- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- iPhone topik
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Google Pixel topik
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kammler
senior tag
Van valakinek mAP2nD nevű szappantartója, aki le is pattintaná a burkolatát és mérne nekem egyet egy ponton? Hátha...Sajnálnám kidobni.
-
Ranagol_5
senior tag
Sziasztok!
Nem tudja valaki, hogy lehet-e ignore-ra rakni mikrotikon openvpn kliensként a redirect-gateway paramétert?
Mert ugye linuxon csak egy pull-filter, de a minityúk azt nem kajálja meg. -
privatposta
tag
Sziasztok,
Egy TV-vel nem tudok csatlakozni a wifi hálózathoz. akár fix ip cmmel, akár dhcp-s címmel. Újraindítással. A logban ez , és hasonló sorok vannak:
input: in:wifi_2G out:(unknown 0), connection-state:invalid src-mac 30:a9:de:d7:e3:00, dst-mac ff:ff:ff:ff:ff:ff, eth-proto 0800, UDP, 0.0.0.0:68->255.255.255.255:67, len 576
Többször végignéztem már minden tűzfal szabályt, és minden bejegyzést, de nem találok semmi tiltást, hibát. Mi lehet a gond?Köszi, megtaláltam! Bridge filter volt...
-
adika4444
addikt
Hali!
Hogy tudom azt megoldani, hogy van vrf-ben felvéve egy külön tábla egy interfészre, látszólag megy is, de nem tudom ráNAT-olni a forgalmat?
Több WAN-ja van a routernek és az a gond, hogy hiába van a lista elején az out-interface=ether3 chain=srcnat action=masquerade src-address=<belso_pool>, a NAT-ot későbbi szabály alapján végzi, így ennek a számlálója nem nő 0-ról.
Routing rule-nál kell valami, hogy ne a main table-ön át menjen, hanem a wan2-n át?
Köszi! -
-
Reggie0
félisten
válasz
MasterDeeJay #21185 üzenetére
ip/route/rule alatt az adott ip-khez hozzarendelhetsz a main-tol eltero routing tablat, majd felvenni a default gw-ket ezekbe a tablakba.
-
freddirty
senior tag
válasz
E.Kaufmann #21193 üzenetére
Köszi, jó ötlet, minőségi gyártónak tűnik van brick is tőlük. ez lesz mert bőven többet tud mint amit a router enni kér (60w vs 17-23w) , várhatóan kiszolgálja már a router maradék élettartamát.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
freddirty #21189 üzenetére
MeanWell
régi munkahelyemen és itthon is egy-két megfelelő teljesítményű kalapsínre szerelhető tápról megy a router, meg még pár másik cucc
De vannak dugasztápjai is.
Amúgy az is számít, hová van suvasztva a táp, mert hiába zárt, annak is kell egy kis levegő.
A feszültség stimmeljen, meg a terhelhetősége legyen legalább akkora, mint a régi tápnak, lehet nagyobb az amper/watt de nem kell sokkal, hacsak nem akarsz mást is róla hajtani. -
silver-pda
aktív tag
válasz
silver-pda #21191 üzenetére
Kifutottam a szerkesztési időből.
Ez a Station Roaming beállítás lehet, csak arra vonatkozik, ha egy mikrotik eszköz van station módban és az kérdezgeti az AP-t? -
silver-pda
aktív tag
-
-
freddirty
senior tag
Sziasztok, hétvégi házban a Mikrotik Chateau LTE12 külső tápja elpusztult. Itthon kipróbáltam egy gyagyi univerzális 3-12V-os táppal azzal elindult. Milyen tápegység amit ajánlott beszerezni (és nem fog megint 1-2 év múlva kimúlni)?
24V, 1.2A a gyári táp, a router 12-28V bemenetet tud fogadni. -
kress
aktív tag
válasz
mobilemaster #21178 üzenetére
esetleg tudja valaki ezek merre vannak a 7.13 alatt? az új wifi packkel, aminél sikeresen eltünt minden wifim és ezeket sem találom már a beállításoknál 😃
"Installation: indoor Distance: indoors km"
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
mobilemaster #21178 üzenetére
Passz, de nekem pont jól jött a tipp, mert elég nehezen talált rá az A14-em a garázsban levő wifi-re, az általad írtakkal, mintha gyorsabban rátalálna.
-
Audience
aktív tag
válasz
MasterDeeJay #21185 üzenetére
Kulon route table kell, es beallitani, melyik ip melyik tablat hasznalja .
-
Két wan esetén (route distance-al kapcsolgatom melyik legyen aktív) milyen módon tudom azt elérni hogy a belső hálón egy vagy több fixip-s gép az egyik vagy a másik wanon menjen ki? Tehát a routolás más legyen némely gépnél. (Rb3011, vodás és telekomos mindkettő fixip üzleti)
-
ssarosi
tag
-
e90lci
senior tag
válasz
ssarosi #21182 üzenetére
Nézd végig lehet csak kimaradt valami.
-
ssarosi
tag
Segítségre lenne szükségem.
Ha valaki hajlandó anydesk/teamviewer -en megoldani a problémát, fizetnék érte.
Az a baj, hogy eléggé kezdő vagyok, és most az openvpn-nel megbuktam.
A megfogalmazásaim sem biztos szakszerűek, elnézést.
Adott egy hAP ac2, már a 7.13-as verzióval. Az openvpn export miatt tettem rá.
A 6.xx ROS-el még kapcsolatot sem tudtam létrehozni, 7.x-el ez már sikerült.
PPTP, vagy L2TP/iPsec (előre megosztott kulccsal) simán működik. Elérem a notebookot távoli asztali kapcsolaton, meg a nast is.
Az openvpn cert rendben, kapcsolat felépül, kéri a felhasználónevet/jelszót, meg a client cert exportnál adott jelszót, kapcsolódik, kapok ip-t, de semmit sem érek el az itthoni próba hálózaton. Mint kiderült, a notebookom semmilyen pingre nem válaszol, de rácsatlakoztattam egy nast, pptp-n válaszol a pingre, openvpn-en nem.
Kevés hozzá a tudásom. -
kammler
senior tag
Van a telekomnál ez az USB stick, ami ugye semmi más, mint egy mobilnet. Internet csomag mellé adják, failover-nek Technicolor FGA2235 mellé. Ha szolgáltatáskiesés van. Ez a stick, ha mondjuk felismeri a mikrotik router vajon működne abban is? Szigorúan annyira, hogy failover. Nem próbálta senki?
-
mobilemaster
csendes tag
válasz
mobilemaster #21030 üzenetére
Sziasztok!
Úgy néz ki, hogy valószínűleg sikerült orvosolni a wifi problémát. (Előzmény az előző hozzászólásokban, röviden annyi, hogy Samsung Galaxy A34 nem csatlakozott a Mikrotikhez wifin, míg minden más eszköz ment gond nélkül.)Hibás beállítások voltak:
Installation: any
Distance: dynamic kmHelyes beállítás:
Installation: indoor
Distance: indoors kmValaki tudja, hogy miért okozhattak ilyen gondot a beállítások? Én gondolom hogy valamilyen időzítést befolyásolnak, amivel az adott telefon nem tudott kibékülni.
Ha szerencsénk van akkor megoldódott a gond, ha nem úszom meg ennyivel, akkor tovább kell nyomoznom. -
Tamarel
senior tag
Két szabály az egész:
/ip firewall nat
add action=masquerade chain=srcnat dst-address=192.168.0.100 src-address=192.168.0.100/24 to-addresses=192.168.0.100
add action=dst-nat chain=dstnat dst-address-list=wan-ip dst-port=22 protocol=tcp to-addresses=192.168.0.100Az első nálam elől van, az fontos. A második az utolsó a listában, annak szerintem mindegy.
A wan-ip lista az egyszerűség végett létezik:
/ip firewall address-list
add address=xxx.sn.mynetname.net list=wan-ip
add address=xxx.synology.me list=wan-ipEz azért jó, mert ha változik az ipd és még nem frissül a ddns szolgáltatónál (ez dinamikusan oldja fel és beteszi az ip-ket a wan-ip listába), akkor is a belső szerverre tereli.
-
ChD
tag
Sziasztok!
Biztos volt már, de nem találom. a prbléma egy hap ax3 nél nem tudok belső ip port forwardot csinálni. Írtam forward szabályt és NAT dstnat szabályt, de valamiért kívölről nem dobja a belső szerver válaszát. Fix IP van és a hálón lóg egy Almalinux kiszolgáló SFTP stb próbéltam átlőni az SSH-t nem a default porton fut. Amig egy mezei TP-link router volt felette addig az abban lévő mezei portforwardingal mnet már kb 2 éve. Most eg ykis fejlesztésbe gondolkodva egy komolyabb szközt vettem és az istennek sem tudom összehozni. Már vagy 100 tuturált olvstam és néztem, de egyik sem hozta a várt eredményt.
Tudna valaki adni egy step-by-step leírást mit kell csinálnom? Köszönöm szépen -
tsir
csendes tag
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Vettem ma egy új hapax3-at. Reset konfiguráció után eltűntek a wifi intefészek és sehogysem sikerül visszaállítanom őket. A régebbi routeremnél ilyen nem volt. Hogyan kéne visszaállítanom őket? OS 7.13
-
Audience
aktív tag
válasz
silver-pda #21169 üzenetére
Van pár apróság:
CapsMAN V2 ->
- Jelszintre nem dobálhatod!
- A Security beállításokban kell az FT-t engedélyezni, és azt hozzárendelni a config-hoz. Sehol máshol ezt ne állítsd!
- Minden AP-nál ahol ugyanaz a config van kiválasztva mint amihez az előző pontban hozzárendelted a security setting-t FT->Enable beállítással innentől fogja kezelni a roaming-ot! -
Audience
aktív tag
válasz
E.Kaufmann #21165 üzenetére
Ha jelszintre kivágod akkor nem működik a roaming rendesen. Ahhoz, hogy az működjön nem szabad jelszintre kidobálni hagyni kell, hogy ezt elintézze a Mikrotik és a kliens.
-
kammler
senior tag
válasz
E.Kaufmann #21165 üzenetére
Próbáltam állítani a capsman-en, hogy milyen jelerősségnél ne engedje fel még őket, vagy rúgja le a klienseket. De akkor meg valahogy nem működött nekem a roaming rendesen. Nem most volt, régebben. De annyit kellett volna lépcsőznöm fel-le a jó kis teszt helyig, hogy meguntam. Biztos, hogy meg lehet rajt csinálni. Az a baj, hogy telefonon nem tudtam figyelni rendesen a dbm-eket.
-
kammler
senior tag
válasz
flexes922 #21160 üzenetére
Nekem van egy AC3 meg egy AX3. Kíváncsiságképp próbáltam. Wifiman-el néztem. Roaming nélkül látszottak a másodperces kihagyások váltásnál. Roaming-al pár ezredmásodpercet írt váltásnál. Elvileg működik. Illetve azt vettem észre, hogy néha az AC-t, vagy pont fordítva, az AX-et nem engedte el szerintem időben a telefonom, nagyon kapaszkodott bele. Biztos, lehet függ klienstől is. De néha meg nagyon hamar váltott ide-oda. Volt egy pont ahol jól tudtam tesztelni. Aztán vastagon benn a pakliban, hogy melyik szoftver verzióban van a funkció épp eltolva kicsit. Szerintem annál jobb még így is, mintha csak külön simán van két wifi.
-
flexes922
csendes tag
BUÉK mindenkinek!
Év első h*lye kérdése
Gondot okozhat Wifi "romaing" esetén két különböző generáció? (Wifi5 és Wifi6)
Router + AP: hAP ax3,switch + AP: hAP ac3 -
Boldog Új Évet Kívánok mindegykinek! 😁
-
mcll
senior tag
B.U.É.K. minden csoporttársamnak!
-
-
m0ski
aktív tag
Sziasztok!
Működő MT-MT Site2Site WireGuard VPN leírást tudna nekem valaki linkelni?
Több leírást is próbáltam, de nem akar összeállni.
Kliens-szerver(MT) felállásban működik, gond nélkül elérem az otthoni hálózatot.
Az utazós routeremet szeretném beállítani, hogy az csatlakozzon be itthonra, hogy aztán az ahhoz a routerhez csatlakozó eszközök már gond nélkül elérjék az otthoni hálózatot.
Köszönöm!
-
jerry311
nagyúr
válasz
privatposta #21147 üzenetére
Bármi ami téged boldoggá tesz.
-
vkp
aktív tag
válasz
privatposta #21147 üzenetére
Alapvetően két lehetséges megoldás van, vagy hotspotot használsz, ez esetben teljesen mindegy, hogy ki tudja a jelszót, mert amíg a hotspoton nem azonosítja magát, addig nem fog tudni netezni. A másik megoldás a 802.x azonosítás. Mikrotikkel mindkettő megvalósítható és egyikhez sem kell rendszergazdai jog. Mivel mindkét megoldásnál a mikrotik a radius server, ezért tudod szabályozni, ahogy adott user/pass párossal mennyi eszköz tudjon csatlakozni, tudsz profilozni, akár idő akár adatmennyiség alapján.
jerry kollégát nem akarom védeni, de szerintem nem a te gyerekeidre vonatkozott a kommentje, hanem általában "gyerek"-re. Ha első körben azt írod, hogy "szeretném megoldani otthon a gyerekek internet használatának felügyeletét" az teljesen más, mintha azt írtad volna, hogy "iskolai hálózatban hogyan tudom szabályozni a gyerekek internet használatát". Mivel (az írása alapján) már látott vállalati/iskolai hálózatot működni, ezért gondooom, hogy nem a te gyerekeid egészségi állapotát írta le. Szerintem egy kicsit túlreagáltad ezt a dolgot.
-
privatposta
tag
válasz
jerry311 #21145 üzenetére
Idézetek tőled:
"A legalja, hogy ha mindenki tudja a Wi-Fi jelszót és meg is adja mindenkinek. Ezen első körben a felhasználók oktatásával lehet segíteni, meg ha van a menedzsment felől támogatás, hogy lehessen szankcionálni a Wi-Fi jelszó átadását másnak."
"Egyrészt az a gyerek, amelyik már tudja a Wi-Fi jelszót, lehetne annyira értelmes, hogy nem mondja el másnak."Tényleg nem akartam reagálni ezekre az "építő jellegű", kioktató, családomat bántó hozzászólásaidra. Én kérdeztem itt valamit, mert nem tudom a megoldást. Te pedig mint nagyúr, ilyen beszólásokkal válaszolsz. Igaz, neked lehet, mert te tudod a körülményeimet, és személyeskedni szeretnél itt elsősorban. Tudod, hogy esetleg beteg gyerekekről van szó, vagy bármi. Inkább nem is folytatom.
Kérlek hagyd figyelmen kívül a kérdéseimet, mert én csak fejlődni szeretnék mikrotikban, és nem a te beszólásaidat olvasni. A többiek egyike sem kérdőjelezte meg a családom egészségi állapotát, csak te. Feltűnt ez neked? Van valami közöd ehhez?
Egyébként neked is boldog új évet. -
ekkold
Topikgazda
válasz
jerry311 #21145 üzenetére
Ha mindenkinek saját jelszava van a wifihez, akkor úgy állítanám be, hogy egy jelszóval, csak 1 db usert enged be. A userekkel meg közölném, hogy aki kiadja a jelszavát az nem tud belépni, mert egyszerre csak egyet enged be a rendszer.
A megvalósítás lehet virtuális wifi interfészekkel, (30db SSID-vel még simán működik a mikrotik), de lehet olyat is, hogy nyílt wifi van (vagy csak valami egyszerű jelszó), de csak akkor lehet bármit elérni, ha erről a wifiről indít egy VPN csatlakozást. Ez a MAC problémát is megkerüli...
Sőt akár kombinálható is a dolog. Aki nem váltogatja a MAC addresst, az kapásból tudja használni a hálózatot, aki meg cserélgeti, az kénytelen lesz VPN-ezni... -
jerry311
nagyúr
válasz
privatposta #21143 üzenetére
Egyrészt az a gyerek, amelyik már tudja a Wi-Fi jelszót, lehetne annyira értelmes, hogy nem mondja el másnak.
Másrészt meg, ezt megelőzendő van egy pár ismerős, akinél a bejárati ajtónál van egy QR kód, ami a vendég Wi-Fi-re visz.
De ah ez a felhasználási mód, akkor a legitim felhasználók mehetnek az otthoni hálózatra az engedélyezett MAC címmel, a többieket meg úgyis csak a vendég hálózat engedi be. -
Reggie0
félisten
válasz
privatposta #21139 üzenetére
Webes v tanusitvanyos login. De kezdetnek MAC cim alapu is teljesen jo. Akinek olyan eszkoze van, hogy valtogatja a cimet az vagy letiltja a valtogatast vagy egyfolytaban segitseget ker, de elobb utobb ugyis letiltja, mert megunja. Szoval szerintem a MAC is mehet, elobb utobb megszokjak.
-
jerry311
nagyúr
válasz
Átlagos céges hálózat:
- MDM-től megkapja a Wi-Fi profilt, vagy első hálózatra lépéskor AD-ből beléptet és utána telepíti a profilt.
- ha fent a Wi-Fi profil, akkor onnantól kezdve tanúsítvány alapú a beléptetés
- beléptetési adatok alapján kap VLAN-t és annak megfelelő IP-t, akár egyéb korlátozásokat.A legalja, hogy ha mindenki tudja a Wi-Fi jelszót és meg is adja mindenkinek. Ezen első körben a felhasználók oktatásával lehet segíteni, meg ha van a menedzsment felől támogatás, hogy lehessen szankcionálni a Wi-Fi jelszó átadását másnak.
-
Tamarel
senior tag
válasz
Akkor pl egy nyilvános vagy céges wifi hálózatból nem is lehet kitiltani senkit?
- tanúsítvány alapú eap-tls (egyébként nem is tud csatlakozni)
- esetleg mac cím alapján (pozitív lista)
- vendég hálózatra talán weboldalas belépés -
privatposta
tag
válasz
Reggie0 #21138 üzenetére
Akkor pl egy nyilvános vagy céges wifi hálózatból nem is lehet kitiltani senkit? Csak mac alapján, azt meg cserélgetheti
Vagy inkább a vlan-al való szétválasztás a megoldás? De akkor megint ott vagyok, hogy mac alapján lehet szétválasztani gondolom. bár nem csináltam még ilyet...
lassan feltalálom a spanyol viaszt. Nem kell egyik sem,csak további authentikáció valahogy, és további egyedi beállítások, tiltások... -
Reggie0
félisten
válasz
lionhearted #21137 üzenetére
Es a beacon interval is novelheto. De nagyon mas megoldas nincs, vagy lehet enterprise megoldasokhoz folyamodni vagy esetleg rogton vpn-re loginolni a wifirol. De kb. ennyi.
-
-
Reggie0
félisten
válasz
privatposta #21129 üzenetére
Mindenkinek kulon virtualis AP interfesz es kulon ssid/jelszo.
-
mcll
senior tag
válasz
Audience #21127 üzenetére
Ez igaz, de mindben vissza lehet állni a fix gyárira mikor wifi-re csatlakozol. Nálam itthon MAC cím szűrés van, azaz ha a mikrotik ismeri az adott MAC címet, akkor kiadja neki AZT az IP-t amit én előre kiosztottam, azaz beraktam a listába. Így ha ki is tudódik a Wifi pass, akkor sem fogja beengedni a hálózatra.
-
válasz
privatposta #21124 üzenetére
Ez miért nem kivitelezhető?
-
válasz
Mondom: authentikáció RADIUS szerver, mindenkinek egyedi usernév és jelszó és az alapján szortírozod őket, de erre nem lesz két kattintásos megoldás
-
Audience
aktív tag
válasz
Adsz nekik fix ip-t static DHCP reservation-nel aztan az ip-ket osszefogod egy address list-ben es tuzfalazol.
-
Most volt némi időm beüzemelni az RB5009-et, és tegnap jött meg a 2.5G switch is Kínából.
Mikrotik ezt tudja auto procival
CPU 44-45C egy zárt szekrényben. Ez fasttrackkel van, a nélkül 1830-1850-.et tud lefelé, felfelé pedig ugyanennyit.
És végre ezzel már oda vissza okés a sebesség, nem kell küszködni a driverezéssel proxmox alatt.HTPC to PC
PC to HTPC
Szóval akinek nem kell menedzselhető switch, az nyugodtan veheti a Hi-K0801WS switchet Kínából gombokért.
Maga a switch amúgy méretéhez képest elég nehéz, hűtés szempontjából sem tűnik problémásnak. -
Audience
aktív tag
válasz
privatposta #21126 üzenetére
A MAC nem fix, sok eszköz random változtatja.
-
válasz
privatposta #21122 üzenetére
hogy akarod authentikálni őket?
a Mikrotikben a RADIUS-t össze lehet henkölni egy LDAP-pal, de előre szólok, hogy sokkal nagyobb szopás, mint amennyit ér az egész -
Audience
aktív tag
válasz
privatposta #21122 üzenetére
Nem adod meg a WiFi-hez a jelszót - csak a vendéghez - azoknak akiket ki akarsz zárni?
-
privatposta
tag
Sziasztok,
Hogyan tudom azt megoldani, hogy a wifi_2G és wifi_5G interfészek egy "zárt" csoportot alkossanak. Ha valaki aki nincs ebben a csoportban benne, az csak a vendég pl wifi_2G-guest hálózathoz tudjon csatlakozni? -
user12
őstag
válasz
ekkold #21118 üzenetére
Köszi a tippeket.
Ha letiltom és újra engedélyezem, akkor is az előző IP címet keresi.
Kell a kliensnek egy reboot, akkor egyből feláll.
Tegnap hagytam szétkapcsolva, lesz-ami-lesz alapon, a logot visszanézve kb 20 perc kellett neki, hogy újra felálljon a kapcsolat.
Így belegondolva, nem sok a 20 perc, de nem is igazán vágom, hogy mi okozza ezt a bekattanást, hogy egyszer csak átvált a "jó" IP címre és akkor egyből csatlakozik.
-
ekkold
Topikgazda
válasz
user12 #21117 üzenetére
Ha szándékosan bontod a kapcsolatot, majd újra engedélyezed, akkor megjavul?
Ha igen akkor lehet egy szkriptet gyártani ami ezt elvégzi ha nem működik a kapcsolat (majd előbb-utóbb javítják a hibát, és akkor a szkript törölhető lesz).A másik lehetőség: visszaállsz a korábbi szoftver verzióra, talán egy későbbi verzióban majd javítják...
-
user12
őstag
Sziasztok
A legutóbbi (7.13) firmware telepítés után olyan issue jött elő, hogy az l2tp kliens ahhoz az ip címhez akar csatlakozni, amihez a bootolást követően csatlakozott. Tehát ha a szerver oldalon volt egy ip cím csere és a cloud-ban is frissült a cím, a kliens továbbra is az előző ip-t keresi. Dns cache ürítve lett, nem segít.
A klienst rebootolva elsőre csatlakozik.Előző verziókban nem volt ilyen probléma
Esetleg valakinek ötlet, javaslat?Köszönöm előre is
-
Kerestem, néztem a neten, de nem találtam "r2" kiadásra vonatkozó információt :-(
A 4011 oldalán is csak ennyi "változás" látható : Operating System : RouterOS v7.
Így jártam :-( -
Szia!
A wireless-bolt.hu hívtam is telefon valamelyik nap. Akivel beszéltem, úgy tudta 4011-ből csak 7.x.y verzió létezik. Mondtam is neki, legalább tízet üzemeltem be 6.x.y ROS alapon. Sőt! Jó részénél még nem is létezett v7 ROS.
Evvan.
Viszont az AccessPoint.hu még egy jó ötletnek tűnik. Őket is szakboltnak, szakcégnek tekintem 😁 -
vmk
tag
válasz
Zwodkassy #21105 üzenetére
No para.
Nem tudom honnan rendelted, de egy próbát tennék a wireless-bolt.hu-val vagy accesspoint.hu-val. Elég rugalmasak szoktak lenni, simán lehet, hogy megnézik neked, hogy pontosan melyik verzió van a dobozban vagy ha van rá lehetőségük keresnek olyat.
Sima webshop gyanúsan azt se fogja tudni, hogy van rev1 meg rev2. -
Rendeltem, vettem egy RB4011-RM eszközt, mint már oly annyiszor.
Csak hogy amikor megrendelem a WebShop-on, nincs oda írva a Rev szám :-(
Igen, erre lehet mondani, hogy benéztem, elbasztam.
Ettől függetlenül amit írtam igaz, és nem változott : olyan 4011-et keresek, amire felmegy a 6.x.y ROS.
És tekintve, hogy nincs rossz kedvem, ideges sem vagyok, nem is hőbörögtem.
Keresek egy eszközt, ennyi.
A HapAc3 pedig egy példa, amiből rengeteget lehetne felsorolni.
De mellékeltem a MikroTik leírást is.
Nem célom veszekedni, indulatoskodni.
To kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek! 😁 -
vmk
tag
válasz
Zwodkassy #21103 üzenetére
Aha, értem már. Egy pongyola HA keresek hirdetést dobtál be ide végülis, majd amikor pontosításért érdeklődtem, akkor jött az elmondtammár mitnemértesz hőbörgés.
Legalább most már tudod, hogy mit nézz, amikor 4011-et keresel.
Hap ac3 nem tudom, hogy jön ide. Alapból két (majd' három) évvel fiatalabb eszköz...
-
De legyen példának egy mezei HapAc3 :
Ez egy alap verzió, semmi R2, R3, R20, R30
Mivel ROS 7.5 a Factory Firmware, így ha meg feszülök sem tudok rá rakni ennél régebbit.
Szóval, vissza a kezdetekhez!
Nem véletlenül kezdtem sok hozzászólással ezelőtt ezt:
"Skacok! RB4011-RM eszközt keresek, amire felmegy a 6.4x.x RouterOS." -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Linux kezdőknek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Motoros topic
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- iPhone topik
- További aktív témák...
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max - Gold - Használt, szép állapot
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged