- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
szabolcs1975
aktív tag
válasz
szabolcs1975 #23731 üzenetére
Tehát max hangerő és semmi ... de komolyan semmi. Más is írta, hogy ezt tapasztalta, de valamit csinált...mit ?
-
válasz
szabolcs1975 #23573 üzenetére
Hadd idézzem saját magam az első fejestalálkozó után írt első hozzászólásommal:
http://prohardver.hu/tema/elso_ph_fejhallgatos_talalkozo/hsz_215-215.html
Érdekes módon a lista első 3 eleméből kettő Sennheiser.
Szerk: Most nem azért, hogy fényezzem magam (persze hogy azért), de már a tali után is írtam bigmastergnek, hogy jobbak tartom a Canampot a Juniornál.
-
Tomi_Sci
őstag
válasz
szabolcs1975 #23573 üzenetére
Szerintem a Sennheiser HD540 lesz a válasz
-
KMT
addikt
válasz
szabolcs1975 #23523 üzenetére
"Nem írtam, hogy a flac tömörítetlen"
Nem, csupán egész eddig a flac-ről beszéltél, hogy mennyivel jobb az mp3-nál.
"Nézd, most nem fogsz engem meggyőzni arról, hogy a veszteséges tömörítési algoritmusoknak kevesebb a vesztesége mint a veszteségmenteseknek."
Elszomorító. Ennyire félreérteni valamit... Hol írtam én ilyet?
-
bigmasterg
addikt
válasz
szabolcs1975 #23525 üzenetére
Tömörít, de vesztességmenetesen.
Azaz ugyan az visszaállítható belőle, mint ami az eredeti cd képfile-ban van. -
ntomka
nagyúr
válasz
szabolcs1975 #23520 üzenetére
Szerintem nem érted miről beszélünk.
A FLAC nem tömörítetlen: [link] [link]
(#23521) PuMbA: Erre gondoltam. Ha 15-16kHz-nél elkezdene gyalulni, azt azért elég sokan észrevennék fizikálisan is, nem csak szintetikus grafikonon.
(#23523) szabolcs1975: De ha FLAC-ben tárolsz, akkor ne mondj olyat, hogy tömörítetlenül, mert nem ua. Azért nem mindegy, hogy 700MB vagy csak 2-300.
-
ntomka
nagyúr
válasz
szabolcs1975 #23515 üzenetére
Azért én tömörítetlenül nem tárolnék egy albumot sem, sok lenne az albumonkénti 5-700MB.
(#23516) szabolcs1975: Gyanús ez nekem. 320-as MP3-nál közel sem ilyen rossz a helyzet szerintem.
-
KMT
addikt
válasz
Mert a flac tömörítetlen?
(#23516)
Ábrák nézegetése helyett csinálj foobar abx teszteket. Sokaktól "kértem" már ilyet, de valahogy senki nem jött vissza büszkélkedni az eredményeivel.Amúgy is hasznos lenne, mert akkor nem írnál olyanokat, mint a #23509-ben.
-
szabolcs1975
aktív tag
válasz
http://www.head-fi.org/forum/thread/457310/comparison-flac-vs-mp3-320kbps
Most találtam rá erre az oldalra, bár eddig nem is foglalkoztam vele. Azért az fr diagramokból látszik, hogy bizony jócskán van különbség még itt is, pedig ez 320kbs-es. Egyszer majd megcsinálom a tömörítést és megfigyelem én is, mennyire hallható vagy sem. Azon a fórumon egyesek szerint hallható mások szerint nem.
Nyilván az egyén fülétől nagy mértékben függ.
-
cucka
addikt
válasz
szabolcs1975 #23505 üzenetére
Metált a következő dolgok miatt nehéz visszaadni:
1. Dinamika szempontjából a referencia egy jól hangosított koncert - ezt nyilván lehetetlen normál hangerőn fejhallgatóval visszaadni, de azért törekedni kell rá.
2. A metál zene alapvetően torz és a nagy része a közép tartományban történik. A fő hangszerek a torzított és effektezett gitárok, amelyekből általában 2 játszik 2 különböző dolgot, mindegyiket több sávon veszik fel a stúdióban, ezen kívül ott van a (szintén torzított) basszusgitár, meg az énekes, aki sokszor szintén nem tiszta hangon énekel. Na ezt a nagy zajhalmazt nehéz normálisan visszaadni. Ha túlságosan össze van mosva, az a baj, ha túl részletes, akkor meg az.
3. A felvételek minősége extrém széles skálán mozog, a csúcsmiőségű, millió dolláros felvételektől (pl. Metallica fekete album) az egyszerű eszközökkel otthoni körülmények között felvett dolgokig. Ennek egyszerű anyagi okai vannak, a zenekarok többsége nem engedheti meg magának a csúcsminőségű felvétel készítésének költségeit.Saját tapasztalat: egy igen drága és jó minőségű AKG K501-es füles pl. csodálatosan szól mindenféle nem zajos zenei stílusban, metálnál viszont teljesen elvérzik - a legapróbb rezdülést is meghallod a zenében, összességében véve viszont szétesik az egész. A saját Sennheiser HD515-ösöm (ami egyébként olyan fasza minőségű anyagokból készült, hogy pár év alatt széttört a pántja és szétmállott a szivacspárnája) szintén hasonlóan teljesít.
Az MP3-ról meg annyit, hogy a zenét hallgató emberek 99%-ának nincs olyan minőségű eszközparkja és/vagy hallása, ahol az mp3 tömörítés a szűk keresztmetszet.
-
dudika10
veterán
válasz
Mutass vaktesztet 320-as MP3 és valamilyen veszteségmentes formátum között amit Te elvégeztél.
Van olyan FLAC felvételem ami eredeti FLAC (nem MP3-ból vsszakonvertált) és mégis borzalmas, szörnyű, pocsék.
Teljes mértékben felesleges "MP3-azni".Nekem elég sok gothic metál felvételem van amivel semmi komoly hiba nincs. Más metál felvételem nagyon nincsen, de nem hiszem, hogy csak a gothic metálnál tudják megoldani a felvételt.
-
válasz
Azért a metál, mint zenei stílus nem ennyire rossz, szerencsére. Én pl most is metált hallgatok a DF-en, neki nagyon jól áll.
-
cucka
addikt
válasz
szabolcs1975 #23495 üzenetére
Egy picit olvass bele a topik-ba.
Megvolt.Ha jól tudom van nyitott és zárt változata, az hogy a zárt mennyire szigetel kifelé nem tudom, de ha egy picit visszaolvasol biztosan megtalálod.
Valószínűleg egy zárt modell megfelelő lenne. A logout-os superlux tesztet átnéztem, de ott mint ha csak nyitott/félig zárt modellekről lett volna szó, kivéve a hd651-et, ami viszont egyértelműen le van húzva az írásbanAbban viszont biztos vagyok, hogy ezek a fejhallgatók erre a célra BŐVEN megfelelnek, sőt, még kicsit túlzónak is érzem, mert mp3 és metál, integrált hangkártya...hát nem is tudom(talán egy fokkal még mindig jobb mint a disco).
Nagyjából azért tisztában vagyok vele, hogy 15 ezer forint alatt/körül milyen minőségre lehet számítani. A cél egyszerűen annyi, hogy tudjak átlag hangerőn zenét hallgatni a munkahelyemen úgy, hogy az ne zavarja a közelemben ülő embereket.
A metálról meg annyit, hogy szerintem ezt a zenei stílust igazán jól visszaadni meglehetősen nehéz feladat.(#23496) schawo
Köszi, utánanézek ezeknek. -
szabolcs1975
aktív tag
válasz
szabolcs1975 #23492 üzenetére
rendszer = DAC + erősítő
-
Dave™
nagyúr
válasz
szabolcs1975 #23486 üzenetére
...azt is látni kell, hogy a rendszered annyit fog tudni, amennyit a leggyengébb láncszem tud. Tehát hiába teszed be a rendszerbe a világ legjobb fejhallgatóját, ha az erősítő/DAC és (én a DAC-ot gondolom kardinálisabbnak), nem tudja amit a fejhallgatód tud, akkor legfeljebb csak árnyalatnyival vagy még annyival sem fog jobban szólni a füles mint egy sokkal olcsóbb társa.
Ez nem igaz, illetve csak nagyon szélsőséges esetben (mondjuk teljesen erősítetlen kimenetről, pl. mp3 lejátszóról, de még ott is jobban szól szerintem, mint egy alsóbb kategóriás). Az odáig oké, hogy nem lesz teljesen kiaknázva a tudása, de sokkal jobban szól a K601, mint előtte bármi, ami rá volt kötve, pedig az elméleted szerint nem kellene neki (vagy mégis ér valamit a HD2 erősítése). Azt elfogadom, hogy feljebb lépve nincs akkora változás megfelelő erősítés nélkül, amennyi egyébként lenne, de van változás. A CPU-GPU analógia nem tudom miért húzható rá erre is, szerintem semmi köze hozzá. És bár nem tartjátok sokra, azért erősíteni a HD2 is erősít a kimeneten, tehát nem teljesen erősítetlen
Nem tudom mi élhet a fejetekben ennek a megoldásnak a hangjáról, de szerintem sokkal rosszabb, mint a valóság
-
válasz
szabolcs1975 #23206 üzenetére
Ez mind szép és jó elmélet, de sajnos a gyakorlatban élünk.
Pont a minap került szóba a 3D60, mint egy újabb kísérlet a fejhallgatós térleképezésre, de úgy fest a készítők félreértették a feladatot, és egy színpad leképezése helyett a hallgatót belehelyezték a zene középpontjába. Köszönöm, ez érdekes, meg hú de kafa, de nem igazi, hanem művi érzés.
Csak azt akarom mondani, hogy termeszetesen létezhetne megoldás, de sajnos a sikeres és jó megvalósítások száma erősen konvergál a nulla felé.
-
válasz
szabolcs1975 #23204 üzenetére
Bármilyen mikrofonozást végül sztereó monitoron kevernek, masterelnek, és sztereó hangsugárzós lehallgatást feltételeznek.
-
válasz
szabolcs1975 #23197 üzenetére
Ez eddig rendben is van, de még egy fontos különbség, hogy egy természetes forrásból mindkét fülbe elér a hang, addig fülesnél ez nem így van.
A sztereó felvételeknél a két csatornát sztereó monitor rendszeren készítik el, ahol a mindkét csatorna részben mindkét fülbe eljut. Fejhallgatós hangreprodukciónál viszont az információ majdnem fele elveszik, az a fele, ami a jobb csatornából a bal fülbe jutna, és viszont.
-
szabolcs1975
aktív tag
válasz
szabolcs1975 #23197 üzenetére
elektrosztatikus fejhallgatót akartam írni, csak lejárt a szerkesztési idő...bocsi !
-
slfln
senior tag
válasz
szabolcs1975 #23139 üzenetére
Ehhez túl sok okosat nem tudok hozzáfűzni.
A fejesek, fülesek térérzetét legjobban az 5 és 10kHz-es (jelenlét érzetét keltő) tartomány süllyesztésével ill. növelésével elég jól lehet módosítani. Nekem úgy tűnik, hogy ez és a ház akusztikai körülményei felelősek legjobban a kialakult térérzetért.
A hallójárat teljes zárása általában nem tesz jót a térnek, ez igaz.
Viszont van olyan fülesem, aminek a tere nagyobb és levegősebbnek tűnik, mint a hasonló árú nyitott fejhallgatómé...
Szóval ez nem olyan egyszerű.
Remélem nem mondok túl nagy hülyeséget azzal, -mivel nincs tapasztalatom benne- hogy a hangfalak terét semmilyen fej/fülhallgatóval nem fogod tudni utolérni. -
KMT
addikt
válasz
szabolcs1975 #23139 üzenetére
Szerintem simán beleszól, főleg, hogy teljesen lezáródik a hallójárat.
(#23140) bigmasterg:
Jah, mókásan gyorsan lépkedsz felfele. Ezért aggódom. -
törölt tag
válasz
szabolcs1975 #23029 üzenetére
Aha, nem láttam, hogy ezen is van optikai kimenet. Jónak tűnik, szerintem veszek egyet. Összehasonlítom az erősítőm hangjával.
-
törölt tag
válasz
szabolcs1975 #23025 üzenetére
Jól látod a dolgot, nem szeretnék rengeteget költeni a dologra. De szeretném azt, hogy laptopon is élvezhessem a zenét. Ugyanis sokat utazom, ilyenkor csak ezt viszem magammal. Ennek pedig a hangja ... hááát, nem a legjobb. Ezért lenne jó egy USB-s DAC, amit bármivel használhatok.
-
válasz
szabolcs1975 #23026 üzenetére
Szerintem ez nem pénzkérdés.
-
törölt tag
válasz
szabolcs1975 #23021 üzenetére
Azt hiszem a Xonar U1 mellett döntök. Elég jól lement az ára és a laptophoz szerintem tökéletes választás. Másrészt picit tartok tőle, hogy ez sem egy minőségi darab lesz, de kiindulásként talán jó. Ha nem tetszik akkor is tudom majd másra hasznosítani.
(#23019) Bodz: Azta! A Fiio E7 elég rendes kis darabnak tűnik
-
slfln
senior tag
válasz
szabolcs1975 #22973 üzenetére
Ami még fő problémám és egyelőre nem tudom, hogyan találjak rá gyógyírt, hogy azt se tudom mit kellene hallanom. Úgy értem, nem voltam ott a felvételnél, ezért fogalmam sincs, hogy élőben milyen lenne. Az elektromos zenéknél meg még bonyolultabb a helyzet. Szóval ezért inkább az van, hogy 'szerintem' így lenne jó. Ez meg nem helyes.
Gondolom az lenne a legjobb, ha feljátszanék több általam profin kezelt, nagyon jól ismert hangszerrel pár cuccot és azt hallgatnám vissza a rendszeremmel, hogy hogyan viszonyul a valósághoz. Ez azonban nem fenyeget, mert semmin nem tudok játszani. Meg még mindig lehetne magyarázkodni azzal, hogy a mikrofon stb. volt a szar akkor.Bármelyik fejesemhez/fülesemhez tudok olyan zenét találni pillanatok alatt, amivel rendkívül hülyén fognak muzsikálni. Az előrehozott középtartomány rendkívül fura pl. metállal. A V alakúval meg elvész a gitár 'harapása' és odalesz az ének bensőségessége... etc.etc.
Közben azon is érdemes elgondolkozni, hogy azok a cuccok, amivel a hangmérnök kevert, vajon kitettek e olyan összeget, mint amin egyesek hallgatják...
#22975: : O Mennyiségileg pedig nem kéne gondnak lenni vele... Miről jössz? Mármint mihez képest érzed kevésnek. A Pro-kban egyébkén is 'elvileg' több a mély a nagyobb szorítóerő miatt. Az erősítő nem hiszem, hogy megszenvedne vele nagyon. Még a$ 600ohmosakra is azt szokták mondani, (96db érzékenység mellett) hogy könnyebben hajthatóak, mint pl. a K601. Bár ezt nem tudom, hogy ténylegesen így van e.
-
törölt tag
válasz
szabolcs1975 #22951 üzenetére
Jó volna a Superlux árban nagyon, de a fejpántja nem tetszik.
-
ntomka
nagyúr
válasz
szabolcs1975 #22947 üzenetére
Egyáltalán nem körülményes az audinst cuccok beszerzése: felmész ide, megnyomod a vásárlás gombot, vársz 1-2 hetet, kifizeted az áfát/vámot, vársz pár napot, élvezed a terméket.
-
törölt tag
válasz
szabolcs1975 #22943 üzenetére
Igen, gondolom, hogy felesleges volna. De a kérdés továbbra is az, hogy mi illene hozzá.
-
guppy
őstag
válasz
szabolcs1975 #22945 üzenetére
Sztem nyugodtan feltehetted vna ott is a kérdésedet, szinte u az a közönség, és így nem szemeteltünk vna ebbe a topikba.
Sztem ha már erősítő dac combó vásárlásra adod a fejed, lehet érdemes lesz elgondolkodni fejes cserén is. Ami a kombókat illeti a hifimant felejts el ha az 595höz akarod használni, egyáltalán nem áll jól neki a csöves hangzás, de azért jó kis erősítő,nekem is az van.
Ha AKGra tervezel váltani akkor nyugodtan gondolkozhatsz róla.
Ami a tranyós kombókat illeti Audinst vagy Yulong az amin sztem érdemes gondolkodni (legalább is nekem ezek a szimpatikusak), ha meg van rá egy picit több pénzed akkor a DACport is szóba jöhet, az tényleg nagyon tuti
.
-
válasz
szabolcs1975 #22945 üzenetére
balukának volt Hifimanje moddolt 555-höz. Asszem a "csöves nem ajánlott" lett a verdikt, de tévedhetek. ZeroDAC viszont jó lehet.
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
szabolcs1975 #22943 üzenetére
Nem vészes, de úgy tudom a HT erősítők fejeskimenete nem egy leányálom.
Aztán lehet tévedek. -
törölt tag
válasz
szabolcs1975 #22941 üzenetére
Házimozi erősítőhöz használnám. Filmek, zenék illetve néha jobb hanggal rendelkező telefon szolgáltatná a forrást.
-
válasz
szabolcs1975 #22938 üzenetére
Annyiért vette, ha jól emlékszem. Előtte HD540-e volt, amit én vettem meg, a K601 után vett HD600-t, amit szintén eladott.
-
válasz
szabolcs1975 #22931 üzenetére
Ebből is látszik, hogy mindenből lehet jót és rosszat is kihozni.
-
bigmasterg
addikt
válasz
szabolcs1975 #22931 üzenetére
Sony Qualia 010-ről van szó. (Keress rá, ha nem ismered.)
Nagyon sz*rul nem szólhat. -
KMT
addikt
válasz
szabolcs1975 #22864 üzenetére
"A hang talán kicsit nyitottabb lett, de még nagyon távolról nem az igazi."
Egy fejest nem illik távolról hallgatni.
-
szabolcs1975
aktív tag
válasz
szabolcs1975 #22883 üzenetére
Nem sikerült szerkesztenem...tehát az árához képest !
-
nagyúr
válasz
szabolcs1975 #22883 üzenetére
AMDFan nagyon helyesen fogalmazott, hogy az 5-ös szériától kezdve már ízlés kérdése. Ha kicsit visszább olvasol, akkor láthatod a a véleményemet az 555-ről.
Szerintem csak sokan félnek beismerni, hogy ennyiért lehet jobb/azonos minőség is.
-
bigmasterg
addikt
válasz
szabolcs1975 #22878 üzenetére
Bp-i vagy ?
Ha igen, akkor szerintem bármikor elmehetsz fi:zi'k-hez superluxot hallgatni.
(Viheted az 598ot is, hogy összehasonlítsd... ) -
válasz
szabolcs1975 #22864 üzenetére
Fedett alatt sávhatároltságát érted, miszerint 10-20kHz tartományban elfogy? Mert ez nem fog az U1->Audinst cserével változni. Lehet, hogy neked pont egy Superlux HD668B tetszene. Kicsit kiemelt mély tartomány, részletes közép és sok, nyitott magas jellemzi. Érdemes lenne meghallgatnod egyszer, és valamikor el kéne jönnöd egy találkozóra, és meghallgatni pár másik fülest is.
-
bigmasterg
addikt
válasz
szabolcs1975 #22723 üzenetére
Jogos.
Ha haza megyek lelocsolom benzinnel és meggyújtom. Úgy már talán nem lesz észrevehető a folt(?) .
Mondjuk tegnap e nélkül sem vettem észre, de majd jobban átvizsgálom.Végső esetben kiszedem photoshoppal és rögtön megjavul a hangja.
(Még jó hogy van nálam laptop és rendes ülőhelyek, konnektorral a felújított
ferihegyenLiszt Ferenc-en, ugyanis 4 órát csúszik a gép.)
-
DBAtti
aktív tag
válasz
szabolcs1975 #22723 üzenetére
Egy ilyen folt?
Egy ilyen feketedés magába szívja az elektronokat, de minimum eltéríti őket. Egy kis zenehallgatás és lehet hogy féreglyukat generál a nappaliba. Vagy a füledbe. Én fel nem venném ha kedves az életem. De vállalom a felügyeletét, ha nekem adod, nem okoz több kárt a világnak! Majd veszek még elé egy vérnyulat.Eszembe jutott egy korábban hallgatott tárgyam. Beszéltünk arról, hogy a pszichés állapot (hangulat) nagyban befolyásolja, milyennek látunk egy színt. Ha épp rossz a kedv -> hidegebb árnyalat minden, jókedvben "világosabb", stb. Majd ismertettek egy eljárást, ahol a színek megkülönböztetésére vesznek fel random embereket (valami teszt). A pontosság jegyében a színmintákat egy gépen kell nézni sötét szobában. Mivel pontos szöghelyzetben kell a mintát nézni, a fejük kerettel rögzítve van, és ha jól emlékszem rá is kell harapni egy gömbre, ami biztosítja a fej mozdulatlanságát. Tehát kb. a sötétben vagy kipeckelt szájjal és folyik a nyálad, a fejed nem mozgathatod, de valahogy közlöd milyen színt látsz pontosan. Bizonyosan ideális eredményt ad
Valami hasonló érvényes a hangokra is nyilván, ahogy egyre többet írunk a (talán nem is létező) foltról, úgy csökkentjük a terét bigmasterg HD800-asának. Legalábbis a foltos oldalét. Mert az biztosan gyengébben fog szólni.
-
PuMbA
titán
válasz
szabolcs1975 #22719 üzenetére
-
dudika10
veterán
válasz
szabolcs1975 #22711 üzenetére
Foobar? Használd a resamplert.
-
válasz
szabolcs1975 #22668 üzenetére
Hú, ez egy bonyolult helyzet, belejátszik a füled belső akusztikai tulajdonsága.
Egyébként 9dB+0.2dB=9.2dB szóval a változás minimális.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
szabolcs1975 #22668 üzenetére
hifinel ezzel erősen vitatkozom.pont ugyanannyira fontos az összes láncszem. és a szoros dolog is sántít, mert visszahatnak.
-
baluka26
veterán
válasz
szabolcs1975 #22663 üzenetére
A felismerés jó. A legnagyobb változást egy fejhallgatós rendszerben a fejhallgató cseréjével tudod elérni, a többi alkotóelem összesen max 15-20%-ban befolyásol a tapasztalataim szerint.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
szabolcs1975 #22644 üzenetére
mondtam
-
baluka26
veterán
válasz
szabolcs1975 #22626 üzenetére
Milyen meglepő, a Chesky-k ált. binaurálok.
Latency-t állítsd. -
bajnokpityu
félisten
válasz
szabolcs1975 #22628 üzenetére
bufferek?
-
nagyúr
válasz
szabolcs1975 #22617 üzenetére
Hát...
Lehet veled van a probléma, mert számomra teljes az élmény.
Amit a #22614-ben írtál: "Pont elölről nem jön a hang.."
A fodrászok többnyire mögötted dolgoznak. -
nagyúr
válasz
szabolcs1975 #22614 üzenetére
Ez pont fejhallgatóval érdekes. Írta is, hogy az 595-tel hallgasd meg.
Szerkesztés gomb?!
-
szabolcs1975
aktív tag
válasz
szabolcs1975 #22614 üzenetére
ja és az előbb említett "dolby-headphone"-os megoldás, kb egy nagyságrenddel pontosabb és jobb térérzetet kelt.
...mondjuk minőségben szarabb....de ez sem nagy durranás.
-
szabolcs1975
aktív tag
válasz
szabolcs1975 #22597 üzenetére
1TB-s HDD-t, elnézést, most vettem észre!
-
contaxg
veterán
válasz
szabolcs1975 #22597 üzenetére
Ez meiyik okos bolt volt?
Kérdés: Coldplay-Parachutes albumán az első felvételről van valakinek olyan verziója ami nincs túlvezérelve? Mert amit eddig hallottam (vettem), az mind torz volt.
-
válasz
szabolcs1975 #22593 üzenetére
Nem is tudtam, hogy létezik u3. Szerintem nem ugyanaz a kettő, bár nem tudom
Boltba 3 napig visszaviheted.
-
baluka26
veterán
válasz
szabolcs1975 #22591 üzenetére
Mert ha neten vetted volna 8 napig visszaküldheted.
szerk: Azt nem tudom, itt kérdezd meg -
baluka26
veterán
válasz
szabolcs1975 #22589 üzenetére
Neten rendelted vagy boltban vetted?
-
szabolcs1975
aktív tag
válasz
szabolcs1975 #22588 üzenetére
mondjuk eszembe sem jutott, hogy ebben a kis szarban ugyanaz van....döbbenet
-
baluka26
veterán
válasz
szabolcs1975 #22586 üzenetére
X51RL az király laptop
-
baluka26
veterán
válasz
szabolcs1975 #22579 üzenetére
Az az eszköz limitje lesz.
Gyengébb USB-s eszközökön (pl a Te Xonar-od) csak 16/48 szokott átmenni.
XP-d van? Vagy miért nem WASAPI-t használsz? -
baluka26
veterán
válasz
szabolcs1975 #22573 üzenetére
Pontosan így veszik fel a binaural felvételeket, "dummy head"-del, és a fülkagylókban vannak a micek
Mi a hiba?
Az, hogy a kialakított fejformának a fülkagylója és az enyém más akusztikai tulajdonságokkal rendelkezik. -
bigmasterg
addikt
válasz
szabolcs1975 #22571 üzenetére
EZT hallgasd meg az 595-el.
szerk.:
Közben úgy látom megelőztek. -
baluka26
veterán
válasz
szabolcs1975 #22571 üzenetére
Nem lehet ez a crossfeed.
Próbált ki, foobar plugin, bauer sterephonic to binaural DSP.
Binaurálisan meg lehet oldani a tökéletes pozícionálást. -
baluka26
veterán
válasz
szabolcs1975 #22560 üzenetére
Pedig az új, 5-ös Seniknek nagy terük van bizony.
-
dudika10
veterán
válasz
szabolcs1975 #22560 üzenetére
"A tér olyan amilyen(mivel sok fülest nem hallgattam még, nagy viszonyítási alapom), de azért ott még lenne hová fejlődni(hogy ez minek a számlájára írható, megint nem tudom)."
Annak a számlájára írható, hogy fejhallgatóról beszélünk. Sose lesz olyan terük mint egy hangfalnak.
-
válasz
szabolcs1975 #22318 üzenetére
Sokféle fülest hajtok róla, többféle márkát, köztük Sennheiser HD540-t is, de 5x5/8 nincs közöttük. De sosem mondtam még senkinek, hogy vegyen ilyen hangkártyát/DAC-ot, hiszen bár nem szól rosszul egy 40-50k-s DAC-hoz képest, a füles erősítője egy kalap sz*r, a firewire miatt nehézkes a használata, az árát messze nem éri meg, ha az ember csak zenehallgatásra használja. Éppen ezért is írtam, hogy per pillanat tök irreleváns, hogy én miről hajtom a füleseket, csak azért válaszoltam, hogy ne tűnjek bunkónak.
-
válasz
szabolcs1975 #22315 üzenetére
A fene, nincs ASUS részvényem. Ha tudtam volna, hogy U1-t készülsz venni, akkor tegnap szaladtam volna a tőzsdére.
-
válasz
szabolcs1975 #22311 üzenetére
Egy rosszabb fajta laptophoz képest felüdülést nyújthat egy U1, egy jobb fajta laptophoz képest pedig fontos előrelépés.
-
Nertpaelg
tag
válasz
szabolcs1975 #22305 üzenetére
Az 5x5/8 széria valóban könnyen hajtható, így ugyanannyi pénzért többet lehet nyerni egy jó forrással (ie. DAC), mint táp erősítővel. Alacsony árkategóriában sok mozgástér mondjuk nincsen, mivel csak egybeépített cuccok jöhetnek szóba. Látatlanban/hallatlanban is az Audinstot választanám, már csak azért is, mert csak erre a célra készült, így itt biztos jobb az ár/érték aránya.
-
bigmasterg
addikt
válasz
szabolcs1975 #22303 üzenetére
Jó forrással és erősítéssel egyik fejhallgató sem fog rosszabbul szólni, mint integrált hangkártyáról.
Na jó, az alsó kategóriában épp előfordulhatnak furcsaságok, de az 595-nél nem hiszem, hogy ez állna fenn. -
kk831228
addikt
válasz
szabolcs1975 #22284 üzenetére
Üdv!Kérdezd itt!![link]
-
válasz
szabolcs1975 #22296 üzenetére
A DAC-om jelenleg egy M-Audio FireWire 1814, de előjegyzésem van az első néhány HiVOX Lupus Junior MkII egyikére, meg van pár másik DAC-om is. De szerintem per pillanat egyáltalán semmi jelentősége annak, hogy én mit használok. Csak azért adtam választ, hogy ne tűnjek bunkónak.
(#22298) szabolcs1975 Pont ezért mondtam, hogy tesztelési célból kérj egy példányt pár napra. Ha esetleg nem ad, mert nincs neki, akkor BP-en tudok egyet kölcsönözni én is.
szerk: Bizony, így van ahogy baluka is mondja.
(#22301) baluka26 Igen, engem is érdekelne az összevetés, majd kitalálunk rá valamit.
-
baluka26
veterán
válasz
szabolcs1975 #22298 üzenetére
Pedig nem az. Az erősítőnek nagy a bemeneti impedanciája, ezért jobb lesz az illesztés a hangkártyával.
-
baluka26
veterán
válasz
szabolcs1975 #22296 üzenetére
USB-s DAC is van pár klassz.
Audinst HUDMX1 például. -
válasz
szabolcs1975 #22289 üzenetére
Én FireWire DAC-omat is ASIO-val használom. Az ASIO nem függ a transzport típusától.
(#22289) szabolcs1975 Most olvasom, hogy egy notebookról használod. Lehet, hogy a notebookodnak gyengus vonali kimenete van. Szerintem simán impedanciazavar van a fülesed és a vonali kimenet között. Én megpróbálnék utánakötni egy erősítőt, pl egy P87-est. Szerintem a srác ad egyet kipróbálásra.
-
baluka26
veterán
válasz
"Digitális kimenet nincs..."
USB. -
válasz
A fátyolosság az a rossz forrás, illetve egész pontosan a impedancia egyeztetés hiányára utal. Miről használod?
Hát, én kicsit drága forrásról (M-Audio FireWire 1814) hajtok (ami azért sajnos nem éri meg az árát, bár természetesen nem csak fejhallgatózáshoz használom), akárcsak legtöbbünk itt, akik közép- vagy felsőkategóriás fejhallgatókat használunk.
U1 egyébként "állítólag" kb egy Xonar DS szintjét hozza. Már régen olvastam róla a tesztet, ezért nem emlékszem hol, különben linkelném.
-
válasz
szabolcs1975 #22284 üzenetére
Nem tudok róla, hogy itt bárkinek is van U1-e.
(#22285) contaxg Milyen DT lesz? 880, 990 vagy T1
-
Dave™
nagyúr
válasz
szabolcs1975 #22263 üzenetére
Nem, nekem nem evidencia. Amúgy kevésbé színez, félúton van a Sennheiser és az AKG között. Ha a forrás adott, és van egy nagyobb felbontóképességű/jobb szeparációval rendelkező fejhallgató, az szerinted rosszabbul fog szólni, mert kihozza a DAC gyengeségeit? Szerintem pont annyival fog jobban szólni, amennyivel technikailag jobb (persze a teljes kibontakozáshoz már erősen számít a forrás, de mivel a példának hozott AT-k erősítést nem igényelnek, ezért ez itt nem egy hangsúlyos tényező). A te értelmezésedben azért jobb az 555/595, mert elmos részleteket, amikbe beletartoznak a DAC hibái is. Szerintem meg pont ettől lesz rosszabb.
Az AT-k szebben színeznek, amivel ugye azt is elismered, hogy nem neutrálisak, amivel azt is, hogy valójában nem nagy durranások. Ha ez volt a célod, hát legyen. Igazad van !
Már értem miért nem reagálnak a többiek. Egy szóval sem mondtam, hogy szebben színeznek. Azt mondom, hogy az AD 700-as jobb, mint az 555/595 (a 900 meg még inkább). És mivel igénytelenebbek a forrásra, ezért nekem logikusan következik, hogy jobbak is lesznek integráltról. A beidézett részhez még annyit, hogy ha magaddal szeretsz beszélgetni/kitalálod mások gondolatait, akkor kár fórumoznod, ez nem erről szól. Elég infantilis dolog
-
Dave™
nagyúr
válasz
szabolcs1975 #22234 üzenetére
Oké, kb. én is így értettem. És mire alapozod az elméleted, hogy a HD555/595 lesz a legjobb választás az alaplapi hangkártyával? Mert szerintem nem. Szerintem jobban fog szólni egy AT, mivel azok még az erősítésre is igénytelenek, szemben a Sennheiserekkel. Ennek ellenére eszembe nem jutna kijelenteni, hogy a legjobb egy AD500/700/900 lesz, mert ezt lehetetlen megmondani. Csodálkozom a "bátorságodon", hogy te ezt így le mered írni (főleg, hogy még 1 milláig sem...). Szerintem ne állítsd szembe a hangfalakkal, mert tök nem ugyanaz. Mivel ott van a fejeden, gyakorlatilag teljesen más. Másként fog szólni egy nyitott, egy félnyitott, meg egy zárt. Teljesen más a tér értelmezése és megközelítése. A hangfalaknál számítanak a "tereptárgyak", a szoba formája, mérete, a fejhallgatónál meg a füled lesz a befolyásoló tényező. Hasonlítsd össze a hangfalak és a fejhallgatók karakterisztikáját, teljesen más. Én csak azt tudom neked javasolni, hogy inkább legyél szerényebb, hallgass sok fejhallgatót/rendszert, és legyél nyitottabb, bizonyára fognak meglepetések érni. Túlzottan magabiztos vagy, és olyan párhuzamokra építesz, amik nem léteznek. De legfőképpen semmiképpen sem jó tényként kezelni teljesen szubjektív dolgokat, és az 555/595 teljesítménye az bizony szubjektív lesz. Vannak objektív paraméterek, leginkább technikai oldalról, de te abszolút nem ezekről írtál. És a legnagyobb bajom a véleményeiddel az, hogy ellentmondást nem tűrően tényként kommunikálod őket, holott bizonyítani nem tudok őket, mert nem is lehet.
-
contaxg
veterán
válasz
szabolcs1975 #22235 üzenetére
Először is adnak egy teret a hangnak (hiszen ha kissé fedettebbé teszed a magas hangokat, kissé távolabbinak érzed őket),
A fedetté teszed a magasakat akkor a magasak fedettek lesznek. Pont.
-
válasz
szabolcs1975 #22235 üzenetére
Alaplapról egyébként sem ajánlott fejhallgatót hajtani. Viszont teljesen más ok miatt, mint hifit. Hifi erősítők bemeneti impedaciája általában 10-20k Ohm. Ennek nincs is gondja az asztali integrált hangkártyák jellemző 100 Ohmos kimeneti impedaciájával, és a lehetőségekhez mérten relatíve elfogadható hangot kapunk, ugyanis ezeket az integráltakat a (szintén 10k Ohm bemeneti impedaciájú) multimédiás hangszórókhoz szánják. A 32-50 Ohm körüli fülesek éppen ezért nagyon megsínylik az integrált hangkártyák magas belső, kimeneti impedaciáját; a fülesek hangja kellemetlen, fátyolos, nagyon nehezen hallgatható lesz. Ezen a Hd555 fedett magas tartománya sem segít, a probléma ugyanis a közép és középmagas tartományban jelentkezik.
Viszont ez a jelenség nem jellemző a notebookok hangjára, azokat ugyanis alacsony (10 Ohm körüli) kimeneti impedanciával pont fülesekhez szánják.
-
Dave™
nagyúr
válasz
szabolcs1975 #22220 üzenetére
Lejárt a szerkesztési limit, parancsolj:
Ja most látom, kérdezted hol voltál elfogult:
"Én használtan a HD595öst 20ezerért vettem, és ne is ámítsd, mert ha nincs megfelelő erősítő/DAC páros, akkor nem fog jobbat kapni ennél, még 1 millióig sem, mert mind jobban kifogja adni a rendszere hibáit mint ez."
(ezt komolyan nem is értem, hogyan érthetted, ha szó szerint értelmezem, akkor azt mondod, hogy erősítő/DAC nélkül nem lesz jobb pl. egy AT AD900 nála, hiszen gyenge a forrás. Ez viszont egyértelműen nem igaz. Az AT-knak nem kell erősítés, szóval nem fog ezen elvérezni, viszont technikailag messze felülmúlja. Milyen egyéb rendszerhibára gondoltál?)
"Szerintem úgy van, hogy ha Laptopon akarja hallgatni, akkor csak a HD595(még az 555ös csak akkor ha moddolja), és nem csak az érzékenységük miatt, hanem egyszerűen ezek tényleg erre lettek kitalálva. Ha van lóvé, akkor valóban lehet precízebb és részelezőbb fejhallgatókat venni, de akkor eszébe sem jusson mezei hangkártyával hallgatni."
(ezt a kiemelt részt most jegyezzük meg a következőhöz, meg akkor már megkérdezném, hogy mi alapján gondolod azt, hogy ezek ehhez lettek kitalálva? Főleg, hogy alapból 6,3-as jack van rajta, ami erősen ellentmond az elméletednek).
"nézd, hogy integráltról a HD595 lenne a legmegfelelőbb, nem írtam, legalábbis nem pontosan ez volt a lényege..."
(de, pont ezt írtad, lásd feljebb)
"De az tény, hogy a rendszer hibáit ez a füles rejti el a legjobban(legalábbis ebben nagyon élen van), ezt felesleges vitatni."
(ez mitől vitathatatlan tény? Ha valóban hallottál volna rengeteg másikat sem lenne tény, mert szubjektív véleményre alapozol, de bevallottan nem hallottál AT és Beyer fejeseket, de Sennheiser/AKG vonalon sem tudni, hogy mivel volt alkalmad összehasonlítani, ezért voltam rá kíváncsi).
Ha válaszolsz tisztelj meg annyival, hogy normális hangnemben teszed. Én szépen összegyűjtöttem mindent, nem magyaráztam bele semmit ha jól látom, a dőlt részeket mind tőled idéztem, szerintem nem nagyon lehet őket többféleképpen értelmezni.
-
Dave™
nagyúr
válasz
szabolcs1975 #22219 üzenetére
Értem, tehát nem tudjuk meg mikkel volt alkalmad összehasonlítani a HD555/595-öt. Kár.
Szia.
-
Dave™
nagyúr
válasz
szabolcs1975 #22214 üzenetére
Nem kell belemagyarázni, amikor olyanokat mondasz, hogy "ezzel kár vitatkozni" (egy fórumon ez elég vicces egy szubjektív vélemény kapcsán), meg hogy nem vagy kíváncsi mások véleményére. Nagyon ajánlgatod a Sennheiser HD555/595-öt, amik úgy egyébként sem biztos, hogy a legjobb vételt képviselik a pénzükért (képviselték, amíg lehetett kapni őket), és ugye ilyenkor jogosan merül fel a kérdés, hogy honnan ez a fene nagy magabiztosság, mi az összehasonlítás alapja. Az életkor itt teljesen irreleváns, látatlanban baluka szerintem komolyabb alappal rendelkezik, de ezt abszolút ne vedd magadra, csak abból tudok ítélni, ami itt a fórumon olvasható, és ebből nekem tök ez jön le (mert ő leírta, hogy mi mivel szemben és miért). Szóval te miket is hallottál? Mi az a "több száz rendszer", aminél mind jobb választás az 555/595? Volt is egy ilyen kérdés, csak azon átsiklottál. Én nem hallottam túl sok fejhallgatót, főleg az itteni rezidensekhez képest, de abból a repertoárból az 555 semmi kiugróan emlékezetest nem nyújtott, talán ezért is tartozom én is abba a táborba, akik jobbnak tartják a 11e Ft-os Superluxot.
-
baluka26
veterán
válasz
szabolcs1975 #22214 üzenetére
Nyugodjon le mindenki, senkinek sem jó ez a karate.
-
válasz
szabolcs1975 #22212 üzenetére
Nem tudom, hogy jött ide a sznobizmusos része a hozzászólásodnak. Erre a fórumra lehet sok negatív jelzőt rásütni, de a sznobizmus a lehető legtávolabb áll tőle. Sznobizmusból nem lehet egy 10eFt-os noname tajvani fülest ajánlani 20-40eFt-os Sennheiser helyett. Fordítva inkább.
-
nagyúr
válasz
szabolcs1975 #22205 üzenetére
Csak úgy kíváncsiságból. Mit hallottál a sokat emlegetett két Sennen kívül?
-
dudika10
veterán
válasz
Te magad írtad, hogy nem hallottál még sok fejhallgatót.
De akkor miért nem hiszel olyanoknak, akik már nem csak, hogy hallottak, de rendelkeznek is több fejhallgatóval?
schawo szerintem már maga sem tudja, hogy mik vannak a gyűjteményében(csak azt, hogy mik nincsenek... K1000 khmm, bigmasterg kezében az elmúlt 1 évben megfordult egy tucat komolyabb fejhallgató.)
És sorolhatnék még sokakat, de most éppen velük vívod a szélmalomharcot. -
válasz
"Azt, hogy ki mit ír nem érdekel"
Ez egy fórum, eltévedtél.Hidd már el, senki nem állítja, hogy a HD555 rossz, nincs miért keresztesháborút indítani. Jelenleg is az egyik kedvenc fülesnek számít a K601/701, a HD600/650, az AD700/900 és a HD668B mellett.
Rengeteg fórumtagnak volt vagy most is van 5x5/8, de szinte mindenki hallgatta már őket elég sokat, hogy önállóan véleményt tudjon róla alkotni.
-
bigmasterg
addikt
válasz
szabolcs1975 #22202 üzenetére
Ezek az árak semmit sem mondanak.
Én meg 16 ezerért vettem akg k500-at (mondjuk utána még 6 ezer volt rá ak601 párna) és 21-ért Senn HD580-at. Hidd el, mindkettő bőven az 555/595 felett van.Az 555 meg korábban (~3éve) újonnan 18 ezer ft volt. Na akkor tényleg megérte megvenni. Viszont ha most használtat vesz az ember, akkor az vagy már repedt, vagy hamarosan repedni fog. Ami persze hangján nem ront, csak rosszul néz ki és lehet, hogy vevő kicsit csalódott is lesz.
-
válasz
szabolcs1975 #22198 üzenetére
A Superluxokból marha jól ki lehet szállni. A legtöbben drágábban adták el használtan, mint amennyiért újonnan vették.
Csak mellékesen a Hoványinál 40k fölött lehet kapni a 668b-t, persze annyit messze nem ér.
Aktív témák
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Augusztusi hardverszuflé
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen videókártyát?
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Gaming notebook topik
- Windows 11
- PlayStation 1 / 2
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- 0 perces RYZEN laptop, eredeti Win10! FullHD IPS / 12GB DDR4 / Samsung SSD! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- Új INTEL LAMINAR RM1 (LGA1700/1851) nullperces, rézmagos hűtők! GAR/SZÁMLA! A LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- AKCIÓ! DDR5 GAMER PC: Intel Core Ultra 7 265KF +RTX 3060Ti/3080/4060/4070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- AKCIÓ! DDR5 GAMER PC: Intel Core Ultra 5 225F/245K +RTX 5050/5060/5070/Ti +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst mw1g3mg/a - 3 év gari - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest