- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Kornel #41511 üzenetére
elvileg azért ezt az "emelkedő" feladat kapcsán illene elmagyarázni rutinon
igaz céges astrával én is bestoppoltam egy kereszteződést anno a rózsadombon, mögém landolt egy bezzegrover, alig akarta megérteni, hogy én ezt most úgy fogom megoldani, hogy szépen együtt visszatolatunk 30 métert a kicsit lankásabb részre mert itt én el nem indulok
alföldi gyerek vagyok, nekem már 5% emelkedő mount everest
@Qru: mint mondottam, én egyesben mennék és figyelném a fordulatszámot. Az szerintem tiszta, hogy a motornak hálásabb, ha egyesben mész fel, de ha eléred azt a sebességet, ahol magához képest már sokat pörög, akkor meg oly mindegy, felváltasz. Visszaváltásnál van gond, ha a váltó nem szereti 5-10-nél az egyest, ha szükség van rá.
@kornelka: mondottam legalább elmagyarázná az oktató az elvet. Már az is valami, ha emlékezik rá anyuka az első plázaparkoláskor, hogy mit mondott az oktató, és nem kezd el hármasban indulni, mint szokott...
-
gaborbol
őstag
válasz
Kornel #41423 üzenetére
Haverom vitte a ceges astrat markaszervizbe valaki lekoccolta az elejet + kotelezo szervizre, nem volt egy eves sem, kesz a kocsi lehet jonni erte. Kollegano ment erte, visszaert vele a ceghez, mondja havernak: Te Tomi meg tudnad nezni a kocsit, idefele jovet valami lett a muszerfalon.
Se olaj, se huttoviz, de semnnyi nem volt benne. Megcsinaltak a kocsit, szerelo leengedte belole a cuccot, jot a munkaido vege, faszika szepen hazamnet. Aki meg jott reggel azt hitte, hogy kesz es ki is adtak az ugyfelnek, hogy viheti.
-
-
-
Szplöttyy
senior tag
válasz
Kornel #40911 üzenetére
Hat en nem mernem osszeszamolni mennyi penzt tankoltam el a semmire. Hanyszor volt hogy unatkoztam este, beletankoltam az osszes kpmet es mentem reggelig. Volt hogy egy este 3-400km-t is. Utana meg ment a sirankozas meg a mutato szugeralasa, hogy erjek be a melohelyre. Olyan jo felelotlennek lenni
Az is biztos hogy ha vegre menni fog az auto, elso dolgom lesz az elogyujtast eloretolni, benzinnyomast emelni, fele-fele maxmontion100/e85, legszurot jobban nyitni es elkocsikazok egy darabig
-
válasz
Kornel #40563 üzenetére
én úgy fogalmaznám meg, hogy hamarabb le kellett volna zárni az autópályákat, hogy megakadályozd azokat a hülyéket, akik mégis elindulnának.
mi már délután 2-3 fele láttuk, hogy nem fogunk hazamenni este. felkeltünk pénteken reggel, és szépen nyugisan hazaautóztunk, mindenféle gond nélkül.
-
-
-
EQMontoya
veterán
válasz
Kornel #40374 üzenetére
Nagyon nem mertem kenni neki, azért nem volt szép idő. A polos meg baszott refit kapcsolni, így nem láttam semmit az előzéshez. Országúton, ha nem jönnek szembe, illene felkapcsolni... Főleg, ha valaki láthatóan előzni akar.
A 220d sem rossz, de abból semmiképpen NE a sportot vedd, azon rövid a difi, így sokat eszik, majdnem annyit, mint az enyém. Illetve figyelj az üzemanyagra, az a moci elég érzékeny a szarra, inkább tölts bele prémiumot.
Nekem viszont évi 15-20e-hez felesleges a dízel, inkább élvezem a sor6 hangot.
-
probizz
tag
válasz
Kornel #40380 üzenetére
Az is vicces, hogy a kispolszkis is 130-al mehet autópályán és a fullos fékrendszerű autóval is ugyanennyivel szabad. (Tudom, hogy nehéz lenne egy olyan rendszert csinálni, amiben a jobb műszaki tulajdonságú és állapotú autók a pályán gyorsabban mehetnének, mert nehéz lenne külön mérni a sebességüket.)
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Kornel #40345 üzenetére
es meg ha 50-l menne sokuk...
...de van amelyik nekiall ott is 35-40-zni, amihez otthon szokott, es ahhoz kepest a 70-80 meg mar 2x tempoes jogsija van neki is, de nem hiszem, hogy ne kene tudnia alkalmazkodnia az alktualis forgalmi helyzetekhez
90-l amugy is kene tudnia menni, meg autopalyan 130-l is
kedvencem amikor annyival frodul be elottem balra a zoldre, hogy egyesben csusztatott kupplunggal kell mogotte kanyarodni meg kozben fekezve, hogy ne guruljak neki
-
EQMontoya
veterán
válasz
Kornel #40342 üzenetére
Köszi, tényleg elég jó állapotút sikerült kifognom, használtam vettem. 2001-es évjárat amúgy. A fogyasztásért kárpótol szerintem a megbízhatósága, szervizben hagyni nem nagyon fogod. Igen, a téli van még fent, úgyhogy nekem nem volt gondom Bélapát után sem. Egy Golfos előzött meg csak, aki láthatóan elég jól ismerte a helyet, mindenki más eléggé lemaradt.
A baleset előtt gondolkodtam, hogy meg kellene előzni azt a fehér Polot, aki előttem állt végül a sorban, legelöl. Elég lassan ment. Lehet, ha megelőztem volna, necces helyzetbe kerülök.
Az IS-t pedig tényleg csak ajánlani tudom, ha nem mész nagyon sokat egy évben, akkor jó vétel. Amivel kevesebbet eszik egy diesel, azt ott is hagyod a szervizben, de addig még autód sincs.
-
Manitou
veterán
válasz
Kornel #40356 üzenetére
Az 1,4-1,6-os kocsiknál mondjuk hihetőbb a 10 liter körüli vároi fogyi , főleg ha rövidtávazva használják.
Nekem pl városban 8,8-nál még nem sikerült kevesebbet kihozni az 1,4-es almerával. Igaz rövid távas használat mellett.
Gondolkoztam is egy olyanon, hogy nem e lenne érdemes egy motormelegítőt beépíteni a kocsiba, de lehet nem érné meg a dolog. -
EQMontoya
veterán
válasz
Kornel #40317 üzenetére
Ilyenem van, nem sok. Fogyasztas 9-10, de gond abszolut nincs vele, nagyon megbizhato. Japanban gyartott, benzines sorhat, a vilag legjobb receptje. :-) Gumizni draga, a nyari 214/45 R17, eleg huzos. Ha megveszed, imadni fogod. ;-)
Btw merre lattad? Mentem ma Bp-Eger-Szilvasvarad iranyba ma, LVS kezdetu rendszammal.
-
-
a_tesz
Korrektor
válasz
Kornel #40222 üzenetére
Nekem RainExpert van a Swiften (illetve most nem, mert még a téli van fent), tavaly vettem, egy szezont lehúztam vele (kb. 7000 km), és semmi rendellenest nem vettem észre gumicserekor... Mondjuk sokat nem szenvedtem vele, belőttem gyári értékre a keréknyomást, és havonta egyszer ellenőriztem.
-
válasz
Kornel #39663 üzenetére
Az első kocsi volt, ami szó szerint megállt alattam (jobbelső külső féltengely-törés), és pár apróbb hiba. Imádom, mert nekem az egyik álomkocsim volt, csak ez a 6 sebesség nekem sok, 9 litert eszik konstansan és a 140 paci csak 5000-es fordulattól él, városban viszont kicsit hülyén néz ki az üveghang
-
-
Rivaul
addikt
válasz
Kornel #39235 üzenetére
Ez nem teljesen így van. Lehet ennyi az elfogadott de én logisztikába dolgoztam s napi 60 sofőr mellett tudom hogy sokszor 5-6km+ ért is kaptak. Persze általában többért de nem tudnak mit csinálni... Múltkor megkérdezte az 1-ik visszafele hogy elkapták-e s 50-nél 56-ra volt lőve ő meg 54-el ment így csak mosolyogva továbbküldték.
Csekk még nekem sem jött amúgy havi 3,5k... de jobb biztosra menni.
MunezXBK
Igen sajnos ez meg a másik hogy sokan csak az autót tisztelik.
Ez sokkal veszélyesebb -
KonzolKartel
őstag
válasz
Kornel #39218 üzenetére
Radardetektor vagy mi szösz kéne na
. Blokkolót valóban büntetik, így az kilőve. Nekem bőven elég lenne, ha jelezne, hogy most ne toljam neki.
Nem vagyok amúgy egy nagy száguldozó, sőt, most mentem életemben először 200 felett, pályán kis szakaszon(csak megnéztem mit tud).Az a baj, hogy úgy elbújnak, hogy észre sem veszi az ember
. A 90-es táblákkal nincs bajom, azokkal ki vagyok békülve, de most megkaptam életem első két büntetését. Gondoltam, ezeket valahogy megelőzném.
-
Manitou
veterán
válasz
Kornel #39149 üzenetére
Nekem 10 éves van hátul most téli
Minta bőven jó rajta, nem repedezett, nincs elöregedve, persze már nem olyan puha mint újkorában, de ahhoz képest egész vállalható. De elég szakszerűen volt tárolva , ez is sokat jelent azért. Már tavaly is gondolkoztam, hogy lecserélem, mert már öreg DOT szám alapján, de még mindig maradt. A következő szezonra meg már szerintem nem is lesz meg a kocsi
Vizen nem vettem észre, hogy csúszkálna, pedig nem is egy prémium márka. -
DeFranco
nagyúr
válasz
Kornel #39141 üzenetére
Azt ugye te sem mondod komolyan, hogy egy 90%-os gumit csak úgy tipp-hopp lecserélnél... azért nem két fillér.
@Rivaul: télire én sem nagyon merném, az állatokkal meg jellemzően nem foglalkozom, megyek a tempómban, nem tartok fel senkit (már aki egyébként nem szándékozik komolyan gyorshajtani) nem büdös a külső sáv.
@ESP: nem
ha vettem, fogok szólni
@Manitou: gondolom eladni csak töredék áron lehet...
-
Rivaul
addikt
válasz
Kornel #38959 üzenetére
Nem tudom foglalkozik e még vele. Én régen tőle rendeltem alkatrészt.Hammon Serra Bár lehet innen páran jobbat is ajánlanak de nem árt minél több lehetőség a zsebben.
-
-
válasz
Kornel #38955 üzenetére
Én nem mondtam h Te beskatulyáztál volna
Viszont pár k autós pl , a használati szokásaival igen sok mindent meg tud változtatni. Gondolj, bele h biztosítótól kezdve minden szolgáltató a kedvét lesné egy ilyen tömörülésnek. És elég ha csak ez a pár ezer ember elkezd forgalmat lassítani, no nem útlezárással, csak lassú vezetéssel. Arról nem is beszélve h biztos vagyok benne h sün is lenne közöttünk...
-
-
whitezo88
nagyúr
-
-
Xero
nagyúr
válasz
Kornel #38611 üzenetére
Ez marhaság. A téli gumi nyáron nem csinál mást csak kenődik. Felni vásárlás miatt lehúztam egy hónapot egy fél éves Conti TS800 szettel. A Lillafüred-Eger hegyi úton végig sírtak, alig akartak betapadni a kanyarban. Ugyan ott a nyári Bridgestone (igaz lényegesen szélesebb és peresebb 175/65R14 vs. 205/45R16) közel dupla akkora kanyarsebességet engedett.
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Xbox Series X|S
- Milyen TV-t vegyek?
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3035, 100% Akkumulátor
- Vivo Y76 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 512GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest