Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple iPhone 17 - alap
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Yettel topik
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
fireman123
őstag
Előrendelhető 2080; 2080Ti: [link]
-
-
Dare2Live
félisten
válasz
Tamás9x
üzenetére
Huang aszondta, hogy a 2070 gyorsabb lesz mint a TITAN XP. Avagy a 2070 jóval gyorsabb lesz mint az 1080TI. 500euroért. Remélem nem vmi spec game/rtre gondolt. Hát kiváncsian várom.
ami kérdés, hogy túrni hogy fog. Itt ugye memo sávszél a kulcs azt tudjuk kb +30% 2070 1070hez képest.
A 2080/2080Ti árazása viszont imo elborult lett. 290től indul. [link] Persze ha lesz smooth 4K gaming meg fogják venni.
-
Akkor én kamu oldalra kattintottam,
lehet most kellene megválnom a kártyáktól? vagy még hagyjuk dolgozni őket? 
shteer: az a része vicc volt, még gpu-z-t sem találok róla.
-
-
-
RTX 2080 TI 3000USD?

-
Dexar007
veterán
válasz
Mesterlovesz
üzenetére
A doge erejet is pontosan ez adja.

-
Janou
őstag
válasz
Mesterlovesz
üzenetére
És az ETH alapvetően milyen?
-
szazbolha
addikt
válasz
Mesterlovesz
üzenetére
Jobb befektetés mint a hógolyó?
-
Mesterlovesz
aktív tag
A Neo alapvetően egy 200 dolláros érme. Az, hogy most lent van, az csak azért van, mert még viszonylag új. Még két év és a BTC-től teljesen külön fog mozogni. Kínai érme, a teljes kínai kripto közösség erejével a háta mögött. Nagy nevek sztárolják.
Hát kb. Ennyi. Most röhejesen alacsony az ár. Aki most 15-20 dolláron veszi az fél év múlva 10szeres áron fogja eladni.
-
Dexar007
veterán
válasz
Dr. Romano
üzenetére

-
ScrapUnit
aktív tag
,,A kriptovalutás szektor teljes gőzzel száguld a lejtőn lefelé, az árfolyamok olyan szinteket értek el, hogy többé egyáltalán nem éri meg GPU-val kriptopénzt bányászni."
Ezek a PC World-os srácok valami jósok talán?
-
-
-
Ciccuka
veterán
-
szazbolha
addikt
válasz
fireman123
üzenetére
Meggyőződésem, hogy régóta nem decentralizált és főleg nem "független" vagy transzparens.
A pénzszivattyú régóta ez az egész. -
Zsoca_D
tag
válasz
fireman123
üzenetére
És akkor csodálkozunk, hogy durván bukdácsol a kripto-piac.
Jézusom... Milyen "IQ mesterek" foglalkoznak manapság ezzel a témával... Mármint a FB hozzászólók értelmi szintjére gondolok itt mindenek előtt. -
V911
tag
Mi az oka a NEO emelkedésének? 25% 1 nap alatt kissé szokatlan manapság.
-
-
AAntii
őstag
válasz
shteer
üzenetére
Illetve 1400 dolláros eth-t elég kevés ideig bányásztál.
Más: Aki átalányt fizet és az első pár hónapban a határon járatta az elektromos hálózatot otthon, az utóbbi egy-két hónapban pedig már csak a szokásos háztartási mennyiség fogy nála és mondjuk 1 dollár per kártya (most csak mondtam egy számot) alatt visszaszállni sem tervez figyeljen oda, hogy váltson bediktálósra, ha nem akar százezreket kifizetni az elektromos műveknek és élvezni, hogy ülnek a pénzén legjobb esetben is egy évig [de ha nem intézkedsz az ügyben akkor tovább, mert "lelakod" a túlfizetésed, nem automatikus a többlet kifizetése]
-
fireman123
őstag
válasz
fireman123
üzenetére
Itt már írják, hogy a 338778. blokknál lesz Raven fork, ...állítólag ezután egy ideig nem tud a NH rácsatlakozni majd.... [link]
-
koko52
nagyúr
Mindenki bevásárolt ETH-ból? Már 300 felett jár :-) 30 dodó haszon/eth 3 nap alatt. Gép lekapcs, jöhet a kereskedés...
-
fireman123
őstag
Igen, én is így gondoltam csak rosszul írtam

Az egyik face csoportban is volt szó róla tengap, és hogy a Raven fejlesztők próbálják kilőni a NH-t, ..... ollózom:"Remelem a Raven dev rajott, hogy basszon ki a NiceHashesekkel.
Csak mert nekem is leesett ok nelkul 0ra ma a hash, pedig en nem NHt hasznalok.""Ami kesik nem mulik. Ez nem karorom, szimplan, aki nicehast hasznal elveszi a coinokat azoktol, akik kiturjak. Ez szemetseg szvsz. Kar h multkor mikor feltortek oket vissza tudtak szerezni az elcsort btcket...
Majd rajosz h a Nicehash egy rohadt kibaszas a banyaszokkal, aki nem azt hasznalja. Egyebkent a Raven atmenetileg ugy vedekezik ellene h hol nagyon magasra teszik a diffet hol nagyon alacsonyra igy kb ugyan annyit tursz de a hatalmas diffnel nem kezdi el a nicehash turni haha. Aug vegen pedig remelhetoleg vegleg megszabadulunk toletek." -
mepet
addikt
válasz
fireman123
üzenetére
Szerintem pont fordítva. Amint lemegy a diff, jön a nethash. (Persze lehet, hogy még pont a diff adjustment előtt ráugrik egy pillanattal a nicehash, mert előre számol.) Ravencoinnál 2016blokkonként van diff adjustment, tehát 2016 percenként, mert a blokkidő 1perc.
-
Dr. Romano
veterán
válasz
fireman123
üzenetére
Jó kérdés. Láttam hasonlót ETN-nél amikor az asicről forkoltak és az algónak kellett pár nap amíg elkezdte csökkenteni a difit.
-
fireman123
őstag
válasz
Dr. Romano
üzenetére
De a diff éppen akkor megy le negyedére amikor rászabadul a NH pumpa.....
-
Dr. Romano
veterán
válasz
fireman123
üzenetére
Ez nicehash hatása "kívülről" szemlélve.
-
m4rc!
őstag
Aki HiveOS-t használ: jól gondolom, hogy nem lehet vele úgy belőni a bányászatot, mint windows alatt.. tehát hogy váltogassa az algókat...

-
fireman123
őstag
Eléggé "érdekes" a Raven diff és a hash alakulása, itt kézzel állítgatják a diff-t hogy ilyen egyenletes?.... vagy fenn vagy lent
, ...és mindig akkor van változás amikor "pumpa" van a??? (X16R)Még hogy decentralizált a kripto
, na ja, .... csak itt nem banknak hívják a "felügyeletet" hanem kripto maffiának
, azt csinálnak amit akarnak.... -
válasz
fireman123
üzenetére
Ja, ez az előző X16R pumpánál is így volt. Nem jöttem rá vajon miért. Lehet most az X16R sok erőforrást/bányászt elvesz, és valaki hajlandó többet fizetni, hogy megkapja a korábbi hashrate-et Lyra2REv2-n.
Vagy ugyan annyi hashrate-ért most többet kell fizetni. -
válasz
fireman123
üzenetére
Ugyanúgy leesik a sebesség majd vissza ugrálva váltogatja az algokat, majd 0... de órákij, Indián tökéletesen megy.
-
válasz
fireman123
üzenetére
De-de, nálam is leállt, nyitottam is egy issue-t az excavator GitHub oldalán.
X16R-hez én most a Zealot/Enemy (z-enemy)-t használom, ami állítólag a leggyorsabb.
Zárt forráskódú, így kéretik fenntartásokkal kezelni. Én pl. semmiképp nem futtatnám mindennapi használatú gépen, csak bányagépen, ahol nincs semmilyen wallet leszinkronizálva, vagy szenzitív információ tárolva. -
fireman123
őstag
Igen, érzékeljük
....nálatok nem állt le a délelőtt folyamán a Nicehash-en a bányászás?..nekem tegnap egyszer, ma 3szor lecsökkent szépen nullára a hash EU és USA szerveren is (rig nem állt le, csak nullán ketyegett), először Daggernél, majd Lyra-nál és legutóbb X16R-nél is, ....fél órája átálltam Indiára azóta megy rendesen (X16R most) -
Janou
őstag
válasz
Dr. Romano
üzenetére
Valahogy úgy.

Látom időközben járt itt a radírpók.
-
Casoli
őstag
válasz
Dr. Romano
üzenetére
Vagyunk szerintem azért egy páran.
-
Janou
őstag
válasz
Dr. Romano
üzenetére
Na na... Én is ezen a taktikán vagyok. Egy centet sem vettem ki azóta hogy újra nekikezdtem a bányászatnak. És nem is szándékozom kivenni még 2 évig....
-
tom120514
őstag
Ja, sok helyen meg tud számolni és nem teszi be évi fél százalékra
... viccelek persze, ahány élethelyzet, mind más, de aki tartja magát ahhoz hogy kenyérre valót nem tesz bele, illetve vállalja a magas kockázatot a magas nyereség érdekében, lehet hogy jól jár. Aki a bankban nézegeti, biztosan nem jár jól. -
tom120514
őstag
válasz
Dr. Romano
üzenetére
Én félig - meddig
mondjuk veszegetek ki, mert úgy álltam neki hogy amíg nullán nem vagyok, addig csorogjon kifelé is, de rigek maradnak, áramszámla hadd jöjjön, xar árfolyamon inkább ott rohadjon meg, de nem adom el.Aki szerint dől az egész, lehet igaza, de ne felejtsük hogy a sok eladás másik oldalán ugyanannyi vétel van, vagyis vannak páran, mint pl. én is, akik szerint marhára az eleje ez az altoknak, még a BTC-nek is. Nyilván lutri, miből lesz valami de szerintem látunk majd pár nagy menetet - remélem azokét, amik nekem vannak

-
Danex
addikt
válasz
Dr. Romano
üzenetére
Hát a legtöbb helyen asszonynak nehéz beadni, hogy jajj itt a 1.5 milliós gép, havi 40ezret fizetünk áramra, meleg is van tőle és zúg is.
De majd 3 év múlva lehet lesz belőle ház is.
-
tisn
veterán
válasz
Dr. Romano
üzenetére
Utoljara tan 600on adtam el etht, azota tartom...
-
Danex
addikt
válasz
AAntii
üzenetére
Igen, akkor pont visszakúszott a BTC 11K-ra és akkor azt hittük újra felfelé, nem ilyen 5-6ezres BTC, meg 250$-os ETH.
És igen, aki nem váltja át és HODL, áramot meg lenyeli addig amig nem realizál bármi lehet.
Ha jön mégegy #toTheMoon akkor ezek a száraz hónapok visszamenőlegesen felértékelődnek.
-
AAntii
őstag
válasz
Dare2Live
üzenetére
Ha úgy volt minden, ahogy a hirdetésében szerepelt, akkor árfolyam ide, árfolyam oda, aki megvette jól járt.
@Danex: tényleg szerencséd volt a kiszállással, utána kb. két héttel már messze nem úgy keltek el a videokártyák, mint mikor te eladtad [sem árban, sem gyorsaságban], aki azóta nem adta el a cuccait mondjuk annyival járt maximum rosszabbul, hogy amit keresett az elment a cuccai értékcsökkenésére, de bukni nem bukott. A jó beszállási-kiszállási pontokat pedig elég nehéz belőni, úgy a kereskedés mint a bányászat tekintetében. Pl. a pump and dump csoportokban való részvétellel bezsákolt veszteséget vagy nyereséget sem biztos hogy érdemes a saját javunkra vagy tévedésünkre írni, szerencsejáték volt az egész.. Ha egy hónappal ezelőtt eladta volna az addigi termést máris más lett volna kép, vagy ha három hónap múlva adja el, nagy eséllyel akkor is más lesz [jobb, rosszabb? fasse tudja].
-
Danex
addikt
válasz
szazbolha
üzenetére
Hát én szerencsére időben kiszálltam, maradt még cryptom is és a rigeket is pluszosan adtam el.
De pl haver kb 1.5 misiből 4 hónap alatt 2.7ETH-t bányászott ki. Van 16db 1060-a, ami hogy ha kijön az új széria máris zuhizik az árban, főleg hogy most már alig lehet eladni darabjával is.
Mostani árfolyamon 230ezerFt. Decemberben az 500K-s rig hozott 1 hónap alatt ennyit.
Nyilván ,ha duplázódik az árfolyam akkor már szebb a bevétel, de nem úgy látom.
-
szazbolha
addikt
válasz
Shkiz0
üzenetére
Én a nem hívők között voltam, és márciustól szép csendben adogattam el a cuccaim. Egyesével.
Kis bukással szálltam ki, pedig még van 3 db VGA-m, 2 CPU-m, 2 RAM-om, és 1 db 850-es tápom.
Szóval 4-5 hónap alatt termeltem sokat és kezdetben szórakoztam is a gép építésekkel.
.
Az utolsó és egyben legnagyobb hülyeség a hógolyó coin vásárlása és bányászata volt. Csak ez a coin ragadt be nálam, de asszem véglegesen.
De az egészet nem bántam meg. Ez volt a második bányászati láz amit részben végigéltem. Régebben valahogy nehezebben éltem meg az elsorvadást, azt amikor már nem lehetett BTC-t bányászni, illetve nem érte meg VGA-val.
Most kis híja volt, hogy nem raktam bele nagyobb pénzt. Az mentett meg, hogy a tavasszal lassan jött a meleg és az erkélyen a gépek sokáig bírták. Mindig úgy volt, hogy majd a következő héten bérelek raktárat. Közben a nyereségesség meredeken zuhant.De még nem adtam fel teljesen... az új generációs NV kártyákat várom. És közben nem stresszelek a nulla nyereséges bányászattól.
-
Danex
addikt
válasz
Shkiz0
üzenetére
És aki "hisz" benne nem ugyan igy a meggazdagodás hitében teszi azt?
Igazából annyi a különbség, hogy valakinek olyan pénze van benne ami nem fontos neki valakinek meg olyan ami azért fájna, ha eltűnne.
Nem hiszem, hogy itt sokan csak azért raknak bele pénzt, hogy egyszer legyen valami a cryptopénzekből.
-
AAntii
őstag
válasz
Dexar007
üzenetére
A nullára én nem látok esélyt, maximum valami olyan forkra, aminek a végén a blokklánc kettéválik és a btc mint olyan (vagy eth) úgy ahogy van megszűnik. Viszont bányászati szempontból most elég rendesen a béka feneke alatt vagyunk, azt sem szabad tagadni. Nyilván pontosan a piac kiszámíthatatlansága miatt felszámolni a bányát ha nagyobb léptékről van szó nincs értelme, mert ahhoz, vicc áron kellene adni, hogy egy jobb jövőben bízó bányász megvegye és utána ha vissza akarni szállni a hullámvasútra is költségesebb lenne a történet.
-
haly
őstag
válasz
Dexar007
üzenetére
Csak, hogy egy ilyen decentralizált rendszert soha a büdös életbe nem fognak tudni betiltani.
Ott a példa, a fájlmegosztók, torrent.
A törvényhozóknak kell majd alkalmazkodni a piachoz, nem fordítva.Éppen ezért, aki azt állítja, hogy ez a földig, 0-ig fog esni, hatalmasat téved...
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- E-roller topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- DUNE médialejátszók topicja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Parkside szerszám kibeszélő
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Kompakt Munka / Gamer PC - 3700x + 2070 Super + 32 Gb
- ÚJ ASUS TUF AMD RYZEN 7 5700X GAMER MAX PC 16-32Gb RAM 512GB SSD ÚJ AMD RX9060 XT 16GB 2ÉV GAR!
- Új Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RTX 5060 / A520M / 16GB RAM / 1TB M.2 NVMe SSD / 650W
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ ASUS TUF AMD RYZEN 7 5700X GAMER MAX PC 16-32Gb RAM 512GB SSD EVGA RTX 3070 8GB 2ÉV GAR!
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3560 i7-1165G7 4.7GHz / 32GB / 512GB / Quadro T500 2GB FHD 15"
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Acer Predator Helios 18 AI I9 ULTRA 9275HX, 192GB RAM, 2TB SSD, RTX 5080
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

De akkor sem olcsó. Ha valaki beszerzett 1-et majd dobhatna egy tesztet, én megvárom a 3. generációs hűtést.
az assetto miatt majd egyet minimum kell vennem viszont.. hogybsznákmeg

, ...és mindig akkor van változás amikor "pumpa" van a??? (X16R)
, azt csinálnak amit akarnak....
....nálatok nem állt le a délelőtt folyamán a Nicehash-en a bányászás?..nekem tegnap egyszer, ma 3szor lecsökkent szépen nullára a hash EU és USA szerveren is (rig nem állt le, csak nullán ketyegett), először Daggernél, majd Lyra-nál és legutóbb X16R-nél is, ....fél órája átálltam Indiára azóta megy rendesen (X16R most)