- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Kornel #110976 üzenetére
Paszuj nekem is bedobta a dpf ikont vagy egy hónapja. Elsőre nem is foglalkoztam vele különösebben, máskor is csinált ilyet és ujraindítás után mindig eltünt. De amikor vészmódba rakta magát miatta a technika már nem volt őszinte a mosolyom.
Mondom de jó... Elvergődtem az első autópályáig aztán kicsit adtam a szájának, azóta jó.
-
-
-
AMD Power
titán
válasz
Kornel #110605 üzenetére
Egyik barátom most egy Suzuki S Cross vett. Előtte H Astraja volt. Azt mondta jó kis gép.
-
roberto211
őstag
válasz
Kornel #110605 üzenetére
Menj el és próbáld ki sx4 et ... Úgy is te fogod eldönteni melyik tetszik és melyik kell neked.
Sima motorral rendelkezőt nem néznék sx4be csak vvt-t ,ez pörög eléggé, meg ha nem sajnálod tud is menni.. Ha van 1.6 vvt jó árban tuti azt venném, ha csak 1.5 vvt akkor ez is megfelel ha nem vagy pörgős tipus.Alkatrész van hozzá,gond nem szokott lenni vele, fiatalnak fiatal , beltere is teljesen kultúrált mivel ilyenben töltöttem 42 órát tudom. 1.6 vvt meg ha odalépsz neki akkor tud is menni..
Hely is van benne de ezt neked kell ugye eldönteni.. Magas is( ha nem szereted alacsony autokat akkor ez előny, de mondeohoz képest jóval magasabb) ...
Biztonságra is jók már az sx4 ek, nem hangosak 100 fölött sem, 140 fölött kezd hangja lenni ....
Nézd meg kereskedésbe,próbáld ki és döntsd el kell e neked v sem.
Itt nyílván a vw-t ajánlják mert valaki nem lát a konszern szigetén túl
Sx4 árba néznék még mazda 6 ot is, honda civicet ha tetszik neked, corollat esetleg.. Aztán meglátod melyik a legjobb választás.
PeterkeT: Ha valaki lát a konszernvilágon túl is, akkor lehet kapni 4 m-ért elég jól felszereltet.
-
footy
addikt
válasz
Kornel #110605 üzenetére
Ez az utolsó generációs TSI már nem problémás és a fogyasztása a dieseleket idézi. Az 1.6 szívókkal nem csak az a baj hogy többet esznek, hanem hogy nincsen nyomatékod sem. A TSI-ik már eléggé elterjedtek és még jobban el fognak mert VW konszernen belül gyakorlatilag nem lehet mást választani (benzinesből).
Emiatt pedig egyre több alkatrész van hozzá és egyre többen ismerik/tudják szerelni a motorokat.
A korábbi generációkra jellemző kokszosodás az újakra már nem jellemző, kettős tömegű lendkerék cseréjét még csak egy helyen olvastam és ott is a DSG miatt volt. A turbo hibáját még városi használatnál sem olvastam és hiszem azt hogy megfelelő olajhasználat és némi odafigyeléssel 200e körüli futást ki lehet belőle hozni.
Persze a kedvezmények nincsenek a konfigurátorban, de a használt árából is lehet alkudni, főleg egy ilyen értékű autónál. -
footy
addikt
válasz
Kornel #110578 üzenetére
Kíváncsiságból néztem egy konfigurátort a Seat Leonra.
Aztán 25e km-rel és két évvel később itt van 4,2-ért.
Azért ez nem elhanyagolható értékvesztés.Egyébként én nem feltétlenül gondolkodnék középkategóriás autóban, a kompaktok akkorát nőttek, hogy annyi hely van bennük ami pár évvel ezelőtt még a közép kategória kiváltsága volt. Az anyagminőség is rengeteg javult és ami számomra nagyon fontos, hogy a zajcsillapítás is rengeteget fejlődött.
Amúgy én sem vagyok egyszerű eset, mert 4év alatt, most van a 4. autóm
-Szerk-
Most nézem, hogy a linken valami bérletet írnak. Nem tudom az mire vonatkozik, de itt van egy másik összehasonlítás.
-
-
footy
addikt
válasz
Kornel #110567 üzenetére
Ne érts félre nem akarok megmondó ember lenni, de nekem úgy tűnik, hogy a végletek között flipperezel.
Volt új autód, amit használtál X ideig, aztán beleültél egy idősebbe, ami hsz.-eid alapján annyira nem jött be.
A kettő között is van azért élet. Ha nekem most lenne autóra 4M-m, akkor inkább valami 1-3 éveset néznék, ami újszerű állapotban van és más már benyelte az értékvesztés jó részét. Én is nézegettem ezeket a Suzukikat, de nem tudnék 4M-t adni értük. Tutira megbízhatóak meg minden, de egyszerűen nincs meg az a minőség amit már elvár az ember. Egy Kia Ceed, Ford Focus, Mazda 3 vagy egy Golf sokkal feljebb van minőségben.
Most itt nem csak a műanyagokra gondolok, hanem zajcsillapításra is meg hasonlókra. -
parandroid
félisten
válasz
Kornel #110567 üzenetére
Sok sikert, én is ezzel az indulókerettel kezdtem neki a keresésnek, pedig én kisautót akartam csak, ráadásul valami benzines alapmotorral. Aztán amikor hozzá kellett tenni még az alapárakhoz is még egy misit, és még csak ott kezdhettem el belepakolni az extrákat, akkor kezdtem csúnyán nézni.
Szóval ennyiért valami kevésbé prémiium márka fapad-verziójára számíts, vagy esetleg a mini-kategóriában találhatsz valamit, hiába mondanak a reklámok akármit.
Vagy marad a fiatal használt, esetleg ráadásul még garanciával, valami megbízható helyről.
p
-
válasz
Kornel #110557 üzenetére
Ha véletlenül töröd, akkor horror. A barátomnak megan kombija van. Az első lökössel hozzáért egy trakihoz mert telefont nyomkorászott. Lemozdult az egyik lámpa meg a lökös. Majd 700k huf volt a helyrehozatala mert csak cserélni lehetett sok műanyag törött alkatrész miatt.
-
parandroid
félisten
válasz
Kornel #109786 üzenetére
Kompakt méretben? vagy felejtsd el, vagy nagyon csúnyán fapad lesz az. Nekem kisautóban (Polo, Fabia, i20, Fiesta, Mini, Mazda 2) sem sikerült 4,5, de inkább 5 (17k EUR) alatt találnom új autót, amibe belekerültek már azok az extrák, amik manapság azért nem kéne, hogy annyira nagyon extrák legyenek (csipogó hátul, ülésfűtés, aux, BT, és kihangosító, valami normális, nem egysoros pálcika-pálcika-hóember-hóemberes kijelző). Most nézek inkább valami páréves használtat, és megpróbálok ~3M (10k EUR) alatt maradni.
Vitara egyébként élőben valami elképesztően nagypapis autó, voltam a bemutató nyjlt napon (nem emiatt, hanem akkorra hozott pont egy kipróbálható Mazda 2-t a kereskedő), simán 60-70 között is volt az érdeklődők átlagéletkora.
Kompaktból egyébként a Mazda 3-at venném, ez nem is kérdés, ott a skyactive motor, az újnak meg úgy eltalálták a dizájnját, hogy az valami hihetetlen. Mondjuk beltérre az előző jobban tetszett, de még az új is bőven a mezőny tetején van. 4M-ba persze már alapáron sem nagyon férne bele...
p
-
roberto211
őstag
-
roberto211
őstag
válasz
Kornel #109786 üzenetére
Vitara. Tegnap voltam épp a Suzuki gyárlátogatason Esztergomba. A szerelouzem elott épp kivolt rakva egy vitara amibe belehetett ülni. Tapizni stb.
Ha lenne 4milkam holnap mar hoznék egyet. Hely az brutal benne. Beultem 2 méteremmel Bal1 be teljesen hatra volt tolva ülés plusz tamla is hátra. Elore kellett húzni mert alig értem el a pedalt a zsiráf labaimmal
Es ezek ellenére mögöttem elfért meg egy normál méretű ember.
Összeszerelési minőség is nagyon jo sztem, sehol egy hézag ,minden finom,ülések is tartanak rendesen nagy csomagtér ,váltó vajpuha kuplung is. Mindenednek megvan a helye ha beulsz kényelmes.
En speciel ezt vennem de ez en vagyoknagyon bejött nekem ez a vitara.
Meg a megjelenése is nagyon fasza sztem
Kezelőszervek is eleg korrektek ,mutatosak
Látni kell eloben.
-
-
-
nesa
veterán
válasz
Kornel #108518 üzenetére
Az adagolo dogledezes elso jele ha melegen szarul indul be, mert a higabb gazolajbol nem tudja eloalitani a porlasztocsucs nyitasahoz szukseges nyomast.
#108511) Dorien
Kevés km-hez, sok rövid városi futáshoz meg inkább benzines. ezt azert a taxisoknak mond el mert szegenyek evtizedek ota a dizelel nyomjak a sok rovid tavot kisvarosba napi kb 5x 3km -
hobizoli
nagyúr
válasz
Kornel #108120 üzenetére
de a markaszerviznek akkor miert nincs hozza sajat Bosch kiolvasoja, vagy a gyari ezt a VP44-t miert is nem ismeri szinten?
Nekem az kiolvashato az ABS es a legzsak ECU pedig kulon kis Bosch kompjuter csinalja mindkettot a motorvezerlotol teljesen fuggetlenul, kulon 3 eres kiolvaso csatijuk is van es a gyari FIAT Examiner kezeli azokat is csont nelkul
-
nesa
veterán
válasz
Kornel #108111 üzenetére
Vannak ugyes helyek ahol csinalnak ilyet, videki kis faluba az otede aron megvan.
-
nesa
veterán
válasz
Kornel #108105 üzenetére
Meg olcsobb megoldas bosch VP.. kuka es a helyere rakni bosch VE mechanikus tornyot VE adagolot 25k korul dobaljak.
Ugyanigy a Lucas helyere is mehet a VE mivel a lukacs szeret behalni a VE meg kimegy a vilagbol.VW 2006 igy gyartotta a 4 es golf karavant ez volt az utolso adagolos VW europaba.
Megneztem az evasionon nekem olyan VE adagolo van ami tele van biz basz szenzorral es befutnak a semmitero ertekek egy ECU ba fogalmam nincs mire jo ez ez kb olyan adagoloba mint a legutolso minden szar szenzorral felszerelt weber karburatorok.
-
szőröscica
addikt
válasz
Kornel #108018 üzenetére
Az egyikben van már 400 ezer, a másik meg szinte új, 2013. nyarán vettük, 110 ezer. Az elsőben már megdöglött volna szerintem az olajpumpa, ha baja lenne, a másodikra szólnának. Nekünk nagyon bevált, veszünk még egyet.
Ugyanolyan mint a korábbi, állófűtés, 220V, ülésfűtés, tempomat, elöl-hátul radar stb. minden lesz benne a sávtartó automatikán és a navin kívül. Rohadt jó autó, mind melóra, mind utazni. Az elsőt 95 literes tankkal vettük, de a második csak a kisebb, 80 literessel fogjuk, mert azzal is 1000km felett van a hatótávja.
-
gzbotii
nagyúr
-
rbalint88
addikt
válasz
Kornel #107995 üzenetére
8 évesen vettem az autót 189e km-rel. Egy ember használta végig, először cégesként, aztán mikor a cég leselejtezte, megvette privátnak. Azért adta el, mert újra selejtezés volt és megvette megint a régi cégest.
Turbó 2x: eltekergették a geometriát, ami miatt 3 barral töltött a turbó, ezáltal 30e km alatt elkopott. Mondjuk gyári előírás a turbocsere 150ezrenként, ezen még a gyári volt, lehet megoldották okosba, hogy töltsön eleget...
Bontott alkatrész: nem érte volna meg a rizikót. Egy lökhárító vagy ülés esetén érdemesebb, de egy ajtózárnál, amihez kell szerelni, nem éri meg a lehet, hogy két hét múlva beszaró bontott 20-30-ért. -
Typhoon47
senior tag
válasz
Kornel #107922 üzenetére
Én egy jó tizessel magasabb vagyok, értelemszerűen nekem is ezek a gondok egy autónál, ergonómiában. Amit legutóbb vezettem és megütötte (hasonló értékkategóriában) a szintet az a superb volt. (Ill. B8 passatban még nem ültem, állítólag az is végre emberi méretű lett).
-
tresh
veterán
válasz
Kornel #107577 üzenetére
Igen ezért lepődtem én is meg hogy nem létezik ez de nem csak egynél ennyi a fogyi különbség. Átlagban mondható hogy 1literrel jobban fogyaszt hasonló bodéba a peugeot ugyan olyan körülmények között.Majd ha lesz ki időm megnézem nem e a váltó a ludas
#107575) !Overdose!: persze nincs ekkora kiugro különbség de spiritm-en is van egy két érdekes adat amit kb akkor hiszek el ha a garázsba járatta... -
Dorien
veterán
válasz
Kornel #107264 üzenetére
Legutóbbi átlagra nekem is sikerült 5,65 l / 100km-t összehoznom az 1.4 benzines Focussal, de ez 90-100km/h közötti országút volt végig meleg motorral és minimális (kb. 10%) város. A valódi átlagfogyasztása viszont nem ez, hanem a 6,5 l (50% város-50% országút), csak városban használva sok hidegjárással meg lazán benyeli a 7 litert vagy még többet. (Nagyon forgalom- és lábfüggő a dolog.)
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Kornel #107261 üzenetére
nem, E85-l jar, ez 15-18liter veretve
az E Kadett mellette 3.2 V6 24v, B Omega MV6 motoros
a Punto 1.6T meg 284lo es 412Nm, par hete volt merve padonez volt a regi motorom, amivel meg par eve 1.3bar-n megettem az E46 M3-t
CPS kovidugo, H-beam hajtokarok, de a hengerfeje a sajatja rajta -
szőröscica
addikt
válasz
Kornel #107212 üzenetére
Sajnos túl van húzva, és minden alkalommal retteghetnél, ha az utca végénél messzebbre mész, hogy vajon odaérsz-e.
Szerintem felesleges ezt tovább ragozni, a tudatlanság miatt a többség még a ti-vct változó szelepvezérlésétől is fél, nemhogy egy netuddmitől. A kisturbó a mugli világ voldemortja!
-
válasz
Kornel #107212 üzenetére
Uj autoban jo lehet a turbos is, bar special az en felhasznalasi modomat annyira nem preferalna. Sok hideginditas, varos, nem egy turbos gep alma. De igazad van, egy uj turbos autora ha vigyaznak, cserelik az olajat rendesen, akkor sokaig hu tars marad. En magambol indultam ki, inkabb vennek 3-4-5 eves hasznaltat ami extrasabb, nagyobb kategorias gep, mint egy uj autot. Hasznalt turbos gep pedig nagyobb lutri ugyebar
-
válasz
Kornel #107207 üzenetére
Tobb hibalehetoseg miatt, talan ez az egyetlen erv meg a szivo mellett, hogy szog egyszeru technika.
Mondjuk vezettem mar turbos gepet is ami 0-100-ra ugyan ugy gyorsul papiron mint az enyem, ertem hogy sokan mit szeretnek benne, de nekem megis inkabb egy erosebb szivo kene.
-
szőröscica
addikt
válasz
Kornel #107200 üzenetére
Egyébként meg decikről beszélgetünk egy fórumon, szerintem kezdjük kissé túlzásba vinni.
Rendkívül összetett motorok, mindegyikkel be lehet szopni (lásd pl. a skyactiv dízelek igen kevés km-el elhullottak az elején), van aki szerint a turbót kivéve eggyel kevesebb a veszélyforrás, van aki szerint a turbó pedig nem veszélyes, hiszen több mint 100 éves találmány, és a hétköznapokban sokkal kellemesebben vezethető egy vele szerelt autó. Innen kezdve az egész ízlés kérdése, kinek melyik motor karaktere jön be. Ami a szopás, hogyha szívót szeretnél, akkor vehetsz Mazdát és gyakorlatilag semmi mást. Az összes többi gyártó, beleértve a BMW-t, Mercedest, Renault Nissant, VAG-ot, GM-et, szóval ilyen pici apró cégeket, valamiért a turbómotorok mellett döntött. -
Bati0501
őstag
válasz
Kornel #107197 üzenetére
-> összességében szívó kevesebbet fogyaszt.
Én is ezt mondtam.joamilestoné: De mivel a Skoda-ból több,mint 2,5-ször több van,így az egyedi értékek kevésbé érvénysülnek.
Ha mindkét kocsinál a 6,3-7,8 tartományt nézzük,akkor ezek a százalékok jönnek ki:
Skoda 85,5%
Mazda 87,7%Szóval tényleg nem nagy különbség.De nem lehet azt mondani,h jobban fogyasztanak,mindkét konstrukció közel azonos- ennél a két példánál.
kornelka: Értem én,de az a nagyon jó fogyasztás ~2 deci mínusz,amíg nem pörgeted meg egy kicsit jobban,addig.
-
hdman
őstag
válasz
Kornel #106473 üzenetére
Ebbe az uj lézeres kamerás témába még nem ástam bele magam, de amikor legutóbb bemértek, akkor 4 kép készült. Az első kettőn csak egy piros paca látszik, ha ott lefordultam volna, nem kaptak volna el. A harmadikon ha nagyon akarom látszik a rendszám, de még ott is elég zavaros. A negyedik képen van közelről a rendszám fotózva, azon éles. Kb 500 métrrről készült az első kép, szóval...
Majd megkeresem, talán megvannak még a képek, mert annó lementettem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- Need for Speed: Rivals
- Battlefield 1
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- Dualtron Popular - 52V 20Ah dupla motor elektromos roller
- BMW E39 540i - V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Eladó KTM női bicaj!
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3011
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070S 12GB Be Quiet! Pure Base 501 750W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest