Hirdetés
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F7 – bajnokesélyes
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- CES 2026: A Dreame első akciókamerája apró, szétszedhető, 8K-t is rögzít
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsoca_D
tag
Na, most kezdek egy kicsit reménykedni az emelkedésben.
Napok óta senki nem nyomja itt a baromságot a 0,5% emelkedésre, hogy "végre repülünk a hódra".
Kezd érdektelenségbe torkollni a fórum. Na... ILYENKOR van esély egy kis emelkedésre.
Én mindenesetre drukkolok neki. -
Danex
addikt
Amúgy okosan a hobbi bányászással a gamerPC-ben, aránylag szar a megtérülési idő is, illetve most vettem a jatszosba 1080ti-t, de 1 év bányászat után az MSI és a gigabyte kártya is amit láttam már csapagyasodott...
-
-
Sol4r
tag
Sziasztok kedves csoport tagok. Ti mit és milyen beállítással bányásznátok gigabyte gtx 1080 tt kártyával?
-
Iginotus
addikt
válasz
meridaharcos
üzenetére
Persze overklocking alatt annyit amennyit csak akarsz.
-
Janou
őstag
Srácok
Találkoztatok olyannal hogy stabil volt a rig mondjuk fél évig aztán kiírja hogy GPUx incorrect share? Lejjebb veszem az órajeleket utána jó. Pár hétig megy aztán elkezdi ugyanezt egy másik. Underclock az is megy utána. Aztán elkezdi egy harmadik. És előtte fél évig stabilak voltak a magasabb órajelen. Helyük, sorrendjük semmi nem változott.
-
Dare2Live
félisten
válasz
Iginotus
üzenetére
Ez a 35hó ROI sok szempontból rémítő, sok szempontból meg vonzó.
3év bányászat után lehet a "470"... zizket ér, ASIC miatt diff elszállt..... de hol van 3év alatt 100% megtérülés? Sehol. Meg ETH ára is talán iknább fel mint le.
Mondjuk a POW, POI váltás az imo betonfalnak tűnik. Azt gondold át.Hullo alkatrészekkel számoltál? Mert azért néha kiesik ez az, ventik se bírják végtelenségig...
-
meridaharcos
senior tag
Halihó !
HiveOS alatt elmenthetőek az éppen aktuális beállítások ? Most van egy stabil oc, picit kisérleteznék még... Könnyebb lenne visszatölteni, mint lejegyzetelni.
Köszönöm előre is !
-
Iginotus
addikt
válasz
Casoli
üzenetére
Igen az első a Polaris 1.6 os BIOS edit az overlock fül alatt van a kártya Flash VBIOS -->Download VBIOS menük.
Előbb letöltöd, aztán windowsban polarissal átírod (egy gomb nyomás) aztán visszatöltöd a Flash VBIOS-al. Restart és mondjuk belősz neki a COEA 1100 DRM 1 CORE voltage mondjuk 850 (ha birja lehet 800 is.) MEM 2100
És az agressive undervolt legyen aktív!
Akkor fog menni 28-30 vagy feletti is. -
melkah
tag
válasz
fireman123
üzenetére
Kiveve ha addig beesik a diff miatt a szakadekba.
-
Casoli
őstag
Bocs a láma kérdésért, eddig nvidia kártyákkal bányásztam. Szereztem RX570-es kártyákat, 25MH/s értékekkel túrnak alap frekvencián HIVE OS alatt. Ebből kihozható még valami tuninggal? Hive OS alatt tuningolható?
-
Iginotus
addikt
válasz
sanzi89
üzenetére
Nem szándékozom 88A-nyit betenni

Jelenleg kb 20-22 ampernyit teljesítményem van.
Tervezett az év végéig 40-45A. Persze ha nem birja a hűtés akkor nem...
Azzal már kitermeli a 68+Áfa mennyiséget és még ugyanennyi hasznot, még 200 euros ETH árfolyamon is.Ez annyit jelent, hogy 300.000 egy rig most ami 4 amperes átlagos. Ebből kell 10 db-40 amperre.
3 milla. Jelen árfolyamon 85-90 ezer haszonnal számolva haviba 35 hónap ROI
De persze már a rigek egy része megvan. Tehát ez csak uj beszállóknak jó számolás. -
fireman123
őstag
-
sanzi89
addikt
válasz
Iginotus
üzenetére
Hűtésről nem írtál a kommentedben.
u.i.: A korábbi kommentedben írtad, hogy van klíma, kérdés milyen, mert 88A hűtéséhez kell kraft rendesen. De, hogy milyen és hány rig kell havi 68.000 Ft kitermeléséhez... Ingyen áramhoz lenne hozzáférésem hűtéssel is max 1-2 rig mértékben, de úgy is 300-400 napos ROI-kat számolok.
-
Iginotus
addikt
válasz
Iginotus
üzenetére
Fejlemény.
Online szerződés van, online lehet átírni mindent bankkártyás fizetés is van, vagy átutalás.
4 db 10 amperes és 3 db 16 amperes fali áram dugó van, biztosíték szekrénnyel ellátott.
Portaszolgálat, kulcsot csak az kap akit én kijelölök más nem tud oda menni.
220 magas 110 széles és 70 mély hely van akár egy Salgónak is...
2 havi kaució benne van a 200.000 letétben. És a szerződésben is.
A szerződésben nincs áram díj, csak helypénz szerződés módosítás nélkül nem lehet áram díját beszedniük.
Több internet kábel is van.
Kezdek megnyugodni, hogy nem lehet ez annyira rossz...
Vélemények? -
shteer
titán
válasz
fireman123
üzenetére
A Constantinople forkkal aktiválódik, 2019 év végéig a jelenlegi tervek szerint
-
fireman123
őstag
válasz
varmi2
üzenetére
Köszi az infót, igen ezt olvastam
(vajon ez a csökkentés mikortól fog élni?), ....így hamarosan az ETH mining sem lesz profitábilis
, ...lassan nem lesz egy értelmes coin amit érdemes lesz bányászni GPU-val, ...persze mindig jön valami nevesincs akármi ami éppen jónak tűnik, de mire kitapasztalja az ember rá az OC-t, addigra már nem éri meg az sem..... -
varmi2
nagyúr
válasz
fireman123
üzenetére
Ez azért van, mert az eth át fog váltani pos rendszerüvé. És szépen lassan megszüntetik a bányászást.Az a lényeg, hogy az új blockért 2 eth fog járni, nem 3, mint eddig.
-
fireman123
őstag
#Vigilante: igen, jelenleg az ETH (NH-en Dagger) tűnik a legjobbnak Nvidia-val, ....de talán lesz valami kifizetés csökkentés a bányászatnál (nem tudom mi ez pontosan, de valamit olvastam pár hete, hogy 3-ről 2-re változik valami még az idén
, ami a bányászat jövedelmezőségére kihatással lesz )#tisn: a linkelt youtube videón nem tűnik kamunak (tegnapi dátumú a videó), ...és az asicminervalue.com-on 6 shopban is készleten van....
-
Vigilante
őstag
válasz
fireman123
üzenetére
-
mepet
addikt
válasz
fireman123
üzenetére
Fogja a proxym a videót. Mi a gép gyártója és típusa?
-
fireman123
őstag
Minden algót letarolnak ezek a kib...szott asic-ok[link], ...~25-30szor annyit hash-el mint a 6*1070Ti rigem
.....és csak kb. 70%-al fogyaszt többet 
-
-
tom120514
őstag
válasz
subaruwrc
üzenetére
Elhiszem, én csak azt láttam netes beszámolókban hogy volt aki 20-22 között járatta. A DAG miatt biztosan elég, Hive alatt még a 3 gigás 1060-ak is örömmel mennek, Win alatt már valóban kevés lehet, bár még mindig csak 2.67 a mérete, a kocsog Win nem tudom mennyit tesz hozzá.
-
fireman123
őstag
válasz
tom120514
üzenetére
"@Iginotus A NH kalkulátor nem jó szerintem, minden karimat mínuszosra hozza, pedig nem azok - vagy lehet hogy jó, csak a NH költségek miatt mutatja mínuszban őket."
Nálam is teljesen mást mutat ha csak kiválasztom a GPU-t, és megint mást ha a kitapasztalt hash értékeket írom be az egyes algókhoz.
A kiválasztott GPU-s kalkulátornál pl. az elmúlt 24 órában 0,5-1 óránként váltogatna a Lyra2 és a Dagger között, viszont a beírt konkrét értékek esetében az elmúlt 24 órára csak Daggert mutat mint legnyereségesebb algót, emellett a WTM is sokkal jobbnak hozza a Daggert akkor is ha a GPU-t választom, és akkor is ha korrigálom a hash értékeket a valóságnak megfelelően.
Nálam a NH-nél a GPU benchmark értékek sem passzolnak a valósággal, pedig a precise opciót futtattam. -
tom120514
őstag
válasz
Casoli
üzenetére
Én azt tapasztaltam hogy HiveOS alatt magasabb hashrate mellett stabil mint a gyökér Windows alatt, vagyis minimum ugyanaz a hashrate lesz.
@Iginotus A NH kalkulátor nem jó szerintem, minden karimat mínuszosra hozza, pedig nem azok - vagy lehet hogy jó, csak a NH költségek miatt mutatja mínuszban őket.
-
Iginotus
addikt
Első kérdés igen. De 1080 TI-vel kapszulával és RX 470 el egyszerre nem volt stabil. Ha kikapcsoltam kapszulát, akkor jó volt, tehát nem minden megy mindennel.
Másodikra nem tudom a választ... De googliba beírod azt mondja, hogy 22, viszont Profitabilitije nem jó
-
Casoli
őstag
Hülye kérdés. Hive OS alatt egy RIG lehet vegyes? Vegyesen AMD és NVIDIA kártya?
-
Dexar007
veterán
válasz
Iginotus
üzenetére
,,spórolok a házunkra bár mire összejönne 40 milla addigra tutti 50-60 milla lesz ugyanaz a ház amennyire mennek fel az árak."
Ne aggodj,nem lesznek.
. Ugy fog kipukkani mint a btc decemberben.
Az ingatlanlufi is ismetlodik,csak nem 2-3 eves periodusokban mint a cryptok. -
Iginotus
addikt
válasz
Johni5
üzenetére
Miért fontos a cég neve? És a helye? Ha az meglenne vagy megadja a srác, akkor már nem tudna mire elkérni 200.000-ret a szerződés átruházása miatt, hanem egyszerűen megkötöm a szerződést a céggel, neki meg 0 jutalék

Neked sincs "ilyen" kontaktod? Ahol helybérletben benne van az áram?
Relaxing Megértem én csak próbálok fizetés kiegészítést keresni, spórolok a házunkra bár mire összejönne 40 milla addigra tutti 50-60 milla lesz ugyanaz a ház amennyire mennek fel az árak.
Na majd ha aktuális lesz kereslek egy kis beszélgetésre, hogy milyen szekrény mi megy bele és hogyan érdemes
lenox sajna csak annyit tudok amennyit leírtam egyenlőre ami 21 db 1080TI nek elég az az én 40 db 470-esemnek is elég.
-
tom120514
őstag
válasz
Reggie0
üzenetére
Nem, ez azt jelenti hogy a kockázat nincs jó arányban a nyereséggel ami itt felmerült.
Természetesen tudom hogy van értelme a hostingnak, sőt azt is megfogadtam amiről a többség csak beszélt és játszós pénzem van a 3 rigemben, pont hogy a lehetőségeimhez képest költöttem Ezért sem állítgatom le csak mert éppen nem sokat hoznak, el sem adom mert még a jelenlegi helyzetben is pluszban mennek, ha felfutás lesz, kasza lesz, ráadásul marha jól szórakozom velük.
-
Relaxing
tag
válasz
Iginotus
üzenetére
11 telephelynek vagyok a rendszergazdája. kb az egész fórum összes rigjét el tudnám helyezni de nem élek ezzel az üzleti lehetőséggel.
Nekem a Rack magát a szekrényt jelenti ami lehet 47 vagy akármennyi U magas. Amit linkeltél 4U magas gép amiből egy jobb szekrénybe kb 6-10 db is elfér.
-
lenox
veterán
válasz
Iginotus
üzenetére
Nekem a rack az a szekreny, a gep meg a szerver. De nem ez a lenyeg. Rackhez (a szekrenyhez) jar bejovo aram, normalis helyen redundans, tehat ket kulonbozo helyrol jovo, de mindig van max terhelhetosege, es jellemzoen nem arra szoktak meretezni, hogy gpuval megtomve mennyit fogyaszthat maximum.
Pl. ez:
https://supermicro.com/products/system/1U/1029/SYS-1029GQ-TXRT.cfm
2000 wattos a tap, siman tud 1000 watt felett fogyasztani, tehat 42U-ban 40-80 kW is lehetne, ezt kb. sehol nem engednek egy rackben, ugy ertem lekapcsolna az aramot a bejovo oldalon.
-
Iginotus
addikt
Mármint egy Rack szekrény max 2000W vagy a szekrényben 1 rack?
Mert 1 rack max 1000W és a szekrénybe azt hiszem 8-10 rack fér be tehát 10.000 W a szekrény.
Bár ez a távoli jövő. Ha élek is ezzel a lehetőségen akkor a gépek még egy darabig salgón lesznek...Ez egy rack:
[link] -
tom120514
őstag
válasz
Iginotus
üzenetére
Remélem azért a szerződés és a hely megtekintése nélkül nem tervezel egy forintot is odaadni bárkinek. Nyilván ki lehet takarni a kényes részeket,ha aggódik a hirdető. Elsőre kéne az ő szerződése, miszerint létezik ez a bérleti jog egyáltalán és átruházható. Egyúttal a hely biztosítására is rákérdeznék.
-
Relaxing
tag
válasz
Iginotus
üzenetére
Nem én adtam fel a hirdetést , de erről beszéltem burkoltan

Nálam a szoba nagyon nagy, legalább 5 raket is be tudnék még rakni. 20 C-on megy a klíma folyamatosan , nem kell a hűtésekkel sem bajlódnom.
Ha magamból indulok ki akkor nem kell aggódnod ha belevágsz, persze kockázat van mindenhol!
-
-
tom120514
őstag
válasz
Iginotus
üzenetére
Én azt mondom, havi pár tízezer forint, amennyit spórolnál az áramon, nem éri meg a kockázatot. Nagggyon olcsónak kellene lennie hogy kiadjam a kezemből a több milliót érő hardvert, feltéve persze hogy van hely ott ahol eddig is volt. Ha a felszámolás az alternatíva, annál jobb persze. A szerződésben nyilván legyen benne hogy x ideig biztosan változatlanok a feltételek.
-
Iginotus
addikt
-
Iginotus
addikt
Van egy ilyen hirdetés FB-n... kételyeim vannak...
Próbálom úgy feltenni a kérdésemet, hogy ne hirdetésnek tűnjön és ne töröljék..."Szerverteremben bérleti jog 200 000 Ft Budapest
Eladó 1 db nagyméretű rack szekrény bérleti joga Budapest belvárosában, irodaházban. Bérleti díj: 68000.- Ft+áfa/hó, klimatizált, pormentes környezetben. A bérleti díj tartalmazza a korlátlan áramfogyasztást is!!!"Konkrétan egy nagyobb szerver rack szekrénynek elegendő hely van benne.
Amit kiderítettem nem ezzel foglalkozik a cég, csak éppen van hely nekik ilyenre is.
Eddig is egy 21 kártyás bányagép volt benne. A srác, eladná a cég elérhetőségét konkrétan, meg, hogy akkor más bérelheti tovább. Áram hálózatot ő kiépítette elég erős.Kételyek:
- Nyilván nem láthatom a helyet és a szerződést előre...
- Nem tudom hogy késöbb nem vezetik-e be a villanyszámlát...
- Nem tudom hogy nem lopják-e ki a VGAkat (több mint egy éve van ott a srácnak ő felszámolta a bányát, ezzel sosem volt gondja...)
- A rack szerkényt is nekem kéne vinni, akár rig kereteket is. Nyilván a szekrény zárható... a rig keret nem.Kiváló üzletnek nem az, de 40 VGA-nál már több a villany számlám mint itt a bérleti dij... és a nagy rack szekrénybe 80+ VGA is elfér jól szellőztetve...
Szóval véleményeket kérek, érdemes rajta gondolkozni? Többen össze állni esetleg vagy kockázatos ne vállaljuk?
-
Avicularia
veterán
válasz
fireman123
üzenetére
Nekem kb. 22 nm a nappali, itt van a rig meg az asztali gépem és 5x1070 megy egy 1080 Ti megy a szobában. Télen központi fűtés mellett ki van billentve az ablak folyamatosan és úgy van 26-27 fok, és ez svédben van, ahol kicsit hidegebb szokott lenni mint otthon.
-
tisn
veterán
válasz
fireman123
üzenetére
nekem a 2 rig (1060/570-esek vegyesen) ket nyitott ablakkal stabil 25-28 fokot csinalt a 70m2 lakasban
szerintem jo lesz az, meg szaunat is nyithatsz
-
válasz
fireman123
üzenetére
Be bizony
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
fireman123
őstag
Sziasztok, jön a fűtési szezon így talán időszerű a kérdésem: 6*1070Ti rig télen be tud fűteni egy 35 m2-es nappalit, vagy csak egy kicsit rásegít? ....tavaly télen nem lakásban volt, így nincs tapasztalatom, de ilyen ínséges időkben a kicsi is számít
.....jelenleg 60%-os powerrel megy. -
tisn
veterán
válasz
Dare2Live
üzenetére
en is most ujra elgondolkoztam
futesszezonban megeri, csak ugy kell optimalizalni, hogy kellemes 24-25 fokot biztositson a lakasban
ha az aramot kitermeli ETHban, akkor mar boven jo vagy
a 14 kartya mar sok volt, nyitott ablakkal is tul meleget csinalt, de valoszinuleg egy 4 (6?) kartyas rig biztositana a 70m2-em kellemes homersekletet es meg valami aprot is hoznaszerk: ami leginkabb visszatart a sok asic, felek ha eth megdoglik, nem lenne mit banyaszni, mar kb. mindent lefedtek asiccal
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AliExpress tapasztalatok
- Elektromos autók - motorok
- Gitáros topic
- Bestbuy játékok
- World of Tanks - MMO
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- PlayStation 5
- Path of Exile (ARPG)
- További aktív témák...
- Alpenföhn Ben Nevis processzorhűtő
- Eladó konfig! I9-14900K 2TB SSD 32GB DDR5 RTX5070 12GB!
- Szép! Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i7-11850H 32/512 A3000 4GB /1,5 Millió/
- !AKCIÓ! GAMER PC Intel Core i9-10900X/ASUS ROG Strix X299-E Gaming/NVIDIA GeForce RTX 3080/32 GB RAM
- Rockrider Race 940 S
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Dell 14 Latitude 7450 WUXGA 2in1 Touch X360 Ultra5 135U 12mag 16GB 512GB Win11 Pro WiFi7 Garancia
- Dell Latitude 5440 - i7-1365U, 32GB RAM, 1TB SSD, jó akku számla, garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4022
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Most a wownero erősen elszállt. 1.89 dollár naponta.

(vajon ez a csökkentés mikortól fog élni?), ....így hamarosan az ETH mining sem lesz profitábilis

.....és csak kb. 70%-al fogyaszt többet

, a ház földszinti része 75 m2, (tetőtér 45m2) lehet hogy a nappalin túlmenően jut egy kis meleg a többi helyiségbe is.