- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sárpac
nagyúr
válasz
yvsmad #60730 üzenetére
UHD tvk mind olcsóbbak lesznek már ősztől hasonló méretű fhds társakinál középkategóriában, oka egyszerű a kihozatallal köszönő viszonyban sincs a kereslet, egyszerűen nem veszik őket még.
Amúgy uhdval óvatosan frekiben sem tökéletesek és szinte mindnek gyengébb a feketéje mint az fhds társaknak.
-
Ciccuka
veterán
válasz
yvsmad #60730 üzenetére
LG 43LF632V az tényleg IPS-es vagy elírás, mert a gyári honlapon nem írják.
-
szasanyi
félisten
válasz
yvsmad #60716 üzenetére
Annyira nem volt, hogy még most is az van [link]
MOD - Ezt most komoly? Miért gondolsz ennyire amatőrnek... szerinted nem mondtam?
Más: és szerinted én miért szerkesztgetem 5 percen belül a hsz-aimat? Mert így kell! Bár ha hsz-gyűjtés folyik akkor érthető, viszont ez nem lehet cél.
(#60718) fecosrac: ezt a jelenlegi TV-m (fent) is tudja, ezért (is) nem akartam beltérit. A képe is nagyon jó, úgyhogy csak a képméret az ami miatt leginkább cserélem.
-
direwolf
őstag
válasz
yvsmad #60685 üzenetére
Az a helyzet, hogy rosszul gondolod. A feszültség csak akkor számít, ha az eszköz tervezésekor hogy is mondjam, elkúrtak valamit
Nem szokás ennyire kicentizni a kapcsolási feszkókat. Attól, hogy kisebb a fesz, nem fogja kevesebb ideig bírni az akku, mert nem ez számít. Ezért is a teljesítmény a mérőszámuk.
Ha nem akarod, hogy lemerüljön tárolás közben az akku, akkor olyant kell venni, aminek alacsony az önkisülése (Sanyo Eneloop, Varta Ready2Use, GP ReCyco stb.) Ezek egy év alatt max 20%-ot merülnek a fiókban.Egyébként egy példa: van egy időjárás állomásom, ami sajna eléggé ki van centizve ilyen szempontból, és a sima szárazelemek elég hamar megadják magukat benne (jelzi, hogy kevés a szufla, és egy idő után már nem látszik az LCD) Namost az ezekből kivett "lemerült" elemek még vígan elmennek egy évet távirányítóban. Meguntam, raktam bele akkukat. Az első pillanattól kezdve jelzi, hogy gyengék, és halványabb is az LCD, de simán 2x annyi ideig elmegy így mint az elemekkel.
Az akkuk merülési karakterisztikája más, nem olyan lineáris, mint a szárazelemeké. -
TRob1
veterán
válasz
yvsmad #60668 üzenetére
Veszel ReadyToUse tölthető elemet. Ha nem használod, akkor kb nem is merül (na jó, egy 1év alatt kb 10%-ot) Ellenben töltöd ezerszer... akkor mi is éri meg jobban?
Az alább említett Eneloop az egyik legjobb ilyen akku (és talán a legelső is?)
Töltőt meg ugye egyszer veszel, az akkuk meg bármi másba is jók/kellhetnek...
-
embe
nagyúr
válasz
yvsmad #60668 üzenetére
Töltőm megvolt, van kettő is. Egy Tesco gazdaságos, illetve egy Energizer 15 !!!! perces töltőm. Ezt a kettőt már nem emlékszem mennyiért vettem.
De a múlt héten vettem egy csomag ilyen akksit. Máshol ez 4eFt. volt, itt 2eFt.-ért vettem.
4 db. minőségi alkáli elemet 1000 Ft. alatt nem veszek meg. Így nekem jobban megéri az akksi. -
Tibusz00
tag
válasz
yvsmad #60639 üzenetére
Végig zongoráztam mind a 17 távirányítót, de egy sem működteti.
Az előző verzióban is csak részlegesen működött.
Gondoltam írok az LG-nek támogatásért - ezt javasolja a TV is - de körülményesnek érezném elmagyarázni, hogy 1 olyan verzióhoz kérjek javítást, ami meg sem jelent még. -
Stevenstyle
senior tag
-
Stevenstyle
senior tag
válasz
yvsmad #60575 üzenetére
Nem kötekedni akarok, félre ne értsd, de az max az áramszünet miatti feszültség ingadozásba halhatott bele, a szabályos leválasztásnak ehhez aztán vajmi kevés köze van. A Leválasztásra leginkább az FS hibák elkerülése végett van szükség, hogy ne írjon még egy app vagy az OS a HDD-re amikor lehúzod és ne vágja haza az FS-t. ennyi
Shingen: Azért azt tegyük hozzá, hogy a megvásárolható külső HDD-k zöme nagyon design-os külső keretbe rakott HDD-k. Ha elszáll a keretben az elektronika és nem viszi magával a HDD-t csak ki kell szedni belőle és venni neki egy sima USB-s keretet.
-
Thomyyyyy
tag
válasz
yvsmad #60404 üzenetére
Nagyobb, mint 8 giga. Kábelt nem akarok áthúzni, pláne, hogy a media lejátszóban már van egy. Idővel veszek egy 3D képeset és akkor majd azon nézem a filmeket.
Egyelőre nem akarom eladni!Egyébként UB.
Nem tudom mi az oka, hogy ennyire árulják. Nekem is valszeg egy utolsó darabot sikerült megvennem. Lehet olcsón hozzájutottak és drágábban árulják, mert nincs több belőle...
A Tag On-t hova kell ragasztani a tv-n? Tudom, hogy nfc-hez van, de pontosan mire való? Az alkalmazásokat már leszedtem hozzá.
-
Gyuszopapa
csendes tag
válasz
yvsmad #60026 üzenetére
Se az intelsat se a thor nem található a listában.
Egyébre meg nem reagál.
Valami Thor 0.8W ami magyar adást nem ad be de más semmi eddig is ezzel a tányérral fogtam a digit hozzá sem nyúltam.Csak a vezeték a tv-be lett dugva más változás nem történt.
A fej frekvenciája 9750/10600 eddig is ez volt és nem tudok rajta változtatni.
Közben meg nézem hogy a digi 11000 felett van.Akkor eddig hogy fogtam. -
Beni2360
félisten
válasz
yvsmad #59998 üzenetére
Egyet értek a hozzászólásodhoz, nálam is már 4 hetes az új tv de még mindig gondok akadnak főleg az SD adásoknál. Pontosítva TV2 és az RTL kl. állandóan szidott magyar esti sorozatoknál ahol túl vannak sminkelve a szereplők.(Teletex felirat végett kellenek ezek az SD adások) érdekes ugyan ezeken a csatornákon lévő külföldi sorozatoknál már nem jönne elő ezek a hibák.
Ezeket nevezik gondolom szappanopera efektusnak amiket engem zavarnak?
Én már próbáltam a haladó 2 csak erre az adásokra beállítani de még mindig zajos, morzsás, grízes vagy minek nevezzem a kép.Gyors mozgásnál picit szét esik a szél és kockásodik is.
Minket nem érdekelne ha szaturál lenne a kép mert úgy is zavarnak az erős fények.
LG Hd redy plazmáról tértem át ott nem voltak ilyen gondok.
Köszönettel várok minden segítséget. -
csab2
veterán
válasz
yvsmad #59983 üzenetére
Legtöbbet TV-t nézek rajta. Külső forrásból származó filmeket főleg monitoron nézek. Ez amiatt van, mert csak hétvégén vagyok itthon, ahol a TV is van. Szeretném a nagy, fullHD TV-n nézni a filmeket, de sajnos ez a helyzet.
Olyan nagy különbség van egy 2012-es 6-os szériájú Samu és egy 2015-ös 5-ös szériájú LG között?
-
jjozsef
csendes tag
válasz
yvsmad #59975 üzenetére
Koszonom.
en azert gondoltam ra, mert nincs igazából szükségem se a Smart, se a 3D funkcióra. PCről/hddről filmezésre keresek tv-t, tulajdonképpen csak erre használnám. A 6os szériánál ez van meg képben: 42LF652V . A kettő között jelenleg (telekom
) 75e a különbség. Ha csak a kepminoseget es a hangot nézzük, akkor is megeri a drágábbat megvenni? Üdv
-
19 lala 61
csendes tag
válasz
yvsmad #59950 üzenetére
Délutáni és esti sport közvetítések nézésére szolgált volna ha nézhető lett volna(este tökéletes). Valamilyen használt Tv -ban(100 cm feletti Led,Plazma,Lcd) gondolkodtam ,de még alszom rá egy párat ,hogy milyet is vegyek.Most,hogy egy kicsit hozzáolvastam tényleg nehezen áthidalható a problémám.-(((((
-
vargalex
félisten
válasz
yvsmad #59937 üzenetére
Szia!
Az LG 37LH3000-ben nem CI+ foglalat van, arra van kötve a box. A 32LB5700-hoz gondolkodom egy kártyában (jelenleg nincs hozzá sem box, sem kártya, úgyhogy ott a kódolatlan DVB-C megy) .
Egyébként az UPC nem küld külön adaptert. Ha cserélni akarsz, akkor küld egy adaptert kártyával, az STB-t pedig szintén kártyával kell leadnod. Nem bajlódnak az eszközök újra összerendelésével. -
anonym1s
őstag
válasz
yvsmad #59758 üzenetére
Tesom 9 eves kislanyanak akarom. Nem gondolom hogy egy 9 eves kislanynak oriasi igenyei lennenek egy tevevel szemben
Mi a baj a 32 alattiak mozgasmegjelenitesevel? Esetleg van tapasztalatod azzal az lg-vel amit linkeltem?
Tudnal mutatni egy kepet a vortex tavkapcsolojarol? En nem talaltam.Na, megiscsak talaltam egy kepet
Nekem nem tunik rossznak ez a taviranyito. -
nrbi001
senior tag
válasz
yvsmad #59694 üzenetére
szuper, át tettem hdmi zsinorra a rendszert most már kapcsol együtt ki be a tv és a házimozi viszont most nincs hang
komolyan mit össze bénázok itt éjfélkor??!!!
házimozi -- hdmi - tv -- hdmi 1 (ARC) , hangbeállításoknál is erre van állítva. Házimozin végig zongozárztam már az összes input részt nincs hang, mit rontottam el??
-
törölt tag
válasz
yvsmad #59695 üzenetére
Előbb egy felvetésedre a szoftverfejlesztésről írtam a választ neked, majd pedig a régi nagy gyártók magasztalására is reagáltam. Hogy tudod összekeverni a kettő tételt? Na, inkább hagyjuk is, így nem sok értelme van a beszélgetésünknek. Azért off-ba tenném a helyedben.
pn199 webos menüben jobbra lépkedve a kis ikonok feletti nyílra kattints, ilyenkor tudod ezeket áthelyezni, vagy törölni.
-
nrbi001
senior tag
válasz
yvsmad #59691 üzenetére
Sajnos semmi sem változik, az lehetséges h az optikai kábel miatt nem működik ez a funkció?
A gyári kiskönyve szerint HDMI-vel megy, de őszinte legyek éjfél tájt se kedvem se energiám próbálgatni, arról nem is beszélve hogy nem csak én vagyok a szobában...Még két tvs kérdés felmerült bennem , a web os menüsorjába nem lehet pl kivenni a HBO go -t és berakni pl a hdmi ikonját? jobbra elhúzva a menüt felajánlja a törlés funkciót pl ilyen volt a sima rca kábel amit a notival használtam de már nincs bedugva a zsineg, simán engedte törölni ( mozgatásr lehetőségére nem adnám a nyakam de úgy rémlik az is megy )
Másik pedig,hogy használja valaki a spotifyt tvn? Prémium kell a használatához?
+1 korábban volt róla szó ,hogy pcvel manuálisan a program lista variálható, júl 1-el ugye MO-n be van szabályozva az első 10-12 csatorna, ez befolyásol valamit vagy nincs összefüggésbe a kettő?
-
törölt tag
válasz
yvsmad #59687 üzenetére
A programozó azt tesz bele, amit utasítanak neki. Szerinted ők döntik el a fejlesztés irányát?! Hát nem. Te nem voltál még alkalmazott? Csodálkozom rajtad.
Régi vagy nem régi egy márka? Hát ennek semmi jelentősége nincs. A régi nagy márkák tudása a múltból egy nagy semmit ér, gondolj bele, a több évtizedes CRT tapasztalat semmire nem jó, mehet a kukába. A nagy régi gyártók jó része amúgy is megszűnt már, a maradék meg éppen hogy még létezik. sharp és toshiba kezdett kivonulni a gyártásból, sony hatalmas veszteséget termel, pana meg szerintem annak is örül, hogy még nem csődölt be, a rossz üzletpolitikájának, és egyebeknek köszönhetően. Off! -
-
Beni2360
félisten
válasz
yvsmad #59668 üzenetére
Hát mivel tinédzser típusú rendszer már nem találom vagyis nem keresem a könyvét, valahol a raktárban van,
Ezt találtam róla : Orion HT-520 5.1-es házimozi rendszer. Távirányító és 3 utas hangszórók. Beépített bass reflex, AC3, DTS Ready. Jel/Zaj: 80 dB. Mély: 60W, elsők: 2x20W, center: 20W, hátsók: 2x20W
Régi 5 polusu tunel és rca jack bemenetek vannak rajta. magnó, lemezjátszó videó magnó, De olyan szép a hangja, hogy sajnálnám lecserélni. -
kisgeee
tag
válasz
yvsmad #59528 üzenetére
Szia,
nálam úgy néz ki a dolog csatornakeresés után, hogy 7, 8, 9, 10, 13, 15, 16 ...stb Ezekre a számokra beteszi a talált csatornákat, előtte nincs semmi de nem is lehet áthelyezni a 7-est pl. az 1-re, mert nem tudok kiválasztani 1-est. Ugyanígy a 11, 12 pl nincs a listában, magától valahogy letiltja ezeket, gyári beállítás után is.
Egyelőre az lett a megoldás hogy külső programmal szerkeztem a csatornalistát, usb-re mentve / visszaállítva. Csak kíváncsi lennék hogy mi okozza ezt.
CI kártyát meg kell néznem, nem tudom hogy milyen van benne.Köszi, üdv!
g
-
huncutka1029
addikt
válasz
yvsmad #59320 üzenetére
ezért kérdeztem vissza.
Mert nem csak digi van a világon!
UPC-nél sem kell box, meg semminél, ami rendes kábelről megy, kivéve a T-Home.
Saját külső eszközzel (box, felvevő, stb.) tudsz párhuzamosan felvenni és mást nézni + a felvételt is ki tudod venni. Ez így félrevezető!
Aki nem járatos a fórumon, vagy a kábeltv-világában, nem fogja a leírásodból tudni, hogy csak a digi esetében kódolatlan..... a többi szolgáltatónál + kártyát kell igényelni, amiért sok esetben kemény bérleti díjakat számol fel a szolgáltató. -
huncutka1029
addikt
válasz
yvsmad #59314 üzenetére
de kártya kell a tv-be, és a boxba is, máskülönben mivel dekódolsz????
Vagy Upc kódolatlanul adja a kábel tv-t?
Én úgy tudom T-home nál csak az IP-tv nem váltható ki a tányéros már igen...
A saját külső eszközöd képes conax kártya nélkül dekódolni a rögzített adást és ezt tudod pc-re menteni?
mondjuk azt tudom, hogy UPC tányéros tv esetében a card sharing működik netre kötött stb -vel.
De azért is fizetsz... -
Stevenstyle
senior tag
válasz
yvsmad #59308 üzenetére
Ezzel így, ebben a formában annyiból vitatkoznék, hogy a Tv+HDD kombóval nem tud egyszerre felvenni egy csatornáról és közben egy teljesen szabadon választottat nézni párhuzamosan, míg ez a legtöbb box esetében megoldott az iker tunernek köszönhetően. Amennyiben szolgáltatós box-ról van szó úgy meglehetősen nagy esély van arra is, hogy az univerzális táv. appal vezérelhető a box. Ebben az esetben egyáltalán nem felesleges. Persze ez egyéni szubjektív vélemény. Én ha lehetne sem váltanám ki az IPTV-s boxot a fentiekben részletezett dolgok miatt + T-s IPTV esetén még játszik a box és a felvétel managelése is távolról androidos / IOS-es appal, ami nekem pl. szintúgy nem elhanyagolható tényező.
Amennyiben egyik sem megoldott vagy nem fontos, úgy tényleg felesleges
-
huncutka1029
addikt
válasz
yvsmad #59087 üzenetére
mert ők bolti, vagy megvilágított környezethez igazítják.
az ISF pedig kalibrált színhelyes beállítás.Azoknak, akik a monitoron azt szeretnék látni, amit majd a nyomtató is produkál
Néhány modellen elérhetőek a THX szabvány beállításai ISF helyett, ez meg azért, hogy pont úgy nézzen ki mint a moziban, nem úgy ahogy nekünk tetszik....
a színlátás, és szépérzék szubjektív egyén függő, nem lehet egy tv-be 198.969. előbeállítást eltárolni. -
cidalain
veterán
válasz
yvsmad #59054 üzenetére
De gyorsabb, mint felvenni a tabletet/telot, beutni a port pont hut, majd a balfax mobil nezeten egyesevel vegigpotyogni az osszes csatornat hogy mivan, majd mindegyiken kulon megnyomni az esti musorok gombot...
En igy allok a guide-hoz. Gyakorlatilag 1 perc alatt megnyitom es vegig is porgetem a kivant idosavban mind a 150 csatornat. Ezt semmi mas nem tudja jelenleg. Igen, ha gyorsabban nyilna meg akkor 30 masodpercet nyernek az eletembol. -
-
olasz69
senior tag
válasz
yvsmad #58898 üzenetére
Az memoria megtelt hiba nem feltétlen akkor jelentkezik ,ha sok feltelepített app van! Sőt!
Sokat töröltem anno,pont emiatt,de ugyanúgy előjött! Csak a yt-t videát,böngészőt hagytam meg !
Egy adott alkalmazás használta memória telik meg amit nem ír felül ,nem töröl ezáltal újraindul az alkalmazás!
Memória megtelt az alkalmazás újraindul! -
olasz69
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A620M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN I3 NEO A-Data 750W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest