Aktív témák
-
bzoley
veterán
A screen space-szel készült,tehát a PVR csinálta.
Az interlace-t ismertem eddig is, de ha jól emlékszem az vízszintes csíkokat eredményez. Legalábbis én mintha régen ilyennel találkoztam volna, mikor 640-ben divx-el rögzítettem.
Megnézem majd a virtualdubmpeg2-t, hátha működik, bár ez a csík eddig nem volt csak mióta felrakta és leszedtem az új driver-PVR párost. -
ArGab
őstag
VirtualDubos korrekciót próbáltam, de akkor sem lett az igazi. Ahogy telik az idő, egyre későbbre tolódik a hang a képhez képest. Vagy inkább a kép siet.
Szerintem ezt a módszert talán pont tőled olvastam, legalábbis a PicVideo részét igen (mit kerestem mire megtaláltam), mert előtte Huffyuv-vel rögzítgettem, dehát az zabálja a helyet. -
td
senior tag
Jó kis oldalt linkeltél. A szellemkép ellen az árnyékolt kábelt javasolja, a csíkozásra pedig valamilyen rádiósugárzást mond, tehát elvileg még a mobil-átjátszó is lehet a ház tetején, de nem zárja ki, hogy a gép belsejében valami, ugyanis fejhallgatóban szoktam sistergést, meg egyéb hangokat hallani, amikor pl. elkezd vinyóról tölteni, vagy csak dolgozik a proci.
-
ArGab
őstag
A driver mintha all-include lenne, elég hosszú listából kellett kiválasztani a típust. A képe mintha kicsit javult volna minőségre (nagyon minimális), főleg élesebb lett, szerintem a deinterlace-en javíthattak. De a vízszintes vonalakon nálam több lett a ''cikkcakk''. Ezen kívül ha nincsen megfelelő jel, akkor szép kék képet mutat, és leveszi a hangot. Apropó hang: mintha halkabb lenne, vagy valami, mert eddig 10%-on digiztem, de most emelnem kellett 15%-ra, hogy ugyanazt a hangerőt kapjam, meg magasabb hangerőkön hallgatom.
Az új PVR-ben lényegi változás nincsen (VMR9-et nem néztem). Nem tudom hogy drivertől függ-e, de már négy Quality szint közül lehet választani. És nem lehet tévéről FM-re kapcsolni, mert helyette egy EPG gomb került be.
Viszont szívtam rendesen, mikor be kellett volna hangolni, mert az Adaptive keresés után ha bezártam a programot, legközelebb már semmi sem ment, mert átváltott szerintem NTSC szabványra. Csak úgy tudtam összehozni, hogy Germany-re állítva csináltam egy keresést (de meglepő módon mindent meg is talált). -
Summr
csendes tag
Hi ddt99! Én próbáltam már normál antennával egy havernál az ő gépébe, ott teljesen tökéletes a kép, semmi csíkozódás. Aztán volt itt havernak a tv karija (Termiantor márka
és az nálam az én gépemben nem csíkol. Volt havernak a gépe itt, beleraktuk az én tv karim, és ha nem is úgy mint az én gépemben de abban is csíkolt. Az én tv karim, az én gépemben ...
Ja nekem kábeltv van és egyre gyanúsabb, hogy a kábeltv-s hálózatból jön az áldás. Megpróbálok hívni egy elektró szakembert, meg beszerzni a kütyüt.
Summer -
td
senior tag
Darálóról nem tudok
(daa-raa-ló? bocs!), viszont panelben lakom, és van egy mobil átjátszó a tetőn. Köszi a linket, szét fogok ott is nézni. Amit pedig a TV-ről írtam, ott valóban nem ilyen, de nem tökéletes ott sem. Nem vagyok benne biztos, hogy a gépben zavarhatja valami - a linkelt fórumban lévő képen sincs ennyire durva csíkozás a képen. Próbáltam olyat, hogy a másik szobában a videóról lehúzom, de nem segített, úgyhogy csak valami külső dolog zavarhatja, ahogy mondtad, interferencia, mert ez tényleg szabályos mintázat. A kábelnek lehet olyan sérülése, ami ilyet okoz?
-
Summr
csendes tag
ddt99 majdnem írtam, hogy van a szomszéd szomszédjának darálója de közbe kiderítettem, hogy 2 éve leszerelték. Úgyhogy elméletileg nincs nagyteljesítményű cucc a közelben. Kb. 500 méterre se van egy rádiós telefon torony, de lehet azt is leállították mert kb. 2-3 hónapja vezetékes telefon van. Megpróbálok beszerválni jelgyengítőt-erősítőt azt majd kiderül, hogy csinál-e valamit, csak épp vizsgáim lesznek azt most nem nagyon érek rá.
Summer -
csabau
csendes tag
áhááá, kissé félreolvastam. hardveres dvd -720/576, a kártya saját codecja, lefrissítve a webről, control panelen mind a négy helyen. te jóatyavilág, most nézem, nekem PVR 2000-em van (tényleg be lennék rúgva ? ) de mondjuk a tényen nem sokat változtat, hogy split helyett elszáll...
-
csabau
csendes tag
én sem önszántamból használtam, a winfast kártya óta léptem vele közelebbi kontaktba. a logjában, már amennyire ki tudom hámozni -
Alkalmazáskivétel történt:
Alkalmazás: C:\Program Files\WinFast\WFTVFM\WFTV.exe (pid=3084)
Dátum: 2005.12.04. Időpont: 20:49:20.250
Kivételszám: c0000005 (hozzáférés megsértése)
- ezekután mindenféle dll-eket tárgyal, meg veremtúlcsordulást(?) ez előtt is winfast digikártya (vc100) volt a gépben és szó nélkül csinált 5-6-7 gigás mpeget/avit. -
Balinov
titán
próba cseresznye.
alkatrészajánlatot nem csak neked szántam, hanem mindenkinek.csak gyorsan kellett írnom. pl. ha valakinek meghalt a távirányítója,keressen meg.
dejó lenne,ha azon kéne görcsölni,hogy az újabb driverrel mit megy. de sajnos,mivel egy másik ,dscaler mentes gépen sem bírtam beüzemelni,kevés esélyt látok a dologra. -
Balinov
titán
életembe 2x írtam emailt supportnak.
1x az OKI-nak,hogy az OL400e-hez van-e xp driver és milyen cartridge kell bele
1x az NGK-nak,hogy melyik típusú izzíítógyertyát ajánlják a 205 XRD-hez.
Oki csak a cartridge típusát írta meg,viszont NGK még azt is megmondta,ki a hivatalos magyar disztribútoruk.. -
darkman1
csendes tag
Koszi a gyors hozzaszolast.
Nos letoltom a progit,aztan 7vegen probalkozok vele,hogy mi ujsag+a scanning mode-on is valltoztatok,hatha.
A jelet egyebkent tenyleg osztottam,keszitek rola kremshotot,bar nem tudom mennyire fog latszodni,mert azert bevallom,hogy annyira nem feltuno,csak kicsit,bar ezt ahogy olvasgattam siman beleferhet meg a kabel leosztas hibajaba,pedig direkt ezert egy jobb elosztot vettem,mind1.
A konfigom egyebkent egy 2,4Ghz-es PIV meg a regi 533-as szeriabol 1 GB rammal megpakolva. -
Turul
tag
Hüm, értem. Elnézést, hogy alpári stílusommal romboltam e fórum tekintélyét, majd igyekszem megjavulni.
Na, de mielőtt megsértődnék, köszönöm mindkettőtöknek a segítséget, a stílus meg csak azért volt olyan amilyen, hogy egy kicsit felkavarja az állóvizet, mert hát hiába Expert topik, azért tudjátok ti a választ, csak nehezen áruljátok el. -
Balinov
titán
Szia DDT99,persze ,hogy neked válaszoltam,te vagy ugyis a szaki.
Nos, sorba menve:
PVR-t természetesen újraraktam. Legelső probánál a taiwani ftp-ről lezúzott márciusi pvr ill. a legutolsó elérhető drivert szedtem le. Mikor korábbi driver/PVR kombókkal próbálkoztam előtte mindig kigyalultam az eszközkezelőből a leadtek cuccait és uninstalltam a PVR-t,sőt, reboot is következett.
Tippet köszi a csati beállításokhoz,ezt nemtudtam,majd ha működni fog,backupolom őket. Dscaler: PVR-rel és anélkül is próbáltam,mind2 esetben megtalálta a kártyát ill. a csatikat. UVS8 trial szintén,sőt, itt még a rögzítés is ment MPEG2-be a kiválasztott csatiról.
Lehet,hogy még a végén ma este újrarakom a winfost...már más 5letem nekem sincs.
Nemtom,számít-e 5.10-es WHQL nforce driver + Catalyst 5.3 kombó van fent. sp1a-val,de valahol van egy sp2-m is. -
Balinov
titán
igaz, valami rémlett a dscaler-ről...hát ez volt az...
az a kézzel megadom - I have disk,ahogy te írtad- na az se működik.
ma,nyugodt idegállapotban újra megpróbálom. még a win re-install nem volt meg, karácsony előtt raktam újra a winfost,de akkor már a tuner nem volt beszerelve...szóval még a régi,esetlegesen bugos driverrel sem veszhet a baromarcu össze...
korábban is csinált olyanokat,hogy ha valamit matattam a gépbe,utána nem ismerte fel a win a tunert (pl. kivettem a fw kártyát mellőle) ezt mondjuk nem értem,mert hátlap be van csavarozva,szóval nem mozdulhat el a slotban...próbáltam letörölni a PCI kis érintkezőit,kifújtam az esetleges pororoszlánokat a slotok és környékéről,de hasztalan.. -
viktorx
csendes tag
Jó reggelt, szia!
Válaszoltam a leveledre, de a szöveg egy kicsit hosszú lett, és mire elküldtem volna lejárt a kapcsolat ideje, és nem ment el!
Nem volt kedvem még egyszer leírni, mert 5 órakor már nem igazán akartam ezzel foglalkozni, de röviden annyit, hogy olvass bele más fórumokba, esetleg chat-es szövegekbe mert nem hiszem hogy én olyan kirívó eset lennék! Sőt...
Valamint nem biztos, hogy egy ilyen fórumon az írása alapján kéne megítélni egy embert!
Ja nincs gáz, ne vedd ezt túl komolyan, csak leírtam a véleményem!
Viktor -
viktorx
csendes tag
Na na!
Én vagyok az aki tényleg tud kultúráltan szórakozni, (néha azért jól esik kirugni a hámból) és csak fehér boroztam és kicsit pálinkáztam!
Látod, már teljesen normálisan tudok írni!
Most pedig lefekszem a TV elé és beteszek valami filmet!
Ezzel csak az a gond, hogy 8tól órám van, este fél 6-ig!
Jók legyetek, meg minden!
Pusszancs!
ViktorX -
viktorx
csendes tag
Igazad van, de már most annyival többet tudok ennek az egésznek a használatáról, hogyha ezeket nem kérdezném, parás lennék azt gondolva, hogy szar a tuner!
Kezdve az országbeállítással, a hangcsúszással, stb. Ha ezeket nem tudnám, hogy hogy tudom ki küszöbölni, akkor azt hinném gyári hibás kártyát vettem. Így mostmár köszönhetően Neked és Alfonzónak, tudom hogy ha tapasztalom ezeket a problémákat, nem kell betojnom, mert csak a beállításon kell változtatnom! (Jobb esetben!)
De szerintem vannak még néhányan rajtam kívül, akik nemrég vettek, vagy csak vesznek majd ilyen kártyát, és ha nem is írnak ide, de folyamatosan olvassák a hozzászólásokat ismeretük felylesztésére!
És hát ez az egész fórum ezért van! Nemde?
Na jó erről ennyit!
Még egyszer kösz mindent, és azt az angol nyelvű linket ha mellékelnéd, örülnék neki! (Tanulok angolt! Igaz a számteches kifejezéseket nem biztos hogy megértem, de beleolvasnék!)
Köszönöm! -
viktorx
csendes tag
Nekem otthon a UPC Direct van (digitális műhold csomag) és úgy gondoltam, nem kötöm rá a TV antennára a tunert, mert a 4 kimenetes erősítő már mind foglalt és vágdosni a kábelt, meg plusz erősítő, stb. és még a vétel is csökkene szerintem, a TV2 meg az RTL Klub amúgyís fogható a UPC-vel digitális minőségben, az MTV 1 meg annyira nem fontos, hogy onnan rögzítsek, ha mégis lenne valami, akkor meg felveszem Hi-Fi szeteróban videóval, és utána nyomom át a tunerrel! Ezt csak azért írtam, hogy az ország kiválasztásánál ez esetben mire kell oda figyelni!
Mivel nem kell több csatornát meg keresnem, hanem AV csatlakozóval lenne össekötve a tuner és a beltéri!
Valamint, ha mondjuk kameráról, DVDről, vagy videóról akarok rögzíteni, azt is az AV-re kell kötni ugye? Csak akkor mindig cserélgetni kell a kábelt!
Tehá röviden, nem kötném a tunerre a TV antennát, és nem lenne megkeresve az MTV1, a TV2 és az RTL Klub (nálunk csak ez a 3 fogható földi antennával) hanem a beltérit nyomnám rá AV-n keresztül!
Gondolom akkor ezt keresni sem kell, hanem ez egyből bejön!
A PVR legújabb szoftverét (aminek a linkjét feltetted egy kicsit feljebb) azt telepítsem és ne azt amit kaptam a kártyához? -
viktorx
csendes tag
Szia!
Az uramozás csak poén volt!
Na itt van nálam a tuner, de a KOLLÉGIUMOS (és nem kolis) gépembe nem teszem be, mert szerintem a 400-as procinak nem igazán tetszene!
Amit hiányolok a magyar nyelvű használati utasitás! Úgy emlékszem még angol sem volt benne! (De ez nem biztos!)
Visszacsomagoltam, mert ha még egyszer kibontom, szerintem többet nem tudom vissza csomagolni!
Elég szűk a doboza! De hát ez legyen a legkevesebb problémája!
A monitort lehet el tudom adni 10000-ért! Elég jó ár lenne érte, nem?
Remélem nem lesz semmi zavaró tényező a tuner képénél, mert akkor inkább az USB-s változatot kellett volna megvennem!!!!
A driver amit adtak hozzá jó, vagy van más amit jobban szeret a tuner? Vagy esetleg ajánlanál más szoftvert?
Egyenlőre ennyi!
(Remélem nem használtam olyan kifejezést, ami irritál!)
Pénteken megyek haza, akkor fogom kipróbálni! -
viktorx
csendes tag
Jó estét kívánok Uram!
Elnézést a rövidítéseimért, de sietve, könnyebb leírni a szavakat úgy ahogy délután tettem!
De ha ez zavar, megpróbálok odafigyelni, ha írok!
(Köszönöm a rövid idézetet, jól esett egy kicsit ''művelődni''!)
Még egy kérdés: egy 10 éves 17'' COMPAQ monitorért mennyit kérjek? Nincs semmi baja, külsőre is rendben van, a képpel sincs semmi gond!!!
(Ui.: Az USB-s tunert én is néztem, az 17.500ért van, de viszont annyit meg már nem akartam rá költeni! Meg igy is USB port hiányban szenvedek!!! Ha érdekel a (www.unitel.hu) oldalon megnézheted az árlistát, ahonnan vásárolok!)
[Szerkesztve] -
Gábris
csendes tag
Bocs multkor nem volt időm, tehát
HD1
Maxtor 60 GB
ATA 100
UDMA 5
HD2
Samsung 160 GB
ATA 100
UDMA 2
+ DVD RAM LG 4120B
+DVD ROM LG 8161B
Töredezettségmentesítés nem segít.
IEEE 1394 is van a gépben, arról szoktam kameráról digizni, framedobás nincs.
Nem lehet az írási gyorsítótárazás, valahol azt olvastam, hogy ki kell kapcsolni?! -
Gábris
csendes tag
2 db HD van a gépemben elég gyorsak, ATA 80, ATA 160 GB,
A következő formátumokat próbáltam ki:
DVD, MPEG1, MPEG2, SVCD, VCD, direkt írás VCD, SVCD, DVD.
A VCD kivételével szaggat, akkor is ha nem csinálok mást a gépen.
A héten kapok kölcsön egy USB-s Leadtek-t. Kiváncsi vagyok hogy azon lesz e csíkozódás.
Ujabban a TV2 teletexe nem jön be a kártyán a nagy TV-n jó, a többi csatornán is. -
Gábris
csendes tag
Kipróbáltam Video közbeiktatásával (Scart-Video In), tehát nem a belső tunert használva.
A csíkozódás eltünt. Számomra világos, hogy a kártya tunerje a gépen belül veszi fel a zavart.
A hozzáadott FM szalagdipollal nem próbáltad ki?
Nem tudod véletlenül a Bp-i Földi adók frekvenciáját MTV1, TV2, RTL klub?
Más probléma:
Eddig csak mpg1-ben sikerült szaggatásmentes felvételt készítenem, pedig a gépem elég erős (vagy nem) (Asus A7N8X-E, AMD Athlon XP 2500+, 1,8 GHz, 1 Gb RAM).
Mit válasszak? -
viktorx
csendes tag
OK!
Basszus már naon várom a kis kütyüt!
Rem az előttünk álló 3 hétben elérhető leszel, mert szerintem bombázni foglak a hülyébbnél-hülyébb kérdésekkel!
Na majd még jelentkezem!
(Kb, szerdára jön meg az üzletbe, és rem jövő7 pénteken már ki tudom próbálni!
Még annyit, hogy érdemes ennyivel többet fizetni 2 év gari miatt, vagy 12,500 ért egy év garival is okés? -
viktorx
csendes tag
Cső!
Na mégegyszer kösz! Még van egy kis időm, gyorsan írok pár sort!
(Koliból megyek haza! 04:10-kor indulnom kéne.)
Szoktam visszafelé olvasgatni, csak azon csodálkoztam, hogy a tavalyi beírásoknál szinte mindenki dicséri, az idein meg egyre több hibáról számolnak be!
Az új gyártmányok gubancosak?
Ja és az árat nem is írtam: Bruttó 16.250 (2 év garival) Ennyiért jó??
(Az egy év garis 12.500, de azzal voltam inkább legyen rá 2 év gari! Szerinted jó üzlet volt (lesz) ?) -
lacko81
tag
Ddt99: Nekem is van pont ugyanilyen csíkozásom... Bár nekem nem minden csatornán van. Néhol gyengébb, néhol erősebb, de engem is nagyon idegesít!!
Én ezt úgy oldottam meg, hogy a videóm tunerjét használom inkább...
De valahol olvastam olyat is, hogy zacskóba rakott alufóliával tekerték körbe a tunert.. próbáld esetleg ki -
alfonzo
csendes tag
Köszi a válaszodat.
Eddig az audio volt megadva. Az eredeti anyag mindig jó volt. A probléma ott kezdődik, hogy mihelyet megvágom az anyagot, úgy már elcsúszik a hang. Egyébként némely programmal vágva akkor is elcsúszik a hang, ha a hardveres tömörítőmmel veszek fel változó bitrátával. Ezért szoktam állandóval felvenni, ott semmi gond. No meg azért mert változó esetén egy gyors képváltozásnál bekockásodhat.
Azzal, hogy nem lehet állandóval felvenni (hiába azt választom ki) a fenti gond csak az egyik. A másik, hogy szerintem (nem véletlenül) csak egy ilyen kiherélt kodeket lehet encodoláshoz használni, ami ráadásul nem is szabványos anyagot eredményez (GOP). Az így készített anyagot (master stream>audio) mihelyt újrakódolom elcsúszik a hang (most kipróbálom úgy is az átkódolást, hogy a m.s.>video), de ez az átkódolás már vicc(minek, ha eleve mpeg, csak a gop miatt).
Végül is ez csak azon borult ki nálam, hogy secam-os anyagot kellett digiznem és kiírni DVD-re. Pal-oshoz szerencsére van egy hardveres kütyüm, ami viszont secam-ot nem tud (nem is baj) .
Végül én is rákényszerültem, hogy divx-be rögzítsem és átkonvertáljam (de az ilyen többszöri tömörítéseket nem szeretem). -
td
senior tag
Most már sikerült is, de nem azzal a sz*rral. A hozzáadott Uleaddel kijelöltem egy részt, és nem a save trimmed video-t, hanem a share/video/same as original project-et kellett választani, SmartRenderrel.
Természetes, hogy elvileg és gyakorlatilag is ennek mennie kell. De 1: a béna virtualdubmod (és az ''mpeg2-only'' verzió sem) tudja ezt megcsinálni (ha már mpeg2 támpgatás van benne, akkor miért nem tudja azt is direct stream copy-ban átnyomni?), 2: kipróbáltam a sync-elős módszert, de nem ment, ami érthető is (és mostanában eleve a kivágott rész nem azzal a hang-résszel kezdődött, amivel kellett volna...)
És tutira a frame-eket dobálta el, hiszen akkor a virtualdub nem írná ki, hogy 24.669-el lenne egyforma hosszú a hang és a kép (hanem 25-tel). Amúgy meg egy XP1800+ nem lehet kevés, amikor az mpeg4-et is vitte 1MB PCI-vel...
Azt meg tudnád-e esetleg mondani, hogy ez az újramuxolás mit takar, mit ''csinál'', mivel lehet megcsinálni?
Thx. -
LOTR
addikt
mondom uccsó két vizsgahéten csak vizsgáztam majdnem minden nap
reghéten meg sz*rtam mindenre és semmit nem gondolkodtam-lefárasztottak előző hetekbe, és a gépem közelébe se mentem, most meg kipróbáltam, de akkor sem értem, hogy aux ba miért nem működött
most meg lehet - sőt biztos, hogy vmi vírusom is van, szóval lazítok ezerrel
azé köszi -
Gábris
csendes tag
ddt99
Ua. a képe az AVI-n mint nálam, te is UPC-és vagy?
Szerintem amiket írsz a legvalószínűbb zavarforrás a Winchester esetleg Ethernet vagy IEEE1394.
Én a winchesterre gyanakszom, de azt sajnos nem tudom kiiktatni, egyébként ASUS alaplap + AMD proc+ 2db HD.
A sörbe beszállok. -
td
senior tag
Én nem tudom az eredetit beszinkronizálni. Csak le lehet játszani pl. MP-vel, PowerDVD-vel, úgy, hogy akadozik ugyan (mert hiányoznak képkockák), de legalább szinkronban van a kép és a hang. És mondom, a sync to audio nem működik, de hát hogyan is működhetne, hiszen miből kéne tudnia, hogy mely részeknek kell összeilleniük.
A kivágott anyag mindig keyframe-mel kezdődik, ennek ellenére meghülyül 1 perces kivágásnál. Az agyamra megy!
A 25.000 fps-re már reagáltam, az nem lehet jó, hiszen kevesebb képkocka esetén így hamarabb véget ér a video. 24.669-nél nem. De ott meg csúszik.
A leválasztós megoldás hogy nézne ki elviekben? Szétvagdosom a hangot, és valahogy variálok a lejátszási sebességen? Vagy egyben az egészén? -
td
senior tag
Ühüm, csak most nekem az a gond, hogy nincs is hova kiterjeszteni. Egy keret van csak abban a szürke téglalapban (jobb klikk asztalon/preferences, settings/advanced és akkor a driveren belül az nView-s rész).
Szóval eleve itt elakad a dolog. Átvenni meg azért akarom (és nem hiszem, hogy nagyon romlana a minőség), mert eldobott jópár képkockát a gép felvétel közben, és emiatt csúszik a kép és a hang. Az eredeti mpeg2 lejátszható jól, de mivel csak egy része kell, ezért azt ki kell belőle vágni. És ott már csúszás lesz, vagyis egy sima virtualdubmodos ''Change FPS so that audio and video length matches'' nem elég. (Egyébként nem igazán értem, miért nem tudja egyszerűen kivágni, változatlanul az eredetiből, hogy jól lejátszható legyen, illetve hogy az eredeti miért játszható le jól a hiányzó képkockák ellenére).
Ezért kéne újra felvenni, a jól lejátszható mpeg2-őből. Persze félő, hogy a lejátszás+felvétel együtt már ugyanúgy kihagyott frame-eket eredményezne, hiába venném lejjebb a felvételi beállításokat (pl. hang nuku).
Próbáltam, hogy max. 1 perces egymás utáni darabokat vágok ki, mert azokban még nincs észrevehető csúszás, de a VDM úgy látszik, képtelen erre, mert mindig későbbről kezdi a hangot (7 perces rész kivágásánál semmi gond nem volt).
Szóval szívok, és próbálkozom. -
Gábris
csendes tag
Csíkozódás kérdése:
A hálózatokon jelentkező földhurok (lsd. fórum) egy galvanikus leválasztóval (ISOLATOR) megszüntethető, nálam 110 V-ot mértem a UPC-s kábelen.
Isolatorral kapcsolatos részleteket lsd. fórumon.
Bp.-en legolcsóbban a KT Electronics-nál kapható 730,- Ft.-ért vettem (VIII. Diószeghy Sámuel utca 17/c. Tel: 313-0980 NY:8.00-17.00.
