Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch - időtálló
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 14 - tavalyi termésből főzve
- iPhone topik
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
freddirty
senior tag
válasz
freddirty
üzenetére
Nem Mikrotik probléma volt hanem windows
Vszleg a nevéhez hű cfosspeed nevű driver okozta. Valami MSI hulladék ami szerintem a videokártya cuccaival együtt települt.
De most éppen mással küzdök, a NAT akkor működik ha "not WAN" van beállítva kimenő irányú interfésznek. Pedig az LTE és a pppoe is a WAN interfész listában van. De az LTE esetében megy a NAT normális beállítással, a pppoe esetében meg invertálni kell?! -
DeniL
tag
válasz
freddirty
üzenetére
Helló.
Nem vetném el, ha nem lenne ilyen drága

Nekem kb 3,5-4km-t kell áthidalni és nem közvetlen a rálátás, bár relatív sík a terep, de fák, házak stb.Azért annyira nem panaszkodom erre az SXT LTE6-s új fibocom driveres cuccra, csak hát 4-5x ennyi sebességben inkább megfelelne

-
E.Kaufmann
veterán
válasz
freddirty
üzenetére
MeanWell
régi munkahelyemen és itthon is egy-két megfelelő teljesítményű kalapsínre szerelhető tápról megy a router, meg még pár másik cucc
De vannak dugasztápjai is.
Amúgy az is számít, hová van suvasztva a táp, mert hiába zárt, annak is kell egy kis levegő.
A feszültség stimmeljen, meg a terhelhetősége legyen legalább akkora, mint a régi tápnak, lehet nagyobb az amper/watt de nem kell sokkal, hacsak nem akarsz mást is róla hajtani. -
Kenderice
senior tag
válasz
freddirty
üzenetére
Nem tudom megnézni hogy éppen melyik bázisra csatlakozik.
Így nem tudom azt sem, hogy melyikre csatlakozik amikor a sebesség leesik.
A legközelebbi bázis 2km és csak B3 sávú, ugyanabban az irányban ettől még vagy 4km-re van egy B20 és egy másik B1-B3 sávú bázis.
Lehetne fixálni valahogy, hogy melyik sávon figyeljen csak? -
adika4444
addikt
válasz
freddirty
üzenetére
Hali!
Jó lenne tudni, milyen VPN (WireGuard, OpenVPN, L2TP Ipsec)?
Ezen felül a quickset-es dolgok (a tűzfalszabály alapján annak tűnik) nem a legjobb út, mert feketedoboz jelleggel nem pontosan tudod, mit miként állított be. Mindazonáltal a manageléshez kéne egy olyan input szabály, ahol accept action van és az src-address a VPN pool. Ez a drop-os beírt szabályod fölé, révén a MikroTik fentről lefelé értékeli ki azokat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Partisátor, rendezvénysátor, sörpad garnitúra és kiegészítők bérlése
- HP Elitebook X360 1040 G6,Multi-Touch 2 az 1-ben,i7-8665U,16GB DDR4,256GB SSD,WIN11,IR KAM
- Apple iPhone 16 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell UltraSharp U3818DW 37.5" ívelt IPS, UWQHD+, kiváló állapot
- Dell Precision 7540,15.6",FHD,i7-9750H,32GB DDR4,512GB SSD,T1000 4GB VGA,WIN11
- LG OLED & OLED evo Televíziók: BLACK NOVEMBER -30%
- ÚJ Lenovo ThinkPad T16 Gen 4 - 16" WUXGA - Ultra 7 255U - 32GB - 1TB SSD - Win11 - 3 év garancia
- Samsung Galaxy Z Fold4 Graygreen Duplakijelzős produktivitás, 120 Hz, Garancia 2026. 03. 22-ig
- 0% THM 4 havi részlet, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Vszleg a nevéhez hű cfosspeed nevű driver okozta. Valami MSI hulladék ami szerintem a videokártya cuccaival együtt települt.

régi munkahelyemen és itthon is egy-két megfelelő teljesítményű kalapsínre szerelhető tápról megy a router, meg még pár másik cucc
ekkold