Hirdetés
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Apple iPhone 11 - népalma
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
Új hozzászólás Aktív témák
-
sebgutkopf
őstag
válasz
FEDman
üzenetére
Nekem abban is van logika, ahogy a pana csinálta, hogy az 1,2 mellett van az A. Lévén a szűk rekeszek sose kellenek (a mechanikus skála akár f5,6-nál véget is érhetne, oda jöhetne egy E, vagy akármi ahol már a vázról állítható). Ha viszont van teljes skála, akkor az obinak a tág rekesz és a módválasztásnak beillő A állás között így kell a legkevesebbet tekerni, ami az obinak egyúttal a legkisebb mechanikai terhelést is jelenti az állandó végállások közötti csapkodás helyett.
Szóval nekem ez is magyarázhatónak és logikusnak tűnik. Gyakorlatból meg úgyse tudom nincs mechnikus rekeszes obim.
-
válasz
FEDman
üzenetére
Még csak annyi, hogy feltehetőleg a Fuji jobban tartja az árát, talán a Pana idővel olcsóbb lehet. Bár attól tartok, hogy 2/3-ra sosem esik vissza az ára. Használt piaca úgy sem lesz egyiknek sem jó darabig.
Esetleg linkelsz nekünk mintaképeket, amik a noctironnal készültek? thx! -
törölt tag
Mekkora lehet egy lumix g6 doboza? és az összsúly? 20*20*20 és kb 2 kiló?
-
Lassú Víz
addikt
válasz
FEDman
üzenetére
Ja-ja. Tegnap épp az egymás melletti live bulb és live time miatt szívtam amikor este megpróbáltam képet csinálni a fényvillamosról.
Mire leesett, hogy nem ott vagyok ahol kell a villamos huss...
Nem sértődnék meg, ha az E-M1 menüjében ki lehetne tiltani azt amelyik nem kell. -
madgie
titán
A Sony-n én is csóválom a fejem, de még mindig azon ámulok, hogy a fene sem hitte volna, hogy a DSLR, Nikon-oldalvéd helyzetből (S széria) így összekapja magát a Fuji. Engem megvettek kilóra az objektívkínálatukkal, meg a gyönyörű vázaikkal (jó, a pénztárcámat nem... még
) -
válasz
madgie
üzenetére
asszem ez sokkal rosszabb a gf1 keresőjénél, de ennyire nem ástam bele magam. amúgy alapvetően igazad van ám, tudod jól, hogy én minden vázba tennék. csak nem ilyen szart...

de inkább nevessünk együtt a sony-n, ha tegnap a panára azt írtuk, hogy öngól, akkor a sony most nekifutásból lefejelte magát a lámpaoszlopon. vadbarmok

-
rumos14
nagyúr
válasz
FEDman
üzenetére
igen, a két végállás, ez logikus érvelés, mert vakon oda tudod pöttyinteni. amúgy meg vszleg elég ritkán használsz egy ilyen obit f2-nél szűkebb rekeszen, ill. elég ritkán hagyod a rekeszérték beállítását a vázra.
ami még említést érdemel, hogy a Pana obiban van stabi, ami azért elég nagy fegyvertény. ezzel együtt túl van árazva. a Fuji 56/1.2 még epphogy elfogadható. -
madgie
titán
-
FEDman
addikt
Persze, teljesen vakon nyilván ma már nem állít semmit az ember, de a véletlen elállítom című történet azért ma is létezik.
Például épp portrét fotózol és minden idegszáladdal az alanyodra koncentrálsz, az obi mondjuk f2,2 rekeszen áll, te meg közben áttekered f1,2-re, csak lányos zavarodban ebből véletlenül A állás lesz és csak otthon veszed észre, hogy az f1,2 rekesz helyett az automatika f6,3-akat dobott neked.

De tegyük fel kellően figyelmes vagy, azért meló közben ha teljesen nyitni akarod a rekeszt akkor az mindig gyorsabb lesz ha csak koppanásig kell tekerned a gyűrűt, mint az hogyha arra kell figyelned, hogy nehogy túltekerd azt.

Ettől függetlenül nem akarom én túlbecsülni ennek a jelentőségét, ennél sokkal rosszabb dolgokkal is vígan együtt lehet élni, csak gondoltam megjegyzem ezt is, mint érdekes apróság.

-
Studi
veterán
válasz
FEDman
üzenetére
Alapvetően egyetértek veled, de a mai világban ennek már sokkal kisebb a jelentősége. A Pentax Spotmaticon ismerni kellett az obit, számolgatni a végállástól a kattanásokat, hogy kb. hol tartasz. De itt már minden vázzal kint van az aktuális blende állása a képernyőn/keresőn: gyakorlatilag nincs "vakon" állítás.
-
FEDman
addikt
válasz
Gondwana
üzenetére
Úgy látom nem értetted meg amit mondani próbáltam. Pont az a lényeg egy manuális rekesz gyűrűnél egy modern vezérlőtárcsával szemben, hogy hiába lehet a rekesz állító gyűrűn is 1/3 lépésenként állítani a rekeszt, valójában itt a kialakításnak köszönhetően egyetlen mozdulat lehet a gyűrűt az egyik végállásból a másikba tekerni.
Ezt figyelembe véve a Pana két végállásán az A állás és a legszűkebb rekesz található, azaz a lekoppanás miatt ezeket lehet egyetlen mozdulattal betekerni. Én valahogy kétlem, hogy túl sokan vannak itt olyanok akik gyakran használják a legszűkebb rekeszt, vagy rosszul gondolom?
Az A állást már persze biztos többen használják, de az a Panán is az egyik végálláson van, azt ott is egyetlen mozdulattal be lehet tekerni.
-
Gondwana
addikt
válasz
FEDman
üzenetére
Ízlések és koleszterinszintek különbözőek... A Fuji-féle blendebeosztás a tradícionális, a Pana-féle meg a szimpatikusabb _nekem_. A fotóim nagyobb része készül olyan helyen, ahol nem a fénybőség a fő probléma, azaz automata blendeválasztás = legtágabb rekesz, innen pedig csak pár harmadot rekeszelni nem kellene végigtekernem a teljes tartományt.
-
madgie
titán
válasz
FEDman
üzenetére
Ahogy Parci írta, a saját kategóriájában (furcsa koordinátarendszerben, vagy hogy volt) egyáltalán nem drága... és ha tényleg belegondolsz, egy f1.2-es portréüvegért tényleg nem borsos az ezer dodó.
Amúgy se sírjá', van egy nagyon baba 35/1.4-ed, meg egy jó alapzúmod, erre meg félrerakod a lóvét vagy másfél évig oszt kinyögöd

-
FEDman
addikt
Még tegnap megnéztem pár Nocticronnal készült képet és azt kell mondjam a tegnap bemutatott két portré obi közül a Pana már biztos hozza a papírformát, durván jó üveg lett!

Ezen felül még egy apróság tűnt fel nekem, mégpedig hogy a rekesz gyűrű pont fordított állású, mint a Fujin.

A forgási irány kevésbé érdekes, azt idővel megszokja az ember, viszont az A állás elhelyezése a Fujin jobban tetszik. Gondolok itt arra, hogy az ilyen mechanikus gyűrűnek többek között az is az előnye a modernebb megoldásokkal szemben, hogy a 2 végén lekoppan. Ennek megfelelően egy ilyen gyűrűn van két állás amibe bármikor vakon be lehet tekerni a gyűrűt egy mozdulattal. Éppen ezért szerintem nem mindegy mi kerül a két végállásra. A Fujinál az egyik végén a nyitott rekesz, a másikon az A állás található. Ez így, legalábbis az én fotózási szokásaimhoz passzol.
Ezzel szemben a Pana obin a két végálláson a legszűkebb rekesz és az A állás található, hát nem is tudom melyiket használom ritkábban.
A számomra fontos nyitott rekeszen meg túl tekerhető.Persze ez tényleg csak egy apróság, ettől még bármikor vennék (ha nem lenne ilyen drága) Nocticron obit, mert egy piszkosul jó üveg lett.

-
arn
félisten
No, maris helyere kerult a 25os ara. Joarasitott normal obi

Kulfoldon megveszi, akinek ez kell. Szvsz a fuji es ez is rohadt draga.
Freddy: gm1+20as
-
jjeahh
nagyúr
-
MrChris
nagyúr
kösz! Túl egyszerű is lett volna így egy kis plusszt kihozni.
Nézegettem összehasonlító videókat a gh3&gx7-el, olybá tűnt mintha a gx7 egy picivel élesebb képet adna, csak az alacsony bitráta miatt sok helyütt 'kockásodik' a kép. Te első kézből ezt jobban meg tudod állapítani! Milyennek látod? -
EFT
tag
Erről szóló fórumbejegyzések és válaszok a DXO-tól:
http://forum.dxomark.com/index.php/topic,1802.0.html
http://forum.dxomark.com/index.php/topic,1809.0.html"We guess there is a strong Anti Alias filter on this cameras."
-
EFT
tag
Persze, tudom, nekem is van 20/1.7 és DXO-t is használom, ami nem is olyan rossz szvsz.
Pont azért tettem be a 20/1.7-et mert egy éles üveg, de válaszd ki a Pana-Leica 45/2.8 macrot vagy a Pana-Leica 25/1.4-et, az eredmények ugyanúgy elmaradnak a többi 16MP váztól, legyen az E-M5 vagy GH2.
Nem mondom, hogy ez reális (sőt csodálkoznék rajta), de az biztos, hogy nem véletlen. Nem egy, hanem sok mérésről van szó, valamiért mindegyiken így viselkedett a GX7, azaz váz ill. szenzorfüggő. A legegyszerűbb azzal elintézni, hogy rossz a mérés, és lehet így is van.
De mi vezethette félre akkor a DXO-t a GX7 mérésénél és a többinél miért nem?(#37620) Gondwana
Én nem így láttam. A Sharpeness alatt a Field mapet megnézve látszik, hogy rekeszeléssel javul, csak GX7 esetén eleve rosszabbról (sárgából) indul, míg egy E-M5 esetén már nyitva is jó.
Ettől persze még lehet hibás a mérés, de miért csak a GX7 esetén?
-
MLaca
őstag
válasz
MrChris
üzenetére
csak képnézegetéskor tudtam kicsalni képet a hdmi-n, videózás közben nem volt. az a g6-nál sincs, csak a gh3 tudja. felvenni a gx7-re tudsz, ha párhuzamos mobileszköz/fényképezőgép felvételre gondolsz, olyan nincs (nálam nem ment). fájlokat, képeket lehet átmásolni mobil és fényképező közt.
-
|AP|
veterán
Pana újabb kompaktba tett kukucskát... Komoly összegekbe mernék fogadni, hogy a GM2-ben már lesz.
Csak előtte el kell adni még sok GM1-et, hogy legyen mit lecserélni

-
Freddy76
addikt
válasz
Freddy76
üzenetére
3. Nyilván van bennem egy adag kütyübuzéria, ez is hajt. De mit kapok a d7100-zal? Pár új megapixelt egy ugyanolyan, csak rosszabb anyagú vázban. Semmi újdonság, mintha az ember lecserélné az asszonyt az ikertestvérére.
Ezen a mondaton így utólag elég sokat gondolkodtam. Furcsa ezt úgy leírni, hogy a feleségemnek vagy egy ikertestvére. Egy százkilós férfi...FEDman, Mercutio: nem hajt a tatár, nem érzem azt, hogy most rögtön kellene valami. Nekem a fuji x20 bejön, azért iso 400 felett már nem mindig használom szívesen. Lehet, veszek rá valami olcsó vakut, vagy vadászok egy d5100-at, viccáron mennek, és azt használom egy darabig. Egy használt, de jó d5100-on nem bukok pár hónap alatt.
-
k1csi
senior tag
válasz
Gondwana
üzenetére
70D vs. 7D nàlunk az utòbbi nyert, az 1/3EV elméleti szenzorfejlődéssel szemben sok volt a visszafejlődés.
Miyen visszafejlődés? A 7D meg a 70D nem egy kategóriában vannak, a 70D nem a 7D utódja, hanem a 60D-nek. A 70D a Nikon D7xxx megfelője nem a Dx00-nak (most D400 ha már kihozták volna).
Az egy dolog, hogy most a Canonnál eléggé összecsúszott a 7D meg a 70D, de ugye a 7D utódja a 7D II lesz ki tudja mikor (gondolom kb. mikor kihozzák a D400-at is). -
FEDman
addikt
válasz
Freddy76
üzenetére
Néha tényleg nem árt egyet hátralépni, hogy jobban átlásd a terepet. Lehet tényleg azzal járnál a legjobban ha egy ideig az X20-assal tolnád. Egy kis kompaktozás kitisztítja az ember fejét.
Aztán majd ráérsz a nagyobb döntést akkor meghozni mikor már tényleg letisztázódtak benned a dolgok.
-
Freddy76
addikt
válasz
FEDman
üzenetére
Banyeg, pont ezen agyaltam. Amúgy azért ez a nagy gondolkodás, mert nem akartam váltani. Megjegyeztem egy ismerősnek, hogy lehet, most kellene kiszállni a d7000-ből, amíg van ára, de nem hirdettem sehol. Erre a cimbi hozott egy vevőt, aki ráadásul jó áron el is viszi... Gondoltam, cserélek egy d7100-ra, de aztán elkezdett a kisördög mozgolódni, hogy:
1. Sokszor bántam, hogy eladtam az om-d-t. Hiányzott a mérete. A dslr-t sokszor nem vittem magammal, amikor az om-d-t simán.
2. Sokszor hiányzott a 20/1.7. Pontosabban az a látószög. Nikonra nem találtam ekv.40-50 körüli fixet, a 35/1.8 - miként a legtöbb d7000 júzernek - folyamatos szívás volt.
3. Nyilván van bennem egy adag kütyübuzéria, ez is hajt. De mit kapok a d7100-zal? Pár új megapixelt egy ugyanolyan, csak rosszabb anyagú vázban. Semmi újdonság, mintha az ember lecserélné az asszonyt az ikertestvérére.Oly om-d jó volt, pana gx7 nagyon jónak tűnik, itt az xe-2, jön az em-10. Canont nem akarok, vagy maradok nikon dslr, vagy tükörnélküli. Fuji nagyon tetszik, de lassú volt az xe-1, a 2 már jó, de az drága csere lenne.
Asszem nem veszek semmi újat egyelőre, megmaradok a feleségem x20-ával, aztán eldöntöm valamikor. Vagy csütörtökig meggondolom magam, és nem adom el a nikont, azért vitathatatlanul nagyon jó ez a váz, a méret és az af problémák ellenére.
-
válasz
FEDman
üzenetére
gyönyörű, de a pana hozta a formáját az egésszel: görgetik száz éve, bevárják a fujit, majd bejelentik másfélszeres áron.

...és "attól tartok", hogy a fuji igenis bitang lesz (a pana biztosan). és van 2/3 fé előnye a szenzorméret miatt, és a szenzor meg a legjobb aps-c szenzor a piacon.
-
eeXaa
addikt
...apropó... beárazták a 42és.....feles! ajtó kitámasztó nehezéket... [link] ...biztos népszerű obi lessz...

#37640) Parci: 1500 euro
-
1300+ font a pana 42,5/1,2. asszem kiütéssel nyert a fuji.
-
MrChris
nagyúr
a gx7-nek van fhd tiszta hdmi kimenete? Wifin keresztül lehet fhd-ban rögzíteni, vagy ilyesmit csinálni?
-
k1csi
senior tag
Számomra a DxOMark obis adatai nem igazán értelmezhetőek (pedig még korrekciós SW-t is árulnak, DxO Optics Pro névvel).
Ezeket nem is szoktam nézni (már akkor abbahagytam amikor még csak Canon cuccom volt)...
A Pana 20 1.7 egy alapvetően éles üveg, meg lennék lepve, ha pont GX7-en nem lenne éles.MLaca
A gra kezdetű szó helyett nem használnál valami olyasmit, hogy a színátmenetek finomsága stb., csakhogy mi is értsük mit akarsz mondani?Freddy76
Nem mindegy mit veszel úgyis max 1 éven belül cseréled?
Canon tapasztalat érdekel (egyébként vsz. a 70D jó gép lett)? -
jjeahh
nagyúr
most, hogy ennyi e-p1 tulaj lett, 45-ös oly hogy viselkedik az öreg vázon? nagyon lassú az af? rendes fényben bizonytalankodik?
-
-
MrChris
nagyúr
találtam egy budapesti tesztvideót gx7-el, kíváncsi lennék, hogy tényleg ilyen lenne-e vele a zölden világító közlekedési lámpa, kék?

vagyis kékeszöld? -
Gondwana
addikt
-
arn
félisten
most jutottam el oda, hogy megcsinaltam egy tavaly februari fotopakkot, akkor meg pl2om volt. par dolog feltunt, hogy mar huzamosabb ideje hasznalom a em5ot:
* a pana lapka jpg szinei jobbak vmivel
* a pananal a lightroom meg mindig elcseszi a raw exportot, zoldbe hajlik az egesz, nehezkes korrigalni a jpges formara, foleg szurke tonusoknal feltuno (ko, aszfalt)
* a sonynal jobban tetszik a lr szinkezelese, mint a jpge, es nincs olyan problema, mint a pananal
* jpgnel az arnyekok szintonusai melegebbek, es kevesebb rajta az elesites, mint a vilagos reszeken -
Freddy76
addikt
Kikérem magamnak, éppen a cikked hatására kezdtem el csábulni a gx7 felé... Ezt erősítette az, hogy kézbe vettem. Neked ezek szerint van? Megelégedéssel használod?
Bakker, nehéz döntés visszatérni, a nikon topikban mit fogok kapni ezért
.EFT: az omd-n kedvencem volt ez az obi, sokan panán még jobban szeretik. Ez csak azt mutatja, hogy a dxo-nak nem szabad hinni feltétel nélkül...
-
EFT
tag
válasz
Freddy76
üzenetére
Csak, hogy ne legyen egyszerű a döntés, ehhez mit szóltok?
-
FEDman
addikt
válasz
Freddy76
üzenetére
Akksi nélkül az én kezemben is járt pár röpke pillanatra egy GX7-es. Sok mindenre ez nem volt elég, de rám is pozitív benyomást tett. A tiltes EVF mechanikája is tetszett, kellő ellenállással járt, minőséginek éreztem. Ha nem váltottam volna rendszert, akkor most kellene, nem kicsit!

-
Freddy76
addikt
Voltam Panashop-ban, megtapicskoltam a GX7-et, kikapcsolt állapotában. Bakker, jó ez a váz. Jó a fogása, jók a gombjai - nagyon érezni lehet a nyomáspontokat -, és kézre is esik nagyjából minden. A keresője, gondolom, nem rosszabb, mint az em-5-é volt. A képminőség, feltételezem, szintén nem marad el.
Lehet, hogy veszek egyet

Amúgy Laca, te is GX7-et veszel?
-
b.vr
őstag
válasz
madgie
üzenetére
Ha már túl lenne azon a határon amit megbízhatóan átvisz, viszont fontos lenne, akkor is lehet szerintem ügyeskedni (tenni közvetlenül a G6 mellé egy wifi-vevőt , amiből a jelet aztán "dróton" lehozni, stb. Ehhez a részéhez végképp nem értek, csak gondolom hasonlóan működhet mint a számítógép-hálózatok)
Új hozzászólás Aktív témák
- Parfüm topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- PlayStation 5
- iPhone topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Vállalom Xiaomi Okoskamerák szoftveres javíttását
- Honor Magic 4 Pro 512GB,Újszerű,Dobobzaval,12 hónap garanciával
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- Apple iPhone 12 Mini / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 89%
- HP 200W töltők (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm, 928429-002
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Mire leesett, hogy nem ott vagyok ahol kell a villamos huss...
Nem sértődnék meg, ha az E-M1 menüjében ki lehetne tiltani azt amelyik nem kell.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
, csúnyább vagy mint Studi