- iPhone topik
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Google Pixel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Protezis
őstag
Családi házat építünk, tervezem a hálózatot. Monolit vasbeton födémbe hogy szokás kialakítani a mennyezeti AP-k helyét? A fali kábelre rakjak RJ45 dugót, vagy ott is keystone jack termination legyen és onnan patch kábel az AP-ba? Utóbbi esetén hogy néz az ki, milyen szerelvényt szoktak használni?
-
kammler
senior tag
válasz
ekkold #23089 üzenetére
Vannak olyanok, amiken kettőnél több 2.5-es port van, de láttam olyan mini pc-t, amin kettő 10G rezes rj45 volt. Kernel pánik youtube csatorna, ott néztem tesztet ilyenekről. Oké nem gbyte, intel stb. Hogy aztán van-e ajándék a firmware-ükben nem tudom.. és nem kerültek 300 ezerbe.
-
DjBuga
csendes tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem...
Van egy BaseBox 2 wifi-s eszközöm. A probléma az, hogy a ping 80-130 ms, a letöltés 2-15 Mbps, de a feltöltés 30-40 Mbps. 1000/45 Mbps a betápja. Nem tudok rájönni, hogy kellene beállítanom, hogy valami értelmes ping és letöltési sebesség essen ki az eszközből... AP bridge módban fut és magam konfigoltam, nem használtam a gyors setup-ot.
Ha valaki tudna segíteni, vagy találkozott hasonlóval és megosztaná a megoldást, nagyon örülnék neki!!! -
E.Kaufmann
veterán
válasz
Reggie0 #23095 üzenetére
Végül is nem sci-fi, nálunk 200+ lumen/wattos égőből van több is, teljesítmény elég lenne. Írj egy bolgár levelet a Shelly-nek
aláírom én is
A Mikinek is inkább az IoT felé kéne mennie, de nem csak szoftverben és routerben. Amit amúgy nem használok, mert nekem elég ha fetch-el webhook-ozok. -
Reggie0
félisten
válasz
E.Kaufmann #23092 üzenetére
Igazabol en azon gondolkodtam, hogy a LED-es csillar is rohogve elmenne PoE-s ethernetrol, akkor nem kene zigbeevel vagy wifivel szarakodni se, a 230-as kabelt siman athuzom cat5-tel. Ugy meg szunetmentesitve is lenne a routeren keresztul es ha gond van a lampavezerlovel(pl. orange pi zero) a router oldalrol le tudom tiltani a PoE-t es visszaengedelyezni h meglegyen a reset
-
ekkold
Topikgazda
válasz
gabro0 #23091 üzenetére
Akkor lehet, hogy nem olvastad az előzményt. A J1900-ra is a mikrotik oprendszerét tettem fel (tehát ugyanazt a RouterOS-t) mint ami a mikrotik hardvereken fut.
Az egyetlen szívás az vele, hogy a demo verzió csak 1 napig megy, azaz meg kellene venni hozzá egy min. liszensz4-et, hogy router legyen belőle. Játéknak, meg csak kísérletezésre is sok, de ha komolyan gondolja az ember, akkor tartós használatra nem olyan vészes költség.
A sebesség tesztelését is 1 napos demóvel csináltam. Amúgy a PC-s verzió nagyon sokféle hardvert felismer, és pl. a samba megosztást bekapcsolva könnyedén kiszolgálta a gigabites hálózatot. -
E.Kaufmann
veterán
válasz
gabro0 #23091 üzenetére
Hááááát, azért volt már frissítés miatt kernel panic loop Mikrotik routereken is. Én inkább azt szeretem, hogy van egy kis fogyasztású és helyigényű alapinfrastruktúra, mozgó alkatrészek nélkül vagy minimális számú mozgó alkatrésszel (ventillátorok pl), ami akár egy akksiról (tág feszültségtartományról) és azt töltő tápról is elmegy és akár többféle betápot is fogad, fillérekből redundáns táplálással és paraszt PoE-vel. Ezért sem tetszik ez a bajszos kancsós jópofiskodás meg ezek az úri routerek, mint a Sató, mert szembemennek a régi hagyományokkal, amiért sokan kedveljük a márkát.
-
gabro0
őstag
válasz
ekkold #23084 üzenetére
A Mikrotik bebootol bármi van, egy általános hardverrel megy a szívás, ha elrontja pl. egy OS frissítés.
Itt is ül a polcon egy minigép i5 8400T-vel, bele lehetne akár 4*2.5G-s vagy 2*10G-s adaptert rakni, de minek? A Mikrotikben pont az a jó, hogy elindítod és működik (kb. fire&forget).
-
ekkold
Topikgazda
válasz
Reggie0 #23086 üzenetére
A J4025 kb. 27%-al erősebb (passamark alapján), mint a j1900, ami (wiregurddal nézve) kb. 32%-al erősebb mint az RB5900... Csak a NUC-on nem tudom hány LAN csati van. Routernek használva nem ártana legalább kettő. Szerintem én akkortájt lépem meg ezt, amikor 1Gbps-nél gyorsabb netelérésem, és gyorsabb itthoni hálózatom is lesz. De akkor (nyilván) olyan kisfogyasztású PC-vel, amin 1Gbps-nél gyorsabb LAN portok vannak.
Neked milyen rendszer fut azon a NUC-on? -
Vo-WiFi forgalmat, kapcsolatotokat hogyne tudok azonosítani?
Prioritást kéne neki(k) adni -
ekkold
Topikgazda
válasz
E.Kaufmann #23083 üzenetére
Igen, ezért gondolkoztam el (párszor itt is említve) PC alapú routeren. Egy gyengének számító, kisfogyasztású celeronos PC is sokkal erősebb mint mondjuk egy RB5009.
[link] -
Apollyon
Korrektor
Ismét egy új termék:
Chateau PRO ax
Speckók -
válasz
Dr.FantastiK #23077 üzenetére
Nálam első pillanattól sem volt gond vele, és használom is a 2.5G portot, illetve az SFP portot is.
-
Dr.FantastiK
őstag
Koszonom az ajanlasokat.
Valoszinuleg egy CRS326 + CRS309 lessz vegul.Egyebkent az 5009 Router-rol mostmar megszuntek a kezdeti gondok ?
Az ujabb 7-es ROS hozott megoldast a 2.5Gb-es es a SFP+ Port problemara ? ..vagy ez csak user error miatt voltak ? -
Reggie0
félisten
válasz
Dr.FantastiK #23068 üzenetére
Nekem itthon van ketto crs326. Routingnak keves, de amugy eleg jo switch. Erdemes a CRS-t venni, ha pl. szeretnel rajta wireguard-ot hasznalni management celokra(pl. felcsatlakozik egy tavoli szerverre, vagy ilyesmi). Azt a kis felarat megeri, hogy jobban lehet konfigolni.
-
bacus
őstag
válasz
Nyugodtan megveheted. Én több helyen használom. CRS326, nem swos hanem ros van rajta, a vlan-ok miatt ez tuti, én a swos.t nem tudom kezelni.
-
Gyula888
tag
válasz
Dr.FantastiK #23066 üzenetére
Ez csak egy smart switch, így RouterOS sincsen rajta, csak SwitchOS. Én elégedett vagyok vele, ha kevés a 2db SFP+ port, vegyél inkább még egy switch-et, mivel 4 SFP+ portos úgy rémlik, hogy nincsen a MikroTik-nek, csak a CRS328-24P-4S+RM, de annak az árából meg veszel több másikat.
-
válasz
Nekem van CSS326 jó pár éve megy minden gond nélkül. Ez csak switch, ahogy fentebb írták rOS csak a CRS-en lehetséges.
Viszont véleményem szerint switchnek okés, de a CRS-t már nem venném mert routerként már nem sok mindenre elég.
Szóval ha csak switchnek kell, és van olyan funkciója amit ki is használsz (gondolok itt a mikrotik részletes beállításaira) akkor a CSS jó vétel lehet, de ha igazából nem használod ki, akkor van olcsóbban is "mezei" switch is. -
Dr.FantastiK
őstag
válasz
jerry311 #23067 üzenetére
Nagyon koszonom.
igen, most latom hogy a CRS326 az mar 512Mb Ramos.
amit most talaltam, ez is tetszik : https://www.amazon.com/MikroTik-CRS326-24G-2S-in/dp/B087X9D1G2#customerReviews
-
jerry311
nagyúr
válasz
Dr.FantastiK #23066 üzenetére
CSS326 csak Switch OS.
Ha szeretnel RouterOS-t, akkor CRS326.
Layer 2 switchnek kell? Mert annak addig lesz jo, amig meg nem doglik. Nem fog kioregedni 2 ev mulva. -
Dr.FantastiK
őstag
Sziasztok !
Nezem ezt a MikroTik CSS326-24G-2S+RM 10Gbe SFP + Cloud Smart Switch .. es a vasarlason gondolkozok.
Eddig meg sosem volt Mikrotik switch -em, de jo velemenyek alapjan amit olvasok rolla, hat megvennem.Mit szoltok hozza' ??
Nem esetleg mar tul regi modell ez ?
Ha jol ertem 1 magos a Proci benne meg 2 Mb a Flash storage .. nem gyengus ez ??
Van ennek a modelnek meg annyi future proof erdeme hogy ajanlott legyen megvenni ?
Es igaz az hogy lehet valasztani a boot indulasakor hogy RouterOS vagy SwOS toltson be ?Az Ara ami kb 60 ezer forint lenne az OK.
Nagyon kell nekem a 24 Port, de a 2 darab 10Gb-es SFP+ helyett jobb lenne 4 inkabb.Véleményeiteket elore is Koszonom.
-
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
Apollyon #23057 üzenetére
Mondjuk ahogy hallom, a juh-nyifi se lehet büszke a Wifi7-es cuccaira, mert az MLO se működött még augusztusban, ami nélkül meg nem sokkal jobb, mint egy 6E.
Nézegettem más gyártókat, ahol van is MLO, ott is max 1-2 féle üzemmódban használható (papíron olyat láttam, hogy lennének sávszélre, késleltetésre és megbízhatóságra optimalizált üzemmódok, míg "olcsó" routereken annyi van, hogy bekapcsolod vagy nem).
Az is vicces, hogy vannak más gyártóknak "jóárasított" wifi7 routereik 6GHz nélkül. -
Apollyon
Korrektor
Új termék, wAP ax
Videó leírásban pdf.6-os wifi... Már lassan a 7 jön, és még 6E wifis eszközük sincs.
-
Tamarel
senior tag
válasz
Tamarel #23042 üzenetére
v3, reboot utáni üres értéket is kezeli
:if ((:put [/interface/wireguard/peers/get ([find name=xyz]) last-handshake] > 3m) or (:put [/interface/wireguard/peers/get ([find name=xyz]) last-handshake] = [])) do={ip route disable ([find comment=xyz disabled=no])} else={ip route enable ([find comment=xyz disabled=yes])} -
dombila
őstag
válasz
Gyula888 #23038 üzenetére
A TP-Link ugyanerre a SoC-ra 8 portos, (2.5G-s WAN port-al) routert csinált, kínai piacra: TL-R5010PE. (Az oldal kínai nyelvű, de a böngésző kiválóan angolosítja).
A teszt alapján a 2.5G-a portot teljesen ki tudja hajtani.
(Ebben ugyan a EN7562DT van, ami annyiban tér el, hogy nincs benne memória, emiatt itt külön tettek mellé 512 MB-ot.) -
Audience
aktív tag
válasz
Gyula888 #23051 üzenetére
Szerintem a Mikrotik próbál megkapaszkodni az Enterprise szegmensben de KKV a hozzáállása. Amit szerintem elront a termékek szegmentálása. Nem akarja egyikkel kirúgni a lábat a másik alól ezért méri patikamérlegen mi kerül egyikbe vagy a másikba, de nem alakította ki a termékvonalakat a különböző felhasználásokhoz. Ez egy csomó zűrzavarhoz vezet.
A WiFi-hez meg úgy általában nem értenek! A CAPsMAN megvan sok más gyártónál más neveken.
Én is csak a ROS miatt használom mert sok mindent ki lehet forgatni belőle amit ebben az árszegmensben mások nem tudnak.
-
Gyula888
tag
válasz
ekkold #23045 üzenetére
Igazad van, viszont 128 megán el kell, hogy férjenek a dolgok. Én meg tudom érteni a MikroTik hozzáállását is, mivel a legolcsóbb routert általában nem nagyon komoly feladatokra veszi az ember, más kérdés, hogy igazából ha 1000ft-al lenne drágább 1giga flash-el, akkor is megvenné az akinek kell. Nekem a 16 mega is elég a HEX S-ben, van benne sd kártya, így minden oda megy. Inkább a teljesítménye kevés. Az egész probléma a ROS7-el kezdődött szerintem, amikor megpróbáltak mindent egy csomagba rakni értelmetlenül.
-
ekkold
Topikgazda
válasz
E.Kaufmann #23047 üzenetére
Nem a fapadosság a gond, hanem az a káosz amit wifi driver címen műveltek, hogy 3 féle wifi van, amiből kétféle wifi csomag, egy meg wireless csomag -és ezek ráadásul nem kompatibilisek beállítás szempontjából sem.
Meg az, hogy pl. frissítesz egy wifis eszközt, amiben utána ott van egy nem működő wireless csomag, a wifi beállításaidnak annyi, és külön fel kell tenned a nem működő wireless csomag mellé egy wifi csomagot, hogy működjön. Ez pedig alig fér bele a szűkre szabott flash-be. Egy nem működő wireless pack ugyanakkor feleslegesen foglaja ezt a szűkös helyet. Ez egyszerűen egy szoftveres gányolás, amit régesrég rendbe kellett volna tenni.
A CAPsMan önmagában jó dolog, annak idején jól jött volna amikor "megörököltem" az akkori munkahelyemen egy több mint 100AP-ból álló mikrotik hálózatot. Akkor tanultam meg scripteket írni, mert anélkül egy sima wifi jelszó csere sem volt egyszerű feladat...
Szóval ez is akkor lenne jó, ha a CAPsMan "alatt" egységesen kezelhető, jól működő, és gányolás nélküli AP-k lennének. -
Gyula888
tag
válasz
E.Kaufmann #23044 üzenetére
Ebben igazad van, sajnos az AC-s sorozatot kicsit benézték kb minden szempontból
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
ekkold #23046 üzenetére
Azért maga a CAPsMan nem lenne egy rossz ötlet és még a fapadnak is vannak előnyei (nem kell külön központ), azt kellene gatyába rázni, akár úgy hogy lenne hozzá valami csilivili juuhnyifájos webes frontend, ami lefordítja CapsMan-ra a dolgokat, ha valaki nem akar mélyebben megismerkedni vele.
-
ekkold
Topikgazda
válasz
dombila #23031 üzenetére
Azért érdemes nyitott szemmel járni, és ezt a mikrotik is megtehetné, ugyanis a soho kategória közép, és felső részében, már ugyanolyan erősségű (vagy akár erősebb) CPU-kat használnak mint ők. Gyakorlatilag a szoftver maradt a mikrotik erőssége, de ennek a wifi része lassan kivétel lesz ez alól. A wifi sosem volt a mikrotik erőssége, és úgy tűnik, hogy ez így is marad, sőt... Aztán az sem kizárt, hogy azt a piaci rést, amit a mikrotik jelenleg nem akar betölteni, egyszercsak valamelyik feltörekvő kínai gyártó felfedezi....
-
ekkold
Topikgazda
válasz
Gyula888 #23036 üzenetére
A mikrotik fillérb@szó hozzáállása miatt van most egy csomó routerben 16Mb flash, amibe már alifg fér bele a RouterOS, és ha van 1...2 hibás szektor, (ami flash esetén könnyen összejön) akkor emiatt kuka (gazdasági totálkáros) lesz a router, mert nem tudod rá visszatenni a RouterOs-t. Korábban pl. a régen népszerű RB951-ben még 128Mb volt, aztán az újabb (pl. a szintén népszerű hAPac és hAPac^2) tipusokba csak 16Mb került bele, és ez a gyakorlatban is gondot okozott sokaknak. Összehasonlítás képpen, manapság egy 16...128Gb-os pendrájv úgy kb.. 1000x-es kapacitású ehhez képest , és gyakorlatilag fillérekbe kerül. A jelenlegi helyett, néhány Gb Flash-el, sacc/kb 123Ft-al kerülne többe egy router...
-
E.Kaufmann
veterán
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
Gyula888 #23038 üzenetére
Te jó, hogy képben vagy, de nekem a gugli ilyen AliExpress-es routereket és GPON cuccokat hozott be, Airoha-t nem láttam és az MTK is úgy jött képbe, hogy olyan WiFi chippeket pakoltak mellé. Valamint ha MTK akkor miért nem vállalja fel a nevét? Miért EkóNyet (nem is Airoha, amit szintén nem ismerek). Annak idején a RaLink nevét meg beszántották, pedig az még volt valami. Na meg van az MTK-nak saját néven hasonló két magos ARM cucca. Miért nem azt választották (mint sokan mások)?
-
Reggie0
félisten
válasz
Gyula888 #23036 üzenetére
Pont arra, hogy 5-6 ev mulva se kelljen kukazni, mint ahogy most is tortent. Idovel folyamatosan no a routeros is. Masfelol a wear levelingnek is jobb, ha nagyobb a kartya, igy batrabban lehet logolni. 1GB-ig filleres a nand is, kb. semmit nem lehet sporolni rajta.
Harmadreszt docker kontenert is lehet inditani rajta.
Negyedreszt emmc-vel lehetne dualbank is, igy ha egy frissitenel gond van azonnal vissza lehetne allni a regi image-re.
Ez a 16-128MB nand olyan XX. szazadi, hogy mar ciki.
-
Gyula888
tag
válasz
E.Kaufmann #23034 üzenetére
Airoha gyártja, ami a MediaTek leányvállalata. Miért lenne ez Tesco gazdaságos? Ha valami noname cucc lenne megérteném.
-
Reggie0
félisten
Azert ez a 128MB eleg gaz. Rakjanak bele sdkartya foglalatot amirol tud bootolni, azt inkabb veszek bele valamit.
-
dombila
őstag
válasz
Apollyon #23029 üzenetére
Az ARM azért jelentős lépés az MMIPS után.
Vajon tárhely mennyi lesz benne a mostani 16MB helyett? (kommentben látom a 128MB-ot, de a video-ban nem láttam)"same price, twice the performance!" - kíváncsi vagyok itthon is azonos áron lesz-e?
Jelenleg 22-25e körül lehet megvenni.
-
E.Kaufmann
veterán
-
Apollyon
Korrektor
Dupla RAM, 128 MB storage, új CPU.
-
Gyula888
tag
Nagyjából átfutottam, amit elsőre látok az az, hogy a vlan interface-t nem kell a bridge port-ba berakni. Úgy célszerű vlanokat csinálni, hogy csinálsz egy bridge-t, oda felveszed a fizikai portokat(ether1-et kivéve), /interface/vlan/ menüben létrehozod a vlanokat az előtte elkészített bridge-ben(pl.: interface vlan add vlan-id=200 interface=bridge1 name=iptv). Utána az /interface/bridge/vlan/ menüben hozzáadod a vlanokat, tagged-ként megjelölöd magát a bridge-t, valamint azokat a portokat amiken tovább szeretnéd vinni a switch-ek felé. Untagged meg ugye azok lesznek, amikre ki akarod rakni az adott vlan forgalmat. Ezután az /interface/bridge/ports menüben az adott porton be kell állítani a PVID-t(ami a vlan-id akar lenni), valamint, hogy tagged/untagged/admit-all(mindenes), ezután lehet a vlan-filtering-et bekapcsolni. Szükség lehet még a tűzfalszabályok módosítására is, azt annyira nem futottam át, de úgy látom default config-os, úgyhogy elképzelhető. Nagyjából ennyi, ha másnak nincs egyszerűbb ötlete és nem hagytam ki semmit. Fontos, hogy a vlan-filtering-et csak akkor kapcsold be, ha beállítottál mindent, különben kizárhatod magad véletlenül a routerből.
-
Gyula888
tag
válasz
silver-pda #23014 üzenetére
Akkor valami tűzfalszabály fogja meg
-
stopperos
senior tag
válasz
bgombos79 #23015 üzenetére
Szia, én először frissítésekkel próbálkoznék, és csak utána a hibakereséssel. (Mindenképpen frissítsd le, mert ez már nagyon régi verzió és törhető is).
1) ezen a Routerboard oldalon nyomj rá az upgrage gombra, majd ha kiírja hogy indítsd újra, akkor tedd meg.
2) Sytem > Packages ablakot nyisd meg, és ott frissítsd le a RouterOs csomagot 6.49.x -re (nem tudom ott mi a legfrissebb).
3) A Routerboard oldalon a firmware-t is frissítsd újra.Ez az eszköz? [RB2011UiAS-2HnD-IN]
-
bgombos79
csendes tag
Sziasztok,
Mikrotik router expertet keresek.
A robot porszívó (Mi Home) és a klíma(Gree app) távvezérlését nem tudom bekapcsolni. Eldobja az applikáció egy idő után, hogy nem éri el a szervert.
A router típusa:Aki tud segíteni a konfigurálásban az keressen meg.
A többit megbeszéljük.Köszönöm
-
tarek
csendes újonc
Kellene egy kis help VLan IPTV IGMP proxy Multicast bővös 4ese megszivatott...
Telekom IPTV HGW passtroughban.
hAP ac2 építi fel a kapcsolatot. És saját subnetet is kezeli 10.0.0.0/24...
ether1 dhcp kliens is van. 192.168.1.0./24
Igmp szépen megy.Viszont a mikrotik AP-k elég fosok roaming és egyéb dolgok szempontjából úgyhogy feldobtam rá az openWRT-t nagyon szépen működik a roaming és a sebesség is jobb lett.
A 3 db AP broadcast + DAWN tök jól működik a 802.11r.Ha viszont bekapcsoljuk a TV-t és a multicast szar el kezd ömleni a hálózatra akkor lehal wifi.... ( az eth0/1 is össze van fogva bridgebe a lan oldallal)
Vettem 2 801.Q képes switcht hogy a
hapAC2 eth3 portjára levő alsó szinten rákötött AP + IPTV box
valamint ugyanezt a kombót a felső szintre menő
eth4 portból induló kábel elég nehéz lenne duplázni így mondom bedobom vlanba és uccuneki...Na itt akadtam el, már nem tudom mennyi videót néztem meg, de annyira szarul állok hogy 1 db interfacere se tudom értelmesen kirakni forgalmat
a vlan_20_iptv 10.0.20.0/24 lenne ( mikiben a vlan_20_iptv fel van véve a interface menüpont és bridge menüpont alá is.
a tplinkben az 1es port az tagged 1,20
2-3-4 untag 1-re
5 untag 20-ra .De sehogy se sikerül az 20 vlan groupba belekerülni....
rOS 7.16Esetleg egy kis help ?
-
Gyula888
tag
válasz
silver-pda #23011 üzenetére
két lehetőséged van, az alapján amit küldtél: vagy csinálsz egy címlistát amihez hozzáadod a 192.168.5.0/24-et és a 192.168.6.0/24-et és azt hozzáadod nat szabályként:
/ip firewall nat add action=masquerade chain=srcnat out-interface=ether1 src-address-list="amilyen nevet adtál neki"
vagy külön sorba felveszed a 192.168.5.0/24 mellé:
/ip firewall nat add action=masquerade chain=srcnat out-interface=ether1 src-address=192.168.6.0/24ami küldtél ott abban van a hiba, hogy a guest interface irányába történik címfordítás, nem pedig az ether1 felé, emiatt nincs rajta net
-
silver-pda
aktív tag
válasz
Tamarel #23003 üzenetére
alapból volt ez:
/ip firewall nat add action=masquerade chain=srcnat out-interface=ether1 src-address=192.168.5.0/24
plusz hozzáraktam ezt a guest miatt:
/ip firewall nat add action=masquerade chain=srcnat out-interface=guest src-address=192.168.6.0/24guest az egy bridge.
A második NAT-nál az out-interface volt üres, ether1 - semmi változás, nincs internet.@Horvi: Neked hogy sikerült?
-
ekkold
Topikgazda
válasz
yodee_ #23008 üzenetére
Nekem pl. a TV-m kikapcsolt állapotban is csatlakozva marad a wifi-n (a netre nem engedem ki), és fel lehet ébreszteni - azaz be lehet kapcsolni WOL csomaggal. Mikrotik oldalon semmit sem kell beállítani ehhez, tehát ez nem igazán mikrotik probléma, hanem az adott (wifire csatlakozó) eszköz beállításain múlik.
A mikrotiket legfeljebb annyiban érinti, hogy az is tud WOL-t küldeni (winbox-al vagy parancssorból is). -
kammler
senior tag
válasz
yodee_ #23004 üzenetére
Nálam működik netről, LAN-ról, eoip-ről, mindenhonnan. NAT szabály, IP, port, UDP beállitottam, rögtön ment a számlálója. Az egy dolog, hogy a gépen a green ethernetet, meg ilyen energiaspórolós dolgokat ki kellett kapcsolnom. Aztán lett egy 2.5-es hálókártya, azzal is megy. Ha nem kikapcsolod a gépet, hnem alvóba, és úgy megy, akkor hálókártya beállításoknál kotorássz.
-
yodee_
őstag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy használ e valaki WOWLAN funkcót? Valamiért nem akar működni a dolog. A gép képes rá, kikapcsolt állapotban is csatlakozva van a routerre, de valamiért a magic pocket nem ér célba.
Köszönöm
-
Tamarel
senior tag
válasz
silver-pda #23001 üzenetére
Van masquerade szabály a guest és az internet között?
-
Horvi
őstag
válasz
silver-pda #23001 üzenetére
Meg lehet oldani, nálam is így megy az egyik hapac2 ROS7-el.
-
silver-pda
aktív tag
Sziasztok!
Láttam pár videót, leírást, hogy kell guest virtual ap-t készíteni és külön választani a "normál" belső hálózattól.
Virtual AP , új bridge, új dhcp szerver, + 1 nat (scrnat-masquerade ) + 2 firewall rule a guest és normál háló szétválasztására.
Guest wifi megy, kap IP-t a mobil, viszont internetre nem lát ki. Ahogy láttam másoknál is ez van.
Meg lehet ezt így oldani? Vagy vlan kell?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- Macbook Pro 13" 2020, M1, 16GB RAM, 256 GB SSD, Touchbar, tökéletes álapot!
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged