Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Betáblázta magát az Oppo
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Egy picit megpihen az iPhone a 200 megapixeles váltás előtt
- Yettel topik
- iPhone topik
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
fireman123
üzenetére
Én az excavator-t folyamatosan szoktam frissíteni a NiceHash Miner-től függetlenül is. Csak felül kell írni az eredeti helyén.
A changelog pedig csalóka, mert az előző NiceHash Miner-ben még az 1.5.6 excavator volt, az újban viszont már az 1.5.10, így azért hiányzik néhány változtatás/frissítés, amit nem írtak le. Egész konkrétan:
- changed benchmark job for x16r
- worker.reset is performed automatically after worker initialization
- added support for low intensity mining
- lyra2z speed improvements for Pascal cards
- added benchmark option to state.set method
- API version bumped to 0.1.6
- removed algorithms sia, lbry and daggerhashimoto_sia
- removed '_nvidia' tag from version name
- lyra2z speed improvements
- small lyra2rev2 speed improvements for some cards
- API bumped to 0.1.7 -
fireman123
őstag
Sziasztok,
Nicehash-en frissített valaki már a 2.0.2.6 minerre? ....esetleg tapasztalatok? -
törölt tag
válasz
Tamás9x
üzenetére
De a myethv miért biztonságosabb, mint a coinbase mondjuk?

vazee00 köszi a tippet!
Közben sikerült coinbase-en átállítanom az országot, most viszont a kártyát nem fogadja el.
This card is not eligible for 3D Secure. Please contact support if you believe this is an error.
wtf

-
-
válasz
üzenetére
Ha elolvasod a bevezetőt, akkor kicsit tisztább lesz a dolog
nem csak a báynászat van benne
Vásárolni, váltókon tudsz, ahova regisztrálni kell, vagy ismerőstől akinek van.
Mi a célod az 1 eth-val? Megtartani? eltenni, és ha felmegy az ára akkor eladni, vagy adni venni ahogy ugrál az árfolyam? -
-
törölt tag
Valaki ismeri a Decenturion-t?
-
törölt tag
Kéne csinálnom egy ETH valletet, melyik oldalon érdemes ezt megcsinálni??

-
-
-
Janou
őstag
válasz
Dr. Romano
üzenetére
Elég gagyinak tűnik az a hűtés is. Pont mint az enyémen.
Standard házhűtő ventivel lejjebb mennének nálad is a hőfokok -
válasz
Tamás9x
üzenetére
Én 1080 Ti-vel ETH-et szedek direktben MPH-ra.
Néha, ha látom a Lyra2REv2 őrületet, akkor átállok én is NiceHash-re.
Nem jó nekem csak NiceHash-re bányásznom, hogy a 1080 Ti-k ETH-ben a legerősebbek a pill óta, amihez viszont tök más OC beállítások kellenek, mint máshoz, szóval a sűrű váltogatás nem opció. Ha pedig fix OC-vel tolnám NiceHash-re, nem hozna annyit, mint direktben ETH most.
Az lenne a jó, ha a NiceHash miner-ben különböző OC beállításokat lehetne megadni különböző algoritmusokhoz.
-
Dr. Romano
veterán
Gondolkodtam már rajta én is. Van itthon pár bontott ventim ami a célnak megfelelne és ahogy nézem nálam a matrica csak a gpu hűtő felfogatásán van, a shroudot-ot nem védi így ki tudnám cserélni, ha egyszer lesz időm....
Bár nálam az Asus expedíciós kártyákon pont azzal vannak reklámozva hogy mehet nonstop, úgyhogy a PR szerint elpusztíthatatlan
-
Ki mit csákányol Nvidiával?
Volna egy pár 1060-170-1080-as rig ami eddig ETH-t szedett át kellene állni másra.

-
Janou
őstag
válasz
Dr. Romano
üzenetére
Nincs rajta gari címke.

Nincs semmi bajuk, csak nem akarom hogy megszoruljanak vagy csapágyasak legyenek. Így inkább tettem rájuk házventit, ezeket pedig elteszem és ha majd el akarom adni akkor visszateszem őket rájuk. -
Janou
őstag
Na srácok
Lecseréltem az összes kártyán a hűtést egyszerű 9cm-es házventikre. A kártyák hűvösebbek lettek 3 fokkal és megnőtt a sebesség is 1 MHs-el ETH alatt. Szóval azt mondom frankó!

-
Ha valaki még gondolkodik bővítésben, nézze meg a hírdetéseim

-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz
Zsoca_D
üzenetére
@Zsoca_D Igen, én is írtam, hogy az ÁFÁ-t a gép ára+a szállítási költségből kell számolni. Elvileg itt arról beszéltünk, hogy a gyári oldalról rendelve mennyi egy asic. Ott pedig van 3 opcio, hogy melyik szállítmányozó cég hozza el. Egyszerűen a legolcsóbbat kell kiválasztani. Ez általában 60-150 USD közötti összegre jön ki, a súlytól függ, hogy mennyi. Nekem a Z9 minit 60 USD-ért hozza el a Fedex.
Tavaly vettem az L3+-t májusi vétel, júniusi szállítással. Az nagyon gyorsan visszahozta az árát. A többit később rendeltem. Azoknak több idő kellett, de 2,5-3 hónap alatt meghozta az árát.
Most persze már más a helyzet, mert a diff folyamatosan nő, a gépeket folyamatosan gyártják és ez növeli a diffet.
Jelenleg 2 féle gépet éri meg megvenni, a Z9 mini-t és a Decred miner-t az Innosilicontól.Sajnos azonban ez folyamatosan változik és pl. év végén már egyik gép sem lesz nyereséges, hacsak nem ugrik fel megint a BTC ára és húzza fel a többit maga mellé.
Az ASIC gyártóknak jelenleg elfogyott a lendülete, nem tudnak alacsonyabb csíkszélességet gyártani, vagyis nincs jobb, energiatakarékosabb ASIC. Így régieket árulják amiket már legyártottak. EZek azonban már nagyon nem nyereségesek.
Ahogy a helyzetet nézem, jelenleg már csak a 800 W-alatti 3-4-5-600 W-os gépeket éri meg megvenni, ami e felett fogyaszt az kizárt, hogy jelenleg nyereségesen dolgozzon.
-
mepet
addikt
Forrás: zcash fórum, kimásolom a jelenlegi helyzetet:
Asic resistant projects/coins on equihash:
BitcoinZ / BTCZ => algo 144_5, since June 16th asic resistant again
Bitcoin Gold / BTG => Fork 1. July, new PoW: Equihash-BTG 144,5 with BTG-specific Personalization
LitecoinZ / LTZ => Soft Fork (21/22 June), now [n=144, k=5] parameters
Safecoin / SAFE => forked (19-20 June)
Zero / ZER => claims allready being asic resistant / Equi 192,7
Aion / Aion => Equihash 210_9 (double memory needed!), moves to PoI Proof of Intelligence
SnowGem / XSG => forked, Equihash 144,5
ZELcash / ZEL => Equihash 144,5 at Block: 125,110Non Asic resistant projects/coins on equihash:
Zcash / ZEC => NO Asic resistance, asic friendly
Zclassic / ZCL => will follow Zcash decision
VoteCoin / VOT => will follow Zcash decision
Hush / HUSH => will mostly use KMD Notarization, no need for fork
Komodo / KMD => No hardfork for sure
Commercium / CMM => ok with asics, no fork
Bitmark / MARKS => ok with asics, no fork
ZenCash / ZEN => researching, but no hardfork planned
Bitcoin Private / BTCP => no hardfork planned
BitGem / BTG
Bitcoin Interest / BCI
Buck / BUCK
Achieve Coin / ACH
Bitcoin Faith /BTF
Bitcoin Pizza / BPA
Bitcoin World / BTW
BitcoinCashPlus / BCP => death project?
Hepta Coin / HEPTA
Classic Bitcoin / CBTC -
Zsoca_D
tag
válasz
melkah
üzenetére
Leírom én is a tapasztalatom.
Én A3-at vettem, amit egy olyan országban üzemeltem be, ahol az áram kb feleannyiba kerül, mint Mo-on. A kikapált coin-t azonnal váltottam USD-re. Így összehozott 600 USD-t, miközben kifizettem 200-at az áramra. Mindez majdnem 3 hónap alatt. Ha nem váltottam volna be a coint (Sia), akkor ez most még sokkal kevesebbet érne. A gép ára 980 USD volt, de ez táppal (erről se feledkezz meg), brutál magas szállítási költséggel, és vámkezeléssel (kezelés+Áfa) valahol 1700USD körül állt meg.
Így összeségében hatalmas bukta volt. (Haver Romániában, ahol a Mo-ival azonos az áram díja, jóval előbb lekapcsolta, de utolsó 2 hétben negatív volt a napi mérlege, és kb 200 USD-t keresett)
Mindemellett pedig a gép nem hangos, hanem egy légvédelmi szirénához hasonlítható, és képes még tavasszal is 40 fokot teremteni egy 100nm-es ház emeletén.
Tehát:
1. Semmiképp ne 1,3-al szorozd a gép árát, mert kell táp, és nagyon drága szállítás, és erre az egészre számítják az Áfá-t. Nagyjából egy 1000USD gép 1600-1700 lesz mire kézbe veszed.
2. Jól gondold meg, hogy hol működtetnéd, mert ettől idegesítőbb (zaj+meleg) profittermelést nehezen tudok elképzelni. Persze télen a meleget még ki is lehet használni, így olyankor nagyban változik a helyzet
3. Az árakat a többi gépnél is néztem, és nagyjából úgy vannak beállítva, hogy stabil diff és ár mellett 6-8 hónap alatt hozza ki az árát, de a gyakorlatban ez jóval több lesz.Nem tudom, hogy Mesterlövész hogyan csinálta, de gyanítom, hogy a gyors megtérülés valamelyik gépénél az eufória műve volt, ami miatt elszálltak az árak 10-20-szorosára, de ebben az esetben jóval többet kereshetett volna az ember, ha csak simán vesz valami coint-t.
Nem lebeszélni akarlak, de javaslom, hogy egy kicsit jobban járd körbe a témát és várj meg még néhány ember tapasztalati beszámolóját, mielőtt beleugranál.
Az itt leírt E3 pl. jelenleg nagyjából napi 4,2-4,3 USD-t hoz tisztán, ami nagyjából 1 éves megtérülést vetít előre. Addig pedig bármi megtörténhet.@Mesterlövész
Ha nem esik nehezedre szívesen olvasnék konkrét számokat arról, hogy neked hogyan (és mikor) sikerült nagy nyereségekre szert tenni ezekkel a gépekkel.Ja, és (#47356) NoX1 kicsit elszámolta magát (az USD nem 180Ft hanem 280Ft ), így 1060 USD 190eFt helyett kb 300eFt. Ezt már szorozhatod 1,3-al, mivel benne van a táp és a szállítás (habár nem tudom ki szállítja ki 100 Usd-ért, mert nekem 170-180 körül volt), de még így is 400eFt-ra jön ki a vége.
-
Nézegetem a "crypt0.zone"-t mennyíre aktuális? Mining PoolHub-al karöltve.
-
Mesterlovesz
aktív tag
Számítástechnikai eszközökre nincs vám ha harmadik országból hozod (vagyis nem EU-s). Csak ÁFÁ-t raknak rá, ami 27%. Ha neked többre jön ki az azért van mert a szállítmányozó cég vámolja neked kb. 5-6 ezer Ft-ért és ahogy írtad, az aktuális dollár áron számolják fel az ÁFÁ-t a termék árára ÉS a szállítási díjra, mert mindkettő ÁFA köteles.
-
melkah
tag
Hat ez gyors volt.
A tervem az volt, hogy estig atgondolom es este megrendelem ha ugy alakul. Ehez kepest szomoruan latom, hogy jelenleg "elfogyott".Amugy a felettem tobb helyen is lathato linket linkeltem en is ide, ahol 850$ volt. Ha jol sejtem az en commentemet sikerult kimoderalni, bar nem igazan ertem, hogy mit vetettem azzal, hogy a gyarto oldalat linkeltem.
-
lenox
veterán
Hol lattad annyiert?
https://shop.bitmain.com/product/detail?pid=000201806050936438836vKVHwmM06C8
850.
-
Enter65
senior tag
Megkérnék mindenkit, hogy a jövőben kicsit jobban figyeljünk oda a szabályokra, főleg a HIRDETÉS részére!
Köszönöm!

-
válasz
melkah
üzenetére
Nincs rá esély, hogy átcsúszik.
1,3-as szorzóval számolj: vám, ÁFA, ügyintézési díjak
Pl. egy Z9 mini táppal és szállítással együtt jelenleg 1060 dollár, ami kb. 190e forint. Mire kézhez kapod, kb. 250e forintodba fog kerülni.
És a vám megállapításánál nem azt fogják figyelembe venni, hogy a vásárlás pillanatában mennyi forintot fizettél érte, hanem a vámolás pillanatában fogják a dollárt átváltani forintra és arra számolják a vámot.
Én az E3-at ugyebár áprilisban vettem, júliusban vámolták, és sajnos a júliusi dollár árfolyamon számolták vissza, hiába volt ott az utalási bizonylat, hogy mennyit fizettem érte áprilisban forintban... Mondanom sem kell, hogy 20e forinttal nagyobb értékre számolták a vámot, pedig én nem is annyit fizettem érte...
-
-
melkah
tag
válasz
Mesterlovesz
üzenetére
Koszi az irast. Tokre orultem , hogy valaki vegre ir sajat kezbol is tapasztalatot es orulnek ha mastol is lehetne olvasni ilyenekte!

Lehet valamin en csuszok el, de z9 es a z9 mini kapcsan nem ertem a szamitasaidat.
A z9 mini a gyarto oldalan kiiertak szerint "Total hash rate 10.0k Sol/s±5%"-el termel. Te 15k solt irtal, az , hogy jon ki?A z9 mini: 10k sol, 300w, 850$
VS.
z9: 40.8k sol, 1150W± 10%, 3319$Ezeket az adatokat a gyarto oldalarol vettem. Ezek alapjan a z9 csak egy minimalisan olcsobb mint a mini, de csak picivel termel tobbet hasonlo fogyasztas mellett aranyositva. En ugy latom, hogy nagyobb kockazat megvenni a z9-et, mert nagyobbat lehet rajta bukni, de a z9 mini is egy jo alternativa lehetne kissebb befektetessel, viszont a ket miner aranyositva arban, teljesitmenyben, es fogyasztasban is igen hasonlo.
Ebben akkor nincs igazam, ha van valami titok amirol nem tudok es tenyleg 15k sol-t termel a mini, mert akkor az egy jobb vetel (volt).
-
válasz
Franky2Ster
üzenetére
Pár hónapja próbálkoztam vele, nekem elég kamus dolgonak tűnik..
-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz
melkah
üzenetére
Én gpu-ztam is még 2014ben, aztán asicra váltottam, aztán 2016ban vissza gpu-ra aztán vissza asicra. Mindig mindegyik megérte. A titok az, hogy az első batch asicban benne legyél, ha ez megvan akkor tuti nyereséged lesz. L3+-t vettem elsők között. Egy hónap alatt kihozta az árát. Aztán vettem 5öt és még fél évig nagyon sok.pénzt.kerestem vele. Aztán eladtam, még időben. Belevettem a D3ba, na az bontatlanul ott van a polcon. Mert nem első batchot vettem. E3, X3, B3, Z9 mini. Ezek is megvannak, első körösek. Hoztak is rendesen. Most csak elrakom a coinokat és várom a következő bummot. Z9 szerintem felejtős, későn adták ki. No meg a Z9 mini 15k sol-al megy már a megérkezése óta. 2 db Z9 mini majdnem hozza a Z9 40k sol-ját. 3 db meg még túl is szárnyalja, kevesebb pénzért, ugyanolyan áramfelvétellel.
-
válasz
fireman123
üzenetére
a bitmain kikapcsolta őket, mert sajnos postázni kell
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
L4mie
veterán
válasz
fireman123
üzenetére
Vagy átmentek másik kojnra
-
cuko
aktív tag
válasz
melkah
üzenetére
"ha en osszerakok egy riget, akkor azt addig hajtom ameddig meg nem doglik, vagy el nem eri azt, hogy a villanyszamlanal nem hoz tobbet"
Szerintem az inkább a fő különbség, hogy kriptopiactól függetlenül könnyebben tudod eladni a gépet / egy részét, ha a szükség úgy hozza.
Ha "halálra hajtom" szcenárióval számolsz, akkor valóban ugyanaz, de ha "már nem termel érdemi profitot" szcenárióval, akkor a gép alkatrészei még mindig értékesíthetőek/használhatóak lesznek, akkor is, ha durván leesik az ára és telítődik a piac. Míg egy kifutott ASIC tényleg csak ajtótámasz lesz, vagy esetleg elmegy kuriózumnak/barkácsolni fillérekért.Plusz amiről nincs szó, hogy bányászgéppel tudsz ugrálni az algók között, van "B" terv, egy egy algóhoz kötött ASIC-nál nincs (legalábbis amennyire én átlátom).
-
KilgoreTrout
senior tag
válasz
margithid
üzenetére
Szerintem a másik topicra gondolt:
https://prohardver.hu/tema/crypto_trade/keres.php?stext=xrp%20OR%20ripple
Év eleje felé születtek relevánsabb hozzászólások.
-
golya87
őstag
válasz
margithid
üzenetére
Érdemes visszakeresni itt a fórumban, korábban ki lett tárgyalva. Komoly vallási vitát generált, inkvizícióval. Szvsz nem a normál utat járják, mint a többiek, ezáltal nem is decentralizáltak, valamint az XRP és a Ripple, ami mellé a bankok álltak, nagyon nem ugyanaz.
-
warcat
veterán
Végetért a Lyra2REv2 boom, ez is kb 6 órás volt mint a korábbiak.
-
margithid
veterán
A ripple-ről kinek mi a véleménye?
Hosszú távon elég biztatóak a kilátásai, főleg, hogy bankok is vannak mellette, nem? -
Állítólag ez a bányász progi tudja nyújtani Vegához a 70-75 MH/s-t Lyra2REv2 alatt:
lyclMinerFórumban ezt a beállítást írta valaki:
I've got 2 cards at 1360mhz / 875mv gpu core getting 75mh/s
My other 4 cards at 1300mhz / 890mv gpu core getting 70mh/sSzóval szerintem nemrég frissíthették WTM-et az új Lyra2REv2 értékekkel Vega kártyákhoz.
-
Vegához? Radeon RX Vegára gondolsz? Nem szokás azzal Lyra2REv2-t bányászni. Vagy igen? Most látom, hogy WTM-en is feltört a Vertcoin (VTC) a Vegához.
Nézd meg ezt a miner progi fórumot: hátha itt írnak Vegához dolgokat.
mkxminer: Assembler-optimized Lyra2rev2 miner for AMD GPUsVolt Vegám, de csak CryptoNight-ot bányásztam vele. A Lyra2REv2 azt hiszem jobban GPU igényesebb algoritmus.
-
Bossp
addikt
Sziasztok.
LyraRev2-höz milyen profit és beállításokat ajánlatok Vegához?
-
mepet
addikt
válasz
shteer
üzenetére
Sosem volt. Mivel asiccal is bitcoint vagy altcoinokat lehet bányászni, ezért a SHA-256 asicokkal kapcsolatos hsz-ek a bitcoin topicban az SHA-256-tól eltérő algoritmussal bányászó asicokkal foglalkozó hsz-ek pedig itt találhatóak. (CPU mining topic volt külön régen, de már érthető módon halott.)
-
tom120514
őstag
válasz
melkah
üzenetére
A VGA értéke is lesz majd nulla de nézz rá a Hardveraprora és latod, higy sok éves karik is pénzt érnek. Az ASIC nullát ér, amint nem nyereséges bányászatra, illetve ha kiforkolják alóla a jó coinokat, aminek erősen drukkolok.
A fő bajom a centralizált / könnyen centralizálható nagy erő / teljesítmény. Ez a kripto alapvetésének (ami szerintem jó, hasznos) mond ellent, így nem tetszik, ellene drukkolok.
-
válasz
fireman123
üzenetére
Az egy szám, ami megmutatja, hogy az adott típusú GPU (AMD, NVIDIA) esetén melyik éppen a legprofitálóbb algoritmus.
MPH-on vehetsz fel worker-eket, és ráállíthatod úgynevezett HUB-okra, és megadhatod, hogy miket bányászhat. MPH innentől megoldja a dolgokat, és csak oda fogad el csatlakozást, ami épp a legprofitálóbb algoritmus (vagy coin) port-ja, a többit zárja. Ehhez persze jól be kell állítani a bányász progit, hogy kapcsolat megszakadás esetén mit csináljon; végigpróbálja a megadott port-okat, és ahhoz csatlakozik, amihez MPH engedi, mert épp az a legprofitálóbb.
Nézd meg ezt a .bat -ot. Fel van véve, hogy milyen algoritmust melyik progival bányássza. Ha megszakad a kapcsolat (MPH lezárta), akkor megy tovább a következőre, egészen addig, míg nem tud valamelyik bányász progi csatlakozni. Ez addig fog tovább működni, míg nem lesz egy másik algo, ami profitábilisabb, és így tovább...
-
default.
őstag
Sziasztok!
AMD tulajok, ti melyik verziójú Radeon driver-t használjátok? Én eddig a 2017.08.08-ast használtam, de ott nem találtam a Compute Mode beállítást, ezért (hülye fejjel) felraktam a legfrissebb drivert, de most felkiáltójelesek a kártyáim. Akkor most megint BIOS mod kéne rájuk?

-
válasz
Tamás9x
üzenetére
Igen, valós lehet, ha ezt tudtad volna 24 órával ezelőtt. Valószínűleg a következő 24 órában már nem így lesz.
Ezek a noname coin-ok kiemelkedő profitjai eléggé tiszavirág-életűek, azaz lehet néha szárnyalnak, de általában maradnak észrevétlenek. És szerintem macera kezelni őket: wallet-et, pool-et, váltót keresni, stb. Lehet nem is lehet (még) őket normális coin-ra váltani, mert egyik exchange sem listázza. Persze ettől még lehet értékük, ami növekedhet vagy csökkenhet, csak nem tudsz mit kezdeni vele valójában...Akinek van türelme ezeket bújni, spekulációs céllal rárepülni egy-egy ilyen coin-ra, HOLD-olni, aztán várni, hogy listázásra kerüljön valahol, azzal néha biztos jól lehet keresni. Az biztos, hogy ezeknél nem stabil 24 órában nézed, hogy mennyit hozott a bányagép.
-
melkah
tag
válasz
tom120514
üzenetére
En ezt a logikat nem ertem. Marmint ertem, de zavar, mert ha en osszerakok egy riget, akkor azt addig hajtom ameddig meg nem doglik, vagy el nem eri azt, hogy a villanyszamlanal nem hoz tobbet. Ekkorra viszont mar valoszinuleg a benne levo vga-k sem fognak tobbet erni mint "ajto tamasz". Jo kicsit talan tobbet, de velemenyem szerint akkor mar inkabb csak gombokert lehet eladni, mint, hogy kozel kepviselje a beruhazasi erteket. Tehat mindenkeppen arra hajtok, hogy a profitot, az banyaszott osszeggel erjem el, amibol nyilvan kivonando a beruhazasi ertek.
En sem szimpatizalok feltetlen az asic-okal, de teljesen mind1, hogy mivel mineolok, ha profitot termel. Tehat en szivesen vennek asic-ot is, de soha nem tudom, hogy melyik asic-nal fogjak azt mondani, hogy forkolnak egyet, hogy anti asic legyen az osszes coin. Szamomra ez zavaro, ez volt az E3-nal is, ami igazabol nem is asic es ezert nem mertem venni z9 mini-t es ezert tiprodok itt a z9-en is.
En sajnalom, hogy keves asic-os van itt kozottunk es/vagy keves hozzaszolast irnak ide a forumra, mert engem nagyon erdekelne, hogy kinek mennyire valt be eddig az asic es egy elettartam alatt mennyi profitott tudot termelni, ameddig gazdasagtalanna nem valt.
-
-
válasz
fireman123
üzenetére
Köszi, hogy szóltál, át is állok rá kicsit.
Úgy látom, hogy a Vertcoin (VTC) miatt lehet ez. WTM elkezdte elég jó helyre sorolni. Konkrétan nálam az első most. Persze direktbe túrva, de gondolom ezért állították rá a NiceHash-t.
Vagy a Monacoin miatt, mert MPH-on nagyon megnőtt rá a Normalized Profit.
A múltkori pump-ot én vettem észre
Szóljon legközelebb is bárki lát ilyet! 
-
L4mie
veterán
Jó lenne látni,
én abból indultam ki, hogy az elmúlt héten a zec diffije nem 22%-t nőtt...az ára meg ma reggelig 10% -t de azóta esett, szóval lehet arányos de nem lineáris. Erről volt egy csomó beszélgetésünk másokkal és nem feltétlen nő az ár a diffivel...mert ahogy írtad is piac...és kereslet nem függ össze azzal, hogy most hirtelen ráengedtek az asickok + x %-nyi hasht a Zcash hálóra. -
mepet
addikt
Urban legend lenne? Az elmúlt fél évet nem nézve sem stimmel?
ZEC-nél még nem vizsgáltam, BTC-nél tudom, hogy az ár és a nethash (tehát a diff) korrelált egészen 2017 végéig. Onanntól jöttek a bálna spekulánsok (intézményi befektetők) és az állandó kínálat melletti folyamatosan exponenciálisan növekvő keresletből adódó természetes növekedésből csináltak egy összevissza pattogó izét, ami most keresi az utat, hogy folytassa a holdraszállást 1 millióig, követve az azóta is folyamatosan növekvő nethasht.
Há de szépen összefoglaltam a bitcoin utcsó fél évét, magam is meglepődtem
Ismertek olyan weblapot, ahol egy charton látható a diff (vagy a nethash) és az ár? Milliószor kerestem már, de nem találtam ilyet.
-
varmi2
nagyúr
Ismertek másik oldalt is a wtm-en kívül?
-
-
-
L4mie
veterán
[utolsó 3 kifizetés] Zec 2Ksol/sec-es riggel....

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Le Mans Ultimate
- Telekom mobilszolgáltatások
- Filmvilág
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Eljött a CPU-k kora az AI-piacon
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Tovább tarthat a memóriakrízis, mint gondolnánk
- Blu ray írás és írási hiba
- PayPal
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- ASUS Rog Ally Z1 Extreme, 2027.01.12-ig gyári garanciás, hálózati töltőjével, szilikon tokkal eladó!
- HP 250 G7,15.6",i5-1035G1,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Lenovo ThinkPad T480s,FHD,14",i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH,jó akku
- Lenovo ThinkPad T480s,FHD,14,i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH
- Ugreen Revodok Max Thunderbolt 4, dokkoló, port többszöröző állomás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone X 64GB 100% (3hónap Garancia)
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Slim Disc Edition ( Lemezes Slim PS5 Konzol.)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Formula Air Mesh G3 Seasonic 450W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

nem csak a báynászat van benne 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Standard házhűtő ventivel lejjebb mennének nálad is a hőfokok

, így nem tudom értelmezni, ....csak valami arányszám a coinok profitjai között vagy van valós jelentése az értéknek?