Hirdetés
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Tízezres aksit tuszkolt a Honor a Power 2-be
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- iPhone topik
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
odorgg
addikt
válasz
varmi2
üzenetére
Ez azt jelenti, hogy a te GPU-d egy jobban sikerült darab, és beéri kevesebbel.
Memóriám meleg a víz ellenére, de ezért nem bontom meg az biztos.
Memmel sajna nem tudsz mit csinálni, megy amennyit megy. Max ha megcsinálod a biosod, hogy a szűkebb időzítésekkel menjen, akkor 55-56Mh/s meglesz nálad is 1800-on. -
Frozen
addikt
Bocs lemaradt
-
Frozen
addikt
Szerintem vigan menne többet is csak nem akarom leharcolni a kártyát mert ez már az enyém marad. De a mem 1500 ig tolható és 120% túlhajtást meg nem is fogom kiprobálni ,de van benne kakaó a trio x hez képest. Ha megjön másik táp meg az új hőpárna kiváncsi leszek az majd mit tud. De ez az asus tényleg szép rgb meg jól is teljesít. -
lenox
veterán
válasz
pacni120
üzenetére
Nincs szerintem ilyen. 1080 Ti-nel a 484 GB/sec bandwidth-re csak 35 korul tudott eredetileg, pedig legalabb 50-et kellett volna tudjan, nagyjabol 100 GB/sec-enkent 10-et. Ellenben a mostani kartyak 10 felett vannak 100 GB/secenkent, tehat itt nincs ilyen bottleneck, amit egy pill kijavitana.
-
-
Frozen
addikt
megjött a strix oc hát ez tényleg egy nagyon durva kártya
szépen ahogy írtátok pw limit 70 % a fan is csak 60% 1500 mem 1200 a mag és úgy szalad 100mh val mint a húzat az msi lehúzhatja magát -
odorgg
addikt
válasz
varmi2
üzenetére
Mik a beállításaid? Nálam a sima 5700-ra 130W-ot ír. 800mV-ot kap a GPU 1300Mhz-re lőve.
Mem 1850-en megy. 56/57Mh/s közt van így, biosban módosított Mem időzítésekkel.Gép valós fogyasztása így monitorral 300-315W közt mocorog. Mondjuk a proci is csákányol, 4Ghz-en 1V-al (Ryzen 3600)
-
k1raly
aktív tag
Sziasztok, egy rx 5700nak mennyi bányászás közben a még elfogadott memória hőfoka? Mi az az érték ami hosszú távon nem károsítja?
Más kártyák memória hőmérséklete is érdekelne, köszi -
Kiskokó
veterán
válasz
koko52
üzenetére
Hát ez valóban.
A 2070-em tud 43.8Mhs-t és még lenne benne tartalék,csak nem akarom határon járatni.Valakinél nincs elfekvőben nem aranyáron GTX 1080 vagy 1080Ti. Nagyon hálás lennék ha tudnék egyet venni. 1080 110ezerig, 1080Ti - 140ezerig érdekelne
Tönkrement egy napi használatos gépben abba kellene -
koko52
nagyúr
Elég harmatos lesz a sima 3060 [link]
-
pacni120
tag
-
pacni120
tag
válasz
Frozen
üzenetére
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Nekem fura, hogy mindenki a phoenix+cb kombót mondja most... Csak tud valamit a nagy többség, biztosan nem véletlen, hogy mindenki EHT-t farmol.Ha már így elkezdtem kérdezgetni:
- ez az ETH pill dolog scam, vagy tényleg működik/létezik még?
- nekem 3 darab RTX kártyám van, ezekre létezik valamilyen "pill"? (2070,2080,3070->42, 45, 63 hash jelenleg) -
pacni120
tag
válasz
varmi2
üzenetére
Szia!
Igen, jöttem, hogy kijavítsam a kommentemet, közben megtaláltam... érdekes amúgy, de több profitot hoz a NH mint a phoenix+coinbase kombó... Lehet hogy a NH az átverés? 150hash+ van jelenleg, de a pár hét alatt felszedett tudásom alapján ez totál irreleváns infó.
Bár ahogy talán itt írták profitot realizálni nem 1-2 hetes távlatban kell a kriptovaluták esetében, szóval ha arra számítunk, hogy az ETH még sokkal többet fog érni, akkor már lehet hogy elhanyagolható az a napi 1-2 dollár differencia amit jelenleg mutatnak a programok kalkulátorai -
pacni120
tag
Sziasztok!
Elolvastam az összefoglaló vonatkozó részeit, rákerestem a fórumon kulcsszavakra, de még mindig vannak kétségeim...
Kezdésenek csináltam egy nicehash accot, bányásztam rá 60+ eurónyit.
Van coinbase regem de még coinbase wallet appom is. Egyelőre a NH walletembe bányászok, de szeretnék váltani Phoenixre, amivel coinbase walletbe bányászok. (ez egyáltalán így járható?) Phoenixben a megfelelő .bat filba beírtam a Coinbase ETH walletem számát. A progi be is indul ír szépen mindent, de nekem ez a coinbase felület annyira nem intuitív a nicehash után... Ha jól csináltam mikor és hol fogok látni kriptovalutát a coinbase walletemben? -
koko52
nagyúr
válasz
Powerer
üzenetére
Vagy 1600-as tápot veszel vagy 2x850-est mert azok 3 kártyát tudnak és minden risert külön ágon tudsz etetni.
Nekem Enermax Platimax 1600-as van (6*5700xt) és két 850-es corsair.
Volt mikor elhasalt a win és újraindult gyári értékeken minden. Arra értem haza, hogy hangosabb a táp mint szokott. Épp 1630W-ot kajált falból a belőtt 900w helyett. Tehát ésszel! -
Albigator
őstag
válasz
Frozen
üzenetére
Már más is írta neked, de most én is felhívom a figyelmedet az NEM létezik h a 3080 100% vagy akár 116%-os PL limittel megáll 230W-nál.
Nálam 3X8pines 380W TDP-s kártya (105%-on 400W) 100%-on bekajál 320W-ot átlagban, de benyal 360W-ba is ETH bányászat közben teljesen alapon (nicehash, NBMiner)
Szóval ha vmi gebasz lenne és visszaállna gyári értékekre ezzel érdemes számolni, NEM a te általad említett 230W-al, mert az már egy finomhangolt érték, vagy ha nem te állítottad, akkor a miner progiban volt valami korlát.. -
Frozen
addikt
válasz
aerosmith
üzenetére
Nekem a 3080 116% pw sem ment 230w fölé
Sztem az a 2 kartya max ha 100% csákányol megehet kb 450 max esetleg 500 at. A gep konfig mivel nem 100%on megy ( de pl ag energiatakarekos reszbe max cpu haszbalat 1%) es az egész alig fog fogyasztani nekem a kartya mellet az 5900x meg a 6 venti 2 ssd kb 65w fogyaszt +220 a vga 3080 es igy lesz 285 kornyeke konektorbol ...
-
aleister
veterán
válasz
aerosmith
üzenetére
Hát nemtom.
A 6 pci-e csati még rendben lenne, de ehhez társul 10 sata, ami kb kuka, ha 1060/P106-nál éhesebb kártyát akarsz meghajtani vele, meg 4 molex, ami feltehetően 2 ágon van. Ha ésszel csinálták, akkor a 4 molex 4 külön ágon van, így 4 risert érdemben meg tudsz etetni. Megnéztem a gyártó oldalát, hát nem. 2 ágon van csak a molex.
Mondjuk a fotót nézve az is fura, hogy 6 pci-e konnektort említenek, de csak 4 aljzat van a tápon, amiből 1 EPS. Szóval egy ágra 2 vga csati megy, ami szintén nem a legjobb bányásztáp esetén.
Továbbá vékony gagyi kábeleket használ.Nekem épített bányásztápok és egy Enermax Maxrevo 1600 van. Nézd meg a fotókon a kábelek vastagságát. 16 awg-sek. Van, aki ilyen vastag cumóval drótozza a kerítést.

Na ez elvisz 6 bármilyen vga-t 200-as TDP-ig. P106-ból pedig simán bírja a kettőt is. Nálam jelenleg egy 10-es riget visz egyedül. 1db Rx580, 9 db P106. -
aerosmith
őstag
válasz
Powerer
üzenetére
Én meg a Seasonic Focus Plus 1000 Gold-ot ajánlom 10 év garival.
-
Powerer
tag
válasz
zatikv
üzenetére
Inkább ajánlom az alzát jelen esetben tápvásárlásra megnyitni:
https://www.alza.hu/tapegysegek-800w-teljesitmeny-folott/18849946.htm
Corsair RM1000x 66 ezerért - nekem is ez van, csak ajánlani tudom és nagyon jó az ár is.
Két ilyen drága kártyát nem biztos, hogy egy szétégő táppal szeretnél lenullázni.
Ádám
-
Reggie0
félisten
válasz
zatikv
üzenetére
Ha normalis tapod van, akkor nem lesz semmi gond, csak kikapcsol. Amugy 350W a 3090, 200W koruli a 3060ti, osszesen kb. 550W. Meg van 100W a procinak es egyeb hardvereknek, azok azert nem szoktak 80W fole kerulni nyugalomban.
De szedd le az nvidia inspector nevezetu programot, azon a power targetet le tudod csokkenteni, meg mielott elinditanal barmit is, ami feladatot add a gpuknak, es akkor nem lesz gond. \gy nem fog tulloni a targeteken indutaskor se.
-
zatikv
csendes tag
Szisztok! Egy 650 wattos gold tappal betudok inditani egy 3060ti-t és egy 3090-t gondolom utana ha banyasznek es leveszem a power drawt nem lesz gond, de egyaltalan elindul?
a gepembe 10400f proci van nincsenek ledek,rgb sincs, stock huto. -
Frozen
addikt
válasz
JohnyBlue
üzenetére
Nem bukom a garit, mivel a matricat le lehet venni es vissza lehet rakni,de ha megis nincs jelentősége mert eladom a kártyát ,megvan ra a vevő.
Sajnos valószínű hogy kínai hőpadok vannak a kártyán mivel alapból 83-85 főle sehogy nem ment. A 88-90 is csak úgy van meg hogy mokkolva van a bios. ( Ha szana szét hajtom akkor megy 100 al ,de melegszik a memoria úgy is szóval csak 100% ventivel lehet visszahűteni.)
Holnap megkapom a strixet kiprobálom azt is és kiderül majd hogy mi újság ha most a trio helyén menni fog alapból többet akkor egyértelmű a kínai párnázás. Sajnos elég gyenge minőség az msitől volt olyan akinek a párna el sem érte a hűtőfelületet -
-
-
varmi2
nagyúr
Ez így van. Egy részéhez már sosem lehet hozzáférni. Mert a kezdetekben, cpu-val is lehett btc-t túrni. És aránylag sokan rámozdultak. És sok btc-t kitúrtak akkor, de akkor a fiat értéke elhanyagolható volt, és sokan elfeledkeztek ezekről a címekről, és fololdó kulcsokról, így örökre ezeken ragadtak, sok tízezer százezer btc lehet rajtuk.
-
-
aleister
veterán
-
madpapa
senior tag
Normális???
-
törölt tag
válasz
varmi2
üzenetére
Nálam nem esett vissza. Akkoriban RX 500-as kártyáim voltak moddolt BIOS-szal és BlockChain driverrel (bár később ha minden igaz már ez se kellett? erre már nem emlékszek annyira régen volt), illetve Nvidia GTX 1000-es szériából voltak kártyáim ugyanitt. Plusz az Intel IGP drivere is föl volt telepítve, ez volt elsődlegesnek is beállítva a BIOS-ban, de ennek a kimenetébe se volt dugva semmi.
-
törölt tag
válasz
varmi2
üzenetére
De ha nem használ (avagy épp használ) valaki ilyent, akkor mi változik? Amiatt kérdezem, mert én az előző szezonban (2017/18) sem használtam soha ilyent, mégis ment minden rendesen, nem vettem észre semmi problémát. A "gépre" csak TeamViewerrel szoktam ránézni, monitor soha nem volt rádugva. Ha esetleg volt is egy áramszünet, akkor is úgy volt beállítva a BIOS-ban, hogy utána automatikusan kapcsoljon be, a Win10 betöltődését követően pedig automatikusan induljon is a Claymore/Afterburner/TeamViewer. Se monitor, se semmi nem volt bedugva egyik kártyába se.
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Projektor topic
- Házimozi haladó szinten
- Okos Otthon / Smart Home
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- EAFC 26
- Mini-ITX
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5300 13,3" FHD IPS touch, i7 8665U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3535
- RAKTÁRKISÖPRÉS! Eladó projektorok!
- ÚJ AKKU! Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
- Kingston FURY Impact 32GB DDR5 4800MHz KF548S38IB-32
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

( hive, rave)

Ha van ötletetek, írjátok meg, hogy felejebb tudjam vinni.
vagy nem gap padot cserélsz ?