- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
<MZ/X>
őstag
válasz
Tomate #17709 üzenetére
De gondolom a hangkártya nem tudja a különböző formátumokat (EAC, GX, Dolby Headphone), ami nekem kéne. A többiek azt mondták, hogy a DTS, stb. formátumokkal a fejhallgató nem tud mit kezdeni, azt Dolby Headphone-ba kell virtualizálni. Ennél az erősítőnél gondolom a DAC-ot, meg mindent az erősítő kezelné. Akkor meg fölösleges a HD5xxx kártya, nem? Lényegében alaplappal is össze lehetne kötni. Így, az egyedül lényeges kérdés a különböző hangformátumokat támogató erősítő lenne.
-
AMDFan
addikt
válasz
Tomate #17532 üzenetére
A Pendulumra amúgy is jellemző, hogy nagyon jól vannak masterelve a zenéik. De szerintem senki sem mondta, hogy nincs mélye a K601-nek. Én elég sok dnb-t hallgatok vele mostanság, és egyáltalán nem hiányolom a mélyeit.
bigmasterg: használj spektrumanalizátort foobarhoz. Azon jól látszik, hogy melyik frekitartomány szól, mert megtévesztő lehet néha, hogy 60-80Hz-en szól a basszusgitár pl. Mostanában már kezdenek elmenni 40 Hz alá is a zenékben, és a K601 azt is leadja szépen. Olyan 33-35Hzig jó. 30 alatt már halk nagyon.
Egyébként lehet, hogy a K500at hallgattuk, már nem emlékszem pontosan.
-
Dave™
nagyúr
válasz
Tomate #17489 üzenetére
Úgy lenne csak igazán ocsmány, pezsgő+fekete. Ha meg az egészet gondoltad, akkor meg olyan lenne mint az AD900, tök unalmas. Nekem a HD598 is tetszett, azért is leugattatok
fizik: miért vigyem el, ingyen sem kellene, nem? Akkor meg miért vagy kíváncsi rá?
Amúgy persze, a legközelebbit semmiképpen sem hagyom ki, végre valami "kuriózummal" tudnék szolgálni, külön öröm lenne
-
AMDFan
addikt
válasz
Tomate #17445 üzenetére
Erősen magánvélemény, mert sokan szeretik az opa2107-et (nem lehet, hogy csak az ára miatt??), de nekem nem jött be a hangja. Leginkább az NE5532-re emlékeztetett. Persze az is bejátszhat, hogy bizonyos fülesek előtt nem okoz gondot, hogy ha kissé "nyers" hangja van az opampoknak, de nekem a K601-el nagyon csörömpölős volt a zene az opa2107-el.
-
AMDFan
addikt
válasz
Tomate #17421 üzenetére
Rakd át a jumpert. Sokkal dinamikusabb lesz a hangzás, de a hibákat is jobban kihozza a zenékből. Viszont ha NE5532 opampok vannak benne, akkor szvsz cseréld le, mert az önmagában sem jó, ha még ráerősítesz akkor pláne...
Nekem is Prodigy + K601 van, volt Bravom is, de azt eladtam, Prodigy mellé nekem nem kellett. Inkább opampra költs szerintem.
(#17427) fi:zi'k: jogos
Én is most fogok cserélgetni, most kipróbálom végre a 3xOPA2134-es felállást.
-
SOAD19
addikt
válasz
Tomate #17310 üzenetére
"Ezt utálom csak a bulikban + a cigiszagot utána... " Már lehet nem sokáig kell a cigiszagot elviselned, ha szórakozni vágysz!
Én támogatom, hogy tiltsák be, persze nem dohányzok.
Én is utálom, hogyha néha elmegyek szórakozóhelyre és utána lehet szellőztetni a kabátot, hogy nagyjából eltűnjön a bűz belőle.
Dave: Áruló!
ntomka: Jó az a maga nemében, nagyon is...
-
Dave™
nagyúr
válasz
Tomate #17169 üzenetére
A 1361-et sokan használják buffer opampként a HD2-n, de van, akinek a 2x1469 vagy 2x1361 jön be jobban hátul. Sok múlik a fejhallgatón. Nekem egy Superlux 668B-vel tetszik jobban az említett forma, de ez alapból is világosabb karakterű, meg én is jobban szeretem ezt a hangot. Lehet neked más jön majd be. Mindenesetre jobban bejöttek, mint a TI opampok, szóval mindenképpen érdemes váltani szerintem
SLYM: Superlux HD668B
"tehát ha a 10.000 forintos és a 30.000-es között alig van különbség, akkor nyilván a 10.000-est venném"
Mondjuk kényelemben van jobb is, a HD5XX Sennheiserek pl. mindenképpen, csak erősen túlárazottak (főleg az újak).
-
Dave™
nagyúr
válasz
Tomate #17165 üzenetére
A PDP-sek (PDIP-8).
1361 elől, 2x1364 hátul - nekem ez jött be a legjobban a linearok közül
A 1469 sem rossz, de az előbbi szerintem sokkal jobb.
ntomka: amikor felteszi szerintem látja, amikor már fent van, akkor már kevésbé
De perifériából a Superlux széle azért látszódik
-
Tripower
tag
válasz
Tomate #17159 üzenetére
Igazából csak egy kérdésre válaszóltam... bocs az öszinteségért.....
nam tudom ha végig olvasom más jön le....
te is biztos tapasztaltál már olyasmit hogy megláttad megtetszett és el is játszottál a gondolattal mi lenne ha....
és elmentél a boltba vagy megrendelted a neten (esetleg találtál róla más jellegü képet)
kezedbe vetted és teljes kiábrándulás...... ezért kértem tanácsot
én ehez nem értek csak elolvastam a paramétereit és annyi következtetést vontam le hogy jó minöségü fejhalgató 40mm neodium mágnessel ellátva stb...
szvsz azért nézzen már ki valahogy!
ne ugy mint egy megkövült darabsz...... -
Shufny
őstag
válasz
Tomate #17099 üzenetére
Annak ellenére, hogy azt mondják a K601 -nek sok idő kell, én elsőre is nagyon szerettem, és nem tűnt fel változás. (668B -vel ellentétben) Persze lényegesen érzéketlenebb voltam előtte rá, tehát nem kizárt, hogy mostmár zavarna a különbség. A többi fülesem idővel egyre zavaróbbá vált.
-
zsolt19900
őstag
válasz
Tomate #16836 üzenetére
akkor úgy fogalmazok most folyamatosan gyűrtem a zenéket, zenét egyik hangkártya bedug másik bedug
alapon és a sb amúgy audigy 2 és hd realtek az alaplapi a sb mintha kicsit jobban, többet csengene magasban, és mintha egy árnyalatnyival nagyobb tere lenne vele a zenének, ennyit vettem észre, érdekes, pedig az olvasottak alapján, nem gondoltam, hogy ilyen kevés lesz a különbség, lehet hogy így felesleges is az audigy 2 nekem
-
baluka26
veterán
-
Dave™
nagyúr
válasz
Tomate #12833 üzenetére
It wasn't me! Nemsokára törlöm, szóval töltsd le ezt a vicces családi videót gyorsan
-
válasz
Tomate #12749 üzenetére
Ha minden összejön szerintem ez is lesz, néztem róla egy review-t, s állítólag a HD600-hoz közeli hangot képes adni. Elég minőséginek is írja a gyerek, ami nálam jó pont, mert én aztán hordoznám mindenfelé, s egy "szürke mezei" egybe-fejhallgató nem bírná az iramot. A thinkpadom szalagkábelét is szétbattam, pedig ezeknél direkt úgy van megcsinálva, hogy még véletlenül se szakadjon meg...
-
Dave™
nagyúr
válasz
Tomate #12749 üzenetére
A jumper ON állásban legyen, csak úgy működik. Ráböksz a kettesre, utána meg entert kell nyomni, de azt írja is. Utána PASS, utána még egy enter és kikapcsolás, Jumper OFF állásba, majd sima driver telepítés. Nálam kapásból sikerült.
Mennyivel jobb az új opampokkal a hangja? Meg miben más? Fejhallgatónál is érezni változást? Hol, mennyiért vetted? Köszi!
-
Dave™
nagyúr
válasz
Tomate #12714 üzenetére
Igen, gyári opamp. Lehet én is átflashelem, bár a linken össze-vissza vannak a dolgok. Tudsz adni direkt linket az eeprom flashelőhöz? Vagy te is a google-translate-es koreai oldalról szedted? Nehéz követni ezt a koreairól fordított angolt... (pl. ten thousand days to ignore the warning... meg hasonlók)
-
válasz
Tomate #12452 üzenetére
Igen, az input monitor OFF állásban legyen. A ROUTE felirat pedig kicsit megtévesztően van elhelyezve, hiszen az az alatta lévő sorokhoz tartozik, úgyis mint "Ana In -> Ana Out" és "Ana In -> Dig Out"
Azt hittem, tegnap sikerült válaszolnom, de ezek szerint valamiért nem ment el...
-
Dave™
nagyúr
válasz
Tomate #12548 üzenetére
Hát nagyon remélem, nem szeretnék hétfőig várni
Azt nem értem ma mivel tököltek, már reggel 8 után nem sokkal ott volt a kimenő csomagok között, lehet lemaradt a repülőről. Kedd délelőtt adták fel, szóval péntek még belefér. A sima posta hozza ki egyébként? Csak mert nekünk jó postásunk van, azzal akkor tuti nem lesz gond
-
válasz
Tomate #12450 üzenetére
1. A jobb és bal csatorna együtt legyen kezelve, vagy sem. (Pl hangerő állításánál)
2. A bemenet és a kimenet legyen-e összekötve (pl ha mikrofonba beszélsz, az hallható legyen-e a kimeneten is)
3. S/P-DIF beállítás normál (CON) és profi (PRO) között. Ha nem tudod mit jelent ez, akkor CON állásban akarod hagyni(ha akrasz itt utánaolvashatsz)
4. DirectWire tábla, itt tudod "virtuális zsinórokkal" a be és kimeneteket és azok driver rendszerét összekapcsolni. Ennek segítségével pl digitális felvételt tudsz készíteni a Youtube videó hangjáról, tulajdonképpen minőségromlás nélkül. -
baluka26
veterán
válasz
Tomate #11302 üzenetére
Tomate: Csináld úgy ahogy én, ebayen egy Prodigy HD2 RCA-n egy Bravo V2-re, ha ügyes vagy 25 körül kijössz! (max plussz 2-3 ezer pénz) és ez tényleg jól szól HD555-el, ugyanez az én láncom is
Mandarinn: Lefedi az egész spektrumot, ezért elvileg gyorsabban járatódik be.
Menthor: Sennheiser HD201ig gyűjts, az már egészen jó belépő. Nincs harag természetesen. -
L4D1K
őstag
Szia, többet sztem nem, de ha kevesebbet is tud, azt az árával ellensúlyozzák. Külföldi lapok nagyon dicsérik. A Sennheiser -eknél eléggé ugrálnak az árak a tudásukhoz képest. Ez a mostani 20 ezres ár elég érdekes edigi ben. Ómerikában is 100-110 $ között mozog az ára. Ebben a kategóriában sztem bestbuy. De többet nem ér.
-
adnoctum18
senior tag
Nem kétlem, hogy nagyon jó fejhallgató az is, de nekem elsőre "nem állt fülre"
Meg emellett nem tetszik annyira Sennheiserek futurisztikus designja, az AKG kicsit konzervatívabb kinézetű. Egyik stúdióban dolgozó ismerősöm mondta, hogy ezekkel a márkákkal nem lehet melléfogni, meghatározott árszint felett. Szerintem egyéni preferencia dolga nagyrészt a választás.
A redtowerben amugy szerintem megvettem volna az 595öt, ha azonnal van nekik, de nem volt, így elestek egy biznisztől. A technicar-osok viszont nyertek egyet!
Ha az 595öt vettem volna, tuti azt is így ajnároznám
Nem kell ezeket ennyire komolyan venni szerintem! -
-
p_adam
addikt
Könnyen lehet, kötve hiszem hogy bármely másik fejhallgató felvenné a versenyt az AKG K1000 vagy a Stax SR-007 fejhallgatókkal (ha megfelelően vannak erősítve) tuning ide vagy oda, nem fog úgy szólni. Főleg azt nem értem, hogy mért ad el AKG K1000-et ha annyira jó...
Most nézem mit ír kommentben a K1000-ről, nem úgy tűnik mint aki sokat tudna róla...
-
MmDorian
őstag
-
-
-
mcs
veterán
Röviden: szar.
Nekem volt XD200, most meg AKG K44. A Sony drágább volt picit, pedig összehasonlíthatatlanok. Ég és föld a K44 javára a különbség, egyrészt az anyagminőség, másrészt a kábel, harmadrészt a hangzása is milliószor természetesebb, nem az az elfojtott akármi, mint ami az XD200nak volt. A pánt a Sonyn meg egyenesen katasztrófa volt, mert 1 év után egyszerűen szétnyúlt.
Aktív témák
- Legion Pro 7 RTX 4090-es laptop 999.000Ft-ért, HP, DELL, Lenovo dokkolók 12.300Ft-tól
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest