Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
Lassan 1 éve lehet tesztelni egyes Pana cuccokat is try & buy a kulcsszó.
-
pandur99
aktív tag
válasz
mikrofon
üzenetére
Átlag hobbifotózásnál, amikor a felhasználás net, fotókönyv vagy monitor, tévé, a fixeknek nem annyira a képminőségük, hanem a fényerejük a fontos, no meg a látószögük, háttérmosásuk. A 12-50-es valóban gyengébb, ha pixelkukkolunk, de ha nem, akkor tökéletesen megfelel a végeredménye. Hónapok óta habozok, hogy megtartsam vagy eladjam a 12-32 és a 14-150 II mellett/mellől, de annyi előnye van, hogy eddig maradt, főleg a makrója és a 12 mm miatt. A 20-as Pana meg mindig ott van a táskában, alig foglal helyet.
-
mikrofon
veterán
Elképzelhető, hogy félre néztem... Van ilyen ....
Igazából nem irányult se ellened se senki ellen....
Utólag a ..... könnyű belemenni egy hibás ajánlásba.... részt ki is vehetném, ha tudnám.... Nem ez volt a lényeg... Sajnálom, hogy magadra vetted!Többen írták itt a fórumon, hogy 12-50-re váltottak és szerették, most láttam valahol 35e környékén... Ez is csak egy vélemény... Mint az ha valakinek jobb a 17 mint a 20.... vagy éppen a 20 jobb a 17-nél... Hiszen a jobb az szubjektív és nem objektív, mint a nehezebb, vagy nagyobb........
-
bogka
csendes újonc
Köszönöm mindenkinek! Kezdésnek akkor beszerzek egy Oly 14-42 II R-t, 20-ért hirdetnek egyet, annyit megér, hogy tapasztalatot szerezzek. Esetleg a tele párját is, bár azt jóval ritkábban használom viszont akkor jól jön. Aztán nekiállok tesztelni a fényerős fixeket. Kár, hogy a Panasonic objektívjeit nem lehet így tesztelni, azokra is kíváncsi lennék. Alapvetően szeretem a fixeket a képminőségük és fényerejük miatt, biztos beruházok majd 1-2-re. Köszönöm mégegyszer mindenkinek

A 20-as fix nagyon szimpatikus, csak remélem nem túl szűk. De vásárlás előtt biztos kipróbálom, hogy ilyen hibába ne essek.
-
.mf
veterán
"Az ár/érték aránya nem a 17/1.8-nak a legjobb az biztos, de zoomokhoz hasonlítani azért kicsit túlzás."
Márpedig biztos vagyok benne, hogy a DxO 17mm-en a 12-40-est élesebbnek hozta ki, s mintha a 12-35 (I. gen) is magasabb vagy legalább azonos sharpness eredményt kapott volna. Miután a 12-40-es megjelent, sokan váltották rá itt is, és mondták, hogy a 17-est simán kiváltotta, mert meglepő módon élesebb nála.
Szaby: fotózást írt, videóról egy szó sem esett, és a hangja csak ott zavaró, normál fotós használatnál nem. A 20-as fókuszát sem írnám annyira le, a PL3/P3/PM1 generációhoz képest rengeteget gyorsult az EM5 és frissebb vázakkal, nappal bőven elég gyors. Elég masszív, több esetet is hallottam már, amikor esést sértetlenül túlélt.
Azt írta, hogy a képminőség a fontos, és tájképel, ahová széltől szélig élesség is fontos szempont -- ez alapján a 20-as az egyértelműen jobb választás.Mikrofon: valamit elnéztél, első kérdésem az volt hozzá, hogy zoom vagy fix, és ajánlottam mindkettőre párat; majd a diskurzus nagyrésze azóta a 17-esről szólt, hogy azt a többiek sem ajánlanák.
Zoomok közül én a 12-50-est sem ajánlanám, ha a képminőség számít, a jelenlegi (II / II R) standard 14-42-esek élesebbek és olcsóbbak, ha 12 kell, akkor a 12-32 is élesebb a közös tartományban, miközben sokkal kisebb nála. Esetleg a makró-módja lehet még számára érdekes, de egy 5-6-ezres jelátvivős közgyűrűvel, vagy valamivel drágábban a Raynox szettel bármelyik obiból lehet makrót kihozni.
A 12-60-asnak (a kit verzió) még nem nagyon néztem utána (lenstipen volt egy teszt, de csak átfutottam), használt árát sem ismerem, az is lehet még egy opció, mert elég jó tartomány, és nem f6.3 50 mm-en, hanem mintha f5.6 lenne 60-on.Studi: "Csak itt a 20/1.7-et valami vallásos fétis veszi körül.
"
Ahol csak hit támasztja alá, az vallásos, amikor mérhetően jobb, az már tudományosan alátámasztott fétis
Lehet, hogy én fogtam ki egy nagyon jó 20-ast és egy gyengébb 17-est, de nálam elég nagy volt a különbség a kettő között, nem csak a széleken, de középen is jobb volt a 20-as. Teszt-oldalak is ezt hozták ki. S eddig még nem hallottam olyat, akinél / ahol a 17-es elérte volna a 20-ast élességben. -
Studi
veterán
válasz
Mirman
üzenetére
Ne aggódj, tényleg jó obi az.
Csak itt a 20/1.7-et valami vallásos fétis veszi körül. 
Az igazat megvallva a 20/1.7 bitang jó obi, és tényleg jobb áron van, mint a 17-es, így ár/érték arányban valóban nyerőbb. De azért a 17-esek sem 110-ért szoktak használtan elkelni, sokkal reálisabb egy 85-90 körüli ár, az meg már nem olyan vészes felár a 20-ashoz képest, Főleg azt figyelembe véve, hogy 17-esek szoktak futni hátralévő 1,5-2 év garival is.
-
topikk
senior tag
-
topikk
senior tag
válasz
mikrofon
üzenetére
Ez egy nagyon bölcs tanács és ki is lehet próbálni teddpróbára akcióüban az Oly objektíveket. Utána megvenni azt ami bejött. Egy-egy hetet eltölteni fixekkel, zoomokkal, utána döntést hozni.
Amúgy a 17mm 1.8 nekem is bejött, jó érzés még ránézni is, de amióta megvan a 12-40 alig használom.
-
Mirman
őstag
Hát elnézést kérek a 17 1.8ról alkotott véleményem miatt mindenkitől . Anno próbáltam egy hétig kölcsönzés alatt és nekem tetszett , nem vettem észre drasztikus különbséget a 45höz képest nyitva , de lehet nem voltam elég alapos. Mea culpa .

-
mikrofon
veterán
Azért szerintem az fontos kérdés, hogy fix-et vagy zoom-ot szeretne... Meg az is, hogy egy obit, vagy többet és hogy áll a cserélgetéshez... Ritkán szeretne cserélni, mert fél, vagy bátran bármikor, bárhol... Ezek az infók nélkül könnyű belemenni egy hibás ajánlásba, hibás választásba..
De a 17mm-es ajánlás, első és egyetlen obinak az mindenhogyan meredek, még akkor is, ha biztos több embernek is a kedvence....
Ráadásul kezdő fix-eknek ott a jóáras sigma sor.... azzal pont ki lehet próbálni a gyújtótávolságokat... Melyik jön be, vagy melyik irányba szűkös..... És itt még mindig nagy veszteség nélkül dönthet úgy az ember, hogy jobb a pana 12-32 zoom (éles képpel), vagy oly 12-50 zoom makróval (mostanában ez igen jóáras, minősége meg kitt obi, sokan szeretik), vagy a pana 12-60mm mint egy nagyon jó átfogású zoom....
Vagy fordítva, lehet kezdeni, mondjuk Oly 12-50 makróval, aztán be lehet ruházni, egy-két fényerős fix-re, jobb zoom-ra, valami visszafizetős akció környékén.....
Azt se felejtsük el, hogy több darab esetén a "kényelmes" hordozásról és tárolásról is gondoskodni kell, márpedig ha elmegy a pénz az obikra, akkor nem marad csak a nylon zacskó, az meg ugye el tudja venni a kedvet.....
Saját tapasztalatom alapján inkább próbálgatni kell és, ha meg van az irány, akkor beruházni egy drágább célobjektívre.....
-
szaby_gyerek
tag
A 17mm f/1.8 tényleg elmarad a 20mm-estől élességben. Ahogy észrevettem a lencse nagyon hordós képet ad és a szoftveres korrekció elcseszi a képszéleket. De azért ne felejtsük el, hogy a 20-as nagyon hangos és még lassú is. Ehhez képest a 17-es bitang fürge, fém és tök jó manuál módja van.
-
Studi
veterán
válasz
MrChris
üzenetére
A 4/3-os 17/2.8 olyan szar, hogy nem is létezik.

A mikrós 17/2.8 az a 14/2.5-ös Pana szintjét hozza, az 1.8-as annál bőven jobb. A 20/1.7 valóban élesebb, és olcsóbb is. Az ár/érték aránya nem a 17/1.8-nak a legjobb az biztos, de zoomokhoz hasonlítani azért kicsit túlzás. -
MrChris
nagyúr
válasz
frankstork
üzenetére
Nemhinném. Árához és fixhez képest a 17-es nem elég ütős. 160ezer, a 20-as 100ezer, ebbe a minőség és ár kategóriába tartoznak a 25-ösök meg 42.5, 45 és14/2.5, mind jóval olcsóbb. A 17-es valamiért kilóg közüllük, jóval drágább kiemelkedő tulajdonság nélkül. Vagy csak én néztem be, pedig sokat szemeztem vele, hogy lecseréljem rá a 20-ast.
-
-
.mf
veterán
válasz
Mirman
üzenetére
>>Oly 17 1.8
>>nagyon élesBwhahahahahaha
A jobb zoomok élesebbek nála, és szinte az összes fix. 20-as mellett élességben nagyon csúnyán leszerepel.bogka
Zoom vagy fix?
Ha fix, akkor a Pana 20-ast nagyon ajánlom, amennyiben a gyenge fényben lassú fókuszt mint legfőbb gyengéjét el tudod fogadni. Nálam évekig az volt a default obi az EM5-ön, azzal lőttem a legtöbb képet. Pici és pengeéles, kontrasztos, van nemkevés torzítása, de ezt a szoftverek jól kezelik. Nálam ez az obi a m4/3 esszenciája: pici, elérhető árú (használtan 65k körül), de fényerős és pengeéles. Fixek közül mászthev.
Ajánlott még mellé az Oly 45-ös, ami ugyan portréobi, így nyitva kicsit lágy, f2.5-től kezd éles lenni, de szép a színe, kellemes a bokéja, kicsi, könnyű, és használtan gyakran látni, ált. 55-60k körül. A Pana 42.5 élesebb, kevésbé meleg a színe, de ritkább és drágább.Zoomban a 12-32 ugyan egy kitobi, de ekv. 24-ről indul a legtöbb kitobival szemben, kicsi, könnyű, és kitobi létére elég éles. Hátránya, hogy 25-re (ekv. 50) már elég sötét, és csak 32-ig megy, ott már f5.6. Olyan 50k körül lehetett?
Igazából az Oly 14-42 II R és Pana 14-42 II is egészen jók élességben kitobi létükre, az Oly még elég filléres is, 23-25k körül? A párja, a 40-150 is egész jó, 30k körüli árához képest főleg.EM10m2-n egy kicsit nagy és nehéz és főleg orrnehéz, de a 12-40 f2.8 ritka jó fényerős alapzoom, ami 12-~35 tartományon kiválóan éles, és ugyan nem 1:1, de egész jó makró-képességei vannak.
Makróra van még Pana 30 f3.5, de nem tudom, hogy milyen; illetve az olcsó megoldásként 5-6k körül ha jól emlékszem vannak jelátvivős makró közgyűrűk -
Mirman
őstag
Szia .
Hát picit túl lóg a kereteden de én egy használt Oly 17 1.8at probalnek megcsipni. 110 körül most is van aprón . Az egy nagyon éles és gyors fókuszú objektív . Kb mindenre alkalmas lenne azok közül amiket írtál .
Ha túl drága akkor ott van a Panasonic 20mm 1.7 ami szintén hasonló tulajdonságokkal rendelkezik bár lassabb a fókusza lényegesen tudtommal .Későbbiekben mindenképp javaslom egy Oly 45 1.8 beszerzését , az emberekre és szép háttér mosásra nagyon jó és meglehetősen olcsó is .
-
bogka
csendes újonc
Sziasztok! Még új vagyok ebben a rendszerben, szert tettem egy Olympus E-M10 II-re, viszont objektív nélkül. Az lenne a kérdésem, hogy milyen objektívet ajánlanátok hozzá? Kb. 100 000 Ft-ból maximum, inkább használtan keresgélnék, tehát az árat ahhoz viszonyítva. A lehetőségekhez mérten szeretnék minél jobb képminőséget, illetve szabadságot kapni fotózás terén. Gondolom, van különbség az egyes olcsóbb objektívek között is. Alapvetően tájat, illetve természetet fotózok, valamint utazások során várost, embereket is. Portré nem izgat különösebben, viszont makrózni szeretek. (Erre lehet várok, és majd később veszek M.Zuiko 60mm f2.8 macro obit, az alap szettől függetlenül. Egyszer próbáltam, lenyűgözött.) Jelenleg csak régi M42-es obikkal fotózom. Köszönöm, aki segít választani!
-
SidCorky
őstag
Panához vásárolt vezetékes távkioldóm működhet Canon géppel?
-
Mirman
őstag
válasz
MrChris
üzenetére
Az Oly 75-300at próbáltam , abból is az első verziót és az ár érték arányban nekem megfelelt. Értelmszerűen nem fogok ezzel NatGeo címlapot lőni de gyakorolni és webre , instára tökéletes lesz szerintem .
Sok más lehetőség amúgy nagyon nincs ha 600mm közelébe akarsz kerülni. Más rendszer az MFT-n kívül szóba se jöhet nagyon ebben az árkategóriában .
-
MrChris
nagyúr
válasz
Mirman
üzenetére
Próbáltad már azt az obit? Nem az AA hiányától tartanék, hanem hogy azaz obi azért nem egy élességbajnok. Nekem még nem volt olyanom meg nem is vagyok telézős, csak a tesztképeket böngészem, nem túl acélos. Képközépen még elmegy, bár ott se olyan hűha. Pl ezen felül a korlátrács tiszta szétkenés. Igaz nincs nagy választék, meg lehet hogy más rendszerben is ekv 600mm kb ugyan ez, vagy gyengébb.
A G80 amúgy nagyon jó váz, nagyon erős videó képességgel. Kéne
Madárra mondjuk nemtom mennyire használható. -
Mirman
őstag
válasz
Grga_Pitic
üzenetére
E-M10 II nek sincs ? Hát olyanom volt és sose volt ezzel probléma. Akkor megnyugodtam , ezer hála.

Azért néztem ezt mert mindenképp kellene az ekvivalens 600mm és normális fókuszú váz. 500k-m van erre a műtétre és a Pana G80 tűnt a legjobb megoldásnak a 100-300 Power O.I.S lencsével .
-
Grga_Pitic
aktív tag
válasz
Mirman
üzenetére
Szerintem túlparázod. Az E-M1 két generációjának, valamint az E-M5 II és E-M10 II-nek sincs AA szűrője. Ma inkább az a trend, hogy kihagyják a szenzor elől.
Van jó pár fotós, aki az E-M1-el madarat (is) fotóz. Guglizz rá képekre.
A PDAF jobban fog hiányozni erre a témára. -
H2o-pok
senior tag
Üdv
Nem volna valakinek egy FD M4/3 adaptere?
Ha van, és elfogadható áron adja kérem jelezze pü ben.
Köszi -
zsolt734
tag
GX7-re szeretnék egy telezoomot, de némiképp tanácstalan vagyok, melyik lenne számomra megfelelő. Árban kb. 50-60eFt-ig mennék el és használtan szerezném be. Amit leginkább használnék az a 50-100 közötti tartomány, és szerencsére ami szóba jöhet, az mind túlmutat lefelé és/vagy felfelé is ezen a tartományon.
Néztem teszteket, de okosabb nem nagyon lettem. Tehát a kiszemeltek:
Panasonic 35-100 F4-5.6 - de ez szerintem árban kilóg, nem is láttam még használtan,
Olympus 40-150 F4-5.6 R
Panasonic 45-150 F4-5.6 - ilyen van egy Hardveraprón.Szerintetek melyik a legjobb választás? Vagy lenne más, ami jobb lenne?
-
-
Balinov
titán
Em1nel milyen beállítás csinálja hogy a tárcsa csak 2 kattanas után váltja az értéket?pl rekesz vagy expo kompenzáció? Nem jövök rá....
-
kátú
őstag
válasz
frankstork
üzenetére
Ha megvan én vissza ragasztanám
-
frankstork
aktív tag
Hi all. E-m10-ről letört a hüvelykujj támasz. Honnan lehetne beszerezni?

-
trafipax
tag
üdv.
Leginkább a Panasonic LUMIX G X VARIO 14-140mm tulajokhoz lenne egy kérdésem.
Minap vásároltam egy fent említett obijektívet (webshopból). Nem tudom eldönteni hogy bug-e vagy feature az hogy a zoom állításakor 18-70mm ig folyamatos majd ott egy enyhe megakadás után ismét szépen lehet állítani gyűrűt 100 mm-ig, mad ott ismét egy enyhe megakadás van.
Bocs a konyha nyelvezet miatt -
Studi
veterán
válasz
Golota
üzenetére
Igen, láttam. Ezek a patentek amúgy csak felületes vázlatok, amiket gyorsan le is védetnek. Megvalósíthatósági elemzésig is csak ezrelékük jut, nemhogy termékig.
De ha picit logikusan gondolkozunk: az Olympus önmagától elvárt képminőségében mekkora az esélye egy 9-18 (~14-42/3.5-5.6) méretű 12-35/1.8-2.5-nek, ha a hasonló átfogású, gyengébb! fényerejű 12-40 majdnem kétszer akkora?
Szép álmok ezek, lehet vadászgatni a bejegyzéseket, de inkább fotózzunk!

-
Schanyee
senior tag
Végre egy igazán hiánypótló obi [link], az f4-es kezdő nagyon faintos lesz
-
válasz
frankstork
üzenetére
de egy újszülöttnek minden vicc új, köszi!

-
MrChris
nagyúr
válasz
frankstork
üzenetére
Vót.
-
frankstork
aktív tag
-
Mirman
őstag
Üdv !
Van valakinek Panasonic G80-e aki használja természetfotózasra ? Nagyon tetszik a váz de nem tudom hogy az AA szűrő hiánya mennyire lépne fel pl a madartollaknal vagy úgy egyébként ?
-
hito
nagyúr
válasz
Grga_Pitic
üzenetére
Koszi! Van benne diffrakcio kompenzacio. Megnezem, hogy azzal mi a helyzet. Igazabol orulnom kene, hogy most nyjtva eles, de a tortentekbol kiindulva barmikor ujra megtortenhet ez es akkor oda az adott sorozat, egeszen addig, amig eszre nem veszem.
-
Grga_Pitic
aktív tag
Kalkulátorok szerint a diffrakciós hatás az 1" szenzort nézve, 20.1 megapixellel már f4.5-f4.8-on megjelenhet 100% cropon.
Ez viszont persze azt nem magyarázza, hogy korábban miért láttad élesebbnek az f5.6-ot.Nincs több ötletem, hogy mi lehet, feltéve, hogy az optika működése teljesen rendben van.
-
hito
nagyúr
válasz
Grga_Pitic
üzenetére
Nincs bemozdulas, 100 kepet ellottem. Eddig is allvany nelkul teszteltem, 1000% hogy bemozdulas nem jatszik

-
hito
nagyúr
Egy x-akta megfejteseben kerem a segitsegeteket. Hogy letezhet az, hogy egy FZ1000 eseteben adott rekesznel eltero az elesseg. Kicsit erthetove teve: tele vegen eddig 5.6-ra kellett rekeszelni a kello elesseg eleresehez, nyitva f4-en lathatoan lagyabb volt. 5.6-on viszont penge eles lett. Na most mar ez tegnap elottrol tegnapra megvaltozott, pont forditva van. Beallitasok nem valtoztak, minden ugyanaz, es megis ez tortent. Hogy lehet ez?
-
asdf_
veterán
válasz
mpierre
üzenetére
Hmm, nem tudom, de ha belenagyitosan allitasz fokuszt, akkor a kukucska hiaba jar 1-2 dioptriaval odebb, jobbra-balra tekergeted a fokuszt az obin, es megvan, hogy hol a kozepe. Attol hogy a kukucska eletlen a szemednek a fals dioptroa miatt, attol meg latnod kene, hogy mikor a legelesebb. Szerintem.
-
mpierre
veterán
Nem tudja véletlen valaki - e-m10 tulaj - hogy a dioptria korrekció milyen lépésenként állítható?
-4 és +2 között az már megvan, de a egyszerűen nem találom el és ez apróság nem segíti elő a pentax obik használatát. (Statívra rakva, oly af obival belőve, majd manuál fókuszon mindig hibázok, legalább is az elkészült kép alapján.) Hozzáteszem, hogy kb 3 hónapja kaptam olvasó szemüveget, így még szoknom kell a létét.
"Focus peaking"-gel sem tökéletes, de már valamivel jobb eredmény születik. -
Grga_Pitic
aktív tag
Flashhavoc ezt írja:
"The TT350 provide full TTL and Remote Manual radio master and slave modes. And auto switching, Canon, Nikon, and Sony, radio slave modes."Ez alapján az Olympusnak is tudnia kéne (valószínűleg azért nincs a felsorolásban, mert a cikket követően jelent meg a TT350o, és még nem update-elték), de erre persze nincsen garancia. Manuálban persze gyakorlatilag bármilyen Godox cuccot tudsz Godox kioldóval vezérelni - teljesítmény állítása, beállítóizzó ki/bekapcsolása.
-
Lassú Víz
addikt
-
MrChris
nagyúr
válasz
Balinov
üzenetére
Ha tudja a váz a fókusz sorozatot valamilyen módon akkor azt össze lehet rakatni utólag ingyenes progival, persze nem rawból és lesz némi crop. Manuálisan is csináltam ilyet manuál obival, meg automatikus fókusz léptetéssel gx80-al, meg wifin keresztül G6-ot vezérelve.
-
Balinov
titán
válasz
Grga_Pitic
üzenetére
Köszi szépen, ez nem is olyan rossz hír. Az vajon műkődne-e hogy Focus brkt +gyors sorozat komboval kézből lőni, aztán utómunkában feldolgozni, természetesen belekalkulalva a crop miatti esetleges veszteséget?
-
Grga_Pitic
aktív tag
válasz
Balinov
üzenetére
Jól gondolod. A focus stacking amúgy az E-M1 kiváltsága, a többieknek marad a focus bracketing.
Zinho: érdemes visszanézni részletes infóval a képeken, mert ott kis zöld négyzet jelöli, hova állított fókuszt (E-M10 II-n legalábbis). Az akció hevében én sokszor nem látom, hogy talált-e szemet, és később derül ki, hogy orra / nyakra stb. került. És ahogy PNP írja, tág rekesszel ez már pont elég, hogy kicsit életlen legyen a a szem, míg kitobival még éles.
-
Balinov
titán
Sracok, EM1MK1-nel (ish) a focus stacking es focus bracketing kozott jol gondolom, hogy az egyetlen kulonbseg az az, hogy stackingnal egy raw/jpeg fajlba fuzi ossze maga a vaz az expot, mig bracketingnel ugyanazt csinalja, csak ott x db raw/jpeg-et keszit es pont, amit utana utumunkaval kell osszegyurni?
Stacking ugye csak Pro uvegekkel megy, mig bracketingnel elvileg nincs ilyen korlatozas.
Jo lenne pl. kezbol, gyors sorozatra beallitva loni sorozatot, amit kesobb ossze lehet gyurni.
-
Zinho
aktív tag
Nem tudjátok, a Panasonic Lumix G 25mm F/1.7 ASPH üveghez van újabb firmware? Kicsit fura, mert itt van egy lista, és egyáltalán nincs is rajta ez az objektív...
Amúgy aki használ ilyet, nincs problémája a fókusszal? Nekem gyanúsan sokat hibázik, mondjuk összehasonlítva a sima M.Zuiko 14-42 kitobival...
(E-M10-en) -
raylot
csendes tag
Sziasztok! Angliából, esetleg Írországból honnan, melyik üzlettől érdemes rendelni?
-
.mf
veterán
válasz
Mercutio_
üzenetére
A7 váz + egy halom manuál (amely halmaz azóta is növekszik).
A légitársaság súlykorlátja miatt csak azt vittem el magammal egy hónapra Szingapúrba és Malajziába, hogy hátha használva és rákényszerülve kicsit jobban összecsiszolódok vele... hát... az Oly kezelésétől messze elmarad. Kezdek hozzászokni vagy legalábbis elfogadni, de nem szerettem meg. A szenzor és az eredmény viszont jó.Econ: amiket nyújt, azért nagyon jó árban van; ellenben a 685 nekem nagy, leginkább a 350-est néztem ki, a 600-ast csak azért mérlegelem, mert annyira jó áron megy, miközben a 350-hez hasonlóan szintén tud HSS-t vezérlővel, de kulcsszámban sokkal nagyobb, és 24 helyett 20-ról indul a zoom... A 685 pedig a 600 + TTL, viszont emiatt majdnem duplájára nő az ára...
NKeke: egy olyan olcsó obinál szerintem nem éri meg. Pár apró porszem a frontlencsén vajmi kevéssé számít.
Rob01: kicsi az esélye, Pana UK-nál elég gyakran van akció, itt viszont sokkal ritkábban.
Csurgoi:
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
frankstork
aktív tag
válasz
krisztosz89
üzenetére
Vagy ide írj.
-
válasz
krisztosz89
üzenetére
Ez erősen ide való. Itt nem megengedett.
-
csurgoi
aktív tag
válasz
krisztosz89
üzenetére
A sporttársi ár mit jelent?
Hogy futhatsz a pénzed után?
-
krisztosz89
csendes tag
Sziasztok!
Bocsi ha nem idevaló, de:
KERESEK MEGVÉTELRE
Olympus 17mm f2.8 obit.
Természetesen sporttársi áron.

Ár megjelöléssel, fotóval, és átvételi hely megadásával teletűzdelt ajánlatokkal a
krisztian.gyulai@gmail.com
címen bombázhattok.

Köszi!
Krisz -
topikk
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- OTP Bank topic
- Xbox Series X|S
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- CES 2026: újraértelmezte a billentyűzet fogalmát a HP
- AliExpress tapasztalatok
- Kompakt vízhűtés
- Milyen légkondit a lakásba?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3878
- Apple iPhone 17 Pro Max 512GB / 36 hónap jótállással!
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire B650M R7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 Ti 8GB Zalman S2 TG EVGA 850W
- AKCIÓ! Törött Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

"
Ahol csak hit támasztja alá, az vallásos, amikor mérhetően jobb, az már tudományosan alátámasztott fétis

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Madárra mondjuk nemtom mennyire használható.

Elég tanácstalan vagyok , ezenkívül baromi jónak tűnik a váz.

(E-M10-en)