Hirdetés
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- MIUI / HyperOS topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megint Samsung-gyártott Snapdragonról pletykálnak
- iPhone topik
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
pn4hvq
senior tag
Szerintem ne bonyolítsd: kérd írásban (te vagy a megbízó céged) a kamerás cég vezetésétől és utána hagyasd jóvá a megbízó cégeddel, hogy az a két leltári számú/gyáriszámú pc a munkavégzésükhöz szükséges. Ha van papírod, hogy maradhat, akkor innentől semmi dolgod azzal, hogy bányászik, encode-ol, egyebet csinál.
-
Hohocali
aktív tag
-
kenwood
veterán
Nalunk valaki lerakott egy izmosabb riget ceges teruletre. Mivel nem lehetett tudni,ki az elkoveto,es nem akart senki hozzanyulni mas tulajdonahoz,ezert rendort hivtak,es ok foglaltak le a riget.
Ha mindenkepp szeretned kihagyni a dologbol azokat,akik az aramot fizetik, falazni a tolvajoknak,bunreszesse valni ...
Akkor esetleg olyat tudsz csinalni, hogy raksz egy ures ACL-t (ami ugye deny any) az interfacere,es amikor csipognak,hogy nem latja az "encoder" a kulfoldi servert,akkor bekered az ipket,amit whitelistezni kell.
Nyilvan csak olyan ipt raksz whitelistre,ami igazoltan ceges funkciokra valo. -
dobolan
senior tag
Hehe, ezen jót röhögtem. Felvett anyag átkódolását abban az esetben szokták második lépésben elvégezni, ha hosszabb időtartamra akarják tárolni az anyagot és lényeges hogy minél több férjen a céges storagera. Nem tudom mi a cég, de ehhez speckó GDPR engedély is kell.

Amúgy meg NVR(ek) rögzítenek saját HDDre, amit felülírnak néhány nap után, mert tilos tovább tárolni általános esetben.
Ez az átkódolós duma elég jó amúgy, főleg ha a kamera rendszer hálózata zárt
-
kenwood
veterán
Szerintem eleg rossz otlet lenne veluk megbeszelni. Ez egy buncselekmeny, lopott arammal banyasznak, es meg a hutest is a megbizod fizeti. Ha nem a megbizonak szolsz,hanem csak nekik,akkor bunreszesse valsz.
En mar azt is fatalis hibanak tartom a reszedrol, hogy a megbizod szervertermeben talalhato gep screenshotjat megosztottad az orszag legnagyobb informatikai foruman. -
KYZRR
őstag
Az első IP az a HIVEON ETC Poolja, szóval ja az egyik tuti bányászik.
195.154.107.29:8888[link] https://minerstat.com/mining-pool-whitelist.txt
195.154.107.29 eu-etc.hiveon.net
Szerk.: Most nézem a képet, 99% hogy Hive OS fut a masinákon, okosan elnevezve a RIG-et encoder szervernek..
-
törölt tag
Nem így néz ki egy bányász képernyő. Megnyugtathatsz.
Amúgy, ha jól tudom a video enkódoláshoz valóban erős vga-ak kellenek szóval akár még igaz is lehet amit állítanak. Hiába honfitársaink és egyből a rosszra kell gondolni.

De lehet akkora heckerek, hogy ez csak egy álca.
-
tom120514
őstag
Na hátha segít, amibe belefutottam. Egy napra le volt kapcsolva az összes gép, amikor újraindítottam, az egyik haldoklott. 7 kártya helyett 5 volt, aztán lefagyott, offline ment. Próbáltam mindent, új riser, kártyacsere ide-oda, 6 kari már ment de 7 fagyott arra jutottam hogy minden kártya él, más a baj. Maradt hogy az alaplap PCIE rossz, aztán rájöttem hogy amit nem próbáltam a táp. Az a riser ami a gyanús PCIE slotban volt, egy ágról kapta a tápot (2x6pin). Moduláris a táp, átdugtam azt az ágat egy másikba és megy minden. Lehet hogy a te hibádhoz tök semmi köze a tápnak de hátha.
-
fireman123
őstag
Köszi, ötletes, ....mondjuk ilyen megoldással nálam egy nagyobb keretre kellene áttenni a cuccot, a jelenleginél közel vannak a kártyák, ráadásul jó vaskosak is. [Zotac 1070Ti amp extreme]
Mindjárt az elején lecserélted az eredeti ventiket? -
sanzi89
addikt
Nekem a 8GB-os RX570-es is leálltak tegnap ugyanezzel a hibával Claymore 14.7 alatt. Le kell mindenkinek tölteni a 15.0-ás verziót, mindegy milyen kártyája van:
"now miner supports up to #384 epoch (4GB DAG size). Note that previous versions support up to #299 epoch, you will not be able to use old versions after #299 epoch."
-
-
Tamás9x
őstag
Ha oylan címre kaptad ami már egyszer "publikálódot" a neten azaz beírtad, egy nick név alatt vagy mailhoz köthető... airdrop... küldted valakinek, akkor elméletileg beazonosítható, de ezt egy halandó ember nem tudja megoldani

Oda már egy adathalász kiskapu kell, plugin, süti.. gyakorlatban még sosem láttam iylet. -
-
TomiTheHero
csendes tag
Köszönöm!
Itt NH-n bármit bányászhatok, ahogy írtad vagy csak azt a hármat (BTC, LIT, ETH) ami az oldalon is kint van reg nélkül? Akármelyiket is bányászom, a vége az, hogy beváltja nekem BTC-re, nem tarthatom meg az eredeti valutát?
Eszközökkel kapcsolatban jótanácsod esetleg lenne?
-
Szerintem az a 1265ms túl sok, addigra már biztosan rejected, mert túl későn küldted be a megoldást.
Én már átálltam az új NiceHash-re, de előtte még gyorsan bányásztam annyit, hogy kiutalhassam Coinbase-re, mert azóta leállították. Persze majd a végleges átálláskor át lesz vezetve, de addig sem akartam bent hagyni. Az új platformon pedig már működik a Coinbase-es kiutalás.
Azóta az új platformra túrok. Jobban is hoz, mert csak ott van a BeamII.
Most valahogy megint nem annyira jó bányászni; 4db 1080 Ti 0,0003 BTC-t hoz 24 óra alatt. Ez nagyjából most 3 dollár. Volt ez néhány napja/hete 4-5 dollár is.
-
czpitti
senior tag
rx 570-en kijon 1000/mhs árban.tartja még magát a széria.Használtakrol beszélek persze nem ujakrol. é n pl hat riget vettem nemrég 200k/rig áron és 172 mhs alatt egyik se megy.Szoval ha még kellene rig én tuti 570-eket vennék.Vgay 470-eseket de azokbol csak a gaming-x-eket.eladtam egy ilyen riget bánom már nagyon.vettem helyettuk 580-akat de azok sokkal melegebbek mint a 470-ek.
-
ff-thomas
aktív tag
ha 100e/kártya értékben keresel, akk szerintem az ASUS RX VEGA 64 8GB Mining (!!) kártya a legjobb választás, 90e Ft körüli áron. kiváló hűtése van és DVI portot is tettek rá, amit át lehet alakítani HDMI vagy DP -re, ha kell. de lényeg, hogy lehet vele játszani is.
pro: kb. 170W fogyasztás mellett 46,5MH/s teljesítménnyel bányássza az ETH-t, épp tegnap sikerült 1 ilyet tesztelnem.
kontra: mining edition, tehát kapsz 1 kártyát zacskóban és 90 nap garit. később nehezebben eladható, mint egy normál kártya.
a Radeon VII sem rossz, az 280W körül fogyaszt, és 90MH/s termel, de 2,5x kerül többe. ja és ram is 2x-ese (16gb). pozitívum továbbá, hogy normál/teljes értékű kártya tele DP porttal, nem mining edition, így kapod rá a teljes gari időt, később eladhatóbb, bár azért nem sokan kapkodnak sztem ilyen árkategóriájú kártyák után, pláne később, használtan.
-
-
default.
őstag
Például ezzel szerintem: Cryptopay.me
-
Az új platformon még nem üzemel a bányászás, majd valamikor szólnak, ha bekapcsolták.
És igen, először az US áll át, és majd csak utána az EU.Ezt a posztot kell követni a frissítésekért:
IMPORTANT: Transition to a new NiceHash platformÉpp most tettek közzé egy frissítést;
- az új platformon egyelőre a következő régiókban lehet bányászni: US, HK, JP, BR, IN
- EU-ban egyelőre a korábbi platformon mehet a bányászás
- attól függ melyik régióban vagy, más-más verziójú NiceHash Miner-t kell használnod.
- az átállás több óra is lehet, mire megjelenik gondolom az eredmény a weboldalonÁtnevezték "NiceHash Miner Legacy"-ról "NiceHash Miner"-re.
-
fireman123
őstag
Igazából a NH nem vált semmit, mivel csak bérbe van adva a hash kapacitás, azt se tudod, hogy milyen coint túr a riged valamelyik poolon (a NH vevő egy tetszőleges poolra irányítja a megvárolt hash kapacitást), csak azt látod, hogy éppen melyik algó megy a rigeden, azon belül nem tudod melyik coint túrja és azt sem hogy melyik poolon. Így nincs mit váltani, ...bérleti díjat kapsz btc-ben.
Az alábbi rvn poolon pl. 4 NH vevő van jelen az általuk bérbe vett x16r kapacitással.

Az ott kitúrt rvn a vevő addressébe kerül, a vevő a NH-nek btc-ben fizet a kapacitásért, a bérbeadó (te vagy én) meg a NH-től (nyilván alacsonyabb) "bérleti díjat" kap szintén btc-ben, tehát semmiféle váltás nem történik.
A NH egy hash kapacitás közvetítő (bróker), btc-ért adja-veszi a hash-t a vevők és eladók között, azt se tudja ki mit túr éppen, de nem is érdekes ez, ..és mivel ez egy online piactér, ezért nyilván drágábban adja mint veszi, ezért sosem lehet gazdaságosabb NH-en a túrás egy poolon történő coin túrásnál.Az meg nem egyértelmű hogy mi a jobb, átváltani btc-re vagy altcoinban tartani a kitúrt mennyiséget. (van amikor a btc megy jobban, van amikor az altok, ..ezt nyilván mindenki maga dönti el, ....úgy mint kereskedéskor is, hogy éppen mit vesz vagy elad)
Amúgy van pár pool ahol egyből lehet váltani a kitúrt coint általában btc-re, ltc-re, eth-ra (választás szerint,) ...és sok olyan is, hogy a kitúrt coin automatikusan kiutalásra kerül egy exchange-re (ahol magad válthatod amire akarod), ...pl amit említettem fentebb az éppen most túrt coint, azt is közvetlenül binance addressre túrom, ahogy elér egy meghatározott db számot megy a kiutalás automatikusan és landol a binance számlámon az éppen túrt coinban. -
madpapa
senior tag
Hát az új driverrel a 11.0 is rossz. Azt nem tudom most hirtelen, hogy ez a strap és rxboost opció az új Claymoreban igényli-e a frissebb driver jelenlétét.
De érdekes, hogy a mostani RX580 SAMSUNG memóriás kártya a 11.0 feletti verziókkal csak 25-26MHs körül tudott, hiába volt a kártya átflashelve. A 11.0-sal meg szépen vitte a 30MHs-t. A core clock és voltage természetesen visszavéve hogy ne 120W-tal menjen a szentem. De olvastam ugye hogy a strap és rxboost opciókkal lehet húzni a kártyákat. Nyilván kérdés hogy mekkora core clockal és voltageval tudja. -
fireman123
őstag
Nálam a legmelegebb (középső) gpu 59-60 C fok volt és a ventijei 59%-on pörögtek, ...betettem egy álló (Tescos) ventit a rig mögé kb. 60-70 cm-re a legkisebb fokozaton (30watt +fogyi), és a legmelegebb gpu hőfoka lecsökkent 51-52 C fokra és a ventijei pedig 39-40%-ra. A többi gpu ettől hűvösebb, jellemzően 44-50 C fok közöttiek. Tavaly is így járattam egész nyáron a riget, 2 álló ventivel felváltva (egy elöl, egy hátul, .....telóról kapcsolva 12-12 órás váltásban), eddig bírják a strapát
. (ugyanazok a ventik amelyek tavaly nyáron is pörögtek)
Családi ház alatti szuterénben (garázsban) van, most 24 C fok a helyiség hőmérséklete, már május eleje óta itt megy, addig a nappalit fűtötte
. Tavaly sem volt hideg a nyár, akkor 25,5 C fokra melegedett fell a helyiség a csúcson.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Távol-keleti webshopok OFF topikja (játékok, kuponok, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4160
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Gravity MS állvány + RØDE XDM-100 Mikrofon!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 265 - Lenovo ThinkBook 16 (G6 ABP) - AMD Ryzen 5 7530U, no GPU
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)