- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Olcsó Galaxyk telepíthetik a One UI 7-et
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sg22
senior tag
vilagos. amig nem ebben dolgoztam en is mindig epitgettem fejelsztettem fel/le a gepemet csinositottam ventik ki be nem 1 vizhutesem volt de miota ezt baszom bent minden egyes nap mar ra sem birok nezni a gepre. ha hazajovok csak nyomjam meg a gombot azt menjen, ra sem akarok nezni. beis basztam az asztal ala.
multkor hazahoztam egy jofele xeon procit melobol, es 3 hetig fekudt az asztalomon mert nem vitt ra a lelek h betegyem a gepbe itthon
ma pl 2 TB ramos 4 db E7 haswell xeonos gepeket teszteltem, es akkor hazajovok es szarakodjak a 4GB 8 GB ramokkal
-
ada19
senior tag
Tényleg vannak hasonlóan halk, akár jobban teljesítő ventik is de amiben a Noctua garantáltan nagyon jó, az a "hangszín". Akár halkan, akár hangosan hallod, nem idegesítő a hangja, van aki elég érzékeny erre (pl. én). Ezt pedig a műszerek sosem fogják kimutatni. Gondolj csak arra hogy inkább lágy, szellős ventihangot vagy valami búgó sípoló valamit hallgatsz szívesebben. Persze ahogy írtam, sok embert nem zavar, már csak azért sem mert vagy távol van a ház vagy más elnyomja a hangját stb...
-
ada19
senior tag
válasz
Honkydoo #30595 üzenetére
Merlinhardver 3 évet, iPon 5 évet vállal, de igazából kb. teljesen mindegy, a lényeg hogy számlád legyen róla. Ugyanis, a vásárlás után 30 nappal már közvetlen a gyártóhoz is benyújhatod a garanciális igényed, és vagy küldenek egy újat rögtön (erről olvastam olyat hogy képpel kellett bizonyítanod hogy pl. letörtél egy lapátot a ventiről), vagy beküldetik veled (Ausztriába) és ha jogos az igény akkor kifizetik a postaköltséged és díjmentesen küldenek vissza egy vadonat új terméket. De nagyon fontos, hogy számla kell róla, elvileg saját névre szóló.
-
Honkydoo
őstag
Engem az lepett meg, hogy a dobozán rajta van, hogy 6 év garanciát vállal rá a gyártó. Persze Magyarországon nem tudom ki vállal rá ennyit, gondolom senki, de attól még tetszett.
Jó pár évvel ezelőtt olvastam először erről a márkáról itt, akkor is meg voltak vele elégedve a vásárlók, ahogy látom most is ajánlják.Egyébként most vettem először ilyen márkát. Majd beszámolok, hogy milyen ha összeállt a NAS.
-
sg22
senior tag
válasz
Honkydoo #30593 üzenetére
" Egyszer kell megvenni őket"
miert annyira jok a noctuak? tudom h jo dragak, meg teszteken is tisztesen helyt allnak, de nekem meg sosem volt azert kerdem. amikor nezegettem nagy venti teszteket mindig volt par ami jobban szallitotta a levegot vagy halkabb volt. csak hat azt nem nagyon tudjak letesztelni h 1-2 ev mulva kerreg karrog vagy epp beszarik a venti
-
Honkydoo
őstag
sati:
Grat a ventikhez!Én is így voltam vele ahogy te. Egyszer kell megvenni őket, ezért cseréltem le az összes ventit a házban erre a márkára.
A színük szerintem se a legszebb, de az biztos, hogy "egyedi, erre a márkára jellemző szín".Egyébként én úgyse fogom őket látni, mert benn vannak a házban. Ha teszik a dolgukat (halkan!) akkor részemről nincs probléma.
A csomagolás szerintem is nagyon ott van! Mondjuk ha már ennyit költ rájuk az ember, akkor kapjunk is valamit a pénzünkért nemde?imibogyo:
A fekete ház elég baba!Egyébként már csak a tápra várok. A kiszemelt egy Chieftec SFX-250VS de sajna csak külföldön kapható.
-
imibogyo
veterán
válasz
shteer #30588 üzenetére
Nekem például fa házaknál nincs velük bajom. Sőt igazából van ahol számomra fekete házban is mutatnak.
-
-
válasz
lazydog #30583 üzenetére
Igaz, hogy az MSI-n van, de ne legyél elájulva tőle: 1x M.2 slot (Key E, type 2230)
Ez a típus pedig nem alkalmas bootolható háttértár (SSD) fogadására. Pedig már én is reménykedtem, de a manual-ja egyértelműen fogalmaz:
"This M.2 port supports for both Wi-Fi and Bluetooth module, A68HI AC is already
installed the Wi-Fi and Bluetooth combo module and connected to the antenna
connectors on the back panel." -
Moon_Walker
tag
Sziasztok,
mITX gaming pc összerakásán töröm a fejem és egy ilyen lappal találkoztam:
gigabyte Z97n gaming 5.
Jó lehet ez kiindulásnak vagy van ami ellen eszól, illetve olcsóbb alternatíva?
(i5 4670k a célszemély valami Gigabyte geforce gtx-akármi, 16GB cas9 ram)Köszi
-
Bréking! MSI A68HI AC lap már nálunk is a boltokban, 2016 elejére szerintem be is fog állni az ára. Én várom.
-
>Deego..
senior tag
Hamarosan jeletkezem , s megosztom a röviden a tapasztalatokat.
Ha kíváncsi vagy bármire a termékekkel kapcsolatban kérdezz.Addigi is itt van pár korábbi kép.
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
A két gépház közül szerintetek melyik lenne a jobb választás?
Fractal Design NODE 202 teszt
Silverstone Raven RVZ02 tesztA Fractal Design-nek előnye hogy kisebb, össz visz 10literes, és szerintem szebb, viszont nem lehet bele odd-t tenni.
A Silverstone Raven RVZ02 nekem külsőleg nem annyira jön be, picivel nagyobb, viszont cserébe lehet bele tenni slim odd-t, meg 3,5 hdd-t. (Ebben az esetben rövidebb vga fér bele) -
Z406
tag
válasz
>Deego.. #30574 üzenetére
Ami annyira nem életbevágó, az az előlapi USB3 kivezetés hiánya, de ha esetleg később szeretnék vga kártyát, akkor is bajban lennék. Aztán "csak" kettő SATA3 csati van és kissé hibás is a lelkem (random belép a biosba indításnál, nem mennek rajta az USB portok, nem mindig ad képet DVI-on)...
-
Z406
tag
Sziasztok!
Elnézést, hogy csak így belekontárkodok az éppen futó beszélgetésekbe, de segíthetnétek dönteni egy dologban!
Nagyjából egy éve nyúzom szeretett mini-itx konfigomat, de most jött el az ideje (anyagilag és úgy amúgy is), hogy kicsit korrigáljam ama "baklövésemet", amit úgy hívnak, hogy Gigabyte GA-H81N-D2H.
Eléggé alul méreteztem ezt a lapot még akkor is, ha nem extrém felhasználás volt a cél.A lényeg a lényeg, cserélni szeretném! Amit kinéztem, az az MSI B85I vagy pedig ennek a Gaming verziója. Nem játszom a géppel (only IGP), de nem tudom, hogy az kb. ötezres különbség megéri-e utóbbi javára?
A többi alkotóelem: i3-4330, 2x4 GB Adata RAM (1600), egy 64-es SSD, egy 500-as és egy terrás WD HDD. A táp Corsair CM 430M, mindez egy CM Elite 130-ban.
Mint írtam, általános felhasználásra van a csöppség, internet, filmezés és hébe-hóba régebbi játékok nyúzása, az IGP tudásának tetejéig!
Szívesen fogadok minden hozzászólást, legyen az jó vagy nem annyira jó...
Köszi Srácok!
-
shteer
titán
válasz
chesterboy #30560 üzenetére
Normal ATX, nem? Van rá topik, ahol meg kérdezni sem kell csak elolvasni az utsó 50 hsz-t.
-
shteer
titán
-
sad_Vamp
őstag
amúgy ennek a Fractal Design Node 304-nek nincs vlmi hasonló olcsóbb alternatívája?
-
Patice
nagyúr
válasz
chesterboy #30560 üzenetére
Pár nappal ez előtti hsz.-emben ott a válaszom.
-
shteer
titán
válasz
chesterboy #30558 üzenetére
A CFI-be?
-
chesterboy
tag
válasz
chesterboy #30545 üzenetére
tápot tudnátok ajánlani?
-
Honkydoo
őstag
válasz
#16939776 #30553 üzenetére
Köszi!
A morex csati jó kérdés, őszintén szólva nem gondolkodtam még ezen. Ha tippelnem kellene akkor össze vannak párosítva, szerintem így logikus, de majd megnézem.
Levegő:
A HDD tartó keret oldalán vannak ilyen hosszúkás "lyukak" gondolom azon keresztül.
Az oldalsó ventilátorokon jön be a levegő és a hátsón megy ki. Aztán persze meglátjuk hogy a valóságban milyen. -
Honkydoo
őstag
Sokan megtették már, én is beállok a sorba. Jó volt nézni kinek a konfigja hogy fejlődik de nem gondoltam volna, hogy egyszer én is posztolni fogok itt. (Semmi rosszindulat, csupán szerénység.)
Új házba költözik a NAS-om.Nem tartozott az olcsó beruházások közé. A táp még hátra van. A ház megvan és a ventik is benne. Amennyit rá költöttem erre, abból már lehetett volna venni egy brand gépet is. De ez van, ha az embernek van egy hobbija.
Ha van rá igény a komplett költözésről is csinálok képeket.
-
sad_Vamp
őstag
válasz
lazydog #30542 üzenetére
Én teljességgel mégértem, ha nem bírsz (nem bírhat mindenki mindenkit). De ahogy nekem jogom lesz majd segítséget kérni a NAS topikban ha majd netán kell, neked ugyan úgy jogodban áll megtagadni azt. Nyugodtan ignorálhatjuk egymás további kommentjeit ha úgy szeretnéd, nincs gond. (Legalább nem szemeteljük tele a szakmai topikokat.)
-
Goose-T
veterán
válasz
Arseeen #30543 üzenetére
Nem adódik az össze szerintem, inkább a magonkénti hőmérsékleteket jelzi hibásan, de a ventiszabályzás nem azt veszi figyelembe, hanem a CPU hőmérsékletet, ami valószínűleg jó értéket mutat. Egy processzor akkor lehet 22 fokos, ha a szobában mondjuk 10 fok van. Lehet, hogy már megszáradt a paszta a hűtőborda és a proci között, elvégre nem mai jószág. Le kellene szedni a bordát, letakarítani, kifújni belőle a port és újrapasztázni. Az is lehet, hogy valamilyen gumis ragasztóanyaggal van összeragasztva a borda és a proci, azt le kell róla szedni az utolsó szemig.
-
Arseeen
csendes tag
válasz
chesterboy #30547 üzenetére
Igen a Node 304-nek nincs versenytársa
-
Arseeen
csendes tag
válasz
chesterboy #30545 üzenetére
Ebben elfér 6x3.5-ös és 11 2.5-es
http://www.bitfenix.com/global/en/products/chassis/phenom-mini-itx#specs
-
chesterboy
tag
Tudtok ajánlani olyan házat amibe legalább 4 db 3'5-s és 1 db 2'5-s vinyó belemegy és ehez tápot? Olyanra gondolnék, hogy a 2'5-nek külön hely van. Első körben a CFI a 7879-re gondoltam.
-
Ðávid
aktív tag
válasz
>Deego.. #30540 üzenetére
Akkor az egy jó vétel volt, magasabb órajel, nagyobb cache. Viszont ahogy nézem a gyári oldalon az összehasonlítást, a Pentiumban nincs benne a Clear Video HD Technology. De szerintem nem fogod megérezni a hiányát. Az G1820 se tudja, mégis rendben tette a dolgát.
-
Arseeen
csendes tag
-
>Deego..
senior tag
Én is erre a következtetésre jutottam, hogy megfelelne.Mindenképp új cpu-ban gondolkoztam így a G1840 vagy 3250 közt vaciláltan.
De....
aprón érkezett egy remek felajánlás G3460 személyében 3 év garival, 14500 Ft-ért amire nem tudtam nemet mondani.Így bezsákoltam.
Még várok a Crucial Ballistix Sport BLS4G3N169ES4CEU notebook memóriára és rakhatom össze a Shuttle HX81V-t.
-
sg22
senior tag
válasz
sad_Vamp #30530 üzenetére
Practical drive limits for drive controller chipsets & BIOSes were effectively eliminated way back in 2003 with the introduction of the ATA-6 standard. Allows for hard drives up to 128 PiB in size. Meaning that WD Black you are planning on (or any other drive 2TB or smaller) will not be a problem.
More important these days for hard drives over 2TB is what OS you will be running. You haven't said, so: to use a disk over 2TB, your operating system needs GPT support.
Windows XP 32-bit can only see up to 2TB disks maximum, whether the OS is on it or its a data drive. If you buy a 3TB (or larger) disk, you'll only get 2TB of capacity out of it.
XP 64-bit can use a data disk larger than 2TB (one other than the OS is on/booting from), but cannot create such a disk (in the "GPT" format).
Vista & 7 (& 8, but no one uses that) in both 32-bit & 64-bit can all use and format drives in the GPT format (over 2TB). But...only 64-bit versions of those OSes on UEFI-based systems (which yours is not) can boot from over-2TB GPT drives. Meaning using such drives on older motherboards such as yours means they can only be used as data drives (ones the OS is not installed on/booting from).
http://www.howtogeek.com/193669/whats-the-difference-between-gpt-and-mbr-when-partitioning-a-drive/
-
Patice
nagyúr
válasz
chesterboy #30528 üzenetére
Vagy hálózatról eteted.
-
Patice
nagyúr
válasz
chesterboy #30526 üzenetére
Zotac szerintem csak 2 TB-ig tudja kezelni a vinyókat.
Vagy másik gépben formázod, vagy alaplap BIOS frissítés kell, ha egyáltalán segít.
-
chesterboy
tag
Sziasztok
Vettem egy Wd 3tb-s vinyót, az lenne a problémám, hogy a Openelec nem látja. Mit lehet vele csinálni? Az alaplap egy Zotac ionitx-f-e. -
tomi0128
csendes tag
Sziasztok,
Egy ilyen házat nézegetek: [http://www.chieftec.eu/en/chassis/itx-tower/fi-02bc-u3.html]
Két kérdés merült fel ezzel kapcsolatban:
- A gyári tápegység mennyire hangos, mondjuk egy normál tápegységhez képest vagy ehhez: [http://www.bequiet.com/en/powersupply/497] vagy csak ha filmezek mellette zavaró lehet?
- Elvileg akkor egy ilyen kártyát bele tudok tenni: https://www.evga.com/Products/Product.aspx?pn=02G-P4-3740-KR ?Előre is köszi a véleményeket és tapasztalatokat.
-
HookR
addikt
válasz
Archttila #30509 üzenetére
A méretezett rajz alapján a ventilátorok furatközepének távolsága a 80mm-eseknek megfelelő 71,5mm. A 92mm-eseknél 82,5mm.
Hogy enged-e 11mm-nyi széthajlást a rögzítődrót, azt ki kell próbálni.(#30510) sati: Jellemzően gyártónként (de akár modellenként is) eltérő. A kiszemelt lapról keríts egy nagyobb felbontású képet felülnézetből, amin lehetőleg minél kisebb a perspektivikus torzítás (például: Gigabyte GA-Z170N-Gaming 5), majd egy referenciaméret (például az alaplap: 170 x 170 mm) segítségével arányosítsd a mért pixeltávolságokat!
Közben látom, lassú voltam.
-
Archttila
veterán
MSI Z170I GAMING PRO 29+AFA?
[link]
(#30511) Pista0001
Igaz?
Ez nekem az jelenti, hogy nem erdemes cserelni a gyari ventiket, mivel egy 80-as nem lesz olyan hatekony mint a sajat 92-es FAN-ja. De cafoljatok!
-
Archttila
veterán
Szerintetek az ATLASs-on levo FAN-okon a furatok megegyeznek mondjuk a Noctua FAN lyukaknak a poziciojaval? Nem arrol van szo, hogy bar a ATLAS ventik szabvanyos meretuek, a kereten levo lyukak sokkal beljebb vannak?
Szoval a kerdesem az: a gyari Wire Clip bepattinthato egy szabvanyos 92x92x25-os venti lyukacskaiba?
Mintha remlene, hogy egy tesztben emitik ezt mint hatranyt, de sajnos nem talalom sehol...
-
kisza25
félisten
-
>Deego..
senior tag
Egy Celeron G1840 elég lehet böngészéshez, FHD youtube tartalmak lejátszásához, s HD filmek nézésére?
-
imibogyo
veterán
válasz
Möre83 #30491 üzenetére
Szerintem simán kimarják neked, töredékáron, mintha mindenképpen gyárit szeretnél, az említett In Win H-Frame Mini majdnem 60.000 ft (!!!). Ha készen lenne már az új CNC-m, mert a mostani a darabokra lett szedve, akkor simán kimarnám neked, de ezt most még jó pár hónapig nem tudom ígérni (építkezés + költözés)...
-
sad_Vamp
őstag
Üdv mindnekinek!
Segítség kéne mik a tapasztalatok ezekkel az [alaplapokkal]
azt lehet tudni, hogy mi a különbség a QC5000M-ITX/PH és a sima QC5000M-ITX között
vagy a QC5000-ITX/PH QC5000-ITX között a hűtésen kívül?és a fomr-faktoron kívül van különbség [ezek között?]
-
lazydog
addikt
válasz
fjellape #30498 üzenetére
Felőlem maradhatsz a 16GB RAM-nál, ha ez hozza meg számodra a lelki békét. Ugyanakkor jelenleg a legdurvább hardver igényű játékok olyan 6GB-ot használnak ki.
Ilyenekkel te nem fogsz játszani i3 procival, még VGA kártyával sem. Másrészt RAM-ot bővíteni a legkönnyebb dolog, ha később mégis kellene. Az órajeleket sem érdemes hajszolni, nem kapnál észlelhető FPS növekedést.
Továbbra is azt tanácsolom, inkább i5-öt vegyél helyette. Egyébként jó kis gép lesz ez.Örülök hogy végül mégsem hagytad magad félrevezetni, és elhagytad APU-t.
-
Pete55555
addikt
válasz
fjellape #30498 üzenetére
Nem tudom miért van szükséged Skylakere, de én megnézném a lehetőségeket 1150 vonalon is.
ASROCK H81M-ITX/WiFi
MSI B85I GAMING
GIGABYTE GA-H97N-WIFIEzek a lapok 28-32 között vannak, egyedül az M2 port hiányzik róluk, amibe bele lehetne kötni. Így a lapon spóroltál 15k-t, azt költheted egy Haswell i5-re, ami jóval erősebb a skylake i3-nál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR X670E GENE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra kontrollerrel dokkolóval
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest