Aktív témák
-
válasz
Ati bá #19950 üzenetére
Hali!
Az az általános álláspont a 668B és a K242HD viszonyáról, hogy a magas az AKG-ben jobb a mély és a közép a Superlux-ban.
A 668B-nek van egy elég jelentős mély- és magas kiemelése (a K242-nek is).
Stúdio munkára szerintem kb. egyformán alkalmasak. Ha keveréshez használod, akkor bele kell számolni a kiemeléseket. -
válasz
baluka26 #19837 üzenetére
(#19837) baluka26: Magukhoz képest majdnem csúcs.
(#19838) Shufny: Igazad van egyébként. Egyszerre kéne a kettőt hallgatni. Az XR esetében is a közvetlen összehasonlítás hiánya volt a baj. Az RE0 és az Xcape összehasonlításakor már jóval több leehtőségem volt tesztelni, hallgatózni, mint amikor az XR-t Xcape verőnek hittem.
-
válasz
Shufny #19831 üzenetére
Köszi!
Tudom, hogy jó a 668B, legalábbis arról a példányról biztosan tudom, ami a haveromé.
Eddig két másikat hallottam, abban nagyon sok volt a mély.Okés, EQ-val rendbe lehet tenni. Még nem szántam rá magam az EQ-zásra, főleg, hogy linuxon nem tudok ingyenes minőségi EQ progiról.
(#19832) PuMbA: Köszi a linket!
-
Sziasztok!
Hallota közületek valaki egymás után a 668B-t és a K601-et?
Én jó rég hallottam a 668B-t utoljára, és most a K601 nem tűnik sokkal részletesebbnek és tisztábbnak...
A 668B kiemelései miatt lehet ez, vagy tényleg nem olyan nagy a különbség?
Nektek mi a véleményetek?
Frekiátvitelben és térben persze össze sem hasonlítható a kettő.Köszi!
-
válasz
p_adam #19625 üzenetére
Köszi a válaszokat mindkettőtöknek!
Ezek szerint nagyon más a kettő...
Tulajdonképpen egy AKG K601-re fáj a fogam, csak spúr vagyok és sajnálom rá a Thomann-os árat. Ezért nézelődöm más irányba is.
El tudnék képzelni egy ilyen sennheisert is, de ezek szerint inkább mellé, mint helyette (én pont a vékony, analítikus hangot szeretem, de néha jól esik más is).
A kettő együtt meg horror összeg lenne számomra... -
válasz
Neilontero #19598 üzenetére
Milyen árfolyam mellett volt az 12000?
12000/70=~171,5 ft
Volt ilyen alacsonyan a dodó, vagy erősen lefelé kerekítettél? -
Sziasztok!
Ismerősöm részére keresek fejest általános használatra - újból.
Ízlése az enyém szöges ellentéte, így hozzátok fordulok segítségül.
Tehát a követelmények:
- 10k körül, de inkább alatta
- zárt, vagy max félig nyitott fül körüli
- lágy, meleg hang
- semmi közép vagy magaskiemelés
- a mélyek lehetnek emelve, és inkább lágyan szóljon, mint keményen, de ne menjen át búgásba - a legmélyebb hangoknál nem zavarja az enyhe búgás
- kényelmes legyen hosszú használat során isForrás: notebook hangkari és Philips mp3 lejátszó
Felhasználás: játék, film, youtube, hátérzene, ritkábban odafigyelős zeneKülönösen fontos, hogy sehol se legyen éles, érdes, durva hangja. Inkább legyen picit blur-osabb, mint precíz.
Köszi!
-
Igen, nekem is tetszenek ezek az AT-k, ha látok egy 900-ast jó áron, akkor asszem ugrik a K601 keresés a levesbe.
(#19229) Shufny: Fórumokon olvastam több helyen, hogy az AKG 701/2 a fejedbe tolja a részleteket, de a HD650 vagy DT880 mégis többet mutat meg, csak kevésbé kerül az előtérbe.
Nem hallottam személyesen egyiket sem, így nem tudok többet erről sajna. -
Hogy kell érteni, azt, hogy "Sokan a sötétebb Sennheiserek és az analitikus AKG-k közé helyezik az Audio-Technicák karakterét."?
Eddigi hallgatózásaim során a sötétség a mélyek és magasak dominanciájának aránya határozza meg - nagyon leegyszerűsítve.Ezek alapján én az AKG-t tenném inkább a sennheiserek és az AT-k közé.
(Kizárólag a frekigörbék alapján - ami szerintem erősen összefügg a sötétséggel, világossággal.)Továbbá a sötétség és analítikus hangzás szembeállítását sem értem teljesen, hiszen sokan azt mondják, hogy a HD650 a sötétebb hangja, és a Beyer DT880 a színezettebb hangja ellenére több részletet ad, mint az AKG K701/K702/Q702.
-
Sziasztok!
Ismét zárt fejest keresek rokonnak általános használatra (játék, youtube, háttérzene, stb).
Olyan kell, ami rendkívül visszafogottan szól, ne legyenek kiemelései főleg nem a közép felett, és ne legyen agresszív hangja, de tompa se legyen. Lágy, meleg hangzásra van szükség.
Zenére is kell (nem audiofil felhasználásra) tehát nem "gémer" meg ilyesmi cuccok kellenek.
Mindenképpen fül köré érő típus kell, de előnyös lenne, ha nem akkora lenne, mint egy Slux 662, mert néha hordozásra is kellene.
Nagy érzékenység előny, de nem feltétel.
Keret: 6-7k
Forrás: alaplapi hangkártya, mp3 lejátszó, notebook.Zárj fejesekben nem vagyok otthon, így nem tudok tanácsot adni neki.
Köszi!
-
Sziasztok!
Van valakinek K240 sextett-je? A 668b-nél mennyivel és miben jobb?
Köszi!
-
-
válasz
ntomka #17978 üzenetére
Az A osztálynál nem függ fogyasztás a terheléstől, mert a tranyókon folyamatosan folyik az áram. Kivéve, ha az egyik periódus kitöltési tényezője jelentősen eltér a másiktól, de ezt is ki lehet védeni okos kapcsolással.
Hangfalnál én nem is tartom feltétlenül jó döntésnek (szélessávúhoz divat), de fejhallgatónál sztem jó választás az A osztály max. 1W/csatorna léptékben, de az én kövi erősítőm sztem 500mW/csatorna teljesítménynél nem lesz erősebb, és akkor 8-9W-nál nem eszik többet. -
Azok közül, akik hallották a K601-et próbálta valaki olyan zenével, amiben sok nagyon mély hang van? Arra vagyok kiváncsi, hogy mit szól a 30-35Hz-es hangokhoz. Részei maradnak a zenének, vagy itt már lekonyul a frekigörbe?
Köszi!
-
Srácok, asszem, mégsem adom el a 668B-met egyelőre.
Eddig a fejhallgatóerősítőm közvetlenül a hangkari kimenetére volt kötve, de most próbaképpen átdugtam a NAD-om előerősítő kimenetére.
Eleinte semmi változás, de aztán elkezdtem játszani a hangszínszabályzóval.
A mélyeket -3, a magasakat -4dB-es állásba tettem és így SOKKAL jobb a hangja.
Nagyon nagy különbség. Részletesebb a hang, és sokkal kevésbé fárasztó.
Még tesztelem, próbálgatom, fülelek, de egyelőre úgy tűnik, megjavult az, ami miatt váltani akartam. -
válasz
Nertpaelg #17188 üzenetére
A hibridnél a végfok a csöves, és az eleje a tranyós/IC-s?
Ha igen, akor teljes mértékben, hiszen csak az utolsó fokozat számít.
Persze, nem kell hatalmas különbségekre gondolni, és biztos a csövesnél is vannak erre trükkök annyira nem értek a csövekhez, de kemény hangú csöves erősítőről még nem hallottam.(#17190) KMT: Nem teljesen, mert a rezonancia frekin egyben javul is a hatásfok, tehát kisebb teljesítmény kell ugyanolyan hangnyomás eléréséhez. Jó esetben a kettő pont kompenzálja egymást.
Egyébként tényleg állandó feszt állítanak elő az erősítők, legalábbis elméletben - legjobb ellenpélda a gyenge hangkártya, vagy a mobiltelefonok kimenetei. -
válasz
Shufny #17161 üzenetére
Normálisan megtervezett driver nem emel ki a rezonancia frekin, vagyis pont annyit, amennyi a nagyobb impedanciából adódó csökkenés.
A csöveseknek nem túl nagy a csillapításuk, ezért van "melegebb" hangjuk.
A csillapítás azt jelenti, hogy a lendületben lévő memrán által indukált feszültséget mennyire zárja rövidre a kimenet, ezáltal megállítva a memrán túlzott mozgását.
Minél inkább megfogja, annál jobb a szeparáció, dinamika, részletesség - de kevesebbnek érződik a mély, de keményebb / gyorsabb.
Nagy csillapításnál (kis kimenő ellenállás) megfogja / rövidre zárja a lendületet, kisebb csillapításúaknál (nagyobb kimenő ellenállás) kevésbé fogja meg.
A kisebb csillapításű erősítők a kevés méllyel megáldott fülesekhez jók, mert hagyják, hogy belendüljön a membrán, ami olyan hatást kelt, mintha több lenne a mély, valójában csak tovább rezegnek a mélyek, tehát nem élethű a hang, de kellemes lágy hangzást ad.
Ennél jobban nem akarok belemenni, mert nem értek eléggé a csövekhez, és nem akarok hülyeséget írni. -
válasz
Shufny #17158 üzenetére
Elméletben igazad van, de a rezonancia frekin és környékén azonos frekinél kevesebb áram folyik a magas impedancia miatt, de ennyivel kevesebb is kell azonos hangerőhöz pont a rezonancia miatt, szóval pont nem gáz jó esetben. Persze gagyi füleseknél lehet ez is probléma.
A rosszabb fülesek szeparációja és gyorsasága is javulhat erősítés hatására, mert megfoghatja a memrán túlzott lendületét a nagy csillapítás.
Ez csövesre nem igaz, ott magának a fülesnek kell gyorsnak lennie. -
válasz
Nertpaelg #17150 üzenetére
Az csak azért olyan púpos, mert ott van a rezonanciafrekije. Ezen a helyen, és ennek környékén annyival kevesebb árammal is beéri, mint amennyivel nagyobb az ellenállása, szóval nem para. Vagyis, nem ettől kell erősítő, legfeljebb azért, hogy nagyobb legyen a csillapítása, amitől jobban szól a fejes.
-
A 668B-re gondolsz? Szerintem 100Hz körül emel annyit, legalábbis a NAD erősítőmőn -8dB állásban még mindig elég erős mélyek vannak.
Ha a 60Hz-ből veszel le 10-et, akkor tényleg kevés lesz, mert ott már amúgy is kezd sűlyedni az átvitele.(#17116) fi:zi'k: 45ért AKG K601?? Hol? Ez érdekelne.
-
668B-vel volt olyan problémája valakinek, hogy az első 5-10 órában torzított egyes közép hangoknál?
Egy új példány került hozzám, és ezt tapasztalom... Az enyémmel nem volt ilyen probléma. -
válasz
ntomka #17018 üzenetére
A 668B hangja nagyon szép, de a magasak picit sokan vannak, és EQ-val sem könnyű levenni belőlük, mert akkor mégjobban behorpad a közép-magas teteje.
A 681-es sorozatot könnyebb EQ-zni.
Persze, még így is szuper fejes a 668B, de ha 30k-ig tudok határozottan jobbat, akkor sztem meglépem.(#17019) fi:zi'k: Az anyagi problémák rendeződtek, de az eredeti tervemhez meg most időm nem lesz, úgyhogy azt mondom, hogy egyelőre nem érdekel.
-
Az AKG K-242 HD-ről mit érdemes tudni a 668B-hez képest?
Köszi!
-
Sziasztok!
Olvasgatom a topikot, ha lesz több időm, de addig is felteszem a kérdést, hogy a Superlux 668B-ről milyen fejesre érdemes váltani 30k-ig?
Ami fontos:
- részletesség
- minél jobb hangszer-szeparáció (a "legsűrűbb" számoknál se follyon össze semmi)
- kiegyenlítettség (a 668B-nél kevésbé színezzen)
- se a nagyon magasak, se a nagyon mélyek ne hiányozzanak a hangképről (30-15k között ne essen és emeljen ki sokat)
- dimanikaA térábrázolás, és a tér nagysága is fontos, de ezekre sokkal kevésbé vagyok érzékeny. Akusztikus és rock zenét szeretnék hallgatni rajta.
Köszi!
Bici -
Nemrég egy halott füles jó hangú 40mm-es hangszóróit raktam bele egy vadiúj, de katasztrófa hangú 2000Ft-os fülesbe, ott semmi gányolás nem volt, csak ki kellett pattintani a gangszórókat a helyükről, és betenni a másikat, beforrasztani, összecsavarozni, és kész. Semmilyen roncsolásra nem volt szükség.
Ilyesmit remélek most is, bár ahogy elnézem az olcsó kínálatot, mindegyiknek 40mm-es a hangszórója.
Lehet, h tényleg gányolni kell... vagy hagyni a fenébe az egészet.Hú, egy superluxot sosem gyaláznék meg egy technics hangszóróval...
-
válasz
dudika10 #14419 üzenetére
(#14419) dudika10 , (#14420) Dave™: Azért pont 50mm, mert van egy pár ilyen méretű hátul zárt hangszóróm, amit egy régi Technics DJ fülesből szedtem ki, mert minden más tönkrement rajta.
A hangszórók nagyon jók, tipikus basszus-őrülteknek való paraméterekkel: 129dB/mW érzékenységű 20Hz-nél, 118dB 1kHz-nél, és ráadásul 34 Ohm-os (27 Ohm DC-vel mérve), tehát elég jól hajtható.
Ezt akarom beletenni egy olyan fejhallgatóba, ami extra-olcsó.Azt elfelejtettem mondani, hogy mechanikailag is vannak feltételek, pl. legyen strapabíró, és utcán is viselhető legyen.
Köcc!
-
Sziasztok!
Melyik a legolcsóbb 500mm-es hangszóróval ellátott fejhallgató, amiről tudtok?
Kialakítás, hangminőség tök-mindegy.
A leges legolcsóbbak között keresek, de egyelőre nem találtam ilyet.
Keresek tovább, de ha van ötletetek, akkor szóljatok!Köszi!
-
Sziasztok!
A majdani Superlux 668B fejhallgatómhoz szeretnék valami erősítőt villantani addigra.
Egyelőre csak egy ócska csicsa-hifim van, tehát mindenképen kell vennem valami erősítőt.
Szeretném minimalizálni a kütyüim számát, ezért a külön fejhallgató-erősítő csak a végső esetben jön szóba.
Szerintetek létezik olyan sztereó erősítő, aminek a fejhallgató kimenete elég jó egy ilyen fejhallgatóhoz?És ha igen, akkor mely típusokra vadásszak?
Felső keret 30eFt, de inkább 20-ból lenne jó kihozni. Elsősorban használtakra gondoltam. Lehet régi típus is, kondik cseréje nem okoz gondot. 2*20W már elég, mivel kis szobában kell majd szólnia. Legfőképpen a fejhallgató kimenet hangja számít.Kösszi!
-
válasz
AMDFan #13743 üzenetére
Ez nagyon függ attól, hogy milyen hardveren játszod le, és hog ymennyire ismered az adott zenét.
Én a régi SB live-on nem tudtam megmondani melyik a jobb, és csak pár számnál hallottam lehelletnyi különbséget, de azóta bekerült a gépembe egy ősrégi SB128, amin Ensoniq chip van, és gyárilag hiányzik róla az erősítő, így csak line-out kimenete van, vagyis csak erősítőt lehet rádugni, fülest nem. Na, ez a kártya tud szuperszépen szólni, legalábbis a Sherwod erősítőmmel, aminek A osztályú fejhallgatóerősítő része van.
Ezzel a rendszerrel és haverom AKG 701 fejhallgatójával a Guns 'n Roses Use Your Illusion I.&II. albumokon lévő szinte összes számnál meg tudom mondani a különbséget a saját magam által készített 320-as mp3 (Audiograbber, legújabb lame, max minőség), és a flac között, és majdnem mindig (~95%-ban) eltalálom, hogy melyik a jobb.
De igaz ez a Metallica fekete albumára, Roxette - Joyride albumra, Vivaldi négy évszakra, és Dvorzsák: Új világ szimfóniára, és még pár általam rengeteget hallgatott zenére is. -
Sziasztok!
Terveztek még Kari elött Thomann-os rendelést?
Én benne lennék 2db termékkel.Üdv: Bici
-
Sziasztok!
Ajándékozni szeretnék egy fejhallgatót, ami megfelel az alábbiaknak:
- zárt rendszerű
- jól hangszigetel
- magas érzékenységű, könnyen hajtható típus (telefonról fog menni)
- esztétkus, egyszerű design, lehetőleg minél inkább simuljon a fejhez, ne lógjon ki semmi belőle!
(pl. inkább az ilyen kinézetűeket preferálja az illető, mint pl. az ilyet)
- erőteljes, mély basszus, de az egész frekitartományban szépen szóljon
(ne legyenek zavaró púpok 3k és 8k között a frekigörbén)
- lehetőleg minél kisebb méretű és súlyú legyen, de ez már csak akkor, ha minden más stimmel.
Árban még nem tudok pontosat mondani, de mindenképpen 10k alatt akarom megúszni.
Nem kell különleges minőség, egy iPhone hangminőségét kell visszaadnia.Nézelődöm én is persze, de hátha van valami jó tipp kéznél.
Köszi!
-
Sziasztok!
Ha valakinek kell Superlux 681 füles, és nem akar netes rendeléssel és postával vesződni, akkor ide nézzen be!
Üdv.: Bici
-
válasz
schawo #13348 üzenetére
A superlux-ot ismerem, az én ízlésemnek pont tökéletes (rendeltem is magamnak egyet).
Viszont annak, akinek most keresek, pont az ellenkezője kell: sok mély, sok magas, kevés közép, és nem fontos a részletes hangzás, inkább a masszív felépítés.
Mondjuk nézelődhetünk ~10-ig, hátha haver beszáll felesben.
-
Sziasztok!
Egyik ismerősömnek szeretnék venni valami nagyon olcsó fejhallgatót.
4-5k lenne rá a max, esetleges postával és áfával együtt.
Adjon sok mélyet, sok magasat, a részletes hangzás kevésbé fontos, és ne essen szét hamar.Létezik egyáltalán ilyen? Köszi!
mod: ezeket néztem ki:
JVC HA-RX300-E
Panasonic RP-DJ120
Panasonic RP-DJ100E-S
Sony MDR-XD100 -
-
-
Sziasztok!
Kifejezetten olcsó fejhallgatót szeretnék venni ajándékba.
Ismerősömnek lesz, aki egy régi Technics fülest használt eddig, aminek szerintem egyáltalán nem volt jó hangja (sok mély, sok magas, kevés közép, részlettelen hangzás), de neki nagyon tetszett, és most is hasonlót szeretne.
Az az elvárás a fejessel szemben, hogy kifejetezzen strapabíró felépítésű legyen (a Technics esetében füleg a felső tartó műanyaggal és a méret állító mechanikával voltak bajok - gyakorlatilag szétesett egy év alatt az egész).
Ezenkívül véletlenül se legyen sehol éles hangja, inkább a sejmes és lágy hangzást kedveli a leendő tulaj. A sok mély és sok magas fontos.
Milyen irányba induljak el?
Meghallhatok többet is ahol tudok, és olvasok teszteket, ez alap, de ha van javaslatotok, akkor szóljatok!
Mindenképpen 10 alatt szeretném megúszni.Köszi!
-
Sziasztok!
Fejhallgatót szeretnék venni.
Egyedüli lényeg a hangminőség, és a mérsékelt ár.
Akusztikus, klasszikus, és rock zenét hallgatok elsősorban, de jó lenne, ha nem ijedne meg a cucc némi elektromos rock zenétől sem.
A hangja legyen részletes, és dinamikus. A hangszerek ne follyanak egybe semmilyen zenénél.
Egy régebbi Onkyo sztereó erősítő 6.3-as kimenetéről fogom használni. Fontos, hogy minél kevesebb mély és magas kiemelést igényeljen a fejhallgató, mert az erősítő 100Hz-nél és 10k-nál emel ki, amit én nem szeretek - túl szűk.
A formára, méretre való követelmény nincs, és nem baj, ha erősített jel kell neki.
Az a perverz ötletem támadt, hogy megúszom 20k alatt, de indokolt esetben ezen lehet változtatni.
Az sem baj, ha itthon nem kapható.Köszi!
Aktív témák
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Star Trek
- Parkside szerszám kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Trump vámjai miatt hiány lehet az elektronikai termékekből az USA-ban
- Vicces képek
- iPhone topik
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteB650M R5 7500F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB Lian Li O11 ROG Dynamic XL 650W
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Új szintre emelnéd a géped sebességét? Ne várj tovább!
- AKCIÓ! ASUS ROG THOR 1000W Platinum II tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest