Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Yettel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Bemutatkozott az Infinix GT széria új generációja
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
-
fireman123
őstag
-
Iginotus
addikt
válasz
melkah
üzenetére
Szerk: nem válasz akart lenni

Mennyire lehet alkudozni az áram szolgáltatóval? Mondjuk hogy nekem a rigek fogyasztanak 5000W-ot akkor egyedi szerződéssel a 36ft-ról mennyire lehet lealkudni az áram díját?
Szóval az évi 43800 KW/h ha jól számolom. durván 1,5 millió/év!
Ennyit lehet egyáltalán lakosságiba?
-
fireman123
őstag
válasz
melkah
üzenetére
4 nap alatt 80%-ot csökkent a Lyra2Rev2 Asic ára
, igaz ez a bach október végi (persze ha nem kamu az egész
), -
-
mepet
addikt
válasz
melkah
üzenetére
Én, mint Z9 mini tulaj, legfőképp erre lennék kíváncsi, hogy átverés-e: ASICminer Zeon 180,000 Sol/s
Nagyon annak tűnik.Elég para lesz már az is, ha ezeket üzembe állítják (ez megbízható gyártó állítólag): Innosilicon Equihash A9 ZMaster
-
Zsoca_D
tag
válasz
melkah
üzenetére
Leírom én is a tapasztalatom.
Én A3-at vettem, amit egy olyan országban üzemeltem be, ahol az áram kb feleannyiba kerül, mint Mo-on. A kikapált coin-t azonnal váltottam USD-re. Így összehozott 600 USD-t, miközben kifizettem 200-at az áramra. Mindez majdnem 3 hónap alatt. Ha nem váltottam volna be a coint (Sia), akkor ez most még sokkal kevesebbet érne. A gép ára 980 USD volt, de ez táppal (erről se feledkezz meg), brutál magas szállítási költséggel, és vámkezeléssel (kezelés+Áfa) valahol 1700USD körül állt meg.
Így összeségében hatalmas bukta volt. (Haver Romániában, ahol a Mo-ival azonos az áram díja, jóval előbb lekapcsolta, de utolsó 2 hétben negatív volt a napi mérlege, és kb 200 USD-t keresett)
Mindemellett pedig a gép nem hangos, hanem egy légvédelmi szirénához hasonlítható, és képes még tavasszal is 40 fokot teremteni egy 100nm-es ház emeletén.
Tehát:
1. Semmiképp ne 1,3-al szorozd a gép árát, mert kell táp, és nagyon drága szállítás, és erre az egészre számítják az Áfá-t. Nagyjából egy 1000USD gép 1600-1700 lesz mire kézbe veszed.
2. Jól gondold meg, hogy hol működtetnéd, mert ettől idegesítőbb (zaj+meleg) profittermelést nehezen tudok elképzelni. Persze télen a meleget még ki is lehet használni, így olyankor nagyban változik a helyzet
3. Az árakat a többi gépnél is néztem, és nagyjából úgy vannak beállítva, hogy stabil diff és ár mellett 6-8 hónap alatt hozza ki az árát, de a gyakorlatban ez jóval több lesz.Nem tudom, hogy Mesterlövész hogyan csinálta, de gyanítom, hogy a gyors megtérülés valamelyik gépénél az eufória műve volt, ami miatt elszálltak az árak 10-20-szorosára, de ebben az esetben jóval többet kereshetett volna az ember, ha csak simán vesz valami coint-t.
Nem lebeszélni akarlak, de javaslom, hogy egy kicsit jobban járd körbe a témát és várj meg még néhány ember tapasztalati beszámolóját, mielőtt beleugranál.
Az itt leírt E3 pl. jelenleg nagyjából napi 4,2-4,3 USD-t hoz tisztán, ami nagyjából 1 éves megtérülést vetít előre. Addig pedig bármi megtörténhet.@Mesterlövész
Ha nem esik nehezedre szívesen olvasnék konkrét számokat arról, hogy neked hogyan (és mikor) sikerült nagy nyereségekre szert tenni ezekkel a gépekkel.Ja, és (#47356) NoX1 kicsit elszámolta magát (az USD nem 180Ft hanem 280Ft ), így 1060 USD 190eFt helyett kb 300eFt. Ezt már szorozhatod 1,3-al, mivel benne van a táp és a szállítás (habár nem tudom ki szállítja ki 100 Usd-ért, mert nekem 170-180 körül volt), de még így is 400eFt-ra jön ki a vége.
-
válasz
melkah
üzenetére
Nincs rá esély, hogy átcsúszik.
1,3-as szorzóval számolj: vám, ÁFA, ügyintézési díjak
Pl. egy Z9 mini táppal és szállítással együtt jelenleg 1060 dollár, ami kb. 190e forint. Mire kézhez kapod, kb. 250e forintodba fog kerülni.
És a vám megállapításánál nem azt fogják figyelembe venni, hogy a vásárlás pillanatában mennyi forintot fizettél érte, hanem a vámolás pillanatában fogják a dollárt átváltani forintra és arra számolják a vámot.
Én az E3-at ugyebár áprilisban vettem, júliusban vámolták, és sajnos a júliusi dollár árfolyamon számolták vissza, hiába volt ott az utalási bizonylat, hogy mennyit fizettem érte áprilisban forintban... Mondanom sem kell, hogy 20e forinttal nagyobb értékre számolták a vámot, pedig én nem is annyit fizettem érte...
-
-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz
melkah
üzenetére
Én gpu-ztam is még 2014ben, aztán asicra váltottam, aztán 2016ban vissza gpu-ra aztán vissza asicra. Mindig mindegyik megérte. A titok az, hogy az első batch asicban benne legyél, ha ez megvan akkor tuti nyereséged lesz. L3+-t vettem elsők között. Egy hónap alatt kihozta az árát. Aztán vettem 5öt és még fél évig nagyon sok.pénzt.kerestem vele. Aztán eladtam, még időben. Belevettem a D3ba, na az bontatlanul ott van a polcon. Mert nem első batchot vettem. E3, X3, B3, Z9 mini. Ezek is megvannak, első körösek. Hoztak is rendesen. Most csak elrakom a coinokat és várom a következő bummot. Z9 szerintem felejtős, későn adták ki. No meg a Z9 mini 15k sol-al megy már a megérkezése óta. 2 db Z9 mini majdnem hozza a Z9 40k sol-ját. 3 db meg még túl is szárnyalja, kevesebb pénzért, ugyanolyan áramfelvétellel.
-
cuko
aktív tag
válasz
melkah
üzenetére
"ha en osszerakok egy riget, akkor azt addig hajtom ameddig meg nem doglik, vagy el nem eri azt, hogy a villanyszamlanal nem hoz tobbet"
Szerintem az inkább a fő különbség, hogy kriptopiactól függetlenül könnyebben tudod eladni a gépet / egy részét, ha a szükség úgy hozza.
Ha "halálra hajtom" szcenárióval számolsz, akkor valóban ugyanaz, de ha "már nem termel érdemi profitot" szcenárióval, akkor a gép alkatrészei még mindig értékesíthetőek/használhatóak lesznek, akkor is, ha durván leesik az ára és telítődik a piac. Míg egy kifutott ASIC tényleg csak ajtótámasz lesz, vagy esetleg elmegy kuriózumnak/barkácsolni fillérekért.Plusz amiről nincs szó, hogy bányászgéppel tudsz ugrálni az algók között, van "B" terv, egy egy algóhoz kötött ASIC-nál nincs (legalábbis amennyire én átlátom).
-
tom120514
őstag
válasz
melkah
üzenetére
A VGA értéke is lesz majd nulla de nézz rá a Hardveraprora és latod, higy sok éves karik is pénzt érnek. Az ASIC nullát ér, amint nem nyereséges bányászatra, illetve ha kiforkolják alóla a jó coinokat, aminek erősen drukkolok.
A fő bajom a centralizált / könnyen centralizálható nagy erő / teljesítmény. Ez a kripto alapvetésének (ami szerintem jó, hasznos) mond ellent, így nem tetszik, ellene drukkolok.
-
válasz
melkah
üzenetére
Én inkább arra voksolnék, hogy most nem fog jönni.
Minek jöjjön? Túl nagy konkurencia nincs jelenleg az NV részéről.
A Vega is csak megszorongatni tudja őket, ide-oda billeg a mérleg nyelve játékoktól függően, de a TI-t sehogy sem képes befogni.
Az NV így meg még bőven kiszórhatja a jelenlegi készleteket, minimalizálva a veszteségeket. -
lenox
veterán
válasz
melkah
üzenetére
Nem latom, hogy mitol erne meg neki kamuzni. De amugy is az volt a helyzet, hogy a heten nem lesznek, ev vegeig meg igen, a ketto kozott meg titok. Volt mar, hogy siggraphon hoztak ki kartyat, de most uj high-end quadrora nem szamitanek, leginkabb a gamer gpuk vannak lemaradva (meg a gyengebb quadrok, meg mobilbol is jo, ha energiahatekonyabb), az meg kevesbe siggraph tema.
-
Yany
addikt
válasz
melkah
üzenetére
Kétesélyes. Egyáltalán nem feltétlen a hír hamis, hanem az NVIDIA kicsit teaselheti a piacot azzal, hogy kamuzik egyet, hogy nem sietnek a cuccal (kisebb készletsöprési motivációként), majd berobbantják. De valójában tényleg semmi sietnivalójuk, szóval én inkább arra fogadnék, hogy idén nem, vagy csak professzionális cucc lesz, vagy ha esetleg év végefelé lesz valami mozgolódás AMD-nél, akkor NV részéről is letörik annak a hírértékét egy saját kis tupírral. De néhány héten/hónapon belül semmiképp nem számítanék semmi érdemlegesre.
-
rolko
őstag
válasz
melkah
üzenetére
Nem ajánlom

2x6 kártya volt egy 22U fali rakcben. Az alját kivágtam és friss levegőt egy 200as csövön keresztül tolt be szűrőn keresztül egy ipari csőventi. A rack tetejét szintén ilyen módszerrel. De ha rajta voltak az oldal lapok és az elje kb megfőtt az egész. Le is szereltem, pedig dolgoztam vele nem keveset.
Majd keresek képet róla. -
cuko
aktív tag
válasz
melkah
üzenetére
Én a helyedben keresnék hasonló projekteket redditen, bitcointalkon, kriptopenzen és egyéb fórumokon. Én 1-2 hasonló dobozos megoldást láttam már, nem emlékszem a ventik paramétereire, de azok nem voltak sikeresek.
Biztosabb, ha más példáján próbálsz meg tanulni, mint ha összerakod x ezerből a papíron elméletben jó dobozt, hogy aztán szembesülj, hogy nem hűt elég hatékonyan.Magából az ötletből nekem jobbnak tűnik egy két oldalról, nagyobb felületeken nyitott, huzatos doboz (valahogyan megoldva az eső- és állatállósága), amiből könnyebben-gyorsabban cserélődik a levegő.
-
lenox
veterán
válasz
melkah
üzenetére
A levego surusege 30 fok korul 1.1 kg/m3, fajhoje olyan 1 kJ/(kg*K), tehat ha percenkent 5 kobmetert tudna kivinni, akkor fokonkent 5 kJ hot visz ki percenkent, tehat fokonkent 80 wattot tud huteni. Ha 2000 wattos a 2 rig, akkor 25 fokos levegot sziv be, 50 fokos levego megy ki. Ha jol szamolom.
-
lenox
veterán
válasz
melkah
üzenetére
Itt valami problema van, furdoszobaba 10-15 cm-es ventik szoktak lenni, nem 1,5 meteresek, es 50-100 kobmeter per orat szoktak tudni, 15-osbol van 200-300, de orankent, tehat masodpercenkent jo esetben 50 litert fognak kivinni, es az sem kobe vesett ertek, csak ha semmilyen ellenallas nincs a szivo es a kifujooldalon.
-
Kripke
tag
válasz
melkah
üzenetére
Akkor megint csak ott vagyunk, ahol a part szakad. Ugyanis én a fenti diskurzusból nem azt vettem le, hogy hivatalos hosting szolgáltatónál vannak a gépek. Hanem azt, hogy a haverokkal sikerült intézniük egy épületet a rigeknek. De majd az illetékes kijavít, ha nem igy van.

-
Iginotus
addikt
válasz
melkah
üzenetére
Mert a rendes szerződéses cégeknél drágább mintha otthon üzemelteted.
A sufni hátsó garázs "cégeknél" pedig csak egy kb adásvételi bérbeadás szerződés lehetséges félhivatalosan. Ami kockázatos, de ezért kell jól bejáratott sogor/koma/jóbarát
Előnye az ár.
Normál cég 9.500/rig +38ft/kw+Áfa
Sufni cég 30-35Ft/Kw+semmi
-
Kripke
tag
válasz
melkah
üzenetére
Szerintem ezt akkor is privátban érdemes megbeszélni, ha egyébként a hely mások számára is elérhető. Legalább annyi Hater követi ezt a topikot, mint ahány bányász (na jó, remélem azért nem
) Senki nem fog ide olyan címet beírni, ahol bányász gépek duruzsolnak 0-24 ben. -
Dr. Romano
veterán
válasz
melkah
üzenetére
Nekem kint van jelenleg a kazánban. Amíg ment a fűtés bent volt, de ott jó helye lesz, mert még ebben a melegben is hűvösebben üzemel mint télen bent.
Ha nagyon bedurvul a 40 fok, akkor majd valami cryptonight-os koint fogok túrni hűsölés végett.Hát tömbben tuti nincs egyszerű dolgod, vidd le a biciklitárolóba, kérj ingyen áramot, és imádkozz hogy másnapra ne lopják el

-
szazbolha
addikt
válasz
melkah
üzenetére
Nekem "kültéren" volt négy gépem egy nagy erkélyen ami felülről némileg fedett. Kb. 2 köbméteres "sátor"-ban hogy ne közvetlen a hideget kapják, meg esőpermet se menjen rájuk. Esőt nem, de a havat ráfújta a szél.
Mezőgazdásági boltban vett takaró fóliából meg lécekből lett eszkábálva a sátor. Úgy számoltam, ha a napközben 20 fok felett a hőmérséklet akkor le kell állítani, mert melegszik. Ezért volt tervbe véve a raktárbérlés. Nyáron használhatatlan az ilyen elhelyezés ha a nap rásüt.
Lett volna lehetőség garázsban is bányászni, de az nyáron a naptól bőven 30 fok felett van. lakásban meg a légkondi dupla költség lenne. -
szazbolha
addikt
válasz
melkah
üzenetére
Ip@n-ban vettem 200-ért 1070Tit. 2 ventis zotac.
.
Amúgy engem nem zavarnak a hírdetők, nekem is van kinn samsungos 1060 drágáért.
Engem inkább az zavar, hogy többször is volt jelentkező a régi AMD kártyáimra, de az utolsó pillanatban eltünik a vásárló.
A káosz megindult.... nem bányagépet, hanem gémer gépet kell majd eladni. -
szazbolha
addikt
válasz
melkah
üzenetére
Valamit benézhettél, mert a nicehash nem váltó. És van kiutalási limit. És naponta csak 1x van kiutalás.
Nyilván sokan a kiutalási limit felett is tartottak ott BTC-t, de épp a te szavaid igazolják amit írtam, ez egy veszélyes üzem, és bármikor megtörténhet hogy meglopnak.
Ez az alap." mint ha a lakasom ablakaba, a muskatlis ladaban tarolnam a forintjaimat es meglepodnek rajta ha jonne valami paraszt es ellopna az osszes megtakaritott penzemet."
Az legyen a te dolgod, hogy a tolvajok helyett magad okolod, véleményem szerint a helyes szemlélet az, hogy nem az áldozat a hibás, hanem a tolvaj.
-
AAntii
őstag
válasz
melkah
üzenetére
Ezért lenne jó, hogyha elindulnánk egy mérsékelt szabályozás útján, valószínűleg megjelenne olyan piaci szereplő is, mint váltó, amely bizonyos standardoknak megfelel és nem a teljes anyagi csőd félelmével kell beküldeni a váltóra és onnan ki a pénzt, hogy vajon megérkezik e vagy épp egy napot bent maradt holnapra meglesz e.
-
szazbolha
addikt
-
-
-
fogtunder
nagyúr
válasz
melkah
üzenetére
én meg arra tippelek, hogy nem érdemes egy példából komolyabb következtetést levonni.
volt, akinél amúgy tökéletesen működő páros nem volt jó ilyen formában. az én rigem is tökéletesen ment a PC-hez használt USB stickkel, de a TP-Link okoskonektort már bezavarta, miközben ugyanarra az ASUS AP-re csatlakoztak, nyilván egymás mellett. ha az AP-vel gond lenne, már rég kidobtam volna, az okoskonektor egy méterrel odébb tökéletes.
a múlt héten hibát generáló Huawei CPE router már rengeteg lokáción működött tökéletesen ugyanezzel a SIM kártyával, nem hiszem, hogy az eszközzel van hiba. sőt, továbbmegyek, ugyanezen fizikai elhelyezésben hetekig ment tökéletesen. elkezdtem a dual-mininggal próbálkozni, utána kezdődtek a problémák, de a dual lelövése után nem szűntek meg. és itt nem is a WiFi-ben volt a zavar, hanem a mobilnetben, a router és a gép között kábeles kapcsolat van.szóval szerintem a lényeg: ha nem muszáj, senki ne használjon WiFit a gép csatlakozására, mert mindig a kábel a tuti. ha mégis, és gondok vannak a kapcsolattal, vezesse ki hosszabbító kábellel. ha meg nincs gond a kapcsolattal, akkor örüljön.
-
tom120514
őstag
-
cuko
aktív tag
válasz
melkah
üzenetére

Nálam is volt olyan rig, ami tökéletesen üzemelt 1 hétig a szobámból (6x EVGA 1060/6), régi usb-s wifi vevővel - és most szívtunk két másik riggel, ami valamiért nem akar normálisan üzemelni wifiről (5 hónap stabil kábeles működés után).

Szóval nem tudom, mi a probléma forrása pontosan, de jó tudni, hogy az USB-s hosszabbítás lehet megoldás. -
cuko
aktív tag
válasz
melkah
üzenetére
1- "Hogy lehet az, hogy a rendes pc felhasznalas kozben , a gepben levo vga nem zavarja a wifit ? Eleg sokan hasznaljak a desktopjukat vagy laptopjukat kizarolag wifivel."
Laptopban levő wifit miért nem zavarja a vga - elég gáz lenne, ha úgy terveznék a laptopokat, hogy ez nincs beletervezve.
Az, hogy a gépben van 1db vidkari vs open-air "házban" 6db vidkari azért nem ugyanaz zaj tekintetében. + Oldallap hiába van levéve "rengeteg, itt mozgo GEEK-nek", a wifi kártya, vagy USB-s dongle hátul/elöl/felül van rádugva az usb-re, szóval van a kártya és az antenna között egy fémlap.2- "Engem foleg az erdekelne, hogy van-e errol barmi szakirodalom, vagy leiras, ami nem csak vaktaba lovoldozes?"
Jó kérdés, de a "vaktába lövöldözés" és az empirikus megfigyelés között van különbség.
Itt is (és más fórumokon is) többen jelezték, hogy az USB-s wifi lapra dugva nem stabil, hosszabbítóval arrébb rakva stabil - ez a lényeg.3- "az emberi szervezetre van-e barmilyen hatassal az ilyen "kartyak alltal generalt elektromos zaj"?"
Erre nem fogsz itt érdemi választ kapni.
De amúgy nem hiszem, hogy érdemes úgy kialakítani a gépnek a helyét, hogy napi szinten állandó, közvetlen ki legyél téve neki - főleg nem egy gyerek.
(De én azt sem hiszem, hogy számottevő élettani hatása lenne egy 2m-re zúgó szerver elektromos zaj sugárzásának.) -
Enter65
senior tag
válasz
melkah
üzenetére
Kezdjük azzal, hogy sokan fa illetve nem vezető keretett használnak. Azokat alapból érdemes egy kábelel összekötni és a tápegység hazához rögziteni. Ez elvezeti a statikus töltéseket, földeli az eszközöket. Ha mégis fem a keret, álltlában le szokták festeni vagy valamilyen bevonatott huznak ra, hogy időt álló legyen. Szintén nem vezet, kell a "földkábel" hozzá.
A rendes gépház meg ha ugy nézzük, akkor egy "faraday kalitka". Minden egyses statikusságot elvezet a tápon keresztül vissza a konektorig.Amúgy meg, hogy ha aWiki-t nézük.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
melkah
üzenetére
egy átlagos PC-ben 1db VGA van és nam nagyon megy 7-24 terhelésen, itt meg igen. és igen, a gépház árnyékol, akár rajta van az oldala, akár nincs, de aki geek, az vesz egy normális házat, aminek nem kell leszedni az oldalát, mert szellőzik, legalábbis szerintem.
kb. egy-másfél méter távolságban a jelenség megszűnik, csak a rig közvetlen közelében érzékelhető, szóval ha nem használod kispárnának, valószínűleg élettani hatásai se lesznek. szakirodalomról nem tudok, de rengetegen jártak így, hogy az alaplapba dugott WiFi stickkel szakadozott a kapcsolta, de egy 1,5m-es hosszabbító kábellel már nem.
-
golya87
őstag
válasz
melkah
üzenetére
Az alapján amit a Titan V tud, elég jó lesz. Az ETH teljesítmény alapján a Titan V széria elég brutkó memvezérlést kapott, szemben a Vegáéval. Kérdés mi jut le ebből a 2080, 2070 szériába?
Tippre 1080 kap HBM-et mondjuk két stack-el (TitanV 3, V100 4) a 2070 pedig GDDR6-ot. -
Yany
addikt
válasz
melkah
üzenetére
Megírtam itt miután rájuk találtam: proshop.de-n. De kb. az utolsók voltak a neten (magyar, de, uk, lu, fr) ezen az áron. Ma már inkább €600-650 körül mennek a 1070-esek. Kapni lehet őket itt-ott, de csak ekörül. Ha viszont ilyen körülmények között még márkára is leszűröd a lehetőségeidet, akkor esélytelen vagy. Én is Armor OC-t akartam venni, ráadásul sima 1070-eseket, mert abból a Ti 2x8 pines, de már nyilván nem volt. De nem azért mert azok jobbak, csak azokból már felépítettem egy riget, amik 7/24-ben futnak immár 7 hónapja mindenféle gond nélkül. Nekem ennyi elég lenne, hogy újra azt vegyek. De remélhetőleg az EVGA 1070 Ti ACX 3.0-val sem lesz gond.
-
sanzi89
addikt
válasz
melkah
üzenetére
Sokunk reméli, hogy visszaadják. Amúgy nem azt ígérik, hogy január 31.-én visszaadják, hanem, hogy január 31.-én megmondják, hogy pontosan mikor és milyen felosztásban fogják visszaadni.
"The exact date of reimbursement for old balances will be announced by January 31, 2018."
-
high-tech
csendes tag
válasz
melkah
üzenetére
Igen, nekem volt már egyszer szerencsém kifogni egy ilyet. Még egy kamu tracking numbert is küldött az ember, egy EVGA 1080 FTW lett volna, persze sosem érkezett meg, a kamu tracking meg teljsen más országba/címre érkezett (feladott egy levelet egy random címre gondolom). Szóval ezzel vigyázni kell, más kérdés, h a pénzt az Amazontól persze visszakaptam, csak a csaló használta 3-4 hétig.
-
válasz
melkah
üzenetére
Ránéztem többnyire több hashrate-t mutatott a magyar pool mint valójában. amúgy -20% / + 33% között szokott ingázni.
(#34513) szazbolha
Igen ez evga 1060 sc 3gb-os, samsung ramos.
A hynix-es már nem olyan szép, hő és órajelben sem, de annak a hűtéséhez nem nyúlhatok, Zotac, így ugrik a garancia.
[kép]
ennek is 3.41 sol/w mutatója 283 sol avg.
Sok minden függ egyébként szerintem a hőmérséklettől, ugye minél hűvösebb annál jobban tud boostolni a kártya. Viszont ha túl sokat kell hűteni, akkor meg a ventillátor vesz ki a fogyasztásból.(#34514) haxiboy
Vrm hőre miből lehet következtetni? Házilag van módszer mérésre?
Mennyire érdemes csavarni a vga ventijét? -
Danex
addikt
válasz
melkah
üzenetére
A legtöbb oldal kiírja, hogy ETN-nél ne nézd az oldalon található hash értékeket mert teljesen nonsens amit írnak, illetve alapjába véve kicsit változó az ETN mennyisége.
Van, hogy ~8 jön egy órában van, hogy 14 (Nyilván itt a luck is közbeszólhatott). Az előző 24 óra statisztikája alapján ~9.5 az órai átlag, ezáltal 17.5USD jött. ~4500HUF, 4500Hash-el

-
BandiT85
aktív tag
válasz
melkah
üzenetére
Szia!
Szerintem olvasd el a tweeteket, amit a pool fejlesztő tettek ki, nincs minden rendben most a Vivo körül. Én is ma konfigoltam rá a gépeket, ami a hasrate-eket illeti, 1070-ek valóban 750-800, de nálam mindenben túloz ilyen szempontól a WTM.
Amíg nem rendeződik a dolog, én hagyom a Vivo-t egy pár napig, aztán megpróbálom újra.

-
-
L4mie
veterán
válasz
melkah
üzenetére
Ok, akkor eltekintve az alapvető szerintem releváns dologtól, hogy tapasztalataim alapján: /ami relatíve nem sok, de azért pár dolgot már kipróbáltam./
A nicehash mindig szarabbul hozott mint adott poolon adott coint bányászni és ezt napi szinten nézni, váltogatni.Nicehashre jobban megéri a saját walletjére bányászni és időnként kiutalni váltóra mint külsős walletre küldeni, mert utóbbi esetben jóval magasabb feekkel dolgozik. De a magas utalási költségek ezt megbolondíthatják, innentől neked kell tudnod a saját szokásaid igényeid alapján mi éri meg jobban.
Másodikra:
Nem akkor éri meg lefuttatni a benchmarkokat, ha specifikusan 1-2 algoritmust bányászol amihez beállítod mondjuk afterburnerben a kártyákat, hanem akkor, ha hagyod, hogy a sok-sok algoritmus közül a nicehash válasszon neked olyant ami szerinte éppen megéri. Utóbbi esetben érdemes finomhangolás után is lefuttatni a tesztet.* mindezt saját tapasztalatok alapján mondom, nyilván vannak itt sokan akik többet, jobban, magasabb szinten művelik.
-
L4mie
veterán
válasz
melkah
üzenetére
Szerintem nézegesd ezt, bár ha nincs időd váltogatni a coinok között és állítgatni a riget akkor jó lehet a nicehash, de szerintem nem a legjobban megérő dolog, és állítólag kemény fee-kkel dolgozik.
Speciel most visszaálltam ETN-re, eddig Zen/Zec et szedtem, miningspeed illetve flypool-ra. / Zecre a flypool jött be eddig a legjobban....mobile walletre küldöm, de nyugodtan lehet váltóra is, csak ne kis tételekben/
*más: ETN Nvidia 1080-al jön 580-590 H/seccel 1070 el meg 620-630 között....GDDR5x a ludas mi?

ettől függetlenül milyen beállításokkal szedtek ETN-t Nvidiával? Ahogy nézem GPU nem számít neki, MEM annál inkább, meddig lehet tolni neki vele a 1080 at illetve a 1070 et?
-
BandiT85
aktív tag
válasz
melkah
üzenetére
Természetesen összesen 8db-ról beszéltem. Az összes kártyám nagyjából 70% power limiten megy, +100-130mhz gpu-val, kivéve a két Gaming X, azok 50%-on vannak, kb úgy fogyasztanak és mennek annyin mint az 1*8Pin-es kártyák 70-en. Így mindegyik kártya 3,6- 4,1 Sol/w között van Zcashben.
A 6-os rigen Nicehash-ben összesen két kártyán mehet neosrypt, különben a kevés memória/lapozófájl miatt újraindul a miner. Meg még két kártyán le van véve valamelyik dual, erre nem emlékszem, ugyancsak az előző ok miatt.
Az asztalimban az egyik kártyán levettem a neoscrypt-et, úgy tökéletes. Ez is újraindult, hiába a 16Gb ram...

Ezen kívül az összes algo bepipálva.

-
szazbolha
addikt
válasz
melkah
üzenetére
Szerintem a methodnak megfelelően kéne beállítani a kártyát. Ez szinte mindig a power limit csökkentésével jár, mindig +Mem és az változó, hogy + vagy - GPU. A defaulthoz képest egy jó beállítás akár 10-20%-al több profitot is termelhet.
Nicehash esetében valamelyik claymore átállítja a VGA-t. Ezért (is) kezdtem el hanyagolni. Az EWBF viszont nem. Így aztán elég unhatékony lesz a váltogatás.Az lett a megoldás, hogy a beállításokban csak 1 féle methodot engedélyezek és manuálisan állítom be a VGA-t.
-
Yuhfej
csendes tag
válasz
melkah
üzenetére
Teljesen egyetértek groop kolléga válaszával.
"falra festett ordognek"
Itt most egy pl. egy viharról beszélsz, ami azért Magyarország legjobb részein is előfordul.A gombokért az úgy kell érteni, hogy gombokért 5-6 eHUF!!!
Ja és ehhez hozzátartozik egy biztosítás is 25 millió (nem elírás) forint értékben, mondjuk villámcsapás miatt bekövetkezett kár esetében.
PL: http://www.mediamarkt.hu/hu/product/_philips-spn-3080b-t%C3%BAlfesz%C3%BClts%C3%A9g-v%C3%A9d%C5%91-1139449.html -
mepet
addikt
válasz
melkah
üzenetére
ne fesd a falra az Ördögöt!

Nálad szállt el PC (beleértve a rigeket is), vagy akármi más túlfesz miatt az elmúlt 5 évben, akár csak egyetlen alkalommal? Ismersz olyat, akinek igen?
Én 99%-ig biztos vagyok benne, hogy van védelem a környéken az összes lépcsőházban, máshogy nem tudom elképzelni, hogy több, mint 10 éve havonta volt túlfesz, az elmúlt 10 évben pedig egyszer sem. Nem csak nálam, hanem egyetlen ismerősnek sem a környéken. Pedig kb mindenkinek van PC-je, túlfesz védője a lakásban pedig senkinek sincs. (Onnan tudom, hogy lakáson belül szoktam segíteni a villanyszerelésben, mert sokan összekeverik a villamosmérnököt a villanyszerelővel.
) A profi (EON listájában is szereplő) villanyszerelő sem javasolt túlfeszvédőt, pedig tudta, hogy milyen célra épül a 32A-es hálózat. Ha találkozom vele, rákérdek, miért nem. -
Yany
addikt
válasz
melkah
üzenetére
Nekem is volt már gondom külső beszállítótól kapott termékkel. A pénzemet a visszaküldéstől számítva kb. 1 nap alatt kaptam vissza az Amazon saját webes felületén keresztül indított történettel. Többször próbára tettem. Egyik esetben sem eladói gond volt nekem, csak a terméknek volt ilyen, vagy olyan baja. Még csak manuális levelezgetés sem volt. Űrlap kitölt, vonalkód nyomtat, csomag visszaküld, megérkeztést követően másnap pénz újra a számlámon. Ugyanakkor simán lehetnek problémásabb boltok/termékek, mint bárhol máshol a neten, ahol ez nem ilyen egyszerű, ezért is írtam, hogy a delivery kérdésekben a bolt saját vállalásai eltérhetnek az Amazonos garanciáktól. Illetve az értékeléseket is fontos figyelni.
De ez itt nagyon off, szerintem ne az Amazonról folyjon itt a vita, hanem a kártyákról/bányászatról. Gondolom boltos témára is van már megfelelő topic.
-
mepet
addikt
válasz
melkah
üzenetére
Bittrex: amíg nincs kész az enhanced verification, addig szerintem ne küldj oda semmit! Én marha rég óta használtam az oldalt, mikor egyszer csak letiltotta az useremet, és kérte, hogy verifikáljak, adjam meg a nevemet és töltsek fel személyit és fotót. Feltöltöttem, 10 percre rá közölték, hogy nem egyezik a nevem a nevemmel (természetesen egyezik), írtam a supportnak, több napja nincs válasz... Letiltottak minden withdrawot, a cryptot is. Mondjuk csak pár tized BTC-m van ott, de akkor is mérges vagyok rájuk, nagyon várom, hogy megoldódjon az ügy.
-
melkah
tag
válasz
melkah
üzenetére
Kozben meg ejjel rajottem a megoldasra, csak mar nem volt erom leirni.
@(#30506) madpapa jo helyen kapizsgalsz!Ugy csinaltam, hogy egy kartyaval telepitettem a windowst es az nvidi legujabvb driveret. Amikor minden kesz volt, akkor bedugtam a tobbit es itt jott, hogy az elso bootnal kifagyott a windows a login kepernyon. Ha egyesevel dugdostam be, akkor a 3ik utan fagyott ki ugyanott.
1. A megoldas az volt, hogy egy kartyaval feltelepit mindent.
2. Osszes tobbi kartya bedug.
3. Windows login kepernyon kifagy.
4. Reset.
5. Reset utan alaplap latja az osszes kartyat, windowsban semmi nem latszodik, mint ha be sem lennenek dugva.
6. Nvidia driver (ugyanaz ami fent van) ujra telepit CLEAN install-al, itt torles utan maga az install er ker egy restartot es restart utan alacsony felbontasban driver nelkul elindul a windows es telepiti ujra a drivert.
7. Ha a telepites kesz, akkor latszik az osszes kartya windowsban is rendesen es lehet futeni ujra a vgakkal !
-
Yuhfej
csendes tag
válasz
melkah
üzenetére
a tranzakció indítások hibára futása gyakorlatilag a napi rutin része, bármely felületen egy vételi vagy eladási megbízás rögzítése pusztán a szerencsén múlik hogy első alkalommal vagy csak 15.-re sikerül. ha meg éppen akció van (bármely kripto körül őrület) szinte használhatatlan. egy már leadott megbízást módosítani is csak 8 miatyánk és jó sok pötyögés után lehet...
persze a belépéssel most én is küzdök közben, a zcash meg szárnyal lemaradva egy csomó jó lehetőségről
-
subaruwrc
félisten
válasz
melkah
üzenetére
úgy értem hogy 2-3 hónap kottán járatás után vagy a bga golyózás megunja a kínzást ( mikro repedések formájában ) vagy magában a gddr5 chipben keletkezik fizikai sérülés a magas hőmérséklet hatására
mindez úgy manifesztálódik hogy a DAG filet nem képes betölteni többet a kártya
-
melkah
tag
válasz
melkah
üzenetére
Valaszolok sajat problemamra. Ket db 0.01ze-es utalast vartam meg ami nanopoolrol krakenra ment kozvetlen.
Az elso 10oraval, a masodik 1.5 oraval kesobb erkezett meg krakenra mint ahogy a nanopoolrol elment az utalas. Ezutan kiprobaltam jaxx-ra is, ott is megerkezett ket utalas. Ezutan jaxx-rol probakeppen atutaltam krakenre a banyaszott oszeget, ami 5 percen belul "Confirming" allapotba kerult es 30 percen belul "confirmed" allapotba. A legelso utalas kb 10 oras beerkezese volt a leg erdekesebb, ott valami gixer lehetett.@(#30194) vizimento: Nem irtad le, hogy milyen problemad volt a jaxx-al, de a feljebb leirtak alapjan lehet, hogy hasonlo problemaba utkoztel te is es valami nem volt kerek a zec halozattal. Az en esetemben a 0.01 tranzakcio eleg mikro tranzakcionak szamit es ertem en, hogy jaxx is leirja, hogy problemajuk van, de nekem peldaul oda gyorsabban mukodott mint krakenra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Apple MacBook Pro 14" 2023 M2 Pro 16 GB / 1TB SSD asztroszürke
- iPhone / Macbook / Laptop javítás Újpest!
- X1 Carbon Gen10 27% 14" FHD+ IPS i7-1260P 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 7600K / GTX 1070 8GB / 16GB DDR4 / 256 SSD + 1TB HDD
- iPhone 16 128GB Ultramarine Karcmentes, 100% akkuval!
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen 1 FHD notebook - i7 10850H 32GB DDR4 1TB SSD T2000 4GB W11
- MacBook Neo 512GB Indigó (3év Garancia) - Bontatlan
- AKCIÓ! Asus H110M i5 7500 8GB DDR4 250GB SSD GTX 1050Ti 4GB ZALMAN T3 Plus Deepcool 400W
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ryzen 5 5600XT / RTX 5060 / 16GB DDR4 / 1TB SSD!
- Új állapotban! Lenovo ThinkPad T14 Gen 3 i5-1245/16gb ram/256 ssd FHD+ garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

, de aki bányászattal foglalkozik ezt nyilván tudja

, igaz ez a bach október végi (persze ha nem kamu az egész
),
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Majd keresek képet róla.