Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Yettel topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Magisk
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
mining pool hub-on kíváncsi leszek a 24 órs statra.
290 h/s el megy. a BTG, van már valakinek hosszabbtávú bányszata itt? -
wolfhgb
aktív tag
Valakinek van infoja a gdax mobilon valo hasznalatarol? Iphon on szeretnek ordert leadni, de az istenert nem tudom legorgetni annyira a trade oldalt, h az aljan megjelenjen a jovahagyo gomb, masnal jol mukodik az oldal telon? App ot nem talalok hozza, az oldal, meg miota valltozott coinbase pro ra ilyen. Otlet valakinek esetleg?
-
default.
őstag
Sziasztok!
Ethash-re melyik Claymore verziót használjátok?
Ha új verziót töltök le, mi az, amit feltétlen át kell írni a config fájlban?Olvastam valahol, hogy a devfee miatt, amikor óránként átvált pár percre az ő címükre a bánya, akkor a kártyák lehűlnek, majd vissza, stb., ez nem tesz jót a kártyáknak, mert sokkal jobb lenne az állandó terhelés.
Ezzel kapcsolatban kérdezném, hogy érdemes-e kikapcsolni a devfee-t, és lenyelni azt a nem tudom hány %-os sebességromlást a kártyák érdekében? ...Köszönöm,
Üdv -
válasz
Shkiz0
üzenetére
BCH-ban (Bitcoin Cash) fizettem egy részét még áprilisban, így nehéz pontosan megmondani. A BCH-t meg bányászott kriptóból vettem, szóval a semmiből teremtettem pénzt, azaz egy része ingyen volt

Azt tudom, hogy a vám, az ÁFA, meg az eljárási díjak összesen 100e forint volt.Egy kicsit szebbek lettek a számok közben 13 óra elteltével:

Gondolom az első órában lévő próbálkozások kisimultak. -
Ha már ASIC... Tegnap megjött az Antminer E3.

Az első 12 óra után így néz ki Nanopool-on:

Néhány gyors tapasztalat/info:
- Legalább 10-20 perc kell neki mire elkezd bányászni - először azt hittem valami gebasz van, mert csak 0-t mutatott, és nem volt accepted share, pedig jöttek a job-ok.
- ASIC-hoz képest egész halk, kivéve az első indítás után míg el nem kezd dolgozni. Nem mondom, hogy hálószobába, de szerintem akár lakásban (kamrában, elzárt szobában) is tartható. 3000 rpm körül megy a két ventilátor, simán meg lehet maradni mellette.
- A hirdetett 180 MH/s sebességet szerencsére bőven teljesíti. Sokszor felszökik 200 MH/s környékére is, de az látszik, hogy az átlag inkább 190 MH/s körül lesz.
- WTM szerint most 6,70$-t hoz naponta, Nanopool viszont 6$ körül kalkulál.
- Hatalmas diff emelkedés állítólag nem várható, mert nem annyira kiugró a teljesítményük.
- Van rajta egy ilyen megjelölés: SubModel 190MH - bizonyára a sebességére utal.
- Gyárilag le van tiltva benne az overclock - nem érhető el a frekvencia állítási lehetőség.
- Fogyasztást falból még nem mértem, de YouTube videók alapján stimmel a 800W -
-
-
-
-
L4mie
veterán
Sziasztok!
Tud valaki valami infót arról, hogy Zcash diffi miért megy éppen az egekbe? O.o
[link] -
Jól írta kolléga, ez automatikusan történik, intézi a MPH.
Kb. így néz ki folyamat;
Te pl. Monero-t bányászol oda, és Ethereum-ba kéred a jussod. Ez esetben MPH összevárja míg annyi Monero összejön, amit már hatékonyan lehet váltani. Ebben nem csak a Te Monero-d van benne, hanem mindenkié, aki épp oda bányászik. Az összegyűlt Monero-t kiutalja váltóra, és átváltja a Ethereum-ba, amit aztán szétoszt köztetek.
Míg a bányászott Monero-dból Ethereum lesz, 4-6 óra is eltelhet a fenti folyamat miatt. -
Bossp
addikt
Hali!
Végre utalt a Bohém Monero pool le is lőttem gyorsan a bányát és átálltam az általad ajánlott MiningPoolHubra.
Exchange belőve ETH-ra.
Monero wallettet nem adtam meg csak a Coinbases ETH walletem.
egyenlőre beállitottam a legkissebb payout értéket 0,01 eth csak hogy teszteljem minden oké e.
a kérdésem az lenne mikor megy végbe az Exchange? a Workert látom hogy dolgozik kezdi gyűjteni a kis Monerot de mikor vált eth-ra? amikor kikapart annyit hogy áttudja váltani 0,01 eth-ra és egyből utal vagy? ezen nem kell állitani valahol?Köszi előre is

-
Én tegnap utaltam ki ~600 eur-t, akkor még egész emészthető volt, de most tényleg úgy van ahogy mondod, elég kaka, pedig még bosszankodtam is ma, hogy este kiutaltam gdax-ról, erre ma 4.5%-ot erősödött a BTC, mondom akkor buktam rajta keveset, aztán rálestem az eth árfolyamra az meg 1.5%-ot esett. Szóval nem lennék előrébb

-
Janou
őstag
Néztétek mostanában az ETH/BTC arányt? Nem kicsit romlik. 0.071-ről lement 0.058-ra...
-
golya87
őstag
válasz
Dr. Romano
üzenetére
Én mindkét forgatókönyvet el tudom képzelni. Egyrészt a kriptók kormány és politika mentesek, így függetlenek a hülye nyilatkozatoktól és unorthodox megoldásoktól. Cserébe nem annyira elterjedtek és az eddigi terheléses tesztekre nem reagáltak túl jól, könnyen megakaszthatóak.
De nagyon tetszik az az irány, amit pl Variance blogon olvastam múltkor a BCH és Afrika kapcsolatáról. LEHET hogy nem akkora hülyeség egy totál kormány mentes pénz, mint szolgáltatás. -
Dr. Romano
veterán
válasz
golya87
üzenetére
Sokat olvasni egy mostanában bekövetkező next gazdasági vv-ról.
Ha esetleg megtörténne kíváncsi leszek milyen hatással lesz a kriptóra (ugye a 2008-as hívta életre az egészet). -
golya87
őstag
válasz
Dr. Romano
üzenetére
A próféta szóljon belőled, bár full logikus amit mondtál.
Én már csak az SONM-ben és az Inlock-ban bízok. A többi olyan, hogy a pumpáig áll bennük a pénz. A pénztárcámban jobban hiszek...
-
Dr. Romano
veterán
-
válasz
KerekesLevi
üzenetére
Igen, nemrég fork-olt, így már ASIC-mentes.
Az Equihash 144,5 solver-jét használja, amivel sokkal lassabb sebességet fogunk látni a bányász programokban. Pl. 1080 Ti ~56 Sols/s, ez korábban 700 Sols/s fölött is lehetett.
Bittrex-en váltható, de a fork óta inaktív még itt.
Én a fork idején Mining Pool Hub-on bányásztam, viszont azóta be is vagyok vele ragadva, mert még nincs visszakapcsolva rá az auto exchange a fenti okból.
A jövőjével kapcsolatban nem tudok nyilatkozni. Én már hittem sok mindenben... Legjobban az ETN-ben, de azért próbálok bizakodó maradni (muszáj, mert papír wallet-en akad jó néhány ETN).
-
válasz
wolfhgb
üzenetére
Igazából ez pool függő. Mindegyik pool-on beállítható, vagy előre rögzített, hogy mekkora limittől legyél kifizetve az adott pool kifizetési politikája szerint.
Pl. Zergpool:
- minden 12. órában van kifizetés 0,005 fölötti BTC egyenlegekre
- minden vasárnap a 0,0025 fölötti BTC egyenlegekre
Itt kérheted LTC-ben, vagy másban is, amire kicsit más limitek vonatkoznak, de ugyan ezek a kifizetési napok vannak.De ha azt kérdezed, hogy olyan szolgáltatás van-e hasonló, mint a NiceHash, akkor:
- WinMiner
- MinerGate
- HoneyMinerHa a NiceHash kényelmére gondoltál (egy program, elindítod és elfelejted), akkor a fenti 3 lehet alternatíva, minden máshoz komoly időráfordítás és beállítás szükséges.
-
KerekesLevi
tag
Sziasztok!
Erről a BTG (Bitcoin Gold) dologról szeretném a véleményeteket kérdezni: elvileg már ASIC mentes, Zhash algoritmusban ücsörög, és a whattomine-on is szépen felkapaszkodott, nálam pont az első helyre (Nvidia kártyáim vannak). Hol váltható, van-e jövője, wallet létezik-e, stb..
Köszi, Levi
-
válasz
wolfhgb
üzenetére
Naponta egyszer van kifizetés, ami nyilvánvalóan időzóna szerint eltérő; neked akkor, másnak amakkor, de valójában mindig ugyan abban az időintervallumban egy nap.
Külső wallet-re van még egy heti egyszeri kifizetés, ha az egyenleg nagyobb, mint 0,001 BTC. Külső wallet-re napi kifizetés is van, ha az egyenleg nagyobb, mint 0,1 BTC.
-
wolfhgb
aktív tag
Sziasztok egy kerdes nicehash hasznalokhoz. Koztudott, h az unpaid wallet kiutalasa naponta tortenik 11 es del kozott valamikor. Ez idozona szerint eltero? Vagy vilagszinten ekkor tortenik? Esetleg orankent eltero idozonakban? Vagy 2 szer egy nap?
-
default.
őstag
válasz
KilgoreTrout
üzenetére
Igen, és a profilok nevét is pontosan írtam bele a bat fájlba. Szóval a tipikus noob hibák kizárva

-
default.
őstag
Sziasztok!
Prohardver-es OC/UV cikk és sok egyéb forrás alapján beállítottam nagyjából az AMD rigem finomhangolását.
Azonban hiába készítek egy .bat file-t és írom bele a OverdriveNTool.exe -r1 -p1″gpu1″ -r2 -p2″gpu2″ -r3 -p3″gpu3″ -r4 -p4″gpu4″ -r5 -p5″gpu5″ -r6 -p6″gpu6″paramétereket, a profilok nem igazán akarnak betöltődni a kártyákra, legalábbis én azt hiszem. Úgy ellenőriztem, hogy elindítottam az OverdriveNTool-t, és végigmentem a kártyákon, de mindnél a gyári értékek voltak beállítva, és külön kézzel kellett a profilokat előhívnom. Valamit rosszul csinálok? Mi lehet a gond?Köszönöm szépen előre is,
Üdv! -
melkah
tag
Vasarolt mar valaki Antminer Z9-et ?
Valos lehet, hogy jelenlegi szamitas alapjan maximum 2 honap a ROI, vagy elszamoltam valamit ?
Mi a velemenyetek rola, van ertelme foglalkozni vele ? A napjaink korulmenyeihez kepest a 2 honapos ROI durvan jo. -
Iginotus
addikt
Kapszulás 1080ti mennyit fogyaszt nektek? Nekem 200w kb és 56 mhs. 50 core és 925 mem...
-
Bathalsar
aktív tag
-
nonsen5e
veterán
Sziasztok!
Tavaly járattam még 1-2 hetet unalmamban a gépem üresjáratban, aztán teljesen el is feledkeztem az egészről.
Most találtam meg "lomtalanítás" közben a private key-t tartalmazó filet MyEtherWallet-hez.
Van egy ilyen fileom (hülye vagyok az egészhez, nem tudom mi a privát infó és mi nem, ez a biztos - így néz ki különben, netről talált kép: [link]) is és a fiókhoz tartozik 0.064 eth (~30$).
Mi a legegyszerűbb és/vagy legbiztosabb módja annak, hogy ezt készpénzre vagy bankártyára átvigyem?Láttam olyat, hogy van BP-n kripto automata, de ott Bitcoin-ra minimum 10k HUF-ot írtak, ETH-ről nincs infó, hogy lenne minimum vagy ilyesmi. Ha ez működne, az ezen a kártyán lévő adatok elegek a pénzváltáshoz?

-
Yany
addikt
Régen volt már ennyire jó írás a Variance-on:
-
kopi120
tag
LLam
Sajnos igen, de teljesen random, nem találtam semmi összefüggést, nekem 28.2-ről 23-ra esik néha a 4 kártyából valamelyik, de mindig egyszerre csak egy és változó, hogy melyik. Elengedtem, így marad
Vigilante
Csináltam olyan bios-t amivel nem száll el a hőfok, 28.2mhs, 215w falból, átlag 65 C-on, 65% ventin (eddig még nem ment 69 C fölé egyik sem, a fordulat nem fix), külső hőmérséklet 30+ (jó, lehet 40+, fingom sincs, meleg van
) -
KerekesLevi
tag
Szia!
Rájöttem a problémára: nagyon visszavettem a power limitet, a Claymore természetesen ugyanannyi hasratet írt. A MPH pedig nem mutatja pontosan, hogy melyik gép mennyit termel. Úgyhogy tippre visszaraktam a 1060 asokat 65%-ra (59-el próbáltam hajtani őket), és újra 0,04 körül termelek naponta.
Levi -
Bossp
addikt
r9 290 et 390 ajanlom olyan gepekbe amit másra is használsz bánya mellett. Mert max ethereum bánya mellett vígan elmegy minden pl egy lol 60fps en
akadozás nélkül. 512 bit ftw! -
Dr. Romano
veterán
-
LLam
senior tag
Van valaki aki a haverarchoz hasonlóan 290x áramzabáló vga-val szedi az ethereumot?
-
Jaja, nekem. Már vámkezelés alatt van itthon a DHL-nél.
180MH/s @ 800W, ami nagyjából egy 6 kártyás 580-as RIG-nek felel meg, csak a beszerzési árban van nagy különbség.
A linkelt videóban látszott, hogy 200MH/s-el ment, és valószínűleg még lehet tuningolni. Bár ez nem tudom hogyan hat majd a fogyasztásra.Majd beszámolok, ha megjött

-
Danex
addikt
Valamelyik kollégának is innen lassan érkeznie kéne akkor.
-
válasz
KerekesLevi
üzenetére
Egy lehetséges ok:
A Bitmain elkezdte kiszállítani az Antminer E3-akat, amiket gazdáik szépen folyamatosan állítanak csatasorba. A diff is fogja majd szép lassan követni, ne aggódj.És ez nem feltételezés, tényleg van akinek már megjött.
-
KerekesLevi
tag
válasz
golya87
üzenetére
Szeva!
Hát múlt héten kezdődött, de ilyen megingások sohasem voltak. Az AMD kártyáimat leellenőriztem hwinfo 64 programmal, 0 memóra hibát adnak. Az nvidiákat nem igazán tudom ellenőrizni sajnos... Az MPH-n a hashrate folyamatosan 520-450 Mh/s között inog, ami szerintem jó kéne legyen.
-
golya87
őstag
válasz
KerekesLevi
üzenetére
Hello!
Milyen régóta van ez a visszaesés? Sajna nekem is vannak gyengébb napjaim, de vannak kifejezett kiugró napok is.
-
KerekesLevi
tag
Hy!
Valakinek van ötlete, hogy mi lett a Miningpoolhubbal?
A napi termelésem 0,041-ről 0,031 ETH-re csökkent szó nélkül... A diff alig ment fel, a gépek dolgoznak.Levi
-
Akkor;
1. Auto exchange coin-nak az Ethereum-ot add meg.
2. Add meg a Coinbase-es Ethereum címed a MPH Ethereum wallet oldalán.
Állíts be hozzá olyan kifizetési limitet, amihez elfogadhatónak találod az alkalmankénti 0.0005 ETH kiutalási díjat. Ha pl. az 1%-ot reálisnak gondolod, akkor 0,0505 ETH-et állíts be. Ha 0,1%-ot, akkor 0,5005 ETH-et
Ha nincs szükséged egyből a kriptóra, akkor érdemes lehet nagyot beállítani, ezzel is csökkentve a költségeket.
3. Miner program beállítása: MPH Monero Pool oldala.
Cast XMR esetén: cast_xmr -S [pool server] -u [username or wallet address]
Igen, username.workername kell majd.
Nem muszáj előre regisztrálni a worker-eket. Ahogy ráküldöd, automatikusan felveszi, és tudsz beállításokat eszközölni hozzájuk. -
Oda adod meg a wallet címed, amilyen coin-ban kéred majd a kifizetést. Meg persze állítsd be az auto exchange coin-t is erre. Vigyázz, nehogy rossz wallet címet adj meg, mert akkor elveszhet a kiutalás. De jól írtad, Monero pool-hoz Monero wallet-et adsz meg.
Ne állítsd 0-ra az auto payout threshold-ot, mert pl. Monero esetén már 0,062-nél utal, amiért 0,012-t fizetsz. Ha pl. 0,1-től kéred a kifizetést, akkor is 0,012-be fog kerülni. Érted?A bányász progiban viszont a felhasználóneved kell megadnod majd a wallet cím helyett, erre figyelj. Nézd a Monero Pool oldalukat alaposan.
De nem akartad valamibe konvertálni a Monero-dat? Mert ha Monero-t bányásznál, de Ethereum-ba kérnéd, akkor auto exchange coin-od az Ethereum, és az Ethereum wallet címed adod meg az Ethereum pool-nál és állítod be a kifizetési limiteket.
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Autós topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Gumi és felni topik
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Haditechnika, harcászat
- Elemlámpa, zseblámpa
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Motoros topic
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4077
- Eladó Google Pixel 9 Pro 16/256GB / Ajándék fólia és tok! / Akku 100% / 24 hó jótállás
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 Ti 8GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

nyomorék ASIC ok.... vinné el az árvíz mind...2 nap alatt 1.5* lassabban jön a zec...
ha 0,01 elér coinbasere átállitom 0,1-re

Vagy nem.
Így már cool, és nyertem +6 Mh/s-t is.

UPC-s és telekom-os net alatt ez van: