- Mobil flották
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Shufny
őstag
válasz
Cathfaern #18937 üzenetére
Nincs olyan magasan a kiemelése. Nagyon brutális halláskárosodás kell ahhoz, hogy lényegesen érzéketlenebb legyen valakinek a füle már 7kHz -nél is. Mondjuk a mélyével nekem nincs különösebb problémám. Az egyáltalán nem szokatlanul egyenletlen. Nem érzem lényegében kiegyenlítettebbnek az XR -t alul, de majd még próbálgatom. (bár ezt végképp nehéz összehasonlítani, mert szerintem mélyekben van a legnagyobb különbség IEM -ek és fejhallgatók között.)
(#18938) riam: Nem elég, bőven túl sok mélye van, szóval jó lesz neki. Hangminőségben a DT235 sokkal jobb, de keveselné a hangerejét, a mélyét és rondább is.
-
Slownz
senior tag
válasz
Cathfaern #18898 üzenetére
Sajnos csak házi megoldással, hedfájon találsz jópár ötletet. Én személy szerint a DM-be vásároltam egy vékony-rövid hajgumit, azzal oldottam meg, még finomítani kell rajta egy kicsit, de máshol is azt olvastam, hogy nincs nagy különbség e között és az eredeti között (ha ügyes vagy konkrétan semmi
)
riam: ebből
Ha megnézed csak az EP-nek van ilyen rácsa, egyedül az MP-LP-t nehéz megkülönböztetni egymástól, mert azokat szét kell szedni ahhoz.
-
-
AMDFan
addikt
válasz
Cathfaern #17389 üzenetére
Azért ez nem olyan egyszerű, hogy egy frekigörbe alapján megmondod, hogy hogyan szól egy füles. A Sennheiser HD600-650 színezi a zenét elég rendesen, ez kiderült a fejhallgató teszten is, de ettől függetlenül tisztán, és nagyon szépen szól. Az AKG K601 egy sterilebb visszafogottabb, stúdiósabb hangzást ad, de az is sokkal melegebben szól, mint mondjuk a K500 (vagy K501 volt az?
).
Én basshead fülest egyébként negatív értelemben szoktam használni, azokra a fülesekre, ahol az egész zene mély tónusú, még a gitárok is baromi mélyen és vastagon szólnak. Ez természetellenes, viszont nagyon "vagányul" hangozhat elsőre. Szerintem tipikusan ilyen füles volt az AKG 518DJ.
-
bigmasterg
addikt
válasz
Cathfaern #17389 üzenetére
[link]
"ha felteszem utána a hd650-et. Első benyomás az, hogy ez egy basshead fejes"Amúgy nem az, átlagos fejhallgatóknál nincs több mélye.
Illetve 555 mellett hallgatva sincs sokkal több mélye. Leginkább azt vettem észre, hogy mélyebbre megy.
Sőt a supelruxom kicsit mély orientáltabb. -
AMDFan
addikt
válasz
Cathfaern #17229 üzenetére
HD555-nek egyáltalán nincs kevés mélye. Nem tudom, hogy milyen zenéket hallgatsz, meg milyen füleseket hallottál eddig, de én arra gondolok, hogy nem igazán hallottál még jó fülest EQ nélkül. Az olcsó fülesek szinte kivétel nélkül úgy leplezik a hibáikat, hogy a zenét nagyon mélyre színezik, lehet, hogy ezt hiányolod a HD555-ből. Én azt ajánlom, hogy kapcsolj ki mindenféle equalizert a gépeden, és hallgasd egy órát folyamatosan a Sennheisert. Utána tedd fel a régi fülesed.
szerk: azt hogy hibás-e, tudod tesztelni bass tester mp3al (csomó van neten), vagy a sinegen nevű programmal. de olyan szerintem nem nagyon lehet, hogy abszolút nincs mély, mert ha jól tudom a fülesekben egy membrán van.
-
Shufny
őstag
válasz
Cathfaern #17233 üzenetére
Azért kérdzetem, mert fogalmam sincs a HD500 hogyan szól. A CX300 -ban messze több a mély a kelleténél.
bigmasterg: Később meg tudod hallgatni bejáratva, vagy nem? Én egyébként nem tudok mondani semmi változást. Leginkább, mert én változtam sokat miatta.
Nertpaelg: Kérdés mennyiért ér ide, meg egyáltalán szállítanak-e hozzánk.
-
Shufny
őstag
válasz
Cathfaern #16223 üzenetére
Nehéz kérdés. Rauschie tudtommal egész elégedett a CMoy -jal, és annyit lehet, hogy már egy kis Fiio erősítő is tud, és ezek nagyon olcsók. Még senkitől nem olvastam itt bővebb tapasztalatot ilyen téren. Tehát jelenleg azt tudjuk, hogy schawo -nak jobban tetszik az M-Audio -nál a p87 féle, a nagy impedanciásokhoz olcsó megoldásnak jó a Bravo/Indeed, a Lupus Junior meg rosszabb a CanAmp -nél. Az M-Stage -ről nem nagyon írtak, de akikkel beszéltem, és hallgatták azoknak tetszett. Nem mintha számítana, mert ez is bőven túl drága, csak szemléltetni próbálom, hogy mennyire nincs igazából tapasztalat.
Aktív témák
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Automata kávégépek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Futás, futópályák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Formula-1
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Gaming notebook topik
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Lenovo Legion Go 512GB.SSD. MAKULÁTLAN/KARCMENTES,GARANCIÁS. CSERE IS,OLVASS.
- HP, Dell és Lenovo BIOS jelszó eltávolítás, 1 hét próba garival
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- ÚJSZERŰ! HP ProDesk 600 G6 SFF - i5-10500 (6 mag!) / 16GB DDR4 / ÚJ! 512GB NVMe SSD / HDMI / USB C
- Minőségi üzleti! HP EliteDesk 705 G1 SFF - AMD A8 7600B / 8GB DDR3 / 128 SSD + 500 HDD / Radeon R7
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Új Gigabyte 16 Aero 4K+ OLED i7-13700H 14mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4070 8GB Studio Win11 Garancia
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest