- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
a hap ac3-mam nagyon sokkal sűrűbben indul újra kernel failure-el, mint amit egészségesnek gondolok.
netinstall vajon segítene ezen?
-
válasz
Marcelldzso #20594 üzenetére
Nem tikben léteznek olyanok is, de az ára... hagyjuk is.
-
Marcelldzso
tag
válasz
lionhearted #20593 üzenetére
Azért köszi!
Kültérre kellene. -
válasz
Marcelldzso #20592 üzenetére
Van, de méreg drága.
-
Marcelldzso
tag
Sziasztok,
A mikrotiknek van már 5G képes eszköze? Belvárosban a házfalon van egy wap ac+r11e-lte-m elérhető már az 5G és a telefonom egész jó a sebesség is.
Van már amire tudom esetleg cserélni? Úgy olvasom az LTE18 nem egyenlő az 5G-vel.
-
Bubukain
senior tag
-
Bubukain
senior tag
szeretnék külső DNS szervert (adguard) beállítani. Telekom PPPOE kapcsolatom van.
elég a DNS settings-ben megadni az IP címet, vagy kell a DHCP network fül alatt is?
illetve az allow remote requests bepipálva kell hogy legyen vagy sem? -
vmk
tag
válasz
Tamarel #20582 üzenetére
Hátrébb volt... a dst-nat-os növekedett.
Az lett a megoldás, hogy a fenti képen látható masquerade szabályomat előrehoztam és megcsináltam mellé az általad leírt dst-nat-ot és azt is előre raktam.
Így együtt frankón megy, külön-külön nem. De jó ez így. Köszi a segítséget. -
Horvi
őstag
Sziasztok,
Megint előjött az a probléma, hogy a nagy IP lista miatt elfogyott a hely a hapac2-n. Milyen routerre lenne érdemes upgradelni ami nagyjából méretben ekkora mint a hapac2 viszont nagyobb a tárhelye és több benne a memória?
Illetve a másik kérdés az lenne, hogy ha bedugok egy usb pendrive-ot a routerbe akkor arra esetleg lehetne rakni ezt az IP listát és akkor nem a belső tárhelyét foglalja a routernek?
Köszi! -
mrzed
senior tag
Esetleg megpróbálhatod mangle-nél felvenni a Change MSS-t, ahogy Skori is írja, hátha mtu gond van. Nálam inaktív a szabály, nélküle is működik rendesen. Ha közvetlen az ontvel nincs gond, akkor a jelszinteknek is rendbe kell lenniük. Még megpróbálhatod másik portba dugni a kábelt.
-
kammler
senior tag
CRS310-8G+2S+IN szert tettem rá. A ventilátor nem indul el, egyelőre a PC-m van csak rádugódva egy axagon 2.5-es hálózati kártyával. A switch DAC kábellel van rábökve az RB5009-re. Nem kellett csinálni semmit, egyből 10gbit. Szerintem nagyjából a rezes 2.5-10gbit-es megoldásoknál vége a passzív hűtésnek. Board temperature 47 fok, CPU 57 fok, phy-temp 59 fok. Ha már rádugok több dolgot akkor FAN 500 RPM. Halk persze, amúgy fullon nyolcezret pörög, ott üvölt. Ez 65 foknál jönne el. A benne lévő switch IC egy kicsit jobb csak, mint az RB5009-ben lévő szerintem. Ez se kellett volna, ha az RB5009-et telerakják 2.5-es portokkal. A különbség, hogy a switch menüben: IPV6 HW, ICMP reply on error. Support fastrack Hw nem támogatott. Szóval van valami kis L3 Hw offloading.
-
iceQ!
addikt
Megtörtént a beállítás. Nagyon keservesen ment az egész. A nettel is gond van, mintha akadna. Pl.: Speedtest.exe így indul, majd az utolsó error után elkezdi a sebességmérést.
[error] Error: [0] Unknown error
[error] Error: [0] Unknown error -
mrzed
senior tag
Sajnos képet nem tudok készíteni. Nehezen megközelíthető helyen van az ont, át kéne kábeleznem, hogy hozzáférjek. Gondolom sagemcom fast 5670-ről van szó....
Amiket én állítottam át:
Összes wifi kikapcs
Router módról bridge módra
pppoe engedélyezése
2,5 portot wan-ról lan-ra.
Valamint kimásoltam belőle a pppoe csatlakozáshoz szükséges felhasználónevet és jelszót. Egy kapcsolódást alapból kezdeményez az ont, egyet kezdeményezhetsz saját eszközzel, ha többet akarsz, akkor már csak natolt címet fogsz kapni. -
kammler
senior tag
Switchen milyen módjai működnek a sebesség korlátozásának? Port alapúnál például, ha a switch chip-en állítom be ingress egress akkor az egyik irányban jó a dolog, egress rate, (nagyjából) a másik irányban ingadozik is, meg kevesebb is, mint amit beállítok, ez az ingress rate. De két külön eszközön is így van. Az eszközön nézve se ok, de amúgy még speed tesztel se az ingress rate. Más egyéb lehetőség, ami nem processzort eszik? Illetve mi lehet a baja?
-
Tamarel
senior tag
A hiarpin nat gyakorlatilag egy szabály, mindössze egyedi és ezért nem találsz normális leírást hozzá.
Ez magyarázza el: https://help.mikrotik.com/docs/display/ROS/NAT#NAT-HairpinNAT
Példa:
add action=masquerade chain=srcnat dst-address=192.168.0.200 src-address=\
192.168.0.0/24 to-addresses=192.168.0.200A hatása: a 192.168.0.0/24 (lan) irányból érkező, 192.168.0.200 (nas) irányba haladó csomagokon a forrást kicseréli a router címére.
Nyilván van port forward is, hogy ddns:port címen elérd a nast mindehonnan.
add action=dst-nat chain=dstnat dst-address-list=wan-ip dst-port=5000 \
protocol=tcp to-addresses=192.168.0.200 -
iceQ!
addikt
Sziasztok
Telekom PPPoE Passthrough be van kapcsolva a Telekom-os eszközben, viszont nálam valamiért nem kapcsolódik. Ethernet 1-re állítottam be a pppoe klienst. Egyébként egy hAP Ax3-as az eszköz amin gyakorlatozok.
A kábelt a Telekom routerban a Wan portba dugtam. Valami tipp esetleg, hogy miért nem tud kapcsolódni?
-
vmk
tag
Sziasztok.
Van egy eszközöm, ami nagyrészt a skory felé leírás szerint van konfigurálva. E mellé beállítottam a harpin natot de egyszerűen nem működik.
Van valami ötlet esetleg ezzel kapcsolatban? -
janos666
nagyúr
válasz
dave0825 #20562 üzenetére
A Quick Set / CPE / bridge / Automatic mód / SSID-re kattintani nem felel meg?
Egy másik alternatíva OpenWRT-t tenni rá, mert azt ezere féle kütyüre lehet, így azt "megtanulni" univerzálisabb (de egyébként igazából nehezebb rájönni, hogy kell használni és még az után is nehezebb használni, ha nem csak next-next-finish alap home router-t akarsz, hanem valami kicsit is egyéni dolgot, akár terminálból kell kézzel szerkeszteni config file-t, végső esetben magadnak forgatni az OS-t forráskódból apró módosításokkal). Viszont közepesen bonyolult dolgokat egyszerűbb megtanulni és használni Mikrotik-el (jobb a hivatalos leírás és nem "csak telepítsd és örülj" hozzáállásúak a fórmozók, stb). -
dave0825
őstag
válasz
ekkold #20561 üzenetére
Igaz, lehet jó cuccok ezek, de amire neki kell, arra fölösleges ilyen bonyolultságú, és annyit nem ér az egész meló, amire kell neki, hogy megtanuljam beállítani. Neten keresve meg valahogy mégsem találtam egyszerű leírást, videót, hogy hogy lehet megoldani. Szóval visszaküldi, és lesz egy sima wifi extender vagy repeater, azon is van LAN csatlakozó, amin rá lehet csatlakozni a továbbított hálózatra. Ennyi.
-
ekkold
Topikgazda
válasz
dave0825 #20560 üzenetére
Mondjuk én azt javasoltam volna a munkatársadnak, hogy ha már nem ért hozzá, akkor bízza rá olyan valakire aki viszont igen. Ez a funkció pár kattintással beállítható - ha tudod mire kell kattintani.
Olyan ez mint a zongorázás, nem kell ahhoz semmi extra, hiszen csak megfelelő sorrendben kell lenyomni a billentyűketaztán valahogy mégse megy mindenkinek.
Persze amikor egy amerikai beül nálunk egy autóba az is felháborodik, hogy "mi az hogy neki kell váltania a sebességet, és nem megy magától" ? Ráadásul még a kuplungot is kezelni kell - mekkora szarok ezek az európai kocsik... Hát igen, én mondjuk jól elvagyok a hagyományos sebességváltós autóval, de van akinek az már bonyolult.
A mikrotiket én mindíg csak úgy szoktam ajánlani, hogy hozzáteszem, nem lesz olyan mint egy soho router, hanem ahhoz képest pilótavizsgás, és 20x annyi menüpont van, de ha valaki hajlandó kicsit megismerni akor rájön, hogy ez nem véletlen. Egyszerűen annyi féle funkciót tud, hogy nem igazán lehet sokkal egyszerűbb. -
dave0825
őstag
válasz
Adamo_sx #20559 üzenetére
Képezzem ki magam Router OS-ből 1 eszköz miatt, hogy egy ilyen egyszerű dolgot beállítsak? Hány órát kell hozzá tanulmányozni?
Asus routerem van itthon, teljesen jól, könnyen be lehet rajt állítani mindent, mindenféle módot.
Ezen meg reset gomb nem működött rendesen, laptop portját hiába állítottam ugyanabba a tartományba, akkor sem töltötte be az oldalt, egy rendes leírás sincs róla a gyártó oldalán, a külön program eldobálta, amikor bejött meg abban eltalálni.... Lehet aztán tényleg hibás, nem tudom. Én letettem róla, megy vissza.Reset gomb 3 dolgot tud (mode, wps, reset), direkt a mikrotik map lite-hoz tartozó "manualban" (idézőjelben, mert az elektromos fogkefémhez részletesebb leírást bírnak adni) leírtak szerint reseteltem, és nem is ugyanazt csinálta ugyanúgy resetelve.
Mindegy, nekem ehhez se türelmem, se időm nyomogatni, hogy egy ilyen egyszerű feladatot "megtanuljak" beállítani.
Nézek másik eszközt, ami egyszerűbb, erre a feladatra úgysem kell ilyentúlbonyolítottkomoly. -
Adamo_sx
aktív tag
válasz
dave0825 #20558 üzenetére
De hát te nem 5 millió dolgot nem tudtál, hanem egyet sem
. Legalábbis Router OS szempontból.
Ehhez mindössze station módba kell állítani a wifit és beletenni egy bridge-be az összes ethernet interface-szel.
Ha elindítod a scan-t, akkor a wifi AP működés felfüggesztésre kerül, ezért szakadt le róla a Winbox. De mondjuk ez is le van írva a manualjában.
A reset gombnak pedig simán lehet több funkciója (nem tudom, hogy a te eszközödnél éppen mi a helyzet), attól függően, hogy milyen hosszan és mikor nyomod.
Az eszköznek azért van ennyi funkciója, mert sok mindenre használható, nem csak arra, hogy wifin csatlakozzon és azt tovább ossza az ethernet csatlakozókon.
Persze az is lehet, hogy kifogtatok egy hibás darabot. -
dave0825
őstag
válasz
dave0825 #20557 üzenetére
Na mindegy, én elengedtem, munkatársamnak pedig javaslom, küldje vissza oda, ahol vette, nem is minősíteném a cuccot (biztos én vagyok az 1 bites felhasználó)....
Reseteltem a WinBox-on belül, így megjött a wifi is, villogott, és lehetett is rá csatlakozni (ez is mi, hogy gombbal resetelve nem resetel normálisan, programból igen
).
Csatlakoztam wifin keresztül rá, bejött a 192.168.88.1-en a webes felület, de ott sem találtam értelmes részt, ahol be lehetne állítani ezt a hihetetlen bonyolult feladatot, úgyhogy visszamentem WinBox-ba, csatlakoztam, majd pár másodperc múlva eldobta, azóta nem csatlakozik újra (ugyanezt mondta munkatársam, hogy neki is ezt csinálta, pár másodperc után eldobta, és resetelnie kellett...)Találtam ezt a hozzászólást, meg is akartam próbálni, de a wlan1-re ha rámentem, ott sem találtam semmit, hogy hogy keressek hálózatot, amit LAN-on továbbíthatna (a scan-re nyomva bezárta a programot, eldobta a csatlakozást
), szóval kész, ennyi, elengedtem.
Értem én, hogy nem az egyszerű plug-and-play kategóriába szánták, de miért kell 5 millió dolgot tudnom, hogy egy ilyen egyszerű feladatot adjak neki?
Remélem, van a piacon ennél egyszerűbb szerkezet, ami wifi vételére, és LAN-on keresztül továbbításra használható... -
dave0825
őstag
Meglett, MAC alapján megtaláltam.
A WinBox-ban segítség, hogy mit állítsak, hogy adott wifi-re csatlakozzon, és továbbítsa azt vezetékesen? -
dave0825
őstag
Üdv.
Valaki tudna segíteni Mikrotik mAP lite beállításában?
Új, munkatársam adta, hogy állítsam be úgy, hogy Wifin vegye a hálózatot, és kábelen továbbítsa, semmi más extra nem kellene.
Ő már állogatott valamit, és már ott gond van, hogy nem látom a hálózaton sem kábellel, sem a wifijét (nem is világít neki). Próbáltam resetet, de simán hosszú nyomásra nem reagált, manual szerinti táp előtt nyomva tart, majd villogáskor elenged, úgy valamit gondolom csinált, de egyedül a PWR világít, meg ha kábellel összekötöm laptoppal, akkor az ETH, de ennyi.
Ha valahogy sikerül a beállításait elérnem, mit kéne hova, hogy a vett Wifi hálózatot továbbítsa kábelen? -
-
m0ski
aktív tag
Sziasztok!
Egy (számomra) fura jelenség megoldásához kérnék segítséget.
CAPsMAN-ben átírtam az SSID-t, és érdekes módon a a Xiaomi Hub kivételével minden eszköz (még a klíma is) gond nélkül ment tovább az új SSID-n, anélkül, hogy hitelesítési adatokat kellett volna megadnom
Lehet ez amiatt, hogy az if-ek kézzel vannal felvéve, és nem provision-ön keresztül kapják a konfigot? -
-
-
Horvi
őstag
Sziasztok,
Lehet láma kérdés, de hogy tudom azt leghatékonyabban/jobban megcsinálni, hogy a vendég/virtuális wifi interface és az egyik fizikai ethernet interface ugyanabból a dhcp-pool-ból ossza ki az IP címeket? Míg a maradék 4 ethernet interface egy másikból?
Egy hapac2 router az alany.
Az lehet megoldás, hogy csinálok két bridge-t és az egyikbe a 4 eth interfacet berakom, a másik bridge-be pedig az egyik eth interfacet és a két virtuális wifi interfacet?
Köszi -
Reggie0
félisten
válasz
janos666 #20538 üzenetére
Azt nem mondtam, hogy nem csokken a feszt, hanem arra irtam, hogy 100%-on valoban nincs ertelme orajelet csokkenteni.
Az RB5009 baromi sok dolgot offloadol es nem procibol vegez, igy egy hibilimbi otthoni terhelesnel nem is varnek homersekletben kulonbseget azert mert alacsonyabb orajelen idlezik a cpu, mikozben a SoC-ban ott uzemel egy rakat periferia valtozatlanul.
-
janos666
nagyúr
válasz
Reggie0 #20537 üzenetére
Miért ne vehetné vissza a feszültséget egy gyári görbe (pontosabban LUT) alapján? Hasonló ARM CPU magok mennek mobil eszközökbe is ugyan ezektől a gyártóktól, úgyhogy az sem lepne meg, ha a hardware tudja, csak a Mikrotik nem támogatja ezt a módot (illetve megnézém, hogy van-e erre opció a bootloader-ben, akár a performance/powersave kapcsoló mit csinál).
-
janos666
nagyúr
válasz
ekkold #20533 üzenetére
Lehet, hogy nem csökken a fesz, de attól még kevesebbet fogyaszt kisebb frekin, ha nem alszik. Viszont ha tud aludni úgy, hogy gyakorlatilag nem is kap tápáramot, vagy csak egy alacsony standby feszt, és nincs terhelve, akkor sokat alszik, és nem fűt. Ha terheled, akkor nem tud aludni, és a freki+volt szerint fűt.
Mivel az áram ~99%-ban hő lesz (kivéve, ami sugárzás), így állandó környezetben a hőmérsékletmérés sem pontatlanabb indikátor, mint az árafelvétel mérés (főleg, ha az egész doboz áramfelvételét méred, nem csak a SoC-ét, mert akkor több alkatrész áramfelvételét méred egyszerre, és más alkatrészeké is ingadozhat a SoC-tól függetlenül). -
Adamo_sx
aktív tag
Sziasztok!
Egy 2011 osztja itthon a netet. Volt ma egy áramszünet és azóta nincs wifi.A routerbe belépve én nem látok semmi gondot, de semelyik kliens nem látja a mikrotik wifit, a routeren tulajdonképpen csak annyit látszik, hogy semmi nem kapcsolódik a wifire és nincs rajta forgalom. Ha elindítom a routeren a scannelést, akkor az látja az összes elérhető wifi hálózatot (társasház, jó sok van). Mrghalhatott a wifi kártya részlegesen? Próbáltam újra indítani, csatornát váltani, de semmi változás. Mit tudnék még ellenőrizni?
-
ekkold
Topikgazda
válasz
Reggie0 #20531 üzenetére
Tegyük fel, hogy igazad van és 100%-on lenne különbség.
Csakhogy 100% prociterhelésnél nem életszerű visszavenni a frevenciát, hanem csak olyankor amikor nem számít, mert nincs terhelve a proci. Viszont ilyenkor gyakorlatilag (az eddigi tapasztalatom szerint szinte) semmit sem nyerünk. Inkább majd teljesítményfelvételt mérek valamikor, akkor hamarabb, és pontosabban is megmutatja, hogy a gyakorlatban mennyit is számít a frekvencia változtatása.
Lehet, hogy az órajellel együtt, nem csökkenti szinkronban a proci tápfeszültségét is? -
Bubukain
senior tag
rb5009 2,5G portjára ha rádugom az 1G telekom kapcsolatot annak mennie kéne ugye?
-
ekkold
Topikgazda
válasz
jerry311 #20524 üzenetére
RB5009 kb. semmit sem változik a hőfok, akkor sem ha 1400MHz helyett 350MHz-en megy. Nem is értem, hogy ezt hogyan sikerült elérnie a mikrotiknek? Vagy a proci fogyasztása nem változik lényegesen, vagy a szoftver csak "azt hiszi", hogy lejjebb vitte az órajelet, fene tudja. Auto beállítás esetén - ha nincs terhelve éppen - akkor akár 350MHz-re is visszaveszi, de fix 1400MHz-re beállítva pontosan ugyanannyi a hőfok...
-
janos666
nagyúr
Ez biztos nem érhető el minden SoC-al, de a bootloader-ben lehet állítani egyrészt energiagazdálkodási módot (pl. performance és powersave), illetve frekvenciát (fel is, le is, de nem tudom, hogy vannak-e ezek olyan okosak, hogy a frekivel együtt a feszültség is lemegy egy görbe szerint, hogy tényleg sokat számítson).
"Buta WiFi AP"-nek alig kell CPU, de RAM újabban már sok. Router-nek, ami szoftveresen NAT-ol, gyors net mellé (főleg ilyen >=2.5Gbps) kell a CPU is, de nem tudom mostanában mikor működik a hardware-gyorsított NAT és mikor nem (a.k.a. "fast path" mikinél). -
-
vkp
aktív tag
-
jerry311
nagyúr
Az egyik 4011 így 43 fokos, 19 fokos szobában.
Az AX (wifi 6-7) témára, ezek egyre erősebb CPU-k, magasabb fogyasztással, jobban is melegednek, már néha aktív hűtés van rajtuk. Tényleg kell ez a teljesítmény ezekbe az eszközökbe, hogy kiszolgálják a magasabb wifi sbességeket?
-
ekkold
Topikgazda
válasz
allnickused #20513 üzenetére
hAPac -> 48°C
RB5009 -> 40°C
De ez utóbbi egy szekrényben van, amiben van 12V-os 8cm-es venti (ami 6V-ról üzemel, hogy csendes legyen) Venti nélkül valószínűleg melegebb lenne.
Ugyanebben a szekrényben van egy miniPC is (házi NAS - venti nélküli - ezért is kellett venti a szekrénybe) ebben az SSD 35°C körüli jelenleg. Meg még egy csomó cucc, pl a szolgáltató optikai eszköze is... -
válasz
jerry311 #20516 üzenetére
ez szerintem a gyengén megtervezett hűtéseik miatt van.
CRS326-okat használunk lépcsőházi switchként, már mindről le kellett bontanom a burkolatot, mert nyaranta folyamatosan hisztiztek, hogy melegük van.
hap ac-k ac2-k mind melegebben üzemelnek, mint amit én optimálisnak éreznék.cserébe mostanában már tapasztalható némi fejlődés ezen a téren, mert az ax2 méretes hűtőbordát kapott (és még így is 58 fokos 0% terhelés mellett)
-
jerry311
nagyúr
válasz
Szvsz, a Mikrotik eszközök többsége inkább meleg, mint hideg.
Az egyik 4011-es 43, a másik 44 fokos miközben a CPU 0-2% terhelést mutat. -
bupemko
senior tag
válasz
Nekem most éppen 60-61 között ugrál a cpu-temperature érték a System Health alatt.
-
Tamarel
senior tag
válasz
Az egyik most 55, a másik 62.
-
allnickused
tag
Valaki, akinek van mondana üzemi hőmérsékletet egy hap ax3-nak? Ha lehet kérni ne azt, hogy -40-70 C-ig működik az eszköz. Alacsony terhelés mellett: 1-5% változó, 55-56 C az enyém. Nincs vele tapasztalatom, nem tudom, hogy ez jó-e vagy nem.
-
janos666
nagyúr
válasz
ratkaics #20505 üzenetére
Milyen WiFi kell bele, AC, AX, 2-3 antennás...?
Az 5 x Gb csati megvan pl. a hAP AC^3-on. Ez AC és 2x2, a WAN port PoE In, ami bridge-elhető LAN-ra (PoE out nincs). Vagy van AX^3 (AX 2x2).
Ha csillió antenna kell, akkor RB4011iGS+5HacQ2HnD-IN, de ez "csak" AC, overkill AX-sokantenna úgy látom még nincs nekik. -
ratkaics
senior tag
Sziasztok!
Szükségem lenne egy Wifi AP-re, aminek van legalább 4 gigabit-es LAN portja is. Router funkciót nem kellene ellátnia, csak switch és AP lenne. Tudtok ajánlani erre a célra megbízható készüléket? A levehető külső antenna előny. Nem muszáj Mikrotik-nak lennie, de mivel ilyen router-t használok, ezért gondoltam megkérdezem itt.
Köszi előre is mindenki segítségét!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3070 8GB ZALMAN Z1 Plus Be quiet! 650W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest