Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
atbdance
csendes tag
válasz
TeeJay #102027 üzenetére
Háttérfény 37, Szakértő mód sötét helység, VA panel.Energiatakarékos kikapcsolva nálam is. Egyedül a Gammát állítottam át 2.4-re, ennyit változtattam rajta. De az alap képmódoknál is ugyanez a jelenség van. Ha pl egy sima M1 van bekapcsolva vagy ilyenek, azon nem látok semmi hibát. Van kábel meg műholdas tv is, nem a források a rosszak. Igazából ez a zaj idegesít engem főleg, mi a fene zúghat benne kikapcsolva? És miért hallgat el ha bekapcsolom? Természetesen mindent kihúztam belőle, sőt a benti konnektorokból is, nem e más eszköz zavarja. Egy teljesen különálló áramkörön lévő konnektorba is bedugtam ugyanaz.Az LG szerint ez normális ha elektromos áram alatt minimális zaja van, ez a készülék működését nem befolyásolja... hát nem tudom. Van itthon egy Philips TV, de abból egy egy hang nem jön ki, és a meccsnél sincs gyors mozgasnál fehér csíkozás, igaz az csak 43 colos.
-
válasz
TeeJay #101812 üzenetére
LG szervíz központi számát kell felhívni,szám a garijegyen van.
Én elmondtam mi a bibi,az ügyintéző a mail címére kért pár fotót is.
Pár napon belül hívott a helyi szervizpartner,ő megint rákérdezett a hibára,neki is elmeséltem.
Azt mondta pár nap és megjön a kijelző és a helyszínen cseréli.
Kijött,megnézte,süketelt egy csomót,hogy ez a technológia ilyen,ha jobb képminőséget akarok ahhoz zsebbe kell nyúlni...
Mondtam neki,hogy nem a képminőséggel (színek,fényerő,kontraszt stb) van bajom,hanem azzal,hogy ilyen 10 centis sávokból áll a kijelző és élvezhetetlen vele minden műsor (pl a Trónok harca utolsó èvadában amikor éjjel ment a deresi csata gyakorlatilag idegbajt kaptam a sávoktól,nézhetetlen volt).
Ettől függetlenül cserélte,de már az elején szólt,hogy semmi gari nincs arra,hogy az új panel jobb lesz.
Nálam szerencsére az lett,még ha 100% hibátlan nem is lett.
Mondjuk nálam nagyon durván vertical bandinges volt a kijelző.
Nekem kb 1,5 hét volt mire kaptam új kijelzőt. -
-
Joci??
senior tag
válasz
TeeJay #101466 üzenetére
Most takaritottam meg a kijelzojet a gyerek tevejenek, es akkor lattam hogy feketedik kopogtatasra, tehat akkor az valoszinu VA paneles? Egyebkent elesebb es talan szebb kepet is ad mint a nappaliban levo ujjabb tevenk, de en betudtam annak hogy kissebb a kijelzoje a gyerek szobaban levo Lg tevenek.
-
blakey
titán
válasz
TeeJay #101644 üzenetére
Na látod, nekem közel két évig volt nanocellás TV-m, nem alsókategóriás, szóval hidd el, hogy megéri, nyilván semmiből sem az alapot kell venni, 0 bevilágítás, IPS-hez mérten közel VA szintű fekete, stb. Tehát a kijelentésed nem helytálló, miszerint a naoncellás nem jobb semmiben.
-
válasz
TeeJay #101624 üzenetére
Igen, csak az LG-nél nem tudsz hagyományos IPS panelt venni FALD megvilágítással csak NANO-ben - vagy tévedek
Amiben én most el vagyok veszve, az a NANO 7/8/9 sorozatok, kb. így látom a különbséget megvilágítás terén, remélem igazam van:
7 - direct led, no local dimmming
8 - edge led, local dimming
9 - fald, local dimming -
blakey
titán
-
mrmft
senior tag
-
mrmft
senior tag
válasz
TeeJay #101595 üzenetére
Egy meretben az UN7xxx modellekenek is mas a sulya. Az azonos talpuaknak is, mielott elo jonne, hogy a talp miatt van, ha lehet hinni a megadott adatoknak. UN71xx-NANO81x-ig egy FW van, igy nagy csodak valoszinu nincsenek. Talan kevesbe sporoltak a dragabbak HW komponensein.
-
Fishor
senior tag
válasz
TeeJay #101320 üzenetére
Az szuper,ha nem régi tévéd van, hanem olyan amit most is lehet kapni. Tudtok ajánlani valami jó típust? A lényeg hogy okos legyen youtube-bal, 43" lehetőleg uhd és szép képpel. A tévéknél is az ips kijelző a jó mknt a monitoroknál? Notebookon annak nagyon szép képe van. Tv ben is az a legjobb? Melyik szériát vagy konkrét típust érdemes venni?
Üdv: Fishor
-
Fishor
senior tag
válasz
TeeJay #101292 üzenetére
Szia!
A DVB-C-t tudom, hogy tudja. Maga a csatlakozóra voltam kíváncsi, nem tudom a nevét, csak már minden fejlődik rohamosan, azért kérdeztem, hogy ez a nagy buta antennakábel nem cserélődött-e még le az újabb tévéken.
Az lg tévéknél ez a program a legújabb tévéknek is tudja variálni a csatornakiosztását? Mert a régi Samsungom is így működött, de az új Samsungokat már programmal nem lehet rendezni. Egy pár éves lg tévén viszont még a tv-vel is tudtam a sorrendet változtatni. Mindegy, hogyan, csak lehessen. ne úgy mint a Samunál, hogy csak kedvenceket lehet állítani.Üdv: Fishor
-
junior19
senior tag
válasz
TeeJay #101262 üzenetére
Erre igazából nem lehet konkrét értéket megadni, sok mindentől függ.
Itt már tényleg az egyéni ízlés határozza meg, meg függ az adott műsor fps-től is.
Hiába az az ajánlás, hogy 24fps anyag esetén a Valódi mozi :be, a TruMotion: ki állásban kellene használni, sokan mégis valamennyire használják, mert nem képesek elfogadni az ilyen mozgásmegjelenítést.
50 vagy 60 fps esetén pedig már abszolút nem kellene használni, mert elég kellene, nagyon hamar elkezd szappanoperázni a kép.
Én csak a 24p-és anyagoknál használom a Valódi mozit, a Trumotion minden esetben ki van kapcsolva.
Elméletileg azt is ki lehet próbálni, hogy 0 -0 értékre rakni mindkettőt, van olyan készülék, amelynél ez jobb megoldás, mint a kikapcsolása. -
blakey
titán
válasz
TeeJay #101247 üzenetére
Ez van, ha annyira tuti lenne a VA panel akkor minden LG TV már azt kapná - ugyanezt el lehet mondani a Samsungnál is, azaz ha ennyire tuti lenne az IPS akkor már minden TV-jük olyan panellel szerelt lenne.
Azt tudnod kell, hogy az LG az IPS mellett tette le a voksát, a Samsung a VA panel mellett, a többi gyártó mindkettőt alkalmazza illetve, hogy ne menjünk messze, az LG az 502, 60" éa 70"-os készülékeu VA panelesek és ugyanazon szérián belül viszont jól láthatóak a különbségek.
Az LG az OLED mellett döntőtt, a Samsung erről lemaradt, elkezdte az amúgy LCD-jüket QLED-nek nevezni, mi ez ha nem "háború", ez folyamatos, egymás közötti versengés. Persze lesz mikroled, stb, de most ez van.
A Sony, Philips, Panasonic mindkét panelt alkalmazza és bizony a VA paneles készülékeik rendre jobbak, bár a Philips is korábban részt vett az LG mellett az IPS fejlesztésében, tehát náluk több IPS van de azért használják a VA-t.
Nézd meg a világ szaksajtóit, ahol sokféle TV előfordul és mindegyiket kalibrálják, ott milyen eredmények és vélemények születnek. Egyértelmű a VA főlénye, jobb, de hangsúlyozom, hogy az IPS is tud nagyon jó lenni, de nem szebbek a színei. Neked jobban teszik, jobban bejön, ez előfordul, nekem is volt olyan IPS TV-m ami tetszett és jobban, mint egy másik, történetesen VA-paneles TV, de a színei nem voltak szebbek, az összkép volt jobban tetsző.
-
blakey
titán
válasz
TeeJay #101236 üzenetére
A monitorok kijelzőjét ne hasonlítsd a TV-k kijelzőjéhez, a telefonok/tabletek kijelzőjét se hasonlítsd a monitorhoz vagy TV-hez. Több, mint 30 lapos TV (LCD (IPS, VA), plazma és OLED) után kimerem jelenteni, hogy mindegyik gyakorlatilag tökéletesre kalibrálható, azaz a színek nem lesznek szebbek, pontosabbak lehetnek a technologiából adodóan illetve a jobb kontraszt miatt sokkal kellemesebb hatás érhető el.
Az IPS is tud nagyon jó is lenni, nekem is volt rá példám, képet is tettem be, de a színei ugyanolyanok voltak, mint a VA panelesen, igaz én be tudom állítani a TV-ket.
Ha nem tudsz valamit beállítani az nem jelenti azt, hogy sz@r. A kalibrálás is egy szakma, ahogy a hentes is. Én sem állok neki disznót vágni majd azt írom, hogy sz@r a disznó, mert nem sikerült jól a vágás, pedig nem, én vagyok béna hozzá. -
Technoman
őstag
válasz
TeeJay #101162 üzenetére
Ez számomra nagyon jó hír, mivel a mostani Panám is az.
Ha jól tudom az IPS a jobb betkintési szöget, ellenben a VA-nak meg a mélyebb feketéje (5 évvel ezelőtt legalábbis még ez volt a fő különbség). Ha ez még mindig fennáll, akkor inkább legyen kisebb a szögem, mint hogy a feketém szürke legyen.
Gondolkoztam még a Samun is -úgy tudom, hogy ők főleg VA panelba utaznak- de olyan harsány, műanyag színűek a képei, hogy majdnem elhánytam magam -
MadMancs
veterán
válasz
TeeJay #101099 üzenetére
Ez azért nem teljesen igaz. Nekem Android van, anyumnak most lett um7050 WebOS 4.8 al. Nem rossz, neki bőven elég (bár neki se teljesen, de regebben vettünk neki ChromeCast 3-at, Ezzel eggyütt teljes körüen tudja hasznalni) de droidhoz képest totál fapad 0 tudással. Esetleg almások jobban ki tudják használni.
-
ggabor02
aktív tag
válasz
TeeJay #100960 üzenetére
Nekem is DIGI DVB-C van tökéletes jelerősséggel és 100% jelminőséggel. Megnéztem a jelminőséget, minőséget.Minden frekvenciánál 100 százalék.
Ez a lassúság viszont továbbra is nagyon idegesítő. Fél napig kerestem a Youtube-t, nem találtam. Mint kiderült, alapban az sincsen benne, le kellett tölteni. A távirányítóján kerestem a megszokott info gombot, az sincsen. Teljesen jó volt a korábbi TV-n. Megnyomtam, láttam, hogy milyen adó, milyen műsor, mettől meddig tart, stb. Most ezt három gombnyomással érem el. Helyette nagyon fontos, hogy legyen a távirányítón egy-egy külön dedikált amazon, netflix, rakuten gomb...A csatornabeállító menüben a back gomb megnyomására nem egy szintet lép vissza, hanem a beállításokból teljesen kilép.
Ez az egész egy borzalom. -
Backrau
aktív tag
válasz
TeeJay #100896 üzenetére
Nem ilyenre gondoltam, hanem ilyenre...
https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/un7300/settings
Csak az a baj, hogy 7400-asra nem találtam. -
Piftuka
veterán
válasz
TeeJay #89136 üzenetére
"tök jó hogy mutatátok ezt az 5év garis akciós mókát
regisztráltam is a TV-t és jött is az üzenet hogy 5év gari van igaz 3-4-5. évben nem ingyenes a felmérés de bánja a fene 5év mégis csak 5év"Leírnád, kérlek, hogy pontosan hogyan fogalmaz a vonatkozó dokumentum?
Tehát egészen pontosan miben tér el a +3 év "extra garancia" a gyári jótállás feltételeitől?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Akció! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest