- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Kikristályosodik a Razr 60
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolt19900
őstag
válasz
Kornel #78172 üzenetére
akkor majd lődd a képet
amit így látok, "Extra gumigarancia" ez ez ér valamit?
-
!Overdose!
őstag
válasz
Kornel #77867 üzenetére
Most 185/60R14-et, ez a gyári. Előtte 195/45R16 volt, ami a váltómérete. Később kipróbáltam a 195/50R16-ot is hátha jobb lesz valamivel, de teljesen kitekert kormánynál beleért valamibe. Az előző (ugyanilyen gyári méretekkel rendelkező) autón 195/50R15-öt használtam, amivel soha semmilyen gondom nem volt, de a Civic-re nem akartam ezt tenni, mert olyan semmilyennek éreztem. Ahhoz nem elég nagy a felni, hogy ültetés nélkül jót mutasson, viszont ahhoz már elég peres a gumi, hogy ésszel kelljen használni. Nem akartam kompromisszumot kötni. Kanyarvadászkodni még ezzel a ballonos gumival is jókat tudok hála a Konikkal feljavított dw futóműnek. Időközben arra is rájöttem, hogy kell egy hobbiautó nekem, amivel ki tudok járni pályanapokra.
-
Dany007
veterán
válasz
Kornel #77464 üzenetére
Vezettem már, kellemes autó. Épp ezért is akadt meg rajta a szemem.
Jó és könnyű vezetni. Tetszik a belseje. Ráadásul a linkelt darab elég nagy teljesítménnyel bír ilyen kis kasztnihoz képest. Már a nagyautóból is lejjebb adtam szóval na, tetszik ez is!
@joamilestoné:
Még egy pozitív vélemény, gyakorlati tapasztalat alapján. : )
Alakul ez. Bár hihetetlen mekkora a kontraszt 1-1 márkát illetően.
Régi haveromnak volt Picassoja és vezettem is sokat. Akkor tetszett meg. Viszont ugyaninnen tudom, hogy brutál sokat költött rá és nem volt olcsó... Szóval azért továbbra is tanácstalan vagyok. : )Szerk.: Ja a Stilo lehet nagyon csajos autó. Amit én vezettem az is kolleganőé volt.
-
-
DeFranco
nagyúr
-
-
-
Khelben
nagyúr
válasz
Kornel #76236 üzenetére
mint mindent, pénzért azt is megkapod.
Tehát elvennéd a jogsit azoktól, akik 75 év felett is tudnak még vezetni, csak azért, mert mások megvásárolják az orvosi vizsgálatot? Ennyi erővel tőled is elvehetjük, mert biztos volt olyan korodbeli, aki vette a jogsiját aztán balesetet okozott.
-
Nkboy
senior tag
válasz
Kornel #76238 üzenetére
Persze ez is igaz, sajnos ilyen is előfordul, de lehet a 80+ bácsi, egy évvel ezelőtt még teljesen rendben volt, amikor megkapta az alkalmasságit. Nem tudhatjuk. Valószínű ebben a kérdésben egyikünknek sem lesz igaza.
Abban persze igazad van, hogy szigorítani kéne az orvosit, de amíg pénz beszél, macska nyávog..........
-
Nkboy
senior tag
válasz
Kornel #76236 üzenetére
Mit takar a normális orvosi vizsgálat? Egy jogsi miatt nem fogják CT-re küldeni.
Elmegy a dokihoz, vérnyomása jó, látni lát, pulzusa normális, mást nem fognak nézni, egy orvosi rendelőben. Egy bizonyos kor után inkább, mindenkinek saját magának kéne mérlegelni, hogy alkalmas e a vezetésre.
-
Khelben
nagyúr
válasz
Kornel #75896 üzenetére
A súlypont helyzete egy abból a 300 tényezőből, ami az irányíthatóságot meghatározza. Ha változtatod, azzal változtatsz másik 50-en, némelyiken esetleg negatív irányba. Csak egy durva példa: súlypont lejjebb = rövidebb lengéscsillapítás = elpattogó kerék = irányíthatóság romlik.
Merész dolog kijelenteni, hogy önmagában az ültetéstől az irányíthatóság javulna, mikor romolhat is. -
MunezXBK
nagyúr
válasz
Kornel #75817 üzenetére
Mondok 1 példát, mert nem értesz.
Itt a telepen áll egy S80, 2.4 D5. 1 hónapból 3-3.5 hetet áll itt, kamionos a gazdája. Nyilván abban a max. 1 hétben, naponta megy 2.000km-t, hogy behozza a lemaradást.
Egyébként rá akartam már ugrani a Volvo-ra, de nem eladó. Biztos azért, mert sok benne a méter...
-
fefe9
tag
válasz
Kornel #75331 üzenetére
Gondolkodtunk a Liana-n, de a forma, és a csekélyke használt választék engem is eltérít.
No meg annyit nem cuccolunk, hogy igazán meg tudnék indokolni egy nagyobbat, mint a Swift II.
Van még időm nézelődni, az anyagiak miatt valószínűleg csak jövőre lesz halovány esélyünk a cserére. -
-v-
addikt
válasz
Kornel #75328 üzenetére
"a 2. tulaj kicseréli a szokásos dolgokat"
Szerintem azt kell megérteni, hogy a szokásos dolgok már nem azt jelentik, mint korábban. Lehet, hogy az új, bonyolult technikájú motoroknál pl. a koxosodás kipucolása egy "szokásos" karbantartási folyamat lesz a közvetlen befecskendezés miatt... nincs ingyen ebéd, a kisebb fogyasztásnak, károsanyagkibocsátásnak, nagyobb teljesítménynek stb. ez az ára... bonyolultabb technika, nem is az örökkélvalóságnak tervezik, sokkal kényesebb, vigyázni kell rá, karbantartás igényesebb, néha 1-2 drága cuccot cserélni kell benne. Én is kíváncsi leszek, mi lesz 10 év múlva a használtautó piacon ...
-
!Overdose!
őstag
-
!Overdose!
őstag
válasz
Kornel #75260 üzenetére
Budapesten személyesen is átvehető. Én is úgy vagyok vele, hogy egy 200+ km-t futott, 15 éves, alig több, mint 500k-t érő autóba, amiben fél évente cserélni kell az olajat nem fogok Sustina-t locsolni. Bízok benne, hogy a Premium Hyper is megteszi, de azt becsülettel cserélem 10k km-enként.
-
-
8th
addikt
válasz
Kornel #74922 üzenetére
Az. Egy szög egyszerű kis szívóbenzines mindenféle technikai hókuszpókusz (úgy mint közvetlen befecskendezés, turbó, kettőstömegű stb...) nélkül.
Spritmonitor.de: 60le: 5,14 liter / 100km, 75le: 5,46 liter / 100 km.Így megy. Nem nagy valami de teljesen vállalható. Ne is a kilométerórát nézd hanem a pillanatnyi fogyasztás kijelzőt. 170-nél (óra szerint) padlógázon 8.8liter. Fogyasztás teszt ugyanerről az autóról. Ezek után újra megkérdem mi a tökömnek kell turbómotor egy alapvetően városi kisautóba (Fabia TSI)? Nagyobb autóknál még csak csak megértem de ilyen egérkamion(ok)ba akkora bullshit, hogy az nem igaz.
(#74963) Dare2Live: És?
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Kornel #74934 üzenetére
amikor gyorsulsz akkor csak a felso rpm tartomanyt hasznalod, elvaltod kozel revlimitnel, es 5000-re esik vissza a fordulat
attol fugg a turbo hova van hangolvaha pl also es kozeptartomanyba, akkor ott gyorsulaskor nem annyira jon ki a hatasa, mivel nem oda ejti vissza valto
de rugalmassagi teszteken ahol inkabb a kozep rpm tartomanybol tolod el neki, ott akkora nyomatektobbletet tesz alad, hogy csak nezel -
Dare2Live
félisten
válasz
Kornel #74934 üzenetére
"ennyit egy szivo 1.2 is tud."
Jézus vanfgammarulatim? Fenét. Tessék. Ugyanaz a kasztni, golf, ~nincs kg eltérés, jó hasonlítás.
1.4 1,390 cc (85 cu in) I4 (CGGA) 59 kW (80 PS) @ 5,000 132 N·m (97 lb·ft) @ 3,800 13.9 s
1.6 1,595 cc (97 cu in) I4 (BSE/BSF/CCSA) 75 kW (102 PS) @ 5,600 148 N·m (109 lb·ft) @ 3,800 11.3
1.2 TSI 1,197 cc (73 cu in) I4 77 kW (105 PS) @ 5,000 175 N·m (129 lb·ft) @ 1,500–3,500 10.6 sNincs ezen mit rugozni az 1.2TSI jobban gyorsul szivó 1.6ot is elveri, ehez nem kell pörgetni és kevesebbet eszik.
Eszem megáll. Esetleg érdemes ki is próbálni azt koppan az áll.
w333: Pont TSInél maradva ugye a lánc ld autobild. Amire kb VW annyit csinált, hogy szíj.
-
w333
félisten
válasz
Kornel #74929 üzenetére
Igen ... csak ez a súlycsökkentés néha nem mindig sikerül
(#74931) Dare2Live
Kérdés hogy mennyire megbízhatóak ezek a kis TSi motorok, mert tény hogy kevesebbet fogyaszt de elfog ez menni annyi km -t mint pl. egy szívó 1.6 vagy 1.8 benzin
Csak egy példa : míg én a szívó 1.6 -al elmegyek 500ezer km -t addig te az 1.2TSI -n már a 4 -ik turbót cseréled, és teljesítményben már nem biztos hogy lesz olyan erős mint az 1.6, ezzel csak azt akarom mondani, max. 300e Km aztán kuka, ezek már kb. ennyi km- re vannak tervezve
-
Dare2Live
félisten
válasz
Kornel #74918 üzenetére
Gyorsulásra 1.2TSI most 105lest találtam mint 1.6-1.8as szívók, 1.4TSI mint 2-2.2les szívók. Érzetre pedig mégnagyobb a difi, nem kell folyton pörgetni.
Eközben hasonlóan vezetve nem annyit eszik pl 1.4 mint a 2-2.2les benzines, hanem mint egy szívó 1.4. Persze aki 1.4TSIt vesz nem úgyb szokott gyorsulni... mint ha 1.4 szivója lenne, de ez más kérdés.#74929: 7es Golfnál annak ellenére, hogy leg lett minőségérzetre, baromi nagy súlycsökkentést hoztak össze. Ennek amúgy eléggé határt szab a másik fő prioritás a biztonság. Nem kérdés mibe ülnék szivesebben egy frontális karambolkor a 800kgs Splashben vagy az 1.1tonnás Yarisban.
-
w333
félisten
válasz
Kornel #74922 üzenetére
Lassan csak átesnek a ló túloldalára ... és kevés lesz a motor annak a kaszninak így nyomni és pörgetni kell rendesen hogy felvedd a városi forgalom sebességét
Kisvárosi nyugdíjasoknak valók ezek az autók ...
Hogy miért ? elárulom ... volt szerencsém egy 3 hengeres 1.0 kis Yarishoz városban még nehezen de elfogatható persze padlózni kell rendesen, emiatt a fogyasztás is sokkal több lesz mint a gyári adat, előzni pedig senki se próbálkozzon ilyen kis gyenge autóval, én próbálkoztam de komolyan mondom életveszélyes, ha a gázpedált a motortérig nyomom még akkor sem bírtam volna kielőzni az előttem lévő autót
Kisautónak legalább az sima 1.3 vagy 1.4 szívó benzin kell, persze egy 1.2 TSi sokkal jobb és dinamikusabb, na de egy Skoda Octavia -ba is 1.2 TSi
kicsit vicc kategória, ekkora súlynak már minimum kell az 1.4 TSi vagy a szívó 1.6
-
!Overdose!
őstag
válasz
Kornel #74918 üzenetére
A gyártót nem a valós fogyasztás érdekli, hanem az NEDC ciklus szerinti fogyasztás, mert az után fizet. Abban viszont előnyben vannak a turbomotorok. Papíron viszont biztos, hogy kevesebbet fogyaszt a Fabia, mint a Splash, de nem néztem utána. Mellesleg valószínűleg sokkal rugalmasabb is.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Kornel #74645 üzenetére
újonnan vegyél, nem újonnan ne legyél hülye
van egy jó autód, csitti-fitti, minden rendben van vele, minek ülnél rá egy szívórollerre? eszméletlen szívás tud lenni ha belenyúlsz, már pedig egy 'sportot nem azért adnak el, mert túl jó már nekik, hanem mert széttaposták és többe lenne fenntartani mint az ára. vagy nem. de a valószínűsége elég nagy.
ha a vételára felett van még legalább fele annyi (a vételár ugye kijön a tiédből) de inkább még egyszer annyi, hogy más szarát feltakarítsd, és ezt a pénzt semmi másra nem tudnád vagy nem akarod elkölteni értelmesen, akkor vegyél, de szerintem el tudod költeni értelmesebben is. lakáska megvan már például? fundamenta fel van töltve? nyugdíjad lesz?
ha nem lenne egy jó autód, akkor persze más lenne (vagy ha ennek a torka véres, csak letagadod, ezt csak a teljesség kedvéért írom le, no offense) de van egy jó verdád, elmondásod szerint 3-4 évre előre megcsinálva... tudod mikor adnám el
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Kornel #74643 üzenetére
na, akkor most figyelj!
hány taxis kell, hogy jó legyen egy peugeot?
azt tudjuk, hogy a 90 lovas pezsó nem jó pezsó, tehát ha egy taxis 0,28 ló, akkor (90/0,28) 321 taxis még nem elég egy jó pezsóhoz
ellenben a 110 lovas pezsó már jó pezsó, tehát (110/0,28) 393 taxistól már jó pezsó a pezsó
csak úgy mondom, hogy a Focus úgy 610 taxis. generátorgenerál után 617.
de vajon hány taxis egy kuvik?
-
tomiii.
aktív tag
válasz
Kornel #74639 üzenetére
a bükkben, hóban,általában nem te döntesz a szakadékról, az még akaratod előtt megtörténik, ha mindent jól csinálsz
(#74641) kornelka: igen, nagyvisnyó
helyi fordosokkal vigyázni, én is az vagyok, bár nem focus
nekem még nem volt problémám éberékkel, pedig nem szeretnek,főleg aki a kertszomszédom
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst mw1g3mg/a - 3 év gari - MAGYAR
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 8GB 256GB 14" FHD 1év garancia
- Microsoft Surface Pro 6 i5-8350U 8GB 256GB 1 év garancia
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest