Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- iOS alkalmazások
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One mobilszolgáltatások
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Aktív témák
-
Neluril
csendes tag
válasz
szaszayanou #40737 üzenetére
Olvastam az első post-ot, hogy jobb a külön mikrofon, de laptopról játszom, általában az ágyon ülve, úgyhogy csak csiptethetős jöhetne szóba... az meg megint egy plusz kábel vagy naponta feltöltendő eszköz.
Szóval egyben jobb lenne. Lehet hogy rossz helyre jöttem, mert túl igénytelen vagyok hangzásban hozzátok képest -
válasz
szaszayanou #40737 üzenetére
Azért a többórás kényelem erősen kétséges a 660 esetében.
-
gyenesmartin
őstag
válasz
szaszayanou #39836 üzenetére
Akkor veszek majd egy m40-est (Elvileg ez is semleges hangzású, mint az AKG) azzal el leszek egy ideig. Ha meg majd lesz egy jobb forrás akkor esetleg kipróbálom majd egy k601-el. A mostani fejhallgatóm után szinte mindegy mit veszek.
-
slfln
senior tag
válasz
szaszayanou #35997 üzenetére
2005 végén jelentették be. A Thomann is 2005 december óta listázza.
Mire azt elterítették már 2006 volt.cellpeti: Az egyik egy marha hosszú kábeles, hangerőszabályzós fejes TV-zni, a másik megy egy hordozható fejes 1.3m kábellel. Mire akarod használni?
Ha a HD 62 szimplán egy HD202 variáns, akkor azt messziről kerülném. -
bigmasterg
addikt
válasz
szaszayanou #35970 üzenetére
Egy K1000 utódra beneveznék, de nagyon kis esélyét látom, hogy meglépnék.
-
törölt tag
válasz
szaszayanou #34815 üzenetére
Fene enné meg, hogy még mindig nem hallgattam normális akg-t. Mindjárt elmegyek, és szerencsét próbálok az europarkban, hátha van kitéve valami.
westendben is bemegyek a hifi szobába, erre a vezeték nélküli akg-k vannak ott, persze azokon sem szólt semmi, csak úgy kirakták. -
contaxg
veterán
válasz
szaszayanou #34815 üzenetére
KIvéve akkor ha valaki úgy szereti...
A Sonar XD milyen hangkari?
Van annyi melegség a hangjában, hogy elbírjon egy AKG 601-el?(#34817) Ear001
Welcome on the board! -
Dave™
nagyúr
válasz
szaszayanou #34460 üzenetére
Korábban Prodigy, meg talán még az Audinst-ról is, bár ott már nem emlékszem időben hogy voltak egymással. De ezt írta már más is itt más rendszerről, valahogy úgy fogalmazott, hogy mindig hangosítania kellett, mert annyira távolinak tűnt. Nem egy upfront karakter ha megfeszülsz sem. Az AD700/AD900/K702 az. A canamp biztosan jót tesz neki, ezt már sok helyen leírták. Lehet, hogy kevés lenne neki a házimozi, ideálisnak biztosan nem ideális megoldás.
Helmoras amik szóba jöhetnek: Superlux HD668B, Shure SRH240(A), Audio-technica ATH-M30, illetve talán az ATH-AD300. Az hogy neked melyik a legjobb már jó kérdés. A Superlux nem a legkényelmesebb és van egy magaskiemelése, a Shure zárt, tehát izzaszt, az M30-ról contaxg tud nyilatkozni, az AD300 meg kicsit kimegy a keretből, de szerintem jó választás, nyitott és kényelmes, elég nagy térrel.
-
válasz
szaszayanou #31947 üzenetére
Én nemrég vettem DT235-öt, az is vág a mélyeknél. Élvezhetőbbnek tűnik, ha kiEQ-zom, akár csak a foobar EQ-jával. Üssetek agyhelyen!
-
baluka26
veterán
válasz
szaszayanou #31944 üzenetére
schawo Új kedvence az SRH840, feltételezem az hasonló. Bár az, elmondása szerint, a DF-hez hasonlít inkább.
Én nem emlékszem, hogy a Sexinek nagyon különleges középtartománya lenne. -
Tomi_Sci
őstag
válasz
szaszayanou #29083 üzenetére
Semmilyen folyadékot ne! A driverig nem valószínű, hogy elér, de a Sexiben lévő csillapítószivacs pár év után szétfoszlik (olyan 20 év), és ha ezzel keveredik, akkor esélytelen hogy leszeded a passzív radiátorok hátuljáról.
Vékony fúróval (lehetőleg állványos géppel) kezd el átfúrni a csavart. Ha sikerült, akkor egy süllyesztőfúróval picit belemélyítesz (1 mm), teszel bele egy alátétet, és az új csavart ezen keresztül dugod bele a rézszínűbe. Remélem érted mit akarok mondani
Ha minden kötél szakad, rendelsz egy olyan műanyag elemet ami az embléma alatt van, és csak simán levandálkodod a mostanit. -
baluka26
veterán
válasz
szaszayanou #29083 üzenetére
WD40
-
Tomi_Sci
őstag
válasz
szaszayanou #29046 üzenetére
Ha arra gondolsz, ami a réz(színű) csavarba megy bele, akkor én megpróbálnám csavarboltban beszerezni, kb. 50 fillér lehet. Ha a rézszínűről, akkor pedig számítógépházból csent távtartóval (alaplap és az alu közt) helyettesíteném.
Eredetit Berta(udio)nál tudsz venni, bár eléggé problémásak. Vettem tőlük egy halom k240 alkatrészt, és egy ezüst k240 embléma helyett feketét küldtek (btw: nem kell valakinek a DF-jére?) Megegyeztünk, hogy ingyen elküldik nekem az ezüstöt. Immár két hónapjaSebaj, szájkaratézok velük szorgalmasan, meglesz az.
-
Tomi_Sci
őstag
válasz
szaszayanou #29043 üzenetére
Ugyan az, mint a későbbi típusoknál. Mindjárt megkeresem.
Itt is van. Az alkatrészlistában a sima 240-et nézd.
Persze a mini XLR-t, stb. nem kell odaképzelni, de mindennek meg lehet tudni a sorozatszámát. -
Bodz
nagyúr
válasz
szaszayanou #24070 üzenetére
Gyanítom, hogy pl. az AD700-tól kiakadnék. Súlyosan mély hiányos lenne nekem.
Jé, senior tag lettem.
-
baluka26
veterán
válasz
szaszayanou #24062 üzenetére
K601-HD600-HD650, évekig tudnám folyamatosan hallgatni.
-
Bodz
nagyúr
válasz
szaszayanou #22970 üzenetére
De a Bubo remek cucc, azzal nincs gond.
(#22971) bajnokpityu: Szerencsés vagy akkor.
(#22972) slfln: Remekül összefoglaltad.
Nekem is hiányzik az idő, amikor a fejhallgató az Altec Lansing FX4021-re volt dugva, loudness gomb be és bármit tudtam élvezni. Kellett nekem pár hónapja végig olvasni ezt a topikot.
Az a ma esti heppem, hogy a DT 990-be kevés a mély. Pedig az agyam tudja hogy ez nem így van, de mégis...
-
gépkönyv
csendes tag
válasz
szaszayanou #22905 üzenetére
Köszi, megpróbálom, bár egy zokni egy ilyen felső-középkategóriás fejesen elég ciki.
Mondjuk a fejfájás sokkal cikibb..
Ha van még valami ötleted , vagy valamelyik másik kedves régi AKG-és motorosnak, azokat továbbra is várom.Majd beszámolok, mi működött nálam, mert ez így kibírhatatlan!!!!Dave™: Én sem értem ezt a designt. Miért kellettek ezek a dudorok, mikor a korábbi AKGfejesek tök jól megvoltak nélküle, ráadásul évek óta irogatnak róla mindeféle fórumokon, és a gyártó sz@rik rá. A 10.000 es ajánlatodra inkább nem reagálnék:-)
bigmasterg
Persze nagyon szívesen írok róla, de először bejáratom, mert mindenhol azt olvastam, hogy kell neki 250-300 óra. Sőt Olyanokat is leírtak, hogy 50-100 óra előtt pocsék. Mondjuk neked is volt 701, nem?contaxg: Hú ez fejhallgatós bolt jónak tűnik! Csak nincs benne ebben is a kezed?
-
contaxg
veterán
válasz
szaszayanou #22746 üzenetére
Egyértelműen!!
bigmasterg
Csúszik a gép indulása?? -
contaxg
veterán
válasz
szaszayanou #22742 üzenetére
Jól sejted!
Talán 130-140k lesz a vége?? De inkább nem tudom...nem akarok hülyeséget mondani! -
válasz
szaszayanou #22031 üzenetére
Hát remek előadókból van választék bőven, attól függően, hogy milyen szerzők műveit hallgatod.
Kiadókból a következőket tudom ajánlani így hirtelen:
Deutsche Grammophon, Decca, Philips, Sony, EMI -
baluka26
veterán
válasz
szaszayanou #22022 üzenetére
Felvétel.
-
kp59
aktív tag
válasz
szaszayanou #20355 üzenetére
szaszayanou köszönöm a linket és neked is Shufny. Megkeresem őket, meglátjuk mit válaszolnak. Azóta találtam a neten egy jó kis megoldást a védőhuzatra itt:
[link]
Csak azt nem tudom nem lenne e túl nagy a K242-re mivel a képen láthatóan nagyobb fejhallgatóra készült (bár lehet hogy rugalmas annyira hogy kisebben is használható). Az ára sem vészes 10db 1.680Ft .Igaz nem valami mutatós anyagból van de a célnak így is megfelelhet.Még egyszer köszi a segítséget mindenkinek.
-
Shufny
őstag
válasz
szaszayanou #20357 üzenetére
A forgalmazó 100%, hogy tud szerezni. Viszont valami olyan emlékem van, hogy írta valaki, hogy felvette a kapcsolatot közvetlenül a gyártóval, és ők olcsóbban küldtek neki, de nem találom a hozzászólást. Kérdés, hogy lesz-e még csoportos rendelés thomann -ról, mert onnan olcsóbb volt, mint itthon, illetve milyen párna kell. Velúrt biztosan fog szerezni fi:zi'k.
-
Shufny
őstag
válasz
szaszayanou #20355 üzenetére
Az absolutsound a magyar AKG forgalmazó.
-
SOAD19
addikt
válasz
szaszayanou #18194 üzenetére
Nem gondoltam én semmire, csak olvastam sipi aláírásában a HeadAmp-t és nem rémlett, hogy láttam volna a hivox oldalán fejes erősítőről.
Ha, tényleg 25k környékén lesz, akkor nagyon kecsegtető árban lesz számomra.
-
krisztian7
tag
válasz
szaszayanou #17795 üzenetére
Tudom, hogy a 142-es jobban szól. de használtan venném a 121-et majdnem félárban. mik voltak a tapsztalataid vele amikor próbálgattad? Milyen zenére ideális? Mennyire volt kényelmes?
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
szaszayanou #17433 üzenetére
Honnan veszed?
-
Dave™
nagyúr
válasz
szaszayanou #17436 üzenetére
Ez 1000%, hogy így van, egyrészt az audiotrak-os srácok is írták a saját fórumukon, másrészt könnyen kipróbálhatod: ha kiveszed a 3 opampot, marha halk lesz a fejes is, illetve amint más opampokat raksz be, fejessel is megváltozik a hangja.
-
Dave™
nagyúr
válasz
szaszayanou #17431 üzenetére
A három opamp erősíti a fejes kimenetet is, arról van lekötve. Ha a JP1 jumperek aktiválva vannak, akkor kapcsol be a két JRC4580-as. Alapból azoknak semmi közük hozzá, viszont a 3-as opamp mindig mindent erősít. Feltöltenék egy sematikus rajzot, csak most nem engedi, szünetel a szolgáltatást. Szóval el kell hinned, tudom mit beszélek
-
baluka26
veterán
válasz
szaszayanou #17433 üzenetére
AMDFan kipróbálta opampok nélkül azt hiszem, és csak nagyon halk suttogás hallatszott. Illetve hiszek a fülemnek ^^
Szóljatok, ha nem jól emlékszem -
baluka26
veterán
válasz
szaszayanou #17431 üzenetére
Átmegy rajta a hang, ez tuti100%fix.
De amúgy...Tomate unbalanced kimenetet használja, szóval ott jelentősen befolyásolhatja a hangot. Befolyásolja is nagyon, szerintem. -
p_adam
addikt
válasz
szaszayanou #15965 üzenetére
-
p_adam
addikt
válasz
szaszayanou #15813 üzenetére
Ha találsz HD 250 Linear v. HD 250 Linear II-t akkor azt javaslom mert olyan mint egy HD 540 Reference illetve HD 540 Reference II csak sokkal dinamikusabb mélyekkel (persze ehhez kell hogy új párna meg szivacs legyen rajtuk). Ha nem sikerült volna egész életre elegendő készletet felhalmoznom belőle akkor nem ajánlgatnám annyira, inkább figyelgetném
-
p_adam
addikt
válasz
szaszayanou #15780 üzenetére
Már sajna rég nem kapható ilyen, viszont a HD250 Linear párna és szivacs jó rá, ez lett a hozzáillő szervízalkatrész mióta az eredetieket megszüntették csak eléggé kevés helyen említik ezt...
Ha csak a szivacsot veszed meg az is lehet jó lesz bele, de nem biztos (Audiopartner-től tudsz rendelni, azt hiszem két hét mire megjön).A Stax honlapjával kapcs. pedig szerintem nincs vele semmi baj, pl. itt van az MSB Technology a legmodernebb 32bit/384KHz-es DAC-okkal és mégis ugyanolyan egyszerűen van megszerkesztve a honlapjuk, szerintem inkább a hang legyen rendben ezeknél a dolgoknál nem pedig a honlap.
-
riam
tag
válasz
szaszayanou #14343 üzenetére
A sima k240st is 55 ohm-os, és hangzásra is kb ugyanaz lehet mint az MKII.
Szoktam mp3 lejátszóval hallgatni én is, szerintem is könnyen hajtható. -
dudika10
veterán
válasz
szaszayanou #12751 üzenetére
AKG K271? És akkor nem gond a kialakítás.
-
sipi83
aktív tag
válasz
szaszayanou #12321 üzenetére
A Little Dot DAC_II -t én is most találtam meg. Szimpatikus.
De itt van ez is ! -
monguz82
tag
válasz
szaszayanou #11885 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Utánaolvasok/járok még a dolgoknak!
-
válasz
szaszayanou #11520 üzenetére
Üdv a klubban!
K240 ftw@(#11543) Zinho
AKG 240-esről hallgatsz otthon zenét, mert soha nem lesz olyan tere mint egy rendes hangfalpárnakLátod ezzel nem tudok egyetérteni. A K240 elég jó térrel rendelkezik. Más a hangzása, mint egy hangfalpárnak, de nem tudnék határozottan dönteni a 150k Ft-os hangfalpárom és a 240 között, hogy melyik jobb.
@(#11545) Shufny:
előfordulhat elvileg, hogy úgy próbálják meg levenni a végleges összeget, hogy ez nincs feloldvaNem lesz gond, feloldják a zárolást, egészen pontosan érvényesítik azt.
szerk:
@(#11547) AMDFan:
601-ről meg ne is beszéljünk. Az én 500-om is simán lenyomja a Fostexeimet. -
Zinho
aktív tag
válasz
szaszayanou #11539 üzenetére
Szerintem nem érted mit akarok mondani... pont nem az igényekről van szó, hanem a körülményekről! Én otthon cd-ről hallgatok zenét ha tudok (sajnos nem minden cd-t tudok megvenni amit szeretnék, ezért mp3at/FLAC-ot is "muszáj", ez sem igénytelen). Ha te igénytelennek tartod ezt a fajta zenehallgatást, akkor én meg igénytelnnek tartom, hogy egy AKG 240-esről hallgatsz otthon zenét, mert soha nem lesz olyan tere mint egy rendes hangfalpárnak! Érted már...? (Tényleg no offense!)
Ha te nem szeretsz utcán zenét hallgatni, akkor nem szeretsz, de attól még nem igénytelen. Ennyi.DAC: elvileg tényleg jobb egy külső DAC, mert eleve kevesebb zajt szed fel (ventillátorok stb, iilletve a külső táp). De az EMU 0202-ről mintha azt olvastam volna, hogy win7 alól nem megy, és már nincs támogatása! Járj utána, nem tudom, hogy win7-ed van-e, de pár éven belül úgyis megkerülhetetlen lesz a hetes.
-
baluka26
veterán
válasz
szaszayanou #11541 üzenetére
A HD1V-nek rossz a potmétere, csak maxra tekert állapotban "lehet hallgatni" (nemrég taglalták a fejhallgató erősítős totyikban)
E-MU viszont jó. -
baluka26
veterán
válasz
szaszayanou #11539 üzenetére
Ha konkretizálnád a kérdést, az jobb lenne. (Melyik DAC-ról és hangkártyáról van szó)
De elvileg igen, saját tápos DACnak jobbnak kell lennie, mint egy belső hangkártya. -
Zinho
aktív tag
válasz
szaszayanou #11536 üzenetére
Igen, eredeti, Thomann.de-ről, 16 euró; a Superlux-szal együtt rendeltük itt kollektíve.
Miért lenne igénytelen agybedugósról mp3-at (FLAC-ot) hallgatni utcán/metrón? Ugyanolyan háttérzaj tulajdonképpen, mint amikor te olvasás közben hallgatod háttérben a zenét. Utcára ez való, nyilván olyan zenét is kell választani hozzá...
-
Zinho
aktív tag
válasz
Pont ilyen velúr párnát rendeltem a Superluxhoz, mert "csupa véletlenül" kompatibilis vele
Amúgy köszi a leírást. Kár hogy ez a kategória azért nehezebben elérhető, pedig viszonylag kevés pénzért már nagyon komoly zenei élményt kap az ember (összehasonlítva mondjuk hangfalakkal, ott mennyibe kerül egy jobb pár).
Ha engem milliós, dediklált hifi szoba várna otthon, akkor is hallgatnék az utcán zenét. Nem tudom te hogy vagy vele, de én pl. nem engedhetem meg magamnak hogy mindig "igényesen" hallgassak zenét (főleg a körülményekre gondolok, minden kikapcs, főleg a számítógép, és csak a zenére tudok figyelni!). No offense, de ez egy kicsit sznob módon hangzott
-
AMDFan
addikt
válasz
Grat hozzá. Ezzel a mondattal pedig különösen egyetértek:
"igényes zenehallgatásra nevel egy jó minőségű cucc"
-
nyunyu
félisten
válasz
K242HD ugyanez, csak annak nem cserelheto a madzagja, meg a bor fulparnat is elsporoltak melole. (velur jar hozza.)
-
celf
őstag
válasz
szaszayanou #6583 üzenetére
sok szerenset..
-
celf
őstag
válasz
szaszayanou #6578 üzenetére
szerinted a PCI csatin keresztul nem digitalisan halad az adat ?
ja, hogy ugyertetted, hogy erkezhetne kulso hangkariba mar analog jelle konvertalt formaban is.... akkor nem kulso hangkartyanak hivnak hanem erositonek.de mindegy,
most firewire kari van, es a zaj szinte megszunt. illetve nagyon halk lett.
ugyhogy vagy az USB-rol Firewire-ra valo valtas volt a dolog mogott, vagy valami mas belso komponens jobb minosegu, ami szuri a piszkot.
esetleg az, hogy sajat tapegysegrol kapja az aramot az uj kai.anno kiszurtem minden lehetoseget, es nem jottem ra, hogy mi okozta. egy biztos, a gepbol jott, es az usb kabelen keresztul. (nem a digitalis adat lett corrupted, illetve nem az "piszkolodott be", hanem az usb-n keresztul erkezo ramellatas volt piszkos, valoszinu az volt a dolog mogott, de ez csak spekulacio) illetve a mar fentebb emlitett sajat tapegyseg tud hasznos lenni.
csak jot hallottal a markarol... akkor olvasgass kicsit szerintem, persze ne itt hanem a megfelelo hanggal foglalkozo forumokon.
nem mintha rossz lenne. de, nem csak jot hallani roluk....
... amugy mire kell neked kartya?
-
celf
őstag
válasz
szaszayanou #6576 üzenetére
nemnagyon imho.
nekem emu 0202 is olyan zajos volt usb-n keresztul, hogy ihajj.
szerintem vegyel egy korrekt belsot (asus valami)
vagy gyujts egy korrekt kulso hangkartyara. -
lovag05
aktív tag
válasz
szaszayanou #6571 üzenetére
Sajnos kihajtani nem tudja, közel sem... így, szerintem bőven elég lesz egy Sennheiser HD 202 , vagy egy AKG K 512.
Aktív témák
Hirdetés
- Maxra bővített Razer Blade 17 Pro gyönyörű állapotban
- PS5 Digital + 2 Controller + DualTöltő
- TUF Gaming FX706 i7-10870H // 16gb ddr4 // gtx 1650ti (rtx 2050 szint) // 500gb nvme ....stb
- HP Z24i G2 Monitor 24"/FHD/IPS/1920 1200/USB Type-C
- Lenovo ThinkPad X1 Extreme 1st Gen i7-8750H/32GB/1TB/GTX1050TI/4K/Win11pro
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Silver - Használt, karcmentes, 100% akku
- GENIUS vezetéknélküli, rózsaszín csajos egér
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Samsung S23 128/8GB / normál állapotban / 12 hónap jótállás
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest