- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
footy #100664 üzenetére
Mit írjak? Egy 225/55 -ös gumit nem tudsz egy 14"-os felnire feltenni, mert a gumi belső átmérője ugye nagyobb mint a felnié. A váltóméret megint más, mert ott egy azon méretről van szó, csak a gumi keskenyedik, a felni mérete nő, én arról beszélek, hogy azonos oldalvastagság mellett a felni méret növelésével lehet a kerékméretet magát is növelni! Kapís????
-
VegyesTamás
senior tag
válasz
footy #100627 üzenetére
TaaT kiemelte amit te nem tudtál elolvasni
Nem a csere bere nem arról szólt, hogy ne legyen a hiba, hanem, hogy trafó, kábel vagy gyertya...
footy: gondolkodj már.. Aki havonta kinyomtat 10 A4-es oldalt nem épít nyomdát
remélem így érted!
Tankblock valami úgyrémlik, ahogy most említed, hogy az "emissziós értékeket befolyásoló hibakódokat lehet OBD2 ből olvasni, de nem fix.
-
Nkboy
senior tag
-
VegyesTamás
senior tag
válasz
footy #100578 üzenetére
Nahát. Na ne mondd
..és olyanról hallottál már, hogy elég volt OBD2 vel csak a motorvezérlőt olvasni, mert az is meghatározza a hibát, azt elhárítani, hibát törölni és kész? Bírom ezeket a hozzáállásokat, rögtön mindent Bosch KTS-re akarnak kötni, vagy 4 millás gépekre. Kiindulópontnal teljesen jó az OBD2 pl: 2006 -os Octavia 3hengerezik, check lámpa világít. Kiolvasom, 3as henger gyújtás kimaradás..gyertya tesztel, trafó tesztel, csere bere, hiba itt hiba ott öveti a trafót. Trafó csere, hiba töröl. Boldogság, szép autó, jó kocsi, járjon vele figyelgesse. Nahát nem kellett komolyabb cucc hozzá, mint az általalad lehúzott 8k-es ELM327 alapú wifis interface.
Nem mondom, hogy mindenre jó, mert tényleg nem, de amíg nem kell komolyabb egy kis szervízként nem fog az ember még 300000 Ft sem kiadni egy interface-ért meg a szoftverekért, erre van külön szervízünk, akik tovább viszik az ügyet, ha hatáskörünkön kívül ér. Ott már 8-10 milliónál tartanal mindenféle teszter, és diagnosztika eszközökkel, mert autóvillamosságisok, nekil megéri olvasni egyet 4500-ért, de nekünk kéne 1 hónapba 4x kb abból 3x elég a wifis interface. Kérdem én mikor térül meg és éri meg nekünk 300k ért gépet venni amikor így is dugig vagyunk melóval....Nem bírsz nézőpontot váltani..
-
footy
addikt
(#99568) Dare2Live
EUs szinten a 10év garanciát mindenre, átrozsdásodásra 15öt, ha meg vki eltitkolja, hogy biztonsági hibás autót nem hív vissza mert A*B>A*C olyan bünit szabnék ki, hogy soha többé nem jutna eszébe.
Az allamokban ez mukodik is.(#99570) Typhoon47
Na ezaz hogy felarert es a 4 ev meg mindig nem 7 ev amit mondjuk egy Kiara adnak. -
Rambovits
senior tag
Kiváncsi lennék ilyenkor a fogyasztására. Top gearbe, vagy Sixth gearbe (amelyik nem a Jeremy és bandája) volt egy teszt, miszerint a 2.0 benzines mondeot és a 2.0 benzines mazda 6-ot felkergették az oválra, és nyélgáz. Mazda 4 személy légkondival 211-et ment, légkondi nélkül 219-et. Ami a legdurvább az a fogyasztás volt. 10.9 liter pillanatnyi
De ugye az benzin ez meg dejzel.
-
hobizoli
nagyúr
a nyomatek a ccm-bol jon, tobb ccm-be tobb levego fer be, es ahhoz tobb uzemanyagot lehet adni
az ECU a levego fizikai tulajdonsagait meri, hogy az egyetemes gaztorvennyel kiszamolja, hogy ahhoz aranyosan mennyi uzemanyagot adhat
kopogas hatarra beallitott gyujtassal lehet a legjobban kihasznalni a rendszerbe az uzemanyaggal betaplalt energia mennyiseget a leghasznosabban
altalaban ugy szamolhatsz, hogy egy liter az 85-90Nm-t general, atlagos kompresszioju szivomotornal (10:1)benzinturbos motor ccm-e szivora konvertalva: motorccm +(toltonyomas*motorccm)
itt ~70Nm/literrel lehet kalkulalni es sacc/kb kozelitoleg hozza is az valos gyari max nyomatekokat...
ezert is lehet ezeknel konnyen tunnerolni, mert innen feltolhato a nyomatek/liter 80-85Nm-re is akar, es maris rajabbul viszi a bodet a motor -
Morris
veterán
Persze, hogy van. Más ársáv, más évjárat, más konszern.
Nekem azok a dolgok voltak fontosak, amiket korábban felsoroltam. Abból a pénzből ez volt a számunkra legjobb választás.
Ha lehetőségem lenne rá, kipróbálnám az 1.4 TFSI-t is, mert dinamikában nagyon jókat írnak róla. Csak mint konstrukció....
Meg persze az nem egy 12 éves konstrukció, ergo drágább is. -
-
-
-
-
Typhoon47
senior tag
Én Phaetont vettem. Ahhoz képest mindenképp jóval feljebb lett. Nem tudom mennyire ismered a modellpalettát vagy ültél már ilyen autókban egyáltalán, de a GS és az LS közt elég nagy űr van. Kvázi a lexus megszerette volna kerülni a 7er/A8/S szentháromságot és rájuk licitálni.. ezért mondom ezt. Persze nekem csak kerregő dízel szarfosom van nyilván való módon, ahogy te mondtad
mgj.: off
-
alázógyík
addikt
Nagyon jó autó.
Mondjuk igazi őskövület a moci, egyszerű mint egy faék, és nem is eszik sokat.
Városba a legjobb, utazni, főleg sok személlyel-csomaggal már kevés neki a 77Le.
Az alkatrészek olcsók hozzá, szerelni se nehéz.
Az összeszerelés korrekt, a festése viszont nem túl ellenálló. A futóműve erős, nem hullik szét. A féke nagyon harapós.
Elől nagy a hely, a 3 ajtósban meg pláne. -
Morris
veterán
Városban, negyedikben 4,3-4,5 liter a pillanatnyi fogyi 58km/h-nál.
Országúton hatodikban 90/100-as tempónál, 4.7 - 5.1 között. alakul.Tudna ez jól fogyasztani, de nem nálam.
Qru: Nem is arról van szó, hogy nyélgázon mennék. Sőt, 4000-ig eddig csak 3x lett leforgatva 3 hónap alatt. (előzés. stb miatt) De vannak esetek amikor pl elgurul a gyógyszer. Pl körforgalomból kijövet és már ott is van a 110-es tábla.
Természetesen én sem kínozom.Én ez alapján mondtam a 6.3-at. Minden benn van. A sok hidegindítás is.
-
nesa
veterán
Ezek a szamok a valosag konnyen mashogy is alakulhat stiftel telen tuti 2x3x annyi ba kerul elmenni 1,5km a boltba mint egy szivo dizelel, ugyanis ezekbe nincs se szivato se dusito semmi ami a fogyasztara extran vagy merhetoen hatna kizarolag hidegbe a befecskendezes szogen alit amitol kopogos lesz az eges.
A stift egy eletforma, nem ugyanaz a celkozonseg soha nemis volt ugyanaz.A gazolaj meg manapsag nem dermed meg, nekem meg -20 ba se volt vele gondom,nem a nyari trakorbol leszivot naftat kell hasznalni, a kutakon lassan mar valtanak teli gazolajra.
Most lehet te ilyen kis hangya fasznyi kocsiba nemerzed az elonyet, de ezek a motorok meg mindig tucsok pocs kis golf kategoriaban is ugyan enyit esznek, meg egy kozep kategorias passatba se igen tobbet, es itt nincs tel meg nyar gyakorlatilag nincs fogyasztasba kulonbseg.
Igazabol nem a monitoron kell a szamokat nezni, ezeket at kell elni es megtapasztalni, te meg ha sietsz nyilvan nem a te autod a szivo dinnye, amugy is lassan kopnak ki ahogy oregednek a legfiatalabbak is kb 8-10 ev korul lehetnek.
De tobb millio ember elegedett vele, tudom hogy ezen a forumon sokaknak ha 5kg-ra jut 1 lo az mar szanalom, es a 0-100 as sprint ha tobb mint 5mp akkor az utakadaly.
-
nesa
veterán
Ugyan 206 nincs de a korabb emlitet fiat 1.9D m van, anyumnak meg van 1.2 60 as puntoja, en azt mondanam hogy eppen hogy csak jobban megy mint az 1,9D, de kb 1 kategora.
A stift meg nana hogy megy, csak a tipobol majdnem 2 kijon sulyra,plane a legelso hazai gyartasubol ami valami 30kg val volt nehezebb mint egy kispolak, annyira nyekenyoka volt hogy kanyarba ugy tekeredett hogy a belso vilagitas kivillant, de meg a kesobbi modell is annyira fos volt ami mar kivolt merevitve ha 6cm szintkulonbseg volt allig lehetett becsukni az ajtot.
-
nesa
veterán
A fogyasztasban az elonye, meg hogy nemigen romlik el szemben a mai dezelekel, azert csak elerte a 100 at, meg amugy ez egy balfasz azt hitte benzinesbe ul, aki tud vezetni jobbat hozott volna ki belole 2-3 mp biztos.
Szerintem nemis 0-100 sprintre lett ez tervezve hanem varosi autonak, meg ennel balfasznal is megvolt kb 5mp alatt az 50.
Lehet ezt szerintem meg jobban is meg pontossabb valtasokal. -
nesa
veterán
szipmlan butasagot beszelsz, durvan minden 1,9D egyforma 64-69Le ig, 1x mentel vele valoszinuleg szivodizelt meg nemtudsz vezetni, meg azt vartad mint egy benzinestol hogy elindul aztan majd jol megindul,mindent izombol akarsz csinalni ehez tudni kell vezetni, lattal mar feher furgont 10+ evesek javaresze ilyen 1,9D, gondolom mindig tudtal csokit + kenyeret venni mert odartek idore, meg mais odaernek mert meg mindig millio szamra futkosnak.
#96625) hobizoli
Az se rossz nekunk is van egy 60 as meg egy 80 as is. -
EQMontoya
veterán
Ez önmagában nem sokat, de a nyomatékgörbe már annál inkább.
Ez a magyarázata annak is, hogy erősnek érezted a lentebb említett dízelt: (aránylag) alacsony fordulaton simán megy úgy, mint a benzines, mert rendelkezésre áll a nagy nyomaték kis fordulaton (tehát mondjuk 2000től tol olyat a dízel, mint 3000-től a benzines), csak az a probléma, hogy a dízelnek 4000-nél vége van, a benzines meg valszeg 6 fölé forog, és ott adja le a csúcsteljesítményt. Tehát jobban megy az, de csak akkor, ha leforgatod. Ha papásan vezetsz, pont ugyanolyannak fogod érezni a kettőt, ez tény.Ez látszott volna az adatokból is: ha az egyik motornak bőven nagyobb maximális teljesítménye van, kisebb maximális nyomaték mellett, akkor biztos, hogy sokkal jobban kell forgatni, mint a másikat. De ott jobban is megy.
-
ReSeTer
senior tag
-
mycso
veterán
2007 Megane2 1.5dci (106), 40K, Igen, jobb lett indulásnál nem zörög-csörög semmi, leállításnál sem kottyan be és mérséklődött az alapjárati rángatás is.
-
-
8th
addikt
"Az Audi A2 nemetorszagbam az un. Kultwagen kategoria, amit "megeri" behozni az tuti szar."
Miért lenne szar? Semmi probléma a német és ausztriai import A2-vel. Az osztrák kocsiknak jellemzően csúnyább a fényezése mert a keverék amit síkosságmentesítés céljából kiszórnak az útra tele van apró finom sóder jellegű anyaggal ami idővel óhatatlanul felveri a fényezést csak a többi autóval ellentétben ezek nem kezdenek el rohadni mert nem acél karosszériásak. Sógorom keze alatt az elmúlt években több A2 is átment most is van neki két darab dízel. Elég öreg autók már a legfiatalabb is 9éves belőle. A "jóléti" nyugat európai országokban sem a csórók vették anno az A2-t ergo most nem azért adják el mert szar lenne hanem azért mert van pénzük átülni egy fiatalabb vagy épp új autóba a levetett A2-ket pedig felvásárolják kelet európai (magyar, román stb...) nepperek. Tőlünk pedig jellemzően a románok bolgárok ukránok viszik tovább őket keletre nem a németek. Németek mostanában a négyütemű trabantra harapnak nagyon magyarországon. Eleve kevés készült belőle (38122 db összesen) és náluk elvétve volt 1-1 darab. Ott a kétüteműt már nem lehet újonnan forgalomba helyezni így a négyüteműre cuppantak rá nosztalgiázni. Gyakorlatilag felvásárolják az összeset ami még egyben van pont mint rendszerváltás után a románok a Dacia 1310-et.
-
parandroid
félisten
Ne is mondd, az új autó átvétele napján fotóztattam le magam, 30-as hídon valahol óra szerint 45 körül tapostam a fékbe, amikor megláttam a furgont a járdán állni - valószínűleg sikerült lelassulni, mert azóta sem jött csekk [lekopog]. Mentségemre annyit tudok felhozni, hogy ott mindig lassítás nélkül, 50+-os tempóban megy a teljes forgalom, ráadásul elég frekventált hely (nagyváros egyik fő bevezető útja), és most sem nagyon mertem lassítani (lámpától elsőként indultam), mert egy elég agresszív A-Klasse tolakodott mögöttem (30-as táblánál 45-nél persze). Aztán lehet, hogy a fotó róla készült, hogy túl közel van hozzám, fene tudja, a német rendőr eléggé harap az ilyesmire.
p
-
giigz
veterán
Tempomat nincs, nem is kellene, viszont motorfeket hasznalom. Ja Foka 3-ban mar van, egyszer kiprobaltam, de azota se tempomatoztam, bar lehet ha hosszu palyazas lenne, hasznalnam...
rvilike: Ha olcson akarnek kozledni nem vettem volna autot, benzinnel egyutt szuk 2 ev alatt bo 1,5 millaban van, ez busszal tavolsagi es varoson beluli berlettel lett volna 80k. Forgalmat nem tartom fel, ha sorban megyek tartom a sebesseget, ha mogottem nem jon senki akkor 80-90-nel megyek, de ha egy buszt utolerek es 70-nel megy, nagy forgalom van, akkor nem elozok minden aron, ugyanis itt a leghosszabb megallas nelkuli szakasz 7 km. Ilyen tavon egyszeruen nincs ertelme gyorsan menni. Felreerteni nem kellene, a multkor is 150 km-en vegig ahol tudtam 100-105-tel mentem, de a mindennapi utvonalamon ez lehetetlen a forgalom miatt, es inkabb beallok valaki moge 80-nal, minthogy elkezdjem elozni a sort.
TaaT: Alt. en is 80-110-zel megyek, ahogy a forgalom engedi, de ha lekanyarodok az elkerulorol, van 2 km orszagut katyus uton, nem jon mogottem senki, nem kell sietni, akkor volt mar olyan, hogy 70-nel vegig csorgok a varosig, persze ez 10-bol 1 alkalom...
-
-
Már van tempomat karom
csak be nincs még szerelve
-
-
-
101. alkalommal is vicces. Az meg hogy egy-egy konstrukciónak vannak hibái, természetes. A pd régebb óta van piacon, kiforrottabb, jobban ismerhető. A tsi megjelent, azonnal derült ki hibája (kokszolódás). Ez kb az a kategória hogy a citroen fos - fogadni mernék, hogy te is ismersz olyat aki érintett és még sincs semmi baja.
Amikor fosozzák az audit, én is elismerem hogy vannak hiányosságai, de nekem semmi bajom vele mert az enyém nem olyan (ha olyan lenne már eladtam volna a fosba). Az autós kártyázás hit vita. VAlaki ezt szereti jobban, valaki azt. De hogy csak azért haragudni a másikra mert nem azt szereti amit pl te?Mit szólnál ha az asszonyodat is mindenki szeretné? Tippem szerint nem lenne őszinte a mosolyod...
Egy szó mint száz: el kell fogadni ha valaki mást gondol. Nem kell meggyőzni -még ha kéri sem!- arról amit mi gondolunk helyesnek. "Az okos embernek nincs szüksége tanácsra, a bolond meg nem fogadja meg"kornelka: nem vettem magamra
-
runner 125
nagyúr
-
parandroid
félisten
A nagyobb modelleket prémiumnak szokták besorolni (BMW 5, 7, X5, A8, S8, meg az E és főleg S Klasse). A kisebbek simán középkategória (3-as BMW, X3, A4, talán még az A6 is, illetve C Klasse). És általában pont a rendelhető, illetve gyárilag szerelt extrák, valamint a felhasznált anyagok miatt. A valódi (exkluzív!) prémium viszont már még feljebb kezdődik, mondjuk egy Bentleynél, vagy egy Porsche Panameránál, vagy Cayenne-nél, esetleg egy Maseratinál. Nem véletlenül ezekhez próbálja minél inkább közelíteni a BMW-Audi-Mercedes is a legnagyobb modelljeit. A VW nem erőlködik, neki ott a Porsche, elég, ha közben mindig csurrant-cseppent valamit a középkategóriába a Passat-tulajoknak.
p
-
Xmodule
őstag
Marad a V70 igazabol a luppo csak egy kosza gondolat volt. Igazabol nincs bajom a meretevel mármint külsöre, mert még sosem ultem benne. A kezdeti 8? kocsibol most mar csak kettö van ami között valasztok majd. Egyik amit mar kiprobaltam 2008as 2.8M ft 205ezer km, 1év cascos ingyenes biztositas, viszont mar csak erre a szezonra jo nyari gumik és téli gumik nincsenek egyaltalan. Masik meg egy 2006os 2.5M 181ezer km itt van teli nyari gumi szett kulön allapotat meg nem tudom mert csak hetfön megyek megnezni a kocsit. Gondolom itt volt vezerles cserelve mostanaban. Szoval erre csak a biztositast kellene költeni igy ebben az evben. Az olcsobb szinben jobban is tetszik. Meglatjuk. Szerintem az hogy 2006os vagy 2008as tul sokat nem számit vagy igen? Viszont a 180ezer vs. 205ezer mar mérvado. Majdnem egy éves futási teljesitmény nálam. 300ezer ft a kulönbség árban. Kicsit több mert ugye az elsöre most kell vennem téli gumikat(felnivel) nyáron meg nyári gumikat.
-
Xmodule
őstag
Ennek a v50 nek eléggé puritán a műszerfal. Nem kisebbek benne az ülések mi t mondjuk egy v70esbe? Nem nagyon ismerem a volvokat azért kérdezem. De persze minden fele képen kiprobalok nem egyet. Ahogy néztem ezért a 2m ért legtöbbször 200ezer km is társul. Ez mennyire okes? Ha szépen szervizelve van gondolom el megy meg ennyit nem? Azért az fura hogy Volvót olcsóbb lenne fenntartani mint BMW t. Eddig azt hittem mind a kettő húzós. Amúgy most egy 2003as E46 320i kombim van. De nem szeretem mert manual is kényelmetlen. Ebben is már 200ezer van és itt már azért kellene cserélni nem egy gumi tartót. Pl ami az egész hátsó difit tartja. Most nem okoskodom csak érdeklődöm mert tényleg nem értek hozzá.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Milyen autót vegyek?
- Need for Speed: Rivals
- Battlefield 1
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- További aktív témák...
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- EZVIZ CS-EB8-4G-2K-PS(kit)
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- BMW E39 540i - V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Dualtron Popular - 52V 20Ah dupla motor elektromos roller
- BESZÁMÍTÁS! LG 24MB35PM 60Hz FHD IPS 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700 / RX 5500XT 8GB / 16GB DDR4 / 256SSD + 1TB HDD
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3018
- Lenovo ThinkPad X13 Yoga i5-10310U 16GB RAM 512GB SSD 13.3 FHD Touch 2in1
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest