Hirdetés
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balinov
titán
válasz
Balinov
üzenetére
kabel nelkul csak ezt talaltam SD-rol valo FW update-re (biztos ismeritek mar), de halistennek dpr foruman irta valaki,hogy az oly gy, ugyanazt a speci usb kabelt hasznalja mar FT ota, szoval makomra elo tudtam a szekreny melyerol kotorni az Mju820 gyari kabelet, azzal minden problematol mentesen sikerult 4.3-ra frissiteni.
-
Balinov
titán
Srácok, azt látom hogy 4.3 a legfrissebb fw em1mk1re, de érdemes lenne 4.1-ről frissíteni?
-
rob01
tag
Szerintetek, ez a Panasonic pénzvisszafizetés akció Magyarországra is eljut?
http://promotions.panasonic.co.uk/promotions/promotions/view_terms/206
pont benne van a kiszemelt G80 gép... -
NKeke
csendes tag
Szép jó reggelt!
Van nékem egy 40-150-es, 4-5,6. Minap észrevettem, hogy a front lencsén belül porszemek vannak.
Kérdés: van valaki aki már tisztíttatott ki obit és ezt mennyiért tették pöstön? Ez az egyik legtöbbet használt obim és most meg vagyok lőve...
AArpad -
.mf
veterán
válasz
Grga_Pitic
üzenetére
+1
X1T Oly-Pana verziója is elvileg hamarosan érkezik, jelenleg csak a TT350o-val mint master vakuval lehet a többi rádiósat (abból viszont bármelyik 2.4 GHz-eset) távvezérelni, és távvezérelve HSS is van TT600 és 685-ösökkel, vagy az akkus V-szériával.
Én is Godox rendszert tervezek Sonyra, már csak azt kell kitalálnom, hogy X1T mellé a kisebb, könnyebb TT350 legyen, ami TTL és vázon se olyan otromba; vagy az olcsóbban sokkal nagyobb kulcsszámú (60 vs 35), viszont manuális TT600, mivel esélyes, hogy többet fogom off-camera használni... de amikor mégis on-camera kell, akkor viszont magammal szúrok ki, és tömegben is duplája... Meg az, hogy ebayről rendeljem az angol stockost olcsóbban, vagy amazon.de-ről, ami ugyan kicsit drágább, viszont ha bármi garanciális probléma adódik, könnyebb intézni... Ja és legvégül az, hogy megvegyem-e most az X1-est, vagy várjak az X2 megjelenésére, hamarosan az is várható... De sok kérdésem van, ugye?
Studi: nekem még az szimpatikus a rendszerben (remélem nem csak én értek félre valamit, Grga, javíts ki légyszi ha tévedek), hogyha van egy A rendszerhez tartozó vezérlőd vagy wireless master-képes vakud (legtöbb jelenlegi vakujuk ilyen), akkor akár B vagy C rendszerhez tartozó vakut is lehet vezérelni... Tehát ha most megvenném a TT350S azaz Sony változatát, remélem egy X1T-O azt is tudja vezérelni.
Plusz Yongnuo árban kínál annál jobb összeszerelési minőséget, több innovációt és szélesebb (cégen belüli) kompatibilitást -
Grga_Pitic
aktív tag
válasz
üzenetére
Nissin Air 1-nél igen, de Studi a Godoxnál nem jól emlékezett, nincs Olympus TTL képes kioldójuk. Még, mert idén várható egy ilyen. A TTL képes vakujuk jelent meg most (TT-350o), amivel ugyanakkor másik vakuk vezérelhetőek. A stúdióvakuik is kompatibilisek a kioldóikkal. Én a Godoxra építenék most, mert bár az Olympus TTL/HSS kínálatuk hiányos még, de nagyon fejlődik a termékpaletta, és nem mellesleg baromi olcsók. Manuálban most is jól használható, nekem van XT32 + két TT600.
-
-
törölt tag
Pana GX7-hez milyen rádió vakuvezérlők vannak? TTL fényméres működik?
-
Studi
veterán
válasz
ThorsHUN
üzenetére
Ha a garipapírok rendben (lepecsételt EU-s garijegy, esetleg + számla), akkor nem ér felárat az új szerintem.
Itthoni kínálatban nincs most garis?
Esetleg Media Marktokat érdemes körbekérdezni, hátha akciós valahol beragadt készlet, főleg a Mammutban, Soroksáron, esetleg Westendben szokott ilyesmi lenni. -
ThorsHUN
őstag
Oly 45/1.8 kérdés
Szerintetek inkább használtan kb egy év eu garival (de immáron másfél éves obi) vagy újonnan 15K-val többért és szintén csak 1 év garival érdemes megvenni az obit? -
.mf
veterán
Köszi a választ!

Vágom, azt írtam is, hogy a vázon másik vakuval. De úgy tűnik itt már zátonyra is futott a dolog
Legolcsóbb Sony-TTL-kompatibilis vakuhoz hasonló árban (11 vs 12k) már megkapni a Godox X1T-S rádiós távirányítóját (az Oly optikai vezérléssel azért nem mindig sült el nappal, tehát jobb lenne a rádiós), és 18k-ért van beépített rádiós távvezérelhető 20-200mm GN60 manuál HSS vakujuk
vagy huszonpárért az FL36R-hez nagyon hasonló, de beépített rádiós (TTL, HSS, 24-105, GN36, 2xAA, optikai és 2.4G master és slave). Sok jót hallottam a Godoxról, a Yongnuonál minőségibb, egységesebb és átgondoltabb rendszernek mondják hasonló áron. -
-
.mf
veterán
válasz
Muerte68
üzenetére
Erre milyen forrásod van? DxO-n is nagyon hasonló eredményt ér el az EM-5, EPL-5 és EM-10, és zaj-karakterben is hasonló, szemben az EM1-gyel, ami viszont Pana szenzoros. Nem kevered az EM1 és EM10-est?
Steveg08 m4/3-ra a Samyang 14 f2.8-ast és nem focal reducer miatt, biztos vagy te ebben? Szerintem annak a nagy dögnek csak FF-en van értelme, és még ott se szeretem cipelni mérete és tömege miatt. Annál kisebb szenzorokra arra a látószögre bőven van választék sokkal kisebb és könnyebb, kevésbé torz és hasonlóan éles obikból, pl. az APS-C-re tervezett Samyang 12 f2.
-------
És akkor jövök én egy láma kérdéssel

Nem értek én alovakhozOly vakukhoz. Van egy FL-36R, fotóztam már vele úgy, hogy wireless remote módban volt, az EM5 vázról vezérelve, és az FL2 kisvakuval elsütve. De vajon lehet-e teljesen manuál wireless módban is használni, ahol egy más rendszerű vázon lévő más rendszerű vakuval sütöm el?
Vagy kezdhetem arra a rendszerre is vásárolgatni a vakukat?...
-
dzz
aktív tag
válasz
Lassú Víz
üzenetére
Darkframe-m van többféle ISO-n és záridőn, még korábbról. De az aktuális esethez, akkor készült, mint a képek és mit mondjak, nem hordozza magán a „Dark” jelleget

A gép saját zajszűrését kipróbáltam, de szintén nem segít, és a RAW marad olyan zajos, mint a nem zajszűrt esetben. A jpg egy fokkal jobb, mint amit én csinálok a rawból, de kevésbé éles. Szóval a G7 nem ebben a ligában játszik sajnos. A következő gépemre még várnom kell
szóval egy darabig maradok max 800 ISO-n 
-
topikk
senior tag
-
Grga_Pitic
aktív tag
válasz
ThorsHUN
üzenetére
A 25-ös torzítása nem az objektívből, hanem a perspektívából fakad, szóval ezen nem kell aggódni. Kettőt hátralépsz, és minden frankó.
Amúgy tényleg kell mindkettő (vagy a 20-as a 25-ös helyett, ha nem létkérdés a gyors AF), én ezt a két objektívet használom a legtöbbet. -
ThorsHUN
őstag
válasz
Grga_Pitic
üzenetére
Igen megvan bennem az, hogy mindkettore szuksegem lesz majd.
Csak a sorrend nem mindegy.
Fej vall portrera es hogy ne kelljen belemaszni az alany arcaba es nyirjam ki a kozvetlenseget inkabb a 45mm a nyero. (Plusz az az obi legendas)
Raadasul nyilt teren tudok messzebb menni.A 25-os kesobb lesz jo talan, de nem tudom mennyire torzit.
-
MrChris
nagyúr
Úgy tűnt egy alkalommal bekrepált a gx80 közelség érzékelője, aztán másnap megjavult. Ma újra csinálta, aztán rájöttem, hogy érzékeli ha ki van hajtva az lcd és akkor kikapcsolja.

-
LélekVándor
tag
válasz
LélekVándor
üzenetére
Így már érthető sajnos az a tény, hogy a Metabones speed booster 3-4x drágább mint a Zhongyi...
-
ThorsHUN
őstag
Sziasztok!
Gyereket fenykepezni, portrera belso terbe melyik obi a jobb Oly E-m10-re?
Pana 25/1.7 vagy Oly 45/1.8 ?Köszi!
-
Studi
veterán
válasz
LélekVándor
üzenetére
Szia,
Kép alapján egyértelműen passzív, nincs semmi jelátvitel az obi felé.
szerk, leírásában: "As a manual adapter, electronic communication, including aperture control and autofocus, is not supported between the camera and lens."
-
LélekVándor
tag
Sziasztok! Valakinek van tapasztalata a Zhongyi Lens Turbo II Focal Reducer-rel? Arra lennék kiváncsi, hogy tudok e blendézni újabb EF-es objektívekkel, pl. Sigma Art 50mm(1.4) vagy Canon 24-70L. Félek, hogy passzív adapterről van szó, és csak full manuál blendés obikkal lehet használni.
-
Studi
veterán
válasz
üzenetére
Azok között azért árban kb másfélszeres különbség van. A GX7 árban 85 körül szokott lenni, ez az E-M5 és E-M10 első verzióinak a szintje. Az E-M10 II inkább a GX80-al van pariban.

De ezek közül bármelyiket választhatod, nagyon jó gépek. Stabiban a GX7 gyengébb, videóban az Olympusok kicsit. E-M5 időjárásálló (megfelelő obival), és markolatozható, ellenben WIFI-t nem tud. A funkciók listájával tele a net, nem tudhatjuk, mi az, amit te ki is használnál ténylegesen.

-
törölt tag
Üdv. Mindenkinek!
Használt gépet szeretnék venni. Árban a GX7 és az E-M10 II jön szóba. Melyiket ajánlanátok? -
Schanyee
senior tag
válasz
flyer12
üzenetére
Szerintem kép minőségre mindig is nagyjából egy szint voltak az elején talán pana jobb is, aztán az omd-k megjelenésekor fordult kicsit a kocka, most meg egyenlőek. A különbség ami észrevehető inkább az abból adódik hogy az oly színei szembarátabbak sok embernek. Nekem g3-as vázam volt, ami jó régi már, nem volt gondom a színekkel, talán valósághűbb, az emberi bőrt leszámítva. utána oly vázam lett, kicsivel jobb (kivéve beltéri világításnál este az emberi bőr, ott sokkal jobb). Azóta kijött vagy 5 új generáció és mindig dicsérték hogy javulnak a színek. Szóval csak jó már az is.
-
MrChris
nagyúr
-
MrChris
nagyúr
Ilyen kapcsolgatással nem fáradok, mindig megy oszt jól van.
tacto: mintha a lépés érkezését talán jobban csillapítaná az Oly, de lehet csak így jött ki. Engem inkább az lepett meg, hogy milyen jól és gyorsan fókuszálnak, nem használok folyamatos AF-t, de lehet ki kéne már próbálni. Persze tudom, szembefutás kritikus, márpedig szembefutás nélkül lehet videózni, de nem érdemes

-
tacto
aktív tag
Ez pl. videos összevetes:
-
flyer12
tag
Sziasztok!
Gép vásárlás előtt állok.A két kiszemelt a G80 és a Gh4.Nem igazán tudok dönteni.Elsősorban fotó minősége számítana, de ez nem csak váz függő.. Családi videózásra is használnám. Melyiket ajánljátok inkább?Köszi! -
toyone
őstag
válasz
szpetri
üzenetére
Hopp, nem voltam elég alapos mert bele akartam tenni a lényeges 20mm-s 1.7-s panákat is.
14 és 35 között ritkán tekerem csak fentebb, apróbb dolgoknál max.Szerk.
Igazatok van. 45+ az max fotozgatni lenne érdemesebb, kisebb kell.
Mert a mostanival kitekerve ilyenekkel bíbelődök. De ez csak szórakozás céljából. -
Studi
veterán
válasz
toyone
üzenetére
Jók lehetnek, inkább az 1.7-1.8-as darabok közül választanék beltérre. Persze ha van fény, akkor jó lehet a 2.8 is. Érdemes megnézni a 25/1.7-es Panát is, nagyon korrekt áron van újonnan, és jó kis üveg szerintem. A kitobival kb milyen látószöget használsz ehhez? Az megadnám, hogy a 25-ös vagy a 45-ös a helyes irány.

-
toyone
őstag
Sziasztok.
Videózáshoz(hébe hóba fotózáshoz) szeretnék objektívet cserélni a lumix G6-n. Jelenleg 14-42mm 3,5-5,6 kit van rajta.
Beltérben lenne használva, kb egy átlagos nyomtató nagyságú dolog állványról, vagy sliderről(néha kézből) történő rögzítésére. Erősebb világítás van,de nem tökéletes.Árban van limit 50-60k max így leginkább a használtak vannak előtérben.
A kérdés a következő: apróban elég sok 45mm/60mm- es fix oly/sigma/pana 1,8/2,8 darabot látni.Ezekkel szemezek. Mennyire vállalhatóak az általam leírt környezethez? Esetleg van valakinek tapasztalata?
Később G7-re esetleg ha kipörög a cseresznye G8-ra váltanék 4k miatt, de jelenleg az valahol a Makó-Jeruzsálem vonalon helyezkedik el szóval ez csak a távlati terv
Köszönöm a válaszokat előre is.
-
MrChris
nagyúr
válasz
Steveg08
üzenetére
Nekem vegyes, váz felöli m4/3 bajonett eddig mindnél a tubus anyagából volt kiképezve, festett vagy máshogy színezett alumínium, egy apró csavarral. A másik vége szokott krómozott, nikkelezett anyagból lenni, van amelyiknél egész rendes, valszeg réz. K&F-t szokták jónak nevezni. Nekem van nonam-ből több OM-el, van amelyik jó, van amelyik kevésbé.
-
Studi
veterán
-
Bódi Erik
csendes tag
Van közületek olyan aki próbált 1-es oly vázat és annak a mkII verzióját?
Megéri a mkII felára vagy érdemesebb egy jó állapotú mkI-et beszerezni? -
Steveg08
újonc
Sziasztok ! Tudnátok abban segíteni, hogy milyen canon ef-m43 adaptert érdemes venni ? Fontos szempont hogy olcsó legyen, de nem tudom mi a különbség egy 2000 és egy 5000 ft-os között. Egy Rokinon ef 14mm-es objektívhez kellene. Köszönöm előre a válaszokat, szép napot !
-
Lassú Víz
addikt
Olyankor is kell egy dark frame az elején, amit külön megmutatsz az összerakó programnak. Még E-P1-gyel készítettem ilyesmit, nem a zaj volt vele elsősorban a bajom, hanem az hogy a túl sok szünet miatt (kb 5.sec) olyan lett mintha egy varrógéppel hímezték volna a képre az íveket.
(#82128) madgie: Egy olyan képnél viszont van idő a hosszúexpós zajszűrésre. De tény, hogy az MFT gépeket nem az asztrofotózási képességei miatt szeretjük.
-
-
Muerte68
addikt
Nem nagyon árulja el az oly hogy melyik modelbe milyen szenzort tesznek de tudomásom szerint csak az EM-5 mk1-ben volt sony szenzor az összes többi pana.Persze lehet hogy tévesek az infóim a PL-5 szenzor sony mivoltját is sokan megkérdőjelezik.
A Pl-5 öt én is úgy tudom hogy az de hivatalosan nem nagyon osztották meg mibe mit raktak.
-
madgie
titán
válasz
Mercutio_
üzenetére
Én már rég nem vagyok képben ezzel, E-M10-em volt utoljára, ISO 1600 körül az is felejtős volt ilyen mókára. De igazából az azelőttiek is, ez sajnos pont az a kategória, ami nem az MFT erőssége. Lehet velük jó csillagos képet csinálni persze, csak technikailag nem ISO 1600/30" az optimális nekik (főleg nem nyáron).
-
-
Schanyee
senior tag
Amit én írtam az szerintem a raw-ba is beleszól. Nincs mindig kétszer annyi ideje az embernek egy képre, de valamit valamiért. Ha olcsón szeretnél éjszaka hosszú expóval fotózni és mindezt m43-mal, akkor legolcsóbban talán egy olympus e-m10-el jársz használtan, annak is sony szenzora van és van pár jó funkció pont ilyenekhez (csillagjárás), még azt is látod a kijelzőn hogy hol tart a kép akár 1 órán keresztül is.
-
dzz
aktív tag
válasz
Schanyee
üzenetére
A zajcsökkentést kikapcsolom mindig, hiszen a RAW-ba nem szól bele, csak a jpg-et szűri. Viszont nincs lehetőség 30sec-es szünetekkel fotózni mindig (egy csillagjárást például), ezért szerettem volna valaki más gépéből is RAW-ot látni, hogy megnyugodjak
A te képeden is látszik némi zaj a tető alján, de a tegnapi (ma hajnali) képeimen a te tetőd helyén is csillagok lennének zajból 
Még mindig szeretnék ilyen RAW-okat mFT-s gépből! Mindegy milyen márka, összevetni szeretném az enyémmel.
-
Schanyee
senior tag
Amúgy két dologra érdemes odafigyelni:
A panasonic szenzorok nem annyira jók hosszú expóban, nem tudom a G7-ban Pana vagy Sony van-e, akkoriban elég sok Sony-t használt a Panasonic is. A linkelt kép E-P5-tel készült, abban Sony van.
A másik meg hogy a hosszú expós zajcsökkentés legyen bekapcsolva - mondjuk 30sec-es záridő mellett fotózol egyet és olyankor a fényképező lő még egy fotót azonos záridővel de zárt redőnnyel, hogy a szenzor zajt ki tudja vonni az elkészült képből. (asszem így működik)Szerk.:
Ez meg ISO 2500, de csak 1/8 záridő. Ami miatt ide teszem, hogy itt jóval kevesebb a színzaj ami a szenzor hibáiból ered.[link]Ez utóbbi tuti JPG-ben készült, az előzőre nem mernék megesküdni.
-
F.B.I.
veterán
Üdv!
Olcsón, családi fotózásra még vállalható, egy kezdőnek az Oly E-PM1?
-
dzz
aktív tag
Sziasztok!
Valaki tenne nekem fel 3db RAW képet ISO1600-3200-6400-on hosszabb (20s) záridővel? A téma mindegy, illetve valami sötétebb lenne jó. Jah, nekem G7/70-em van, ezt szeretném összehasonlítani akár másik ugyanilyen géppel illetve más mFT-s gépekkel. (elszomorítóan zajos az enyém
)Köszönöm!
-
Tua
tag
Nem tudom, hogy volt-e már, de találtam egy szuper katalógust amiben benne van az összes eddigi Micro Four Thirds objektív (és még 1-2 apróság):
-
|AP|
veterán
válasz
scarabaeus
üzenetére
" A Panáknál annyi megvan, hogy az expósorozat mehet távirányítva"
Az Oly távirányító appban nem találtam ilyesmit...

Lehet elő kell vennem a GM1-et erre a melóra (iroda beltér fotózás... sokszor jön szembe a fény az ablakon, ami meghülyíti a fénymérést... mindenképpen expo-bracketinggel kellene lőni ezeket) -
scarabaeus
őstag
Nem csodálkoznék rajta. Annak idején egy highend kompakttal kezdtem el gömbpanorámát csinálni, azon egy fizikai tárcsán volt az időzítő / expósorozat, viszont távirányítóval sem tudtam volna áthidalni a problémát, mert ahhoz nem volt. A GX1-en sem tudtam egyszerre beállítani a kettőt, ezért távirányítóval kellett indítani expósorozatot, hogy ne mozdítsam meg a gépet az expógomb nyomva tartásával, aztán a GM1 is így működik, nem mehet a kettő egyszerre, de a magam részéről már ebben az esetben úgyis telefonról távirányítom. A Panáknál annyi megvan, hogy az expósorozat mehet távirányítva.
-
|AP|
veterán
megvan már jó ideje az E-M10 (mkI), de eddig még nem merült fel sosem a következő kérdés:
HDR sorozatnál valóban nem lehet időzítőt beállítani, vagy csak én vagyok a béna?
Távkioldó hiányában maradna a telefonos vezérlés, de az meg annyira fapados, hogy nincs benne HDR mód.Mindössze annyit szeretnék, hogy az állványra tett géppel 3-5 eltérő expójú képet lőni, anélkül, hogy a géphez kellene érni. Ez tényleg megoldhatatlan?

-
MrChris
nagyúr
válasz
zsolt734
üzenetére
Akkor nagyjából meg van milyen obikat szeretnél. UZ csak a 14-140/150-ek vannak, a kisebbekből nekem a 14-45 volt szimpatikus, van rajta ois kapcsoló. Ha nagyobbat keresnék az a 12-60 lenne. Ha muszáj a szűkebb, akkor vágni még tudok, de hozzátenni már nem. De ezek már egyéni igények, 20-assal is elfényképelem a gyerekeket.
Más. Laowa 7.5/2-vel mikor árasztják el a boltokat?
-
zsolt734
tag
válasz
MrChris
üzenetére
Kicsit megkésett válaszaim:
- Megvan már a GX7, egyelőre nagyon tetszik, és ez szerintem így is marad.
- A váltás oka többrétű. Pentax K20D-t használtam 5 éven keresztül, de az utóbbi időben elkezdett zavarni több dolog is vele kapcsolatban:
1. Szemüveges vagyok, az OVF használata egyre jobban zavart, az élőkép pedig nem az erőssége a K20D-nek.
2. Az elmúlt 5 év alatt megszületett két gyermekem, akik szépen nőnek. A magassági növekedés együtt jár a sebesség növekedésével is, a K20D kezdett lassú lenni. Nagyon. (Sima obikkal használtam, nem SDM motorossal, utóbbival egyszerűbb lett volna az élet, de erről később.)
3. Régen nem zavart a gép, ezáltal a táska mérete. A gyerekek mellett már zavar. Iszonyú macera tud lenni nekem, hogy lóg rajtam egyikük és közben fényképezzek is (obi cseréről ne is beszéljünk).
4. Egy ekv. 24-70mm zoom-ot (Pentax DA16-45/4) használtam többnyire, ami a gyerekekhez nem a legjobb. A célra egy ekv. 26-105mm-es (Pentax DA17-70/4) jobb választás lenne, aminek használtpiaci felára a 16-45-höz képest kb. 50-60eFt.
5. Nagyon szeretem a fix gyújtótávolságú objektíveket, nagyon sokat fényképeztem a DA35/2.4-el, a DA50/1.8-al, valamint a 100-as makróval. Régen. Mostanában se időm, se lehetőségem nincs kreatívkodni, nagyjából csak a család dokumentálása van. Erre a fix-ek nem mindig alkalmasak, a 100-as makró pedig mondhatni egyáltalán. Vagyis az objektív parkot racionalizálnom kellett.
6. Viszonylag sokat fényképezek beltérben, a kevés fényt pedig a K20D nem szereti (ISO800-nál feljebb nem nagyon tekertem az érzékenységet, mert a színek torzultak, -1 FÉ-től működött az AF rendesen, de legalább lassan).A fentieket figyelembe véve két lehetőségem lett volna:
1. Maradni a Pentax-nál, de akkor vázcsere és objektívpark csere. Ezzel két bajom volt: a méret marad viszonylag nagy, minimum 100eFt-ot még bele kell raknom (de inkább 200.000-et), hogy legyen egy normálisabb vázam (K5II vagy K3), és egy jó átfogású zoom-om (DA17-70 vagy DA16-85 - a 18-135 a sebessége miatt kiesett).
2. Váltok más rendszerre. A három esélyes a Sony a Fuji és a m4/3 volt. Az első kettő hamar kiesett, miután láttam, mennyibe kerülne egy GX7 szintű váz objektívekkel, vagyis lett a GX7. Mivel videózni kamerát használok, ezért ez a része a váznak egy kisegítő lehetőség, nem szükségszerűség. Egyetlen dologtól tartottam az elején, az pedig az APSC-nél nagyobb mélységélesség, ha véletlenül kreatívkodni lenne lehetőségem. Szerencsére ez a félelmem elmúlt miután láttam, mit tud a 25/1.8 és a 45/1.8. Ennyi nekem bőven elég.
Amin még gondolkozom, az egy 14-150II. Az Olympus verziót már megigényeltem a Tedd próbára akción belül, majd meglátom mennyire jó nekem, de az megint csak viszonylag nagy... 
Szóval röviden ennyi.

Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / 16GB DDR4 / RX 6600 8GB / 512 GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 Ti 8GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B760 i9 14900K 32GB DDR5 1TB SSD Asus ROG RTX 3090 24GB Zalman Z1 1000W
- Garmin USB ANT Stick jeladó eladó
- Újszerű Apple MacBook Air M1 13.3 - 8GB/256GB - Asztroszürke - 150 Ciklus - 92% akku - 1 év gari -
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
koszi Studi, csinalom is. Mindket akksi csutkan van, most vettem le a masodikat a toltorol. Azert kerdeztem, mert gondolom FW gyalul minden custom beallitast.

vagy huszonpárért az FL36R-hez nagyon hasonló, de beépített rádiós (TTL, HSS, 24-105, GN36, 2xAA, optikai és 2.4G master és slave). Sok jót hallottam a Godoxról, a Yongnuonál minőségibb, egységesebb és átgondoltabb rendszernek mondják hasonló áron.