Hirdetés
- Elképesztő robotok, kutyatelefon, Waymo, kártya méretű tracker... CES
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
- Crackberry Kevin telefonja, óriási Dreame stand autóval a közepén - CES
- Áprilisban már szaggathatja a kínai aszfaltot a Xiaomi SU7 új verziója
- CES 2026: Új összehajtható 3 az 1-ben töltő az Ankertől
- Honor 200 Pro - mobilportré
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- OnePlus 15 - van plusz energia
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
varmi2
nagyúr
Vettem egy ilyen kártyát. 120$ volt postával. És bios cserével csináltam belőle R9 Nano kártyát. Sajnos ezek csak 4Gb rammal rendelkeznek, így korlátolt a bányász felhasználás. Jelenleg etc-re fogtam be. Rossz a hash/watt arány. De így is profitabilitás, bár csak éppen. 28.5 Kb/150W
-
Frozen
addikt
válasz
Attix82
üzenetére
nem vitázok nekem ennyit vett fel a falból mérve,amit írtam és linkeltem.
Az lhr kártyákon limitálva van a bányászat és többet is fogyasztanak, az hogy kevesebbet ír a miner és a falból többet fogyaszt az azért lehetséges mert nincs megtörve rendesen az lhr és maga a softwer is gondolom valamilyen algoritmusokat futtat le ,hogy valamilyen szinten megkerülje részben így össze vissza ugrálhat akár a fogyasztás is. Ezeknél a kártyáknál már nincs az mint a sima 3070 esnél,hogy szépen belővőd ide meg oda mert egyszerűen az lhr miatt nem fog annyival menni áramból meg atomerőmű kell mellé.
ezért nem is éri meg venni.
Én 3500 euroba szépen eladtam a kártyáimat még tavaly, egy részéből vettem eth-t annyit amennyit a rendszer túrt volna kb 6 hó alatt. a maradék töke el van rakva az új generácios kártyákra. Természetesen csak akkor ha a pos megint tolják /csúszik. Ha pedig esetleg bejön akkor meg veszek majd eth-t egy jó árfolyamon
-
Hohocali
aktív tag
válasz
koko52
üzenetére
Az LHR kártyák fogyasztása jelentősen ugrál. Pl. nálam a 3070ti-k 20-40W-ot fel/le. Ez bakavarhat, kérdés a fogyasztásmérőd pontosan hogyan működik (integrál, adott időre csúcsértéket mutat, stb).
Én azt tapasztaltam, hogy a kliens oldali fogyasztás kijelzés elég pontos. Pl. az egyik PC-m jelenleg:
R5-3600 raptoreum bánya, HWInfo CPU package power : 58,9W
3070 non-LHR ETH/TON bánya, HWInfo: 153,6W
EVGA B3 450W táp (bronz)
A szünetmentesbe van dugva még egy mobilinternetet adó wifis router is.
UPS (Cyberpower CP1500EPFCLCD) : output power 243W
58,9+153,6=212W (CPU+GPU), a "falból" meg 243W. Ez korrektnek tűnik szerintem.Amikor korábban ilyen szünetmentesen ment több 3070 non-LHR kártya, akkor is pontosnak tűntek a kijelzések.
-
Frozen
addikt
válasz
koko52
üzenetére
mert rossz klienst használsz , nekem mindig annyi jött le a falból amit a kliens írt 3070 esetén és a 3080 esetén is trex minerel windows alatt. (nyilván egyértelműen a rendszer amit fogyaszt az még hozzájön ,de ha kilövöd a bányát akkor is megkapod mennyi az alap rendszer fogyasztás,így könnyen ki lehet számolni hogy a kliens amit ír az valós vagy nem,)
De nem is csodálkozok a legtöbben phoenixel nyomták itt,hogy az mennyire jó most meg a lolminer a divat én meg szépen megültem a trexel nekem bevált a másik kettő meg írt mindent össze vissza
-
Attix82
addikt
válasz
kenwood
üzenetére
Igen elmegy. Azért annyival több mert az Asus-kon 2 hőcsöves hűtés van. 2 ventis kivitel. Nagyon alap. SP 5700Xt a legjobb hűtés amit kitaláltak rá.
Ez volt Padozás előtt. Asus a leghitványabb hűtésű, de még a 3 ventis ROG meg társai is.
Látható, hogy itt a GPU hűvösebb mivel a vram és a VRM-ek nem melegítették a bordát. Most már igen így emelkedett a GPU hőfok is. 4 db Asusnál 2 GPU hűvösebb mint a másik 2, előtte is utána is.
-
-
-
omfgk
veterán
válasz
Shkiz0
üzenetére
Nagyon szar relatív nincs, mert igazából itt nincs nagy hőterhelés.
https://www.youtube.com/watch?v=K8ibHJC1nyw
Azért a Bioszarnak ezt is sikerült elcsesznie, hiába a kis hőtermelés. 3500 rpm mellett is 90 fok volt a hotspot.
2000 rpm mellett meg már 106 fok. -
válasz
Laraxior
üzenetére
Te f@sz
#78070 sakto
Nagyon szar relatív nincs, mert igazából itt nincs nagy hőterhelés.
De itt is igaz az ami a nagyobb kariknál, érdemesebb az értelmes verziókat venni, a hang és a hűtési teljesítmény okán.
Persze ezek kicsit drágábbak, viszont ha szűk a keret akkor egy Asus Dual, vagy akár PowerColor Red Dragon is megvehető. -
sakto
őstag
Sziasztok!
Melyik 6600XT-nek a legjobb a hűtése? -
Laraxior
titán
válasz
koko52
üzenetére
Pedig elég nagy különbségek vannak VGA és VGA között, simán lehetséges.
Elég csak itt az én hiperszuper Strixemre gondolni. +600 ramot lehetett belőle kihozni, 92 körül kapirgált. Nem egy 3080-at láttam amelyik bő 100 feletti értékkel ment, koppra húzva a ramórajelet az afterburnerben. -
varmi2
nagyúr
válasz
Attix82
üzenetére
175W-ot mutatott a fogyasztás mérő. Ha ebből klevonjuk a táp hatásfokát, akkor 154W
mód.
Most vettem észre, hogy eddig a táp hatásfokát a 110V hálózat alapján néztem, ha a 220V hálózatot veszem figyelembe, akkor a táp hatásfoka nem 88% hanem 90% tehát 2%-nyi fogyasztás a gép részéhez írható. -
varmi2
nagyúr
válasz
Attix82
üzenetére
A 218-ból már le volt számolva a táp hatásfoka, a 175-ből nem. Ha abból is leszámolom, akkor 154W a fogyasztás vga nélkül. De ugye, így is eszik valamennyit a vga, ha nem túr.
218-154=64W-ra jön ki, ami még mindig kevés, de nem találok hibát a számításban. Max a ventik nem esznek annyit, mert nem maxon mennek. De értem a problémádat. De falból tényleg ennyi a fogyasztásmérő szerint. ÉS a táp hatásfok is helyes. Lehet a vízpumpa sem eszik 20W-ot, csak 15-öt, vagy nem tudom. -
BeZol
őstag
12GB-os 3080-asok esetén hogy állnak az LHR-unlock-al, mennek már 72% környékén?
-
varmi2
nagyúr
válasz
Attix82
üzenetére
Nincs igazad.
Mondom, hogy miért. Az asztali gépemmel bányászom, a cpu (Ryzen 5900x) és a vga-val(6700xt). Mind a kettő folyamatosan túr. Az asztali gépem falból, fogyasztásmérővel 311W eszik. A táp az egy silver minősítésű 650W fsp táp. Ez utobbi két infó alapján a táp hatásfoka 50% kihasználtságnál 88%, tehát kiderül e fogyasztás 12%-t a táp fűti el. Maradt 273,2W. De a vízpumpa elvisz ebből minimum 20W, a 10 venti, további 35W. Maradt 218W, ezen a 218W osztozik a cpu a vga, a chipset, a két ssd, a ram a világítás, bár az nem sok. És a bányászprogi szerint a vga 110W eszik. Tehát reális amit mutat. -
koko52
nagyúr
válasz
Attix82
üzenetére
~650w-ot mértem konnektorban a 6 kártyára + a sallangok. Azt csekkoltam néha, mert ha több volt akkor elhasalt egy kártya és adrenalinban vissza kellett állítanom. A kliens valóban 75-80W-ot mutatott, de én nem azt írtam.
NV is hülyeséget ír. 235w-ot ír mindkét 3080-ra, konnektor 620W -
Attix82
addikt
válasz
koko52
üzenetére
Már sokadszor írták és írtam is, hogy amit kiír a program wattba az messze nem annyi !!! 120-130 watt egy 5700XT 55 Mhs-en. DE a neten is a YT is írják a téves fogyasztást. Felejtsétek el.....többi VGA-ra is ez van, talán az NVdiai VGAk amik közelítenek a valóshoz, de az AMDk nem.
-
koko52
nagyúr
válasz
Frozen
üzenetére
Ahogy a fogyasztásokat nézem azok felfele mennek. Nincs igazi fejlesztés, csak pakolják a tranzisztorokat egymásra. Egy jobb kártya már 3 slotot foglal, hogy hűteni lehessen a 400-500 wattot. Egy 3080 non lhr is elmarad egy 5700XT perf/wattban főleg bányában. Nekem 90W/54Mhs-el mentek.
-
Frozen
addikt
válasz
Attix82
üzenetére
2 dolgot elfelejtesz, a jelenlegi kártyákról mindenki tudja ,hogy még a legutolsó gamer is túrt vele az árai e vannak szaladva. Ha lesz pos akkor igazából ezek annyira elvesztik az értéküket hogy nagyon, ha tolják a mergét akkor is hiszen az új széria olcsobb lesz teljesítmény/fogyasztás tekintetében jobb hatásfok. Nem garancia ,hogy jobban fog turni ,de a 3 tipusú gyártó valamelyik kártyája tuti alkalmas lesz rá. Azért időt állóbb mert újabb technológia és ha megjelenéskor veszed akkor olcson msr áron + 1 évig nincs újabb szóval egy pár hónapig tuti ,hogy egész jól tartja az árát majd.
-
Emperor_
addikt
válasz
fireman123
üzenetére
Szia!
Igen, már 7 alkalommal volt kiutalás.
A módszert azt értem.De úgy néz ki megvan a gond forrása. Pale Moon böngészőt használok és úgy néz ki nem jeleníti meg azt az oldalt, amin minden tevékenységem látszik. Eddig ez működött.
Erre a címre gondolok: https://eth.2miners.com/account/35Nd4Gej8D3ckq25Q6CcQowmSPC /végéről direkt lehagytam pár karaktert./
Crome-ból meg működik ez a cím.Shkiz0
Köszi az infót! -
fireman123
őstag
válasz
Emperor_
üzenetére
Működik, én már 3 adagot kértem ki és kaptam meg január eleje óta. Volt már kiutalásod a btc címre? Mert ha nem, akkor nyilván nem is láthatsz semmit azon a btc címen, mert eth-t bànyászol. Amikor kikéred akkor a pool beküldi az eth-t egy tőzsdére átváltani btc-re, majd ha visszaér a btc a poolra, utána küldi ki a btc címedre.
-
Frozen
addikt
válasz
mokus1
üzenetére
ha bejön a pos nyugodtan nézd meg mit fog érni a 2080 ti kártyád
, és még most is teljesítmény/fogyasztás tekintetében elég gyenge kártya és folyamatosan csak öregebb lesz.
Értsd egy kicsit a logikát ha lehet venni 60 ezerbe 30xx kártyát akkor senki nem fog szaladni a 20xx kártyákért 100 ért csak egy példa volt.De nyilván minél újabb egy kártya annál időtállobb. -
DiceBlade
aktív tag
Sziasztok!
Rendeltem egy ilyen risert, és a bekötéséhez kérnék segítséget
https://riser.hu/termek/legujabb-ver011-pro-riser/
Ha a vga-nak 2x8pin táp kell, akkor azt is be kell kötni közvetlen a tápra, plusz a riseren lévő 1x8-at is? Ezen felül pedig az alaplap pci-ról kap tápot az usbn keresztül, vagy azon csak az adat jön-megy? Köszi! -
demmer123
őstag
Beindult a zuhanás
-
válasz
Frozen
üzenetére
Tesó nálad vannak azért bajok.
jelenlegi kártyák nagyon drágák msrn 2-3x árazás stb... majd ugyanezen mondatod végé pedig 2022 év közepén vagy végén az a kártya már sokat nem fog érni hiszen elavult lesz mivel lesz újabb a piacon hamarosan
Kicsit ellentmondásos nem gondolod? Ha valami most az eredeti árának 2-3x-a, akkor utána mitől érne gombokat?
Pláne úgy, hogy már most bármibe lefogadom, hogy az RTX 4xxx széria sem lesz MSRP közelében, ha csak nem úgy, hogy eleve már magas MSRP árat ad meg a gyártó mint ahogy tette a 3080 TI, és a 3090 Ti esetén is. -
Frozen
addikt
elvileg nyárig lehet túrni az eth-t eddig így van , ha esetleg eltolodik vagy közben jön bejelentés akkor meg érdemes már pár hónapot várni az új kártyákra,hiszen a jelenlegi kártyák nagyon drágák msrn 2-3x árazás stb és azt is érdemes nézni ,hogy 2022 év közepén vagy végén az a kártya már sokat nem fog érni hiszen elavult lesz mivel lesz újabb a piacon hamarosan
-
Emperor_
addikt
Sziasztok!
2miners-en bányászok ETH-t. A kifizetést BTC-ben kérem. Ha rákeresek a BTC címemre, akkor egy üres oldal jön fel.
Nálatok rendben működik ez a funkció?
-
Laraxior
titán
válasz
miningboy
üzenetére
Gamer géppel még mindig nem éri meg bányászni, mert túl sokat fogyasztanak a mellette levő komponensek.
Bár manapság, már ami nem Celeron CPUval van szerelve, már gamernek mondják.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Vagy inkább vegyél valami kriptót, úgy ingadozik mostanság, hogy simán lehet belőle pluszt összehozni
-
miningboy
tag
Sziasztok,
teljesen újoncként, (friss reges) vetném bele magam ebbe a bányász világba.
Az összefoglalót már átnyálaztam a regisztráció előtt, de még így is rengeteg kérdés maradt bennem, hogy hogyan is kellene ebbe belefogni.
Ami adott, az egy 3060Ti lhr-es kártya. Egy gamer gépben, tehát a nap túlnyomó részében bányászna, és kb 3-4órában pedig játékra lenne használva.
De hogy innen merre tovább, mi az első lépés, hol kell (érdemes) regisztrálni, mit mi után kell csinálni, meg hogy milyen programmal, az még nem világos.
Van erre vonatkozóan egy leírás, gyorstalpaló, akár magyar/német/angol nyelven?
Azt már látom, hogy ez alaposabb utánajárást igényel, nem egy-két órás könnyed olvasmány lesz, de talán megbirkózom vele.
Azzal tisztában vagyok, hogy a munkahelyemen ne mondjak fel, mert ez nem fog annyit hozni a konyhára, de ha havi 10k körül jönne a tiszta bevétel, akkor azzal ott vagyok, hogy a teljes házra vonatkozó villanyszámlát a bányászatból fedeztem.
Előre is köszönöm!
-
-
mZoleee
senior tag
válasz
Wasquez
üzenetére
USDC Vs USDT – Mi A Különbség A Két Vezető Stabilcoin Között
Azt nem tudom, hogyan lehet az adott oldalon átváltani.. de lehet hogy az adott coint kell megvásárolnod, ami a kiszemelt..
Oldalai válogatják, hogy mit hogyan és mi a teendő, így tényleg csak viszonyítani tudok a többihez. -
Agyrák666
aktív tag
válasz
Frozen
üzenetére
Nem hinnem, hogy ez igy mukodne. Tavaly tavasszal is volt egy nyari datum, nyaron egy decemberi, majd megint egy 2022 Q1-2.. Ha mindig benne van a levegoben, hogy fogsz tudni nyugodt szivvel kartyakat venni?
Az kene meg, hogy bejelentse: 2030ig szabad a palya..masnapra biztos 0 db lenne barmibol, az uj kartyakat pedig automatikusan szivnak fel a kinaiak.Ingyen penz 2030ig.
-
Frozen
addikt
válasz
Agyrák666
üzenetére
Erről korábban volt szó én úgy tudom,hogy nem lesz pontos dátum csak egyszer majd bedobják. Lehet rosszul emlékszem ,de pont azért ,hogy senki ne tudjon előre készülni. Viszont ha netán tényleg megint tolodik akkor meg tényleg már senki nem fogja elhinni. És év végén a 40xx rtx és rdna3 lehet felvásárolni
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- NVIDIA® driverek topikja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kedvenc zene a mai napra
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Gyúrósok ide!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Iphone 17 Pro Max 256gb,bontatlan,független,Eu
- IPAD 8.Gen (2020) Wifi+Cellular Space Gray 128GB , Magas Akku %, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL, 27% ÁFÁ-s
- ÚJ bontatlan Apple iPhone 17 Pro Max 256GB ! aktiválástól 1 ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Thinkpad T14 Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 256GB NVMe IR kam gar
- Samsung 50" 4K smart Wifi-s okos tv UE50NU7022
- Kuriózum: Ozark Trail (amerikai) fejlámpa 600 lumen
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Eladó Pegatron R7 240 4GB videokártya
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 256GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4003
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

ezért nem is éri meg venni.
még a PC házon sem dugom be a power ledet.
.