Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • yle_greg

    tag

    válasz printer71 #99020 üzenetére

    Ezek az akksik tobbnyire 2 darab li-ion cellabol allnak. A negy csatlakozobol ketto az akkupakk pozitiv es negativ oldala, a sima tolto csak ezt hasznalja, addig nyomja bele a craftot, ameddig el nem eri a kapocsfeszultseg a ket cellanyi erteket.

    A harmadik erintkezo a ket cella kozos pontja, a gyari tolto ezzel ballanszirozza a toltest, igy egyreszt jobb az akksinak, masreszt nem okoz katasztrofat ha az egyik cella megnyekken, mert igy rajon, hogy pl. az egyiknek kissebb a belso ellenallasa.

    A negyedik lab egy kis homero szondahoz szokott csatlakozni, igy a gyari tolto ha azt eszleli, hogy az elem fel akar gyulladni, akkor nem pumpalja tovabb bele az energiat. A gagyi toltot altalaban nem szoktak megtalalni a tuzoltok az uszkos romok kozott, a jegyzokonyvbe csak "elektromos lakastuz" neven kerul be az eset.

    En ezek miatt ha csak lehet az eredeti toltot hasznalom, de van ket polusum is, azt pl. egy kempingezeskor hasznaltam, elvegre nem ordogtol valo talalmany, csak nem a legjobb. Cserebe power bankrol is uzemel, es abbol tudtam nagyot vinni a satorba.

    Nezd meg, hogy szet lehet-e szedni az eredeti toltodet. Ha sercegett az nem jo jel, de ezek a toltok nem vegtelenul bonyolultak. Ha nem az IC ment ki benne, akkor egy gyakorlottabb szaki ki fogja tudni neked cserelni benne az elfustolt alkatreszt. Vagy egy egyetemista ket korso sorert. :-)

    A nyelvtannaciknak uzenem, hogy en trafok, te trafsz, o pedig trafik. Erted? Igen? Akkor ez kiallta a gyakorlat probajat, karoghatsz amit csak akarsz. :-)

Új hozzászólás Aktív témák