- Magisk
- Megvan a Xiaomi 17 és 17 Ultra európai ára
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Google Pixel topik
- MIUI / HyperOS topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
.mf
veterán
válasz
FEDman
üzenetére
Köszönöm az elismerést, de azért ennyire nem kell hülyének nézni

Egyrészt nekem is van összecsukható obim az Oly 14-42 kitzoom személyében, tehát nem ismeretlen számomra. Viszont az vastagságban ennek a 12-32-nek a duplája, márha igaz a híresztelés.
Továbbá, ezt írtam "Egy kicsit nehezen tudom elhinni, hiszen a PZ alig vastagabb (26.8 mm), mint a 20-as pancake (25.5 mm), s ebbe a méretbe fókusz- és zoom-gyűrűt is belezsúfolni... A képminőség is kérdéses lesz." Nem lehetetlen, de ergonómiában nem lesz bajnok, ha ilyen kis helyen a két tárcsával valaki a zoommal együtt a fókuszt is tekeri. Egy ilyen ergonómiai öngólt nem tudom, hogy bevállalnak-e.
Persze, meg lehet kerülni, végülis egy egyszerűbb és egy bonyolultabb megoldást is tudok (a belső nagyobb átmérőjű, a külső kisebb, így a belsővel nem tekeredik véletlen ráfogással; vagy csak egyetlen, de az Oly 12-eshez hasonlóan előretolom-hátrahúzom kétfunkciós gyűrű).
A képminőség, kezdő fényerőt viszont már nem lehet ilyen könnyen megkerülni, de azt majd a tesztképek eldöntik. Én a PZ14-42-höz hasonló teljesítményre számítok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 221 - Lenovo LOQ (17IRX10) - Intel Core i5-13450HX, RTX 5050
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- Beszámítás! MSI Thin A15 B7VE FHD Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4050 6GB W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest