- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
dudika10
veterán
válasz
AMDFan #24945 üzenetére
K701-et talán (vagy valamelyik hasonló kategóriás AKG-t) egy üzemben gyártják és szerelik össze végig. Valószínűleg a többit is. Nem ráugrás, inkább csak érdekesség, mert a múltkor volt valaki aki szerint be lehet szerezni a membránt valamelyik kínai noname-ből és átrakni egy másik kínai noname-be és akkor a végeredmény jobb mint egy K1000.
Dave™: a lekezelésed bántó inkább. Amiről nem tudsz eleget azt miért kell lekezelni ezáltal rontani/megnehezíteni egy eladó piaci helyzetét aki még netalántán érthet is hozzá? Ha nem ért hozzá és úgy lehúzzák az más, de jelenleg semmit nem tudunk róla.
A kérdésedre válaszolva: a SoundArt W2 modjáról miért nem nagyon találni semmit? Mégis csodákat tesz vele a hivox tuning. Kérdezd meg Hivox Zoli-t, hogy elárulná-e szívesen mit csinál vele. Nyilván nem, mivel ebből él, belefektetett energiát és pénzt és most ezt próbálja kamatoztatni azzal, hogy erősítőket és hangfalakat tuningol. -
Dave™
nagyúr
válasz
AMDFan #24873 üzenetére
Gondoltam egyértelmű, hogy a felsőkategóriás fejhallgatókról van szó. Ez a csóka azt állítja, hogy "megkezelve" jobb lesz a K601/K701, mint a K1000. Ez totálisan ellentmondásos, hiszen ha valami ennyire egyszerűen összehozható "házilag" és jobb lesz, mint a valaha gyártott legjobb csúcskategóriás AKG fejes, akkor ezzel ő azt mondja, hogy jobban ért hozzá, mint az egész AKG. A modifikációja bevallottan nem költségigényes történet, tehát ha ennyire egyszerű lenne, akkor valószíűleg az AKG is ott lenne most is a csúcskategóriában egy "lekváros" K702-vel, nem?. Nem tudom érzed-e az ellentmondást ebben. A csúcskategóriában azért nem szoktak olyat csinálni, hogy direkt butítják, az már nem erről szól. A másik meg hogy felsorolt minden hangzatos kifejezést, de semmi szakmai konkrétum. Nem azt mondom, hogy pontosan írja le a módszert, de sokkal hihetőbb lenne, ha pl. azt írna hogy a membrán egy speciális anyaggal való kezelése révén ilyen meg olyan lesz és ennek eredményeképpen ez és ez változik. Ehelyett ő megkezeli és változik a tértől kezdve a dinamikán át a tisztaságig minden. A te dolgod, ha ezt így elhiszed neki, de szerintem 80% bullshit és esetleg tényleg történik vele valami, amiről nem tudjuk, hogy milyen negatív hatásai vannak, illetve mennyire teszi tönkre hosszútávon.
Szerintem ez a hirdetés direkt a tudatlanoknak van. Lesz olyan, ami natív állapotában jobbnak tekinthető a K601/701-ben, mint a K1000-ben, pl. a mélyek ha jól tudom sokkal hangsúlyosabbak az előbbi kettőben, szimplán a zártabb mivoltuk miatt is. Ha már valaki ott van nála, akkor biztosan nem ott kezdi el kezelgetni a drivert, tehát előre tudod ezt kérni tőle, vagy nem. Aki még nem hallotta annak azt mond hozzá amit akar. Ha valaki visz egy stock 601/701-et, na akkor kiderülhet mennyivel is lett jobb a kezelése miatt. Majd utólag elnézést kérek, ha kiderül tényleg úgy van, ahogyan mondja és csak a használt hatásvadász kifejezések miatt tűnik ennyire beképzeltnek és ellenszenvesnek.
-
szabolcs1975
aktív tag
válasz
AMDFan #22097 üzenetére
Azt kellene megértened, amit írtam, hogy nincs olyan hogy legjobb vétel!
Attól függ mivel hajtod. Az egyik fejhallgató A erősítővel fog szépen szólni, a másik B-vel. Soha nincs olyan hogy egy fejhallgatót önmagában vizsgáljuk. Egy rendszer elemét mindig a rendszerrel együtt kell vizsgálni, és akkor még az ízlésről nem is beszéltünk.
A lényeg, hogy a Sennheiser-eknek(HD 555,595,600,650) van egy nagyon lágy, visszafogott hangjuk. Felülről kissé minden Sennheiser fedett, és ők tényleg azt csinálják mint a Tannoy anno, hogy alulról közelítik a témát, tehát ahogy mész a drágább kategóriába, így nyitják meg a felső tartományt. A HD 650 már lényegesen csillogóbb hangzást képes adni, mint a HD595ös, de ez csak akkor nem lesz zavaró, ha megfelelően meghajtod.
Az AKG teljesen más tészta, ők odatesznek mindent, és tényleg precíz fejhallgatókat csinálnak már viszonylag alacsony kategóriában is. A precíz hang az mindent visszaad kegyetlenül, a rendszered hibáit is. Ha az elé nyomott rendszer jó(nagyon komoly csöves erősítő), akkor az AKG azt nagyon-nagyon meghálálja, és gyönyörű hangzásban lesz részed. HA viszont nem, akkor olyan zavaró elemeket fogsz benne hallani, amivel lehet soha nem fogsz kibékülni.
Vannak köztes utak állítólag, de őket nem nagyon ismerem. Többek között az Audiotechnikát, Beyerdynamic-ot szokták még favorizálni, ... nem tudom, nem ismerem őket, olvass utánuk, de olyat ne várd, hogy bárki megmondja neked az abszolút igazságot, mert ez sok minden múlik. De nézzük csak összefoglalva min is:
-felvétel minősége(egyik fülesen az egyik a másik fülesen a másik szólj jobban)
-DAC minősége(ez nagyon sarkalatos pont, és nagyon sok mulik rajta)
-erősítő minősége(no comment, szintén nagyon fontos)
-felvétel stílusa(bár azt mondják, hogy egy jó fülesen minden jól szól, de azért ebben is vannak viccek)
-a te ízlésed(mert minden fülesnek vannak zavaró dolgai, van aki pl soha nem tudna megbarátkozni a HD595 fedettségével, én megtudtam)...egyelőre ennyi jutott eszembe. -
dudika10
veterán
válasz
AMDFan #22097 üzenetére
Például ott van a HD25-1 II 42k-ért majdnem a HD595 árában. Vannak előnyei is meg hátrányai is, de számomra egyértelmű volna, hogy melyik jöhet. Csak ha már felhoztad a K272-t.
Mo.-n ennyi kb az Audio Technika AD700-as, de sokkal olcsóbban ott az AD500-as is.Ha csak a fejesre fordítható összeg 40k akkor nehezebb, de ha a teljes rendszerre akkor egyből megnyílik egy csomó ajtó.
-
bigmasterg
addikt
-
válasz
AMDFan #21651 üzenetére
AKG-k közül K701-gyel tudtam eddig összehasonlítani.
Az AD700 szerintem akusztikus zenére jó, másra nem.
Viszont arra nagyon bejön. Remek a hangminősége, nagyon kényelmes és könnyű. Kicsit kevés a mélye, de az szépen, tisztán szól. Jól elkülöníthetőek a hangszerek. A tere hatalmas, ami nekem nagyon tetszik. Valaki szerint csaló, valaki szerint egyszerűen csak k*rva nagy.Ez szerintem ízlés és viszonyítás kérdése. Egy biztos, binaurális felvételnél ennél jobban még semmivel nem tudtam pozicionálni.
Alapvetően klasszikus zenével hasonlítottuk össze őket. A K701-gyel ebben a műfajban felveszi a versenyt. A K701-nek talán kicsit több és részletesebb a magasa, a mélye pedig egyértelműen. Általában egyébként nem tapasztaltunk túl nagy különbséget. Nekem (és még két kollégámnak) zongoránál részletesebbnek tűnt, ott abszolút a K701 volt a nyerő. Nagyzenekarnál, énekes műfajoknál (oratórium) inkább az AD700 volt a győztes, nem is a részletesség, inkább az összbenyomás alapján. Ami még feltűnt, hogy az éneknél a szólamok az AD700 esetén jobban elkülönültek.
Viszont a K701 sokkal univerzálisabb. Nálam volt egy hétvégére, és szinte bármit boldogan tudtam rajta hallgatni, míg ez az AD700-nál nem igaz. Forrás ezekben a tesztekben a DACPort volt.
Volt egy másik összehasonlítás Contaxgnál is, ahol a Lavry volt a forrás. Ott egyértélmeűen az AD700 tetszett jobban. Pedig ugye az árkülönbség...
Erről jut eszembe, hétfőn érkezik a Porta Pro. Megfertőződtem.
Hétfőn megnézzük K601-gyel is. -
guppy
őstag
válasz
AMDFan #21653 üzenetére
Ez egy nehéz kérdés, u is egy az egyben nem hasonlítottam őket össze, de a HD600 már régóta használom szal mennie kéne
tehát:
A seniben több a mély, részletesebb, jobb erősítő kell neki (mert az ugye 300ohmos szemben az AT 32ével szemben(ha jól emlékszm)), a tere az ATnak nagyobb (bár nekem abból amit hallottam mesterségesnek hat, bár van akinek nagyon tetszik, meg gondolom hamar hozzá lehet szokni), a seni sztem színezettebb volt. Ami a kényelmet illeti mindkettő elég kényelmes(nagyon), bár az ATnak nagyobbak a párnái és kisebb a szorító ereje. Ami engem illet inkább a gradoval sorolnám egy kategóriába mit a senivel. A prezentációját az ATnak nagyon nyugodt, kifinomultnak nevezném, a gradot utána meghallgatva szinte vicc kategória, annyival komolytalanabb
(persze a jó értelemben).
Fogadd fenntartással a véleményemet, mindenképp érdemes utána olvasni mások is így gondolják e.
-
guppy
őstag
válasz
AMDFan #21651 üzenetére
k601 még nem hallottam, igazság szerint még egy darab akg fejest sem
, így sajnos nem tudok hozzá mérten válaszolni, de sztem szépen részletezett az AD, rettentő kényelmes és jót tesz neki a jó forrás, jó nagy tere van, ahogy már írtam kicsit nekem szokatlan volt (nem a nagysága hanem az elhelyezése), de van itt a fórumon egypár ember akinek van, vagy hallott és remélhetőleg valamelyikük ismeretes a k601el is
-
Shufny
őstag
válasz
AMDFan #21552 üzenetére
Sőt a hifi sem jótékony a hallásra, ha órákon át 90dB -lel hallatod. A fülhallgató még jobb is lehet utcán, hiszen a jobb szigetelés miatt elég alacsonyabb hangerő. Higéniával jobban foglalkozni kell, de azért ez nem olyan hatalmas probléma. FiiO E7 -et a több kimenetre mondtam, mert az elosztó nem az igazi. Laptophoz például pont ideális, mert azoknak nagyon tré szokott lenni a hangja, és ez meg kicsi. Az iPod is ráköthető LOD -dal is, szóval azon is dobhat, de csak erre én sem ajánlanám.
baluka26: Szerintem fölösleges a hangnem, másodszorra normálisan reagált. Nyílván nem 20kHz -es szinuszos zaja van annak a Nano -nak, de ez most nem is számít. Lényeg, hogy nem váltja le az iPod 5g -t.
-
baluka26
veterán
válasz
AMDFan #19576 üzenetére
Te jössz találkozóra?
-
ntomka
nagyúr
válasz
AMDFan #19440 üzenetére
Így van, de én sem írtam, hogy több mély kéne a K601-ben. Szerintem összességében nagyon rendben van mindenhol hangügyileg, csak szerény véleményem szerint nem alkalmas minden műfaj szórakoztató mivoltának visszaadására, már ha a zenehallgatásról mint szórakozásról beszélünk, meg ugye elméletileg az emberek döntő többségének az is. És mindettől függetlenül számomra ezen az áron abszolút a legjobb vétel volt.
(#19441) Shufny: Ezt a lábdob témát hanyagoljuk már, az inkább AMDFan-nak szólt, de ő közel sem pörgött fel ezen.
Tudom, igen, nem szoktátok ajánlani a K601-et ilyen felhasználásra, ami teljesen helyén is való, aki meg K601-et vesz, azt feltételezem tudja is mit és mire is veszi. Én csak a véleményem akartam leírni, hogy szerintem van amiben nem a legerősebb ez a fejhallgató, remélem nem baj, erre való a fórum, nem?
"Meg ha valamiben van hangszer az már nem elektronikus?"
Erre is csak annyit tudok válaszolni: ilyet nem írtam.
-
ntomka
nagyúr
válasz
AMDFan #18647 üzenetére
Én a direkt asztali gépekbe szánt alaplapokról beszélek.
De szerintem felesleges erről vitatkozni, főleg ebben a topicban
, egyszerűen túl sok rossz tapasztalatom van a hangzásukat illetően (nem csak a zajszűrést illetően). Persze amíg adnak ki ilyen csodákat, talán nincs minden veszve.
-
Shufny
őstag
válasz
AMDFan #18579 üzenetére
Mérni lehet mindent, csak értelmezni nehéz. Az agyat kéne hozzá jobban ismerni. Szerintem sokkal kisebb különbség van emberek között, mint azt hangsúlyozzák. Nagy különbségeket megítélésben sokkal inkább a különböző reakciók válthatják ki például az "ez most egy $1000 -os füles" gondolatára.
-
Bodz
nagyúr
válasz
AMDFan #18349 üzenetére
Sajnos nem az. A MM-ban Pio SE-M390 szokott lenni. Voltam ott, de HD515 sincs.
Viszont van 3 féle Beyer is (DT235/DT440/DT660). Kicsit hallgatóztam (persze nem a kitett mikro hifiről). A DT440-et szívem szerint hoztam is volna haza, nagyszerűen szólt rajta ez a szám. Idő hiányában ennyire jutottam, pedig a 660 is érdekelt volna, csak be volt szorulva a kábel vége az állványok mögé, tépkedni meg nem akartam.
-
Slownz
senior tag
-
baluka26
veterán
válasz
AMDFan #17523 üzenetére
Sokkal több mélye van a K601nél a HD600-nak?
Ez egy nagyon jó hír most nekem
bigmasterg: Ilyen könnyű a K1000?Miből van ez? Occó kínyái műányégbó'?
Ha kevés a mélye vegyél hozzá mélynyomót,Mélyekben amúgy a K601 kb etalon szinten van, de ezt már többször kifejtettem.
Más kérdés, hogy nekem HD540-nyi mély kellene
-
bigmasterg
addikt
válasz
AMDFan #17533 üzenetére
A k500nak még kevesebb van, mint az 501nek. A k1000nek is hasonlóan kevés van. (-20dB)
Meghallgattam a fenti pendulum számot mindkettővel és ez után is azt mondom, hogy kevés mélyük van. Nagyjából hasonló mennyiségű volt mindkettőn, talán a k1000nek az egyik mély frekvencián egy nagyon picit több.
Úgy néz ki a dolog, hogy jelzik, hogy "na itt most mélynek kellene lennie".
Amúgy vannak olyan számok, ahol van a K1k-nak is mélye, de az inkább a mélynek egy magasabb tartománya. (gondolom ez 50 és 100 hz között lehet)
Megnéztem 650el is, ezzel teljesen más, ez brummog az akg-hez képest.
Akusztikusban viszont a két akg-nek van előnye. -
kk831228
addikt
válasz
AMDFan #17530 üzenetére
Az biztos hogy nem rossz a 601.
Viszont én az 501-en lepődtem meg nagyon. Talán az akg -ben az tetszett a legjobban.
Akusztikus gitárt hallottam már szólni sokszor és lehet igazad van hogy nem olyan magas freki az élőben mint a fejesben. De lehet olyan is benne hogy nem mindegy hogy 10000 ft -os régi gitár vagy milliós kategória. Lehet a drágább már egyből közelebb van a fejeshez.
-
Dave™
nagyúr
válasz
AMDFan #17477 üzenetére
Némely PCI slotban leállhat velük a lejátszás, kifagyhat az egész. Nagy a feszültségigénye, és nem tudja minden körülmény között kiszolgálni a kártya. Emellett még rossz is. Semmi értelme. Az LT-k viszont nagyon jók! Ti vonalon pedig a TLE2082, ha nem zavar, hogy kicsit világosabb karakter.
Na most már mindenki szálljon le a színéről
-
Tomate
veterán
válasz
AMDFan #17473 üzenetére
Nekem is ez a véleményem. Nekem sem tetszett ezért nem is voltak bent. (leaglábbis mind3 egyszerre) Kombinálva esetleg lehet, hogy jó sülhet ki a dologból. Most beraktam az egyiket az egyedül lévő slotba. (az a puffer?) Nem rossz. De ha mind beraknám tényleg nagyon csilingelős lenne. Az LT-kre leszek majd kíváncsi. Ez az instabillá válás engem is érdekelne.
-
Tomate
veterán
válasz
AMDFan #17426 üzenetére
Köszi a tippet meglépem. Hát jah alap opampok vannak rajta. Per pill van nálam 3db OPA2107-es, de azzal nagyon sok volt a magas mikor betettem őket... 2. kör LT opampjaimra várok még. (1. kört elbaltáztam, mert rossz foglalatból rendeltem
)
Kicsit később írok élménybeszámolót
-
zsolt19900
őstag
válasz
AMDFan #16840 üzenetére
értem pedig direkte azért vettem, hogy jó legyen, elegendő legyen meghajtani ténylegesen az új fejhallgatómat, most meg gondolkodhatok az eladásán
mert tényleg egy leheletnyivel, de érezhetően mintha magasabban és mélyebben engedné megszólalni a senit, ami tényleg kihallható
rootkiller: ami igaz, hogy az 5.1 emet betudom vele úgy lőni, hogy szebben szóljon, és még a mély is lágyabb legyen róla.
-
Shufny
őstag
válasz
AMDFan #16564 üzenetére
Tényleg fölösleges így. Én meghallgattam az 555 -öt az egyik rendszeren, és konstatáltam hogy ez pont olyan, mint amit olvasás alapján vártam tőle. (elsősorban pontatlan mély
) Aztán másik rendszeren meg meglepődtem, hogy milyen jó az 598... bár ez nem túl bonyolult zenével volt. Valószínűleg ez is nagyon közrejátszott. Na mindegy, majd egyszer....
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
AMDFan #16439 üzenetére
"Pl. az új Metallica lemez hibái iszonyatosan hallatszanak. Egyébként nem tudom elképzelni, hogy nem direkt csinálták ilyenre ezt a lemezt"
Jó esély van rá, hogy direkt csinálták, ugyanis valamelyik Guitar Hero-ba bekerült arról a lemezről egy szám, és az meg tökéletesen volt masterelve ([link]). Valószínűleg "mp3 lejátszókra" készítették el a lemezt. -
válasz
AMDFan #16439 üzenetére
Én a nyugodtságot a magas tartomány visszahúzodásán értem. Ez nem értékmérő egy fülesen, hanem egy tulajdonság. Lehet, hogy ez hülyeség, és mást szoktak ezen érteni, de nekem erről a tulajdonságról, hangzásról jut eszembe a nyugodtság érzése.
A mély tartomány problémája az szvsz más tészta. Pl pont a 250-re volt jellemző, ez volt a bajom vele, ugyanis én hangosabban szoktam hallgatni, ahol már gondja volt.
-
SOAD19
addikt
válasz
AMDFan #16349 üzenetére
Értem! Akkor teszteljük le...
[link]
Te hallod a lábdobot a refrénnél (energikusabb résznél) hallod a lábdobot, mert én a K242-mel nem nagyon, vagy legalábbis nagyon rá kell koncentrálnom, hogy halljam. A Super-nél meg hallható, de nem túl tolakodó, Nem az van, hogy elnyomná a többi a hangszert.
Nos, melyik fejes a reálisabb hangképű?!Köszi!
-
SOAD19
addikt
válasz
AMDFan #16347 üzenetére
Aha, az gondoltam, hogy attól is függ, hogy alkották meg a stúdióban. De azonos számnál vettem észre, hogy a Superlux-nál jobban kihallható. Mikor "zúznak" a linkelt számban, a K242-nél alig vehető ki, mikor is van lábdob.
Pedig néztem, hogy ott volt a felsorolt fejeseknél, de akkor biztos nem tudott menni, aki vitte volna. A következő találkozóra, ha gondoljátok fel tudom küldeni az enyémet bigmasterg-vel, ha ő is benne van. Nekem nem biztos, hogy megéri felmenni, innen Debrecenből (elég sokba lenne)
Ha, addigra még meglesz egyáltalán. -
Shufny
őstag
válasz
AMDFan #16264 üzenetére
"vagy a zene hibája"
Na én pontosan így érzem. Szerintem a dubstep borzasztóan szólna minden máson, ha egy gyors mélyű rendszeren bebúgna, ahogy azt kell. Tekintve, hogy a közönség nagy része nem ilyenen hallgatja, (pláne ugye bulin.. mert ők se a torrent letöltésekből élnek) nem ezekre írják a zenét. Nekem is olyan komolytalan érzésem van néha dubstrep és hasonló műfajok egyes számainál a K601 -gyel, mint amikor egy papucsot marcangoló kölyökkutyát látok.
Nertpaelg: A 10k feletti résznek különösen ne tulajdoníts nagy jelentőséget. Nehéz is mérni, és nagyon függ a módszertől, hogy egyáltalán milyennek kéne lennie.
-
guppy
őstag
válasz
AMDFan #16264 üzenetére
akkor inkább úgy mondom h néha (az elborultabb részeknél) úgy érzem h egy picit több is lehetne. ezt mind azért mert összehasonlítottam egy 200ezres rendszerrel és ott jobban bejött az a dübörgő hangzás(viszont máshol részletességben térben pontosságban összehasonlíthatatlan volt)
tehát akkor javítok néha én egy picit több basszust is elviselnék a HD600 ban (remélem így megfelel
, bár még mindig nem hiszem h néhány előadó azt akarta h így szóljon, bár még új nekem ez a stílus )
UI.:
bámulatos h mit ki nem bír a sennheiser cx300, múltkor anyám kimosta a pulcsimmal és megszárította a gépben és semmi baja sem lett(én nem vettem észre változást a hangjában), csak olyan mintha új lenne, olyan tiszta -
Dave™
nagyúr
válasz
AMDFan #14243 üzenetére
Bentley-ben sem ültem még, de szerintem az is túlárazott. Remélem megválaszoltam a kérdést
rauschie: Természetesen tisztában vagyok vele, hogy nem a műanyag meg a pár gramm fém kerül ennyibe. Tudom, hogy elég sokat költenek fejlesztésre meg marketingre is. De ha már említetted a külső kialakítást: az AKG ezt a formát EGYSZER kifejlesztette, és utána elég sok modellben visszaköszönt. Gondolom nem kellett folyamatosan újra kifejleszteni. Ezt lekoppintotta a superlux, tény (mondjuk nem szedtem szét, lehet belül nem olyan mint az AKG, a külső meg nem nagyon számít hangban
). A driver viszont már nem ennyire egyértelmű, ott elég egyedi megoldást alkalmaznak, és szerintem annak van nagyobb szerepe a hangban. De szerintem elég abból kiindulni, hogy milyen szépen vannak skálázva árban. Ott van pl. az 515/555/595. Ezek közel egyformák. Kialakításban annyi a különbség, hogy egyre nyitottabb a hátfal, meg talán válogatják a hangszórókat a felsőbb modelleknél, bár ez lehet sima urban legend, simán el tudom képzelni, hogy valami gyártási eljárással direkt lebutítják a jobbakat és kész. És a legolcsóbb 20, a legdrágább meg 40, a duplája, holott "alig van" érdemi különbség (a fentiek értelmében). Szerintem továbbra is indokolatlan egy ilyen technológiáért 80+ ezreket elkérni, de mivel megveszik ennyiért is, igazuk van, hogy ennyiért árulják.
-
-
válasz
AMDFan #13743 üzenetére
Ez nagyon függ attól, hogy milyen hardveren játszod le, és hog ymennyire ismered az adott zenét.
Én a régi SB live-on nem tudtam megmondani melyik a jobb, és csak pár számnál hallottam lehelletnyi különbséget, de azóta bekerült a gépembe egy ősrégi SB128, amin Ensoniq chip van, és gyárilag hiányzik róla az erősítő, így csak line-out kimenete van, vagyis csak erősítőt lehet rádugni, fülest nem. Na, ez a kártya tud szuperszépen szólni, legalábbis a Sherwod erősítőmmel, aminek A osztályú fejhallgatóerősítő része van.
Ezzel a rendszerrel és haverom AKG 701 fejhallgatójával a Guns 'n Roses Use Your Illusion I.&II. albumokon lévő szinte összes számnál meg tudom mondani a különbséget a saját magam által készített 320-as mp3 (Audiograbber, legújabb lame, max minőség), és a flac között, és majdnem mindig (~95%-ban) eltalálom, hogy melyik a jobb.
De igaz ez a Metallica fekete albumára, Roxette - Joyride albumra, Vivaldi négy évszakra, és Dvorzsák: Új világ szimfóniára, és még pár általam rengeteget hallgatott zenére is. -
-
Csurga
csendes tag
válasz
AMDFan #13733 üzenetére
Igen, ezen már én is gondolkoztam, hogy vannak olyan szépen grabbelt mp3-ok, hogy alig lehet megkülönböztetni egy lossless fájltól.
Flac-ben meg vannak nagyon rosszul optimalizált fájlok, általában nekem nem is a minőséggel szokott lenni a bajom, hanem a változó hangerő tud az idegeimre menni.
Pedig a normalizálás alap feltételnek kéne lennie...Sajnos nem lehet ellenőrizni 100%osan a forrásokat sem, de vannak rá programok amik szűrik, hogy valóban tömörítetlen állomány volt-e az eredeti.
-
Shufny
őstag
válasz
AMDFan #13733 üzenetére
ABX tesztet még csak egyszer próbáltam, mivel elég gyorsan kiégtem rajta.
Majd, ha lesz erőm kísérlezem még vele. Csak gondoltam megjegyzem, hogy nekem 192-es CBR -ekkel sokkal rosszabb tapasztalatom van mint a V2 -esekkel. Ennek az is lehet az oka, hogy a CBR -ek valószínleg jóval korábbi codec -kel készültek. Szóval azért írtam "filejaimat", hogy minden benne legyen. Nem kizárólag tömörítési hibára gondoltam. Szóval teljes mértékben osztom a véleményedet.
Aktív témák
- AKCIÓ! GAMER PC: Intel Core Ultra 7 265KF +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA
- Zealot s79 100w 1hónapos eladó kíváloan szól jó mélyek az ár fix !!!!!
- Playstation Pulse 3D
- Asus Vivobook Oled 15.6 ryzen i5 5600h 16gb 1tbm2 ssd 3050 4gb video kari az ár fix !!!!
- Eladó/Asus P1504F /I5-8265U/12GB DDR4/Win 11Pro/15,6" FHD/256GB M.2 Sata!!!
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Bezámítás! HP Victus 16-D0655NG Gamer notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB W11
- Apple iPhone 14 Pro / Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 88% akku
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest