Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- One UI 7 frissítés: volt, nincs
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Aktív témák
-
ntomka
nagyúr
válasz
baluka26 #33498 üzenetére
Hát igen, nem is egy HD650, de az ára sem.
(#33497) contaxg, (#33496) PuMbA: Valóban nem egy felső kategóriás az anyagminőség, de az ára sem emeli a felső kategóriába, sőt! A hangminőség meg elég szubjektív. Én egyáltalán nem élem meg kevésnek a mélyeit, szerintem teljesen rendben van, bár az is igaz, hogy mindenhol több mélyet hallok mint más (lassan nem tudok mit kezdeni ezzel a jelenséggel
). Számomra pl. a 440 már túl sok volt ezen a téren, a 240-et középcentrikusnak, a 940-et pedig teljesen lineárisnak találom.
-
baluka26
veterán
válasz
contaxg #33497 üzenetére
Fú, a 240-es anyaga az vicc kategória. Talán azt mondtam, amikor megfogtam, hogy "ezmiez?!" eszméletlen gagyi hatást kelt a fényes műanyag. De inkább a külcsínen spóroljon a gyártó, mint a hangzáson
Éjszaka szerintem már a nagyigmándi depóban lesz a csomag
Majd bátyám kibontja és kipróbálja, hogy minden rendben van-e -
contaxg
veterán
Örömmel olvasom soraidat!
A 240-es nagyon műanyag és így recseg-ropog, de klasszikusra nagyon jó budget fejes. A 440-es az nagyon más kategória és brutál jól passzol a hangja a HeadStremer-hez!!(#33495) baluka26
Ezt nem hagyjuk annyiban!
Éjszaka kiszaladunk érte kocsival!! -
PuMbA
titán
SRH440: alap, hogy minden tartományban részletesebb, tisztább (egy függönyt leszedtek előlem) és szeparáltabb egy "rossz" integráltról is, mint a 668B. Nagyon tud zenélni bármilyen forrásból. A dobseprűzés, a hegedű, a zongora és a cintányér hangja megsemmisítő. Annak ellenére, hogy zárt még a tere is nagyobb és sokkal pontosabb, de nincs szétdobálva semmi. A 668B-nek olyan összevissza tere van hozzá képest: eléggé nem ott szólnak a dolgok, ahol a kellene és összemosódnak, egymást érik a "térben közel lévő" hangok. Hangzásvilágról nem írok semmit, mert emberenként változó. 840 párnával nálam elment a világosba az egész a több mély ellenére is, meg ha több ideig nem hallgattam akkor folyton nyomkodnom kellett a fülemhez a fejest, hogy legyen valami mély. Meghallgattam egy Musiland Monitor 01-gyel is és kap egy kis turbót a mélytartomány, ami egyébként kell is az alaplapihoz képest, de még alaplapiról is elfogadható a mély mennyisége nekem és mivel sok időre vennék fejest majd lenne jobb forrás hozzá. Kinézetre az SRH240 kicsit jobban tetszik, de király, hogy ezt össze lehet csukni, adnak hozzá "szatyort" is meg biztosabb a kábele. Még egyszer kösz bigmasterg
SRH240: Szerintem ugyanaz a cucc van benne, mert a hangzásuk és terük is szinte megegyezik úgyhogy a fentiek itt is érvényesek, de a mély nekem már kevés. Ha odanyomtam a fülemhez vagy nyomtam rá +4dB-t akkor jó volt, de így nem lehet zenét hallgatni másrészt meg azért vennék fejest, hogy ne kelljen EQ-zni. A kábelezése nem tetszik, mert: 1. Mindig meg kellett néznem, hogy most hogy tegyem fel a fejemre 2. A vezeték összegabalyodik meg felvevéskor belemegy a számba stb. 3. Nem olyan bombabiztos, mint a 440-é, de hát ez olcsóbb. Kényelem hasonló. Kösz ntomka
Összefoglalva: Mindkettő nagyon jó fejes az áráért, de én most hosszabb távra keresek fejest ami mindenről jól "szól", EQ-t sem akarnék és naturális hangzás kellene, ja meg ne legyen 60k, úgyhogy azt hiszem, hogy 440 lesz.
-
baluka26
veterán
válasz
bigmasterg #33491 üzenetére
Holnap már otthon lesz elvileg. A szomrú tény az, hogy én meg csak csütörtök délután leszek otthon. Rohadt matek.
-
Bodz
nagyúr
válasz
bigmasterg #33491 üzenetére
A kínai nyelvű oldalon több füles van, bár egyik sem tűnik túl érdekesnek.
-
-
V!ck
senior tag
Sziasztok
Fejhallgatót szeretnék venni, egy HD201-et cserélnék le, se mély, se hangerő, dobozhang, kukázom is... 10ezer alatt szeretnék mindenképp, elektronikus zenére, középtartomány annyira nem számít, a magas ne csattogjon, hanem szép tiszta legyen, nem baj ha kicsit elnyomott... mélytartomány erős legyen és ne legyen dobozhangú... természetesen ár/érték arányhoz képest gondoltam, tudom, hogy 10ezer alatt/környékén csodát ne várjak... Tudtok ajánlani valamit? Én a Sennheiser HD202-vel szemezek, ill. Philips SHP 2700 talán... nem hallottam még egyiket sem... esetleg vmi más, könnyen beszerezhető? Köszönöm mindenkinek a segítséget
mod: a Philips dobozán 1500mW van feltüntetve... mennyire kamu? Mert mintha valami bemeneti és nem kimeneti teljesítményről szólt volna az a sor... ha igaz, akkor szimpatikus is... mert ezek a 100-200mW-os fülesek nekem nagyon kevesek... hallottam már szólni Denon DN-HP1000-etm na aaaaaz nem rossz azzal a 3500mW-tal -
slfln
senior tag
válasz
#56474624 #33484 üzenetére
Eleve már abból túl sok jó nem származik, hogy a membrán egyszerre dolgozza fel a zenét és küldi az inverz hullámokat a füledre. : /
Amelyiken a mikrofon külön van a zsinóron valahol, az meg külön gyönyör, mert nem minden irányból gyűjti a zajokat és keresgélheted, hova rakjad magadon ahol nem idegesít. Ráadásul az elemek miatt ez nehéz is. Csendes környezetben az ANC idegesítő, mert az elektronika maga folyton sistereg.
Szerintem csak valamelyik gyártó kitalálta, hogy ez nagyon nagy tutiság és mindenkinek be kellet kapcsolódnia, nehogy ne részesedjen ennek a piacából.Bose QC2: 20dB (77% of ambient noise)
Sennheiser PXC-250: 11dB (58% of ambient noise)
Sony MDR-NC20: 8 dB (40% of ambient noise)Ezt egy sekély behelyezésű iem is túszárnyalja.
-
PuMbA
titán
A popot azért később érte el a hullám. Random kerestem egy számot egy akkoriban népszerű előadótól: Mariah Carey - My All.
-
törölt tag
Erről az aktív zajszűrésről most hallok először "hivatalosan". Nem hivatalosan nekem is eszembe jutott a dolog először 4-5 éve, csak hangfalaknál, hogy milyen jó is lenne, ha lehetne így csendet előállítani. No de akkor úgy néz ki, hogy ezt a jövendőbeli találmányomat már nem fogom szabadalmaztatni.
-
slfln
senior tag
Ha zajszűrés kell használj iemet. Ezeknek értelme nem sok, ráadásul amiket próbáltam rendkívül szarok voltak. A zajszűréshez egy 'ellenmikrofon' kell, ami veszi a külső zajokat és a hullámok inverzeit játsza real time a füledbe, hogy kioltsa azokat . Na ez az elektronika, a mikrofon minősége stb. masszívan növeli a költségeket és befolyásolja a hangminőséget. A zajszűrés valós körülmények között semmit nem ér. Dinamikus, gyorsan keletkező hangokat nem tud kioltani, a vonaton, buszon, repülőn talán van értelme, de ilyen helyekre is iemet vinnék természetesen. A plusz elem hurcolása, töltési igénye ezeknek szintén csak egy hatalmas 'pain in the ass'.
fi:zi'k: Hát nem tudom, nekem nem tűnt kevésnek repülőn sem. A hajtómű mellett meg amúgy marha mindegy mi van a fejeden csak a konstans búgást érzed/hallod még a beleidben is.
-
mzso
veterán
Korábban puhatoltam, de elsikkadt. Mi ezen a fórumon a vélemény a dinamikus zajszűréses (active noise cancelling) fejhallgatókról? Próbálgatta valaki őket? A minőség rovására megy-e?
Csak pár típust találtam keresgetéssel ami kapható. Pl.:
Modecom MC-1000HF - 32k
Sennheiser PXC 450 Noise-Gard Advance - 86k
Denon AH-NC732 70k
Audio-Technica ATH-ANC7b 70k
Audio-Technica ATH-ANC1 35k
Szóval elég húzós az áruk...
-
mzso
veterán
válasz
Audison #33473 üzenetére
Na ez egy jól masterelt zene. Szerencséd, hogy 89-ben jött ki 90-től rohamtempóban kezdett romlani a masterelés minősége...
Iron Maiden albumokon jól látszik a hanyatlás. A 90-es albumon már csökkenteni kell vagy 2-3 decibelt hogy hangerőben kb ugyanott legyen mint a korábbiak. A 92-esen 4-5öt. 98-ra meg eléri a teljesen lapos sz@rt a masterelés.
Belegondolni is szörnyű Magyarországon alig volt valakinek CD lejátszója amikor elkezdték leépíteni a minőséget a masterelésnél.
-
mzso
veterán
válasz
ntomka #33459 üzenetére
Én is akartam említeni, hogyha mindenfélét jól akar hallani akkor semleges karakterisztikájút használjon, bár csak sejthetem hogy a drágább Shure-ok is semlegesek mint az ajánlott olcsóbbak. (Én amúgy is úgy vallom azt adja vissza amit kap)
Nekem mondjuk a zárt is jobban bejön, valami külső zaj mindig van sajna.
-
-
Audison
senior tag
Üdv Mindenkinek!
Feltöltöttem az egyik kedvenc dalomat. (Phil Collins - All of My Life) Nagyon szép dal és minőségre és ott van. Ha gondoljátok füleljétek meg. Link: Katt
foobar2000 1.1.6 / Dynamic Range Meter 1.1.0
log date: 2011-12-11 19:12:45--------------------------------------------------------------------------------
Statistics for: 15-All Of My Life
Number of samples: 14471424
Duration: 5:28
--------------------------------------------------------------------------------Left Right
Peak Value: -0.71 dB --- -0.41 dB
Avg RMS: -18.35 dB --- -18.04 dB
DR channel: 14.39 dB --- 14.48 dB
--------------------------------------------------------------------------------Official DR Value: DR14
Samplerate: 44100 Hz
Channels: 2
Bits per sample: 16
Bitrate: 842 kbps
Codec: FLAC
================================================================================
Minden jót -
contaxg
veterán
válasz
contaxg #33466 üzenetére
Szóval nem olyan ciki cég ez az Edifier, de kérdés mit fog kezdeni ezzel a márkával.
-
Dave™
nagyúr
Igen, a leírtak alapján az biztosabb tipp, az AD700 vagy nagyon bejön vagy nem. A Beyerből a 32 ohmosat vedd, mert nem tudni miről fog szólni.
Ha időben belefért volna, az AD900 objektíven is nagyon jó lett volna jazzre, de abból karácsonyra nem lenne már semmi sem. A Beyer is túllépi a 60-at, ha jól látom.
-
Audison
senior tag
Kedvem támadt fotózkodni...
-
Bermi
aktív tag
olvasgatva az azóta történteket, arra jutottam, hogy az audi technika AD700-as nagyon jó darab, de nem biztos, hogy bejön mindenkinek, rizikós megvenni. ha bejön az illetőnek, akkoregy nagyon jó fejest kapott jó áron.
a Beyerdinamic DT8800-al viszont ilyen rizikó nincs és az is egy nagyon jó minőségű fejhallgató.
így ebben a 40-60e-s árkategóriában úgy hiszem a beyert választom ajándéknak.
köszönöm a segítséget
u.i.: ha még se jól gondolom szóljatok
-
ntomka
nagyúr
válasz
PR0JECTNR56 #33399 üzenetére
Kövezzetek meg: Shure SRH940.
(#33411) contaxg: Egyetértek a Gradokkal kapcsolatban. Én most úgy érzem jól szól a hrt + canamp párossal, de azt is érzem, nem ez a maximum nála. Egy csövesről meghallgatnám, bár nem valószínű, hogy szeretnék magamnak ilyen erősítőt.
-
Manus01
aktív tag
Isteni ez a HD 662B
Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Házimozi belépő szinten
- Robot fűnyírók
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- További aktív témák...
- HP EliteDesk 800 G5 SFF / i3-9300 - i5-9500 - i7-9700 / 2 X NVMe / USB Type-C / WIN 11 / 27% számla
- Archer AX23 AX1800 v1.20 Kétsávos Wi-Fi 6 Router
- Lenovo ThinkPad X395 - Ryzen 5 PRO 3500U - 8GB - 256GB
- Fujitsu Celsius R920 Szerver/Gamer 2x Xeon e5-2670 256GB Ram, 10TB tárhely, FirePro 8GB GDDR5 VGA
- Asus A15 F507NU-LP101 2 év garancia, újszerű
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019- i7 9750H 16GB 500GB Radeon Pro 5300M 4GB hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Zalman S2 TG Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest