig böngésztem a házak listáját és ezek maradtak fenn a rostánNa most az alaplapnál és procinál megakadtam. Integrált cuccosokban kevésben van 4 sata + mSATA vagy valami. Ha van akkor 2 külön vezérlős, intel vagy AMD + asmedia. Na most ez így nem szerencsés ugye. Külön proc nélküli lapokon már gyakoribb hogy van 4-6 sata csatlakozó, de ilyen 40k -s lapok + proc. Akad azért elérhető árban AMD -s is. Nem köteleztem el magam Intel vagy AMD irányban, volt mindkét gépem most inteles itx van. Na de AMD ből csak ilyen 65W -os procik vannak. Ez sok egy ilyen kis vashoz. Tehát veszek egy akármilyen lapot és szúrok mellé egy Sata vezérlőkártyát, vagy veszek egy drága inteles lapot és procit, vagy veszek AMD -t ami meg min 65w. Max 35w ig kéne elmenni. Kabini ezért szimpi mert olcsó és belefér a 25W -ba A4 -el is 15w de egy n3150meg 6w igaz harmat gyenge n3700 már jobb. J1900 se rossz a 10W -al vagy a nagy tesója a j2900 penya is 10W. Ha valakinek van valami okos ötlete, vagy tapasztalata azt szívesen fogadnám
-
-
Sziasztok,
Egy ideje házi szerver beszerzésén töröm a fejem.
Nem a legteszkósabb, legolcsóbb celeron kell, hanem egy olyan gépet szeretnék ami a következő 2-4 évben ellátja a rábízott feladatokat.
Lehet használt is, állapotól függően. Lehetőleg UK ban legyen, de legrosszabb esetben lehet Magyarországon is.Amit szeretnék vele csinálni:
- Linux (egyelőre lehet, hogy csak szerver disztró GUI nélkül, vagy később valami desktop linux, egyszerűbb feladatokra)
- Biztonsági mentés
- Fájlszerver (NAS, Samba, SSH)
- Néhány torrent futtatása
- Docker konténerek futtatása (torrent, asterisk, stb), VM-et nem tervezek.
- Netrádió, esetleg később filmlejátszásFizikai elvárások:
- Csendes legyen. (Lehetőleg passzív hűtéses, vagy valami halk ventillátoros. Nem akarok egy szobában aludni vele, de ne legyen zajos mindennapi működés közben.)
- Kis fogyasztás (0-24 ben menne)
- Legyen rajta 4-6 USB 3.0 és néhány USB 2.0 port.
- Gigabites LAN
- HDMI (esetleg DisplayPort),
- 8-16 GB RAM
- 4 magos CPUOptikai meghajtó nem kell, illetve tárhely témában pedig még nem döntöttem el, hogy kis rendszer SSD + adat HDD, vagy 2 HDD legyen e benne, bár ezutóbbi növeli a zajt.
Gondolkoztam már Raspberry Pi 2B-n vagy ODROID XU4en is, de az RPI az USB2.0, a 100 megabites lan, és az SD kártya miatt nem túl vonzó. XU4 már jó erős, de megkérik az árát, ami már kiteszi egy x86 alapú gép árának kb felét, illetve a ventillátora állítólag elég hangos. RPI re van 4 es linux kernel, odroidra nincs.
Nézegettem pentiumos, i3 as lapokat is, de nem tudom mennyire erős egy ilyen, mert mindennapi használatra core i5/i7 et használok.
Max 200 GBP-t szánok rá.
Előre is köszönöm az ötleteket, tippeket, javaslatokat.
-
Tibiajax
nagyúr
-
bozont
veterán
Jah igen, az kimaradt, hogy lapra max 30e-t szánnék, többet nem nagyon. Azért érdekel csak a Skylake, mert elvileg az már tudja hardveresen a 10bit HEVC-t, míg a Braswell "csak" a 8bitest. Viszont minden pénzt nem adnék meg ezért a funkcióért. Maga a G4500(T) sem valami olcsó sajnos 28-30e Ft, meg a lap is ennyi az közel 60e. Míg az Asrock N3150-ITX feleannyi (sajnos a DC verzión szintén nincs optikai kimenet).
Aztán lehet nem kellene ennyit rugózni a dolgon és megvenni végre egy N3150-es cuccot. Az még kevesebbet is fogyaszt.
Mondjuk az még megér egy próbát, hogy a TV-ről küldöm ki optikán a hangot. Ha nem csak stereo-t képes továbbítani, az sokat lendítene a dolgon. -
HookR
addikt
válasz
bozont #31785 üzenetére
Csak azokat néztem, amin már gyárilag ki van vezetve. Asus-nál és Gigabyte-nál a B150-esen is van:
- ASRock Fatal1ty Z170 Gaming-ITX/AC
- Asus B150I Pro Gaming/Aura
- Asus B150I Pro Gaming/WiFi/Aura
- Asus H170I-Plus D3
- Asus Maximus VIII Impact
- Asus Z170i Pro Gaming
- EVGA Z170 Stinger
- Gigabyte GA-B150N Phoenix
- Gigabyte GA-H170N-WiFi
- Gigabyte GA-Z170N-Gaming 5
- Gigabyte GA-Z170N-WiFi
- MSI Z170I Gaming Pro AC -
bozont
veterán
Ennyire kihalófélben van már az optikai kimenet? Értem, hogy a HDMI egy ideje, de a HM erősítő a nappaliban még jóval az előtti és csak optikai vagy coax bemenetet tud. Szinte alig látok már az újabb 1151-es lapokon optikai kimenetet, egyedül talán az MSI B150M MORTAR ami szóba jöhet, viszont az már mATX. Az ITX lapokon egyáltalán nincs.
Lehet mégis maradok a Braswell-nél, pedig a Skylake időtállóbb lenne.
-
törölt tag
válasz
AxBattler #31783 üzenetére
Lehet hogy el lehet érni, de mivel lejjebb van a "Órajel/fesz görbéjén" a 35W-os pont, mint a "meredekebb" T-s modellnek, ezért nem éri meg ott üzemeltetni a CPU-t, mert nem csak ~20%-al lesz alacsonyabb az így elérhető számítási teljesítménye, mint a T-s modellnek.
Eddig az egy tápkörön levő IGP miatt több feszt kellett adni a CPU-nak, mint amit valójában igényelt volna, ezért több tartalék maradhatott az IGP kikapcsolása után. A skylake-en már külön külön táp van, így a VID és a CPU által igényelt fesz között kisebb lehet a diff, így majd kevésbé csökkenthető a alulfeszeléssel a fogyasztás.
-
törölt tag
válasz
#16939776 #31779 üzenetére
lejárt a szerk idő...
K-s és nonK-s, T-s CPU-kat valószínűsítem hogy az órajel/fesz/fogyasztás skálázódás alapján válogatják:
Amelyik alacsonyabb feszt kér az alapórajelhez, de meredekebben emelkedne a feszigény órajel növekedésével az megy NonK-nak. Amelyik alap órajelhez ugyan kicsit magasabbfeszt kér, de fölötte kevésbé meredeken emelkedik a fesz igény, az megy K-s cpu-nak. a T-s verzió pedig alapból a legalacsonyabb feszt kéri alapórajeléhez viszont fölötte nemsokkal meredeken nő a fogyasztás, így levesznek 1Ghz-et az alapórajelből 200Mhz-et a turbóból, és benne is van a 35W-ban.Szóval alulfeszelni a NonK-t lehet könnyen, mert sok lehet a tartalék a mag-feszen, tuningolni meg a K-t, mert nem kezd el +3-400Mhz emelésnél még zabálni. Persze függ hogy mennyire van följebb a sweet spot az alapórajeltől, és mennyire van csúcsra járatva, kihasználva adott gyártás technológia.
-
válasz
Tibiajax #31775 üzenetére
Javítsanak ki az illetékesek ha hülyeséget írnék, de eddig abban a hiszemben éltem, hogy alulfeszeléshez nem kell Z-s csúcslap, és K-s tuning processzor, hanem megy sima H-s deszkával, és átlag CPU-val. Szóval ezért szvsz nem érdemes plusz tizeseket költened.
Ennyi erővel vehetnél 35W-os csökkentett fogyasztású/órajelű gyári procikat is, bár ezek most mintha eltűntek volna a polcokról...
(#31777) Duracellm...
Köszi, hasznos link! Eddig nem is ismertem ezt az oldalt... -
törölt tag
válasz
#TOTTI #31765 üzenetére
Jól néz ki és a hőmérsékletek is jók, gratulálok hozzá!
(#31766) rewolt: Meg vagyok nyugodva
(#31775) Tibiajax :Skylake – Overclocking – Power Consumption and Voltage Scaling
-
válasz
Tibiajax #31772 üzenetére
remélem, nem mondtam ezzel semmi új fogalmat...
Csak nem voltam benne biztos, hogy kell-e a tuning, de ezek szerint igen.Szerintem olvass vissza a topikban: többen is súlyosan szívtak az Asus új, s1151-es mITX csúcsdeszkáival; szvsz ASRock-kal, MSI-vel is jobban jársz.
-
#TOTTI
őstag
válasz
Grave_444 #31771 üzenetére
Azért nem befelé mert nem lenne ami kifelé szívna, mivel a táp fordítva van az nem játszik (500-as fordulaton van), a pocihűtő szív és azt így tartottam megfelelőbbnek. Az első ventilátor -15-25 fokot jelent és kb. 2 perc alatt visszahűlnek az alkatrészek 30 fok körülire.
Ezek a hőmérsékletek fél óra 3D Mark után, azonnal kifotózva, látszik, hogy a max is türhető.
A kifelé szívó ventilátor nélkül a lap 78 fokra is felment és érezhetően meleg volt a ház, így viszont fémesen hűs marad. A színe nem stimmel, de jó fajta és ez volt itthon bontatlanul.
Fontos cél volt, hogy idle/netezés/stb. ne legyen több mint 15-20 dB.
-
Tibiajax
nagyúr
válasz
AxBattler #31769 üzenetére
Hogy mondod?
remélem, nem mondtam ezzel semmi új fogalmat...a keret jó lenne ha megállna 50körül, annál többet nem igazán óhajtok lapra kiadni.. msi-kről olvastam, h szrok (skylake alá), többiből próbálok szemezgetni
szerk. ez jónak tűnik, amit feljebb linkeltek. kérdés, mennyibe fog fájni
-
Tibiajax
nagyúr
üdv,
s1151 skylake alá melyik lehet most a legjobb mini-itx lap, ami elérhető is? tunning lenne, kismértékben, inkább alulfeszezés -
rewolt
csendes tag
válasz
#16939776 #31764 üzenetére
Nem dehogy, a problémát megoldottam kb 10cm 1-es vezetékkel(de lehet másfeles) meg 2 db szemes saru segítségével. A házról meg a tápról egy részen leszedtem a festéket majd 2db 3,2mm-es furat, ezekbe ment a 3as csavar önzárós anyával (alátét is van), azt hagy szóljon.
-
törölt tag
válasz
rewolt #31759 üzenetére
Csak reméltem, hogy nem néma gépet építesz, ha már rákérdeztél a VRM max. terhelhetőségére.
A Hő-lég-fúvó egyre kevésbé aktuális, mert egyre csökken a hardverek áram igénye. Varázslat nélkül, friss hardverekből 200W TDP-vel ki lehet hozni azt, amit három-négy éve még 350W-ból lehetett. És ezt már csendben is lehet tartani ITX méretkorláton belül.
A végletek előtt, ésszerűen választva hardvereket és beállítást ~300W-ba beleférhet egy elég ütőképes konfig, abba a 20x20cm-be, csak minden részletnek stimmelnie kell, hogy megbízható is legyen.(#31763) rewolt:A moduláris tápot szép mutatvány volt belevarázsolni, ki kellett venni a gyári lefogató keretet. Most jelenleg kétoldalas 3M ragasztó szalaggal van rögzítve, mint köracél a betonban
Ugye a ház fém része, és a Táp burkolata(Védő föld) össze van kötve fémesen, és nem csak a kábeleken és az alaplap csavarjain keresztül?
-
rewolt
csendes tag
válasz
kisza25 #31761 üzenetére
Én itt a ház méretével a hűtés méretére utaltam, de jól néz ki a géped, szép letisztult.
Nekem egy node304-esben van 4690k macho 90-essel a tetején egy 280x társaságában.
A moduláris tápot szép mutatvány volt belevarázsolni, ki kellett venni a gyári lefogató keretet. Most jelenleg kétoldalas 3M ragasztó szalaggal van rögzítve, mint köracél a betonban -
kisza25
félisten
válasz
rewolt #31759 üzenetére
kisebb házat könnyebb átszellőztetni, mint a nagyot, a VGA a házon kívülről szedi a friss levegőt, nekem is volt kicsi házam és 60 fok alatt volt benne minden és csendben
ebben meg csak a pumpának volt hangja:
most hangosabb a gépem és nagyobb, pedig válogattam az alkatrészeket, hogy ne legyen az
mondjuk nem is olyan sokkal nagyobb, de ez már mATX:
-
rewolt
csendes tag
válasz
#16939776 #31755 üzenetére
Jó megközelítése a dolgoknak, csak kíváncsi voltam hogy nincs e valakinek valami számszerű adata.
A "halk ventilátor ilyet nem tud" megfogalmazással meg nem tudom hogy mire akarsz célozni, vagy is sejtem.
Erről a témáról órákat tudnék beszélgetni "vitázni",mert nem értem az ebereket, ha építenek egy hőlégfúvó teljesítményű gépet akkor hogy várják el tőle a némaságot, miközben nem ártana ha nem érné el az öngyulladási hőmérsékletet. (ui.: és ezt 20X20cm -ben) -
törölt tag
válasz
rewolt #31752 üzenetére
Legprózaibb megközelítéssel: Megnézed a Lapon lévő PWM vezérlő, és a rajta lévő fetek, induktivitások dokumentációját.
A vezérlő doksiában le van írva, hogy adott terhelhetőséghez (áram) milyen MosFET/induktivitás kell. A lapon lévő alkatrészek alapján visszafejtve be lehet sorolni valamelyik Ajánlásba a lapon lévő VRM-et.Ha ez megvan, azt is ki lehet deríteni, hogy jelenleg elegendő-e a hűtése a MosFet-nek, vagy hogy mekkora disszipációra lehet számítani adott körülmények között, benne van a doksiban...
Általában egy ilyen alaplapnak a 150W CPU által felvett teljesítmény mellett, ami a VRM másik felén, 12V felől ~175W még nem szabad hogy baja legyen.
Ekkor olyan 25-26W Hőt disszipál a VRM, szóval légmozgás bőven kell, halk venti ilyet nem tud, ahhoz hogy az a kis borda leadja ezt a hőt.
Ezt ugye a Worst-case 100%-ig terhelt CPU-val, normál használat közben max langyos lesz a VRM bordája, és a CPU bőven 100W alatt fogyaszt.Egy biztos, extrém tuningnak nem ezzel a lappal kell neki állni. Ha lehet a CPU Órajel/Fesz/fogyasztás skálázódását(ki kell mérni) figyelembe véve válassz egy ésszerű 24/7-es órajelet, ne a Max stabil OC-n járasd.
-
rewolt
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne felétek hogy egy msi z87i gaming ac alaplapnak a vrm-jét meddig lehet terhelni, hol lehet erről valamilyen információt szerezni?
Itt most arra gondolok hogy z-s a lap és lehet benne tuningolni a k-s processzorokat, de mégis fele akkora a vrm je (6 fázis) mint egy atx méretűé(12 fázis).Válaszotokat előre is köszönöm.
-
törölt tag
Futottam a kérdés körrel egyet én is, most van 3db ITX-es lapom PCI port-al.
Hangminőségre a cserélhető CPU-s alapap a legjobb, az onboard DC-DC-t el lehet felejteni.
PCI-ex-es csatlakozón keresztül nem kap a hangkártya analóg részre -12V-ot, így vagy on board DC-DC-vel, vagy simán felezett tápfeszről járnak a műveleti erősítők, mint a PCI-os változaton. Ami dinamikában jelentős eltérést jelent.
Ha haladsz a korral, és lecseréled a hangkártyád, akkor olyan lapot választanék hozzá, ami külön csatlakozón kell a CPU-nak 12V-ot adni, és izmosabb a VRM körülötte.Igen ezen ott is van a DC-DC, a Pci-Ex csatlakozó felett egyből balra:X-Fi ti
Persze lehet hogy ezek kevésbé fontos dolgok...
-
aelod
veterán
Sziasztok!
Nem tudom pontosan melyik topikba tegyem fel a kérdésemet.
Egy asrock qc5000-itx/ph lapom és mivel nincs rajta PCI csatlakozó szeretnék egy PCIe x16 to PCI adaptert venni vele. Hol tudnék ilyent beszerezni?
-
HookR
addikt
válasz
Angelo69 #31740 üzenetére
Ezt nem értem. Van egy óriás Mini-ITX házad, kiváló szellőzéssel és temérdek hellyel, benne a jelenlegi csúcs Asus Mini-ITX alaplappal és akkor a gyári hűtőt lecseréled egy relatíve kis méretű HTPC-be való hűtőre? Ha meg olyan proci van benne, aminek a hűtéséhez elegendő a C7, akkor minek a Maximus VIII Impact?
"Sajnos sok hűtő kiesett, a lap elrendezése miatt, a hőcsövek nem fértek el.
Nekem szimpatikusabbak azok a hűtők, amik a lap környékéről is "elmozgatják” a meleg levegőt."
A házhoz leginkább a toronyhűtők illenek, de ha topflow kialakításút szeretnél, akkor jó lett volna például:
- Thermalright AXP-200 (Muscle) (Gyári lapos helyett 25mm vastag ventivel.)
- Be Quiet! Shadow Rock TopFlow SR1 -
törölt tag
Igen a képeket, én is néztem a kialakításról, a PCB-n fellelhető aljzt méretei okán gondoltam hogy oda befér, a hengeres ajzat is. Köszi a részletes leírást.
Az "Úr" is az alátétes megoldást választotta, a leírás alapján.
A passzív HTPC: Pont jó, csak a kinézetét kell megszokni. Vesa-val fel lehet rakni a TV hátára, és onnantól már ebből a szempontból is tökéletes.
-
HookR
addikt
válasz
#16939776 #31729 üzenetére
Az ISK110-en a lemezben egy meglehetősen nagy, szögletes U-alakú kivágás található a műanyag burkolat mögött, amin szinte át lehet tolni a PicoPSU hátlapi tápcsatiját egészben.
Amúgy itt van a kezemben. Minimum 8mm-es lukra van szüksége, amin már átfér a menetes rész, illetve 11mm a külső átmérője. Van hozzá egy lapos anyacsavar és egy vékonyka alátét. Az alátét nélkül a lapos csavarral max ~4mm-t lehet közrefogni, hogy még kellően belekapjon a menetbe. Gyanús, hogy két megfelelően választott alátéttel közre lehet fogni a ház szögletes U-alakú kivágását, bármiféle barkácsolás nélkül.Itt olvashatóak tapasztalatok Antec ISK110 VESA + PicoPSU-160XT + Noctua NH-L9a kapcsán: [link]
Erre pediglen egy passzív hűtéses összeállítás* látható: [link]
*
-
törölt tag
Nem pazarolták rá az anyagot...
Ami viszont mellette van az nekem újdonság: CPU installation tool
-
törölt tag
Igen, így szoktuk meg
Pont a PCH alá esne a furat.
De adnak hozzá egy fém lemezt, ami áthidalja a távolságot/problémát:Accessories:
User's manual
ASUS Q-Shield
M.2 2242 mounting kit
2 x SATA 6Gb/s cable(s)
1 x M.2 Screw Package
1 x pack of cable tie
1 x CPU installation tool
1 x Supporting DVD
1 x 12 in 1 Cable Label (s) -
HookR
addikt
-
törölt tag
válasz
#63761920 #31727 üzenetére
A 2,5"-os meghajtót ne az M.2-es SSD alá szereld, és a gyári hűtőnek is adj esélyt((#31728) HookR:+1), lehet szerencsésebb választás ebben a kialakításban, hogy minden irányban mozgatja a házban a levegőt. A CPU hőmérséklet azzal is nevetségesen alacsony lesz főleg a T-s CPU val, így remélhetőleg alap fordulatszám körül fog végig üzemelni.
A Pico DC csatlakozóját elképzelhető hogy fel lehet szerelni az eredeti csatlakozónak kialakított nyílásra, ha lepattintod hozzá a műanyag lemezt ami takarja. Majd plusz alátéttel, vagy csak a saját csavarjaival a vas lemezre szereled.
-
HookR
addikt
válasz
#63761920 #31727 üzenetére
A PicoPSU közvetlen az alaplap 24 pin-es csatijába megy (ebből kifolyólag 24 eres kábelköteg sincs), így természetesen bele tudod rakni. Ami egy kis beavatkozást igényel, az az AC adapter hátlapi csatlakozójának rögzítése, mert míg a gyári paneltápon a nyákra van forrasztva, addig a PicoPSU-hoz tartozónak a rögzítésére neked kell megoldást találnod. Tulajdonképpen csak egy sima furatra van szükség, amit akár az alaplaphoz kapott hátlapi takarólemezen is kifúrhatsz. A relatíve kevés hátlapi csatlakozó miatt bőven van rajta elég szabad felület.
Még annyi, hogy ha dobozos procit veszel, amihez adnak gyári hűtőt, akkor ráérsz azután megvenni a Noctua-t, miután meggyőződtél róla, hogy valóban indokolt számodra a csendesebb/hatékonyabb változat.
-
törölt tag
A mostani álapot.
alapla: MSI B150I GAMING PRO AC
proc.: G4500T
hűtő: Noctua NH-L9i
ram: Kingston HyperX Savage 8GB (2x4GB) DDR4 2400MHz HX424C12SB2K2/8
ssd: ADATA Premier Pro SP900 128GB M.2 2280 ASP900NS38-128GM-C
hdd: Western Digital AV-25 2.5" 1TB 16MB SATA2 WD10JUCT
SATA Y táp elosztó kábel
ház: ANTEC ISK110 VESA Vagy PicoPSU-160XT tápot bele tudom rakni Az ANTEC-be?
Mert akkor maradna a G4400
Ez jó?
Működő képes?
Nagy szépen köszönöm a segítséget! -
HookR
addikt
Dune Case lett a neve - kickstarter.com
-
HookR
addikt
válasz
#63761920 #31722 üzenetére
Az E-C3-mal és az M350-nel nem lennél előrébb. Esetleg az utóbbi mellett szóló érv lehet az előlap mögé rejtett USB csatlakozási lehetőség, ha szükséged van ilyesmire. ("Equipped with hidden (but not shielded) USB docking station for WIFI / 3G / Bluetooth or simply USB flash booting"). Ezek közül akkor már maradnék a Chieftec-nél (2,5"-es meghajtók nélkül).
Ilyen méretben az a jó elrendezés, ha a meghajtók az alaplap alá kerülnek. Jár is a piros pont az ID-Cooling Silencer-nek, ám hogy passzív házként mennyire állja meg a helyét, azt tesztek nélkül nehéz lenne megmondani. Gyanús, hogy csak alacsony fogyasztású CPU/APU-kkal érdemes használni."Most már a SSD sem probléma mert M.2 SSD lesz. És így a 1db 2,5" HDD elfér."
Eddig sem az volt a gond, hogy a 2,5"-es HDD ne férne el, hanem hogy az alaplap fölött már 1db is útjában van egy legalább ~40mm körüli CPU-hűtőnek.
Háznak az Antec ISK110 VESA-t javaslom. Ha ebben az árban a paneltápon kívül tényleg benne van az AC adapter is, akkor ez így rendben van, ám az 54W TDP-s G4400 helyett inkább kisebb fogyasztású (~35W) CPU/APU-t választanék, hogy maradjon egészséges tartalék mind a tápban (élettartam), mind a hűtésben (csendesebb működés lehetősége). -
törölt tag
Szia!
A táp felépítését nem tudtam ezért nem értettem!
Nem ragaszkodom a házhoz sem, és bővíteni nem akarom.
Végignéztem az oldalad és úgy látom van bőven választék,
ha esetleg tudnál praktikusabb házat szívesen venném, mert
mégis jobban ismered a buktatókat. Nekem ők tetszenek: ez is jópofa; ő is; meg ő még ez is elmegy
A lényeg jól szellőző kicsi ház legyen, a házban 1 db processzor
ventilátor lesz csak más hűtés csak a perforáció.
Ha más nemígy hálás lennék a segítségedért.
Az alaplap hát szuper még ezen is elgondolkodom.
Most már a SSD sem probléma mert M.2 SSD lesz.
És így a 1db 2,5" HDD elfér. -
Ispy
nagyúr
válasz
bozont #31712 üzenetére
Tudtam, hogy már valahol olvastam, meg is találtam a HTPC topikban. Szóval erre kevés lesz a 65-ös táp.
-
HookR
addikt
válasz
#48967168 #31711 üzenetére
Józan paraszti ésszel ezt gondolom. Kérdezz rá valamelyik vonatkozó topikban!
A (B) verziónál meg a hátlapi csatlakozókat tudnád az adapterkábel segítségével visszavezetni a házba. Legrosszabb esetben a két összezáró műanyag burkolat egyikén kellene a kábel átmérőjének megfelelő méretű U-alakú vágást ejteni.
-
-
HookR
addikt
válasz
#63761920 #31709 üzenetére
Nézegettem közben, hogy mi a különbség MSI H110I Pro és MSI B150I Gaming Pro között. Egyrészt utóbbin rajta van a második M.2 foglalat a későbbi Wi-Fi kártyához, míg a H110-esen nincs. Másrészt a B150-es SSD számára fenntartott M.2-es foglalata PCIe 3.0 x4-es, nem csak 2.0, mint a H110-esen. Mivel lényegében egy árban vannak (mindkettő ~28e HUF -> H110I Pro / B150I Gaming Pro), utóbbit érdemes venni. A nagyobb sávszélesség jövőállóbb és a meglévő második foglalatba bármikor vehetsz utólag Wi-Fi kártyát.
Persze mindkettőből létezik Wi-Fi kártyával eleve felszerelt AC verzió, kicsivel drágábban.Elvileg a PicoPSU-120 is elegendő a 12V-on 7A-rel és a 24 helyett 20pin-es kialakítással (a +4 pin a PCIe sínhez van), de én biztosan nem ezen spórolnék a helyedben. A PicoPSU-160XT 24pin-es és kicsivel több benne a tartalék méretezés szempontjából, ez is jövőállóbb.
A Chieftec paneltáp 12V-os ágának terhelhetősége mintha már említésre került volna a topikban, de most hirtelen nem ugrik be és nem is találom.LGA1151 foglalat rögzítőfuratai ugyanott vannak, mint az LGA1150 körül.
Chieftec IX-01 / IX-03-ba csak kis fogyasztású APU-val tennék 2db 2,5"-es meghajtót. Az eleve magasabb IX-04 és IX-05-be, valamint a magasító készlettel (MK-35DV) kiegészített IX-01 és IX-03-be már meg lehet próbálni, hisz azokban 60mm áll a CPU-hűtő rendelkezésére, abból jön le a 10mm vastag 2,5"-es meghajtó és a rögzítőkerete. Számoljunk olyan 15mm-rel. A Noctua NH-L9i 37mm. A közöttük maradó 8mm-ben már levegőhöz tud jutni a CPU-hűtő, még ha nem is olyan könnyen, mint meghajtók nélkül.
Ettől függetlenül SSD-nek mindenképp M.2-est választanék, így a második 2,5"-es hely megmarad későbbi HDD bővítésre.GalaHUN, Duracellm...: Az USB 2.0 header 9pin-es, nem 7.
-
törölt tag
válasz
bozont #31712 üzenetére
Ha hosszú távra tervezel a géppel, esetleg később bővítenéd meghajtókkal, és több alaplapot is ki fog szolgálni, akkor a külön Minőségi 12V-os DC-DC táp-ot érdemes forszírozni.
(#31712) bozont: az értékelésbenezt írja valaki "Works fine so far, but it looks like it's either not cooled properly (no radiators at all, getting kinda hot) or is not producing enough power (i3 skylake, 3 hdds, 1 usb device)."
-
válasz
bozont #31712 üzenetére
Q1900DC-ITX már 32k HUF alatt elérhető, ha ez is megfelel.
Ráadásul ASRock AM1H-ITX 27k HUF + Athlon 5350 13k HUF + AC Alpine M1 Passive 2k HUF = 32k HUF
-
bozont
veterán
Az Asrock N3150 28e Ft, a DC-s verzió 45e. Ér annyival többet az utóbbi mikor 6-8e Ft-ért már kapni paneltápot? Egy SSD-t és 2-3 HDD-t kellene meghajtania.
(#31713) Ribi
Tápot venni kell a DC-s laphoz is. Vagy adnak azt is mellé? Egy olyan házikóban ahová elfér ennyi meghajtó, csak akad hely a paneltápnak is. De ez pl egész jó megoldásnak tűnik: [link]
-
törölt tag
válasz
jim bcs #31706 üzenetére
Szia! jim bcs
Szia! HookR
Szia! Mercutio_
Az: MSI H110I PRO-t nem láttam meg.
+ G4400
+ Kingston HyperX Savage 8GB (2x4GB) DDR4 2400MHz HX424C12SB2K2/8
+ ADATA Premier Pro SP900 128GB M.2 2280 ASP900NS38-128GM-C
+ Samsung Spinpoint M8 1TB 8MB 5400rpm SATA2 HN-M101MBB
A PicoPSU-160XT kell? A Chieftec IX-03B-OP házba van egy ilyen!
A ID-Cooling IS-20I (23mm) hűtő jó a: LGA1151 foglalathoz is?
Laikus vagyok, ha esetleg a kérdéseimmelvagy a kérdéseimben
merülne fel!
-
jim bcs
nagyúr
válasz
#63761920 #31702 üzenetére
Végső esetben igen az ID-Cooling IS-20I (23mm) lesz a jó, de én megfogadnám HookR tanácsát és esetleg kiváltani a 2,5"-es hdd-ket, mert ez a ház nemigazán erre való, inkább csak egy ssd, ezért is kaptad ezt a listát a topikban -->
Cooltek ITX30 (30mm)
Noctua NH-L9i (37mm)
Silverstone AR05 (36.7mm)
Thermaltake Slim X3 (36mm)
Deepcool HTPC-11 (37.5mm) -
HookR
addikt
válasz
A Chieftec IX-03B-ben sajnos a merevlemezek a CPU-hűtő fölött rögzíthetőek, ami nem kimondottan előnyös hűtés (szellőzés + erősen korlátolt hűtőmagasság) szempontjából, pláne ha 2db 2,5"-es meghajtót is tervezel. Ebben a házban szerencsésebb lenne M.2-es, vagy mSATA-s SSD-ben (256GB-os kerülne kb. annyiba, mint az általad említett 120GB-os SSD + 500GB-os merevlemez) és azt fogadó alaplapban gondolkodni (pl. MSI-nek már a H110-esén is van M.2 foglalat - MSI H110I Pro), mert 2,5"-es meghajtók nélkül 40mm magas hűtő is beférne (pl.: Noctua NH-L9i) és a szellőzés is akadálytalanabb lehetne.
Hozzá tápnak meg PicoPSU-160XT, meg valami 90-120W közötti 12V-os adapter, amire konkrét modellt remélhetőleg a többiek tudnak ajánlani.A jóféle, átgondolt pöttöm PC sajnos feláras műfaj.
-
Mercutio_
félisten
válasz
WD vinyó helyett 3k-val drágábban 1TB-s HN-M101MBB Samsung, dupla tárhely, 2 helyett 3 év gari és a konkrét típus ajánlott.
-
HookR
addikt
válasz
#48967168 #31693 üzenetére
(A) Belső USB splitter: [link]
Gondolom ilyenkor portonként egyszerre csak az egyik ágat lehet használni.(B) USB plug to pin adapter:
- Szimpla: [link_1], [link_2]
- Dupla: [link_1], [link_2](C) Alaplapcsere Asus H81I-Plus-ra, mert a 2db belső 9 pin-es USB 2.0 csatlakozón kívül van rajta 1db USB 3.0-s is, amihez szintén kapható adapter.
-
törölt tag
Sziasztok!
Ki tudnátok segíteni?
Mi a véleményetek a konfigurációról?
Alaplap:--------ASRock H170M-ITX/DL
Processzor:--G4400
RAM: ----------Kingston HyperX Savage 8GB (2x4GB) DDR4 2400MHz HX424C12SB2K2/8
SSD:-----------Kingston HyperX FURY 2.5" 120GB SATA3 SHFS37A/120G
HDD:------------Western Digital Blue 2.5" 500GB 5400rpm 8MB SATA3 WD5000LPVX
Ház:-------------Chieftec IX-03B-OP
És megoldást keresek:
Táp:---------------- Kersem 12V; 90-120W; és 7-8 A-os
Hűtő:---------------Keresem a lapos hűtőt a LGA 1151-re
jim bcs -Cooling IS-20I (23mm) ajánlota 1150-re
Előre is köszönöm a segítséget! -
krealon
veterán
válasz
Goose-T #31696 üzenetére
"amúgy megszívtam, mert DVI-I-t adtak DVI-D helyett, és ez nem megy bele az alaplapba a négy extra tű miatt."
En is ugyanott vettem, es a boltban javasoltak, hogy manualisan alakitsam at DVI-D-re.
Ki kell tepni az extra tuskeket. (A boltban volt egy ilyen "atalakitott" darab.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- Acer Nitro 5 -AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-11800H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD -RTX 3050 - Garancia
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged