Hirdetés
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Megérkezett Európába a Soundcore Space 2 fejhallgató
- Hivatalos a OnePlus Watch 4
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Mobil flották
- iOS alkalmazások
- Microsoft Rewards
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tulku
veterán
válasz
schawo
üzenetére
Bach túl bonyolítva???
Színtiszta matematikai egyszerűség és tökély, gondolj csak a Goldberg variàciókra vagy zongoraversenyeire...Nem is bonyolíthatta ( mint mondjuk Beethoven) hiszenazt a huszonnéhàny kölköt nem csak megcsinàlni kellett hanem felnevelni is, amiért is àllandóan alamizsnàért kuncsorgott, paràznasàgàért pedig minden héten írnia kellett egy oratóriumot

-
need
addikt
Sziasztok népek...
Hol keressek normális minőségű kijelző fóliát..? mert ami eddig találtam és vettem elég hitvány..!
3" vadászok...ha volna valakinek valami tipp... üzlet Pesten akkor vágtázok venni..
-
válasz
Ffranklyn
üzenetére
jó, azért persze ez az egész most egy pletyka + spekuláció. nem biztos, hogy 10 évre előre megvan a mestertervük, lehet, hogy most kihoznak egy x vázat, de utód már nem lesz stb. mindenesetre, aki jobb gépet vár, mint az e-m5, az csalódni fog szerintem. én olcsóbb, használt e-m5-ökre mennék rá, ha ez a kategória érdekelne.
-
|AP|
veterán
Az Allee Pana shopban mennyire normálisak az eladók? Az oldal szerint van készleten GM1 kit. Nagyon szívesen megtapiznám, de gondolom csak akkor lehet ha van kiállított gép.
-
Studi
veterán
Szerintem meg a véleményed nem mond ellent azzal, amit én írtam róla, azaz hogy a képeit a Városligetben és a Margitszigeten készíti.

Amúgy a városképei nekem sem igazán tetszenek, de most ezek a "fészbúk menők", nem ő az egyetlen ilyen stílusban.
Ami miatt én linkelni mertem, az az, hogy felmerültek a madarak, mint téma. És ami munkát ezekbe a képekbe beletesz, az szerintem nem semmi. És nekem tetszenek is a madaras képei nagyon. -
Ffranklyn
csendes tag
válasz
FEDman
üzenetére
43rumors azt irja hogy az EM5 értékesítése továbbra is megmarad. Viszont így szinte semmi update nélkül kiadni egy uj modelt.... Igazán nem értem a gyártókat.Várhattak volna az utóddal 2014 őszig, hogy legalább pár dologgal több kerüljön benne frissítésre, ne csak a proci. Az árat meg letolhatták volna egy 5-600 eur körülire.
-
arn
félisten
hat a stab nelkul nem az omdt valasztom... igaz akkor meg nem volt gx7, de sokat nyom a latba.
-
-
FEDman
addikt
Hát nem tudom, ha igaz a korábbi pletyka, hogy a most érkező belépő OMD-be nem kerül bele az 5 tengelyes stabi és közben az E-M5-öt is kifuttatják akkor az számomra nem lesz egy szimpatikus húzás.
Így a tudás és ár szempontból tökéletesen pozicionált E-M5 helyett kapnák egy jól árazott, de nem különösebben izgalmas, valamint egy sokak számára megfizethetetlenül drága E-M1-et.
Ez egy nagyon nem logikus húzás lenne..
No de szerintem szokás szerint csak keverednek a pletykák, aztán majd bejelentés után kicsit kitisztul a kép.
-
-
|AP|
veterán
Namostakkor az új, entry level OMD mégis EM5 utód lesz? Akkor hogy ez bizony nem lesz olcsóbb, mint az EM5, sőt...
Viszont talán esni fognak egy nagyot az EM5 árak.Parci: korábban mindenhol azt írták, hogy ez az EM5 alá lesz tervezve, egy belépő szintű OMD váz lesz. De akkor ezek szerint a korábbi csúcsmodellt "fokozzák le" belépő szintnek, amivel nem is lenne semmi baj, ha nem 300k lenne egy "belépő szintű" váz

-
Nem mondom, hogy minden képe gáz, a madarasak speciel jók. Ellenben ahol környezetet ábrázol, ember van, stb. na az gusztustalan. Egyik képen- hadd ne linkeljem- egy emberi arc van a fókusz síkja előtt. Na az egy _vörös_ folt. Biztos sokat napozhatott, esetleg új volt a cső a szoliban...

Nem azzal van bajom hogy élesít még meg tesz rá utólag egy kis extra szaturációt, ilyet más is tesz (én ritkán) hanem hogy beteg módon sokat. Persze tudom, ez a népek 50-70%-nak bejön. -
ROBOTER
addikt
válasz
MrChris
üzenetére
A használható fényerőnövelés sajnos nem ilyen egyszerű. Egy nagyobb fényerejű, kivaló minőségű objektív sajnos mindig komplexebb is, ráadásul gondolni kell a BFL-re is a vinnyettálás miatt, ami azonnal növeli a méreteket hosszirányban is. Persze lehet viszonylag egyszerű, nagy fényerejű objektívet gyártani, de ezek nyitott állapotban kompromisszumosak. Az aszférikus lencsék alkalmazása sokat segített a komplexitás csökkentésében, és vannak/voltak egyéb trükkök is, pl a GRiN, amivel sorozatgyártásban nem találkozunk.
Ezen kívül a fényrekesz mechanikája sajnos eleve meghatároz egy burkolat-átmérőt.
-
-
eeXaa
addikt
...ez egy érdekes téma...

szerintem inkább gond hogy jpeg ben fotózik, és abba nyúlkál bele, de szerintem pont a szaturáció, és az élesítés ami alig van a képeken...
....amúgy szerintem az emberi szem sokkal élénkebben, élesebben lát mindent mint amit a kamera, alapbeállításokon, még egy penge obival is vissza tud adni, ugyhogy szerintem, a mértékelt használatú, vibrance, saturation, sharpening használata, kötelező, (gondolom ezért használ a többség raw-ot, nem divatból) amúgy nekem túl snassz, érdektelen egy fotó, ha látom, hogy szinte semmi utómunka, nem volt eszközölve...
...utolsósorban, pedig az összképet, hangulatot, benyomást, azért jelentősen javíthat, egy jól szaturált, élesített kép, mintha az úgymond "eredetit" néznénk... -
MrChris
nagyúr
a fixek közül pl 20, 14, 17... elég fényerősek, de meglepően kicsi a lencséjük. Ennek üzleti oka van? Elférne 1.5, 2x akkora átmérő és máris 2-3x-os fényerő növekedés is lehetne. Prime kategória lenne 1 alatti fényértékkel, talán oly/pana AF-el is jobban, kisebbre megcsinálná mint a 'külsős' MF gyártók. Vagy ennek optikai korlátja van, nagy lencse, előnytelenül hosszú optika...?
-
HollyBoni
veterán
Nem tudja valaki, ilyesmi eyecup-ot GH1-re lehet kapni? [link]
-
Schanyee
senior tag
Ez lehet feszegetni fogja a topic határait, ezért inkább off-ba kérdezem. Láttam volt korábban beszélgetés cseh sörözőkről, Prágában tud valaki ajánlani kihagyhatatlan sörözőt a belvárosban? (azon kívül hogy mindegyik
) -
Schanyee
senior tag
válasz
HollyBoni
üzenetére
Én egy 70-210 F3.5-ös manuállal próbálkoztam madarat fotózni, lett azért pár értékelhető próbálkozás, ha nem túl kicsi a madár, akkor jó lehet, meg a Pana G3 keresője nagyon nagy segítség volt. Akkoriban jó sokat fotóztam azzal az obival, szerettem nagyon, egész jól ráéreztem a fókuszra, talán azzal ment a legjobban a manuálok közül. Amúgy most 100-300 van, az sokkal alkalmasabb bármilyen állatfotóra, persze más árkategória, egy 0-val több az ára. Azt a leggyakrabban 200 környékén használom, de ezt csak érzésre mondom, nem kértem le a képek adatait.
Ezek készültek a manuállal amik értékelhetőbbek lettek: (nem a fotó a lényeg, csak hogy lehet egy nem épp gyors madarat élesre is lőni)
[link]
[link]
[link] -
Studi
veterán
válasz
HollyBoni
üzenetére
45-200 minimum, de inkább 100-300 az mft kínálatból. Még ezekkel sem árt valami állandó lest építeni, és rengeteg türelem kell a dologhoz.
De legalább nem kell messzire menni, Balogh Eduardo például képei nagyrészét a Városligetben és a Margitszigeten készíti.
-
HollyBoni
veterán
válasz
MrChris
üzenetére
Hát ez jó kérdés, nekem sehogy sem jött le. Azt hittem simán letörlöm és ennyi, de lehet nem is gomba.
Természetben madárfotóra milyen obi kéne? 40-150 kevés rá? Azt tudom hogy elég sötét, csak hát olcsó. Egy barátom szeretné csinálni, manuálban is gondolkozik, de szerintem mire fókuszálna elrepülne a madár.
-
kamilyon04
csendes tag
válasz
hegyimorc
üzenetére
A 8mm samy-ra ezen a fókuszgyűrű mizérián kívül nem hallottam rosszat, mondjuk abban biztos vagyok, hogy ez a 7.5 mm leveri képminőségben.
Pentaxosként birtokoltam egy DA 10-17 fisheyet (nagyon finom darab), es akkor pihe blogger (http://blog.csorge.hu/) kartárssal megbeszéltük, hogy ő is bárcsak a pentaxot vette volna, mert kb ugyanazt tudja képminőségben a samy 8mm, de a pentax variábilisebb, mivel zoom.Mivel mindkettővel elég sokat fényképeztem ezért bátran jelentem ki, hogy a samyang 7.5-nek jobb rajza van, mint a pentaxnak, így gyanítom, hogy a 8mm-t is felülmúlja.
Ráadásul kisebb is! (ez az objektív adta meg a végső lökést a m4/3 ra váltáshoz is nekem) -
hegyimorc
senior tag
válasz
kamilyon04
üzenetére
"Más samyang 7.5 tulajnak volt hasonló gondja?"
Nekem nem.
Nikonon a 8.5-es Samyk fókuszgyűrűjét kellett helyretenni, szinte kivétel nélkül mindet, mert azt úgy csavarozták rá, ahogy épp sikerült :-) A mft változattal semmi gondom.
-
HollyBoni
veterán
válasz
rbalint88
üzenetére
Az enyémen az egyik lencse tiszta karc, és gombás, de még így is olyan penge képe van még nyitva is, hogy bszarás.
(#36350) kamilyon04: Igen, végülis lehet defishelni is, csak kicsit romlik a minőség. Igazából a halszem és az UWA torzítása is tetszik, ezért kéne mindkettő. Magát az obit volt szerencsém kipróbálni Photoexpon, szerintem a legtöbb időt ezzel az obival töltöttük, nagyon tetszett.

-
kamilyon04
csendes tag
válasz
Gondwana
üzenetére
Én örülök, hogy eladtad.

Te használtan vásároltad?
Azért kérdezem, mert a hátsó lencsetagot tartó leszorító-elem meglazult, a lencse elkezdett lötyörögni, és borzalmasan szar képe lett az amúgy lenyűgöző felbontású objektívnek. Amíg úton voltam, addig próbálgattam visszacsavarni kézzel, több-kevesebb sikerrel. Amikor hazaértem és előkerült a műszerész csavarhúzó, akkor láttam, hogy nem én vagyok az első, aki leszereli az objektív fenekét. Nem tudod, hogy alakulhatott ez így?
Remélem sikerült végérvényesen megoldanom a problémát.
Más samyang 7.5 tulajnak volt hasonló gondja?HollyBoni, szerintem nyugodtan próbálj rá a halszemre, A feldolgozás során lehet szépen vágni, meg visszagörbíteni is a torzítást. Egyébként szerintem a korrigált UVA objektív is legalább olyan torz érzetet ad, csak ott egyenesek a vonalak. Én ha piszkálom a torzítást, akkor általában megállok a kettő között valahol.
-
jjeahh
nagyúr
engem már sok mindenben idegesít
persze ettől még szeretem, vannak nagyon jó tulajdonságai...pl a váz anyagát, masszivitását, szépségét imádom, még mindig mindenki megcsodálja, a kijelző napfényben is jól látható, a festett ezüst műanyag expógombot leszámítva a gombokat is szeretem, a testreszabhatóságát is, a képek színeit...
utálom, hogy magas iso-t nem bírja, nincs evf, a kijelző felbontása gagyi, a nézetek között váltogatni kell (pl segédrács, vízszintjelző, mf segéd stb), nem lehet őket egy kijelzőre pakolni, most télen, erős fényben zavar a dinamikahiány is, sokat manuálozok, ezért nagyon kéne valami manuálfókusz segéd..
valszeg a hibái ellenére viszont sosem adom el, ha leváltom sem, a családban marad
a tesómnak pl. minden igényét simán kielégíti -
MLaca
őstag
ej, de barmi jó gép ez a G6..

-
HollyBoni
veterán
Köszi!
Mondjuk az árából kijönne a Samyang halszem is. Az is nagyon tetszik, csak halszem, és F3.5. Kéne mindkettő.

-
HollyBoni
veterán
14 milis palacsinta mennyiért szokott menni használtan? Nagyon gondolkozom egy 14 + Panasonic nagylátó előtétlencsén, mindig is vágytam egy nagylátóra és az az ekv 21mm F2.5 nem rossz ennyiért. Egyedül az a baj hogy szűrőt nem tudok tenni rá.

-
HollyBoni
veterán
Nem rossz megoldás. Azt írja nem vignettál, de mikor Photoexpon próbálgattuk a 7.5-ös Samyangot, fókuszálásnál picit elcsúszott az ujjam és csomószor belelógott a képbe, szinte nem is tudtam úgy megfogni hogy ne lógjon bele csak nagyon hülye pózokban.
-
hegyimorc
senior tag
válasz
MrChris
üzenetére
Ezt úgy írod, mintha baromi nehéz, rohadt nagy és kitzoom-sötét lenne

Én anno azért vettem egy 30/2.8-t, mert nem találtam 25/1.4-et normális áron (sőt, annál drágábban sem
), és gondoltam, amíg nincs addig egy próbát megér. Ha nem találtam volna 25-öst, még most is használnám, mert kellemes meglepetés.Volt értelme megvenni.Olyan nagyon nem lóg ki a sorból, súlyban és méretben sem csak mindenki tudja, hogy lehetne kisebb, könnyebb, fényerősebb ... és drágább de, ezt már nem annyira szeretjük tudni
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

-
Studi
veterán
Pár napja írtuk a 45/1,8-as túlkínálatot, erre egy órán belül írta ki pollai és FEDman is az indexre, hogy elkelt... :-)
-
Studi
veterán
válasz
HollyBoni
üzenetére
Mindenképp, elég csak abba belegondolni, hogy a 17/2.8 és 20/1.7 mft obik is beleférnek a palacsinta designba, ehhez képest nagy a 19/2.8-as Sigma. Mindössze 2mm-el kisebb átmérőben, mint a 2FÉ-el erősebb PanaLajka.
Amúgy vállalható méretű még így is, de biztos, hogy APS-re tervezik.
-
HollyBoni
veterán
Ha a Sigmának 4/3-ra voltak üvegei, vajon miért nem csinál m4/3-ra is? Tudom, van egy 19-es és egy 30-as üvege, de azért 4/3-ra több volt.
-
MrChris
nagyúr
aki makrózni akar van most egy 4/3-os 35/3,5 a zindexen 25e-ért! mmf adapterrel elég olcsó és rendes, jó minőségű makró obi AF-al.
-
FEDman
addikt
válasz
ROBOTER
üzenetére
A legvalószínűbb, hogy a GM1 a GX7 szenzorát kapta, valószínű egy picit más hangolással. Amúgy szerintem a DXOmark mérései alapján is alig van különbség a GM1 és a GX7 között.
Az a kicsi meg ami a két Pana váz között van azt nem okozhatja a GM1 egyedi zárszerkezete, nem lehet, hogy amiatt kellett kicsit másképp hangolni a szenzort?
Egy biztos, míg a méréseken egy hajszállal elmarad a GX7-től, addig gyakorlatban a GM1 valószínű szintén az új vibrációmentes zárszerkezetnek köszönhetően pixel szinten érezhetően kicsit élesebb képeket gyárt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Crimson Desert
- Villanyszerelés
- A jövőben nem csak a gazdagok kiváltsága lehet az Intel CPU-k tuningja
- Raspberry Pi
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gumi és felni topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R5 5 2600 8GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB ZALMAN T3 Plus Deepcool 400W
- Bontatlan! Playstation Portal 2 év garancia 2028.04.09-ig számlával!
- AKCIÓ! Intel Core i5 8500 6 mag 6 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E6410 - i5 I 4GB I 250GB I DVDROM I 14,1" WXGA I Cam I Garancia!
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ha megpattansz, és a Bahamákról küldesz fotókat az összekunyerált cuccokkal, oda is érted megyünk!
)

holnap?

bár még várnom kell, mire huszonezres árban találok ilyen obit 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Bár olcsóbbak, de nincs sok értelme azért megvenni, hogy a hátrányai miatt hamarosan eladó legyen...