Hirdetés
- Xiaomi Watch 5 - kínai időszámítás
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
- MIUI / HyperOS topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megint Samsung-gyártott Snapdragonról pletykálnak
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
havri1
félisten
válasz
varmi2
üzenetére
2 db L3+.
Még pár napot/hetet üzemeltetem, és leállítom, mert elfogyott a delej.
Ismerem, 2-3 hónapig használtam (egy gpu még most is oda megy, mert nem akarom hogy inaktiválják az accot, ugyanis az is költséggel jár).
Sajnos nem korrektek már. Nagyon magas a fee, ami egy dolog lenne, de a svájci átállással most a Lightning network-ös utalást felfüggesztették, és csak a BTC network van, ami 0,0001 BTC díjjal megy, limit 0,0005 BTC. Hitegetnek össze vissza. Soha nem érem el..bent maradt 0,00022250 BTC ~8100 Ft-om, amit nem tudok kiutalni jelenleg.
Egyébként jó a wines programjuk, jók a felületek, mobil app is, csak hát.. -
havri1
félisten
válasz
varmi2
üzenetére
1,5TB a wines telepítőnek a minimum. Ezt később le lehet csökkenteni conf-ban, de nem éri meg.
[link] itt a táblázat, amiben lehet kalkulálni a várható bevételt. Zöld oszlop. Első 9 hónapban ne várj profitot, utána indul be. Én új HW-t nem vennék, annyit soha nem fog visszahozni..Összeszedtem a régi HDD-ket (1-3TB), amik már semmire nem jók, és RAID-be fűzve mennek. SMR-es HDD nem jó, belassul, és nem fog menni. Erre figyelj.
A fórumon sokan rpi-vel, vagy NAS-al oldják meg, ami amúgy is megy, vagy minimális a fogyasztása. Nálam a gép mindig megy, így + költségem nem származik belőle. RAID esetében ha egy elszáll, ugrik a projekt. Illetve ha sokáig vagy offline, hw hiba stb, kizárhatnak, szintén ugrik. Nem egy életbiztosítás, inkább kihívás
Én amennyit szívtam vele...netem szarakodott, az adatfileokat nem tudta olvasni hdd lassulás miatt --> töredezettségmentesítés és vagy adatfileok áthelyezése SSD-re megoldotta.
Aztán a eggy hiba miatt a log filet meghízlalta 140GB-ra, ennyi hely volt a C-n, így leállt minden..úgyhogy volt vele szívás wines környezetben..
Linux ill Docker alatt jobb állítólag.. -
-
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
varmi2
üzenetére
Közben kicsit utánanézegettem.
Úgy néz ki ha amúgy is fűtenék a helyiségben és nem klímával, még jó is lehet
Van egy 2,5x2 méteres fűtetlen HO szobám, egy elektromos fűtőtesttel.
A Nicehash calculator alapján az RX6800 havi 8500-at elfűtene, de 5700-at visszahozna
A másik kártyám egy RX5700XT, ott már rosszabb a matek, 6600-at fűt el és csak 3 ezret hoz vissza. -
válasz
varmi2
üzenetére
annak van 1-2 hülyesége ami nem tetszik.. pl ha valami coint eladok és kirakok cash tárcára, akkor onnan abból már nem tudok kriptót venni, meg a másik hogy withdraw-nál 1 napot kell várni az új címek hozzáadásánál..
KuCoin lesz szerintem nekem szimpi, ha elérhető lesz nálunk hamarosan, illetve még a Bybiten gondolkozom..
-
-
LuckyL
őstag
válasz
varmi2
üzenetére
elmagyarázom neked, nem bonyolult
minden "olcsó" most nem csak a crypto
ha bízol benne hogy 1-2-3 év mulva megint pénzbőség lesz akkor sokmindent vehetsz, ami jó megtérülést hoz majd
cryptot vagy mást isés egyébként ha elolvasod honnan indult a beszélgetés, akkor láthatod hogy hardverek kapcsán
-
GabeE3e
tag
-
geckowize
őstag
válasz
varmi2
üzenetére
Szia,
A cold wallet kifejezést akkor rosszul használtam, sorry.
Ha fel van írva egy papírra a 12 word seed phrase és letörlöm az Exodus appot a gépről akkor 0% az esélye, hogy bárki hozzáfér, nem? Csak mert ha fent van a progi és tegyük fel, meghackelik a gépem, vmi bruteforce algoritmussal kitalálják a jelszavam + a 12 word seed phrase-t és kész is, hozzáférnek a btc walletemhez nem?
Bár attól, hogy letörlöm az Exodus appot még a feltételes hacker fel tudja telepíteni ha már hozzáférése van a gépemhez, aztán ugyanezt meg tudja csinálni...
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
varmi2
üzenetére
Látom nem érted miről beszélek. Lehet félreérthető voltam. Szabályzást értsd mint befektetői osztály szerinti szabályozás.
A kriptók 2 csoportba lesznek osztva (asset és security) amcsiban a SEC szabályozása alapján. Amint ez meglesz az intézmények közvetlenül is képesek lesznek kriptóba fektetni. Amíg ez nincsen meg addig vannak a félmegoldások/de leginkább nem lépnek.
Az asset kizárólag a BTC lesz, és minden más security. -
koko52
nagyúr
válasz
varmi2
üzenetére
Ez a folyamat törvényszerű volt, követi a forgatókönyvet. A kérdés merre innen tovább. A 100k-s "3090 quad sli" azért elmaradt és el is fog. Tőlem pl nem lát a piac kártyát, csak a legdrágábbakat adtam el még mérsékelt áron. Azok amúgy is csak zabagépek voltak. A legjobbak megmaradtak mind: 3060ti és 3070-ek. A jó kis 5700XT-k meg még aranyáron elmentek.
Asszony kérdezte is mi a terv a melléképületben a hegynyi dobozzal, hát lehet karitatív célokra megy majd el
. -
válasz
varmi2
üzenetére
Korábban sem azon ment a diskurzus, hogy lesz e csökkenés, mert abban a többség egyet értett, hogy lesz de a 150-180K-s 3080-ak még nagyon nagyon messze vannak továbbra is.
Azért egy minőségi és rendes hazai garos kártya még mindig drága (3080 STRIX /TUF/ FTW3 / SUPRIM kb 280K és felette de inkább a java 300) a 3090 meg ugyan ezekből 350 és felette de inkább 400 a többség. -
geckowize
őstag
válasz
varmi2
üzenetére
Cold walletet úgy értettem, hogy nem lehet hozzáférni. Valahogy el kéne távolítani a walletet az exodusomból, aztán gondolom le kéne törölni a progit a gépről.
Majd amikor megint akarom használni akkor install és belépek a passwordömmel + 12 word seed phrase-zel, erre gondoltam.
Csak nem látok ilyet h log out of wallet / remove wallet és tartok attól, hogy bármit is csináljak a BTC walletemmel, ezért kérdeztem, hogy ha valaki itt exodus progit használ, az hogy tudja ilyen cold walletté tenni?
-
-
tisn
veterán
-
kenwood
veterán
válasz
varmi2
üzenetére
itt azert azzal is erdemes szamolni, h egy esetleges hiba, hianyossag a pos rendszerben oriasi elonybe hozhatja a legnagyobb pow halozatot. A magasabb arfolyam kompenzalhatja, tul is szarnyalhatja a diff novekedes negativ hatasait. Ez nem csak a banyaszoknak lehet jo, hanem annak is, aki meg a 10x elott bevasarol.
-
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
varmi2
üzenetére
Minimális energiaigény: Az ESG szerint valóban sokkal jobban fog kinézni, azonban azt ne felejtsük el hogy az ETH még mindig szinte 99% hogy Security-nek lesz szabályozva a SEC által (míg a BTC Asset lesz), ergó ez legalább akkor negatív az Institutional befektetőknek, mint amennyire pozitív az ESG. Arról nem beszélve hogy onnantól kezde Public Company compliance a haját fogja tépni ha esetleg ETH sec.-et szeretne vásárolni. Továbbá vitalikéknak az egész sec. registrációs folyamatot végig kell vinniük mindenek előtt, ami nem 3 hónap lesz. Nem véletlen hogy eddig sem rakott semmi institution pénzt ETH-ba.
Fizetés: Nem tudom ez mennyire ismert, de a Merge-el azon kívül hogy a POW-ból POS-lesz SEMMI nem változik. Ergó az ETH hálózati költség díjak sem. ami jelenleg is kb 2.5 USD (bikapiacon kb a 10x-ese.)
Nem gondolnám reális "fizetőeszköznek", főleg hogy az ETH funkciója egyáltalán nem is ez.
Main láncon továbbra is tartom hogy semmi nem képes felvenni a sebességet (és díjat) a jelenlegi legacy rendszerrel. Ide 2nd layer megoldás kell mint pl a lightning - ami mellesleg óriási folyamatos növekedést tudhat maga mögött...
Égetés: Abban egyetértek hogy nem fog nőni olyan ütemben az ETH a circ. supply mint eddig, azonban még mindig egy folyamatosan, igaz lassan, de inflálódó profilja van, ergó nem jobb mint a BTC fix supply-a.
Ezek az én meglátásaim. -
fireman123
őstag
válasz
varmi2
üzenetére
jaja, sőt egy kicsivel kevesebbet kap mintha az ember magának túrná az adott coint, mert hát a NH sem ingyen szolgáltat hash piacteret, viszont a merge utáni hetekben amíg le nem tisztul a kép valszeg érdemesebb lesz NH-el túrni akármit (beállítva az algó váltogatási lehetőséget), mint naponta manuálisan ugrálni a coinok között....persze akkor ha az ember úgy dönt, hogy bányászik tovább...én júniusban eladtam a 4,5 évig folyamtosan működő 6 db 1070Ti kártyákat, a rig alapot megtartottam egyenlőre, meglátom mi lesz a merge után pár hónapra és annak függvényében veszek olcsón 3060ti vagy 3070 kártyákat....no persze még az áram ára ezt az egészet felül írhatja, mert valószínűleg nem a 70 ft/kwh lesz a teteje, és van az az áramár ahol már nem éri meg az egész (főleg bizonytalan jövőjű kis coinikat túrni), hanem az áramköltségen inkább tpo coinokat kell venni....
-
G_Endre
csendes tag
válasz
varmi2
üzenetére
Én is így látom, ETH/BTC januári szinteket dönget. 99%-al energiatakarékosabb lesz, kisebb infláció, nagyobb tranzakciós sebesség, szolgáltatások, okos szerződések, stb.. Ezen érvek, azon feltételezés mellet szólnak, hogy ETH felzárkózik a BTC-hez (ha a Merge zökkenőmentes lesz). Ráadásul ETH esélyes fizetőeszköznek, míg BTC nem.
-
viharhozo
addikt
válasz
varmi2
üzenetére
Jelenleg az ETH inflacioja 2,43%. Ebbol lehet 0,5-1%-os deflacio. Ez alapvetoen erteknovelo, de nem extrem mertekben es nem rovid tavon.
Raadasul van egy oriasi kockazat benne: ha barmit elkurnak a Merge-nel, az gyakorlatilag a komplett altcoin-okoszisztemat bedontheti. Es abban kb. biztosak lehetunk, h aki el es mozog, tamadni fogja az ETH-t, mert oriasi penzt lehetne vele szakitani.
-
Attix82
addikt
válasz
varmi2
üzenetére
Én is így látom, de ha biztonságilag is, stabilitásba is rottyon lesz , akkor nem foglalkoznak az emberek vele....itt a pénz a lényeg nem az hogy mit tud. Jelenleg a komplett ETH coin mennyiség 8-10% van lekötve Validatornak az ETH 2.0 hálózaton....az nagyon kevés, és amíg nem éri meg (5% kamat) addig nem is lesz több.
-
-
haxiboy
veterán
válasz
varmi2
üzenetére
Többszázszorosára? Ha mindenki átállna ETC-re ebben a pillanatban aki ETH-t bányászik, a difficulty 30x-ra emelkedne ami azt jelenti hogy 30x árfolyammal lehetne tartani a jelenlegi profitot. Az ETC marketcap jelenleg 5B usd a ravené 370M usd. A tavalyi évben volt 10x ETC-n így semmi nem elképzelhetatlan, ahogy az sem hogy, ha akarnák az eladó ETC 20-30%-át felvásárolhatnák. (Bár szerintem a jelenlegi vagyonuk 100k BTC körül lehet)
Az ANT Pool éves szinten az 1% fee-ből körülbelül 430 BTC-t tudhat magáénak plusz a saját blokkjaik (és ez csak a BTC Pooljuk) (volt amikor többmint 40% -át a blokkoknak a bitmain hozta). Szóval több mint elég pénzük lehet megbolygatni a piacot. Nem kell ide többszázszoros árfolyam hogy profitabilis maradjon a bányászat, pláne ha feltételezzük hogy mondjuk a teljesítmény 70%-a jön csak ETC-re a többi eloszlik a többi coinon.
-
haxiboy
veterán
válasz
varmi2
üzenetére
Félreértesz, a nagy cégek/asic gyártók nem azért vásárolnak fel nagy mennyiségben coint hogy megérje bányászni, hanem azért mert meg fogja érni, ők az egyetlenek akiknek kristálygömbjük van (tudják mikor jelenik meg a következő ASIC), az árfolyam és a difficulty pedig elég erősen kapcsolódnak egymáshoz.
Ha pontosan tudnám hogy melyik coin lesz az ETH után a következő, minden pénzem abba tenném, akár profitos az elején a bányászata akár nem. Ha elég nagy befektető vagyok a nagy volumen miatt a kisebbek is követnek hiszen egy bálna biztosan tud valamit amiért azt a coint elkezdi vásárolni, a nagy volumenű felvásárlás pedig akaratlanul is feltornássza az árat hiszen az alacsony eladási poziciók eltűnnek.
Első ETH Asic 2018 áprilisában lett bejelentve, rá 1-1.5 hónapra duplázott az ETH, a BTC közelsem ment akkorát hogy indokolt lett volna.
Bitmain (AntPool) sem jótékonyságból fektetett most ~10M USD-t az ethereum classic támogatásába...ez az ami publikus...
-
koko52
nagyúr
válasz
varmi2
üzenetére
Tagadtam akkor is amikor tavalyra ígérték 100%-ban, aztán Februárra stb. Az 1 évet cinkelésnek írtam, azt se bánnám ha holnap jönne, csak legyen már valami, mert ez csak pangás ami van.
Egyáltalán fenn tudják tartani a hálózatot? Utoljára olyan info volt, hogy alig van hitelesítő. A végén majd nagy baj lesz belőle azt beesik ez a szar a béke segge alá. Egy részét anno át is tettem BTC-be, mert temetik azt is évek óta és mégis diktál a piacnak. -
LuckyL
őstag
válasz
varmi2
üzenetére
van pow fork, azthiszem ez az talán [link]
ha van eth-t, megkaptad airdropbanvalóban nem rózsásak a kilátások, de mindent az ár függvényében kell értelmezni
ha szuper kilátások lennének akkor ez a miner nem 10k dollár lenne hanem 50
és mint látjuk a bitmain honlapján sold out így is -
LuckyL
őstag
válasz
varmi2
üzenetére
példák, spekulációk
-merget elhalasztják, akkor ez egy extrém hatékony és profitábilis gép marad
-lesz hozzá etc firmware, vagy az új eth pow fork felfutígy hirtelen ez a kettő jut eszembe, de mindig meglep a crypto
már csak abba gondolj bele hogy magának a gépnek az értéke is azonnal 5x lesz, ha valami pozitív történne, bányászni sem kell vele, ha eladnád inkább
én nem hülyézném le aki ilyet vesz, számomra az a hülye, aki tavaly az őrületben (május, november) nem profitot realizált, hanem bevásárolt -
válasz
varmi2
üzenetére
Nem igazán jó az érvelésed. Nyomni kell ezerrel a bányászást, és nem rögtön eladni, hanem megvárni, amíg feljebb megy az értéke. Régi szép idők mikor még havonta 10x annyi ETC-t be lehetett húzni mint most. És ugye a VGA se nullázódik le, eladható bármikor. Ráadásul télen nagyon frankón fűtött, de a rezsigané miatt most már a garázs lesz fűtött
, van oda külön villanyóra.A számításod se értem, mert nekem erre a célra kettő 1660S és egy 6600 túr, de ez már simán túllépi a havi 210kWh-t, és ez a 3 VGA 90Mh/s tud. Ezért sem túr több kártya most. Hogy jött ki neked 7 VGA?

7db 6600-as az kb 200Mh/s -
LuckyL
őstag
válasz
varmi2
üzenetére
a következtetés logikus, csak nem vettél figyelembe minden változót, ezért hibás
a bányászat soha nem volt jobb befektetés annál, mintha alacsony áron coint vettél volna, amit drágán eladsz majd
a bányászat egy biztonságot ad, hogyha a coinod/coinjaid elértéktelenednek, a hardver még mindig ér valamit és eladható (vga-k esetén, asicnél ez nem igazán játszik)
gyakorlatilag részleges tőkegarancia egy extrém kockázatos bizniszbennincs jó vagy rossz döntés, mindenkinek magának kell mérlegelnie, akar e a bányászat nyűgjével foglalkozni, mennyi az áram stb stb
ki tudja lesz-e merge, ha lesz idén lesz-e (5 éve igérik), ha megtörténik utána is tudja-e ezt a dominanciát tartani az eth stb stb
rengeteg kimenetel lehetséges, a bányászat nem jobb vagy rosszabb, hanem más megoldás -
Rick4
félisten
válasz
varmi2
üzenetére
Eddig is profitált belőle, aki ilyet akart bányászni, mivel ugye kb harmadáron lehetett 4Gb-os kártáykat venni, de a hashrate ugyanannyi volt, mint egy eth-ra alkalmas 6-8GB-os, így harmadáron vettél ugyanannyi hashrate-t, vagy ugyanannyiért tripla hashrate-et mindegy, most meg megy szépen fel az árfolyam. A 70Ft-os árammal is kb hozza most a havi duplát. És ugye 40-42$ volt már tehát ezt megugrani nem volt nagy kaland...
-
G_Endre
csendes tag
válasz
varmi2
üzenetére
Néhány hónap múlva kiderül, egy biztos, a világ maximálisan az energiatakarékosság felé tart. A Merge után, az átzúduló hashrate miatt, pedig még nagyobb jelentőséget fog kapni a MH/s/W arány a Gpu bányászat terén, a várhatóan jelentősen szűkülő olló okán, emiatt viszont, rengetegen abba is fogják hagyni. 2020. óta a Covid felgyorsította a digitalizációt (home office, digitális oktatás). Úgy vélem, egy digitális világban, a digitális pénzügyi eszközök jelentősége és használata is egyre jobban előtérbe fog kerülni.
-
G_Endre
csendes tag
válasz
varmi2
üzenetére
Többször volt már téma, a Merge utáni élet (már tényleg a nyakunkon van). Továbbra is azt a véleményt osztom, hogy a GPU bányászatnak nem lehet egy csapásra vége, hiszen a POW alapú blokkláncok tranzakcióit továbbra is hitelesíteni kell. Jövedelmezőség szempontjából az ETC lehet a befutó. Jelen pillanatban az árfolyam emelkedés kiugró a többihez képest, ezzel együtt a diff. most rohamosan szökik fel. Hasonló lehet a helyzet az RVN esetében is, viszont a bányászata, tapasztalatom szerint energiaigényesebb.
-
Frozen
addikt
válasz
varmi2
üzenetére
1. Hanarosan itt a merge szoval nem fogsz turni semmit
2. Ha allamilag kitalalnak valamit akkor az van ez ellen hiaba okoskodsz max a bokadat utod meg ha valaki feljelent ,szolgaltato felrevezetese stb...
Ez kb most olyan mintha 300ft lenne hirtelen egy kw mit csinalnal sirnatok itt jobbra balra hogy nem jon ki a kereset a kartyaval? Nevetsegesen vicces kategoria mar megbocsas.
3. Az hogy honan szeded az aramot vagy mit telepitesz a hazad kore van ra megfelelo szakmai topik ahol ezt ki tudod targyalni/kerdezni etc.... -
Frozen
addikt
válasz
varmi2
üzenetére
Senkit nem érdekel mindenki sajat dolga,koze nincs a banyaszathoz. Tarsd be arrol nem is beszelek hogy aki kulfoldon el annak teljesen 8 higy otthon milyen a politika es ez miatt milyen aram arak vagy korlatozasok vannak.... Ha pedig minden egyes orszagot elkezdenenk kivesezni egy nagy katyvasz lenne . ..
Ha nem eri meg akkor nem tursz ennyi eddig is igy volt ezutan is igy lesz,ha meg igen akkor pedig fizeted az aramot az hogy ez most mennyi felhasznalotol országtól es igazabol a rig meretetol fugg, de egyeni szoc problema ahogy az is hogy most napelemet agregatort vagy szeleromuvet fogsz telepiteni... Annyira el akarjatok vinni a temat a masik iranyba hogy siralmas. Old meg ha nem megy nem banyaszol vagy kevesebbet ennyi... -
haxiboy
veterán
válasz
varmi2
üzenetére
Pirl is ment nagyot anno, azóta kb sehol nincsenek kb 2 éve hozzá sem nyúltak a repohoz sem. De nehogy azt hidd hogy nem érte meg anno ezeket szedni, szimplán sok a maradék. Ennyi. Ráadásul Musicoin szeretne újra indulni, anno is találtam néhány indie zenekart akiket ma is szivesen hallgatok így igazából már megérte foglalkozni vele

-
Hohocali
aktív tag
válasz
varmi2
üzenetére
Senki sem kerül "bajba", mert a bányászás nem létszükséglet, és bármikor leállítható.
Sokkal inkább probléma lesz azokon a helyeken, ahol nincs gáz bevezetve. Itt problémás lehet tartani a határt bánya nélkül is (pl. villanybojler, villanytűzhely, átmeneti villanyfűtés, stb.).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Xiaomi Watch 5 - kínai időszámítás
- Apple MacBook
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ubuntu Linux
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- VR topik
- Hobby rádiós topik
- 8 millió felett jár a Clair Obscur: Expedition 33, egy év alatt ért a csúcsra
- Fedora Linux
- További aktív témák...
- HP ProDesk 600 G2 MT, DVD-RW , i5-6500 CPU félkonfig
- AKCIÓ! MSI Cyborg 15 A12VF FHD GAMER notebook - i5 12450H 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4060 8GB
- WD SN8000S 4TB M.2 2280 NVMe SSD Gen4 7300-6800MB/s
- iPhone 15 Pro Max 512GB 87% Esim-es verzió (3hónap Garancia) Kijelzőn pici folt!
- MacBook Pro védőfóliák 14" 16"
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Oda nem érdemes.

De gondolom ha kevés a fesz akkor a teljesítmény se lesz olyan.

(valszeg ez lesz, márcsak az áram ár miatt is)