Én kettőt raktam be egyet a lakásba bejövő kábelbe, ettől a TV-n levő képen egy szemernyit élesebb lett a kép.
Egyet a Tuner elé.
Sajnos a csíkozódás az egész képen megmaradt, úgy látszik a gépen belülről jön.
Winchester, tápegység, kábel ???
Hogyan lehetne megszüntetni.
Úgy látszik a Leadteknek megoldhatatlan problémát jelent a felső sorban levő morse csík, mivel még mindig nem hozták ki az új drivert. -
LOTR
addikt
most olvastam egy előző hsz-ben, és gondoltam kipróbálom
mivel a beállításaim között nem volt aux, viszont a kábelt oda dugtam, ezért átcseréltem a cd lejátszóba, majd mindent arra állítottam, és jó lett
VAN HANG
viszont még mindig nem értem, hogy ha aux -ba dugom ott miért nincs
viszont ilyen beállítások melett mindig visszakapcsolódik a tv vevő audió a pvr-ben és néha kifagy 10 perc alatt már másodszor, ehh, de legalább van hang
[Szerkesztve] -
LOTR
addikt
nincs
egyszerűen nem tom mit állítsak még át
most kipróbálom előző variációt is
na leírom, hogy nekem a PVR-ben mik vannak:
audio out control line:
hanghullám
sw szintetizáló
bass boost
treble boost
front
subwoofer
center
rear
3d depth
spdif
külső
tv vevő audió
cd lejátszó
vonalbemenet
mikrofon
telefonvonal
pc hangszóró
leképezés
audio recording line:
mono mix
stereo mix
spdif
külső
tv vevő audió
cd lejátszó
vonalbemenet
mikrofon
telefonvonal
[Szerkesztve] -
SVG
csendes tag
Bocs,persze,érdekel csak nem voltam gépközelben.A 768x576-as felbontásnál felvett anyag lejátszáskor szaggat.Miért lehet?384x288-al vettem eddig.Majd írd meg a lapod címét,érdekelne.Ja és a gépem:matsonic,amdxp2,5,geforce mx400 (mert jobb a gépemben ez a kari,mint az fx5200)Ez egy másik talány,én az alaplapra fogom
Üdv!
-
Dirtyz
őstag
Bocs
Tehát, a device manager-ben nem felkiálltójeles a kártya, ott rendesen működőnek látja. Egy tuner, egy crossbar és egy capture ment fel. Amikor elindítom a progit, akkor írja ki ezt az üzenetet, majd beadja a kezelőfelületet, de nincs kép, se hang.
A többi slotban még nem néztem, majd este, ha hazaértem.
A driverek manuálisan mentek fel
Lehet, hogy ez a kártya nem megy XP alatt?
Röviden ennyi, a többit este... -
LOTR
addikt
Kedves ddt99,
a hangkábelt az alaplapon az aux -be kötöttem, de természetesen cd-in is van
az audio out control line nál meg a recording line nál van a tv vevő-audió beállítva, nekem félig angol félig magyar a pvr(pedig a netről töltöttem, leadtek honlapjáról, ja és a vinf*som is hungarise xp)
és auxiliary egyáltalán nincs, azért volt furcsa, hogy hogyan mondassz olyanokat amik ott sincsenek-ezek szerint csak nekem
de mivel a másik gépembe van a kártya, ezért most nem tudom kipróbálni, de ki fogom, mert már idegesít
sőt formázom egész vinyót, mert az a misztikus dolog belemászott és ki kell írtani mockosz kisz misztikusz iszéket -
SVG
csendes tag
Amit megértettem, az csak néhány dolog,és úgy érzem, van mit tanulnom! A jel,ha tv-t nézek,jobb,mint amit felveszek.A bajom a felvett anyaggal az,hogy kockás.Gondolo,érted,mire gondolok ez alatt.Eddig 384x288-asra volt állítva,szerinted ha átállítom,és hagyom a többi beállítást,jobb lesz?Divx codec van a gépen,de találtam Xvid mpeg 4 codec-et is a beállítások közt a wintast-ben,de nem próbáltam még.Sem a tömörítését.Egyedül a DrDivX-hez értek.Mi a véleményed?
-
Biaggio
őstag
én ezt végigcsináltam és nincs hang felvételnél
a hangkártya és a TV kártya összekötve (aux), beállításokat már próbáltam többféleképpen.
audio-out controll line:
hanghullám, midi, modem volume, külső hangerő, mikrofon, vonalbemenet, zenei CD.
audio recording line:
sztereó keverő, modem volume, külső hangerő, mikrofon, vonalbemenet, zenei CD.
mi a jó beállítás?
másik kérdésem: mi az ideális felvételi beállítás a konfigomon? -
LOTR
addikt
Kedves ddt99
,
Mondd csak, milyen hangkártyád van egyáltalán? Csak nem alaplapi izé?
1. az alaplap abit ic7, az az izé rajta a realtek ac97 audio integrált cucc
2. jelen pillanatban, mindkettőnél a tv vevő audió, de már majdnem minden variációt próbáltam(vagyis nem, mert akkor vszínű, hogy már jó lenne, de Te majd megmondod, hogy mit kell)
3. most mpeg1, az alapbeállítás, és azt írja hogy mpeg1 audio layer II a hangkodek
de ezt is próbáltam, már többel is(384*288 as felbontás, mivel kérdezted, egyből gondoltam megpróbálom átállítani -én naiv-, nem engedi, asszem format c:, mióta egyik ism felrakott vmi h*ly* mircet még letörölni sem tudom, és a gép is szarakodik, lehet, hogy ez az utóbbi dolog is attól van, és csak vissza kéne állítani)
4. 4:3 ki van jelölve
ez a képarányos izé lehet, hogy oké lesz, mert eddig jó volt, de a hangra kéne már vmi, mert sehogy sem akar működni
csak nehogy az a misztikus dolog legyen
üdv! -
LOTR
addikt
Kedves ddt99,
az ic7-en lévő izé vna rajta
de én azt nem értem, hogy ha egyszer van hang amikor nézem tv-t, akkor felvételkor miért nincs?
és miért van az hogy ha felveszek vmit, és utána vissza akarom nézni, akkor a kicsi kép(kép a képben funkció) majdnem 16:9 be ugrik át (annál azért egy kicsit nagyobba), és ha visszarakom nagy méretbe, akkor szintén nem lesz teljes képernyőn a felvett kép -
alfonzo
csendes tag
Köszi!
Már ez is kielégítő.
Ugyanis amióta megjelent ez az opció azóta egyik pvr verzióban is ugyanilyen hibás az osd. Én mást nem vettem észre.
Azt olvastam, hogy valami windosos dolgokat használ, de mivel én nem vettem észre változást (kivétel, hogy valami nem működik megfelelően), inkább részesítem előnyben az osd-t. azért megkérdezetm, hátha valami minőségi dologról lemaradok.
Egyébként már nem lepődök meg, hogyha valami windosos dolgot használ, akkor az nem működik tökéletesen.De ennyire az már sok (pláne, hogy azóta megjelent pár frissítés a pvr-hez is).
Azét köszi! -
LOTR
addikt
Hi!
mivel végetért vizsgaidőszak most már van időm (1 kicsi), hogy szórakozzak ezzel a tunerrel
végigkövettem az utasításaidat:
és megfelelő oldallal dugtad be a dugókat -én szerintem jól kötöttem be(aux -ra -ugye ez a vonalbemenet ? ), de már semmiben sem vagyok biztos(de ha lejátszásnál van hang, akkor felvételnél is lennie kéne), kezdük innen ha lehet még egyszer
Start menü/all programs/accessories/entertainment/volume control a felvtelhez -ben a vonalbemenet van kijelölve, és a pvr-ben is mindenhol a vonalbemenet, nem jó így, ha átállítok mindent tv vevő audióra, úgy sem
Ha jól gondolom, egyszerre csak egy bemeneti csatorna működik, vagyis csak egy lehet kijelölve, ez legyen az Aux -csak egy van kijelölve a mixerben -
Gábris
csendes tag
Halvány csíkozódás van, a képminőség se valami szuper.
Ezt én annak tudtam be, hogy sokfelé van elosztva a jel. Esetleg a földhuroknak, amin majd megpróbálok segíteni. Amikor UPC a Chellot beüzemelte, minden TV elé tett egy szűrőt így a kártya elé is. Ha kiszedem akkor sincsen változás.
Kifogom próbálni hogy csak a tuner legyen leosztások nélkül.
Kiprobáltam, hogy kikapcsolom a modemet, a morse csík megmaradt. -
Sped
aktív tag
Nos az input source-t azt átállítottam, ill. váltogattam, de sem a CVBS-nél, se az S-Video-nál nincs semmi kép se hang, csak egy monoton búgó zaj.
Gondolom vmi a vezetékekkel nem kóser. Nos van egy UPC kábelem, az értelemszerűen bele a kártyába. Van egy másik kábel, ami a kártyából lóg ki, aminek négy vége van: abba dugtam egy RCA-t (asszem az), a másik végét pedig a videóba. Namost van még egy SCART-csatlakozó is a videó és a tv között.
??? -
-
ALMÁS
csendes tag
Szia!
Köszi a kimerítő válaszodat!
Az egyik ismerősöm kipróbálta a Dscaler programot, de ő nem tapasztalt javulást, bár nem hiszem, hogy sokat foglalkozhatott vele; majd ezek után én is kipróbálom.
Az írásodból itélve jártas vagy a műszaki dolgokban, ezért megkérdezem, hogy milyen monitort javasolsz megvételre(LCD, TFT), illetve érdemes-e NEC 3500-as DVD írót venni.
Szia! -
Balinov
titán
Csatlakozom előttem szólóhoz,valszeg a gépeddel lehet a gáz. Igen részletes konfigot várunk.
Sajnos tényleg lehet alaplap. Mi anno haverral szívtunk hetekig egy Ali csipszetes K6-os lappal meg egy Miro PCTV Pro-val,mire rájöttünk,hogy a tuner meg a csipszet egyszerüen rühellik egymást -
td
senior tag
A hangot az alaplapi cucc veszi fel.
Szóval mentsem le az eredetit direct stream copy-val 25-re és a felajánlottra is? Mert utóbbi mondom, hogy 24.669, ugyanis nyilván olyan sok kockát dobott el (ez felvétel közben is érződött; ami csak azért érdekes, mert 1: vinyót defragoltam 2: az elején sosem csinálja, mindig később kezdett lassulni a felvétel közben).
És most egy már felvett anyaggal kell bűvészkednem, kivágni belőle egy 7-8 perces részt, szóval kicsit szívás. Ami meg végképp érthetetlen, hogy miért van az, hogy 1 percet vágok ki és mentek le fps-csökkentéssel, és a kész anyagban a hang kb. 10 mp-es ''előnnyel'' indul. Bugos a VirtualDubMod? Mert ilyen szakaszok összeillesztéséből szerintem jó végeredmény születne. -
td
senior tag
Köszi, amit tanácsoltál, megnézem azért! De lenne kérdésem:
Én is ott állítgattam, mégpedig azt a pontot, hogy ''állítsa át a frame rate-et, hogy az audio es a video hossza megegyezzen (24.669)''. Tehát 24,669-es fps-el lenne ugyanolyan hosszú. Most akkor mire álítsam, a 24-esre? Mert 25-ön hamarabb vége van, hisz nincs annyi képkocka. Szerintem azonban csúszni fog így is. Amint lesz időm, megnézem, és beszámolok (mpeg2).
Azt, amit írtál, hogy nem pontosan 25-re jön ki, valszeg igaz. Lejjebb vettem az mpeg2-es felbontást, 480x576 (PAL SVCD)-re, és ott 25.001-et ír ki. Vagyis az akkor igaz, ha tk. nincs eldobott frame (bár szerintem így is van, mert nem véletlen az a 0.001). De nálam elég sok lehet, ha 4 tizeddel lassítani kell... És ezért vagyok kíváncsi arra, hogy miért megy az eredeti mpeg2 szinkronban. Van benne valami infó az eldobott frame-ek helyén, hogy ''na most itt lenne egy kép, de nincs, úgyhogy várj 1/fps-nyi időt''? Vagy hogy a fenébe megy jól? Mert valahogy csak jó, és akkor elvileg lennie kéne olyan proginak, ami át is tudja úgy konvertálni, hogy minden a helyén legyen... -
quiwox
csendes tag
Szia ddt99 !
A következő tanácsoddal sikerült megoldani a problémát, s most már 768x576 - as méretben rögzít állóképet :
''- ugyanott a video quality-t tedd optimal-ra ha nem ott van, hátha ezért felezi le a függőleges felbontást.''
Eddig 384x288 -as méretben rögzítettem, mert kevés volt a hardverem, most váltottam 1,7 Ghz-es Pentium 4 - re.
Köszönöm a segítségedet ! -
quiwox
csendes tag
-
törölt tag
Sziasztok!
Hát igen. Az oprendszert egyébként még nem mondtam. Én win2k-t használok sp4-el és a többi frissítéssel.
Egyébként a napokban fogom odaadni egy ismerősömnek, hogy ő is tesztelje le hogy nála mi történik, meg megpróbálom még azokat a dolgokat amiket írtál.
Nálam semmiféle codec pack nincs fenn a gépen, csak amit a tv kárty a progija pakol fel, de az uj PVR fagyizik.
A kártya modeljét elvileg a hozzá kapott használati útmutatóból lehet megállapítani. A különbségek a kártya hátlapján lévő csatlakozók számából és milyenségéből adódik. Ez nálam csak azért lenne kérdés, hogy akinek jól megy az milyet használ, mert akkor vele lehetne a teljesen azonos darabról értekezni.
Ja és ami még érdekes. Ugyanilyen kártyáról mint az enyém, láttam már a neten keresgélve fekete távirányítóst is. Az enyém fehér, persze ez semmit nem jelent elvileg.
Ha jól emlékszem, bár nehéz felidéznia több mint 700 hozzászólást, valaki mintha említett volna valami jelerősítőt is ha valaki hozzú, vagy leosztott kábeltv jelet használ. Ha van ilyen akkor valaki erről is felvilágosíthatna. Nálam ugyanis a kép sehol sem szép, van de nem tiszta, több esetben a hangon erős sistergés van, és nem tudom, hogy hol lehet ezeket finomhangolni.
Köszi! LeeFer
Aktív témák
Hirdetés
- Amazon Kindle
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- EA Sports WRC '23
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Anime filmek és sorozatok
- Milyen légkondit a lakásba?
- Háztartási gépek
- Milyen alaplapot vegyek?
- További aktív témák...
- HP Spectre x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 16" -60% i7-1360P 32/2TB Intel Arc A370M 4GB UHD OLED
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -60% i5-1135G7 4Mag 16GB /512GB FHD IPS
- Samsung Q80T 55" QLED - 4K 120Hz VRR / FreeSync / HDMI 2.1
- ÚJ HP ENVY 17 Nagyképernyős "Kis Gamer" Laptop -45% 17,3" Brutál i7-13700H 16/1TB Iris Xe FHD IPS
- Legion Go 8APU1
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
- Bomba ár! MacBook PRO 13" Early 2015 - i7 I 16GB I 1TBSSD I 13,3" Retina I OS X Monterey I Cam I Gar
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest