Hirdetés
- iPhone topik
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
tom120514
őstag
válasz
AAntii
üzenetére
Én azért nem mert már kitermelte az árát és úgy gondolom, még csak most kezdődött a buli. Valószínűleg lesznek visszaesések de nem mindegy, honnan.
Én ha most kezdeném, ugyanúgy csinálnám mint 2017-ben, egy kis riggel először,azt nem tudom hogy most elkezdeném-e, erre válaszoljon légyszi az aki már 3 és fél éve bányászott 2017 nyarán
Kíváncsi lennék, ők eladták-e a hardvert amikor kezdődött az őrület. -
pn4hvq
senior tag
válasz
AAntii
üzenetére
De honnan jött ez, hogy "áramlopás"? Engedély nélkül rácsatlakozott egy vezetékre, kihúzta a saját "fészerébe" és ott használta (kvázi a hivatalos rendeltetési helyétől eltérő helyen használta)? Miért nem úgy fogalmaznak, hogy engedély nélkül eszközöket csatlakoztatott az irodai áramhálózatra?
-
shteer
titán
válasz
AAntii
üzenetére
A kriptobányász gépek rendkívüli módon forrósodnak, ezért balesetveszélyesek, ha nem szakszerűen használják őket. Ráadásul rengeteg áramot is fogyasztanak, feltehetően ezzel függ össze a hatósági eljárás is.
Megkérdeztünk egy szakértőt is, aki elmondta: az eszköz valószínűleg ethereum-bányászatra alkalmas, ugyanakkor felhívta a figyelmet, hogy tárolása amatőr, régen használt fakeretes szerkezetben történik, ami önmagában hordozza a rendkívüli tűzveszélyt. Az így alkalmazott gépek nagyon erőteljes hőkibocsátással rendelkeznek; nem elképzelhetetlen, hogy a fakeret öngyulladást szenved bizonyos esetekben.
a dark weben a Bitcoin-bányászatban adathalászok, emberkereskedők, fegyverkereskedők cserélnek pénzt, illetve gyártanak valutát
-
Dare2Live
félisten
válasz
AAntii
üzenetére
"Aki nagyot akar szakítani eleve nem adott el abból, amit bányászott..."
Helyesen: Aki nagyot akart bukni az nem szált ki januárban, márciusban, agusztusban.... és november elején.
és az is biztos, hogy a jelenlegi piacban tuti, hogy az ami kibányászok azt eladom azonnal a nyerő. Ha esetleg majd fordul és tényleg visszajönnek vásáról lehet belevenni. Addig kuka.
@L4mie: Hihetetlen nem tudtak a fenekükön maradni. Mindenkivel kicsesztek. Érthető ezek után büfi még 3* meggondolja pénzt toljon e bele.
-
koko52
nagyúr
válasz
AAntii
üzenetére
Jogos, 70%. Szóval azon az árfolyamon nem volt buy sehol a világon. Konkrétan egy biztosítós, tőzsdés barátom 1000 dolláron vásárolt elég komoly mennyiséget. 1300-nál már irigykedtem hogy vazze be kellett volna szállni. Hát most nem boldog, csak remél. Asszonykája még nem tud semmit azt mondta részvényt vett.
-
mepet
addikt
válasz
AAntii
üzenetére
nem lesz amd fronton sem semmi extra, vagy ha mégis, az hamar kiderül. digitaltrends: RX 600 rumors
Ja, jönnek a hirdetések az apróra: "fázom, rigeimet visszavásárolnám"

-
Dare2Live
félisten
válasz
AAntii
üzenetére
ez az érdekes, dif kb aug 9 óta csökken, addig eső árak mellett emelkedett. Azóta se nagyot kb 10%ot egy hónap alatt. Globálisan nincsenek nagy kihúzások, ez a 10% is gondolom onnan jön ahol drágább az áram.
De még a nem Kínia/Izlandi... áramáras MOon se látok nagy bedöléseket. Felraktak egy ~30 riget cryptoadokra kb nincs 200vga. Lószar. (Nem mellesleg a Szlovák/Német garis kártyákat annyiért akarják eladni mint amennyiért most veszek Szlovák/Német garis kártyát, sött rendszeresen kiskerár felett árulnak.) Nincs itt semmi kihuzogatás.
-
Dr. Romano
veterán
válasz
AAntii
üzenetére
Hát én azért aggódom.... Ha ez így megy tovább bitganaj kiszáll és MI-t kezd gyártani, végül megalakul a skynet és a többit már ismerjük

-
Danex
addikt
válasz
AAntii
üzenetére
Igen, akkor pont visszakúszott a BTC 11K-ra és akkor azt hittük újra felfelé, nem ilyen 5-6ezres BTC, meg 250$-os ETH.
És igen, aki nem váltja át és HODL, áramot meg lenyeli addig amig nem realizál bármi lehet.
Ha jön mégegy #toTheMoon akkor ezek a száraz hónapok visszamenőlegesen felértékelődnek.
-
válasz
AAntii
üzenetére
Jah, elég szomorúak a számok WTM-ben is

Most egy kicsit megint nem jó bányásznak lenni.NiceHash szokásához híven kicsit lassabban követi le a trendeket, így jelenleg oda érdemes pl. ethash algoritmust bányászni, mert majdnem 1 dollárral többet hoz, mintha direktbe Ethereum-ot tolnék.
-
válasz
AAntii
üzenetére
Nekem már van egy kis félretett ETN-em papír wallet-en. Ezt a hullámot most váltani fogom; exchange-re bányászok egyből Nanopool-on.
Szóval Nanopool-on elég magasra lőtték be az ETN diff-et, ezért csak ritkán tud beküldeni a miner program share-t.
Share difficulty is static and equal to 240000.Igen, cryptonight_v7 kellett a beállításokhoz.
Valószínűleg egy szál CPU-val nem is éri meg oda túrni.
-
Dr. Romano
veterán
válasz
AAntii
üzenetére
Én tartom mint mindig. Megpróbálok bezsákolni amennyit lehet, amíg a többiek vagy a nicehash észbe nem kapnak (már teszik mert emelkedik a diff) aztán maradok vagy lépek, majd látom hogy alakul a hozam.
Ha meg egyszer felmegy az ár, akkor viszont jó nap volt a mai
NoX1
Igen sima CN-ről V7-re forkolt, úgyhogy azzal kell túrni. A sumónál olvastad azt. Az jött V7-re majd belső viszályok miatt ment vissza sima CN-re. -
törölt tag
válasz
AAntii
üzenetére
En szerencsere elraktam mindegyik wallet dat fajljat es meg papiron is van azonosito kinyomtatva ugy, hogy QR olvasoval gyorsan be tudjam olvasni. BTC tarcam sajnos ures. Lehet eloszedek meg valami walleteket. Anno probaltam sok coin-t, sokat eladni sem volt erdemes.
Regen napi 6-10ltc jott be, ha jol emlekszem 10db 5970-el. Azokat valtottam indulo coin-okra, amiket par hettel kesobb 2-3* aron el lehetett adni.

Reg volt. -
X Factor
addikt
válasz
AAntii
üzenetére
Itt is ezerszer téma volt, van rá külön topik, nyilván nem hülyék vagyunk, ha nem lenne teljesen legálisan intézve az egész, ami mindig is irány és alapelv volt. Akkor az ember nem irna összegeket, ettől függetlenül annak a hive vagyok, h. ne virág nyelven kommunikáljunk, adatokból, számokból okul itt mindenki, legalább vannak konkrét példák.
-
Janou
őstag
-
fireman123
őstag
válasz
AAntii
üzenetére
igazad van és értem is amit írsz,...csak kínomban linkeltem az equi asicot, eszemben sincs venni
, ....most leginkább az 1070Ti-s 6 kártyás rigem "sorsa" izgat az equi asic mai bejelentkezése miatt
....mivel még messze nem térült meg (sajnos későn kezdtem a bányászást és persze, hogy a csúcson vettem a vga-kat), ...egyébként kb. 1 hónapja olvastam valahol, hogy talán júniusban lesz pl. Zcash fork, ....de most persze nem találom a forrást -
Danex
addikt
válasz
AAntii
üzenetére
ZCL-nél lesz megint egy fork tudtommal amiatt ugrott meg.
Az én gyanúm amúgy az, hogy pont most volt az idő ahol a 150 napos vagy mikor vonal, illetve az ereszkedő trendline alapján megjósolnák, hogy bull vagy bear korszak folytatódik.
Gyakorlatilag elég volt egy "minimális" befektetés valakitől (lásd az 1 óra alatt 15%-os BTC emelkedés), hogy ezt a vonalat átlépje a BTC és a nagykönyv szerint úgy tekintsenek rá, hogy most jön a Bull időszak megint.
----
Ezt abból tippelem, mint a pénzügyekhez kb semmit sem értő, a sok cikkből hallott dolgok ezt sugallják , hogy nézd a fej-váll formát, az 5 lépést, a 150 napos átlagot, az eső árfolyamvonal keresztezését stb.
Ha hátralépek azt látom, hogy a kicsit utánaolvasókat direkt bombázzák ezzel, hogy higgyék el értenek hozzá és próbálják megcsinálni az év vásárlását ezzel generálva az árfolyam-növekedést.
-
Danex
addikt
válasz
AAntii
üzenetére
Bányászati halált nem is feltétlen az ASIC-ra/miatt értettem, hanem az árfolyam oldalról.
De tény a jelek jelenleg azt mutatják hogy nyár végéig jól nézhet ki a dolog megint.
Kérdés, hogy a mostani emelkedés mögött van is valami vagy csak valaki pumpolt egy shortolasra.
Már csak jól kell eltalálni a realizalas időpontját.
-
válasz
AAntii
üzenetére
Electronero? Ne már
Kezd ez az egész fork-olósdi kicsit paródiába átcsapni. Követhetetlen, mi megy itt. Monero-ból is lett a fork után 4db új coin. Milyen jövője lehet ezeknek?Az Electroneum-ban láttam fantáziát; vannak szerződéseik mobil szolgáltatókkal, van mobil app-juk, ami "bányászik", ahonnan küldeni/fogadni lehet, és ígéret, hogy majd ETN-el is lehet fizetni a mobilszámlát.
Szerintem már kezd neve is lenni, arcok vannak mögötte, története van, HackerOne tesztelte az oldaluk és megkaptak nem tudom milyen minősítést, stb. Az első angol crypto. Erre lesz belőle egy fork, ami ráadásul amerikai bázisú.Igaz, hogy még lenne hova fejlődniük, de Róma sem egy nap alatt épült fel.
-
Zoli986
tag
válasz
AAntii
üzenetére
Nem akarom senkinek elvenni a kedvét,de ebben az országban a rendőri intézkedés a nullát közelíti ilyen ügyekben.
Sajnos volt alkalmam megtapasztalni ezelőtt 2 évvel amikor beidéztek,hogy a szabadidőmben felvegyék a vallomásom egy átveréssel kapcsolatban.
Én ugyan nem tettem feljelentést,de az elkövető számlájára beérkező utalások alapján megtaláltak engem is.
A helyi kapitányságon a nyomozó felvett egy jegyzőkönyvet,és megkérdezte akarok e tárgyalásra járni az ország másik végére. Kérem e hogy kártalanítsanak amennyiben arra van lehetőség,ebben az esetben mindenképp tárgyalásra kell járnom.
Itt jegyezném meg,hogy nem a nyomozó úr munkáját kritizálom,mert korrekten tájékoztatott,a bajom az,hogy ezt nevezzük igazságszolgáltatásnak?
Ha viszont szeretném látni a pénzem utazzak 400km-re tárgyalásokra,holott a levelezésből és az utalásból ami alapján megtaláltak egyértelmű,hogy át lettem verve.
De ez még csak a kisebbik gond. A nagyobbik az,hogy ha a csalást elkövető egyén kártalanítani tud mindenkit aki kártérítési igényt nyújtott be szabadon távozhat és még csak egy felfüggesztett büntetést sem kap,ugyanolyan erkölcsi bizonyítványt állítanak ki neki mint aki soha semmilyen törvény ellen nem vétett.
Feltételezem így fordulhatott elő az,hogy a csaló nevére keresve a jelentsd a csalót topikban 2009-óta folyamatosan ott szerepelt a neve az illetőnek és több bejegyzés szólt arról,hogy eljárás van folyamatban ellene..
Így sajnos az az elmélet is megdől,hogy feljelentem ha nem is kapom vissza a pénzem mert legalább bezárják a csalót... -
Dr. Romano
veterán
válasz
AAntii
üzenetére
Eszembe jutna bármilyen webshopnak egyáltalán előre utalni, felőlem lehet az akármilyen nagy nevű (a kicsikről meg aztán nem is beszélve).
Hehe egyébként úgy látom jól emlékeztem, egyszer írtam nekik egy ímélt, de a választ amit kaptam azt körberöhögtem

-
szazbolha
addikt
válasz
AAntii
üzenetére
Ez jó.... a senki által nem szeretett gyümölcs, meg a vesződés vele.
Nagyon nem vagyok zöld, és pazarló életet éltünk világításügyileg, sőt vízfogyasztásban is. Még most is mert a lakás bizonyos helyein hagyományos izzószálas lámpát alkalmazunk, de a kádban fürdés már a múlté..
.
De... egyszer vettem egy fogyimérőt és kimértem a standby eszközeinket, és akkor valami beugrott, nem tetszett hogy feleslegesen fogyasztanak 1-5 wattokat, de még a mikró is. Nem kéne ezt csinálni, mert csak kis fáradság a készülékeket áramtalanítani és a folyóson a lámpát leoltani.
Persze irracionális a helyzet, mert nyáron megy a légkondi. Egy erősebb nyári nap fogyaszt annyit mint amennyit egész évben kapcsolgatunk. Télen meg a mosogatógép fűt fel x liter vizet.
De ez van... a kényelem. Kell már a légkondi, meg a többi nagy fogyasztó is. Mégis lekapcsolom a nappaliban a LED-es lámpát, meg a hifi-t plazmát, stb.
Szerintem ez nem szarrágás, nem is a pénz miatt csinálom, csak zavar. -
sanzi89
addikt
-
Reggie0
titán
válasz
AAntii
üzenetére
Figy, itt mindenki, ilyen orszag, en sem vagyok kivetel. Lehet megsertodni, de mi ertelme van nem belatni a valosagot?
En is csak most kezdem leszokni rola, pl. ha csak 4-5 orat megyek el otthonrol, mar nem kapcsolgatom a villanyt. Kivancsi vagyok itt hany emberbe neveltek a szulei, hogy ha kimegy egy szobabol es nem kell a villany, akkor kapcsolja le. Vagy, ha otthagyja a szamitogepet, akkor kapcsolja ki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- X1 Carbon Gen10 27% 14" FHD+ IPS i7-1260P 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 7600K / GTX 1070 8GB / 16GB DDR4 / 256 SSD + 1TB HDD
- iPhone 16 128GB Ultramarine Karcmentes, 100% akkuval!
- Thrustmaster t300 Ferrari+tlcm pedál(garanciás)!
- Apple iPad 10 Gen 64GB WiFi (2022) Újszerű,Tartozékaival. 1 Év Garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Zalman S3 Chieftec 700W
- Apple iPhone 16 Pro 128GB Black Titanium Karcmentes állapot 91% akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 8700F 64GB DDR5 512GB SSD RX 7700 XT 12GB LIAN LI LANCOOL 217 FSP 650W
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4409
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Meg amugy is mar to the moon fazisban vagyunk par oraja.

Igazából ,csak arra akartam rávilágítani, hogy gyakorlatilag fele olyan hatékony az a konfig, mint jól konfiguralt gép és a végén nehogy drágább legyen a lé mint a hús.