Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
huncutka1029
addikt
válasz
Tibusz00 #59395 üzenetére
Akkor most egy kis DLNA ismertető:
Én az elmúlt években sok klienst próbáltam, de mindegyikkel volt valami bajom.
- Serviio: ingyenes, de egy idő után visít a regisztrációért, és letilt egy két funkciót, ha nem teszed( ez azóta lehet már változott, kb 3 éve nem próbáltam)
- Nero media home, bonyolult, sokszor nem frissíti a mappákat, és néha megőrül, nem streamel, feliratokat nehezen kezelt. Ez volt az első 2011-ben, amivel kezdtem, ezt adták a TV-vel
- Plex (most smart share) állandóan filmes posztereket, és IMDB értékeléseket keresett a megosztott tartalomhoz. nem volt rossz, de kellett egy web kliens hozzá, amit ha elsőre szarul állított be az ember, nagyon nehezen lehetett módosítani. Nekem kicsit lassú és butus volt, bár nagy előnye, hogy ez volt az első, ami a dts hangsávot lekonvertálta, ugyanis 2012 előtti Lg smartok nem támogatták.KB 3 éve egy angol fórumon bukkantam az universalmedia serverre ami létezik windows, linux, és almás nokia platformra is.
Végtelen egyszerű ffmpeg, és FLac motorral rengeteg kiegészítővel minimális gépigénnyel.
Telepítésnél lehetőség van wizzard- használatára is, kevésbé gyakorlott felhasználóknak.
Egy két gyári alapbeállítást az évek tapasztalata alapján módosítottam, így optimálisabb lett.Indítás után a következő felület fogad:
Itt látható a szerver státusz, és a csatlakozott eszközök listája. Ha a tv-nél nem a megfelelő típust írja ki, nem kell betojni.Attól hibátlanul fog menni
A megosztásokat, (miután a pc megfelelő mappáinak tulajdonság lapján megosztottá tettük!)
A képen jelzett mappa ikonnal adhatjuk meg. (érdemes megnézni a beállításokat, így a tv-n megjelenő tartalmakat, ha félbehagyjuk,az adott mappában egy resume....(név) mappába naplózza, így később akár napok múlva is onnan folytatható, ahol abbahagytuk.Ha a resume fájljára kattintunk. Bár néha elfelejti, ...akinek ez nem kell, az a general settingsben elrejtheti a resume, és üres mappákat.
Amikor minden mappát meghajtót betallóztunk, a zöld nagyítóra kattintva indexeljünk! majd utána a lap tetején lévő save ikonra katt!. Innentől a megosztott mappák, minden megnyitáskor, illetve óránként frissítésre kerülnek, így az újonnan letöltött tartalmak automatikusan bekerülnek a mappákba.Általános beállításokra a következő kép szerinti beállításokat javaslom, bár úgy tapasztaltam, hogy az utolsó verziónál már ezek a gyári értékek is. egyedül az uninstall windows serviece opcióra kell első indítás előtt kattintani.
A beállításoknál ajánlom az FFmpeg video opciónál a következő opciókat.: A többi beállítás maradjon gyári alap, egyedül az audio ffmpegnél kell még bepipálni az audio resample 44 or 48KHz opciót, ha nincs.
Ha ez kész, akkor megint egy mentés, és indítsátok újra a szervert az ikonja segítségével.
Ezután a tv smartshare eszközök listájában meg fog jelenni az universal mediaserver. innen csak be kell tallózni a megnézni kívánt tartalmat.
Akinek van kedve próbálja ki.
a betallózás látható a korábbi "első benyomások kapcsán" feltöltött videóban is
itt találjátok -
Beni2360
félisten
válasz
Tibusz00 #59389 üzenetére
Köszönöm részletes leírást már majdnem végigmentem csak a mentésnél kihagyja a D kedvencet.
Van referencia listám azt visszatöltve minden látszik még D is csak a mentéssel nem boldogulok, Melyiket válasszam a kettő közül? Már 2 h kínlódok vele.És hogy töröljem nem tűnik el a sorból csak a csatornaszám tűnik el.
-
huncutka1029
addikt
válasz
Tibusz00 #59395 üzenetére
Ehhez az is kell, hogy a pc-den legyen egy DLNA kliens,
Szerintem ez a Windows media player lesz. Minden amit jobb klikk-lejátszás a következőn-LGWebOsTV
módon játszok le, bekerül a Windows media playerbe, és a TV-ről lejátszható már.
Ez csak abban ez esetben igaz, ha a C windows megosztott mappáiban van az összes megosztott tartalmad.a DLNA kliens, más, Ez egy virtuális háttértárként működik a tv számára, és a pc bármely meghajtóján elhelyezett tartalmakat képes továbbítani.
(#59396) pjen a smart share-ben is meg kell jelennie.
-
huncutka1029
addikt
válasz
Tibusz00 #59389 üzenetére
pc-n a mappa megosztás be van állítva?
Menj arra a meghajtóra, vagy mappára amit a tv-n látni szeretnél, és jobb klikk a tulajdonság lapon válaszd ki a megosztás fület, és ott kattints a megosztás gombra.
Ehhez az is kell, hogy a pc-den legyen egy DLNA kliens,
Amit én ajánlok, az az universal mediaserver, nagyon egyszerű, és megbízható.
De szintén jó a serviio, és az lg oldaláról letölthető Smartshare is.
A tv bemenetek listájában meg fog jelenni a dlna kliensed, itt tudod betallózni a megtekinteni kívánt tartalmat.
Ha szeretnéd, ehhez is töltök fel fényképes guide-ot. -
Tibusz00
tag
válasz
Tibusz00 #59370 üzenetére
Az előző írásomból:
PC-n hálózati beállításokban a médiafolyam engedélyezése után a pc fotók, videók, zene könyvtárak elérhetők, de hiába másol oda bármit csak a windows minták lejátszhatók.
Hát ez nem volt igaz.Amit bemásoltam azt lejátszotta. Csak türelmetlen voltam.
De ami új felfedezés (legalábbis nekem) az ez:
Nem kell semmi progi. Lejátsza a filmeket,a zenei mappákat, és a képek mappáit is
-
Stevenstyle
senior tag
válasz
Tibusz00 #59139 üzenetére
Ezt hol olvastad? Nem emlékszem, hogy írtam volna ilyet
Az, hogy a madaras Tecsó nem ad a 670-hez MR-t az sajnálatos. Elvileg 67X szériától járna, tehát a 670,671,679-hez is, csupán színbeli különbség van köztük.
indigen205: amennyiben a pénztárca engedi, inkább 67X legyen szerintem
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Cyberpunk 2077
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- OTP Bank topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Tőzsde és gazdaság
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- iPhone topik
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3052, 96% Akkumulátor
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 512GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3057, 95% Akkumulátor
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest