- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Kikristályosodik a Razr 60
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Kornel #149047 üzenetére
én már megtettem. ott állt egymás mellett a szalonban mindkettő. ott esett le igazán, h mekkora lett ez a felfújt swift, amikor hátulra elkezdtem bepakolni a gyereküléseket. konkrétan szélesebb, mint az oktáv keresztben, úgy,hogy az ajtóban még elfér 1-1 másfeles viz, oktávba meg cumisüveg.
és aki komolyan vacilál a kettő között úgyis be fog menni a szalonba, ahogy én is megtettem, kis is lehet őket próbálni.
ami miatt én most elmennék az a 163 lovas s-max és a 200lovas verzió hasonlítása lenne. össze-vissza írkálnak az újságírók ezekkel a motorokkal szerelt gépekről, végletesen, ellentétesen. nyilván mikor hova mennyit fizettek ki reklám bevételként. esetleg egy olyan talira, ahol egymásra licitálnak a népek, ki lenne jobb új gazdája az oktávomnak.
de egy vitara-scross meccs túl alacsony labda
3,39x többet adtak el a vitarából, mint smaxból. elég beszédes.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Kornel #149044 üzenetére
az a baj, hogy nem azt irtad, h a 2cm ülőlap az előnye, hanem általában, hogy jobb kocsi. amit se én, se az átlagember nem igy gondol.
nem lenne jó, ha csak vitarák szaladgálnának az utakon, mert hát na, úgy már sz*r lenne, és nem lehetne kitűnni scross mellett.
nem olvasom a suzuki topicot, és mivel totál eseménytelenül telnek a kilóméterek vele, igy nem is nagyon megyek. ide azért jöttem, mert hátha kapok még tippet a 3. gyerek érkezése előtt. és valahogy kidobta a qru féle hsz-t igy futottam az értékes irásodba
qru:itt se ér skodát árulni?
Vesztor87: egységnyi károsanyagkibocsájtás miatt, szerintem. papiron főleg turbos benyásokkal lehet euro 87et betartani, és 2liter átlagfogyit megadni A8 kabrionak. mazda 2literese még kivétel, suzuki 1.6osa a másik, de sztem egyiknek sincs már túl sok életciklusa
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Kornel #149041 üzenetére
rühellem a TCt, annyi baromságot összehordanak, hogymég.
hja, ültem mindkettőben, majd vettem. ha ráfizetnének, se adnám egy scrossért a vitarát. puha. de nem úgy puha, ahogy rendes autóban, hanem egy tré mintázattal, hogy üvöltsön róla az igénytelenség. és hol puha? ahova sose nyúlsz.
nemtom hogy etet meg átlag 7litert vitarával. szemétkinyomom zöldtőlzöldig eszik ennyit, de elmúlt 2 év átlaga 6-6.2, és nálunk nincs kimélve, sok a hidegindítás, rövid út, dugó. mondjuk végig kettesben bekapcsolva felejtett összkerékkel talán összejön a 7. vitarások aszongyák a 4wd nagyjából fél litert jelent, ha ki van kapcsolva akkoris. vitarát elég sokan veszik 4wd-vel, biztos azt hiszik, maradt még valami a régi 1.3 vitara terepező képességéből. (nem sok)
szomszéd papa 1.6 benya 2wd scrossa inkább 8. biztos racsingol állandóan 65évesen.
ismerek olyan embert is, aki új scrossból ült át új vitarába. azonos motor, váltó, súly, vezető, környezet, használat, és másféllel eszik kevesebbet.
kurtára nem érezni a plusz teret, sőt, nekem még a térdemet se nyomja a középkonzol. nemhogy 10cm-t de 2t nem érezni a beltérben. csomitartóban érezni mondjuk picit, ennyi.
vegyél scrosst, azt is el kell adni valakinek. de őszintén nem tudom kinek ajánlanám rajtad kivül, ha 4M körül keres új kocsit.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Kornel #148936 üzenetére
még mindig ez a lemez?
vitara: -1.5l fogyi (azonos 1.6 esetén), vitara pofás belül,de olcsó anyagok, scross ronda, de olcsó anyagok,
vitara szélesebb belül, lábtér 1 centivel nagyobb az scrossnál, vitara kivülről sokkal jobban néz ki, felszereltségben vitara jobb.scross összesen annyit tud felmutatni, h nagyobb a csomitartó. egy fél macskányival. nyarlásnál kiccsaládnak szopás mindekettő, hátsó sorban felnőtt egyiknél se fér el igazán,stb.
hja, ezt hivod te nagy küönbségnek.
azért mert mindenki szembe jön, még lehet hogy te mégy a rossz sávban. eladások is azt mutatják, h jobb vétel a vitara.
többiek: van jobb ötlet az 2.2es smax-nál, ha 3 gyerekülés el kell férjen a 2. sorban, és nem akarok mozgó útakadály lenni?
-
t1
veterán
válasz
Kornel #148864 üzenetére
Igen a Puntokon is làtom màr, nincs kedvem egyből lakatolàssal kezdeni, hàtsó híd talàn tartósabb ha megcsinàltatom mint egy küszöb csere.
C Corsa az tetszik, de csak 1.2 75 paci és felette érdemes venni, az 1.0-ba a vezérműlànc ludas elég dràga cserélni :/
Clio esetleg Thalia ( leírni is rossz
)?
-
Vesztor87
senior tag
válasz
Kornel #148825 üzenetére
Milyen középkonzol hiányzik? Akárhogy nézem nem vágom
Nekem egyébként még a 15-ös kerekek is elvesznek alatta
A 2480-as tengelytáv nagyon kevésnek tűnik, az Almerába 2535 mm a tengelytáv, de magam mögött már éppen éppen hogy csak elférek (186 cm-85 kg). Nem tudom a magassága miatt esetleg mennyit segít ezen. De 1545 mm magas, 2 cm-el alacsonyabb csak mint az Ignis... széltében meg 8,5-el szélesebb, pont annyi mint a vasaló Swift. Ezek alapján egy keskeny magas autó, ami kompaktnak kicsi, inkább a nagyobb kisautókhoz sorolható, kb. mint az SX4, csak az a manapság divatosabb suv kinézete miatt szimpatikusabb. Na meg persze drága is
-
Integrale
veterán
válasz
Kornel #148823 üzenetére
Azoknál nem kisebb, de nem is egy kategória velük. Compact szegmensben versenyzett a Liana, azoknál pedig kisebb belül, egy G/H Astra, Golf 4 stb az ellenfél.
A hiányzó középkonzol csak mostanában tűnt fel, hogy mennyivel nagyobbnak láttatja a belteret, mentem a napokban egy Priussal, túlzásnak éreztem a vezető terét. (egyébként ennek hála, szemezgetek egy Prius 2-vel
)
-
Vesztor87
senior tag
válasz
Kornel #148816 üzenetére
Megbízhatónak nagyon megbízható az Ignis is, váltóval kapcsolatban a nyeles tengely ami befigyel egyeseknél, de ettől eltekintve egy olcsón fenntartható autó. Persze, van kényelmesebb, nagyobb, de megbízhatóságába szerintem nem lehet belekötni.
Liana nem billegős? Van itt a panel előtt egy facelift előtti, szokott mellettem parkolni (N16-osom van), hát jóval magasabb az hétszentség. Mondjuk az autópiac egyik legrandább jószága az is biztos, hosszú, keskeny, magas, apró kis kerekekkelIsmerősöm azt mondta hogy egyszer kapott ilyen céges autót, hát jobban billegett mint a saját Thalia-ja... nemtom, nem igazán ismerem egyiket se.
-
Esoleso
csendes tag
válasz
Kornel #148768 üzenetére
Egy 2005-os mazda 6 1.8 at cserelnek le. Az sincs eppen tulextrazva, de szerettem, 3 evig hasznaltam. Koltenem kellene mar ra es az adoja eleg magas, mert itt 2008 nal regebbi autoknal az urtartalom szamit, ami esetemben 700 euro evente. 2008 tol viszont a karosanyag kibocsatas amivel a nevezett auto adoja 280 euro. H angyon rendbe tennem a mazdat ra kellene koltanem vagy 1500 eurot, de nem biztos hogy 1200 ert el tudnam adni.
-
footy
addikt
válasz
Kornel #148654 üzenetére
Mondjuk a cikk elolvasasa utan sem latom hogy valami komoly gond lenne a hibrid aurisszal.
Az inverter hibat egy masik cikkben egyebkent pont az aurisban "javitottnak" titulaljak.(#148657) Integrale
+1 nekem is ugyanez volt -
kisza25
félisten
-
Land
veterán
válasz
Kornel #148430 üzenetére
Szegényes felszereltség, 2008 óta nem fejlesztik és már akkor is ósdi volt a belseje, 1.6-os nem túl erős, az 1.8-as jobb, de az csak pár éves használt példányokban van, hiányzó 6. fokozat pályázásnál, így átlag feletti a szél- és gördülési zaj VS. a szedán szvsz sportos és férfias, nagyon megbízható típus, jó áron adják.
(Beszélgettem FB-on több jelenlegi tulajjal, ha érdekel valami konkrétan meg tudom neked kérdezni.) -
kisza25
félisten
-
Integrale
veterán
-
válasz
Kornel #148298 üzenetére
igen, vicces volt, egyszer este mentem meglátogatni egy csajszit és én is csak így találtam parkolóhelyet. el sem tudtam képzelni reggel induláskor ezt hogyan oldják meg. szóval hagytam egy postitet a kocsimon a telefonszámommal, ha valaki épp indulni akarna és útban vagyok. de aztán a lány mesélte, hogy ezt így csinálják ott, hogy eltologatják a kocsikat
-
válasz
Kornel #148290 üzenetére
Magánház. A panel azért más, bár nem olyannyira, hogy leszarásig menjen. Nem véletlen találták ki a fizetős panelparkolókat sem.
Az még haggyán, hogy a házam elé állt (társasház volt, 6 lakással), de úgy, hogy 2-3 helyet foglalt, mert vezetni nem tudó öreg fasz (olyan hullámos volt a citrony eleje mint a namíb sivatag...)
-
Integrale
veterán
válasz
Kornel #148282 üzenetére
Akkor a szélességet csak jól éreztem, a hátsó lábtér pedig az adatok alapján maximum a hosszabb ülőlap miatt tűnhetett kisebbnek. Érzetre számomra szellősebb a Tipo. (az adatait csak a C oszlopig nézd, onnantól lefelé az SW)
Én valószínűleg alacsonyabb vagyok nálad (174, jobb napokon 175), így a combom is rövidebb, jobban alátámasztja az ülőlap, ezáltal kevésbé vagyok hajlamos nekinyomni a középkonzolnak vagy az ajtónak.
-
Keil Walker
aktív tag
-
válasz
Kornel #148218 üzenetére
Nem erről beszéltek? Vagy valamit nem olvastam. Mindegy a turbós vs szívóra akartam reagálni. Magamnak szerintem használt 2-3 éves vasat vennék ennyiből.
mod: na, az előző hsz-ben ezt akartam linkelni: (#148172) kisza25.
-
kisza25
félisten
válasz
Kornel #148205 üzenetére
na-ja Ausztriában dolgoztam 10 évet az Alpokban, azt azért nem szerette, de komolyabb gondom nem volt vele, csak vissza kellett néha gangolni.
Az előtte lévő 2006 fabia kombi megpakolva 1.2 12V 64ló motorral, na azzal sikerült párszor kellemetlen helyzetbe kerülni autópályán Ausztriában, meg kellett tanulni lendületből autózni és nem nyomkodni feleslegesen a féket -
válasz
Kornel #148178 üzenetére
egy barátomnak ajánlották én meg próbálom megakadályozni, hogy felüljön arra a bizonyos rollerre
én elvagyok a ceed-del, most pedig már vége is a napi 200+ km ingázásnak, így hétvégi autó lesz belőle, én meg valószínűleg visszaszállok a bkv-ra. aztán a következő 2-3 hónap eldönti, hogy van-e értelme megtartanom, vagy sem, feleslegesen ne álljon benne a pénz.
-
t1
veterán
válasz
Kornel #148146 üzenetére
Elégedettek vele, 6.5körül eszik a Bakonyban az 1.5, sajnos sikerült elkapni vele egy őzikét bal elejével szerencsére volt Casco de rettentő drága volt hozzá minden, 1.6m ft lett a kár, aztán 3 elem csere 1lámpa + 1-2 apróság + fényezés volt...
Saját vélemény, a futóműve nagyon tetszik, mint egy gokart (323 Mazdához viszonyítva) de erősebb motorral venném elég öreguras az 1.5, + a Mazdának minőségibb beltere van elég plasztik egy kocsi szerintem le van maradva hasonló korú bármi kocsihoz képest, cserébe nagyon megbízható ha cserélik lehet én veszem át tőlük.
-
footy
addikt
válasz
Kornel #148098 üzenetére
Miert felsz ennyire a turbostol? Sokkal jobb kompromisszum dinamika es fogyasztas teren mint ezek az elavult szivok amiket meg lefojtanak az euro normak is.
(#148121) GaborGh
Az I3 ugy nez ki mint a fostos kutyaol 4 kerekkel. Az I8 pedig hasznalhatatlan a hetkoznapokban. (Nincs ertekelheto csomagtere es mocskosul szar a ki/beszallas) -
adalbert1
veterán
válasz
Kornel #148098 üzenetére
Szerintem sem néz ki rosszul - nekem 2 okból nem kellene: túl van a keretemen, hitelt pedig nem szeretnék felvenni, illetve idén úgy tűnik, hogy bővül a család
, ezért mindenképpen ferdehátút/szedánt keresnék.
[vilike]: alapvetően úgy indítanék, hogy megvétel után minél hamarabb vezérléscsere, és mivel szívó benzinest néznék, így talán annyi költséges dolog nincs rajta, mint dízel esetén.
BigBlackDog: amiket néztem, ott általában lökhárító csere volt, illetve a szervizek is elég jól dokumentálva vannak.
-
válasz
Kornel #148092 üzenetére
Igen, pesti vagyok. Az én gépsárkányom majd 10 éves, az elsők közötti itthoni i30 (még koreai gyártás).
Ahogy magam ismerem akár 1 hónap és lehet hogy eladom valami újért (de az is lehet hogy még több mint egy évig meglesz
)
Írásaid alapján kocsiválasztás nehéz eldöntésében rokon lelkek vagyunk
-
mycso
veterán
válasz
Kornel #148048 üzenetére
Ha ezt a kia vonalat erőltetnéd, azért menj és nyalogass körbe egyet.
Képeken tényleg szuper, annó nekem is benne volt a kosárban, de élőben (a belseje) nekem nagyon gagyinak tűnt.
Az a baj, hogy 5M körül sem tudtam összepattintani normális új autót, nem hogy 4M-ért. Kis autót nem akartam, azok full felszerelve is bóvli hatásúak belülről, ez az astra/megane méret lett volna a cél. -
w333
félisten
válasz
Kornel #148048 üzenetére
Simán bevállalnám ...én már mentem ilyennel és nagyon jó, egyáltalán nem éreztem lomhának szépen ugrik ha kell és nagyon csendes, jól felszerelt minden benne van de tényleg, kényelmes és jó a futóműve, és a hab a tortán hogy 7 év garancia, ennyiért nincs más autó csak rosszabb választás !
(#148050) SzlobiG
Teljesen más a váltó áttételezés és korábban jön meg a nyomaték mint a Hondánál, persze valamivel gyengébb de egyáltalán nem olyan vészes !
-
kisza25
félisten
válasz
Kornel #148042 üzenetére
neked a kia ceed motorpalettájából az 1.6 crdi 136ló lehet ami talán elég lenne neked, de
Hamarosan érkezik a négyhengeres 1,2-es a mai 1248 köbcentis szívómotor alapjain 140-150 LE-vel, és ugyanezeken a műszak alapokon jön az 1,4-es, meg 2,0 l-es is, ezek már jók lehetnek
Hyundaiban már van is -
kisza25
félisten
válasz
Kornel #148038 üzenetére
ok bár nekem csak ősszel lesz aktuális, de még asszonyt meg kell győzni G4 eladásáról is, ha nem tudom, akkor rio 1.4 LX EX (de előbb meg kell lesnem élőben az újat), ha eladjuk azt is akkor ceed 1.6 LX
A motor kérdés elég érdekes most, mert ugye van 1.4 cvvt 101 ló, 1.6 gdi 135ló és 1.0 t-gdi 120 ló
dizliből 1.4 crdi 90ló és 1,6 crdi 136ló és 1.6 t-gdi 205ló, de az 6,8M a ceed GT-vel
szóval versenyezni mindegyik kevés ami megfizetettő,
az 1.0 T-GDI-t leírták ceed-nél, 1.4 határeset nekem olyan volt, tud kevés lenni, az 1,6 lityire gyúrok én is, RIO ugye 110 kg kevesebb, oda elég lehet az 1.4 is -
kisza25
félisten
válasz
Kornel #148036 üzenetére
Normál közlekedésre elég, sportolni még az 1,6 is kevés lenne neked😁
Ez tökre lista ár, mert ebben semmi kedvezmény nincsen
4,204M az akciós lista ár és 220eFt a komfort csomag, ez pont annyiért van kínálva, bemutatóautóként 4M körűl mondanám
Én a rio- t nézem 1.4-el, és a ceedet 1.6-al, a rionál muszáj az LX exclusive, ceednél nekem elég az LX esetleg komforttal, de inkább a nagyobb motor -
kisza25
félisten
válasz
Kornel #148034 üzenetére
150e db autót adtak el tavaly, ebből 50e db volt új és ebből ~30%-át vette magánszemély, a többit cégre, ennek köszönhető a 14 éves átlag életkora az autóknak jelenleg itthon (a számokat fejből írtam, lehet eltérés, csak nagyságrendileg írtam.)
Mondjuk a kia ceed combi 1.4 LX alapára 4,954M Ft, akciós ár 4,454M erre jön egy komfort csomag 220eFt-ét az 4,674M, ezt el lehet hozni 4,15M-ért az szerintem nem rossz
Az egyel régebbi hyundai i30 cw most 4,15m akciósan, mondjuk abba még kell a paraszt klíma 250eFt-ért az 4,4M erre még nem kértem ajánlatot, de simán hivatkoznék KIA-ra, hogy ott ezt 4M-ért megkapnám
viszont a cw nem kellene 1.4 szívóbenyával, sima 5 ajtós
Minél extrásabb az autó, annál többet engednek, a full fapadból már elég nehéz alkudni -
kisza25
félisten
válasz
Kornel #148018 üzenetére
új civic-be nem ültem még, az a helyzet, hogy abból csak a honda accord és HR-V tetszik, de azok nekem drágák, az új honda sem tetszik, az új i30 sem igazán.
fura, hogy kisebb a ceed, ugyanolyan széles, hosszabb és nagyobb a tengelytávja is, mint az ufo hondának
SzlobiG: a hangját, hidegen undorító, pörgetve gusztustalan, ja és büdös is hiába euro 5
mondjuk nem fogyaszt sokat, de 2000-3500-ig megy, alatta felette döglött, az 1.4 benyás 2500-tül megy 3500-tól megindul és 6500-ig egyre jobban húz
pedig ez a crdi nem is tipikus dizli hang, de én szeretem a szívóbenya hangját 5000 felett -
válasz
Kornel #148016 üzenetére
Nem ajánlásként mondtam az Ibizat, csak hogy ismi is újat akart 4 milláért, de olyan fapadok vannak annyiért, hogy inkább hagyta. Viszont 1-2 évesen kevés km-el garanciával nagyon jó extrás gépeket találni ésszerű keretek között persze.
Leon.
Nekem mondjuk nem igen jön be ez...(#148017) kisza25 Mit nem lehet megszokni a dízelbe? Néztünk I30-at is, kikötés volt hogy csak kombi, de végül az ibiza maradt viszont az meg elég kicsi...megszokja.
-
kisza25
félisten
válasz
Kornel #148016 üzenetére
mondjuk i30 és kia gördülési zaja is elég erős, motor az nem hangos, ha ez kitétel akkor azok is kilőve
SzlobiG: én is ezt csináltam, de nem tudom megszokni a dizlit (i30 sw crdi) kia ceed 1.6 benya, vagy kia rio 1.4 benya van helyette tervben, rájöttem, hogy felesleges a kombi és megnézek egy rio-t mekkora, méretek alapján, majdnem mint egy Golf4, szerintem az is elég lehet és akkor egy extrásabb darab is belefér
Új hozzászólás Aktív témák
- Meggyi001: RTX 5060 - Az új népkártya?
- World of Tanks - MMO
- BestBuy topik
- Milyen processzort vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Call of Duty 2
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- Jelszókezelők 2025-ben: biztonság vagy illúzió?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Eladó karcmentes Apple iPhone 11 128GB / 12 hó jótállással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest